Dodaj do ulubionych

Relikwie św. Teresy w naszej diecezji

IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.05, 07:52
Po prsoru brak słów. Katolicyzm - kultura śmierci, czczenie śmierci. Nekromania!
Powariowali. Bóg jest Duchem i chce by oddawać Jemu (i tylko Jemu) cześć w
duchu i prawdzie, a to ? Co to ma być ??
Obserwuj wątek
    • Gość: pożontny_obyfatel kuglarstwo, wróżbiatstwo i zabobony - katolicyzm! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.05, 08:41
      macie wasz katolicyzm w całej krasie - zabobony, łażenie za jakimiś szczątkami,
      wróżbiarstwo, kuglarstwo i inne dziadostwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polska -
      katolicki kraj pokazuje najlepiej że katolik to złodziej, morderca, gwałci i
      zabija, bierze łapówki... i to już nie dotyczy czarnych owiec... w polsce jesy
      coś około 80kilka % katolików, z czego OGROMNY procent to złodzieje, mordercy,
      przekręty, dilerzy, oszuści, zdrajcy i inne pojeby. Księża pedały to norma!!??
      Dlaczego?? Co to kurna ma być?? Ksiądz pedał?? A jednak!! Ten kto nie wierzy to
      chyba ślepy jest od indoktrynacji albo nie był nigdy w seminarium :)
      • Gość: wasiu Re: kuglarstwo, wróżbiatstwo i zabobony - katolic IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.05, 15:55
        powyzsze wypowiedzi sa tak glupie, ze az sie nie chce ich komentowac...
        moge sie zalozyc ze ich autorzy ida w pierwszych rzedach roznych parad rownosci
        i marszow przeciw nietolerancji...
        beznadzieja!! ota prawdziwy ciemnogrod i ciemnota!!
        wasze wypowiedzi stwiaja was na rowni z rydzykiem i urbanem!!
        • wampir83 Re: kuglarstwo, wróżbiatstwo i zabobony - katolic 24.06.05, 17:30
          hehehe
          masz racje wasiu
          • Gość: pożontny_obyfatel Re: kuglarstwo, wróżbiatstwo i zabobony - katolic IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.06.05, 09:45
            hehe, macie coś nie tak z główkami...
            Nie chodzę na parady równości bo uważam że to banda zboczeńców, którzy domagają
            się więcej niż mają "normalni"... pedalstwo powinno się leczyć a
            nie "normalizować" itp.
            Moje poglądy są raczej mocno prawicowe... ale nie żebym od razu
            przyklasnął "operacji nieboszczyk". Poczytajcie sobie owieczki Biblię to się
            dowiecie że takie praktyki są ZABRONIONE!! No, a niby katole wierzą w biblie i
            na niej opierają swoją doktrynę... widać tak jak Świadkowe J. - co im pasuje to
            sobie biorą...
            • Gość: gość:) Re: kuglarstwo, wróżbiatstwo i zabobony - katolic IP: *.ztpnet.pl 27.06.05, 09:13
              Mistrzu zdefiniuj co to znaczy mieć "mocno prawicowe poglądy" bo coś mi się
              wydaję ,że sam nie rozumiesz tego co piszesz;):):)acha i podaj mi choć jeden
              werset z biblii w którym jest napisane że takie praktyki są zabronione;)Kiedy o
              czymś piszesz udowodnij że masz rację bo pisać farmazony potrafi każdy;)

Ps.Ty wiesz co to była za święta??Nie sądze:)
    • Gość: Alicja Skandal i blasfemia IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.06.05, 09:43
      W Piśmie Świętym przecież pisze: nie będziesz miał inych bogów nade mną.
      Bałwochwalstwo.
      • Gość: SŁOWO B. DEBILIZM I RELIGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:26
        Ciemnota fanatyków katolickich sięga już zenitu.Modły do kości i truposzczaków
        stały się regułą wsród tych otumanionych przez czarnych darmozjadów nie
        myślących już chyba ludzi.
      • Gość: gość:) Re: Skandal i blasfemia IP: *.ztpnet.pl 27.06.05, 17:56
        Alicja..nikt tu nie mówi o oddawaniu czci innemu Bogu:)tylko jedej z jego
        wybranek dakladnie tak jak napisano poniżej ona jest pośrednikiem między nami
        a Bogiem...oj ludzie ludzie do czego się jeszcze doczepicie.Alicja proszę nie
        cytuj słów których nie rozumiesz:)
        • Gość: normalny Re: Skandal i blasfemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:24
          Gościu drogi, między człowiekiem a Bogiem nie jest potrzebny pośrednik ( tym
          bardzej umarły ), gdyż Bóg jest wszechmocny. On też może jako jedyny osądzić
          kto jest święty, a kto nie. Jeżeli umarły jest pośrednikiem, to czym lub kim
          jest papież, biskupi i reszta kleru ? Po co więc budujemy kościoły, modlimy się
          w nich do Boga oraz spowiadamy się podczas mszy i przed księdzem ?
          Ja wierzę jedynie w Boga bo reszta kupy się nie trzyma.
          Takie jest moje zdanie, może się naraziłem wielu osobom za co przepraszam i
          pozdrawiam.
    • Gość: zbyniu Re: Relikwie św. Teresy w naszej diecezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:32
      A ja klęczałem dziś przed tymi relikwiami. I modliłem się nie do kości, ale do
      Boga, by mnie zmieniał. Żebym się stawał dobrym człowiekem. A Tereskę prosiłem
      o wstawiennictwo w tej sprawie, bo kogo posłucha Najwyższy jak nie tak cudownie
      świętych ludzi :-)
      Pozdrawiam wszystkich. Przekonanych i nieprzekonanych. Bóg i tak Was kocha :-)
      • Gość: protestant Re: Relikwie św. Teresy w naszej diecezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:40
        Zbyniu, Bóg Ciebie też kocha, pomimo tego ze oddajesz cześć truposzom. Lepiej byś w tym czasie poczytał biblię. Skoro twierdzisz ze tak znacie Boga to czy wiecie cokolwiek o tym jak On działa?? O uzdrowieniach, modlitwie w językach, proroctwach?? Nie sądzę... Może zamiast czytać żywoty świętych i czcić kości poczytalibyście Dzieje Apostolskie i zastanowili się nad tym co Bóg do nas teraz mówi??
        • Gość: KUMPEL DO ZBYNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:35
          Zbyniu, tobie już przecież nic nie pomoże . Daj sobie spokój!
        • Gość: zbyniu DO PROTESTANTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:38
          > "Zbyniu, Bóg Ciebie też kocha, pomimo tego ze oddajesz cześć truposzom"
          To chyba jakieś nieporozumienie. Przeczytaj jeszcze raz drugie zdanie z mojego
          wpisu.

> "Skoro twierdzisz ze tak znacie Boga to czy wiecie cokolwiek o tym jak On
          działa??"
          Znowu jakieś nieporozumienie. Po pierwsze pisałem tylko za siebie w liczbie
          pojedynczej. Po drugie - wcale nie twierdziłem, że znam Boga. Nie mogę tak
          twierdzić, bo czytam Biblię. To apropo's kolejnego zarzutu.

>"Może zamiast czytać żywoty świętych..."
          Nie bardzo rozumiem zarzutu. O życiu Bolesława Chrobrego, Beethovena czy
          Newtona można czytać, ale czytanie o życiu św Tomasza czy św. Tereski jest be?

> "...i czcić kości poczytalibyście Dzieje Apostolskie i zastanowili się nad
          tym co Bóg do nas teraz mówi??"
          O czczeniu kości już pisałem, to jakieś nieporozumienie. Natomiast jeśli chodzi
          o mówieniu Boga, to myślę, że On przemawia do mnie na różne sposoby. Między
          innymi przemawia przez innych ludzi.

I na koniec. Nie mam nic przeciwko dyskusji. Uważam, że rozmowa ubogaca
          rozmawiających i prowadzi ich wspólnie do prawdy. Ale jeśli jeden z rozmówców
          czyta wypowiedzi drugiego z gotową tezą, to to jest ślepa uliczka.

Pozdrawiam!

• Gość: szkoda szkoda tylko Tereni że jej spokoju nie dają!!! bt IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.05, 11:19
      .
    • Gość: Molli Re: Relikwie św. Teresy w naszej diecezji IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 13:07
      Zal mi was wszystkie niedowiarki,a Św.Teresę i wierzących zostawcie w
      spokoju.Katolicy oddali cześć Świętej czy to coś złego????? Nie lepiej
      krytykować i tylko wyszukiwać sobie temat do krytyki.Zostawcie Kościół w
      spokoju jak nie chcecie w nim uczestniczyć!Ignoranci .....
      • Gość: LOKALNY i WIERNY ADIEU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:09
        Nareszcie kości odjechali.Będzie święty spokój.Mamy tu lokalną świętą nam
        panującą i wystarczy.
        • Gość: wielbiciel BOŻENKI Re: ADIEU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:01
          Och,odetchnąłem! Nareszcie wyjechała. Nie będzie już zagrożenia dla świętej nam
          panującej ! Och, jaka ulga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka