Dodaj do ulubionych

MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!!

24.09.05, 02:52
Jest mi wstyd.
Wstyd-kiedy przechodzę deptakiem i codziennie zmuszona jestem patrzeć na
zapijaczone pyski największych deptakowych ochlejmordów-okupujących ławki
między Asem a Apteką -Pod Filarami.
Rozumiem, że im tam wygodnie bo i alkocholowy blisko i wodopój darmowy pod
bokiem.
Ale nic mnie to nie obchodzi,że im tam fajnie i zrobili sobie miejsce
schadzek w miejscu publicznym.
Wrzeszcą,guloczą(szczególnie taki jeden wielki oblech)sikają,biją
się,klną,wyciągają forsę od przechodniów...
no... obleśne sceny.
A na to patrzą turyści i miejscowi w pobliskich barach,z odruchem wymiotnym
odwaracają głowy.Klienci apteki czy kupujący gazety w kiosku obok no i
oczywiście właściciele tych miejsc.
I wszystcy ich sczerze nienawidzą.
Ale nikt meliniarzom nie wypowie wojny!!
OTO POLSKA WŁAŚNIE.:(((POLSKA TOLERANCJA DLA GŁUPOTY,BRZYDOTY,I CHAMSTWA.
no i co wy na to?

Obserwuj wątek
    • Gość: smutna Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.ztpnet.pl 24.09.05, 07:49
      Masz rację ,też nie mogę patrzeć na te zakapiorskie
      mordy,omijam ich szerokim łukiem.
      Policja powinna się nimi zająć!
    • pomruk Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 24.09.05, 07:56
      Ja mieszkam blisko tego miejsca, b. często przechodzę obok i też mi wstyd.
      Problem polega na tym, że nie da się ich usunąć, dopóki nie naruszą prawa. Można
      jednak wywierać presję psychiczną, by zaczeli czuć się niewygodnie w tym
      miejscu. Wystarczy stanąć i przypatrywać się z niesmakiem - ja nie żartuję, to
      działa! Tylko że musiałoby reagować w ten sposób więcej osób i częściej.
      Dobrym sposobem jest też wzywanie policji do najmniejszej choćby awantury. Po
      iluś tam dniach meneli "wymiecie", bo przestaną się czuć swobodnie.
      • Gość: kolo Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.ztpnet.pl 24.09.05, 13:00
        wystarczy ich stale legitymować
      • zyta77 Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 24.09.05, 13:12

Domyślam się, że nie ma prawa które zabraniałoby
        pijanym i obleśnym osobom przebywania w miejscach publicznych-
        niestety nie ma...:(
        Stąd nasze Winobranie nosi nazwę święta deptakowych,sczerbatych i
        czerwogębych meneli.:(
        Ale nie wierzę,żeby urzednicy nie mogli podjąć jakiejś konkretnej uchwały
        zabraniającej pijanym i podpadniętym już raz policji osobom stałego
        przebywania na deptaku.
        Władza nie ruszy się do żadnej inicjatywy bez nacisku społecznego.
        No więc coś chyba trzebaby do nich napisać,żeby zauwazyli problem.
        Jednym słowem ktoś powinien wziąć inicjatywę w swoje ręce.Zebrać podpisy
        od leniwych właścicieli okolicznych lokali i mieszkańców,zapukać do drzi pani
        prezydent.
        A może stanie się cud, i sama pani prezydent zawita na nasze forum i
        podyskutujemy o tym wspólnie?
        albo nie...podpowiadam :wysyłać codziennie przez kilka dni na przeszpiegi
        wysłańca z urzędu który na własne oczy przekona się co się tam dzieje.
        Ale tak czy inaczej fajnie byłoby widzieć NA FORUM panią prezydent albo
        choć jej rzecznika.
        Pan Wadim może wyjść do ludu a nasza prezydent??
        pzdr

Przeciez deptak to nasza wizytówka!Nie mamy po za tym nic mieście innego!
        • pomruk Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 24.09.05, 13:19
          Wybacz, ale nie da sie uchwalic ustawy, by "podpadnięci" nie przebywali tam,
          gdzie chcą. To po prostu niezgodne z prawem.
          Ale ja Cię rozumiem - i naprawdę sądzę, że presja psychiczna, częste telefony na
          policję itp. wypłoszą tych ludzi. Oni po prostu wolą przebywać w "wygodnych"
          miejscach. No to sprawmy, by deptak był dla nich niewygodny. To jest tylko
          kwestia np. częstotliwości dzwonienia na policję.
        • pomruk Propozycja 24.09.05, 13:26
          Gdyby właściciel apteki, pizzerni, mieszkaniec czy adwokat dzwonili na policję
          co godzinę, to w końcu policjantów szlag trafi i meneli cholera weźmie.
          Niestety, taka "akcja" chyba się nie uda. A jest to JEDYNY realny sposób na
          rozwiązanie problemu. Sprawdzony - ale niestety nie mogę ujawnic gdzie ;-).
    • Gość: Guest Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.09.05, 15:12
      Ale za to właśnie po tej stronie Ratusza UM wraz z UZ
      uruchomił hotspota www.zgora.pl/hotspot/
      Chyba po to, by meliniarze mieli możliwości łatwego
      dorobienia na używki. Zawsze można zarąbać komuś
      laptopa, bądź PDA.

Żeby choś po tej stronie były jakieś kawiarnie,
      bary itp., to jeszcze rozumiem celowość uruchamiania
      tam bezprzewodowego punktu dostępu do Internetu,
      ale na dzień dzisiejszy, to tam oprócz kilku
      deptakowych ławek, to nie ma gdzie usiąść.
    • Gość: Kaninchen Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.09.05, 19:50
      Bylem ostatnio w waszym miescie i faktycznie menelstwa macie ponad wszelka
      srednia krajowa, juz w popegeerowskiej wsi mniej zakapiorow, swirow i meneli. Na
      ale sami ochoczo zlikwidowaliscie sobie Straz Miejska a przy okazji miasto tak
      dynamicznie jak na stolice wojewodztwa sie rozwija, ze nie ma co sie dziwic
      menelom, ze czuja sie w miejscach publicznych jak u siebie na melinie.
      • pomruk Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 24.09.05, 20:33
        Za kommplementy dziękujemy, ale my tu teraz nie wyzłosliwiamy się, lecz gadamy o
        konkretach.
        • Gość: Kaninchen Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 00:17
          No i to jest konkret, nie chcecie miec menelstwa na kazdym kroku to musicie miec
          z powrotem Straz Miejska.
          • fars Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 25.09.05, 08:40
            słusznie i karać za najdrobniejsze przewinienia np. wulgaryzmy i sikania po
            przechodniach
            • Gość: Kornel Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 23:36
              Są przedstawiciele w Radzie Miasta są otwarte sesje dlaczego nie podrzucacie
              tematu radnym niech rozwiązują oni są przedstawicielami waszej społeczności.
              CZy karać czy usuwać z deptaka ich problem a my jako mieszkańcy Żielonej
              domagajmy się szybkiego rozwiązania sprawy bo wstyd przed naszą dorastającą
              młodzieżą.
    • Gość: Grzesiek o brzasku zabrać koncesję "Asowi". W reprezentacyjnym IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 09:50
      punkcie miasta taki tandetny sklepik z alkoholami typu "Tur" i najtańszymi
      fajkami.
      Po drugie, właścicielom pobliskich lokali nie zależy na wizerunku własnych
      lokali.
      Po trzecie, ludzie mają to gdzieś tylko biadolą, oglądając sie na innych.
      Po czwarte, dlaczego na starówce (deptaku) mieszka tyle menelskich rodzin? Stać
      je na czynsz? Nie sądzę. Pewnie mają dofinansowanie.... i tu moim zdaniem jest
      klucz do sukcesu. Masz dofinasowanie z "miasta" do czynszu, bądź dobrym
      mieszkańcem, nie menelem z ogorzałą twarzą niekoniecznie od wiatru, bo inaczej
      stracisz dofinansowanie i pójdziesz na bruczek. To jest skuteczne, bo tak
      działają m.in. w czeskiej Pradze.
      Po piate, Policja. Co tu dużo mówić nie działa jak należy. Odpuszcza sobie
      takich meneli, bo nie chce psuć sobie statystyk. A przecież do najbardziej
      dokuczliwych przestepstw należą te "o znikomej szkodliwości"- wyłudzanie po 20
      gr, przekleństwa, oddawanie moczu na plot "złotego domu", bójki meneli i krzyki
      o "łyka wiiiinnnnaaaaa". Chyba Policji też zależy na opinii naszego miasta?
      Pozdrawiam.
    • wp15 Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 25.09.05, 13:10
      Na początku lat 80-tych w Zielonej Górze pojawił się jeden człowiek sypiający w
      śmietnikach. Nasze oburzenie sięgało zenitu: „zobaczcie do czego ta komuna
      doprowadziła”, grzmieliśmy. Na szczęście dziś nasze postrzeganie takich ludzi
      jest godne cywilizowanego społeczeństwa: TO MENELE! Nie chce im się pracować,
      lub są niedojdami życiowymi nie potrafiącymi radzić sobie w życiu. Być może to
      ich własny wybór takiej drogi życiowej, sądzę jednak że to raczej wytwór
      ostatnich czasów, ludzie nikomu nie potrzebni, towar zbędny na rynku pracy. Nie
      oceniajcie ich zbyt pochopnie.
      • Gość: resorak Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.ztpnet.pl 25.09.05, 15:46
        Wszystko to prawda ale zadany temat brzmi:jak to zmienić.Niewątpliwie straż
        miejska to by było wyjście bo policje jak gość tylko siedzi bez względu jak
        wygląda nie interesuje.Chyba że jest reakcja obywateli.A ten AS w środku miasta
        to niewatpliwie fenomen/nomen omen/.Ciekawe kto jest jego znajomym z rady
        miasta.Opisana sytuacja jest wku..a..ca.Czy ktoś z ratusza obok to widzi.W
        drodze na sesję!!!Wystarczy na radzie zadac pytanie przedstawicielowi policji
        niejakiemu Gołebskiemu odpowiedzialnemu za prewencje w mieście.Ale jak się
        myśli tylko o prywacie to nie dziwmy sie!!!!!!!!!!!!!!A Eleonora Szymkowiak ma
        pod bokiem meneli to dlaczego nie zareaguje???itd itp.
        • Gość: zg Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.ztpnet.pl 25.09.05, 15:51
          Wszedzie jest menelstow.

Przypominam ze zamiast strazy miejskiej (ktora zajmuje sie najczesciej
          zakladaniem blokad na kola) zwiekszyla sie ilosc etatow w policji!!!

Przypominam rowiez ze to wlasnie Zielona Gora pierwsza w Polsce nalorzyla
          przepis zabraniajacy sporzywania alkoholu w miejscach
          publicznych,przeklinania,plucia, siedzenia na lawkach z nogami na siedzieniu.

Tak wiec ten palant k...... moglby spie..c z laski swojej do croclika i
          wsadzis te swoje rady w d......
          PZDR
          • Gość: Piterek Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.ztpnet.pl 25.09.05, 18:34
            Menelstwo jest wszędzie i zawsze będzie zależy to tylko od skali ich działania i
            szkodliwości dla normalnych ludzi. Interwencje policyjne są obwarowane
            przepisami prawnymi, których policjanci muszą przestrzegać i samo siedzenie na
            ławkach nie jest podstawą do interwencji. Ludzie tu piszący chcieliby, żeby
            policja ich przeganiała ale jak policjanci stosowali by taką miarą wszystkich
            ludzi to zaraz odezwałyby się głosy tych niby porządnych, że policja jest
            nadgorliwa. Wszyscy mieszkańcy muszą piętnować patologiczne zachowania i pomagać
            w utrzymaniu porządku.
    • zyta77 Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! 27.09.05, 01:12

Powinni mieszkańcy ale tego nie robią.
      Nie piętnują ale patrzą obojętnie(większość).
      Być może to przyzwyczajenie i
      rynsztok już nie razi?
      Co do przeganiania meliniarzy to bez wątpienia najlepsza byłaby w tym straż
      miejska, której pozbawiła nas czerwona strona rady miejskiej.
      Szukali oszczędności ..nie myśląc o porzadku.
      No to teraz trzeba ją przywrócić bo policja mimo, żeobok ma inne ważniejsze
      sprawy.A od bieżącej pomocy nam mieszkańcom POWINNA POWRÓCIĆ STRAŻ MIEJSKA!
      To może jakieś pismo do "WAAADZY"-czy olewamy??

• Gość: JoJo-65 Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:03
      Przecież wszyscy chcieli demokracji. Czy demokracja opiera się na
      ograniczeniach? Też twierdzę że opisane zachowania pijaków na deptaku są
      skandaliczne ale zastanów się jak ten problem rozwiązać bez zakazów. Co będzie
      jak ktoś zabroni Tobie zachowań naturalnych dla Twoich manier i przyzwyczajeń.
      Może poprostu zamknąć sklep monopolowy?
      • Gość: drenarz Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.05, 08:27
        oj dzieci kwiaty...
        meliniarze, z ogorzałymi twarzami nie od wiatru, obleśni, szczerbaci są też
        ludźmi, obywatelami mader ficker 3RP i Konstytucja zapewnia im prawo do
        przebywania na deptaku jak każdemu innemu obywatelowi. A to, że są brudni,
        głośni i nachalni... no cóż... nikt nie jest doskonały;)
        trochę jestem zażenowany tym wątkiem bo on sam w sobie prowadzi do jakiejś
        patologii mentalnej, znaczy się co? wykosić meneli z deptaka a potem z miasta,
        z kraju, ze świata, z życia? takie jest życie dzieci kwiaty...
        • Gość: Więcek Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:04
          A wykosić te
          brakujące ogniwa w teorii Darwina.
          Jak chcą chlać i sikać niech to robia ale na melinach a nie pod moimi oknami.
          Nie jestem przeciwko nim jako ludziom i nie jestem za tym, żeby ich odizolowac
          od społeczeństwa.
          Jestem przeciw ich chorobie i nieróbstwu.
          Alkoholowi mówię NIE!
          Człowiek ma mózg i niech z niego korzysta...
    • Gość: rmo picie jabola znakiem rozpoznawczym IP: 194.128.195.* 27.09.05, 23:36
      prosze nie zabraniac chlania jabola
      w centrum jabolowego grodu
      i pozniej szczania dookola
      jest to przeciez znak rozpoznawczy falubazow
      winochlanie i winoszczanie
    • Gość: Asia Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 00:44
      Wiecie co...tak naprawdę to każde polskie i nie Polskie
      miasto ma swoich meliniarzy.
      Kilka dni temu byłam w Londynie i z socjologicznego zainteresowania
      nagrywałam kamerą -jak na skwerze w centrum, kilku narkonanów dawało sobie w
      żyłę.Obok siedziały na ławkach japiszony i biznesmneny.I nic!
      Poprostu symbioza.Pełna symbioza.
      Mi się tam nie uśmiecha socjalizować z takimi..
      ale chyba nie mamy wyjścia i musimy ich obecność poprostu zaakceptować.
      NIESTETY.:((
      • Gość: annaczar Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:52
        ja proponuje zajac sie zielonogorskim pks-em. tam dopiero jest jazda. i chociaz
        ostatnimi czasy smrod jest nieco mniejszy,to i tak widok brudasow nie zacheca
    • Gość: Ewa Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 12:26
      Meliniarzami nikt się nie zajmie
      jak nie będziemy o to zabiegać.
      A tak naprawdę czy ktoś ma konkretny pomysł???
      • Gość: EUROPEJCZYK RĘCE PRECZ OD WOLNYCH OBYWATELI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:53
        Nie czepiać się wolnych obywateli żyjących w wolnej, demokratycznej,
        niepodległej, bogatej, samodzielnej, silnej, niezależnej,
        odpowiedzialnej /itd./ RZECZPOSPOLITEJ POLSCE-HA,HA,HA,HA!!!
        • Gość: ziom Re: RĘCE PRECZ OD WOLNYCH OBYWATELI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:47
          A ja ich ostatnio poznalem. Mają za uszami, ale to tez ludzie. Swoje przezyli.
          Nie wszystkim udalo sie po 89. Nie ma miasta, w którym nie bylo by takich
          ludzi. Wiecej życzliwości...
          • Gość: dżogurt Re: RĘCE PRECZ OD WOLNYCH OBYWATELI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:59
            Nie mam życzliwości dla ludzi napastliwych, ordynarnych, niechlujnych. Nie
            bieda jest odrzucajaca, bo, moze zauważyłeś, nikt tu nie rzuca się na ludzi
            skromnie ubranych, czy na proszących o jedzenie. Mnie przeszkadzają chorzy na
            alkoholizm agresorzy z deptaka, którzy nie szanuja mojego prawa - WOLNEGO
            OBYWATELA! - do spokojnego korzystania z reprezentacyjnej części mojego miasta.
            I tyle. Nie pasują mi też w moim domu i pod moim oknem- o ile zmuszają mnie do
            wąchania ich rzygowin, smrodu moczu, albo wysłuchiwania bełkotliwych ryków.
            Ostatnio na deptaku pijany czerwonomordysta obrażał głośno w sposób haniebny
            muzyków "indiańskich"- słowami, za które staje się w tym kraju przed sądem. Gdy
            usłyszał moja uwagę, zwrócił się do mnie w podobnie miły sposób. Biały dzień,
            policji ani sladu, mimo, że komisariat 100m dalej. Głupio,nie?
    • Gość: Jacek Re: MELINIARZE PRECZ Z DEPTAKA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 01:28
      ONI MIESZKAJĄ NA DEPTAKU ! W mieszkaniach komunalnych. I dlatego tutaj
      codziennie są. Wystarczy ich wysiedlić, tak jak to zrobiono z ul.Dąbrówki, i
      problem się w dużej mierze rozwiąże. Aut nie mają, na autobus też nie, a na
      piechotę nie dolezą. Te ich mieszkania są zazwyczaj bardzo duże (stare
      budownictwo) i wszystkie są dofinansowywane z budżetu miasta, czyli z podatków.
      Są warte spokojnie tyle, żeby za ich sprzedaż na wolnym rynku wybudować bardzo
      porządne bloki dla kochanych meneli.
      Miasto liczy chyba na mechanizm biologiczny - że oni sami przeniosą się na
      tamten świat - co się istotnie stale odbywa - w końcu jesteśmy wszyscy tylko z
      białka, które kiepsko znosi alkoholowe wynalazki.
      Aha, jeśli nie wiecie, kto się awanturuje, że nie może być imprez na deptaku po
      22:00, bo jest za głośno - to to są ci sami menele i ich sympatyczne matki,
      żony, kochanki. Właśnie wieczorem są już na tyle otruci (albo skacowani), że
      wymagają leżenia i ciszy - i nie wolno im przeszkadzać. W końcu to sól tej
      ziemi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka