Dodaj do ulubionych

Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS

07.09.05, 17:58
Radny Gorzowa Stanisław Jałoszyński 07-09-2005, ostatnia aktualizacja 07-09-
2005 11:59

W czwartek 1 września 2005 roku Rada miasta Gorzowa Wlkp. wystosowałą apel do
Ministra Infrastruktury w sprawie budowy i planowanego przebiegu drogi
ekspresowej S-3. W apelu tym Rada wsparła koncepcję budowy S-3 wzdłuż linii
Szczecin-Gorzów Wlkp.- Zielona Góra - Lubawka.

Stało się tak pomimo mojego głosu odrębnego w tej sprawie.

Oczywiście z pełnym szacunkiem dla reguł demokracji, przyjąłem do wiadomości
ten fakt wierząc, że przyczyni się on do ścisłej współpracy pomiędzy naszymi
miastami oraz umocni spójność województwa lubuskiego.

Dziś dla gorzowa sprawą niezwykle ważną, wpływającą na Jego rozwój
gospodarczy i postrzeganie przez inwestorów, jest powstanie w naszym Mieście
oddziału Krajowego Rejestru Sądowego.

Niestety, pomimo wieloletnich wysiłków i starań ze strony władz Gorzowa i
gorzowskich posłów, wciąż nie możemy doczekać się decyzji Ministra
sprawiedliwości o powołaniu oddziału KRS w Gorzowie.

W tej sytuacji, wierząc, że będzie to istotnym wsparciem dla naszych starań,
zwracam się do Pana, Panie Przewodniczący o wprowadzenie do porządku obrad
Rady Miasta Zielona Góra, punktu, w którym Radni Zielonej Góry zastanowią się
nad wystosowaniem do Ministra Sprawiedliwości apelu o powołaniu Krajowego
Rejestru Sądowego w Gorzowie Wlkp.

Wierzę, że Radni zielonogórscy działając na rzecz partnerskiej współpracy
między naszymi Miastami i mając na celu umacnianie spójności Lubuskiego,
wykonują na rzecz Gorzowa gest w sprawie tak ważnej dla naszego Miasta.

Wystosowanie takiego apelu przez Radę Miastra Zielona Góra, będzie niezwykle
ważne, również w kontekście pojawiających się głosów ,że to właśnie niektórzy
politycy z południa województwa, próbowali i próbują blokować powstanie
oddziału KRS w Gorzowie. Apel o którym piszę, uciąłby wszelkie spekulacje w
tej sprawie i z pewnością przyczyniłby się do dalszego zbliżenia i współpracy
obu stolic lubuskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.05, 18:12
      > Stało się tak pomimo mojego głosu odrębnego w tej sprawie.

A no właśnie. Więc jak zwykł mawiać IIIks - wal się! ;)
      • Gość: arosso Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:31
        Było nie było, wszyscy pozostali radni Gorzowa głosowali wbrew interesom
        swojego miasta na rzecz Zielonej Góry. Ten apel Jałoszyńskiego z pewnością jest
        w podtekście, adresowany do Gorzowian aby pokazać im, że Zielonej Góry nie
        będzie stać na rewanż i włażenie w tyłek sąsiadom z poludnia jest pozbawione
        sensu. Sądzę, że w swoich kalkulacjach nie przeliczy się...
        • Gość: asdsad Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.05, 19:03
          Ja myślę, że Zielona Góra musi również podjąć uchwałę nawołującą do otworzenia
          oddziału WSA w Zielonej Górze.
    • Gość: nemo Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 07.09.05, 20:53
      KRS może być i w zielonce i w Gorzowie. I na dodatek nie trzeba zabierać ani
      walczyć o ten krajowy rejestr.
      Teraz zobaczymy jacy jesteście lubuscy.
      Macie szanse wezwać swoich radnych do przyjecia apelu i to może pokazać czy
      zależy wam na woj.

pozdrawiam
    • Gość: kaktus Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 07.09.05, 20:56
      i wy chcecie aby gorzowianie popierali wasze starania o s-3
      • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.05, 08:39
        Ależ my nie chcemy. Gorzowianie nie mają NIC do gadania w sprawie S-3, to jest
        droga krajowa a nie gminna. O S-3 kłócą się Poznań, ze Szczecinem i Wrocławiem.
        Najwyraźniej przeceniasz swoje miejsce w szeregu gorzowianinie.
    • fineus Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 07.09.05, 21:09
      No tak. KRS-sy mogą być dwa i nie ma powodu aby ktokolwiek z Zielonej Góry
      obawiał się, że Gorzów chce przenosić KRS zielonogórski do Gorzowa.
      Ciekawy jestem opini forumowicza z nickiem ZG.
      Dużo pisał o trasie może teraz też przedstawi racje, które będą świadczyć o
      braku potrzeby w Gorzowie KRS.

POZDRAWIAM
      • Gość: arosso Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:08
        Hej! Hej! Zielonogórscy patrioci! Śpicie? Chcielibyśmy znać wasze zdanie na
        temat poparcia apelu o KRS w Gorzowie. Może to być nawet poparcie z jednym
        głosem sprzeciwu. Nie obrazimy się. Dacie dowod swej lubuskości, czy
        zaściankowości?
        • Gość: poi Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: 62.87.178.* 07.09.05, 23:39
          Allo, Allo, zrozum że u nas cieżko znaleźć osoby które reagują na każdą "durnotę
          z północy" Czasami lubimy odpoczywać.......
    • Gość: gosc teraz to sie wal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:52
      zalosny jestes gosciu! jak tak wogole mozna? startuje ten kiep do sejmu? jak
      tak to latwo elektorat zdobywa atakujac poludnie!
      • Gość: arosso Re: teraz to sie wal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:05
        A gdzie ty tu widzisz atak na południe? Gorzowska rada miasta poparła sprawę
        bardzo istotną dla Zielonej Góry. Chcielibysmy wiedzieć czy jesteście gotowi
        wesprzeć tym razem Gorzów w jego staraniach o KRS? Przecież nikt tu nic nie
        chce Zielonej zabrać a KRS jest sprawą bardzo ważną dla rozwoju
        przedsiębiorczości w północnej części województwa. Jedno jest pewne.
        Gorzowianie wasze stanowisko z pewnością potraktują jako swego rodzaju test
        intencji.
        • Gość: zg Re: ojejjj to jakis chory czlowiek IP: *.ztpnet.pl 08.09.05, 00:36
          Po 1
          Radni gorzowa sa inteligentni wiedza ze lepszym rozwiazaniem dla ich miasta
          (wbrew znanej gorzowskiej zasadzie "Panie Boze ukarz nas ale tych z ZG 2 razy
          bardziej) uchwalili taka decyzje a co niektorzy chcieli sie przypodobac wyborca
          na poludniu.Glownie PiS

Po 2
          W tej spr. ich zdanie jest g..warte wiec moga sobie uchwalac i oni dobrze o tym
          wiedza.

Po 3
          Ten ......... ma czelnosc wysuwac takie probpozycje a raczej roszczenia a sam
          byl przeciw S3 na poludnie,na poludnie nie na ZG bo nie tylko ZG jest na
          poludnie od wieeeeeeelkiego gorzowa.
          To jest szczyt chamstwa....rozumiem gdyby kto inny to zaproponowal ale teraz
          komplikuje to sprawe.

Po 4
          Mimo ze pomoc rady miejskiej gorzowa(tak naprawde sobie) jest nic nie warta
          jestem jak najbardziej ZA udzieleniem pomocy (zwolanie sesji i podjecie uchwaly
          czy listu) w sprawie KRS dla gorzowa.
          Trzea miec honor i udzielic pomocy.
          Zreszta mam nadzieje ze gorzowianie to docenia i bedzie to poczatek wspolpracy.

Wlasnie WSPOLPRACY a nie chorej rewalizacji gdzie jeden drugiemu swinie pod
          nogi kladzie i rozpie.. sie woj!!!!

Niemogl bym napisac inaczej jak ZA udzieleniem pomocy poniewaz pisalem o
          potrzebie wspolpracy i wspolnej walki o S3 dla dobra regionu i ZGODY!.

ale po 5
          Niech nikt juz z gw nie pisze bzdur o nadmiernej administracji w ZG bo
          powstanie drugiego KRS w milionowym woj. to jest nadmierna administracja.

TAk czy inaczej radni powinni szybko podjac decyzje bo jak tego nie zrobia to
          bedzie wstyd mi po raz pierwszy.

PZDR
    • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.05, 08:46
      To zwykła polityczna prowokacja i opieranie się na waśniach.
      Tenże człowiek nie ma żadnego prawa występować z takim wnioskiem, gdyż sam
      podsyca jedynie kłótnie i jest to pretekst do kolejnej.
      Tym samym, nikt w Zielonej Górze nie będzie reagował na szczeniackie prowokacje
      wroga naszego miasta.
      Panie Jałoszyński - <zieeeeeeeeeeew>.
      • budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 08.09.05, 09:16
        I w tym momencie, jako Gorzowianin, Panie Janie - zgadzam się z Panem w całej
        rozciągłości:) Facet oszołomi na całego i szuka taniego poklasku. Nawet funkcja
        radnego, to dla niego za wysokie progi. Najwidoczniej nie ma poczucia smaku
        atakując Zieloną, a następnie szukając w niej poparcia. Chyba, że liczy na
        frontalny atak ze strony zielonogórskich polityków, a wtedy ma wodę na swój
        młyn. Totalny brak klasy panie radny! Pzdr
        Ps. Gdyby zamkął się po sprawie S3 ja też siedziałbym cicho ale w zestawieniu z
        tym apelem nie dałem już rady:)
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 09:52
          nie rozumiem budrys zupełnie twego toku myślenia,albo ty przeciwnik polityczny
          Jałoszynskiego albo człowiek spoza Gorzowa.
          zielona góra ukradła nam ARiMR,NBP,złośliwie blokuje KRS,my za to ze swej
          strony popieramy ich w sprawie drogi.
          czy twoim zdaniem taka postawa jest w porządku?
          przecież oni, widząc naszą aprobate swych nikczemnych poczynań z jeszcze
          większą śmiałością i bezczelnością sobie poczynają ,kpiąc z Gorzowa w żywe oczy.
          moim zdaniem nie tędy droga,pora się przebudzić i odpowiedzieć pieknym z
          nadobne.
          jak ty komu ,tak on tobie.
          brawa dla Jałoszyńskiego !!!!

pzdro

• budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 08.09.05, 10:18
            Moja wypowiedź z forum Gorzów:
            "Przesadzasz. Nie jest idealnie ale Gorzów też wygrywa w zestawieniu z Zieloną
            Górą i to wielokrotnie (najnowsze: WSA, TVP, Ośrodek Migracyjny Ksiąg itp.).
            Podaj argumenty a nie tylko wyzwiska. Nienawiść uniemożliwiła Ci chyba
            umiejętność logicznego myślenia. Bardziej martwi mnie niesprawiedliwy poddział
            środków Urzędu Marszałkowskiego, gdzie ignoruje się wszystkie miejscowości na
            północ od Sulechowa! A przecież w sejmiku i UM też pracują ludzie z "Pólnocy".
            To, że ktoś mnie obraża na forum, nie robi na mnie wrażenia. Pzdr"
            Jedyne z czym mogę się zgodzić to ARiMR, bo w tej sprawie były postawione
            zarzuty prokuratorskie o niegospodarność. Na wniosek NiK co najważniejsze. Z
            resztą już wielokrotnie wypowiadałem się na temat pana Zycha, który do tej
            niegospodarności doprowadził. Co do NBP, to decyzję podejmował pan Balcerowicz
            i nikt tu niczego nie ukradł. Najwidoczniej uznał, że Zielona bareziej mu
            odpowiada.
            Taka dyskusja może trwać latami i powoduje, że odbiegamy od tematu. KRS jest
            Gorzowowi potrzebny ale nie tędy droga. Pan radny natomiast okazuje totalny
            brak przyzwoitości. Pzdr
          • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.05, 10:23
            Proszę i mamy jednego z potencjalnych wyborców tego pana. Na szczęście wiek nie
            pozwala jeszcze głosować;)
            Dyskusja w karegoriach, że Zielona coś wam ukradła jest nie do przyjęcia, gdyż
            takich samych argumentów mogą używać Zielonogórzanie w stosunku do Gorzowa
            (TVP, Policja, itd..) to do niczego nie prowadzi.
            Pobaw się Karolku w piasku i nie zawracaj głowy dorosłym...
            • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 10:44
              widze Jan i Budrys że w jedną trąbke dmiecie...
              pytanie do Jana.
              pomijając już sprawy co kto komu ukradł i kiedy ukradł,skupmy sie na sprawach
              doczesnych.
              jako że jesteś z zielonej góry,jak wytłumaczysz podział WOJEWÓDZKICH PIENIĘDZY
              przez Urząd Marszalkowski, w stosunku 1:5 na naszą niekorzyść.
              czy to jest tzw sprawiedliwość po zielonogórsku,czyli my nam szkodzić wy nam
              dobrze robić, mająca na celu konsolidacje i budowanie przyjaźni w lubuskiem?

pzdro

• Gość: zg Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 08.09.05, 10:55
                > dobrze robić, mająca na celu konsolidacje i budowanie przyjaźni w lubuskiem?

Czlowieku jestes jednym z najbardziej porypanych oszolomow i fanatykow!!!
                Nigdy nie idziesz na kompromis,masz roszczeniowy i szowinistyczny charakter tak
                jak ten radny.

Jak chcesz pomodz to zaproponuj cos normalnego lub nie wypowiadaj sie bo tylko
                podsycasz sytuacje.
                PZDR
                • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 11:27
                  to może korzystajac z sytuacji,miast bluzgać i obrażać i ty wypowiesz sie nt
                  podziału WOJEWÓDZKICH PIENIEDZY przez marszałka?
                  tylko plz bez bluzgów,skup sie na obiektywnej ocenie przedmiotu.

pzdro
                  • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 12:48
                    widze że poruszyłem niewygodny temat.
                    wszechwiedzący Jan i głupiomądry zg nie mają nic do powiedzenia w temcie klucza
                    jakim posługuje sie marszałek przy podziale wojewódzkich funduszy.
                    łatwiej przecież bić piane, krzycząc wniegogłosy o "antylubuskośći i
                    antyzielonogórskośći" gorzowian,próbujących nieśmiało upomnieć sie o swoje.

pzdro
                    • Gość: zg Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 08.09.05, 13:54
                      Przestan...
                      Niech mi ktos wysle linka na temat podzialu kasy bo to nie moja brocha i nie
                      wiem co i jak.

Wiem ze sporo kasy i tak idzie na gw a o swoje upominac sie mozesz ale od
                      swojej starej na kieszonkowe bo to co ile i na co decyduje caly zespol ludzi
                      lacznie z ludzmi z gw!!!
                      Prosze o linka
                      PZDR
                    • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.05, 19:07
                      Słuchaj człowieku, na południu województwa mieszka czterokrotnie więcej ludzi i
                      stąd taki podział pieniędzy. Widzę, że matematyka teraz w podstawówkach jest w
                      Gorzowie na bardzo miernym poziomie...
                      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 21:39
                        słuchaj człowieku,,widze że grzecznością, podobnie jak i lotnoscią umysłu nie
                        grzeszysz ,stąd zapewne ta arogancka wypowiedź w zielonogorskim stylu zresztą,
                        na drażliwe pytanie,nie zdziw sie więc że moja odp.będzie w podobnym stylu.

z jednej strony chcecie by gorzowianie wspierali was jak macie nóż na gardle
                        (czyt.S3),z drugiej zaś robicie dalej swoje (czyt.blokujecie KRS,dzielicie wg
                        własnego widzimisie woj.pieniądze,ryjecie itd.).
                        czego sie więc w tej sytuacji spodziewasz?
                        że co,że ludzie w Gorzowie będą spokojnie z dobroduszna minką dalej na to
                        patrzyć?
                        nie sugeruj sie postawą kilku oszołomów z Gorzowa ,którzy licząc na wasze
                        głosiki w wyborach liżą wam dupy ze aż wstyd patrzeć,to tylko niechlubny
                        wyjątek.
                        większość mieszkańców patrzy na was jak na szubrawców, którzy intrygami pragną
                        dojść do upragnionej władzy,potem nas zniszczyć i nic poza tym...
                        dopóki nie zapanuje w tym woj.względna sprawiedliwość ,dopóty nienawiść i
                        zacietrzewienie będzie rosło,ze szkodą dla wszystkich z wami na czele.
                        nie wiem czy jest w stanie pojąć to twój "seniorski" umysł,bo jak na razie to
                        twój punkt widzenia nie wybiega ani na centymetr poza punkt siedzenia.

pzdro
                        • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.05, 11:09
                          Ależ dałem ci prostą odpowiedź na twoje pytanie. Jak widać prawda w oczy kole.
                          Wszystko co napisałeś odnosi się właśnie do was. Nie zauważyliście, że
                          większość ludzi mieszka na południu województwa w byłym zielonogórskim. Każde
                          przenosiny ważnych urzędów biją właśnie w ogromną większość mieszkańców
                          regionu. Usytuowanie TVP w Gorzowie, nie miało ŻADNEGO uzasadnienia,
                          przeniesiono po prostu dziennikarzy z Zielonej do Gorzowa w dodatku tu jest
                          wydział dziennikarstwa, który zasila kadrami lubuskie media. Aktualnie panuje
                          panowanie mniejszości nad większością, co na szczęście zmieni się po wyborach.
                          I najważniejsze. Nikt was nie prosi o żadne poparcie dla S-3, bo nie macie w
                          tej sprawie NIC do gadania! Apel waszych radnych był zwykłą zagrywką
                          przedwyborczą mającą pomóc kandydatom z północy, bo wiadomo gdzie mieszka
                          większość wyborców.
                          Jesteś tak zaślepiony gorzowskim szowinizmem, że nie potrafisz dostrzec
                          obiektywnych FAKTÓW.

• budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 09.09.05, 11:26
                            Co do TVP gadasz bzdury drogi Janie, bo studio ośrodek regionalny poznańskiej
                            TVP powstało w Gorzowie 4 lata, zanim powstało studio zielonogórskie. W tym
                            czasie, w Gorzowie rozbudowano potężnie studio oraz poprowadzono światłowód do
                            nadajnika w Jemiołowie. Potem też z Zielonej Góry do studia w Gorzowie, tak aby
                            materiały z lubuskiego trafiały z Gorzowa do Warszawy... Nawet obsada
                            dziennikarska była w Gorzowie większa. Oddział poznański od samego początku
                            szykował ośrodek gorzowski do usamodzielnienia. Wojenki o lokalizację
                            rozpoczęli posłowie pokroju jak pan Zych i pani Danielak. Dzięki Bogu im nie
                            wyszło, bo ponownie zmarnowano by mnóstwo pieniędzy by podciągać studio
                            zielonogórskie do poziomu już istniejącego ośrodka regionalnego w Gorzowie.
                            Szykowała się powtórka z ARiMR. Pan Zych ma wprawę w tego typu machlojkach.
                            Aaaaa, z tego co słyszałem, zamieszał coś ostatnio na zielonogórskiej giełdzie
                            towarowej:) Znowu mu coś stanęło... tym razem w gardle mam nadzieję;)
                            ps. z parytet ludnościowy wybitnie sprzyja integracji. nie masz innych
                            argumentów?
                    • Gość: Piterek Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 12.09.05, 19:47
                      A Karolek jak zwykle tępy i nie odrobił lekcji nieuk jeden. Jak pewnie ci
                      niewiadomo no bo i skąd to wkład byłego zielonogórskiego w woj. lubuskie jest
                      właśnie jak 5:1. Bo przypomnę ci, że Myślibórz, Choszczno, Międzychód jak miały
                      tylko okazję to spieprzały jak najdalej od was gorzowiaków i dlatego taki
                      podział środków na wasze tereny. Nie rozumiem tylko dlaczego nie było i nie ma
                      takiego podziału przy lokowaniu instytucji. Tak więc wasz wkład twojego gorzówka
                      Karolku jest tak gó..any, że powinniście dostać same ochłapy i się cieszyć a
                      zadzieracie głowę jakbyście conajmniej byli metropolią. Przyjedź do Zielonej to
                      dam ci bilety do filharmonii-łykniesz trochę kultury bo u ciebie nie ma gdzie i
                      ci przejdzie ta roszczeniowa postawa. Pzdr!
                      • Gość: CKM Re: Do Piterek IP: *.gorzow.mm.pl 12.09.05, 19:57
                        > lubuskie jest
                        > właśnie jak 5:1.

Północ województwa zamieszkuje ok 390 tys, ludzi
                        zaś południe ok 660 tys. Odpowiedz mi kolego
                        skąd wziołeś proporcje w skali 5:1 ??
                        No chyba ,że studiowałeś na elitarnym UZ ;-)

pozdrawiam
                        • Gość: zg Re: Do CKM IP: *.ztpnet.pl 12.09.05, 23:22
                          Probporcja powinna byc 5:2 i taka jest!!!
                          PZDR
                        • Gość: Piterek Re: Do CKM IP: *.ztpnet.pl 13.09.05, 20:44
                          Tę proporcję wziąłem od twojego niedouczonego koleżki Karolka z poprzedniego
                          postu, który pisał o podziale pieniędzy w stosunku 1:5 i to była taka metafora,
                          myślę, że chociaż ty to zrozumiesz i sam przyznajesz, że jednak wkład naszych
                          miast w województwo deprecjonuje gorzówek. Pzdr A tak na marginesie nie
                          kończyłem UZ chociaż wcale nie wstydziłbym się gdyby tak było.
          • Gość: nicelus Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.05, 03:58
            karolek lat 9i pół napisał:

> ... my za to ze swej strony popieramy ich w sprawie drogi. <

"my" - to znaczy kto? ty i jałoszyński?

• Gość: nemo Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 17:47
      Osobiscie jest mi wszystko jedno czy radny Jałoszyński robi to dla kampani czy
      nie, ale musze przyznać, że jeśli rada Zielonej Góry odrzuci apel to wszystko
      będzie jasne. Jeśli pan przewodniczący schowa go do szuflady też będzie nie
      ciekawie.
      Trzeba poczekać.
      • Gość: xxx Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 18:35
        Ciekawie rozgrywa cały ten problem z s-3 i KRS pan radny.
        Z jednej strony kontrowersyjna sprawa S-3, a z drugiej KRS, który jest bardzo
        potrzebny w Gorzowie.
        Pani Rafalska wychodząc z propozycją sesji nadzwyczajnej w sprawie apelu miała
        tylko jeden cel, głosy na południu. Kobieta wie, że byłe gorzowskie nie jest w
        stanie dać jej senatorski mandat. Podobnie się ma sprawa mandatu poselskiego
        pana Surmacza.
        Radny Jałoszyński swoim głosem zniweczył plan PiS-u. Można dociekać dlaczego?
        Nie sądze, żeby nie zdawał sobie sprawy z znikomych szans na mandat poselski.
        Startuje z 11 pozycji i na dodatek z partii mało znanej. Czyli musi iść
        zupełnie o coś innego. Nie wiem jakie rozdania mają miejsce w naszej lokoalnej
        polityce, ale zakładam, że coś się dzieje i może po wyborach się dowiemy.
        Co do KRS-u, to apel radnego jest bardzo ciekawy, gdyż pan radny w liście
        pisze, że mimo jego sprzeciwu szanuje decyzje rady Gorzowa i uznaje
        demokratyczne zasady poparcia apelu. Dalej pisze, że wierzy w możliwość dobrej
        współpracy obu stolic.
        Co ciekawe nigdzie nie wyczytałem aby radny Jałoszyński stwierdził, że woj.
        Lubuskie trzeba rozwiązać, a wielu forumowiczów tak pisze.
        Jest oczywiste, że KRS jest w Gorzowie potrzebny i dobrze się stało, że pan
        radny zaapelował do rady Zielonej Góry o poparcie. Zawsze to dwie stolice
        zabiegają u Ministra Sprawiedliwości o rejestr w Gorzowie.
        Na koniec trzeba stwierdzić, że jest szansa na otwarcie nowej i przypuszczam
        lepszej księgi między dwoma stolicami.

Tego sobie i forumowiczom życze.

• Gość: zg Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 08.09.05, 19:14
          Ja sobie zycze aby ten pan radny przyjechal do ZG i wypowiedzial sie do
          wyborcow!
          PZDR
          • pepi_2 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 08.09.05, 21:35
            Osobiście uważam ,że rada miejska ZG powinna
            "podjąć" temat ,mało tego powinna przegłosować
            uchwałę popierającą powstanie KRS w Gorzowie.
            Zawsze byłem za zgodą pomiędzy ZG i GW,a jeśli
            to niemożliwe(choć podobno, wszystko jest możliwe)
            to przynajmniej za wzajemną tolerancją.
            Dość tych nikomu niepotrzebnych wojenek!
            • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 21:49
              pepi_2 napisał:

> Osobiście uważam ,że rada miejska ZG powinna
              > "podjąć" temat ,mało tego powinna przegłosować
              > uchwałę popierającą powstanie KRS w Gorzowie.
              > Zawsze byłem za zgodą pomiędzy ZG i GW,a jeśli
              > to niemożliwe(choć podobno, wszystko jest możliwe)

niemożliwe?
              dlaczego niemożliwe?
              bo co ,bo świat sie zawali?
              czy naprawde aż tyle kosztuje was ten symboliczny gest wobec Gorzowa?
              zaiste,zacietrzewienie i nienawiść z najwyższej półki.

pzdro
              • pepi_2 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 08.09.05, 22:04
                Człowieku przeczytaj dokładnie to co napisałem.
                Mam obawy ,że jeśli będzie więcej takich obywateli
                jak Ty to nawet ta toleracja będzie mało realna.
                Mocno wierzę w rozwage tak gorzowian jak i zielonogórzan
                Pozdrawiam
                • Gość: karolek lat 9i pół Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.05, 22:15
                  człowieku,Gorzów zrobił gest(nie pierwszy zresztą) i poparł waszą S3-jke,
                  pora na was,zróbcie gest i poprzyjcie nasz KRS.

> Mocno wierzę w rozwage tak gorzowian jak i zielonogórzan

chociaż w rozwage tych drugich ,pominając calokształt mało co wierze,ale
                  poczekamy, zobaczymy...

pzdro
                  • Gość: piter Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.05, 02:11
                    Skończcie w końcu to pieprzenie o "naszej S3". Póki co to my mamy jej zalążek a
                    wy jeszcze nie i nic sie w tej kwestii nie zmieni. Już tutaj pisałem by
                    poczytać sobie to opracowanie PANu. Nie było tam mowy o "zabieraniu" S3
                    Zielonej Górze a jedynie o przyspieszeniu budowy odcinka Szczecin-Gorzów i...
                    Zielona Góra-Wrocław!
                    W takiej sytuacji nic nie jesteśmy wam dłużni tym bardziej, że Paradyż czkawką
                    odbija nam się do dzisiaj.
                    • budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 09.09.05, 09:17
                      Jak słyszę o parytecie ludnościowym to dostaję gęsiej skórki. Drogi Panie
                      Janie, na południu nie mieszka 4razy więcej ludności, niż na północy regionu.
                      Polecam roczniki statystyczne. Proszę też wziąć pod uwagę, że WSZYSCY płacimy
                      podatki na budżet marszałka! Gdyby przyjąć Pana tok rozumowania, to dla
                      powiatów na północ od Sulechowa, było by lepiej wejść pod skrzydła
                      Wielkopolski. Ten region, nie dzieli środków samorządowych w/g Pana idei. Pzdr
                      • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.05, 11:19
                        Panie budrys77, linia graniczna pomiędzy byłymi województwami leży na północ od
                        Świebodzina, to tak dla przypomnienia. Parytet ludnościowy jest jak najbardziej
                        uzasadniony, szczególnie w tak równomiernie rozwiniętym (nierozwiniętym)
                        regionie.
                        Wielkopolskie to bardzo zły przykład, akurat pracuję w Poznaniu i powiem panu,
                        że podział środków jest znacznie mniej sprawiedliwy niż tutaj. W dodatku
                        występuje tam jeszcze brak podziału inwestorów, tzn. niezależnie od podziału
                        środków, inwestorzy są w większości z Poznania, gdzie te środki wracają...
                        • budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 09.09.05, 11:31
                          Akurat tak się dziwnie składa, że marszałek zapomina także o Świebodzinie:)
                          Liczy się tylko co na południe od Sulechowa... A przede wszystkim Zielona Góra
                          oczywiście... Proponuję dane na temat podziału środków UE na kulturę w
                          regionie. Mieszkając w Poznaniu i pozyskując informacje z netu czy TV, nie
                          jesteś drogi Janie obiektywny w swoich ocenach. Oczywiście wieamy na forum.
                          • budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 09.09.05, 11:32
                            oczywiście miało być "witamy na forum":)
                            • Gość: zg Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 09.09.05, 11:42
                              No to niech ktos da linka gdzie bedzie napisane czarne na bialym jak jest.
                              PZDR
                          • Gość: Jan Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.05, 11:55
                            Niewiarygodnym jest jak dla celów populistycznych wykorzystujecie cyferki. O
                            parytecie ludnościowym już pisaliśmy. Jednakże wypada tu napisać o innej
                            rzeczy, której żaden z "braci gorzowian" nie podjął w dyskusji a jest ona
                            ewentualnym sednem 'waszego' problemu. Przydział środków wbrew temu, co tu
                            wypisujecie, nie następuje według lokalizacji, czy ludności (to jest dopiero
                            pochodną). Przydział środków następuje po rozpatrzeniu wniosków o
                            dofinansowanie inwestycji oraz według jakości tych wniosków i projektów.
                            Przykładem poprawnego wniosku, dzięki któremu Gorzów dostał wiele milionów
                            złotych na budowę waszego basenu był wniosek do PFRON, którego wojewódzka
                            siedziba mieści się w Zielonej Górze. Jak widać ktoś wpadł na pomysł dopisania
                            do nazwy basenu słów "i rehabilitacji", dzięki czemu, kasa popłynęła do Gorzowa
                            rzeką. W Zielonej nikt na to nie wpadł i basenu jak nie było, tak nie ma.
                            Staracie się sprowadzać dyskusję na tory pozamerytoryczne, bo tak jest wam
                            wygodniej. Zawsze znajdzie się jakaś "dana statystyczna", aby móc dokopać
                            Zielonej Górze i popłakać nad sobą...
                            • budrys77 Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS 09.09.05, 15:28
                              Ba, skoro Gorzów potrafił pozyskać środki z PFRON i dorobił się kompleksu
                              sportowego, to chyba nie świadczy o mieście najgorzej:) Z tego co sobie
                              przypominam zarówno w Poznaniu jak i Zielonej Górze budowa kompleksów podobnych
                              do Słowianki, za każdym razem spełza na niczym ze względów formalnych... Co do
                              cyferek, to gdybyś Janie częściej bywał na forum, to najczęściej wyciągają je
                              małolaty z Zielonej. Oczywiście parytet ludnościowy jest najbardziej lubiany
                              ale Ty ze swoim 4 do 1 ostro przegiełeś:) Ten argument zawsze pada gdy braknie
                              innych argumentów. Rozsądnych oczywiście. Zapominają jednak, że budżet
                              wojewódzki jest JEDEN a nie północy i południowy. Ja też tam płacę spore
                              podatki.
                              Akurat w sprawie pozyskiwania środków UE na infrastrukturę, Gorzów bije Zieloną
                              na głowę, tak więc o jakość wniosków się nie martwię. Jest nawet bardziej
                              skuteczny od Poznania (patrz: sprawa ul. Głogowskiej - wstyd na całą
                              Polskę).
                              • Gość: zg Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 09.09.05, 16:01
                                A jak teraz slowianka sobie radzi??????
                                Jakies dlugi i straty?????:)

Fakt w sprawie pozyskiewania srodkow z UE gorzow bije ZG na glowe ale to
                                daltego ze w ZG nikt nie umie pisac wnioskow.

Jak sie zmieni ekipa to i specjalistow nam przybedzie...oby
                                PZDR
                                • Gość: Micer Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: 195.175.37.* 09.09.05, 16:18
                                  To nie do konca tak. W skali kraju zarowno Gorzow jak i Zielona Gora stoja
                                  bardzo wysoko, tak wiec mowienie ze Zielona sobie nie radzi jest
                                  niesprawiedliwe, szczegolnie, ze w wiekszosci sa to inwestycje 'ponadmiastowe'.
                                  Zreszta to wlasnie Zielona Gora zapoczatkowala sukcesy w tej dziedzinie i takze
                                  ma tu dobrych fachowcow . Co maja powiedziec w innych regionach? W dodatku
                                  zwolennicy rozwiazywania wojewodztwa takze sie myla, gdyz w inwestycjach w
                                  przeliczeniu na jednego mieszkanca stoimy ponad srednia.
                                  p.s.
                                  Dyskusja sie tu jakby odchamila pomimo obecnosci Karolka...
                                  • marek_p Wracając do tematu 09.09.05, 23:08
                                    Wracając do apelu radnego Jałoszyńskiego...
                                    Ktoś gdzieś napisał, że właśnie on nie miał prawa z takim apelem wychodzić.

Pozwolę sobie mieć inne zdanie (przedstawiłem je też na forum Gorzów).
                                    To właśnie on miał prawo i sposobność tak napisać szachując zielonogórzan takim
                                    oto zagraniem "nie zrobicie nic, to poniżycie swoich gorzowskich sojuszników,
                                    którzy za wami się wstawili".
                                    Żaden z radnych, którzy poparli Zieloną Górę w walce o S-3, nie mógłby napisać,
                                    "to teraz Wy zróbcie coś dla nas i wstawcie się za nami w sprawie KRS-u", bo to
                                    by było takie... nieeleganckie (prostaczkowate).

Ktoś z Was napisał, że "ze zdaniem Gorzowa nikt w sprawie przebiegu S-3 liczył
                                    się nie będzie. Sytuacja polityczna jest bardzo złożona, nikt w Warszawce nie
                                    może być pewny stołka, przy którym siedzi.
                                    Opinia Rady Miasta Gorzowa (jednego z większych miast, przez które przechodzi
                                    ta droga) musi być odnotowana i wzięta pod uwagę. Szczególnie, że też Prezydent
                                    Gorzowa bardzo konkretne argumenty użył.
                                    To nie był tekst, "no byśmy chcieli inaczej, ale jak już musi, to niech tak
                                    będzie jak chce Poznań", to było BARDZO MOCNE POPARCIE starego przebiegu drogi,
                                    umocnione, jak już wspomniałem, dobrze przygotowanymi argumentami
                                    merytorycznymi.

Jałoszyński innych argumentów użył, bo po prawdzie traktując lubuskie jako twór
                                    tymczasowy, nie warto nam było tak się o tę drogę bić (dobry dojazd do Poznania
                                    bardzo by się przydał, nie tylko studentom, czy chorym, którzy jadą tam się
                                    leczyć, ale i biznesmenom, nie wiem, czy wiecie, ale wielu gorzowian inwestuje
                                    kupując mieszkania w Poznaniu i je wynajmując).

No to teraz ziewnijcie... i olejcie, tych co za Wami doopę nadstawili.
                                    Ja słyszę co ludzie mówią, tak między sobą i spontanicznie. Mówią, że nieznany
                                    nikomu wcześniej radny ma rację, bo co byśmy nie zrobili, to i tak nas nie
                                    lubicie i traktujecie z wyniosłością. To i wiadomo ludzie zrewanżować się zaraz
                                    chcą ;)

Ja nie wierzę, że stać Waszych radnych na zrewanżowanie się, takie szczere,
                                    nielubuskie, bo prostu zielonogórskie.

Przekonacie się, że mam rację.
                                    Nawet jak coś tam uchwalą, to coś na zasadzie kierunkowskazu Gorzów na
                                    rondzie :)
                                    Czy wiecie, że kilkanaście kilometrów za Kołobrzegiem już są drogowskazy na
                                    Gorzów, a w Waszym mieście jest ten jeden tylko (no wiem, a cóż tam w Gorzowie
                                    do oglądania jest, lepiej żeby tego Gorzow nie było).

Pozdrawiam teżzajomych i teżopiekunkę
                                    marek_p
                                    • Gość: piter Re: Wracając do tematu IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.09.05, 23:56
                                      Pisałem już, napiszę jeszcze raz. Nic nie jesteśmy dłużni Gorzowowi, bo nikt
                                      nie planuje zmiany przebiegu S3. Opracowanie PANu mówi o czymś całkiem
                                      przeciwnym.
                                      Jeśli chodzi o drogowskazy to opowiadasz bajki. Nie wierzysz to zapraszam do
                                      ZG, żeby było łatwiej i śmieszniej na zielonogórski odcinek S3.
                                      • marek_p Re: Wracając do tematu 10.09.05, 00:08
                                        Gość portalu: piter napisał(a):

> Jeśli chodzi o drogowskazy to opowiadasz bajki. Nie wierzysz to zapraszam do
                                        > ZG, żeby było łatwiej i śmieszniej na zielonogórski odcinek S3.

Wybacz, ale na prawdę nie mam ochoty na prowadzącą do konfrontacji dyskusję.
                                        Uściślę tylko:
                                        - oznakowanie drogi E65 (3) jest ustalone odgórnie (w Warszawie) i Zielona Góra
                                        nie ma nic do tego,
                                        - drogowskazy w mieście Zielona Góra są w gestii władz miasta (Pani Prezydent) -
                                        nie żebym o coś wnioskował, czy prosił - stwierdzam fakt - wiem, bo jakiś czas
                                        temu prosiliśmy Prezydenta Szczecina, żeby poprawił drogowskazy u siebie,
                                        bardzo uprzejmie odpisał i po problemie (Zieloną Górę w miarę znamy, więc też
                                        nie ma problemu).

Tylko tyle tytułem sprostowania.
                                    • Gość: Jan Re: Wracając do tematu IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.05, 09:33
                                      Ależ panie marku_p, chyba niewyraźnie czytałeś to, co tu wcześniej napisano.
                                      Poparcie rady miasta dla S-3 przez Zieloną miało na celu jedynie przypodobanie
                                      się przed wyborami południowej części elektoratu, którego jest na południu
                                      więcej. To wszystko, nikt to za nikogo nic nie nadstawiał, ale właśnie dbał o
                                      własną ...!
                                      Wspomniany radny nie miał ŻADNEGO prawa do występowania z takim apelem. Żeby to
                                      panu jaśniej wyjaśnić, gdyż jak widać nie rozumie pan niestosowności takiej
                                      sytuacji, przedstawię to obrazowo. Dostaje pan w twarz od pana X, za chwilę pan
                                      X apeluje do pana o zaprzestanie agresji! To według pana jest eleganckie?
                                      Według mnie to zwykła prostacka prowokacja.

Tekst o drogowskazach to już przejaw pana zupełnej ignorancji w tym temacie.

Najbardziej rozbawił mnie tekst o tym, że paru gorzowian kupiło sobie domy w
                                      Poznaniu i to jest powód, aby zmieniać trasę drogi krajowej, strategicznej dla
                                      rozwoju całego zachodniego pogranicza - ::LOL::

Ręce opadają jak się takie rzeczy czyta...
                                      • marek_p Re: Wracając do tematu 11.09.05, 23:28
                                        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Wspomniany radny nie miał ŻADNEGO prawa do występowania z takim apelem.
                                        > Żeby to panu jaśniej wyjaśnić, gdyż jak widać nie rozumie pan niestosowności
                                        > takiej sytuacji, przedstawię to obrazowo.
                                        > Dostaje pan w twarz od pana X, za chwilę pan X apeluje do pana o zaprzestanie
                                        > agresji!

Znowu będziecie mieli okazję się na mnie gniewać, ale pozwolę sobie zauważyć,
                                        że skomplikowanych relacji między społeczeństwami dwóch naszych miast nie można
                                        ograniczać do poniższego stwierdzenia.
                                        Warto wykorzystać każdą okazję do załagodzenia konfliktu. Można też pisać,
                                        że go nie ma, ale to już może zostawmy ludziom z "lepszej" kasty.

> Tekst o drogowskazach to już przejaw pana zupełnej ignorancji w tym temacie.

Nie jestem prawnikiem, nie podam paragrafów. Mógłbym zadzwonić, ale dam Ci
                                        szansę, poszukasz sobie i przyznasz rację. Dawno to dawno, ale przerabialiśmy
                                        temat w praktyce.

> Najbardziej rozbawił mnie tekst o tym, że paru gorzowian kupiło sobie domy
                                        > w Poznaniu i to jest powód, aby zmieniać trasę drogi krajowej, strategicznej
                                        > dla rozwoju całego zachodniego pogranicza - ::LOL::

Zgoda, to było niewiele znaczące wtrącenie. Zauważyłem tylko, że w różnych
                                        sprawach gorzowianie jeżdżą do Poznania.
                                        Po ewentualnym zlikwidowaniu lubuskiego (dużo mówi się o tym ostatnio) będą
                                        jeździć do Zielonej tylko na żużel.

> Ręce opadają jak się takie rzeczy czyta...

Zaproponuj ciekawszą lekturę. Mało mam czasu na przeglądanie Waszego forum,
                                        więc może w tym wątku ?

Pozdrawiam
                                        Marek P.
                                    • Gość: zg Re: Wracając do tematu IP: *.ztpnet.pl 10.09.05, 13:16
                                      Tak marku to ja to wszystko pisalem wtedy i zdania nie zmienie po przeczytaniu
                                      twojego belkotu,

Z tymi znakami drogowymi na gw to juz przegieles:)
                                      Juz bylo kilku oszolomow co i za to maja pretensje do ZG ale ze ty sie do nich
                                      zaliczasz????/

Tak jak juz pisalem kiedys...robisz sie coraz bardziej gorzowski:)
                                      PZDR
    • Gość: papa Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 10.09.05, 19:04
      Marek p jest coraz bardziej gorzowski, a zg coraz bardziej chory od tej
      nienawiści do Gorzowa.
      • Gość: roki Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 13.09.05, 20:19
        A ja napisze krótko rozp... to chore woj. bo zarówno gorzów jak i zielonka mają
        wielkomiejskie aspiracje a w rzeczywistości to wiochy.
    • Gość: Gorzowianin Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.gorzow.mm.pl 13.09.05, 20:56
      Popieram wniosek Pana Jałoszyńskiego ale mieszkam od urodzenia w Gorzowie
      i wiem że te gnidy z zielonki się na poparcie Gorzowa w jakiejkolwiek
      sprawie się nie zdobędą!
      • Gość: zg Re: Apel Radnego Jałoszyńskiego w sprawie KRS IP: *.ztpnet.pl 13.09.05, 22:28
        gorzowiaczki bez honoru.
        Nawet w radzie miejskiej.

Gnidy bez honoru.
        PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka