janoosh 20.05.05, 15:30 Ma okolo 6 lat, biały, lekko spasiony:) Kontakt przez Radio Plus, tel. 320 15 02, lub gg: 914475. Znaleziony w okolicy Boh. Westerplatte. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ronni Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 00:23 Spróbuj telefonować do schroniska. Tam dzwonią ci którym zginęły psy. Pies jest rasowy to napewno ktoś go szuka. Jak przyciszniesz babę ze schroniska to ci wyjawi adres szukającego, a moze nawet zapisze twoje namiary na wszelki wypadek gdyby ktoś poszukiwał.I moze wcale nic nie wezmie za pośrednictwo:) ale ja ich tam nie lubie...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treser Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.ztpnet.pl 21.05.05, 18:22 no cóż skoro to jest lablador , to napewno nie jest to Riki buhahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.05.05, 23:35 Widzialem u weterynarza na francuskiej ogłoszenie o zagubionym psie labradorze o umaszczeniu złotym moze to ten????? Odpowiedz Link Zgłoś
janoosh Re: Znalazłem LABRADORA 22.05.05, 03:28 Trudno powiedziec, ten jest biały z z lekką domieszką jasnego brązu na grzbiecie. W poniedzialek bedzie w radio plus miedzy 9, a 13. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DFR Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.05, 10:01 pisze się w radiU a nie w radiO - pozdrawiam brać dziennikarską i proponuje przewertowanie zeszystów z podstawówki;) Odpowiedz Link Zgłoś
stevills Jak się chce kogoś poprawiać.... 22.05.05, 12:42 ...to trzeba samemu wiedzę w danym temacie posiadać. "Rzeczownik „radio” odmienia się i w miejscowniku lp. formą poprawną jest „w radiu”, co potwierdza „Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN” pod red. A. Markowskiego. Słownik ten dodaje, że dopuszcza się formę „w radio”, jednak jest ona coraz rzadziej używana. " A przy okazji- co to są zeszysty??? ;))) Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DFR Re: Jak się chce kogoś poprawiać.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.05, 14:00 zeszyty z lekcji języka polskiego:) a co do słowników - myślę, że nie mają tu przełożenia ponieważ "janoosh" zapraszał po odbiór psa do (siedziby) radia plus więc nie jest w żaden sposób poprawną formą napisanie, że pies jest do odebrania w (siedzibie) radiO plus w poniedziałek....... to o czym piszesz ma zastosowanie jeśli dziennikarz mówi o radiu, studiu jako audycji i wtedy może i dopuszcza się powiedzonka w "naszym studio", "w naszym radio" choć jak mnie uczono kiedyś i te formy są niepoprawne;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janoosh Re: Jak się chce kogoś poprawiać.... 22.05.05, 22:13 ojoj... sie narobiło z tym radio :) Co do labradora, to wychodzi, ze jest to odmiana biszkoptkowa. Byliśmy razem na spacerku. Aportuje i chodzi przy nodze:) Musiał być szkolony. Prowizorycznie dałem mu imię Gandalf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Jak się chce kogoś poprawiać.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:58 to, ze aportuje wcale nie znaczy, ze byl szkolony. moj znosi wszystko z okolicy na podworko, nie nadarzam sprzatac;)to w koncu retriever. a i kopie dziury w nowym trawniku. moze znacie sposoby jak oduczyc goldena kopania w pewnych miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:54 telefonowałes do schroniska?? jestem ciekawa czy nikt go nie szuka.. może ktoś za nim płacze..;( a jak nie- to fajnego psa bedziesz miał:)) pozazdrościć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrosnik Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.ztpnet.pl 23.05.05, 07:36 no zazdroszcze Ci takiego pieska :) jezeli nikt sie nie zgłosi a Ty nie masz miejsca w domu na takową zwierzyne to daj znac zaopiekuje sie nim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 09:06 No proszę jacy wszyscy łasi na rasową zwierzynę! na ogłoszenia o nierasowcach potrzebujących domu NIKT TU NIGDY NIE ODPOWIADA!!:(( oj nieładnie niewrażliwi zielonogórzanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrosnik Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.ztpnet.pl 23.05.05, 11:00 ale ja już przygarnąłem jednego kundelka i jest kochany a raczej kochana bo to suczka . ale skoro jest ilablador to czemu nie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janoosh Re: Znalazłem LABRADORA 23.05.05, 11:05 Przed godziną zadzwonił właściciel (?). Ma przyjść miedzy 11 a 12. Serce mnie pęknie z żalu:((( Odpowiedz Link Zgłoś
janoosh Re: Znalazłem LABRADORA 23.05.05, 11:30 No i happy end:) Gandalf zmyka średnio 2 razy w roku. Poznał pana od razu. Troche smutno... ale co tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Re: Znalazłem LABRADORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:19 Hm..z jednej strony to fajnie, że się zanalazł właściciel. Tylko co to za właściciel skoro pozwala gubić się własnemu psu aż dwa razy do roku?? Słabo go musi pilnowac...:( a może teraz wykorzystasz sytuację ze sercet toje zmiękło i przygarniesz psiaka ze schroniska?? Kundle zyją dłużej ,mniej chorują a wdzięczność za ocalone ŻYCIE jest WIELKA!!!!NIEZMIERNA I PO GRÓB!! mam takich uratowanych psów aż sześć i nie zamieniłbym je na zadnych ludzi:)) pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
janoosh Re: Znalazłem LABRADORA 24.05.05, 12:44 Heh... Gandalf mnie dzisiaj z panem odwiedzil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika A jak naprawdę???? IP: *.ztpnet.pl 24.05.05, 13:31 Jakie jest jego imię prawdziwe,bo ten Gandalf bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Re: A jak naprawdę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:38 szkoda że ten pan nie jest panią..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
janoosh Re: A jak naprawdę???? 24.05.05, 15:54 Tak naprawde to nazywa sie Ulan. Mam znaleźć dla niego partnerke. Jak sie uda to dostane szczeniaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: A jak naprawdę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:38 to rozmnażanie psów przyprawia mnie o mdłości!! jak mozna beztrosko rozmnażać psy i koty skoro setki tysięcy zwierząt cierpią w klatkach w schroniskach czekając na śmierć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fz Re: A jak naprawdę???? IP: *.ztpnet.pl 24.05.05, 17:51 powiedz gdzie znalazłes labladorka , pójde poszukaćmoze jeszcze jakis sie znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opekunka Re: A jak naprawdę???? IP: *.uz.zgora.pl 25.05.05, 12:58 Proponuję spacer w okolicach Parku Tysiąclecia.Dwukrotnie syn mój znalazł tam innego uciekiniera ,ale młodego.Przechowałam bo żal było oddać do schroniska,pół miasta obwiesiłam ulotkami ,nawydzwaniałam sie do schroniska i panie stamtąd do mnie a właściciela nie było.Bardziej chętnych na takiego psa. Aż znalazł się właściciel-jechał samochodem ,zatrzymał się, zawołał, odebrał psa od syna i dał swój telefon na wypadek gdyby znowu... powiedział dziecku dziekuję i cześć.A mój syn przeżywał, że piesek tęskni.A właściwie to wolałabym oddać go bardziej odpowiedzialnego właściciela dla tak dużego psa.(Dowiedziałam się,że on ucieka właściciela córce-małej dziewczynce)Ja nie byłąm go w stanie utrzymać a co dopiero dziecko.Od ludzka nieodpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
dina2 Re: A jak naprawdę???? 27.05.05, 00:06 Gość portalu: Renia napisał(a): > to rozmnażanie psów przyprawia mnie > o mdłości!! > jak mozna beztrosko rozmnażać psy i koty skoro setki tysięcy > zwierząt cierpią w klatkach w schroniskach czekając na śmierć?? Zgadzam się z Tobą. Zwłaszcza, że jest to pies bez rodowodu, czyli w świetle prawa pies w typie rasy, a takich jest mnóstwo w schroniskach. Odpowiedz Link Zgłoś
dina2 Re: A jak naprawdę???? 26.05.05, 23:58 janoosh napisał: > Tak naprawde to nazywa sie Ulan. Mam znaleźć dla niego partnerke. Jak sie uda > to dostane szczeniaka ;) Znowu Ulan uciekł? Mówiłam jego Pani, żeby go wykastrowała. Lepiej kup szczeniaka z rodowodem, w ten sposób unikniesz dysplazji stawu biodrowego, która jest dziedziczną i bardzo poważną chorobą.Osobniki z rodowodem zanim zostaną dopuszczone do rozrodu obowiązkowo muszą mieć prześwietlone stawy. A Ulan nie ma rodowodu, więc możesz dużo ryzykować, biorąc szczeniaka po ojcu i matce niewiadomego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: A jak naprawdę???? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 14:23 nie kastrować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dina2 Re: A jak naprawdę???? 27.05.05, 23:17 Gość portalu: lena napisał(a): > nie kastrować!!!! Możesz napisać dlaczego? Jeśli uważasz, że w ten sposób wyrządza się krzywdę pieskowi to zapraszam do schroniska, gdzie cierpi wiele psów z powodu takiego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś