Dodaj do ulubionych

Apteki idą na wojnę z NFZ

IP: *.ztpnet.pl 31.03.05, 18:40
Panie Cezary! Przecież Pierożek musi wykazać się przed centralą
oszczędnościami i racjonalną polityką,tym bardziej,że system lecznictwa się
rozpada.Poza tym,jakoś trzeba zasłużyć na premie i nagrody.A zegar wyborczy
tyka.
Obserwuj wątek
    • Gość: IIIks Re: Apteki idą na wojnę z NFZ IP: *.ztpnet.pl 31.03.05, 20:59
      A jakaś podstawa prawna do posunieć NFZ to jest?:)))
    • Gość: pacjent a my glupi pacjenci co robimy..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:21
      Jak sie nas odsyla od apteki do lekarza i z powrotem?
      A co mnie interesuje jakie dane ma lekarz na pieczatce? Co mnie interesuje wojna
      NFZ z cala reszta podmiotow? Jedno sie dla mnie liczy: to ja place podatki, to
      ja jestem ubezpieczony i to jest moja cholerna znizka na leki a nie jakiegos
      urzedasa z funduszu!! Syf, powiadam, SYF!!! Jak mnie jeszcze raz ktos odesle, to
      nie wroce do lekarza czy do innej apteki, ale kupie mlotek i pojde do Pierozka...
      • Gość: Pacjent Re: a my glupi pacjenci co robimy..? IP: *.gorzow.mm.pl 31.03.05, 23:01
        Tak jest.Wystrzelać tą bandę urzędasów na bardzo wysokich pensjach w NFZ.
        A w ogóle komu jest potrzebny ten zasrany fundusz? Chyba jemu samemu, bo nam
        pacjentom tylko szkodzi.
      • Gość: lekarz Telefon to moja prywatna sprawa i c... NFOZ do IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.04.05, 16:19
        mojej własności. Abonament płacę ja i rachunki i g... kogo to obchodzi mój
        numer.To są rezultaty spartaczonej Reformy Zdrowia autorstwa AWS i nawiedzonego
        Maryjana.
        • Gość: IIIks Re: Telefon to moja prywatna sprawa i c... NFOZ d IP: *.ztpnet.pl 01.04.05, 18:55
          Nie gadaj bzdur lekarz.Nie AWS wymyślił NFZ,ale SLD żeby pozatrudniać swoich z
          klucza partyjnego.Kiedy były kasy chorych takie jaja nie miały miejsca.
    • Gość: laik Re: Apteki idą na wojnę z NFZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.05, 15:22
      Nie znam przepisów w tej sprawie, ale wygląda to absurdalnie. Czy jakiś przepis
      sankcjonuje postępowanie NFZ? Kiedys, jak tylko wszedł u nas VAT podobnie
      zachowywały się Urzędy Skarbowe kwestionując prawo do odliczenia podatku VAT z
      faktury, jeśli była na niej oczywista pomyłka, przeliterowanie w nazwisku, brak
      kodu pocztowego itp. Z czasem zmieniły swoje postępowanie, ale też przepisy
      stały sie w tym zakresie mniej restrykcyjne. Ciekawe, na co powołują się NFZ,
      odrzucając recepty z tak oczywistymi drobnymi pomyłkami. Jeśli robią to nie
      powołując się na konkretny przepis lub go dowolnie interpretują, to ktoś tu
      upadł na głowę. Jeśli z kolei przepis im na to pozwala to też jest absurdalne.
      Trzeba iść do sądu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka