Dodaj do ulubionych

Budowa parkingu przed Domem Handlowym

15.04.02, 20:01
Na początku maja ruszy budowa parkingu przed Domem Handlowym. Zniknie 90 miejsc
parkingowych. Władze miasta nie zamierzają cokolwiek z tym zrobić. Gdzie miasto
powinno wydzielić zastępcze miejsca parkingowe? Czy powinno na ten cel
przeznaczyć np. część placu Bohaterów?
Obserwuj wątek
    • borys-krakow Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 15.04.02, 20:10
      redakcja_zg napisał(a):

> Na początku maja ruszy budowa parkingu przed Domem Handlowym. Zniknie 90 miejsc
      > parkingowych.
      Przeważnie od BUDOWY pakingów PRZYBYWA miejsc parkingowych. Tak na świecie bywa.
      • sunrise Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 17.04.02, 12:39
        borys-krakow napisał(a):
        > Przeważnie od BUDOWY pakingów PRZYBYWA miejsc parkingowych. Tak na świecie bywa

i przybędzie
        ale za 1,5 roku (bo tyle ma trwać budowa)

• borys-krakow Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 17.04.02, 14:11
          sunrise napisał(a):

> i przybędzie
          > ale za 1,5 roku (bo tyle ma trwać budowa)
          To oczywiste. Ale wypiowiedź jest zbudowana nielogicznie, na pierwszy rzut, nie
          tylko mojego oka, wynika, że od budowy ubędzie.
          Ja na forumie mogem se pisać niegramatycznie i nieortograwicznie.
          A oni nie mogą.
          No, nie powinni.
          No, w sumie to ja też nie powinienem.

To ja już przepraszam.
          • sunrise Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 17.04.02, 17:34

> > ale za 1,5 roku (bo tyle ma trwać budowa)
            > To oczywiste.

a dla mnie nie
            jesli wybudowanie nowego bloku zabiera pół roku (w takim tempie wyrastają budynki
            na moim osiedlu), to dlaczego budowa parkingu ma trwać 3x dłużej?
    • arwena Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 15.04.02, 20:38
      a jak ci sie podoba to co redakcja_zg napisał(a):
      > Władze miasta nie zamierzają cokolwiek z tym zrobić.

moze ktos haslo zdobyl i sie podszywa? (to byloby optymistyczne)

mysle, ze czas sie poddac i pomachac biala flaga
      po co w ogoole reagujemy na posty redakcji? ona pozostawia bez odpowiedzi nasze
      kwestie
      • borys-krakow Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 15.04.02, 20:58
        arwena napisał(a):

> moze ktos haslo zdobyl i sie podszywa? (to byloby optymistyczne)
        Może po prostu zarejestrował?
        W Gorzowie grasuje Kwaśniewski i jego grasica...

> mysle, ze czas sie poddac i pomachac biala flaga
        Dla mnie to wielka przyjemność. Łapanie pismaków za ozory. Jak rzucanie tortem. Mała krzywda (przecież
        nikt się nie przejmuje) a radości wiele.
        • arwena Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 15.04.02, 21:03
          borys-krakow napisał(a):
          > Dla mnie to wielka przyjemność. Łapanie pismaków za ozory. Jak rzucanie tortem.
          > Mała krzywda (przecież nikt się nie przejmuje) a radości wiele.
          ciekawe czy to zacytuja na papierze... bo po to przeciez rzucaja watek
          w ramach prajwetnego rywendzu i w miare moich skromnych mozliwosci postaram sie
          dawac godne responsy

• borys-krakow Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 15.04.02, 21:07
            arwena napisał(a):

> ciekawe czy to zacytuja na papierze... bo po to przeciez rzucaja watek
            Niewidomy jestem, więc nie wiem co cytują. Ale spodziewam się, że nie będą cytowali wpisów
            CZEPIALSKICH i GŁUPICH.
            • abadonna Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 16.04.02, 08:14
              gdyby tak było winni zaprzestac drukowania połowy swoich tekstów :-)
              • abadonna Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 16.04.02, 08:27
                a oto dowod, cytat z dzisiejszej gazety: "Czy więc Pediz jako miejski zakład
                budżetowy pójdzie na rękę mieszkańcom?"

widac ze redaktor trzyma reke na pulsie ale tylko na swoim, wszak to gazeta
                pisala niedawno, ze pediz sie sprywatyzowal, a zreszta nigddy nie byl zakladem
                budzetowym, no ale trzeba w ogole rozumiec pojecia jakich sie uzywa
    • Gość: fumbo Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 23:36
      Argument Bobrowicza jakoby plac Bohaterów był miejscem poważnym jest
      bezsensowny. Bo jak może to być poważny plac, gdy w lecie w fontannie kąpią się
      dzieci; co nadchodzi jakieś święto, to kwiaciarzy jest coraz więcej. Ich
      samochody sobie spokojnie stoją, dziwaczne namioty również. To jest poważne
      miejsce? Miejsce, gdzie podczas winobrania stoją wielkie, nadmuchiwane miejsca
      zabaw? Dlaczego mogą stać budki z kwiatami, a nie mogą przez jakiś czas postać
      samochody. W takim razie gdzie postawić te samochody? Na parkingu przy C.
      Biznesu? Mają rację kierowcy twierdząc, że tam jest za drogo. Skoro jednak
      miasto nie zgadza się na plac B. Westerplatte, proponuję zrobić parking z
      deptaku. To jest nieco mniej "poważne" miejsce.
      • sunrise Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym 17.04.02, 12:37
        zgadzam się z Tobą, Fumbo
        wystarczy przejść się na ten plac w czasie Winobrania, albo święta typu Dzień
        Kobiet czy Walentynki (kiedy powstaje tam cały targ kwiatowy), żeby zobaczyć
        jego "powagę"
        miasto powinno zgodzić się przeznaczyć część tego placu na tymczasowy parking
        • Gość: vader Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.02, 10:48
          Całkowicie się z tym zgadzam. Tym bardziej, że od wiosny do jesieni na placu
          Bohaterów przesiaduje młodzież, która pali dżointy, spokojnie popija piwko i
          winko. Sprejowcy malują fontannę, skejtowcy jeżdżą na deskorolkach itd. I to
          obrońcom powagi placu jakoś nie przeszkadza!!!
          Pomnika i tablicy nie ruszać. Odgrodzić i uszanować. A reszta placu na parking.
          Oczywiście na czas obchodów świąt aut nie wpuszczać. Da się to zrobić.
          Mam nadzieję też, że prezydent Listowski przekona swoich kolegów z Centrum
          Biznesu i Pedizu, że warto by na czas zamknięcia parkingu przed Domem Rolnika
          pójść na rękę kierowcom i obniżyć cenę za postój przed Centrum Biznesu.
          Przecież prezydent zawsze powtarza, że interes mieszkańców jest dla niego
          najważniejszy...
          • Gość: katar Re: Budowa parkingu przed Domem Handlowym IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 22:21
            Popieram pomysl podzielenia placu.Nikt w sumie na tym nie straci a kierowcy
            zyskaja. Oni beda zadowoleni z nmiejsc parkingowych,a "mlodzi gniewni" takze
            beda mieli miejsce kolo fontanny,moze troszeczke mniej,ale i tak ta czesc placu
            jest najbardziej przez nich okupowana.Historia tez nie ucierpi,przeciez nikt
            nie bedzie jezdzil po tablicy pamiatkowej.Z okazji uroczystosci oczywiscie
            parking powinien byc zamkniety,wiec powaga z tego miejsca na pewno nie zniknie.
            Moze odezwie sie jakas Liga obrony praw kwiaciarek.Gdzie one sie podzieja??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka