gintaras 28.07.13, 10:53 Bardzo dobrze, brakowało meksykańskiego jedzenia w ZG. Trzeba spróbować :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lizun9 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 28.07.13, 12:21 Nie wiem jak smaki, ale wystrój wybitnie prowincjonalny. Jak to w Zielonej Górze. Prowincjonalne restauracje w Meksyku wyglądają tak: www.topolomaz.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizun wsiok Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 14:04 lizunku, spierniczaj w podskokach do swojego wsiowego gorzówka, gdzie nawet chińskiego papu nie ma i lecz kompleksy na własnym forum, gamoniu. A w naszej meksykańskiej knajpie nie chcę cię widzieć garusie ani twoich gorzowskich krewnych, żebyście nam słomy z butów nie nanieśli i żeby nie trzeba było po was wietrzyć, pojmujesz gimbusie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 68-100 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.backiel.com.pl 28.07.13, 14:44 uuu, pudło, lizun lansuje się na warsiawiaka i tam niby pomieszkuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el pasio Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 16:07 Ele będzie niepocieszony. Jeszcze jedna niesłowiańska knajpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 68-100 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.backiel.com.pl 28.07.13, 16:35 przecież Słowianie to stosunkowo świeży etnos, powstały ze zmieszania Celtów (Atlantów) z Normanami (Nordykami) i Scyto-Sarmatami (etnos raczej aryjski), który przechwycił obyczaje i kulturę innych a język słowiański wykazuje cechy kreolizacji - niby satemowy jak azjatycki scytyjski ale jednak nie do końca co widać po polskim, gdzie zachowały się elementy języków kentum: kwiat - cvet, król - car itd, więc co tu mówić o słowiańskości, skoro to mix pierwotniejszych zjawisk? eli - wyprowadź mnie z mojego poglądu :D Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 28.07.13, 18:40 Dziekuję za przypomnienie czym jest lokalny patriotyzm :) Jesli byś chciał mnie poganiać po swojej wsi ze sztachetą od płota to zapraszam. Niedługo przyjezdzam na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty kila ? Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 16:05 No, ale jest europejsko, a nawet światowo. A ta tortilla to wyrabiana ręcznie na miejscu wg. przepisu mistrza meksykańca czy papier z marketu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleiz Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.13, 12:52 a czytać ze zrozumieniem nie łaska, jest wyraźnie w artykule napisane skąd pochodzi tortilla. Chyba, że tylko tytuł artykułu przeczytaliśmy, to pytanie jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 28.07.13, 16:33 wołowina i mięso z grilla ... a grill z uboju rytualnego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ti kila Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 20:21 To ma tyle wspolnego z Meksykiem co Zielonka z metropoliooommm. By wiedziec cos o prawdziwych smakach Meksyku trzeba tam pojechac, a tak-po co chwalic dzien orzed zachodem slonca ? Geslerowa pomoze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielee Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.pawluk.org 28.07.13, 22:10 kurcze, nikt tam jeszcze nie byl a juz wszyscy krytykują Jak wszystko wiecie co jak powinno wygladac i smakowac, otworzcie swoja restauracje, jak bedzie taka wysmienita to zbijecie kokosy poki co życze powodzenia wlascicielom, na pewno odwiedze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty kilo Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 22:24 Nie byli, nie jedli, a juz cacy i smaki meksykanskie poznali. Chodzi o to by jadlo bylo orginalne, meksykanskie, a nie marketowr tortilki. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 28.07.13, 23:20 Gość portalu: ty kilo napisał(a): > > Nie byli, nie jedli, a juz cacy i smaki meksykanskie poznali. > Chodzi o to by jadlo bylo orginalne, meksykanskie, a nie marketowr tortilki. Ale z tym to akurat ciężko będzie. Trudno kupić porządną kukurydzianą mąkę na tortille. Warzywa i zioła świeże kompletnie nie do dostania. Przyprawy zazwyczaj marketowe, oliwa z oliwek nie inaczej - o ile w ogóle używają;) O winie nie wspomnę. Knajpa egzotyczna z założenia musi być jakimś ersatzem. Można nadrabiać klimatem i wystrojem, ale ten akurat jest tam do d... co widać na zdjęciach. Ot bacówka tyle, że po "meksykańsku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociołek Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 09:48 I to właśnie jest śmieszne - uważanie i traktowanie ludzi jak małpiejących idiotów na widok błyskającego lusterka. Wypisz, wymaluj, przypomina to niedawną manię na włoską kuchnię z niby włoską pizzą na czele, która tylko z nazwy była podobna. Jeżeli wiadomo, że w tak małym miasteczku jakim jest Zielonka brak na rynku świeżych i oryginalnych towarów lub są za drogie, przez to nieopłacalne, to po co cała ta zabawa w oryginalność ? Czy nie można zrobić knajpy z barszczem ( nie z torebki ), pierogami ( nie z marketu ), dobrym żurkiem ( nie z torebki ), kapuśniakiem i ziemniakami, chlebem ze smalcem ... ? Czy nasza wołowina przypomina tą meksykańską ? Ale i tak życzę właścicielom powodzenia. A krytyka ? Bardziej pomaga niż szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
winobranie.pl Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 29.07.13, 14:37 A ja się chętnie wybiorę, zanim wyrobię sobie opinię. Do Meksyku daleko, a jak dla mnie potrawy wcale nie muszą być 100-procentowo meksykańskie, żeby były smaczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 14:52 www.mexican.pl/galerie.html Odpowiedz Link Zgłoś
magics1 Słaba knajpa, przerost treści nad formą. 30.07.13, 12:08 Wczoraj zawitałam do nowo otwartej knajpy ponieważ jestem entuzjastką stołowania się w mieście i niestety się zawiodłam. Rzadko bywa że z restauracji wychodzę głodna a tak się właśnie stało w tym przypadku, mimo że mój wybór wcale nie padł na starter. Sosy skończyły się już po zjedzeniu pierwszej tortilli (było ich dwie). Egzotyczne smaki jak zapewnia karta też nie zrobiły na mnie wrażenia. Po zjedzeniu całego posiłku pozostał tylko niedosyt. A wcale nie potrzebuję mega ilości na talerzu by zaspokoić głód. Myślę że w Zielonej Górze są dużo lepsze miejsca typu Namaste, Passion, czy La Tulipe Noire i mimo że oferują kuchnię innego pochodzenia to na małe porcje na pewno narzekać nie można, przy czym doznania smakowe są na dużo wyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Słaba knajpa ? IP: *.netdrive.pl 31.07.13, 19:00 To chyba byliśmy w dwóch róznych knajpach, bo byłam z chłopakiem i oboje nie mogliśmy zjeść swoich porcji, a zamówiliśmy burrito (zresztą doskonałe) i enchiladę w dwóch smakach - aż strach się bać, co by byló, gdybym zamówiła trzy tortile do enchilady. A wystrój jednemu może się podobać, drugiemu nie, dla mnie jest ok, bo inaczej niż wszędzie indziej, i co trochę na pewno będziemy tam zaglądać !!! Gratulujemy pomysłu i zyczymy powodzenia - nowe miejsca do posiedzenia i posmakowania na pewno się przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Słaba knajpa ? IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.13, 22:01 Ja również jadłam doskonałe Burito i również nie mogłam go zjeść! Jadłam też nachos, również dobre. A wystrój to kwestia gustu, na pewno nie dla niego się przychodzi do restauracji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Słaba knajpa ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.13, 00:09 witam właśnie przed chwilą wróciłam z naszej zielonogórskiej Mexicany powiem tak; ci z moich znajomych, którzy zamówili burito oraz encilades byli zadowoleni i sie najedli natomiast tacos i jakieś tam duszone wołowiny w warzywach to były tak nędzne ilości, że goście nie byli zadowoleni. tanie są napoje piwo desperados 7zł, gdzie na deptaku za zwykłe z kija trzeba 7-8 zł zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Słaba knajpa ? 04.08.13, 10:09 Gość portalu: xyz napisał(a): > tanie są napoje piwo desperados 7zł, gdzie na deptaku za zwykłe z kija trzeba > 7-8 zł zapłacić Czyli 100% przebitki w stosunku do ceny detalicznej w knajpie, która ma z Żywcem umowę? (Wnioskuję po parasolkach przed lokalem) To wcale nie tanio. A ile trzeba zapłacić za prawdziwe piwo? Nie ma? Jak to jest, że w Warszawie w namiocie w parku Skaryszewskim - czyli wcale nie w centrum - można zafundować klientom bogatą ofertę piw z różnych zakątków Polski, albo i z Czech czy Ukrainy, łącznie z Witnicą, Obolonem, Pintą, a w zielonogórkich knajpach - poza Haustem - obsługa gały wywala gdy człowiek chce się napić czegoś porządnego? Odpowiedz Link Zgłoś
przepysznik.pl Re: Słaba knajpa ? 08.08.13, 08:13 Lizun9, piwa porządnego można się w Zielonej Górze napić w Belfaście. Do wyboru do koloru, lodówy zawsze pełne najróżniejszych piw z niewielkich, acz dobrych browarów. A co do "meksykańskiej" knajpy. Burrito było złłłe. Tłuste. Okropne. Tłuste. Nieprzyprawione. Tłuste. I jeszcze tłuste. Najgorsze, jakie w życiu jadłam. Nie idź tą drogą, Mexicano! Chcę do Was wrócić i zjeść coś dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżina Re: Słaba knajpa, przerost treści nad formą. IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 23:05 Mam nadzieję, że właściciele czytają ten wątek, bo zawsze można coś poprawić. Powiem jedno - porcje dania głównego mięsnego dla przedszkolaka. Wyszłam głodna, pomimo, zamówienia przystawki. Poza tym aż się prosiło o podanie sosu do zamawianego dania. Dam im jeszcze jedną szansę i życzę, żeby się udało. Gastronomia to ciężki biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riifka czytają IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.08.13, 08:20 czytają, czytają nocami, nawet zakładają wątek w ramach reklamy, i nawet się udało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Słaba knajpa, przerost treści nad formą. 30.08.13, 11:15 Słaba knajpa, przerost treści nad formą ... i narzekasz że mało? Chyba dobrze jak treści dużo! Jak używasz obcych Ci sformułowań to poznaj wpierw ich sens! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Słaba knajpa, przerost treści nad formą. IP: 212.109.137.* 29.08.13, 13:48 Jesteś zapewne kelnerką a może pomywaczką np w Knajpie Hinduskiej do której nikt nie chodzi i próbujesz pisać bzdury o znakomitej kuchni w Meksykańskiej, pewnie na polecenie swoich nieudolnych szefów. Ciekawy wystrój oceniasz jak prowincjonalna gęś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Słaba knajpa, przerost treści nad formą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.13, 14:49 Widzę argumenty wprost proporcjonalne do poziomu intelektualnego. Prawda jest taka że zielonogórzanie nie dadzą zrobić z siebie debili i nie będą słono płacić za coś co nie jest tego warte. I jestem przekonany, że chwilowa popularność tego miejsca to jedynie wynik ciekawości mieszkańców i każdy się wkrótce przekona że Mexicana to straszna słabizna. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_z1 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 29.08.13, 14:16 Knajpa tragedia (to nie jest na pewno restauracja). Potrawy doi d..y a jadłem prawdziwe meksykańskie żarcie w San Francisco i w Chicago to wiem jak smakuje :) Ale jedenie nie ma znaczenia tylko obyczaje. Zamówiliśmy po lampce wina. W karcie cena 8 zł a Pani kelnerka liczy na koniec pobytu po 10 zł. Pytamy dlaczego? Ponieważ w karcie jest pomyłka. I policzyli nas po wyższej cenie. To był mój pierwszy i ostatni raz w tym barze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.13, 14:50 Zgadzam się z pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 30.08.13, 11:19 prawdziwe meksykańskie żarcie w San Francisco i w Chicago to wiem jak smakuje ... bo San Francisco i Chicago to prawdziwe meksykańskie miasta! Zielona Góra również! A co? Tak samo wiarygodne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik120 Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej Górze 30.08.13, 11:09 uwielbiam kuchnię meksykańską więc oczywiście poszłam do tej nowej knajpki...hmmm....potrawy mikroskopijne,zupy jak na lekarstwo, wyszłam głodna i biedniejsza o 60 zł...ale najgorsze było długie proszenie i oczekiwanie na obsługę, bo w tym czasie organizowana była impreza i wszyscy latali koło tamtych gości z właścicielem na czele, a pozostali musieli czekać. Smaki wcale nie meksykańskie i bez szału. Chyba należy posiąść nieco więcej wiedzy na temat kuchni meksykańskiej. No i podawać i szykować z sercem, a nie patrzeć tylko żeby zarobić jak najszybciej. Ponownie nie skorzystam, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.13, 05:35 no czasem tak bywa w mcdonaldach tez sa czasem kolejki i kiepska obsluga a ludzie tam wala drzwiami i oknami dla mnie jednak zarcie bylo zdecydowanie za tluste, ceny tez nie sa specjalnie atrakcyjne ale taras z parasolami maja fajny na piwo mozna isc, na zarcie to juz srednio Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkaa161 Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej Górze 04.09.13, 23:34 Moim skromnym zdaniem jedzenie rewelacja - polecam burrito - porcja mega i na pewno można się nią najeść no chyba , że ktoś ma sporą nadwagę to radzę zjeść dwa albo i trzy : ) negatywne komentarze jak dla mnie są napędzane przez konkurencję - Zielona Góra jest przecież mała i sami wiecie jak jest ... najpierw sprawdzcie a potem oceniajcie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przepysznik.pl Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 05.09.13, 11:27 Moim skromnym zdaniem - po kolejnej wizycie - jedzenie rewelacją nie jest i raczej nic już nie zapowiada, że będzie. Nawiązując do komentarza czekoladkaa161 - żadną konkurencją nie jestem, a pozytywne komentarze jak dla mnie są napędzane przez właścicieli oraz krewnych i znajomych Królika. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys_inc Daleko od Meksyku. 06.09.13, 22:28 Byłem,jadłem i cóż...żarcie takie meksykańskie jak i kucharz co na meksykanina na pewno nie wygląda.Szkoda.Stracony potencjał miejsca i kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.zgora Re: Daleko od Meksyku - bliżej Polski 06.09.13, 23:39 No no ... Kucharz nie wygląda na Meksykanina ... A przecież w każdej pizzerii i trattorii pracują rodowici Włosi, podobnie jak w każdym kebabie rodowici Turcy ... Mnie akurat pasuje ta kuchnia, inni niech sami ocenią, jak spróbują - kucharz Meksykanin nie jest żadną gwarancją dobrego smaku, jadałem już w kilku meksykańskich knajpach w Polsce, i tak się składało, że najbardziej mi smakowało tam, gdzie gotowali Polacy, a nie Meksykanie. I szczerze przyznaję, że nasza zielonogórska wariacja nie ma czego się wstydzić. Ale najłatwiej zasnobować na meksykańskiego kucharza, bo bez niego się nie da :-) Rozumiem, że jak jeździsz np. niemieckim autem, to dopilnowałeś, aby przy jego produkcji nie było obcokrajowców ? Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys_inc Re: Daleko od Meksyku - bliżej Polski 11.09.13, 08:51 Podtrzymuję swoje zdanie.Na meksykanina nie wygląda i pewnie w Meksyku nie był bo czuć to w jedzeniu z tego baru.Znam kuchnię Meksyku,w innym wypadku bym sie nie wypowiadał. Aby dobrze gotować jakiś rodzaj egzotycznej kuchni najlepiej poznać ją od podszewki w danym kraju.Wtedy można startować z dobrą kuchnia a nie z podróbą. W dobrych knajpach na całym świecie jeśli ktoś otwiera biznes z obcĄ kuchnią to sprowadza sobie kucharza który uczy danej kuchni -tubylców.To ma sens i generuje dobry początek co dla knajpy jest najważniejsze.Tu inwestor poszedł po najmniejszej linii oporu i zatrudnił anonimowego kucharza co uczył się jak robić mielone w szkole gastronomicznej:).).Brak wyobraźni inwestora kompletny:). Odpowiedz Link Zgłoś
przepysznik.pl Re: Daleko od Meksyku - bliżej Polski 11.09.13, 09:36 > Tu inwestor poszedł po najmniejszej linii oporu i zatrudnił anonimowego kucharza co uczył się >jak robić mielone w szkole gastronomicznej:).).Brak wyobraźni inwestora kompletny:). No akurat tu muszę stanąć w obronie przede wszystkim kucharza, który z pewnością nie jest anonimowy i generalnie bardzo dobrze gotuje, co miał okazje wcześniej niejednokrotnie pokazać. Tyle, że akurat kuchnia meksykańska - lub inaczej - jego oraz właścicieli wizja tej kuchni średnio nam pasuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Daleko od Meksyku - bliżej Polski IP: *.204.247.214.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.09.13, 22:33 Ta wasza przepychanka jest żałosna .. Według mnie: ceny średnie, wystój mnie nie interesuje więc nie oceniam, parę dań próbowałam. Mój faworyt kosztuje 20 złotych (burrito - tak dużo?). Mnie smakują, ale co ja tam wiem skoro nie jadałam w San Francisco i Chicago :) Swoją drogą nie mogę się nadziwić ilu jest SPECJALISTÓW i smakoszy którzy tak bardzo się znają na kuchni! Czyżby niespełnieni krytycy kulinarni? Staję w obronie knajpy, która jest według mnie dobrą miejscówką do posiedzenia ze znajomymi na zupełnym luzie, a nie prężąc się pokazując maniery i wypchane portfele. Macie większe wymagania? Idźcie do restauracji, która zapewni Wam wyższy poziom (oczywiście za odpowiednio większe pieniążki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiii rodowici Re: Daleko od Meksyku - bliżej Polski IP: *.pawluk.org 20.09.13, 23:21 tiaaaa we wszystkich "piceriach" w zielonce pracuja tylko rodowici wlosi i wloszki uwielbiam takie ....bamusowe popieprzanie :) a w zbojnickiej tylko zboje gotuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
goodman_zg Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej Górze 13.09.13, 23:23 Żarcie znośne, ale było go tyle co kot napłakał. Za ca. 70 zł na 2 osoby oczekiwałbym trochę więcej niż np. niewielki kawałek kurczaka z kością i garść ryżu. Dla mnie porażka. Więcej tam nie pójdę. Ponoć w Namaste przed rewolucjami też na żarciu oszczędzali. Odpowiedz Link Zgłoś
rob.in.hood Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej Górze 14.09.13, 21:48 Zamówiłem coś. Było ohydne. Szczęście, że mało choć mało nie zapłaciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 16.09.13, 11:24 Generalnie bardzo dziękujemy wszystkim gościom, którzy w ciągu tych kilku tygodni dopiero naszej działalności odwiedzili nas i podali nam swoje uwagi - również krytyczne. Staramy się wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów i stale poprawiać jakość naszych usług, jednak jedno jest pewne - zawsze może znaleźć się ktoś nie do końca zadowolony z potrawy lub usługi. Co do opinii klienta o nicku rob.in.hood - bardzo prosimy o wskazanie, gdzie w karcie menu jest umiejscowione to "coś". Pisanie takimi ogólnikami sugeruje krytykę dla krytyki, nie popartą żadnymi racjonalnymi argumentami. Ponieważ bardzo zależy nam na opiniach klientów, zawsze prawie wszystkich pytamy o wrażenia i sugestie dotyczące naszych dań. Zdarzają się przypadki uwag, za które dziękujemy, ale generalnie kuchnia jest oceniana na więcej niż dobrze. Prosimy więc o wyartykułowanie nazwy potrawy, która była "ohydna", kosztowała "nie mało", a było jej "mało". No chyba, że zostały pomylone restauracje, i nie chodziło o Restaurację "MEXICANA", ale wówczas cały post jest nie na miejscu. Wszystkich jednak zachęcamy do odwiedzenia naszego lokalu i sprawdzenia osobiście, czy to, co jedni mówią, inni piszą, a jeszcze inni przemilczają, jest prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Meksyk i masakra! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.13, 12:31 Niestety dla mnie ceny są zaporowe. Tyle co u was na jedno danie to ja wydaję na jedzenie przez cały dzień. I myślę że w mieście znajdzie się więcej ludzi których po prostu nie stać na fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
rob.in.hood Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź 16.09.13, 14:30 Szanowny/a mexicana.zgora Jestem niezmiernie zaszczycony dostrzeżeniem mojego wpisu. Czym prędzej odpowiadam zatem. Napisałem, że zamówiłem „coś”, gdyż oryginalnej nazwy owej potrawy nie pamiętam. Nie znam ani hiszpańskiego, ani też wcześniej nie miałem okazji korzystać z kuchni meksykańskiej. Potrawę mogę jednak opisać. To „coś” dostałem na deseczce, skwierczące. Trochę podsmażonej cebuli, trochę podsmażonej papryki kilka niewielkich kawałeczków mięsa. Mało i niedobre. Jeśli na podstawie mojego opisu udało się szanownemu restauratorowi zidentyfikować owe „coś”, uprzejmie proszę o wpisanie w waszej karcie przy tym daniu adnotację: „nie dla rob.in.hood’a” Z poważaniem, rob.in.hood Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź 16.09.13, 19:59 Potrawa, którą Pan zamówił, to Fajitas, jedna ze specjalności kuchni meksykańskiej. Jest Pan chyba pierwszą osobą, która narzeka na smak i jakość tego dania, w skład którego wchodzi między innymi marynowana polędwica wołowa wysokiej jakości (stąd też cena, ale niestety polędwica wołowa kosztuje). Mamy jednak nadzieję, że na duży głód znajdzie Pan u nas dania, które nie tylko będą większe, ale i tańsze - np. burrito, enchilada czy quesadilla. Zapraszamy więc ponownie i pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
rob.in.hood Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź 16.09.13, 20:43 Szanowny restauratorze, w celu uniknięcia kolejnych nieporozumień, proszę abyś dołączył do opisu dań informację (przyda się dla nieznających jeszcze Twojej oferty), czy porcja jest na duży głód czy na mały głód - znaczy wyłącznie do skosztowania. Zalecam, aby jeszcze na wszelki wypadek o rodzaj głodu dopytała kelnerka przed przyjęciem zamówienia. Niestety, mam takie przyzwyczajenie, że jak idę do restauracji, to po to aby się najeść. A jak widzę, że cena dania jest wyższa w stosunku do innych pozycji, to mam paskudny zwyczaj wyobrażenia sobie, że jednak się najem. Piszę to z żalem, ale u Ciebie się nie najadłem (jadam tyle, ile przeciętny facet). Dziękuję za ponowne zaproszenie. Dam sobie (i Tobie) drugą szansę - ma się rozumieć na coś innego niż Fajitas. Na wszelki jednak wypadek zabiorę ze sobą DANIO. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anianatalii Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź IP: 212.109.137.* 18.09.13, 14:41 Zgadzam się z przedmówcą. Byłam ostatnio w reatauracji i wyszliśmy głodni - jednym z zamówionych dań było Fajitas - 4 kawałeczki mięsa i 5 ćwiartek ziemniaka w osobnej miseczce W karcie dań powinna być informacja, że potrawa jest tylko do "delektowania się" a nie do najedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź 22.09.13, 11:12 Przy całym szacunku dla Pani, pisanie o 4 kawałeczkach mięsa i 5 ćwiartkach ziemniaka podanych do Fajitas jest totalną bzdurą - chyba, że tylko tak gdzieś Pani słyszała, że podobno tak jest, lub pisze Pani z "konkurencji". Fajitas jest bardzo często zamawianym daniem i nie odnotowujemy skarg ani na jego jakość, ani na ilość - prawdą jest, że nie jest to porcja olbrzymia, ale nie jest również mikroskopijna, co niektórzy forumowicze próbują tutaj wmawiać innym. Dla przeciętnego klienta Fajitas jest wystarczającym posiłkiem, na bardzo wielki głód może dla niektórych być za małe, ale nie spotkaliśmy się jeszcze z sytuacją, aby jakakolwiek kobieta wyszła głodna po obiedzie w naszej Restauracji. No chyba, że jak już napisałem wcześniej, jest to pisanie dla pisania, nie oparte na faktach. Panią "anianatalii" zapraszam ponownie (incognito) i proszę zamówić Fajitas, a następnie poprosić kogoś z kierownictwa lokalu - jeżeli Pani oskarżenia się sprawdzą, otrzyma Pani zupełnie za darmo dowolny dwudaniowy obiad zamówiony z karty. Niemniej jednak pozdrawiamy wszystkich forumowiczów i zapraszamy do odwiedzenia jedynej meksykańskiej restauracji w Zielonej Górze, a właściwie w całym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź IP: *.play-internet.pl 22.09.13, 11:42 Ja tez jestem kobietą i również wyszłam od Was glodna mimo, że rachunek wcale nie był mały. Zamiast tłumaczyć każdy post waszych klientów próbą oczerniania was przez konkurencję radziłabym w końcu wyciągnąć wnioski i zrobić coś z wielkością podawanych porcji na talerzach bo większość ludzi woli jednak przy swoim partnerze, rodzinie lub przyjaciołach nie komentować jakości otrzymanego posiłku wzywając kierownika lub mówiąc kelnerce że jest się wciąż głodnym tylko dlatego żeby nie stwarzać kłopotliwej sytuacji dla ludzi którzy nam towarzyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź 22.09.13, 11:55 Witam Panią, Nie tłumaczymy każdego postu, po prostu prosimy o dane, właśnie w kierunku zmian - napisała Pani, że wyszła głodna, mimo, że rachunek nie był mały - gdzie tu jakakolwiek treść, do której można by się odnieść ? Czym więc się Pani nie najadła ? Może zamówiła Pani tylko przystawkę, bo większość klientów nie jest w stanie skonsumować do końca całego dania obiadowego ze względu na ilość. Jedyna dwa dania, które nie są na "wielki apetyt", to kurczak w sosie mole i właśnie fajitas, chociaż akurat to drugie większości klientom wystarcza. Ale staramy się wyciągać wnioski, i wychodzić naprzeciwko uwagom klientów, jeżeli tylko jest w nich treść - sama Pani przyzna, że w Pani mailu informacji nie było żadnej. Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Meksyk w śródmieściu. - moja odpowiedź IP: *.play-internet.pl 22.09.13, 16:16 Jadłam danie które składało się z dwóch chrupiących tortilli z krewetkami i dodatkami, nie pamiętam dokładnej nazwy tego dania ponieważ miało to miejsce ponad miesiąc temu, na przystawkę zamówiłam miseczkę nachos, chłopak natomiast zamówił polędwiczki zapiekane w serze. Jestem regionalną patriotką i cieszę się na każde nowo otwarte miejsce w Zielonej Górze i szkoda by było jakbyście stracili zainteresowanie mieszkańców tylko przez wielkość oferowanych porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanka Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 19:05 Witam-dziś byliśmy rodzinnie u Panstwa restauracji.Obslugiwał nas b.miły pan. Jedzenie ze starterami oceniamy na cztery z duuzym plusem.Duzo popsulo guacamole- mini porcja(!)za bardzo zmiksowane i...bez smaku.Proponuje zapoznać się z dobrym przepisem. Prawdziwe rozgniatane jest widelcem(!) wiec czuc drobne grudki avocado,czosnek,peperoni(umiarkowanie) ,sok z limonki,sol.Tak gwoli informacji -w prawdziwych meksykańskich restauracjach wyrabiane jest przy gościach,wiec jest super swieze i aromatyczne.No i w ilosciach konkretnych-w miseczkach tak o sr 10-12 cm ,a nie 3 cm. Nachos powinno być naprawdę cieple i chrupiące,bez oznak tłuszczu.Pozdrawiam i zycze sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 05.10.13, 15:57 Dziękujemy za porady. Co prawda sposobów przyrządzania guacamole jest co najmniej kilka, ale najważniejsze jest to, aby efekt był zadowalający :-) Wszystkich zielonogórzan (i przyjezdnych również) zaś informujemy, iż MEXICANA od poniedziałku do piątku rozpoczęła serwowanie zestawów śniadaniowych w godzinach od 10.00 do 12.00 (do każdego zestawu kawa lub herbata za pół ceny !), natomiast w godzinach 12.00-14.00 w dni powszednie obowiązuje lunch-time: cała karta tańsza o 20% ! Nie chcemy, aby klienci musieli wybierać lunch z okrojonej, kilkudaniowej karty - w MEXICANIE na lunch można zamówić każde danie z karty, za 80% jego wartości ! Serdecznie zapraszamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Darowizny żywności będą całkowicie uwolnione.... 05.10.13, 16:27 za 80% jego wartości ... to bedziecie tracić? A moze to w związku ze zniesienim VAT'u dla darowizn żywności? Odpowiedz Link Zgłoś
naskrett Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej Górze 06.10.13, 09:04 bylem, jadlem, wiecej nie pojde. Po zamowieniu fajitas i burito musialem isc do okienka obok waszej restauracji i zjesc bulke z pieczarkami. Wieksze porcje dostaje na talerzach moj syn w 1 grupie przedszkola. Jadlem dawno temu w meksykanskiej knajpie w luksemburgu, ale malo pamietam (jedyne co zapamietalem to puree z fasoli - niesamowite - u was tego nie ma). Ale za to nieraz bywam w toruniu i zawsze zachodze do siouxaa. Nigdy niewyszedlem stamtad glodny. za jakies pol roku wybiore sie do was znowu. na ta chwile wszystkim znajomym sprzedaje info jak powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZ Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.13, 12:17 Byłem wczoraj ,zjadłem to "fajtas+ ryż + sos",wypiłem piwko i ....powiem szczerze ,że się po prostu nie najadłem .Owszem w smaku to "fajtas" było całkiem przyjemne /choć nie powalające / ,ale przy takiej cenie spodziewałem się nieco więcej . Żona i znajomi też coś tam przekąsili ,ale wielkiego entuzjazmu w ich oczach też nie widziałem ( byliśmy ok.18-tej tak więc potraktowaliśmy ten posiłek bardziej jako kolację). Ot poszedłem pierwszy raz do restauracji meksykańskiej i ...szybko drugi raz nie zawitam. Dodam, że nie należę do osób czepiających się szczegółów,wyjątkowo złośliwych i dążących do dokopania każdemu i zawsze . Sam wystrój lokalu robi niezłe wrażenie -jest przemyślany jako całość,mi szczególnie podobały się talerze i płytki na barze. Życzę abyście się DOTARLI , zwiększyli porcje -nie zwiększając cen i wtedy macie szanse na przeżycie w tym ciężkim pod względem gastronomicznym mieście ( ile tych barów i knajpek dobrze się zapowiadało a śladu już po nich nie ma...) Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 06.10.13, 13:58 Dziękujemy za miłe opinie dotyczące wystroju i lokalu. Przykro nam niezmiernie, że nie wyszli Państwo usatysfakcjonowani kolacją, staramy się za każdym razem, aby klienci wyszli zadowoleni zarówno z pobytu, jak i serwowanych dań. Gdyby Pan dopisał, jakie to dania nie wzbudziły żadnych pozytywnych emocji, to łatwiej byłoby nam wejść na ścieżkę poprawy ku satysfakcji konsumentów :-) Niemniej jednak zapraszamy ponownie na sprawdzenie, czy się już nie poprawiło - chociaż żywimy nadzieję, że do poprawy nie jest aż tak dużo. Pozdrawiamy MEXICANA Zielona Góra Gość portalu: KAZ napisał(a): > Byłem wczoraj ,zjadłem to "fajtas+ ryż + sos",wypiłem piwko i ....powiem szcze > rze ,że się po prostu nie najadłem .Owszem w smaku to "fajtas" było całkiem prz > yjemne /choć nie powalające / ,ale przy takiej cenie spodziewałem się nieco wię > cej . > Żona i znajomi też coś tam przekąsili ,ale wielkiego entuzjazmu w ich oczach te > ż nie widziałem ( byliśmy ok.18-tej tak więc potraktowaliśmy ten posiłek bardzi > ej jako kolację). > Ot poszedłem pierwszy raz do restauracji meksykańskiej i ...szybko drugi raz ni > e zawitam. > Dodam, że nie należę do osób czepiających się szczegółów,wyjątkowo złośliwych > i dążących do dokopania każdemu i zawsze . > Sam wystrój lokalu robi niezłe wrażenie -jest przemyślany jako całość,mi szczeg > ólnie podobały się talerze i płytki na barze. > Życzę abyście się DOTARLI , zwiększyli porcje -nie zwiększając cen i wtedy maci > e szanse na przeżycie w tym ciężkim pod względem gastronomicznym mieście ( ile > tych barów i knajpek dobrze się zapowiadało a śladu już po nich nie ma...) Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 06.10.13, 13:53 Szanujemy Pana zdanie, ale być może zaszła jakaś pomyłka, bo nie znamy żadnej osoby, która po burrito wyszłaby głodna - większość osób (i to dorosłych facetów również) ma raczej problemy ze skonsumowaniem porcji naraz. Chyba, że do fajitas zamówił Pan jakiś dodatek, a napisał Pan burrito, bo to niewątpliwie mija się z prawdą. Pisaliśmy już kilka razy na tym forum i nie tylko, że fajitas, ze względu na swój skład (między innymi polędwica wołowa, nie wołowina) nie jest olbrzymią porcją, lecz generalnie syci zwykły głód, również męski. Dla samej zasady zaś: Sioux jest sieciówką oferującą zupełnie innego rodzaju dania, i trudno tu jakoś o porównania. Niemniej jednak prosimy tego typu zastrzeżenia zgłaszać na bieżąco kierownictwu lokalu, wtedy pewnie nie byłoby takich nieporozumień, jak z tym (podobno) burrito. I oczywiście pozdrawiamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
platoon1 Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 07.10.13, 09:39 Witam, Zdarza mi się bywać w Krakowie, kiedyś często jadałem w taco na ul. Poselskiej, knajpa dość znana w grodzie karaka i nawet lubiana przez miejscowych, postaram się zrobić małe porównanie :) z wizytą byłem u Państwa ze trzy razy, jadłem taco, burrito, enchiladas, również jakąś sałatkę której nazwy nie pamiętam, ale ilość octu zabijała :) ale pewnie taki jej urok i sam eksperymentowałem, w skrócie, bardzo fajnie że powstała taka knajpka u nas, brakuje strasznie zupy chilli której smak na poselskiej powala, głównie dla niej tam chodzę, generalnie jednak uważam że ogólnie „smakowo” jesteście w Zielonej lepsi , faktycznie taco może malutkie, może wkład zbyt zimny, fajne naciosy, patatas fritas :) ale nie ma co gęgać, podsumowując jest dość dobrze, uważajcie tylko na jakość mięsa, jeśli będzie kiepskiej jakości to nie pomogą nawet najlepsze dodatki, generalnie trzymam za Was kciuki. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZ Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.13, 09:57 @mexicana - jeszcze za dwie rzeczy chciałbym was pochwalić : wygodne krzesła ( co wcale nie jest standardem w innych restauracjach) i przyjemną, cichą graną w tle muzyką - nie cierpię gdy muza w knajpce wali "na full" i nie można swobodnie rozmawiać . Trochę więcej troski o potrawy i będzie naprawdę OK,czego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.zgora Re: Meksyk w śródmieściu. Nowa knajpa w Zielonej 07.10.13, 18:33 Dołożymy wszelkich starań :-) Tymczasem dziękujemy za docenienie również innych aspektów i miłe słowa :-) Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś