Dodaj do ulubionych

RAPORT KABLÓWKI?????????????

IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 19:52
Hmmm...chciałabym delikatnie...no ale to co dziś "tu" zastałam to już
przegięcie(może zaczęłam trochę tajemniczo...więc wyjaśnienia):

Co do hu... wyprawiacie państwo w tym Waszym cudownym "otalerzonym"
budyneczku!!!??? Człowiek sobie spokojnie siedzi..i ogląda "baaaaardzo"
interesujące wiadomości...z równie interesującego miasta..Zieloną Gorą
zwanego..a tu....pstryk..i radyjko (chyba "zet" leci..pstryk..i obraz
znika..pstryk...WOW! obraz wraca..no ale cóż..muzyczka dalej swoje..po paru
chwilach ni z tego ni z owego przerwaliście program
....HAAALLOOOO!!!......wiem ze widzów to wy juz za wielu nie macie..ale może
warto uszanować tych paru (wytrwałych)..i zamieścić chociaż małą informację
podając przyczynę owego dziwacznego zajścia

aha...jeszcze jedno...Panie Kotalla...niech sie Pan zastanowi nad składem...a
raczej ilością składu pokazywanego w Pana programiku (ring...coś tam)
...CZY NIE PRZESADZIŁ PAN??.....może tak 3 osoby wystarczą??...bidulki w
czwórkę siedzą...ciasno im trochę..i przyznam smiesznie to wygląda:)

tak się rozpisałam..i jakoś delikatnie wyszło..hie hie..ale
poważnie...uszanujcie tego szarego człowieczka po drugiej stronie
ekranu...naoprawde niewiele od Was wymagam :)..a może jednak nie mam
racji?..hmmmmmmm;)

podro600
eve
Obserwuj wątek
    • Gość: IVO Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 19:56
      To zobaczę dziś raport czy nie?
    • Gość: kryk Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 08:35
      ależ jak na kobietę to pięknych słów Pani używa! To w melinach telewizory mają?
      • Gość: Bip Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.eska.pl 18.01.05, 09:20
        DO kryk : A jakich to brzydkich i nieprzyzwoitych dla kobiety słów użyła ta,
        poirytowana (słusznie czy nie, nie mnie to oceniać) Pani ?

Jakoś nie zauważyłem by jej post wskazywał na meliniarskie pochodzenie :P

pzdr.

• Gość: IVO Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.05, 14:53
      Yyyy... czy RAPORT KABLÓWKI ma od wczoraj nową formułę? Może nie dokładnie
      program śledze ale chyba nie było żadnej informacji o zmianach??? W sumie, hmm
      bardzo ciekawy pomysł połączenia radia i tv w prog. informacyjnym... można nawet
      powiedzieć że mocno awangardowy... ciekawe ciekawe...
      • Gość: Jarek_zgora Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.uz.zgora.pl 18.01.05, 15:34
        Mysle, ze drobne bledy sa do wybaczenia. Warto natomiast porozmawiac o
        merytorycznym aspekcie raportu. Czy ktos dba wogole w kablowce o uklad, rodzaj,
        sposob przedstawiania informacji? Czy dziennikarze, kamerzysci, lektorzy i inni
        nie potrzebuja jakiegos odpoczynku albo douczenia - wydaje mi sie, ze troszku
        tak. Pozdrawiam nasza telewizyjke.
        • Gość: ewa Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zg.pl 18.01.05, 17:55
          Mam propozycję. Może brygadka "kablówki" powinna "skombinować" ankietę w której
          telewidzowie mogliby wyrazić swoją opinie na temat formy merytorycznej programu
          telewizji przewodowej Zielona Góra.....i najmocniej przepraszam za moj
          "meliniarski" sposób wysławiania się;))..i pozdrawiam oczywiście
          wspaniałomyślnego Pana..kryk...

eve
        • Gość: operator Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.gala.net.pl 18.01.05, 18:40
          A może jakieś szczegóły?? Jakiego douczenia potrzeba?? Proszę o konkrety!!! bo
          mówić sobie ogólnie to można o wszystkim i o niczym a takich głupio-mądrych
          ekspertów od wszystkiego już nikt nie słuchać... czy znasz się też na fizyce
          kwantowej i sposobach utylizacji odpadów radioaktywnych?? Proszę o konkrety....
          • Gość: piter Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.01.05, 21:50
            Zwyczajnie raz na jakiś czas obejrzyjcie swoje produkcje, już Was o to kiedyś
            prosiłem ale efektów sie nie doczekałem.
            • Gość: Galka Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.05, 22:03
              sorki chłopaku, siła wyższa, sorki
              • Gość: ewa Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.05, 22:11
                HAAALOOOO!!..panie operatorze....czy pan ma swiadomosc ze ja pisze z perspektywy
                widza..wiec niech pan nie wymaga ode mnie konkretow..no chyba ze sfinalizuje mi
                pan szanowny studia na wydziale operatorskim (poprosze w Łodzi;)...to wtedy o
                konkretach chetnie podyskutuje...Na poczatku dyskusji delikatnie staralam sie
                zaistniec jako troszke rozzalony widz tv lokalnej...ale widze ze zbaczamy z
                tematu...oceniajac ludzi a nie fakty ktore tu zaistnialy. Niech pan raczej
                wyciagnie wnioski z rozmowy ktora sie tu toczy...i porozmawia z "górą" co by tu
                zrobic zeby takich listów uniknąć.
                ...no....dzis krótko..i mam nadzieje bardziej konkretnie:)

pozdrowionka
                eve
                • Gość: operator Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.gala.net.pl 19.01.05, 16:30
                  Halooo pani Ewo!
                  Nie chodzi mi o szczegóły typu saturacja barw czy czas ekspozycji i rzucanie
                  szczegółowymi danymi technicznymi. Pytam o to co się nie podoba, bo teksty w
                  stylu: Program jest do bani! i Potrzebujecie urlopu. to gadanie o niczym. Co
                  się nie podoba?? Zdęcia, tematy, ilość informacji ??? Bo nie wiem na co zwracać
                  uwagę. Co pokazywać, żeby widzowie (czyt. Pani) byli zadowoleni z efektów
                  naszej pracy i chętnie oglądali chociażby Raport, czy Kocioł Kulturalny? Czego
                  Pani oczekuje od miejskiej telewizji?? (Prosiłbym tylko przy werbalizacji
                  swoich oczekiwań wziąść pod uwagę możliwośći logistyczne i finansowe stacji.)
                  Pozdrawaim
                  • Gość: ewa Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zg.pl 19.01.05, 17:38
                    - "Nie chodzi mi o szczegóły typu saturacja barw czy czas ekspozycji i rzucanie
                    szczegółowymi danymi technicznymi"....hmmm, małe chwalonko znajomości
                    tematu;)..prosze tego nie brac do siebie:)

- "[...]bo teksty w stylu: Program jest do bani! i Potrzebujecie urlopu. to
                    gadanie o niczym"...wiem..i dlatego to nie moje słowa:)

- "co się nie podoba?? Zdęcia, tematy, ilość informacji ??? Bo nie wiem na co
                    zwracać uwagę. Co pokazywać, żeby widzowie (czyt. Pani) byli zadowoleni z
                    efektów naszej pracy i chętnie oglądali chociażby Raport, czy Kocioł Kulturalny?
                    Czego Pani oczekuje od miejskiej telewizji?? "....a widzi Pan?!..i to są bardzo
                    dobre pytania które moznaby umiescic w ankiecie o ktorej pare postów wczesniej
                    wspominalam:)...stworzcie cuś takiego...czy to wymaga duzych nakładów
                    finansowych??...nie sądzę

ps.
                    konsekwentnie odbija Pan piłeczkę...dla mnie na plus..bo w końcu prowokacja do
                    dyskusji:)...a tak poważnie to zastanawiam sie co Pan sądzi o pracy której jest
                    Pan częścią?..może Pan ma jakies pomysły? ..a może po prostu siła wyzsza??

bez pozdrowień..zeby za miło nie było;))

eve
                    • Gość: operator Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.gala.net.pl 19.01.05, 18:14
                      > Czego Pani oczekuje od miejskiej telewizji?? "....a widzi Pan?!..i to są
                      bardzo
                      > dobre pytania które moznaby umiescic w ankiecie o ktorej pare postów wczesniej
                      > wspominalam:)...stworzcie cuś takiego...czy to wymaga duzych nakładów
                      > finansowych??...nie sądzę

No pomysł jest. Tylko, że na postawione przeze mnie pytania nie otrzymałem od
                      Pani odpowiedzi. Może ten wątek na forum mógłby być dobrą ankietą... niech
                      Pani zacznie jakąś ciekawą propozycją a nie złośliwościami w stylu:

> - "Nie chodzi mi o szczegóły typu saturacja barw czy czas ekspozycji i
                      rzucanie
                      > szczegółowymi danymi technicznymi"....hmmm, małe chwalonko znajomości
                      > tematu;)..prosze tego nie brac do siebie:)

A na pytanie:

:)...a tak poważnie to zastanawiam sie co Pan sądzi o pracy której jes
                      > t
                      > Pan częścią?..może Pan ma jakies pomysły? ..a może po prostu siła wyzsza??

odpowiem tak:
                      Niektórych problemów niestety nie da sie przeskoczyć ot tak. Ja robię to co
                      robię najlepiej jak potrafię. Może nie jest to wystarczające, ale jak każdy
                      cały czas się uczę i wyciągam wnioski. Niestety nie mam ukończonej filmówki, a
                      jedynie kilkuletnie doświadczenie z pracą z kamerą. Poza kablówką robię z
                      przyjaciółmi (www.FunMedia.pl) Kocioł Kulturalny. Jest on w kablówce emitowany
                      i mam nadzieję, że jest to program ciekawy. Polecam

Czekam na propozycje lub chociaż jakieś sugestie z Pani strony.

Nadal i nieustająco Pozdrawiam!!
                      • Gość: piter Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 19.01.05, 20:22
                        >niech Pani zacznie jakąś ciekawą propozycją a nie złośliwościami...

Lepsza delikatna uszczypliwość niż chamstwo jakie zaprezentował poraz kolejny
                        Twój imiennik zwany Gałką kilka postów wyżej. No ale cóż "profesjonalistę" boli
                        jak się mu zwraca uwagę na pewne niedociągnięcia.
                        Moim skromnym zdaniem powinniście troche wzbogacić Raport bo jest zbyt krótki.
                        Więcej spraw społecznych, reportaży. Mniej polityki od której robi się
                        niedobrze. A co do kwestii technicznych dalej będę się upierał, że za mocne
                        nasycenie barw i błędy w balansowaniu bieli. DSR-250P nie jest cudem techniki
                        ale mimo wszystko to sprzęt klasy profesjonalnej. I kilka razy naprawdę było to
                        widać. Pozdrawiam
                        • Gość: Galka Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zg.pl 19.01.05, 20:57
                          Zaprezentowalem chamstwo?
                          Szkoda, bo "SIŁA WYŻSZA" nie miała nic wspolnego z bólem "profesjonalisty",
                          kosmosem, ignoracją i na bank daleka była od chamstwa.
                          SIŁA WYŻSZA to po prostu bezradnoś i... i troszke żal, ale... nie wnikajmy w
                          szczegóły.

P.S.
                          Piter, znamy się? Dziwnie gada się z "powietrzem".
                          P.S.
                          Ustawianie kamery na oko nie ma sensu a na kablówkowych monitorach nie ma takiej
                          możliwości... po prostu nie ma.

Pozdrawiam.
                      • Gość: ewa Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zg.pl 20.01.05, 17:14
                        no i stało się...ech..jednak wziął Pan to do siebie..no musi mi Pan uwierzyć, że
                        ja nie byłam złośliwa...takich "niby" złośliwych zabiegów używa się by
                        rozładować napięcie..jakie tu powolutku powstaje;)

Zachaczył Pan o KOCIOŁ KULTURALNY..i bardzo dobrze, ponieważ nasunęło mi to
                        pewną myśl...
                        ...skoro istnieje taki program, który strworzył ktoś, kogo kręci ta dziedzina
                        życia(czyli kultura)..to może macie tam u "siebie" więcej takich osób, które
                        chciałyby prowadzić swoje programy..np. jakis zapalony informatyk..czy znawca
                        muzyki..np.....country;))

..A WRACAJĄC DO RAPORTU..PLIIISSS..MNIEJ POLITYKI!! CZY W NASZYM MIEŚCIE
                        NAPRAWDE NIC WIECEJ JUZ SIĘ NIE DZIEJE??...

A może zacznijcie angażować mieszkańców do programu..jakieś skromne programiki
                        publicystyczne....dla starszych i młodzieży..niech się wypowiedzą.

no to na razie tyle...jakoś dziś weny nie mam;))

eve
                        • Gość: operator Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.gala.net.pl 20.01.05, 19:17
                          Witam!!

Wiarzę, że te malutkie "złośliwości" miały tylko rozładować atmosferę w wątku.
                          Nie ma problemu :-)))
                          Natomiast chciałbym odpowiedzieć na tyle ile potrafię na pytania Pani:

macie tam u "siebie" więcej takich osób, które
                          > chciałyby prowadzić swoje programy..np. jakis zapalony informatyk..czy znawca
                          > muzyki..np.....country;))

Nawet jeśli takie osoby by były jest problem natury podstawowej... finansowanie
                          takich działań. Niestety jak już pisałem niektórych rzeczy nie da się
                          przeskoczyć. W firmie pracuje jeden operator (w ogóle jest nas dwóch, ale
                          pracujemy wymiennie) a samo przygotowanie raportu i sportu zajmuje operatorowi
                          około ośmiu godzin dziennie. Do tego dochodzą weekendowe dyżury i relacje
                          sportowe. Można pracować 12 godzin na dobę, ale jak długo???

Wreszcie udało mi się od Pani usłyszeć konkretne propozycje, niestety ich
                          realizacja jest znacznie utrudniona przez brak środków. Pieniądze, które
                          abonenci ZTP płacą jako abonament trafiają do tej właśnie firmy, natomiast TPZG
                          czyli producent programu lokalnego to zupełnie inna firma. Brak świadomości
                          tego rozdziału czesto, w rozmowach które prowadzę z różnymi ludźmi, powoduje
                          stwierdzenie: Przecież płacę abonament i chcę za to obejżeć ciekawy program
                          lokalny. Tylko to tak jakby mieć pretensje do garbatego, że ma dzieci proste ;-
                          ))) I to jest właśnie jedna z takich rzeczy. Nikt nie chce pracować
                          charytatywnie a na temat finansowania to co mogłem juz napisałem wcześniej.

Chyba więc na razie Kablówka jest skazana na bardzo powolne, w miarę możliwości
                          finansowych, poszerzanie swojej oferty. Szukamy też rozwiązania problemu jak
                          <u>!!!przy zastosowaniu sił i środków jakimi dysponujemy!!!</u> sprawić, żeby
                          program był ciekawszy i chętniej oglądany. Bo chętniej oglądany program to
                          więcej chętnych do zamieszczania reklam, więcej reklam to więcej pieniędzy a
                          więcej pieniędzy to większe możliwości jeśli chodzi o poszerzenie oferty
                          programowej. Takie samonapędzające się koło... niestety w drugą stronę też
                          działa.
                          Nietety nie uda się za pomocą czarodziejskiej różdżki sprawić, że program
                          będzie emitowany 12 godzin na dobę, będą w nim produkcje zewnętrzne, reportaże
                          społeczne i programy tematyczne. A byłoby tak pięknie i wszyscy byliby
                          szczęśliwi.... Niech Pani mi uwierzy. My również!!

Pozdrawiam
                          • Gość: ewa Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 20:47
                            hmmm....(tak sobie myślę)......hmmmm

...kurcze skoro wszyscy chcą dobrze...a nie wychodzi...może problem leży troszkę
                            wyżej. Mam na myśli GÓRĘ.... w tym przypadku redaktora naczelnego. Może nie jest
                            on dostatecznie dobrym strategiem..a może to po prostu wymaga więcej czasu.

Kurcze kiedyś kabel tętnił życiem...mam na myśli to co widziałam po drugiej
                            stronie szybki...i tu nie chodzi o profesjonalizm..bo przeciez nie na tym polega
                            sens tv kablowej, ale kiedyś dało się odczuć świeżynkę i pasję z wykonywanej
                            roboty...to naprawde dało się odzczuć!!

Zdecydowanie potrzebujecie nowej energii..hmmm..łatwo sie mówi...sama zauważam
                            rutyniarstwo w tym czym się zajmuję;)
                            Wiadomo że na takiej pracy kokosów się nie "zbije", ale warto zastanowić się po
                            co tak naprawdę to robicie..no i dla kogo przede wzystkim(kurcze jakiś filozof
                            się we mnie odzywa:)

powodzonka
                            eve

• Gość: Galka Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 21:15
                              Panie Krzyrku... PANIE KRZYRKU!!!
                              Nie poznaje kolegi, no no, jestem na prawdę pozytywnie zaskoczony. Lekko nerwowo
                              się zaczęło ale teraz to już Madrycik, prawdziwa burza mózgów. Łuki widzisz to?

P.S.
                              Pewnie znów ktoś powie że jestem cham albo złośliwiec...
                              • Gość: piter Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 20.01.05, 21:39
                                > Pewnie znów ktoś powie że jestem cham albo złośliwiec...

Dajmy już spokój :)

Skoro generalnie wszystko rozbija się o pieniądze a właściwie ich brak to
                                zastanawia mnie to w jaki sposób TPZG radziła sobie kilka lat temu kiedy
                                pracowało tam chyba ponad 10 osób? Chyba nie było większych przychodów z reklam
                                bo mam wrażenie, że to teraz jest ich więcej.
                                • Gość: lady killer Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.01.05, 13:46
                                  i dotarliście w tych wywodach do sedna, otóż to! Kilka lat temu kasy pewnie nie
                                  było więcej, ale program był lepszy i generował swoje lokalne osobowości np.
                                  darżynkiewicz, kramer, katarzyński, kotalla (wciąż tam jest), dziewczyna, która
                                  teraz prowadzi teleskop i kilku innych - te osoby się pamięta! natomiast teraz
                                  jest "eksportowy" gromadzki i jakiś zbiór bliżej nie zbalansowanych osób (a nie
                                  tyle kamer!)

i teraz jakiś operator tłumaczy nam na forum, że mogłoby być bajecznie, ale nie
                                  jest bo ile można pracować, ile kasy trzeba i tej, no, zaraz, jak jej tam było,
                                  saturacji (kojarzy się z doktor zosią z 'na dobre i na zle') - toż te
                                  tłumaczenia to jakaś żenada! to tak jakby kablówka zaczynała swój program
                                  planszą: PRZEPRASZAMY, ŻE PROGRAM JEST DO DUPY ALE NIE MAMY KASY I SIŁY
                                  panie operator może zimny kompres na głowę?

Widza naprawde nie interesuje budzet prezentowanego programu tylko jego jakość
                                  i albo jest dobry albo zły, albo jest pomysł na telewizję albo go po prostu nie
                                  ma a zasłanianie się brakiem kasy na publicznym forum to jakas naiwnosc!

wasza największa porażka (moim zdaniem) to brak otwarcia na społeczność,
                                  pokazujecie jakieś otwarcia wstęg, konferencje prasowe, sesje miejską i sport,
                                  zamkneliście sie na ludzi, którzy kiedyś byli pokazywani na ekranie a teraz
                                  jest gromadzki i jego utuczeni goście (wciąż ci sami), nie ma błyskotliwych
                                  prowadzących, ja nawet nie pamietam zadnych nazwisk teraz, zadnych twarzy
                                  (oprocz gromadzkiego) przecież teraz niedawno, kilka m-cy wstecz 'raport'
                                  naczytywała dziewczyna zaciągająca pa ruski jak jasna cholera!
                                  stać was na gromadzkiego a na porządnego czytacza już nie?

potrzeba naprawde dużych zmian w kablówce bo program traci ducha i coraz
                                  rzadziej zatrzymuje sie na kanale 21.
                                  moze rzeczywiscie internetowa ankieta tu i teraz jest potrzebna, moj postulat
                                  to wyjdzcie z kamerą do zwykłych ludzi i dajcie im mówić! i więcej humoru,
                                  dystansu, rozrywki bo jesteście teraz taaaak poważni jak organista na pogrzebie.

ps. kocioł kulturalny jest słaby, naprawde słaby jeśli już chcesz recenzji
                                  panie operator! widziałem to kilka razy i wasz sposób na kulture to
                                  przynudzający prowadzący + dłuuuugi wywiad rzeka z kulturą i jakieś fragmenty
                                  statyczne z koncertu plus facet wśrd pułek 'duala', no sory ale nie chwyta mnie
                                  to nawet za noge...

• Gość: Bip Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.eska.pl 01.02.05, 09:56
                                    Sie koledzy i koleżanki rozkręcili ;)

No ale moze wyniknie z tego coś dobrego, kto wi ?

pzdr.

• Gość: ewa Re: RAPORT KABLÓWKI????????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.02.05, 12:24
                                      dzięki lady za konkrety..kurcze, ale dlaczego wciąż nie ma odzewu z "kabla"????
                                      ..bałam się, że dyskusja ucichła...a teraz znów czekam..czekam...czekam

pozdr.

eve

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka