Dodaj do ulubionych

Fair play dla Falubazu

22.09.13, 17:57
Nie ma meczu Falubazu z Apatorem. Jaki powód - jeszcze nie wiem, bowiem piszę o godz.17,30 po krótkiej informacji na TVN 24. Torunianie mają dużo racji chcąc odwołania tego meczu. Gdzie byli dzisiaj rano Dowhan i Jankowski, kiedy można było pomysleć o pewnym zachowaniu sie wobec druzyny Apatora, które to zachowanie byłoby gestem fair play wobec drużyny przeciwnika. Dla naszych "gentlemanów " takie zachowanie to bardzo trudne do wymyślenia. Coprawda teraz to już "musztarda po obiedzie" , ale tym Panom podpowiem o co mi chodzi. Otóż uważam, że z uwagi na kontuzję T.Goloba i znaczne osłabienie toruńskiej drużyny, w druzynie Falubazu nie powinien wystąpić np. Jarek Hampel. Wtedy siły obu drużyn byłyby w jakimś stopniu wyrównane. Ale wymyślenie takiego rozwiązania przekraczało pojemność zwojów mózgowych osób odpowiedzialnych za drużynę Falubazu. Jestem pewiem, że Falubaz byłby głównym pretendentem do nagrody fair play za 2013r. I zobaczcie internauci. To wymyśliłem ja , prosty murarz tynkarz / przepraszam takich fachowców/ , a magistry ? Ech- szkoda czasu i atłasu.
Obserwuj wątek
    • for_rum Re: Fair play dla Falubazu 22.09.13, 18:21
      To może niech ścigają się trenerzy. Najlepiej na rowerach.
      Kompletna bzdura, skoro na stadion idą tłumy kibiców, miasto obstawione policją,
      telewizje w pełnej gotowości. A przed telewizorami schłodzone piwo.
      • Gość: julian Re: Fair play dla Falubazu IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 06:50
        taaa - igrzysk i piwa!!!! nic wiecej nie jest wazne
    • Gość: Ara Re: Fair play dla Falubazu IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 18:29
      Co ty chłopie piszesz za bzdury !?! Od kiedy to kontuzja zawodnika wplywa na odbycie lub nieodbycie sie finału jakiejkolwiek ligi ???? Postawa Torunia to istny skandal. Degradacja i kary finansowe bez dwoch zdan!
    • Gość: Piotrek Re: Fair play dla Falubazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.13, 18:33
      już TY prosty murarzu nie bądź taki szarmancki, zakładając że Kubica non stop wypier...a się na każdym zakręcie, wszystkie wyścigi mają być odwoływane ? co Falubaz obchodzi jąkajło który dzień przed wyścigiem o złoto wywala się w Skandynawii ? jedzie się w osłabieniu , ale jedzie.....i tyle w temacie. Mógł sobie Gollob nogi w misce moczyć i szykować się do dzisiejszego meczu a nie popier... w Sztokholmie.
      • Gość: kibic Toruński grajdołek! IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 18:44
        Toruniaki to tchórze! Co za popaprane miasto, już teraz wiem dlaczego Rydzol mógł tylko tam zakotwiczyć i zakładać tę swoją radiomaryjną sektę. Bo to miasto ma w sobie właśnie taką atmosferę. Pełno tam cwaniactwa, fałszywej bogobojności i zwykłego oszustwa. Unibax - wielka antyreklama swej własnej firmy. Brawo karkusik! Pasuje pan do torunia jak ulał.
      • puciopucio8 Re: Fair play dla Falubazu 22.09.13, 18:50
        Czytając Wasze posty nie dziwię się teraz, że będąc w tym roku nad naszym morzem i zdradzając się, że jestem z Zielonki usłyszałem : Zdechł pies ....
        Panowie ! Jestem za Falubazem, ale niech to mistrzostwo wywalczone będzie w sportowej walce, a nie za wszelką cenę. Pozdrawiam.
        • Gość: Piotrek Re: Fair play dla Falubazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.13, 18:58
          Co TY człowieku pitolisz, masa ludzi czekała na ten mecz, sporo kasy poszło, "Żelazny" lata w powietrzu, trybuny pełne ludzi, TV dzięki której można było obejrzeć fajny mecz.... a te delikatesy nie przyjechały bo im się Gollob połamał ? nie gadaj głupot bo ZG zawsze dobrze postrzegają. Wstyd to teraz być z Torunia. Nikt im nie bronił jeździć w kółko, bez czołowych zawodników ale w sportowy sposób. Myślisz że San Marino przypuszczało że grając zawsze z silniejszymi strzelą nam historyczną bramkę ? tam to się liczy sportowy duch walki.
        • Gość: sanderus Re: Fair play dla Falubazu IP: 212.59.252.* 22.09.13, 21:33
          ...wg zasad wyznawanych przez "pucio-pucio",
          to teraz należałoby Hampelowi też przetrącić
          kręgosłup w myśl zasady "oko za oko,ząb za ząb"!
          Żeby było po równo!
          To teraz należałoby też odwołać w Toruniu ostatnie
          zawody "Grand Prix",bo nie będzie Golloba,Sajfutdinowa,
          być może i Woffindena,bo nie będzie dobrego ścigania?
    • Gość: speed Re: Fair play dla Falubazu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.13, 21:35
      To jest cały ten żużel z prezesami z piaskownicy.
      • Gość: ,kl Re: Fair play dla Falubazu IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 06:54
        zuzel to nie sport, to zawody na lepszy motór i mechanika. jak zaczną pchac te głosne smierdziele to bedzie sport
    • Gość: zupa Re: Fair play dla Falubazu IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 08:16
      Oczywiste jest, że półfinałowy mecz w Toruniu należ powtórzyć. Przecież Miedziński posyłając na dechy Emila, znacznie osłabił drużynę z Częstochowy. Ale wymyślenie takiego rozwiązania przekraczało pojemność zwojów mózgowych osób odpowiedzialnych za drużynę z Torunia.
      • Gość: speedway to wiocha Re: Fair play dla Falubazu IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 11:15
        pupcio zuzel to forma cyrku a z fanami cyrku nie pogadasz. U mnie wszkole w Wawie jak ktos rzuci ser lub robi wioche to pada do niego pytanie: A Ty co fanem zuzla jestes? Dobrze kiedys opisano ten sport w playboyi Zuzel to sport biednych...
        • Gość: pijarowiec Re: Fair play dla Falubazu IP: *.7.226.91.jim-satnet.pl 23.09.13, 11:23
          dokladnie zuzel to cyrk biedoty,mieszkam wawie pracuje w PR banku niemoieckiego,zarabiam 3800,i jak ktos robi wioche to sie pyta czy jest kibicem zuzla:D haha
          • Gość: Piotrek Re: Fair play dla Falubazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:17
            jasne , TY ciamciaku mieszkasz w Warszawie a internet dostarczają Tobie z samego Gorzowa. Żałosny jesteś PR-owiec chyba od dy...mania owiec
        • Gość: Piotrek Re: Fair play dla Falubazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:22
          ..a Ty drugi , "bo u nasz na Bródnie" zawsze czysto i schludnie....grunt to udawać życie przed 40-tką. WARSZAWIAK jak się patrzy ;)
    • Gość: zupa Re: Fair play dla Falubazu IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 15:01
      Sławomir Kryjom: Prawie po godzinie, gdy Zielona Góra wypuściła nas łaskawie, opuściliśmy stadion.
      Strasznie wredne te Falubazy
    • Gość: speed Re: Fair play dla Falubazu IP: 78.10.55.* 23.09.13, 21:00

eurosport.onet.pl/zuzel/ekstraliga/zaczelo-sie-wielkie-kuszenie-zuzlowcow/gk36e
      www.sport.zgora.pl/zuzel/ladne-zachowanie-woffindena,d30082.html :

"W niedzielę kibicom dziękowali także wrocławianie, którzy ulegli Stelmetowi Falubazowi 41:49. Tai Woffinden po przybiciu "piątek" ze swoimi fanami udał się pod sektor "K". Tam ukłonił się nieco zaskoczonym zielonogórskim fanom i bił im brawo. Na pozytywną reakcję nie musiał długo czekać - kibice docenili ten gest i także odwdzięczyli się gromkimi brawami."

falubaz.com/Szlaka/Falubaz/Karuzela-sie-rozstawia-czyli-Tai-w-Falubazie :

"Nie inaczej jest w tym roku. 23 sierpnia, czyli w pełni sezonu, popełniony został pierwszy artykuł dotyczący transferowych przetasowań. I tak Tai Woffinden jest już dogadany z zielonogórskim klubem z którego odejść chce Andreas Jonsson. Sprawa nie jest jednak prosta, bo na Brytyjczyka chrapkę mają także torunianie z Motoareny. "

Itd....
    • Gość: speed Re: Fair play dla Falubazu IP: 78.10.55.* 23.09.13, 21:06
      www.wprzerwie.pl/Wpis,Sport,538849,1,Wypadek-tomasza-golloba-w-gp-skandynawii.html :

"Gollob już w pierwszym starcie upadł na tor po ataku bezmyślnie jadącego Taia Woffindena."
      • Gość: no way Re: Fair play dla Falubazu IP: 78.10.55.* 25.09.13, 21:33
        Tai Woffinden do Galerii Sław?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka