Dodaj do ulubionych

Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze?

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.09.04, 14:04
Musze sie przeprowadzić do Zielonej Góry ..mam bardzo zdolnego syna...do
jakiego Liceum powinnam go wysłać? raczej chodzi mi o szkoły państwowe..
Alina
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.09.04, 14:34
      sparawdź na stronie www.twojezdanie.pl
    • Gość: 1 Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zielman.pl 06.09.04, 15:30
      LO nr 1 na Kilińskiego
      • Gość: mrowa Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 16:34
        jezu tylko nie jedynka! skonczylam to liceum i gdybym mogla cofnac czas to
        nogdy bym juz tam nie poszla! tam ucza psychopaci zabijajacy indywidualizm i
        osobowosc.
        • Gość: 1 Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zielman.pl 06.09.04, 17:04
          przesadzasz, tez kończyłem i żyję
          • irenka82 Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze 06.09.04, 18:39
            lo4
          • Gość: mrowa Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 20:19
            ja tez jak widac na zalaczonym obrazku zyje ale napisalam ze nigdy nie
            poszlabym tam po raz drugi. i odradzam jak ktos pyta-tyle
            • Gość: Miguel Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: 217.153.29.* 06.09.04, 21:02
              No ale może jakieś konkrety? Ja wspominam to liceum bardzo miło. Wiesz, to że
              byłas byc może goniona z fajkami po Olimpie, to tylko materiał do fajnych
              wspomnień! ;-)

Ale upłynęło już kilka lat i szkoła ta faktycznie mogła się zmienić. Tak więc
              nie czuję się kompetenty do polecenia jej, ani jakiejkolwiek innej komukolwiek.
              • Gość: mrowa Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:04
                akurat olimp wspominam najmilej z tego wszystkiego:)
                moze jest to moje subiektywne odczucie ale generalnie czulam sie tam szaraczek
                bo nie bylam zadna olimpijka(ci to na piedestaly przez p.dyrektor wznoszeni:( a
                czego jak czego ale mieszania z szara masa to nie lubie:)
                tak czy siak mialam traume pojedynkowa:))
        • Gość: t.p massive Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 06.09.04, 20:27
          słyszałam wiele dobrego o nowopowstałym liceum akademickim w Zielonej
          Górze.Podobno szkoła ta oferuje wiecej niż jakiekolwiek liceum w
          Zielonej.Myśle ,że warto dowiedzieć sie na jego temat czegoś więcej.
      • Gość: myszka a znasz.... IP: *.zielman.pl 19.09.04, 17:01
        pania majewska lub choć slylas o niej brrrr jedynka zanika w rankingu wyzej
        jest teraz LO4, czyli zespół szkół akademickich ODRADZAM ODRADZAM ZESPOL SZKOL
        EKOLOGICZNYCH, jak dziecko masterkuje to BUDOWLANKA , jak lubi szperac w
        elktronice i samochodzach to elekto samohodowka jak uwielbia liczyc kase to
        ekonomik i wroclawska , jak malowac to plastyk a jak samo nie wie co chce
        zostaje ogolniak
        LO1, LO3, LO4, LO5, LO6, KATOLIK(ale to prywatna szkola)
        pozddrawiam
        • Gość: paweł Re: a znasz.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 18:03
          no i po co nazwiska, jak już , to podawać dobrych , słabi nie są warci
          dyskusji, Ty Myszko też możesz być kiedyś napiętnowana
    • Gość: ziomal Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zielman.pl 06.09.04, 20:38
      Jak już to tylko III LO! The best.
      • Gość: AMG Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.04, 12:59
        Oj chodziło sie do trojeczki!
        • Gość: uczeń Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 15:41
          taaak, jest tam paru ciekawych profesorów
    • Gość: .. Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 21:50
      tez chodze do trojki :-)))))
      • Gość: ziomal Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zielman.pl 06.09.04, 21:57
        No to witam:)))))))))))))))))))
    • stevills Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze 07.09.04, 13:05
      > ..mam bardzo zdolnego syna...

Zdolnego w jakiej dziedzinie?
      I jakie syn ma zainteresowania. Bo jeśli np. jest zapalonym elektronikiem to
      bym mu wtedy nie polecał 1LO czy 4LO.
      Jak pisze dobre teksty i to go kręci to nie ma co wysyłać go np.
      do "samochodówki".
      Proszę o sprecyzowanie.

Pozdrawiam
      Kamil
    • Gość: greta_garbo LICEUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:15
      A ja chodzę do jedynki, są super ludzie, ciekawe profile (dziennikarski,
      teatralny, pitagorejski, menadżerski), miła atmosfera, świetna gazetka szkolna.
      Niektórzy nauczyciele to prawdziwe indywidualności. Poziom jest wysoki, to
      prawda, że ta szkoła stawia wysokie wymagania, ale da się przeżyć. I nie ma
      żadnego wyścigu szczurów.
      Dyrektorka dba o szkołę jak tylko może, stara się i to widać.
      Naprawdę polecam. Jeżeli syn jest bardzo zdolny to tylko tam te zdolności
      rozwinie.
      • Gość: ?? Re: LICEUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 22:33
        greta

No wlasnie. Nawymyslali profili,zeby zachecic do szkoly. Jako absolwent LO1
        uwazam ze te nowo potworzone klasy to jakas tandetna bzdura - co niby masz po
        tej klasie teatralnej? Lepsze szanse w szkole filmowej? Zapomnij. Dyrektorka to
        kobieta, ktora ma fisia na punkcie elity, ktorej jest w tej szkole nie ma. Co
        apel powtarza ze uczycie sie w elitarnej szkole. Co za fantazje. to normalne
        liceum jak kazde inne. Wysokie wymagania? Zalezy u kogo. Czesc kadry
        nauczycielskiej jest niestety do zwolnienia. Ja tej szkoly specjalnie nie
        polecam.
        • Gość: kibic Re: LICEUM IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 22:50
          ja też
        • Gość: mola Re: LICEUM IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.09.04, 15:07
          ja też się zgadzam. dalej wydaje im się, że jedynka to szkoła elitarna, chociaż
          wcale tak nie jest. myślę, że po prostu więcej wymaga się od uczniów, a
          nauczyciele nie zawsze są sprawiedliwi. trzeba się przygotwać na stres w tej
          szkole. główna zasada niektórych nauczycieli: bez stresu nie ma sukcesu.
          • Gość: Miguel Zdefiniujmy elitarność IP: 217.153.29.* 17.09.04, 08:12
            No własnie! Co o niej decyduje? To, że najwięcej absolwentów dostaje się na
            dobre uczelnie (a na uczelnie w ogóle - prawie wszyscy)? Czy to, że na studiach
            na pierwszym roku (na unitarce ogólnorozwojowej ;-) _ daje sobie radę bez
            problemu, bo mają dobrą bazę z liceum? A może to, że znalezli po studiach
            bardzo atrakcyjne prace?
    • woter Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze 12.09.04, 12:25
      jest kilka
      • Gość: ziutek Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.04, 02:04
        ROTFL

Kilka jest na cala ZG. Wszystkie trzymaja wysoki poziom? ;)

A powaznie mowiac jesli syn lubi scisle przedmioty to moze niech pomysli o
        technikum elektr. Pozniej pewnie wybierze techniczny kierunek studiow i bedzie
        mial lzej niz licealisci. Z drugiej strony literatem nie zostanie, bo przedmioty
        humanistyczne sa okrojone w jakims tam stopniu. Chociaz sam konczylem i nie
        narzekam. Jak mawiaja: dla chcacego nic trudnego. ;)

Jak lubi majsterkowac to samochodowka? Malowac to plastyk? A jak nie
        sprecyzowane zainteresowania to LO? itd. itp.

Koncze, pa :)
    • Gość: Mi Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 00:12
      Kończyłam LO1 kilka lat temu.Teraz kończę AM we Wrocławiu.Z perspektywy czasu nie polecam tej szkoły.Kiedyś rzeczywiście był tam wysoki poziom,ale to już od kilku lat nieaktualne.A te nowe profile to rzeczywiście bzdura.
    • Gość: XXX Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.toya.net.pl 14.09.04, 11:49
      A kto pamieta pania Najbar z jedynki?? Zreszta to liceum skonczyl Tomek Lis i
      Piotrek Fijalkowski:)) Dobre liceum. Pozdrawiam.
      • Gość: profesor Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 17:44
        JEDYNKA NAJLEPSZA
        po pierwsze od wielu wielu bardzo wielu lat wiedzie prym w zielonej,
        województwie
        nie ma jej równej, z żadnej innej szkoły na przesrzeni lat nie wyszlo tylu
        wibitnych ludzi
        no cóż wiem z e trudno sie pogodzic ludziom ale to jest NAJLEPSZA szkola
        średnia w województwie
        do niej z calego wojewodztwa ciagna tlumy kandydatkow i to wlasnei w tej szkole
        najwiecej jest odwalanych
        wiem...to boli innych
        ale moje dzieci tam chodza i mówię to z dumą...one nie maja problemów z
        zakuwaniem..bo sa modre a gamanie tam nie chodza
        • Gość: brum Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 19:30
          tam chodzą tak mądrzy, że nauczyciele wiele się od nich uczą
          • Gość: katja Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 19:47
            A wiecie jak wyglada matura w jedynce?
            Niezly show. Dyrektorka zeby nie psuc szkole renomy, to kaze wszystkich
            przepuszczac. Parodia.
    • Gość: MAXX Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.04, 08:40
      1-a dobra ale troche przereklamowana,5-a ponoć super bo nie zabija
      indywidualności ucznia a ostatnio corraz wiecej dobrego slychac o 3-
      ce.Elektronika po polaczeniu z samochodówką nie polecam.
      • Gość: tomek Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.09.04, 09:09
        Sprzwdź www.twojezdanie.pl
    • Gość: Magda Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.04, 12:06
      Sama jestem absolwentka jedynki i z perspektywy czasu patrze na ta szkole z
      sentymentem. Jedno co moge powiedziec na pewno to to, ze w szkole sa fajni
      ludzie i mila atmosfera wsrod uczniow. Mialam super zgrana klase z ktora
      utrzymuje kontakty do dzis. Jesli chodzi o nauczycieli to tak jak wszedzie sa
      rozni- tacy ktorzy potrafia duzo przekazac uczniowi, nauczyc ich samodzielnego
      zdobywania wiedzy bardzo przydatnego na studiach i w dalszym doroslym zyciu,
      ale niestety sa i tacy o ktorych lepiej nie pamietac. Ogolnie rzecz ujmujac
      jest to fajna szkola chociaz z ta elita i najlepsza szkola w wojewodzctwie to
      chyba przesada. Owszem jest w jedynce duzo olimpijczykow i madrych ludzi ale to
      nie dlatego ze szkola jest taka super wybitna, ale dlatego ze na samym
      przyjeciu przez sito przechodza najlepsi uczniowie, same idualnosci. Jedno jest
      pewne- nigdy nie bylam olimpijka, nie nalezalam do kujonow, a ponad nauke
      czesto w liceum przedkladalam zabawe, a jednak dostalam sie na studia na ktore
      bylo 25 osob na jedno miejsce i to zajelam 1 miejsce na liscie przyjetych. Czy
      zawdzieczam to swojemu geniuszowi ;) czy jedynce hmm ciezko powiedziec. Ta
      szkola na pewno nie przeszkadza w nauce- to mowie z cala odpowiedzialnoscia.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: czerki Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.ztpnet.pl 23.09.04, 13:06
        LO4!!! super-system. Aaaa, to byly czasy
        absolwent
        • Gość: dawnyabsolwent Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 22:22
          beznadziejny system, z matmy musiałem większość dorobić i rozjaśnić u
          nauczyciela z innej szkoły
    • Gość: nar Re: Czy jest jakies dobre liceum w Zielonej Górze IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:08
      jak jest zdolny to daj go do 5 /na chopina/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka