Dodaj do ulubionych

Pracujecie nad likwidacją województwa !

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 10:37
Te wszystkie zielonogórsko-gorzowskie złośliwości, których pełno na forum,
czytają ludzie z całej Polski.
Różni ludzie, nie tylko młodociani kibico-internauci.
Nikt nie potraktuje tych tekstów z pobłażliwością, że niby młodzież się bawi.
Za kilka lat ta młodzież może będzie składała podanie o pracę w Urzędzie
Marszałkowskim lub Urzędzie Wojewódzkim.

Jak chcecie obrzucajcie się dalej błotem, tylko miejcie kochani świadomość w co
gracie.

Nikt rozsądny nie pozwoli na istnienie województwa pełnego nienawiści !!!!

Dialog i wymiana poglądów między Gorzowem, a Zieloną Górą jest potrzebna,
możemy się czasem kłócić, ale wokół konkretów, a nie dlatego, że się po prostu
nie lubimy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miguel ????? IP: *.usal.es 13.06.01, 11:09
      Zadziwiajaca jest Twoja wypowiedz! A kto inny, jak nie Ty, zaczal owa
      internetowa wojne? Pelne nienawisci grafomanskie "felietony" zamieszczane przez
      Ciebie w sieci nie sprzyjaly budowaniu mostow, o ktorych piszesz w niemal
      kazdym poscie. Sluzylo to tylko i wylacznie rozladowywaniu ogromnych pokladow
      kompleksow, ktore najwyrazniej nagromadzily sie w Tobie. Najlepszym dowodem na
      ich istnienie byla prowadzona przez Ciebie ofensywa o umieszczenie na mapach
      pogody napisu Gorzow...

A ta dziecieca radosc, kiedy odkryles, ze w na stronie z planami miast, jest
      mapa Gorzowa, a nie ma mapy Zielonej Gory! I chelpienie sie faktem, ze to
      wlasnie Ty przyczyniles sie do jej pojawienia sie na tym serwerze!

Wybacz, ale nie uda Cie sie stworzyc na tym Forum wizerunku siebie,
      jako "zatroskanej ostoji rozsadku". Jesli ktos jeszcze nie wie o Twojej
      antyzielonogorskiej dzialalnosci, to chetnie mu o niej przypomne wieksza
      iloscia szczegolow.

Zlosliwosci, ktore pojawiaja sie pod adresem Gorzowa na zielonogorskim Forum sa
      niczym, w porownaniu z tym, co zielonogorzanin moze przeczytac o swoim miescie
      na Forum Gorzowa, jak i to, co swego czasu przeczytalem opatrzone twoim
      nazwiskiem na gorzowskim portalu...
      • Gość: tom Re: ????? IP: 10.40.193.* 13.06.01, 13:13
        Nie demonizujmy naszych kłótni na forum. Gdyby one miały moc sprawczą to np. Warszawa
        przestałaby być stlicą Polski (przynajmniej w Poznaniu i Wrocławiu). Oczywiście potęgowanie
        animozji nie ma sensu, ale dyuskusja zawsze jest wskazana.
        A o pewnych postach w Gorzowie lepiej nie mówić, bo one najbardziej obrażają gospodarzy.
        • Gość: Robert Zapomnial wol... IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 13.06.01, 15:43
          Co do poziomu Miguela (czasem), Jorna (notorycznie) i Greena (wylacznie)
          zastrzezenia mialby chyba nawet najbardziej przecwiczóny internauta. Tak wiec
          kazdego boli w czulym punkcie, mnie to co kiedys odkrylem na ZG-Forum i w duga
          strone zapewne to samo.
          I co dalej?
          • Gość: green Re: Zapomnial wol... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 06:41

i Greena (wylacznie)
            CO SIĘ MIE CZEPIASZ TO ZE JESTEM UPIERDLIWY I NIEPRZYJEMNY ?
            PRZECIESZ KTOŚ MUSI BYĆ

• Gość: Jorn Re: Zapomnial wol... IP: 217.11.129.* 18.06.01, 15:19
            Gość portalu: Robert napisał(a):

> Co do poziomu Miguela (czasem), Jorna (notorycznie) i Greena (wylacznie)
            > zastrzezenia mialby chyba nawet najbardziej przecwiczóny internauta. Tak wiec
            > kazdego boli w czulym punkcie, mnie to co kiedys odkrylem na ZG-Forum i w duga
            > strone zapewne to samo.
            > I co dalej?

Człowieku, zastanów się, co piszesz. Ile razy mam powtarzać, że tę naszą "wojnę"
            należy traktować z przymróżeniem oka. O ile dobrze pamiętam, to jest trzeci raz.
      • Gość: Marek ... a więc pracujmy razem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 00:19
        Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Zlosliwosci, ktore pojawiaja sie pod adresem Gorzowa na zielonogorskim Forum sa
        > niczym, w porownaniu z tym, co zielonogorzanin moze przeczytac o swoim miescie
        > na Forum Gorzowa, jak i to, co swego czasu przeczytalem opatrzone twoim
        > nazwiskiem na gorzowskim portalu...

Pierwszy mój tekst w Gazecie Lubuskiej miał tytuł: "Do przyjaciół Zielonogórzan"
        (z dużej litery ze względu na szacunek). Pewien redaktor tej gazety dodał mu
        tytuł "Krzykliwi patrioci".
        Pisałem tam, żebyśmy nie obrzucali się błotem ... i natychmiast zostałem nim
        obrzucony. Podać Ci może Miguelu datę ... ?

Jeszcze wtedy nie byłem cynikiem.

W tym co pisałeś jest dużo prawdy, ale nie awanturuję się z zielonogórzanami,
        którzy czasem wrzucą mi jakiegoś SMS-a (chyba w języku obcym, łacina czy coś
        podobnego). Piszę o konkretnych sprawach.

Pamiętam deklaracje z aktu "małżeństwa z rozsądku", przypominam Panu Bocheńskiemu
        Strategię Województwa Lubuskiego, Panu Iwanowi przypominam Umowę Paradyską ....

Czy można mi mięć to za złe ...?

Tak się złożyło, że pracujemy razem nad likwidacją tego województwa.
        Może dlatego na Twoje maile w języku łacińskim, odpisuję bez łaciny.

Przy okazji, nie wiem czy zapraszałem, jeśli nie to zapraszam
        www.pogo.republika.pl

Pozdrawiam
        Marek Pogorzelec
        • Gość: Spy Re: ... a więc pracujmy razem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 00:42
          Popieram w calej rozciaglosci... co prawda z miguelem sie nie za bardzo
          kochamy... ale ja mieszkaniec Nowej Soli uwazam ze tez ostro przeginacie z tym
          Forum Gorzowa... w kazdym razie Gorzow musi sie dogadac z Zielona Gora....
          • Gość: green Re: ... a więc pracujmy razem IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 06:52
            Gość portalu: Spy napisał(a):

> Popieram w calej rozciaglosci... co prawda z miguelem sie nie za bardzo
            > kochamy... ale ja mieszkaniec Nowej Soli uwazam ze tez ostro przeginacie z tym
            > Forum Gorzowa... w kazdym razie Gorzow musi sie dogadac z Zielona Gora....

NIE WEIM JAK TO JEST
            I DLACZEGO WSZYSCY MUSZĄ SIĘ SIE DOGADAC TUDIEŻ DOJŚĆ DO JAKIEGOŚ POROZUMIENIA
            PRZECIEŻ GDYBY NIE BYŁO RÓZNICY ZDAŃ TO BYŚMY ZAGŁASKALI SIE NA ŚMIERĆ A LUDZIE
            NIE ZESZLIBY Z DRZEWA
            TAK PRAWDĘ MÓWIĄC JA JAKO GORZOWIAK (PAWLAK )CHCĘ MIEĆ SWOJEGO KARGULA
            BO JEST TO MÓJ"WRÓG" NA WŁASNEJ PIERSI WYCHOWANY.
            • Gość: Spy Re: ... a więc pracujmy razem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 11:01
              No green dajmy sobie buzke na zgode.... ;) w koncu nie jestem falubazem..
              ewntualnie DOZAMETEM!!! ;-)
              • Gość: green Re: ... a więc pracujmy razem IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 18.06.01, 11:26
                PRZECIEŻ TU JEST ZGODA I HARMONJA JAK W STARYM DOBRYM MAŁŻEŃSTWIE
                DOZAMET? NIE SŁYSZAŁEM JESZCZE TEGO OKREŚLENIA MÓGŁBYŚ TROSZECZKĘ UŚCIŚLIĆ
                • Gość: Spy Re: ... a więc pracujmy razem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 19:34
                  Jesli jest zgoda i harmonia to dajmy sobie buzi za podwojna harmonie i zgode...
                  Dozamet??? To nazwa klubu pilkarskiego z Nowej Soli.. znaczy tyle samo co
                  Falubaz dla Zielonej Stal lub Stilon dla Gorzowa czy Pogon dla Szczecina..
                  • Gość: Andrzej Przyjaźń północy z południem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 07:57
                    No to Nowa Sól znalazła wspólny język z Gorzowem. Ciekawe, że pomogła w tym
                    Zielona Góra :)
                    • Gość: Spy Re: Przyjaźń północy z południem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 18:16
                      W koncu Zielona zalatwila tez Nowa Sol....
                      • Gość: Andrzej Re: Przyjaźń północy z południem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 14:59
                        Gość portalu: Spy napisał(a):

> W koncu Zielona zalatwila tez Nowa Sol....

... już kilka wiosenek z Was ssie :)
                        Apetyt ma wciąż niezły ?
        • Gość: Miguel O lubuskiej milosci raz jeszcze... IP: *.usal.es 19.06.01, 13:41
          Gość portalu: Marek P. napisał(a):

> Pierwszy mój tekst w Gazecie Lubuskiej miał tytuł: "Do przyjaciół Zielonogórzan
          > "
          > (z dużej litery ze względu na szacunek). Pewien redaktor tej gazety dodał mu
          > tytuł "Krzykliwi patrioci".
          > Pisałem tam, żebyśmy nie obrzucali się błotem ... i natychmiast zostałem nim
          > obrzucony. Podać Ci może Miguelu datę ... ?

Prosze bardzo. Nie powiem, ze chetnie - bo styl masz marny - ale zapoznam sie po
          powrocie w biblitece z archiwalnym numerem "Lubuskiej", w ktorej zamieszczono ten
          tekst...

> Jeszcze wtedy nie byłem cynikiem.

Byc dobrym cynikiem to tez sztuka. Dlatego pracuj nad tym! W jednym ze
          swoich "felietonow" zacytowales dowcip, ktory ponoc wyslal Ci Twoj znajomy z
          Wroclawia. I kompletnie przeinaczyles jego sens, bo nie chodzilo w nim o
          likwidacje Uniwersytetu Jagielonskiego, ale o przeniesienie go do Gorzowa. Co
          jest roznica dosc znaczna, biorac pod uwage czas, w ktroym powstawal - czyli
          okres zapedow Gorzowa do ustanowienia niemal wszystkich instytucji wojewodzkich w
          tym miescie. No ale to tak tylko, zeby uswiadomic Ci, ze nie mozna wszystkiego
          naginac do wlasnych potrzeb, a dowcipy w tej materii sa najmniej elastyczne...

> Pamiętam deklaracje z aktu "małżeństwa z rozsądku", przypominam Panu Bocheńskie
          > mu
          > Strategię Województwa Lubuskiego, Panu Iwanowi przypominam Umowę Paradyską ....
          >
          > Czy można mi mięć to za złe ...?
          >

Jesli wziac pod uwage, ze "Umowa Paradyska" byla aktem o jednorazowym
          zastosowaniu, to mozna miec Ci to za zle. Przypomne, ze byla ona niczym innym jak
          porozumieniem, dotyczacym warunkow powstania nowego wojewodztwa. W momencie jego
          powstania, jej dalsze aplikowanie jest nieuzasadnione.

A "Strategia..."? No coz. tu faktycznie mozesz lapac za slowa politykow, bo
          przeciez z gory wiadomo bylo, ze wiekszosc z jej elementow byla niczym innym, jak
          zbiorem poboznych zyczen.

> Tak się złożyło, że pracujemy razem nad likwidacją tego województwa.
          > Może dlatego na Twoje maile w języku łacińskim, odpisuję bez łaciny.

Moje maile??? Wybacz, ale nigdy do Ciebie nie napisalem maila... A jesli chodzi o
          moje wypowiedzi na Forum, to sa ona tylko i wylacznie szczerze jadowite, ale
          nigdy nie sa obrazliwe i wulgarne!

> Przy okazji, nie wiem czy zapraszałem, jeśli nie to zapraszam
          > www.pogo.republika.pl

Ladnych kilka razy. Moze wykup baner reklamowy na stronach Twojej
          ulubionej "Lubuskiej"?

Pozdrawiam!
          • Gość: Spy Re: O lubuskiej milosci raz jeszcze... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 18:32
            Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Prosze bardzo. Nie powiem, ze chetnie - bo styl masz marny - ale zapoznam sie p
            > o
            > powrocie w biblitece z archiwalnym numerem "Lubuskiej", w ktorej zamieszczono t
            > en
            > tekst...

Wbrew pozorom miguel marek ma bardzo piekny styl chociaz jest kobylogorzaninem...
            ty niestety nie mozesz sie tym pochwalic... ;)
            >
            > W jednym ze
            > swoich "felietonow" zacytowales dowcip, ktory ponoc wyslal Ci Twoj znajomy z
            > Wroclawia. I kompletnie przeinaczyles jego sens, bo nie chodzilo w nim o
            > likwidacje Uniwersytetu Jagielonskiego, ale o przeniesienie go do Gorzowa. Co
            > jest roznica dosc znaczna, biorac pod uwage czas, w ktroym powstawal - czyli
            > okres zapedow Gorzowa do ustanowienia niemal wszystkich instytucji wojewodzkich
            > w
            > tym miescie.

Ale ten kawal jest bez sensu... lepszy jest ten o jagodach i borowkach w centrum
            w Zielonej w lesniczowce.. (aluzja od Wielkiej Zielonej Gory ktora powiekszy sie
            o pare wiosek i mnostwo hektarow lasow)

> > Pamiętam deklaracje z aktu "małżeństwa z rozsądku", przypominam Panu Boche
            > ńskie
            > > mu
            > > Strategię Województwa Lubuskiego, Panu Iwanowi przypominam Umowę Paradyską
            > ....
            > >
            > > Czy można mi mięć to za złe ...?
            > >
            >

> A "Strategia..."? No coz. tu faktycznie mozesz lapac za slowa politykow, bo
            > przeciez z gory wiadomo bylo, ze wiekszosc z jej elementow byla niczym innym, j
            > ak
            > zbiorem poboznych zyczen.

Pleciesz glupoty teraz miguel.. strategia nie ma powstac po to aby byc zbiorem
            poboznych zyczen... ma byc realizowana bo jesli nie to albo zarzad wojweodztwa
            powinien wyleciec albo autorzy nadstawic dupe do kopniaka.. to powazny dokument a
            nie jakies widzimisie.. na podstawie strategii otrzymujemy kase z Phare.. i
            jezeli strategia jest nieprawdziwa to powinnismy oddac pieniadze koles...
            >

> Ladnych kilka razy. Moze wykup baner reklamowy na stronach Twojej
            > ulubionej "Lubuskiej"?

Do lubuskiej nic nie mam... moze tylko za malo Nowej Soli na pierwszej stronie ;)

> Pozdrawiam!

Dozamet pozdrawia
    • Gość: Andrzej Re: Pracujecie nad likwidacją województwa ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 22:31
      Też macie zmartwienie ... Poszukajcie mi jednego, któremu podoba się to
      województwo !
      Województw powinno być najwyżej 8, byłoby dwa razy mniej kolesi do wykarmienia
      • Gość: miś Re: Pracujecie nad likwidacją województwa ! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 00:04
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Też macie zmartwienie ... Poszukajcie mi jednego, któremu podoba się to
        > województwo !
        > Województw powinno być najwyżej 8, byłoby dwa razy mniej kolesi do wykarmienia
        Ja. Mi się podoba. Może zgłoszą sie nastepni ?!

• Gość: Dyzio Re: Pracujecie nad likwidacją województwa ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 13:31
          Mnie też się to województwo "podoba". Wojny miast są zaś niestety (stet ?) w
          naszej radosnej krainie bardzo często spotykane. Nas, warszawiaków, nie lubi
          sie praktycznie w całej reszcie kraju; Bydgoszcz z Toruniem tudzież Kielce z
          Radomiem to już chyba więcej niż wojna stuletnia. I tak naprawde nie wiem ile w
          tym chęć "posiadania" osobistego wroga a ile "tradycji", której prapoczatków
          nikt nie pamięta (jak w tej anegdocie o stałym posterunku w londyńskich
          ogrodach królewskich, który "sprawdzony" po ok. 280 latach okazał się
          być "kaprysem" władcy, który nakazał postawić zołnierza by pilnował wyjątkowo
          ładnego krzaku róży - krzaku od wieków już nie ma ale posterunek "twardo"
          stawiano). Howgh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka