Gość: Łukasz IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.05, 20:21 A ja chce basen! Wszystko w tym miescie smierdzi! Ludzie tez chcecie basenu tak jak ja?? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IIIks Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.ztpnet.pl 22.02.05, 20:51 Może pan Listowski powqie ile kosztowała przeprowadzka mieszkańców z Dąbrówki i wyburzenie domów.Poza tym panie Listowski jakie oferty i na ile złożyli na Dabrówkę potencjalni inwestorzy,a pan ich pogonił.Ile chcieli dać?.10 mln zł?To po co pan sie odzywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 09:10 Wkurza mnie jak dziennikarz pisze: <<Miasto zarobiło 3 mln zł.>> Miasto nie zarobiło.... Miasto uzyskało przychód w wysokości 3 mln zł.... A koszty (wyburzenie, wybudowanie i przesiedlenie ludzi do wybudowanych) to chyba coś koło 8 milionów, prawda? Ciemna śrubka toż to jakieś - (minus) 5 milionów!!!!!! Pozdrawiam M - co też chce basenu..... Ale jeśli się nie znajdzie inwestor z prywatną kasą to marnie to widzę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 14:23 Wczoraj wyjątkowo miałem okazję obejrzenia sesji Rady Miasta. Z tego co usłyszałem, rzucono tam informacje, jakoby w sprawie Cerffura i Castoramy były jakieś nieprawidłowości. Jak zrozumiałem podobno obecne władze miasta sprzedały grunt przy Dąbrówki jakiejś spółce za 3 mln zł. Spółka ta zaś grunt ten odsprzedał Cerffurowi za 6 mln zł. Jeżeli jest to prawdą, to moim zdaniem zachodzi jedna z dwóch możliwości albo miasto sprzedając ten grunt zachowało się jak idiotka, albo ....... No właśnie strach pomyśleć! Czy ktoś może mi objaśnić lub sprostować tą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:34 przeczytaj wszytskie posty, potem jeszce raz i na okoncu popros kogos zeby ci je przetlumaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wełniana czapka Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.05, 21:36 A społeczeństwo widzi i się śmieje, z kolejnej wtopy zaliczonej przez czerwoną bande listka i jadwigi b.(czarownicy z raculki).Wpuścili ubogiego w mózg Jerzego ZSMP w maliny.Chłopak może ambitny,ale nie douczony.W swoich "protokółach"(cytat za jureczkiem)próbował stworzyć afere lecz mu nic nie wyszło(poza koszulą).Zapomniał bowiem że sprawa była wcześniej badana (zresztą na wniosek jego kumpla)przez prokuratora,który nie stwierdziła żadnych działań niezgodnych z prawem.Listek mówiąc o przekręcie miał zapewne na myśli,każdą transakcję w poprzedniej kadencji.Który zastępca miał ksywkę 10 %? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rehabilitant Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.05, 21:51 jestem z Toba Adamie. To wszystko pomówienia "bandy czworga". Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirex Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:50 Prezydencja jest marna, zawsze to mówię, ale na boga, ci pożal się boże radni, czyli ta "grupa trzymajaca się władzy" chce bruździć w stylu prezydencji. Wart pac pałaca....... A miasto upada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.05, 22:53 Kto osuszy SLDowskie bagno bo ciągle smierdzi wszelkimi matactwami a jak je zatrzeć? ano krzycząc łapcie zlodzieja. Mam cichą nadzieję, że wyborcy wyciągną wnioski z destruktywnej działalności rady miasta i już nigdy nie popełnią blędu głosowania na czerwoną sitwę byłych sbeków , pezepeerowców i zsmpowców!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mają jednak rację Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:25 jeżeli ktoś z was uwaznei sie wczytał to zrozumiał że zespoł mógł mieć rację niech sprawdzi to NIK i sprawa się wyjasni chyba że komuś na tym zależy żeby nie doszło do kontroli niku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany lekarz Do PSYCHIATRY NIE TRZEBA SKIEROWAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:47 Tam ich odesłać. Obie Komisje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druchBoruch małe ale IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 01:20 zaraz zaraz - a gdzie jest wycena, na podstawie której Listek ogłosił przetarg na ziemię na Dąbrówki? Przecież się nie rozpłynęła! 9co przy udziale i pomocy Ducha Świętego jest możliwe) I po drugie: drogi i szanowny Panie Prezesie Adamie R., proszę Cię bardzo abyś powiedział mi co mam zrobić aby dostać pracę za 1/2 165 tysięcy. Będę kablował, donosił, lizał Ci cidziennie obówie sportowe, jak i eleganckie wyjściowe wsówki. Zrobię wszystko, tylko daj tyle zarobić! O jaśnie panujący nam Adamie, czarny koniu wyborów Anno Domini 2002! BAGAM!!! Oddam połowę! Podatki zapłacę! PLIZZZZZZZ, jak trzeba dam na tacę za drugą kadencję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: małe ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 07:27 Wycena jest, tylko się schowała ze wstydu, jak zobaczyła kwotę sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret cos musi byc na rzeczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 07:42 "...Lider SLD Zygmunt Listowski nie ma natomiast żadnych wątpliwości: - To ewidentny przekręt...." w koncu expert sie wypowiedzial. biegly. ja mu wierze - bo co jak co ale on sie na tym zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPiSowiec Re: cos musi byc na rzeczy IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 10:26 Oglądałem relację z sesji w ZTP.Widać było jak na dłoni chęć maksymalnego upolitycznienia sprawy przez SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 11:16 Oglądałam wczoraj Radę Miasta w TV i uważam, że autor powyższego artykułu nie przedstawił rzetelnie całej sprawy. Po pierwsze, niesprawiedliwe jest przeznaczenie 3/4 miejsca dla zarzutów komisji rewizyjnej a tylko 1/4 dla wyjaśnień Pani Prezydent. Zwłaszcza, że ta ostatnia wykazała komisji niekompetencję w pzeprowadzaniu kontroli. Pan Domaszewicz, np. zarzucił Centrum Biznesu, iż nie było koniecznej decyzji prezydent w sprawie podwyższenia kapitału CB, a taka decyzja była. Takich rażących błędów było więcęj w pracy komisji, o czym zapewne autor artykułu wiedział,jeżeli śledził dokładnie wystąpienie Pani Prezydent. Dlaczego więc o tym nie napisał w swoim artykule? A może to nierzetelność i brak obiektywizmu autora, lub próba manipulacji i propagandy anty-prezydenckiej? Po drugie, należałoby więcej napisać o odrzuceniu przez prokuratora zarzutów odnoszących się do sprzedaży gruntów przy ul. Dąbrówki. Znowu autor więcej miejsca poświęca dla niesłusznych zarzutów komisji aniżeli wyjaśnień stronu kontrolowanej. Co więcej autor przytacza słowa Pana Listowskiego, osoby, za rządów której Centrum Biznesu kończyło działalność z saldem ponad -500 tys.zl, nie wspominając o wszystkich naruszeniach prawa, o których prasa informowała! Przyznam szczerze, że nieczęsto zabieram głos na forum, jednak artykuł Pana Łukasiewicza mnie szczerze oburzył i zażenował. Uważam, że Gazeta Wyborcza, będąc gazetą o tak dużej czytalności nie może sobie pozwolić na tak nierzetelne opracowanie materiału i faworyzowanie jednej strony, komisji rewizyjnej, która w oczywisty sposób wykazała się brakiem kompetencji.Poza tym materiał ten jest wręcz obraźliwy swoją wybiórczością i wyrywkowością dla wszystkich, którzy śledzili debatę. Jako stała czytelniczka "Gazety" bardzo proszę Pana Łukasiewicza o poważne traktowanie czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 12:28 faktycznie, typowe uwagi mieszkanki Zielonej Góry, ot kilka przemysleń które wpadły "mieszkance" do glowy w trakcie zakupów w sklepie miesnym Żubr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadzieja Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 12:05 Jak to jest, żeby skompromitowana i skorumpowana SLD mieszała i robiła ludziom wodę z mózgu. Już nie można tego słuchać. Niechże kompetentni kontrolerzy wezmą się do roboty i oczyszczą to bagno pozostawione przez ekipe Listowskiego. A od czego zacząć? Jest tego co niemiara. Domaszewiczowi trzeba przypomnieć cukierki wyborcze i cyrki w oświacie.Teichert jeszcze się nie wytłumaczył z pieniędzy, które bezprawnie pobierał w ZGKiM. Pozdrawiam "Nie szkoda róż, gdy płonie las" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.ztpnet.pl 23.02.05, 16:26 To nie polityka, nawet nie politykierstwo, ale rozbój w walce o stołki. Co może mieć wspólnego z polityką decyzja o rodzaju np lamp na deptaku. Dlaczego w takiej sprawie ma decydować przynależność polityczna a nie zdrowy rozsądek. Tak naprawdę sprawy miasta i mieszkańców się nie liczą, ważne jest aby moje było na wierzchu, aby skopać i ośmieszyć. Swoją drogą czy ktoś może potwierdzić, że teren przy Dąbrówki został sprzedany za 3mln spółce, która odsprzedała go hipermaketowi z a 6mln. Jeżeli tak się prowadzi interesy miasta to biada nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanno Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.05, 19:23 Oglądam w kablówce powtórkę ze spotkania z radnymi (Budzinski, Panek-Gara i Urbaniak). Tematem dyskusji jest ostatnia sesja na której radni SLD a raczej komisja rewizyjna (Teichert i Domaszewicz) obwieściła o rzekomych przekrętach przy budowie Castoramy i Cerrfura. Najpierw pani Panek stwierdziła że kontrolujący w zasadzie byli dyletantami (brak wiedzy prawniczej), następnie podważyła wiarygodność prokuratury stwierdzając że jej biegły to dyletant „Bo ona wie lepiej”, na uwagę że to SLD zrobiło donos do prokuratury i nie oprotestowało umorzenia sprawy , stwierdziła że ich radny to nie SLD. Jakiś dziwny relatywizm w tej sprawie. Przecież do tej pory (i zawsze) u nich jeden = kolektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Rewizorzy w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:05 Ciekawe jak to się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś