fars 30.09.05, 22:43 gratulacje, my też mamy kilka dokuczliwych inwestycji drogowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aREK Re: Nagrody za inwestycje IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.05, 22:47 Jak to ...BO NIE ROZUMIĘ ? JedrzejczaK ODEBRAŁ NAGRODĘ Z WIĘZIENIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druchBoruch Re: Nagrody za inwestycje IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.05, 11:25 po pierwsze primo Jędrzejczzak jest na prawdę dobrym prezydentem po drugie primo v secundo niska pozycja Zielonej Góry będzie bardzo trudna do odrobienia przez kolejnych 5 lat po trzecie primo, tertio, ultimo! JANUUUUSZ, JAAAAAAAAAAAAANUUUUUUUUUUUUSZ, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSZ a tak nawiasem mówiąc obserwacja z dróg - (polecam sprawdzić wyniki przetargów na stronie miejskiej - he he he - kto spróbuje zobaczy) jak to saię dzieje, że wygrywa jedna firma a roboty wykonuje inna - ta sama, która wygrywa tu od 3 lat? Przecież to są jaja. Nikt mi nie powie, że nie układa sie to w całość :)) podejrzewam, że za 3 lata będzie akcja taka jak w GW! Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Nagrody za inwestycje 01.10.05, 12:45 inwestycji jest w gorzowie rzeczywiscie bardzo duzo dodatkowo rozpoczynane sa nastepne i to bardzo drogie: przejscie przez park Kopernika, przebudowa mostu staromiejskiego, przebudowa ulicy grobla z rondem i przejsciem podziemnym, budowa ronda na skrzyzowaniu Walczaka-Pomorska, budowa ulicy Janockiego, budowa dwoch nowych centrow handlowych 20000 i 40000 metrow kwadratowych, nowe fabryki w gorzowskiej podstrefie, na koniec w przyszlym roku ruszy budowa Centrum Edukacji Artystycznej Muza z sala filharmoniczna i kameralna o rozpoczetej budowie biblioteki wojewodzkiej nie wspominam, bo to inwestycja marszalkowska zycze zielonej gorze podobnego rozmachu inwestycyjnego a ze tadek cos tam przygruchal, no problem, wazne ze miasto sie rozwija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nagrody za inwestycje IP: *.ztpnet.pl 01.10.05, 12:56 Po pierwsze ten ranking moze sie zmienic z roku na rok. Sa to inw. ktore sa finansowane z budrzetow samorzadow (pewnie przy pomocy UE) Gorzow ma 3 pozycje z tego wzgledu ze mial wiele opoznien w tych inwestycjach. Nie mowie tu ze w ZG jest juz wszystko zrobione. Jestem pewien ze i w ZG niedlugo znowu sie "ruszy" PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Nagrody za inwestycje IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 14:22 gdzieś tak za rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druchBoruch Re: Nagrody za inwestycje IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.05, 14:32 to dowodzi kochany tylko tego, że nieprędko odrobi ZG lepsze miejsce w rankingu. poza tym uważasz, że u nas wszystko gotowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nagrody za inwestycje IP: *.ztpnet.pl 01.10.05, 14:52 hey bruchuBoruchu:) Jesli to zdanie bylo do mnie to wczesniej napisalem ze: "Nie mowie tu ze w ZG jest juz wszystko zrobione" Trzeba spojzec jakie inw. szykuja sie w najblizszych latach w ZG??? Oprucz poludniowej obwodnicy raczej nic sie nie szykuje. Dla mnie najwazniejsze jest dalse uzbrajanie terenow na spalonym lesie, + pozyskiwanie terenow,terenow,terenow i jeszcze raz NOWYCH terenow pod inwestycje i budownictwo mieszkaniowe. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Nagrody za inwestycje 01.10.05, 15:10 zg przyjacielu mysle, ze w zg jest mnostwo do zrobienia w gorzowie jeszcze wiecej chocby filharmonia kobyla gora o ktorej powstal nawet watek, a ktora zeby bylo smieszniej zbliza sie do realizacji w gorzowie rewitalizacja nowego miasta w gorzowie to kolejne 50 mln zlotych zauwaz, ze gorzow juz od kilku lat plasuje sie w czolowce inwestorow w polsce, a to znaczy, ze przekonanie o koniecznosci zmian jest przekuwane w czyn jesli mozna pozyskac srodki z ue, to nalezy to robic, jesli z usa to tez, nawet z bialorusi - aby mieszkancom zylo sie lepiej - to chyba jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nagrody za inwestycje IP: *.ztpnet.pl 01.10.05, 15:15 Jasne...:) Naprawde nie interesuje mnie czy i kiedy w GW powstanie filharmonia ( budynek to nie wszystko, trzeba ludzi, to sie zbiera latami) wiec spokojnie. Waszym zdaniem, jakie dosc duze inwestycje powinny powstac w miescie??? Dla mnie tak jak pisalem to nowe tereny pod inwestycje. dla niektorych pewnie basen. Ale co jeszcze???? Moze ten szybki tramwaj laczacy NS ZG i Sulechow. Na UZ narazie nie ma co klasc, musza uporac sie z dlugami. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Nagrody za inwestycje 01.10.05, 15:26 zg zaskakujesz mnie filharmonia w gorzowie to wazna sprawa dla mojego miasta trzeba ludzi, to jasne ale mamy 3 szkoly muzyczne i wazne jest, aby ich absolwenci mogli znalezc prace w swoim miescie jesli chodzi o inwestycje w zg to pomysl zg, co swidczy o regionalnym charakterze miasta? i masz gotowa odpowiedz gdzie inwestowac oczywiscie tereny pod inwestycje sa wazne, ale rowniez na przyklad mozliwosc ksztalcenia w zakresie szkoly podstawowej i sredniej po angielsku, szkoly o profilu artystycznym (wiele inwestycji nie powstalo w polsce z powodu braku takich udogodnien), moze zoo, moze pola golfowe, moze centra konferencyjne typu nowa palmiarnia a moze warto wspomoc izolacje termiczna budynkow? basen jest chyba niezbedny, zwlaszcza ze Novita osiaga dobre wyniki moze stadion z prawdziwego zdarzenia - na swiecie sa to zazwyczaj stadiony miejski np. San Siro w Mediolanie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nagrody za inwestycje IP: *.ztpnet.pl 01.10.05, 15:35 ale rowniez na przyklad mozliwosc > ksztalcenia w zakresie szkoly podstawowej i sredniej po angielsku To to chyba wszedzie. > takich udogodnien), moze zoo, moze pola golfowe, moze centra konferencyjne typu > > nowa palmiarnia Zadne zoo, pole golfowe mialo byc ale nie widze aby tu byl palacy powod. centra konferencyje bysie przydaly ale chyba te w U.Marszalkowskim wystarcza. Nowe pomysly sa Chala sportowa-b.dobry pomysl Odnowienie palmiarni-tu radni Sld oczywiscie sa przeciw bo... bo TAK bo zrobia na zlosc prawicy a co. > a moze warto wspomoc izolacje termiczna budynkow? O czym dyskutujemy o inwestycjach czy o bzdetach za ktore odp sa spoldzielnie mieszaniowe??? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Nagrody za inwestycje 01.10.05, 18:30 wiesz zg przyklad szkol z jezykiem wykladowym angielskim jest bardzo dobry - przez to toyota wybudowala fabryke w czechach a nie u nas - trzeba zainwestowac rozmawialem z kobieta z ministerstwa gospodarki, inwestorzy pytaja nie tylko o pomoc panstwa, ale bardzo czesto o odleglosc do najblizszego lotniska (mam na mysli takie, z ktorego da sie gdzies doleciec - z calym szcunkiem dla babimostu), mozliwosc spedzania wolnego czasu, wlasnie pola golfowe, baseny, mozliwosc uprawiania innych sportow... pod pojeciem centra konferencyjne nalezy rozumiec dobrze zarzadzane obiekty, ktore zyja caly czas i gdzie odbywaja sie rozne wydarzenia, przez to sciagaja do miasta ludzi zwanych jako liderzy opinii, a ci rozslawiaja miasto dalej, poza tym przywoza pieniadze - organizacja przecietnej konferencji na 50 osob 2- 3 dni to wydatek rzedu 50-100 tys. zlotych - warto to chyba zarabiac... izolacja termiczna budynkow spoldzielni to nie zadanie miasta, ale ma ono samo bardzo duzo zasobow, czasem na spolke z wspolnotami - to jest okazja do uporzadkowania elewacji nie tylko w zakresie kilku ulic starego miasta, ale duzo szerzej, przy okazji mozna poprawic chodniki itd. itp. - to w koncu zadania miasta pamietaj zg, ze zadaniem samorzadu jest dbac o cale miasto, a nie tylko o spalony las Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nagrody za inwestycje IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.05, 22:32 Czy ja dobrze przeczytałem mamy 16 miejsce czyli ostatnie!!!!!Jeżeli tak to gratulacje dla Bożenki zawsze wiedziałem że jest świetna.Mamy super duet Ronowicz i Lewicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nagrody za inwestycje IP: *.ztpnet.pl 01.10.05, 22:46 Nie ostatnie. Ranking byl robiony wsrod miast wojewodzkich czyli 18. Mimo wszystko faktycznie gratulacje dla Bozenki:) Kurcze ta fontanna to chyba jedyna inw. ost 3 lat?????????? Boooozeeeee!!!!!! Dlaczego nas tak pokarales!!!!!!!! Jeszcze rok PIEKLA!!!!!!!!!!!!!!! {PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Nagrody za inwestycje 01.10.05, 22:50 nie przesadzaj macie za to najpiekniejsza pania prezydent wsrod miast wojewodzkich chyba nie dlatego, ze jest jedyna w tym gronie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Tak Was obserwuje z pozycji Szczecinianina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:11 To co musiscie zrobic to wieksze naklady na infrastrukture komunikacyjna... Szczegolnei ZG tu odstaje wyraznie... niestety ale nei mzoe byc tak ze by dojechac z jednogo konca miasta na drugi w przypadku miasta tej wielkosci co ZG trzeb poswiecic ponad godzine... Wiecej wydatkow na kreowanie wizerunku proturystycznego w OBU miastach! i ZG i GW maja rewelacyjne warunki turystyczne (no nie GW ale wlasciwie Kostrzyn ale...) Co do lotniska... wybaczcie ale jako mieszkaniec Szczecina nawet nie mysle o tym by sie tluc do Wawy by Goleniow a potem leciec do Londynu... wole kierunek Berlin - Londyn, wybor wiekszy ceny tez atrakcyjne. Co do prezydent R. no coz - nasz (szczecinian) prezydent Maryjan nie ma sobie rownych, w pierdlu co prawda nie siedzial ale... Tak czy siak pozdrawiam OBA MIASTA, chcialbym zyczyc Wam tego byscie przestali sie w koncu zrec i zaczeli jako jedne region prowadzic wspolna polityke, macie wspanialem warunki - tranzyt poziomy na Poznan i wertykalny granica poludniowa - morze baltyckie - wykorzystajcie to umiejetnie bez wlazenia w tylek Poznaniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Tak Was obserwuje z pozycji Szczecinianina... IP: *.ztpnet.pl 01.10.05, 23:34 wykorzystajcie to umiejetnie bez wlazenia w tylek Poznaniowi A o to to juz zwracaj sie tylko do gorzowian. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Nagrody za inwestycje IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.10.05, 14:51 ZG masz racje to jest trzecie miejsce od końca wstyd!!! Ja myślałem że władze miejskie wydają wiecej na inwestycje .Nasza najaśniejsza lubi się chwalić różnymi rankingami co powie na ten.Czas na zmiany personalne bo jak tak dalej pójdzie to będzie nie dobrze kiedy są wybory??? Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Nagrody za inwestycje 19.08.06, 21:50 Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura Odpowiedz Link Zgłoś