Dodaj do ulubionych

Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s...

14.11.11, 19:57
...- tłumaczy i przypomina, że dawniej wobec dorosłych stosowano na przykład karę chłosty, jednak z czasem uznano, że takie traktowanie jest niegodne...
Do dzisiaj w Singapurze stosuje się karę chłosty. Dzięki temu jest to jedno z najczystszych miast na świecie. Uważam, że kary cielesne powinny zostać przywrócone. Mielibyśmy czysto i bez bazgrołów na ścianach... No ale żyjemy w poprawnych politycznie czasach, gdzie bandyci, złodzieje i wszelkiej maści odszczepieńcy mają więcej praw niż uczciwi obywatele
Obserwuj wątek
    • Gość: Janka Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.aster.pl 14.11.11, 20:24
      Ciekawa jestem czy ta klientka reaguje podobnie słysząc za ścianą jak jej sąsiad od lat znęca sie nad swoją żoną..............
      • Gość: szymek Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.hosts211.ostrowski.pl 15.11.11, 07:21
        co do zasady "dzieci bić nie można" - pełna zgoda.
        Ale mam pytanie - jak wytłumaczyć trzylatkowi to, że mamusia i tatuś mają iść do więzienia?

Rzecz jasna w tym przypadku zapewne sprawa zakończy się na poczeniu, ale moim zdaniem intencją Ustawodawcy wprowadzającego bezwzględny zakaz kar fizycznych było faktyczne oganiczenie patologicznej przemocy wobec dzieci. Tu nie chodziło o klapsy itp., ale o bicie i znęcanie się fizyczne oraz psychiczne. Jeżeli jednak okaże się, że za klaps rodzice trafią do więzienia, to pozostaje podstawowe pytanie, na które należy także odpowiedzieć: czy takie rozstrzygnięcie będzie dobre dla dziecka? Jak wytłumaczyć dziecku, że za klapsa, które dostało bo było niegrzeczne itp., teraz jego mamusia i tatuś muszą go opuścić na 3 mieisące? że trafią do więzienia itp. - przecież maluchowi zostanie po takim wydarzeniu trauma na całe życie. Już do końca życia będzie bał się cokolwiek zbroić, okazać odrobinę niezadowolenia bo będzie pamiętał, że taka forma jego reakcji może się dla najbliższych skończyć więzieniem.

I jeszcze sprawa obywatelki, która poinformowała odpowiednie organa o tym groźnym incydencie. Spisanie numerów tablic rejestracyjnych i następnie przekazanie ich odpowiednim służbom wymaga przytomności umysłu itp. Mam pytanie - jeżeli Sąd powoła ową panią na świadka i zapyta o to czy klaps był słaby czy może mocny czy średni? To co wówczas pani odpowie?
        Inna sprawa - czy od uzyskanych dochodów w roku 2010 pan, pani małżonek i najbliższa rodzina zapłaciliście podatki? czy każdy przychód Państwo opodatkowalićie? to można łatwo sprawdzić, wystarczy spisać numery rejestracyjne auta i napisać list do UKS o treści następujacej:
        "jako obywatel RP jestem bardzo zanipokojony, bowiem Iksińska kupiła jeździ ładnym, drogim autem a przecież jest kryzs. Proszę o sprawdzenie dochodów Iksińskiej, czy na pewno było ją stać na taki zakup"
        • manhu Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed 15.11.11, 12:29
          "Kobieta poszła za rodziną na parking, spisała tablice rejestracyjne ich auta"
          Oto przykład wrednego kapusia! "Kapować" można, ale wtedy gdy coś się dzieje (np. klaps w twarz, a ojciec twarzą o samochód), a nie tak złośliwie, bez powodu.

> co do zasady "dzieci bić nie można" - pełna zgoda.
          Nie ma zgody. Klapsy to sprawdzona metoda.

> zdaniem intencją Ustawodawcy wprowadzającego bezwzględny zakaz kar fizycznych
          > było faktyczne ograniczenie patologicznej przemocy wobec dzieci.
          Lewaki często uchwalają takie prawo, że do więzienia mogą trafić wszyscy (patrz drobne ćpuny, czy drobni piraci z piratami na własny użytek) i tylko kwestią uznaniową (łapówki) jest wysokość kary, bo wbrew lewym intencjom karani są nie ci co trzeba.

> czy średni? To co wówczas pani odpowie?
          Skłamie.
        • gps-sk Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed 16.11.11, 08:40
          donosicielka chyba powinna zeznawać przed sądem, czy dostanie status świadka koronnego?
      • Gość: flagellant tchórzliwe klientki pójdą za matką z dzieckiem IP: *.tktelekom.pl 15.11.11, 13:51
        zaś sąsiadowi drączącemu żonę nie podskoczą, ponieważ mogą dostać wp.ol.
    • Gość: konti Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 20:36
      Myślę że ten mały się kiedyś tej Pani odwdzięczy jak ją po latach spotka w jakiejś wąskiej ulicy!
    • gintaras Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 14.11.11, 21:27
      Chory kraj. A ta "klinetka" - szkoda komentować, żenada. Życzę jej spotkania na ulicy po zmroku z młodzieżą wychowaną bezstresowo.
      • gps-sk Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed 16.11.11, 08:36
        @gintaras popieram w pełni co napisałeś, oby ta donosicielka spotkała bezstresową młodzież i wcale nie musi to być po zmroku, w samo południe efekt będzie taki sam
        • radnor Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed 25.11.11, 13:13
          gps-sk napisał:

> @gintaras popieram w pełni co napisałeś, oby ta donosicielka spotkała bezstreso
          > wą młodzież i wcale nie musi to być po zmroku, w samo południe efekt będzie tak
          > i sam

Jak zwykle gimnazjalne klauny nie potrafią odseparować wychowania bezstresowego od wychowania bez bicia. Zapewniam cię, że istnieją inne metody niż lanie, często skuteczniejsze.
    • Gość: Ehh Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 23:32
      Niech wreszcie ktoś spojrzy na tą młodzież wychowaną bezstresowo. Niech wreszcie ktoś powie, że to wychowanie bezstresowe to także klapa.
    • Gość: diskopolomaniak Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.justdns.ru 14.11.11, 23:33
      Oto lewactwo: wpie...nie sie w zachowania innych i narzucanie im swoich przekonan. Swietowac niepodleglosci nie pozwalaja i jeszcze w zycie innych sie wpieprzaja.
    • Gość: Hej! Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.aster.pl 15.11.11, 05:00
      Wszyscy stękają na durne nowe prawo, ale na PO głosowaliście,co? A to koalicja PO i PSL wprowadziła nowelizacje przepisów umożliwiającą takie rzeczy.
    • satelitka1 Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 10:40
      a donosząca klientka - tak oddana dobru dziecka - zabierze teraz "maleństwo" do siebie i zastąpi mu rodzinę.... Łatwo oceniać innych - jak się potem umywa łapy i ma poczucie dobrze spełnionego obowiązku...
    • pulsar07 Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 11:25
      To przyklad naszego chorego prawa - "klapsa" nalezałoby dać prokuraturze, która w wielu naprawdę poważniejszych sprawach umarza je!!
      • bojkot79 Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed 15.11.11, 11:45
        czy ktoś jeszcze poza mną ma wrażenie, że klientka która zareagowała w ten sposób to bezdietna stara panna?

Niestety najczęściej o wychowaniu pouczają ludzie bezdzietni którzy nie są w stałych związkach - a moze tylko ja odnosze takie wrażenie....
    • daga_1 Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak widzę 15.11.11, 11:50
      jak bezmyślni rodzice łażą jak łajzy po tych sklepach i oglądają godzinami te szmaty ze zmęczonym, znudzonym i upoconym dzieciakiem u boku, to im bym zdrowo wpieprzyła. Nie dziwię się, że dzieci protestują i płaczą i są nieznośne. I proszę nie pieprzyć, że trzeba zrobić zakupy i nie ma co zrobić z dzieckiem. Zawsze jest jakieś lepsze wyjście.
      • merinfo Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak 15.11.11, 12:14
        Daga masz rację. Bo zawsze jedno z rodziców iść na zakupy a drugie na plac zabaw lub na spacer. Ja sama tak robię, bo wtedy mam chwilkę wytchnienia od dziecka.
        Jednak jest jeszcze druga strona medalu. Tak naprawdę nikt nas nie uczy jak wychowywać dziecko aby rozumiało co jest dobre a co złe - i nie mam na myśli "bezstresowego wychowania". Trzeba pokazać dziecku,ze w życiu są jakieś normy i reguły i czasami nie powinniśmy robić czegoś bo tak nam się podoba. Ja sama jestem matką rocznego dziecka i testuję różne techniki komunikacji z dzieckiem. Proszę wierzyć lub nie, ale nasza cierpliwość i spokój ducha jest wystawiany na ciężką próbę. Staram się nie poddawać, bo widzę, że przynosi to efekty, ale nie każdy rodzic tak potrafi (widzę to wśród znajomych).

Dlatego wprowadzanie zakazu kar cielesnych nie jest najlepszym rozwiązaniem, a już na pewno postępowanie tej miłej Pani, która poinformowała o zdarzeniu policję nie powinno mieć miejsca.(Wiele dzieci jest bitych w domu) Raczej powinny być oprócz szkół rodzenia np. szkoły, warsztaty itp. jak być dobrym rodzicem, gdzie będą właśnie ćwiczenia i tematy związane z wychowaniem dzieci w obecnych czasach . Już chyba taka podobna inicjatywa powstała w Bibliotece Miejskiej, ale szczegółów nie pamiętam.
        Pozdrawiam wszystkich rodziców
        • Gość: dana Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak IP: *.siedlce.vectranet.pl 15.11.11, 15:51
          a własny rozum nie wystarczy? Trzeba aż instrukcji jak wychować dziecko? Kojarzy mi się to z instrukcją obsługi jakiegoś urządzenia.Śmieszne.Jeśli takie mamy młode matki to rzeczywiście przyszłość ich dzieci i naszego społeczeństwa stoi pod znakiem zapytania.Jeśli nie wiesz jak postepować z małym człowiekiem - to nie miej dzieci - to proste.
          • Gość: ziutek Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 21:34
            Nie, to nie jest takie proste. Czasem po fakcie okazuje się że rodzice nie dają sobie rady. Chyba nie masz doświadczenia w tych sprawach...
          • Gość: ee Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak IP: *.ists.pl 16.11.11, 08:40
            oj dana dana
            jakby takie idiotki jak ty czytaly instrukcje to swiat bylby lepszy
            ps. jakbys NAUCZYLA sie czytac ze zrozumieniem to nie plotla bys glupot
          • Gość: Stokrota Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak IP: *.centertel.pl 18.11.11, 10:06
            Śmieszna to jesteś ty. Twoja poprzedniczka napisała jeden z mądrzejszych postów w tym wątku. Szkoda, że nie zrozumiałaś.
      • Gość: krystyna Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 15.11.11, 19:48
        Jakie jest to wyjście ??? Masz pod bokiem babcie , ciocie , wujków to łatwo Ci mówić . Mają chleb na allegro kupować ? Ewentualnie nie robić zakupów wcale .
      • ayrten Re: Czasami dziecku przydałby się klaps. Ale jak 16.11.11, 23:59
        daga_1 napisała:

> jak bezmyślni rodzice łażą jak łajzy po tych sklepach i oglądają godzinami te s
        > zmaty ze zmęczonym, znudzonym i upoconym dzieciakiem u boku, to im bym zdrowo
        > wpieprzyła. Nie dziwię się, że dzieci protestują i płaczą i są nieznośne. I pro
        > szę nie pieprzyć, że trzeba zrobić zakupy i nie ma co zrobić z dzieckiem. Zawsz
        > e jest jakieś lepsze wyjście.

gó...aro nie zawsze jest wyjście
        jak bedziesz miala wlasne to zacznij sie madrzyc
    • jezus_cytrus Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 12:03
      Chory kraj? Nie chory, a p.o.p.i..e.r.d.o.l.o.n.y!
    • aleczkas18 Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 12:39
      Absurdy tzw.prawa w naszej rzeczywistości już nikogo nie dziwią...ciekawe czy ta "zbulwersowana" klientka ma dzieci i czy- jeśli je ma - to nigdy żadnemu nie dała kapsa..baardzo w to wątpię...Sądzę, że tą nadgorliwą Panią należało by oskarżyć o niszczenie rodziny, a to jeż jest faktyczne przestępstwo, a nie jakieś klapsy zdenerwowanej matki...Chciałabym, aby tej Pani Inteligentnej Inaczej, ktoś popukał w głowę..może jakaś reszta rozumu tam się obudzi...Ponadto Prokuratura powinna odpowiadać za defraudację państwowych pieniędzy (bo to akurat jest kpina a nie sprawa), jak również ktoś powinien zająć się sprawą odrzuconych lub umorzonych spraw, gdzie faktycznie dochodziło do bicia dzieci...a z powodu"braku dostatecznych dowodów" lub innych bzdetów sprawcy nie byli ukarani chyba że doszło do poważnych nieszczęść.
      • Gość: gościu Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 21:37
        "Klientka" powinna od razu zwrócić uwagę rodzicom, ale chyba zabrakło jej odwagi. Ciekawe czy stawi się w sądzie na rozprawie?
    • vald Utawodawcy na pewno o to chodziło? 15.11.11, 13:21
      Przemoc, permanentne bicie, znęcanie się to są powody by zająć się takim rodzicem.
      Klapsy akurat w tym wieku są bardzo wskazane. Dziecko nie będzie ich pamiętać, ale zapamięta, ze złe zachowanie źle się kończy - i to bez żadnych następstw psychicznych.
      Tak mnie wychowywali rodzice, tak ich, ich rodzice i nie mają żadnej traumy.
      Zawsze tak jest że przesada w którąkolwiek stronę źle się kończy. Mam nadzieję że sąd był wychowywany normalnie -tzn czasem dostał klapsa i oddali to powództwo jako bzdurę i niespełniające zamierzeń ustawodawcy.
      a pani Kątna niech soje teorie wsadzi sobie prosto w nos. Niech napisze kolejną książkę, publikację, jak to bezstresowo wychować psychopatę.
    • obasic Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 13:36
      Wychowanie dzieci nie jest proste, nikt z nas nie przechodził w tym specjalnego kształcenia - pedagodzy mają - ale przecież to rodzice są podstawą w wychowaniu dziecka. W moim mniemaniu w mediach winny codziennie ukazywać się szkoleniowe/doradcze programy o właściwym podejściu do dzieci - to by wiele zminiło, a dzieci byłby zapewne bardziej usłuchliwe i przemoc rzadziej by pojawiała się w domach - ta przemoc to bezsilność rodziców którzy nie potrafią inaczej okiełznać dziecka. Szkoda mi tych rodziców bo zapewne są zagubieni, nie potrafią inaczej.

• aietes W Szwecji sterylizacja była na tej samej zasadzie 15.11.11, 13:58
      w sklepie można był dostać kwestionariusz, w którym pisało się, że ktoś jest społecznie niedostosowany.
      Nasze sejmowe barany i męty społeczne pragną naprawiać świat, wtrącając się życie rodziny. Sami przedstawiają tak niski poziom, że powinii zostać poddani kastracji bez znieczulenia.
    • kingomatic Do dupy z takim prawem 15.11.11, 14:55
      Często widuję zachowanie dzieci wychowywanych bezstresowo, które nigdy nie zaznały klapsa. Nie daj boże co z nich wyrośnie. Już w wieku 4-5 lat wykazują zadatki na rasowych kryminalistów i terrorystów.
      • Gość: dana Re: Do dupy z takim prawem IP: *.siedlce.vectranet.pl 15.11.11, 15:46
        Kingomatic- jakże sie mylisz. Moje dzieci są już dorosłe i wychowaliśmy je nie używając przemocy - ani psychicznej ani fizycznej. Nie mieliśmy z nimi żadnego problemu - to są mądrzy, odpowiedzialni młodzi ludzie. A bicie dzieci dowodzi słabości i sadyzmu dorosłych. A także, braku zainteresowania tym, co dziecko myśli i co robi. Wstyd mi za Twoją wypowiedź.
        • bojkot79 Re: Do dupy z takim prawem 16.11.11, 07:24
          Gość portalu: dana napisał(a):

> Moje dzieci są już dorosłe i wychowaliśmy je nie
          > używając przemocy - ani psychicznej ani fizycznej.

jesteś na 100 % pewna? Dałabyś głowę, że nigdy ale to przenigdy nie skarciłaś dziecka fizycznie ani nie zastosowałaś wobec niego przemocy psychicznej?

Wielu rodziców tak właśnie myśli o wychowywaniu przez nich swoich dzieci - idealizują swój obraz przed sobą samym i głęboko w to wierzą. Niestety doświadczenie pokazuje, że stosowali kary fizyczne czy "terror psychiczny", chociaż sami by tego nie zaliczyli do "bicia" czy "terroryzowania". Ustawa nie rozróżnia klapsa od bicia.

Kilka przykładów
          Rozmawiałem kiedyś z pewną matką która zarzekała się, że ani ona ani mąż, nie bili swoich dzieci. Jednak po bliższym przyjrzeniu się sprawie i rozmowie z tymi dziećmi (notabene ludźmi już dorosłymi) okazało się, że pamiętają oni chwile gdy rodzice potrafili złapać i mocniej przytrzymać rozszalałe dziecko, albo dać klapsa po dłoniach gdy dziecko chciało sięgnąć po coś ze stołu (gorącą szklankę).
          Takich przypadków znam wiele – rodzice nie postrzegają karcenia i „straszenia” swoich dzieci jako coś negatywnego i dopóki jest zachowany zdrowy rozsadek to ja się z nimi zgadzam.
          Na koniec przykład skrajności - wiesz, że jeśli któremuś ze swoich dzieci kiedykolwiek powiedziałaś coś w stylu „Św Mikołaj wszystko widzi i wie kto jest grzeczny” to być może w tym momencie była to przemoc psychiczna.

Trzeba umieć zachować zdrowy rozsądek i wiedzieć kiedy klaps jest klapsem a kiedy jest to już wyładowywanie się sfrustrowanego rodzica
          • gps-sk Re: Do dupy z takim prawem 16.11.11, 08:59
            swoje dzieci karcą też zwierzęta, bo tak im nie podpowiada rozum, ale INSTYNKT, cóż przyroda, której częścią jest też człowiek
            • Gość: Franciszek Re: Do dupy z takim prawem IP: *.centertel.pl 18.11.11, 10:11
              Ciekawe czy na fali nowych trendów ustanowi się również zakaz pałowania przez policję kiboli na rozróbach czy manifestacjach. Wszak to również naruszenie nietykalności fizycznej a kary cielesne są zabronione :> No ale w naszym popie...nym państwie zawsze wszystko stało na głowie.
    • mlodzi.popieraja Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 18:59
      Brawo dla pani klientki za czujność i obywatelską postawę. Powinna dostać nagrodę i podziękowania za swoje działanie w tym pełnym znieczulicy społeczeństwie.
      A jeśli chodzi o mamusię i skorego do bitki tatusia, to idę o zakład, że to przykładni bogoojczyźniani kato-licy patrioci, którzy po kościółku wpadli na zakupy. A że pobili dziecko? Nie szkodzi, pan ksionc da rozgrzeszenie.
      • Gość: ?? Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 21:39
        Mierzysz ludzi swoją miarą? Jaka jest stawka zakładu? :)
    • pogodny100 Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 19:20
      Matce za klapsa dozywotnio do kicia,ojcu za postraszenie malego wiercipiety kara smierci. Przeciez z tego malego mogl by byc w przyszlosci dobry kibol a ci mordercy rodzice chca go wychowac na czlowieka. Hanba, zdrada o swicie.
    • Gość: Piotrek Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 20:26
      ....a co to ku...a jest ? jakiś pojeb.. ny kraj się robi czy co ? gó...arze w gimnazjach jakieś słonka z koleżankami odwalają a potem panny w ciąży paradują, debilowaty Palikot i jego banda kretynów marzą o wolnym dostępie do marychy, nauczyciele dostali podwyżki oraz program nauczania z założeniem aby z młodzieży robić totalnych idiotów. No nie, gdyby to mnie lub żonę jakaś kurewka wypatrzyła jak córce daję zasłużonego klapsa to poświęciłbym resztę życia aby ustalić personalia tej kretynki a potem "prezydent zawsze może gdzieś lecieć samolotem".
      Żyć w tym kraju to mistrzostwo i jedna wielka męka, stres dokłada swoje, człowiek staje na uszach aby jakoś żyć, pojawia się żona , dzieci i dopiero mamy zagrychę jak dalej. Ciekawe że te ch...je z rządu nie kwapią się aby refundować drogie szczepionki dla dzieci, nie kwapią się aby dołożyć jakiś % na ich wychowanie i utrzymanie ale dobrze wiedzą jak chować NASZE dzieci.
    • jozef.ok Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 15.11.11, 20:44
      Tysiące lat niegrzeczne dzieciątka dostawały w tyłek[ja też]. I nie nakładały nauczycielom koszy na głowę.Bezstresowe wychowanie wychowuje bandytów-"róbta co chceta"[nieszczęsny Owsiak].
      Ja apeluję :nie idźcie tą drogą.
      Myli się ktoś,że dzieci należy bić dopiero w obronie własnej!
      • Gość: Ewa Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.aster.pl 15.11.11, 21:25
        Ja swoje dziecko wychowałam bez bicia ,nie miałam z nim zadnego problemu ,obecnie ma 22 lata studiuje jest powaznym młodzieńcem
        • Gość: zalogowany Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 23:25
          2,5-letnia córeczka znajomych posadzona na środku pokoju wśród zabawek siedzi potulnie i bawi się grzecznie nawet i ponad pół godziny. Mój 2,5-latek posadzony na środku pokoju wśród zabawek bawi się ładnie ale przez kilka minut góra, później jest zmiana zajęcia wśród biegów, skoków, radosnego pokrzykiwania, itd. Ty miałaś spokojne dziecko. Inni mają żywe dzieciaki, które niekoniecznie chcą słuchać rzeczowych tłumaczeń. Tak, dałem parę klapsów synkowi - reagował na nie śmiechem i dalej robił swoje (uprzedzając - nie jest to rozwydrzony 2,5-letni terrorysta ale bardzo rezolutny maluch-indywidualista), natomiast np. postawienie w kącie na parę chwil to dla niego istna tragedia i powód do płaczu... Dopiszmy więc do ustawy zakaz stawiania dzieci w kącie, bo przecież strasznie płaczą - pewnie niezwykle cierpią psychicznie.
          • Gość: . Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.11, 23:50
            Stanie w kącie nie boli, chyba ze nogi cierpią. Wolność w pracy odcięta pensje czy raz po plecach.
    • zablokowany-obrazliwy-nick Chodzenie po galeriach handlowych 15.11.11, 21:36
      jest szkodliwe.
      Czy ta donosicielka idzie do meliny pijackiej aby bronic dzieci maltretowane?
      Teraz rodzice pójdą siedzieć, a dzieci zostaną umieszczone w "spaniałym" domu dziecka
    • kacze_buty dzięki takim jak Kochan i ta sprawiedliwa baba 15.11.11, 21:53
      mamy kiboli, gratulacje bezmózgowcy
    • cbk-kbc Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 16.11.11, 00:21
      I jest na ustach ludzi. Błyszczy. Ma swoje pięć minut.
      "Klientka". Gwiazda.
      Minie dziesięć, dwadzieścia lat i bezradna starsza pani (to owa już nie błyszcząca klientka) spotka w zaułku, lub gdzie bądź indziej, bezstresowo wychowane pacholę. A wtedy, jeśli gotówki w portfelu jej nie starczy, prawdopodobnie dostanie klapsa i zapewne nie będzie to klaps miłością matczyną złagodzony.
      Durna baba, ale po co w głupocie licytuje się z nią prokurator?
    • Gość: Gość Re: Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 16.11.11, 01:02
      Ja kiedyś, w wieku około 12 lat, dzwoniłem do prokuratury, że mój ojciec bije dzieci i żonę. Niestety, olali mnie.
    • damianreno Matka wymierzyła dziecku klapsy. Stanie przed s... 16.11.11, 01:15
      Niestety to sie staje realem, ze glupie regulacje Panstwa Niemowlakow sa slepo powielane z zachodu. Do czego to prowadzi, prosze spojrzec na niedawne szeroko komentowane zamieszki w Londynie, ktore nie byly nijak zwiazane problemami gospodarczymi, jak winnych krajach UE. Byly to zwyczjne napady zlodziejaszkow, a wiek uczestnikow to 10-20 lat, RELATYWNA DO OKRESU JAKI UPLYNAL w ZACHODNIEJ EUROPIE OD WPROWADZENIE TYCH GLUPICH PRZEPISOW.

Zobzaczycie, ze tak jak w Londynie, za okolo 10 lat beda podobne wypadki w Polsce... z taka nieststy roznica, ze w Zachodniej Europie sa instytucje publiczne, ktore dzialaja dla dobra ogolu, w Polsce na rozwiniecie takich instytucji te 10 lat moze byc za krotko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka