Dodaj do ulubionych

lament nad złodziejem

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 15:17
w radiu dziś pani spikerka prawie płakała, że już pół roku gość siedzi za
włamanie do samochodu, rodzina się odgraża, że to skandal itp bzdety.
Ja , obywatel tego miasta jestem za - niech siedzi z dwa lata, bo na tyle
wyceniam jego przestępstwo i nie chcę żadnej taryfy ulgowej, miejsce dla
złodzieja to więzienie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: BRO Re: lament nad złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:46
      Gość portalu: normal napisał(a):
      > w radiu dziś pani spikerka prawie płakała, że już pół roku gość siedzi za
      > włamanie do samochodu, rodzina się odgraża, że to skandal itp bzdety.
      > Ja , obywatel tego miasta jestem za - niech siedzi z dwa lata, bo na tyle
      > wyceniam jego przestępstwo i nie chcę żadnej taryfy ulgowej, miejsce dla
      > złodzieja to więzienie !!!

Nie sadze, zeby chodzilo tu o lament nad zlodziejem.
      Niechby dostal i piec lat jesli winien.
      Obok podjalem ten sam problem ale z innej strony. Nasze srodowisko wymiaru
      sprawiedliwosci jest zepsute.
      Jesli szczeniak winien nalezy go ukarac dotkliwie.
      Opisana sprawa pokazuje raczej, ze to sedzia chce szczeniakowi pokazac kto tu
      jest naprawde mocny.
      Byc moze nie ma na to wystarczajacych dowodow. Ale sedzie tym sie roznic
      powinien od lobuza, ze sie nie msci tylko wymierza sluszna kare.
      Znam przyklady kompletnego zepsucia sedziow i prokuratorow. I to jest dramat.
      Bo ci ludzie niewinnych ludzi albo malo znaczacych przestepcow chetnie lapia
      aby statystyki sie zgadzaly, by sady byly zapchane a prawdziwe przekrety kryja.

Kto sie nie dostal w mlyn sadu nie wie czym to bagienko cuchnie.

Pozdrawiam
      BRO
    • Gość: ziutek Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.04, 16:27
      To chyba nie tak sluchales, bo gosc nie siedzi za wlamanie, ale czeka juz pol
      roku za kratami na sama rozprawe. Nie tak to powinno wygladac, prawda?
      • Gość: MICHAŁ Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 18:20
        a wg mnie złodziej na pewno powinien dostać więcej niż pół roku, zatem siedzi
        słusznie
        • Gość: BRO Re: lament nad złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:42
          Ja audycji nie sluchalem. Sadzilem raczej, ze chodzi o te sama sprawe, ktora
          zostala opisana w GW.
          Z tego opisu nie wynikalo, ze smarkacz jest winien. Raczej, ze nie ma twardych
          dowodow na niego.
          Powtarzam przestepstwa trzeba karac. Jednak opisany przypadek mowi mniej wiecej
          tak: Przestepstwa? - prosze bardzo, ale nie godzic w srodowisko wymieru
          sprawiedliwosci.
          Do mojego auta wlamano mi sie kilka razy i wiem co to jest bezsilnosc wobec
          lobuzerii. Przesiedzialem kilka godzin na policji i nic wiecej.
          Ale ja tu pisze o lobuzach w sedziowskich i prokuratorskich togach.

Pozdrawiam
          BRO
    • Gość: mia Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 10:04
      właśnie pojeby użalają się nad gnidą, która rusza cudzą własnośc!
      • Gość: BRO Re: lament nad złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:32
        Mysle raczej, ze sobiepanskie srodowisko sadu i prokuratury chce pokazac, ze ma
        za soba spoleczenstwo. My mamy siedziec cicho bo oni wiedza lepiej.

Taka postawa wcale nie sprzyja zachowaniu porzadku i bezpieczenstwu
        przecietnego czlowieka.
        Przestepcy moga czuc sie bezkarni dopoki nie ruszaja sedziowskich i
        prokuratorskich aut.

Sedzie, ktory przetrzymuje smarkacza bez rozprawy moze nawet go potem wypuscic
        z braku dowodow. Ale bedzie wiadomo, ze "od sedziowskiej fury wara". A co z
        przecietnym chlopakiem czy dziewczyna pobitym przez zuli? No tych sie nie da
        wykryc.

Pozdrawiam
        BRO
        • Gość: BRO Re: lament nad złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:36
          Oto adres gdzie mozna znalezc artykul, o ktorym pisze wyzej:
          miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,2308685.html
          Pozdrawiam BRO
        • Gość: mia Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 11:26
          nie jestem ze światka sędziowskiego, czym tym podobnego, nie interesuje mnie
          komu bychnął te radio, nie ma to dla mnie znaczenia!!! Ukradł to należy ukarać,
          jeszcze ręce obciąć, a matka użalająca się nad złodziejaszkiem to do łez mnie
          rozbawiła, pozdraweiam śledczego BRo
          • Gość: BRO Re: lament nad złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:41
            Oo. Awansowalem ze zwyklego obywatela na sledczego. Tyz dobrze, jak mawial
            Pyzdra.
            Czlowieku, czy nie wyczuwasz, ze ow sedzia, ktory po artykule w GW wypuszcza
            faceta z kicia to zwykla ...plastelina. Jesli facet winien to co go obchodzi
            artykul? Niechby i dwudziestu pismakow o nim pisalo on jest w prawie. Ale
            widocznie sedzina sie spietral. I ktos taki jest sedzia?
            Ze smarkaczem wojowac to gieroj a z pismakiem to trusia?

Moze warto troche pomyslec zanim sie mnie awansuje. :)
            Pozdrawiam
            BRO
          • Gość: ziutek Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.04, 13:44
            > komu bychnął te radio, nie ma to dla mnie znaczenia!!! Ukradł to należy ukarać,

Nie bylo rozprawy, a wiec nie udowodniono mu, ze ukradl. Co za tym idzie jest
            niewinny. Za co siedzial? Pewnie gdybys Ty spedzil pol roku w kiciu czekajac na
            osadzenie, tez bys tak gadal. :)

> jeszcze ręce obciąć, a matka użalająca się nad złodziejaszkiem to do łez mnie
            > rozbawiła, pozdraweiam śledczego BRo

Jasne, jasne...
            • Gość: mia Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 14:26
              nikdy nikomu nic nie ukradłem!!!
              • Gość: ziutek Re: lament nad złodziejem IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.04, 23:47
                i co w zwiazku z tym?
    • stevills Hmmm... 29.09.04, 13:03
      ...napisane jest:
      "Pod koniec lutego br. 24-letni Marcin S. miał zdaniem prokuratury włamać się
      do należącego do prezesa sądu okręgowego w Zielonej Górze Romualda
      Filipowskiego seata ibizy (na co dzień samochodem jeździ syn prezesa). "

Nie ma nic o dowodach, świadkach itp.
      Skąd wiesz, że nie jest to jakiś wymysł pana prezesa??
      Może chłopak mu podpadł?? Albo podpadł jego synowi??
      Dlaczego taki długi areszt?? Czyżby prokuratura nie miała dowodów i szuka
      czegoś "na siłę"?

Ja nie widzę na razie nigdzie czegoś, co pozwoliłoby mi stwierdzić, że człowiek
      jest winny.

Pozdrawiam
      Kamil
      • Gość: BRO Re: Hmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:26
        stevills napisał:
        > ...napisane jest:
        > "Pod koniec lutego br. 24-letni Marcin S. miał zdaniem prokuratury włamać się
        > do należącego do prezesa sądu okręgowego w Zielonej Górze Romualda
        > Filipowskiego seata ibizy (na co dzień samochodem jeździ syn prezesa). "
        >
        > Nie ma nic o dowodach, świadkach itp.
        > Skąd wiesz, że nie jest to jakiś wymysł pana prezesa??
        > Może chłopak mu podpadł?? Albo podpadł jego synowi??
        > Dlaczego taki długi areszt?? Czyżby prokuratura nie miała dowodów i szuka
        > czegoś "na siłę"?
        >
        > Ja nie widzę na razie nigdzie czegoś, co pozwoliłoby mi stwierdzić, że
        człowiek
        >
        > jest winny.
        >
        > Pozdrawiam
        > Kamil

No wlasnie. Byc moze prokuratura ma racje. W takim razie co sedziego moze
        obchodzic ble, ble jakiegos pismaka?
        Ale jesli sedzina chce pokazac, ze i bez mocnych dowodow on tu panisko to
        oczywiscie bedzie pokazywal tak dlugo jak dlugo jego sie nie wezmie na tapete.
        Tu od razu spokornial.
        To ma byc sedzia?

Pozdrawiam
        BRO
        • Gość: Alan Re: Hmmm... IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.04, 22:55
          Ciekawe ile by kurwa dał ten sędzia złodziejowi który okradł by Ciebie,
          mnie ,czy kogokolwiek oprócz niego?
    • woter Re: lament nad złodziejem 01.10.04, 22:50
      karać i nie dawać jeść
    • Gość: c Re: lament nad złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:19
      c
      • Gość: d Re: lament nad złodziejem IP: *.ztpnet.pl 08.01.05, 18:24
        d
    • Gość: ed Re: lament nad złodziejem IP: 83.142.72.* 08.01.05, 18:27
      ddd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka