Dodaj do ulubionych

W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz

01.03.11, 10:44
artykuł w ramach wspierania akcji: "kolekcjonujmy urzędy, będzie więcej etatów dla kumpli". CBA jest od kontrolowania korupcji. Nie da się skutecznie jej kontrolować, jeśli szefem agencji będzie np. znajomy prokuratora (a trudno przypuszczać że będzie to zpełnie obcy gość, bo w tak niewielkiej miejsowości jak ZG nie ma aż tylu specjalistów od przestępst, żeby się prawie wszyscy nie znali). Czyli powstanie CBA w ZG będzie paradoksalnie sprzyjało korupcji. Małe województwo będzie wprost rajem dla przekrętów kiedy grupa kolesi sama się jeszcze będzie kontrolować. Sama sugestia prokuratora, że chciałby mieć taką instytucję powinna dać wiele do myślenia. Powinna się komuś zapalić czerwona lampka. CBA jest agencją zupełnie niezależną - sama ustala gdzie będzie miała centra operacyjne. Administracja państwowa nie ma na nią wpływu.
Obserwuj wątek
    • Gość: GREG Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.doplaty.gov.pl 01.03.11, 11:40
      Święte słowa, Szanowny Panie Kolego. 100% racji.
      • Gość: solak Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.11, 11:53
        Cytat: "Wskaźniki związane z przestępstwami korupcyjnymi najbardziej wzrosły w Nowej Soli. Z zaledwie ośmiu spraw badanych w 2009 r. do... 279 spraw w minionym roku. Powód? - Tu do zawyżenia statystyki przysłużył się strażnik miejski. Proponował, ale także brał łapówkę w zamian za to, że nie wystawi np. mandatu. Ma na swoim koncie grubo ponad 200 takich propozycji."Chodzi o gminę Kolsko, a nie Nową Sól i dotyczy to strażnika gminnego, a nie miejskiego (Kolsko jest wsią).
        • Gość: ee Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:20
          Moze by sie za TUP TUP wzieli i panią dyrektor .wlascicelka juz zmieniła nazwisko sobie :)
          • Gość: Hmm Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 18:05
            Z tego wynika, że NS to siedlisko korupcji, narkomanii, złodziejstwa i wszechobecnego chamstwa na drodze... . O ile te pierwsze mogą być przekolorowane, o tyle jeśli chodzi o nowosolskich kierowców, to 95% z nich powinno jeszcze raz udać się na kurs prawa jazdy!
            • Gość: piechuzg Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 18:13
              Gdy widzę FNW to zmniejszam prędkość i puszczam przodem bo wiem że będzie mi siedzieć na tyłku 30cm od zderzaka i będzie próbował mnie wyprzedzić mimo 140 na liczniku on musi jechac pierwszy. Nie ma możliwości by mnie nie wyprzedził bo on musi. Dodam do tego że nie wolno jechać stawać za blisko jego tylnego zderzaka bo Ku*&tasy z FNW potrafią wsteczny wrzucić albo ostro hamować ot tak byś mu dał 500zł za zderzak
              • Gość: Polacco Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 18:40
                >>>będzie próbował mnie wyprzedzić mimo 140 na liczniku<<<
                No to ilu ty wyprzedziłeś ? Na tej eSce jest do 100.
                Jakoś to się kupy nie trzyma.
                • Gość: piechuzg Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 08:51
                  Mogłem równie dobrze napisać 200 km /h chodziło mi raczej o fakt że FNW musi
              • Gość: Quest Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.dsl.bell.ca 02.03.11, 00:16
                Nie moge zrzumiec aby w bastionie SB-eckim (Lubuskie jest nasaczone emerytami bylej SB,WSI i innej naci...) moglo byc tak dennie ze statystykami wlaman, kradziezy, rozboju......rozpuscilo sie dzieciarnie SB-ecka i mamy efekty , tak trzymac a kanalie beda mialy mafie na calym froncie !!!!
                • Gość: nogosc Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 01:03
                  wez rąbnij sie gosciu w pusty łeb, trzeba miec pojecie o czym sie pisze
    • Gość: gostek Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 06:53
      Ja myślę, że CBA powinno powstać w Gorzowie, Zielona Góra to dziura, którą nalezy zlikwidować. jej mieszkańcy to wiochmeni.
      • Gość: hmm Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.89.81.178.static.crowley.pl 02.03.11, 08:53
        Głos NS jak zwykle merytoryczny do bólu.
      • Gość: piechuzg Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 08:54
        Myślę żę masz rację jako zielonogórzanin sam się zlikwiduje, ale najpierw po przyłączam wszystkie wiochy do ZG tak jak Gorzów i będziemy liczyć 200tys mieszkańców i nam skoczycie, co wy na to?
        • Gość: dd Re: W Lubuskiem CBA potrzebne od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 08:56
          Co sie dzieje ze sprawą TUP TUP i dotacji 5 mln.Dyrektorke zwolniono pani wlascicelka przedszkola nazwisko zmienila ponoc juz :) Tutaj CBA powinno zaczac od zwrotu tej kasy do Urzedu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka