Dodaj do ulubionych

Gorzow ma lotnisko! Chura!!!

24.10.05, 14:18
Niemieckie lotnisko dla Polaków

pp, rre, Poznań 23-10-2005 , ostatnia aktualizacja 23-10-2005 18:37

Za 2,4 mld euro powstanie w Berlinie nowy port lotniczy. Ma być głównym
lotniskiem dla zachodniej Polski. W jego budowie mogą uczestniczyć nasze
firmy

O planach budowy nowego portu lotniczego Berlin Brandenburg International
(BBI) "Gazeta" pisała kilka tygodni temu. Informację tę potwierdził prezes
berlińskich lotnisk Dieter Johannsen-Roth, goszczący w zeszłym tygodniu w
Poznaniu na targach Tour Salon.

BBI powstaje na południowym wschodzie Berlina w okolicy lotniska Schoenefeld,
70 km od polskiej granicy. - Budowa zakończy się w 2011 r., a jej koszt
wyniesie 2,4 mld euro - mówi Johannsen-Roth. Z tego 400 mln euro pochłoną
wszelkie inwestycje powstające przy porcie lotniczym, czyli np. parkingi. -
Tu widzimy duże pole do popisu dla polskich firm, z którymi już nawet
rozmawiamy na ten temat - zapewnia Johannsen-Roth.

Lotnisko zajmie blisko 1,2 tys. ha i będzie jednym z największych portów
lotniczych w Europie. Jak zapowiada Burkhard Kieker, szef marketingu
berlińskich lotnisk, władze portu lotniczego spodziewają się, że nowe centrum
odbierze pasażerów lotniskom we Frankfurcie i w Monachium, stając się
największym niemieckim węzłem przesiadkowym. Swoich klientów widzą m.in. w
krajach, które w zeszłym roku weszły do UE, przede wszystkim liczą na
polskich pasażerów.

- Chcemy być głównym lotniskiem dla zachodniej Polski - zapowiada Kieker.
Jego zdaniem będzie to realne, gdy uruchomione zostanie regularne połączenie
lotnicze między Poznaniem a Berlinem. - Co prawda turyści będą pewnie na
nasze lotnisko dojeżdżać pociągami, bo przy tej odległości to się najbardziej
opłaca, ale warto wprowadzić loty z Poznania dla biznesmenów - mówi.

Takie połączenie w tej chwili nie istnieje. - Linie lotnicze, które jakiś
czas temu obsługiwały loty z Poznania popełniły błąd, oferując wyloty jedynie
w piątki i niedziele. Biznesmenom potrzebne są loty codzienne - dodaje prezes
Johannsen-Roth.
Obserwuj wątek
    • pawelmaksymiuk2 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 24.10.05, 14:23
      Walic Babimopst i zielone wsiury!!!!!!!!!!
    • Gość: bąbel Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:31
      Najgorsze jest to, że polskie władze i wielcy biznesmeni ponownie przesypiają
      szansę dla rozwoju naszego kraju. Tą część Polski powinien przejąć Poznań, a
      lotniska we Wrocławiu i Szczecinie powinny istnieć jako uzupełniające
      połączenia.
      No cóż, Polacy może będą latać, a pieniążki zarabiać Niemcy .
      • Gość: . Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.10.05, 15:28
        a pawelek sie cieszy jak glupi do sera
        • budrys77 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 24.10.05, 16:45
          Powiedzmy sobie szczerze - Niemcy zarabiają już dzisiaj:) Ilekroć rozmawiam ze
          znajomymi, to wszyscy bez wyjątku korzystają z portów w Berlinie. Ba,
          frankfurckie biuro podróży Top, oferuje darmowy przejazd z Gorzowa na
          lotnisko:))))))) To, że powstaje kolejnye, oznacza że Niemcom się opłaca - a
          Warszawa ma problemy z rozwojem własnego portu lotniczego. Również PKP nic się
          nie opłaca, w przeciwieństwie do DB, które z chęcią już dzisiaj przejęło by
          część linii. Dlatego mówimy to już od dawna: konieczne jest błyskawiczne
          wyremontowanie linii Berlin - Gorzów - Gdańsk. Tym bardziej, że Niemcy są
          chętni do uczestniczenia w pozyskiwaniu środków strukturalnych.
          Ps. tutuł wątku woła o pomstę do nieba i to z kilku powodów:) Pozdrawiam
          • Gość: bąbel Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:10
            U nas w kraju k... nic się nie opłaca, tylko żebrać od UE kilka euro, których
            nawet nie potrafimy przyjąć. I chyba dlatego mamy to co mamy, czyli dno od
            którego też nam się nie opłaca odbić.
            Niemcom opłaca się budować nowe autostrady, utrzymywać i unowocześniać kolej no
            i oczywiście rozwijać lotnictwo cywilne. Dodam, że tam funkcjonuje dobrze
            rozwinięty transport wodny. A co nam się opłaca ?
          • Gość: MK Co 10 pasażer na berlińskich lotniskach to Polak IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.11.05, 21:22
            > Ilekroć rozmawiam ze znajomymi, to wszyscy bez
            > wyjątku korzystają z portów w Berlinie

Lata dużo. Co dziesiąty pasażer na jednym z 3 berlińskich lotnisk to Polak:
            www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2005-11-09&org=pozostale
            ---
            Marcin Kryska
            www.mojeprzeloty.pl
    • landy Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 24.10.05, 19:14
      trup babimojski
      zostawic dla grzybiarzy
      stamtad bedzie latal
      tylko spasly bochen
      i jego kamaryla
      i to tylko dopoki
      ich pis nie wsadzi
      za wszystkie przekrety
      • Gość: vts Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.ztpnet.pl 24.10.05, 19:52
        idz w PiSdu
        • landy Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 24.10.05, 20:23
          jestes chyba
          POpieprzony :-)
          • Gość: erni Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 24.10.05, 20:32
            PiSda wam lotnisko :)))
            • budrys77 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 24.10.05, 20:39
              gorąco polecam:
              www.muglets.com/1gti
              NIE WIRUS:)
              • Gość: bez błędu Re: Chura!!! czyli poprawnie po Polsku: Hura!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.10.05, 01:06
                Nie Chura! tylko Hura! Przez samo "h" :-)
          • Gość: heja Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: 193.123.199.* 25.10.05, 10:08
            zIELONE WSIURY SIE BOJA! ile wydacie na te syfne kotnisko? 3 MILIARDY usd?
    • Gość: zasieki1 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.pata.pl 25.10.05, 01:30
      o wplywie BBI na babimost pisalem w marcu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=21765887&a=22136966
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: 80.51.233.* 25.10.05, 06:51
      Pawełek jak zwyk;e pokazał swój brak inteligencji:) Kto będzie korzystał z tego
      lotniska? Chyba tylko wsiury z Gorzowa, bo Wrocław, Szczecin i Zielona mają już
      swoje lotniska. A Gorzów to dziuuura, taka sama jaką ma w głowie Pawełek.(coś
      tam).

P.S. w tym artykule nie ma nic o miasteczku koszuff :P
      • budrys77 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 25.10.05, 10:24
        Z Ławicy możesz dostać się co najwyżej do Warszawy lub Frankfurtu, gdzie
        przesiadasz się na docelowy samolot. To samo Wrocław czy Szczecin. Ponieważ
        Gorzów nie jest Poznaniem i nigdy nie będzie (w ciągu 200 lat na pewno),
        naturalną rzeczą jest, że mieszkańcy Ziemi Gorzowskiej korzystają z lotnisk w
        Berlinie. Bliżej, taniej, a do tego często darmowy dojazd... Połączeń więcej
        niż Okęcie razy 100. Dlatego zamiast budować pod Gorzowem kolejny Babimost,
        lepiej porządnie skomunikować Ziemię Gorzowską z Berlinem i Brandenburgią.
        Modernizacja linii kolejowej Berlin - Gorzów - Gdańsk, ma dla nas większe
        znaczenie gospodarcze, niż linia kolejowa Gorzów - Zbąszynek.
      • landy Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 25.10.05, 10:40
        ty to jednak jestes guupia pi..cz
        zielona ma swoje lotnisko
        buahahahahahahahahahahahaha
        lotniskiem to nigdy nie bedzie
        nawet zielone wsiury beda jezdzic do berlina
        bo stamtad bedzie taniej
        i wszedzie a nie tylko
        do wawy z grubasem spiewajacym
        sprosne piosenki jak starosci
        • Gość: vts Re: Gorzow ma krzywe nogi jak s. IP: *.ztpnet.pl 25.10.05, 13:55
          a wam pozostaną tylko furmantki
          • Gość: Gabi Re: Gorzow ma krzywe nogi jak s. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 14:23
            Darz Bór!
            Czy "furmantką" dojadę do Babimostu (?), bo moja fuzja sarny i dzika, tudzież
            królika żądna dziś!
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: 80.51.233.* 25.10.05, 17:12
      łahaha, my przynajmniej mamy czym dojechac do Berlina, PKS relacji ZG-berlin,
      prowadzony przez nasz PKS, który jest najwięsyzm przewoźnikiem w regionie. A od
      przyszłego roku będą kursowac REGIO PLUS relacji ZG-BErlin-ZG, które bedzie
      prowadzić oczywiście PKP PR w Zielonej Górze. A linia Berlin-Gorzów-Gdańsk,
      która raczej już nie istnieje, bo ruchy na niej nie ma, nie będzie w
      najbliższym czasie lepiej wykorzystywana:P

I pokazujcie dalej swoje kompleksy. Juz wiemy, ze zazdrościcie nam: lotniska,
      uniwerku, lepszych połączeń PKP, PKS, marketów, winiarni, wszystkich urzędów
      woj, tego, ze wszystkie oddziały woj są u nas, palmiarni, obwodnicy radia
      zachód, tego, ze bedziemy miec autostrade... Czego jeszcze? Piszcie dalej to
      sie dowiemy.
      • Gość: zg Re: budrys(bez honoru) landy =dwa pedaly IP: *.ztpnet.pl 25.10.05, 17:27
        Po co im odp.???/

Ja juz wiem czym ci ludzie sa zwlascza budrys.
        Napiszecie pokazecie takim zielone drzewo a oni powiedza ze jest fioletowe.

Pozatym te dwa pedaly zachowuja sie jak typowe gorzowiaczki.
        Jeden mialczy i skomle o polaczenie Berlin- gorzowek drugi zaraz potem wpisuje
        obrazliwe teksty.

Po co budrysku mamy starac sie o polaczenie gw - Berlin?? Aby taki landy
        wpisywal zielone wsury nie maja lotniska.

Jaki jest oddzew w tym temacie na forum gw???
        Ich najbardziej interesuje jak szybko padnie lotnisko w Babimoscie, nie gadaja
        tu o kozysciach tylko o tym jak mozna dokopac falubaza.

Spadac pedaly do siebie
        • Gość: Gabi Re: budrys(bez honoru) landy =dwa pedaly IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.05, 18:29
          Ej zg, a czy ja też jestem pedałem, bo lubię chłopców?
          Zachowujesz się jak homofob i gorzowofob, który jęczy jak połamany w tematach,
          o których ma g..wniane pojęcie i mało do powiedzenia. Myślałam, że ci się
          polepszyło, ale widzę, że znowu zaczynasz spółkować z ZIELONKĄ...

PS. Uważaj, bo twoje zoo-pedo słabości mogą i na twoim terenie być nienajlepiej
          odbierane...
          • Gość: zg Re: budrys(bez honoru) landy =dwa pedaly IP: *.ztpnet.pl 25.10.05, 18:34
            Tak wlasnie w... mnie jak os. typu budrysek wypowiadaja w sposob rosczeniowo -
            oskarzajacy.

Ja na temat lotnictwa faktycznie nie wiele wiem ale znajac tych dwoch tym
            bardziej bo przeciez jednen z nich niedawno z rozmowa ze mna zrobil z siebie
            idiote. Zauwazyl to ale nie przyznal.

Ps. nie wlaze na forum gw (jeszcze) jak te pedaly beda to robic dalej to
            zielonka sama tam nie zostanie.

PZDR
            • Gość: Gabi Re: budrys(bez honoru) landy =dwa pedaly IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.05, 20:17
              Wiesz na forum gw zawsze jesteś przynajmniej przeze mnie mile widziany, ale
              tylko w momencie kiedy piszesz konkrety. Jak zaczynasz flugać na gw nie
              popierając tego żadnymi argumentami i tylko po to żeby nam robić przykrość, to
              ja przynajmniej się zastanawiam czy ty z tą swoją koleżanką nie jesteście
              przypadkiem spokrewnieni. Z nią się nie da gadać, wszyscy to wiedzą, ale ty
              potrafisz napisać coś ponad "Zielona jest lepsza od koszofa, bo tak.". Trzymaj
              się tego, a może w niektórych sprawach nawet przyjdzie mi cię kiedyś (sic!)
              poprzeć.
        • Gość: zasieki1 Re: budrys(bez honoru) landy =dwa pedaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:23
          > Ich najbardziej interesuje jak szybko padnie lotnisko w Babimoscie, nie
          > gadaja tu o kozysciach tylko o tym jak mozna dokopac falubaza.

to moze ty nam poopowiadasz o korzysciach tego polaczenia...
      • Gość: zasieki1 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:26
        > Juz wiemy, ze zazdrościcie nam: lotniska(...)

powtorze to co napisalem juz kilka dni temu. twierdzenie, ze ktos moze
        zazdroscic lotniska, ktore przynosi 3,5 mln strat rocznie jest dosyc ... dziwne
        • budrys77 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 25.10.05, 19:40
          Wiesz Zg, jeszcze trochę to dam ci buzi. Normalnie mam do ciebie stosunek
          seksualny. Widzę, że przynajmniej pod względem homofobii niektórzy
          zielonogórzanie, identyfikują się z Kaczyńskim. Jak na miasto uniwersyteckie -
          rewelacja. Gratuluję.
          Ps. daj mi maila bo chcę cię wyściskać misiaczku.
          Ps. Zieląka - twoja infantylność przeraża nawet mnie, mimo mojej prostoty
      • Gość: piter Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.05, 15:53
        > A od przyszłego roku będą kursowac REGIO PLUS relacji ZG-BErlin-ZG, które
        > bedzie prowadzić oczywiście PKP PR w Zielonej Górze.

Taaa. Ja już słyszałem tutaj, że EC Polonia będzie jeździł z Berlina do ZG ;)
    • Gość: zg Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw IP: *.ztpnet.pl 25.10.05, 21:12
      hey gabi...
      Widzisz to sa odp. konkretne tych dwuch pizdusiow.

Gdy pisze na forum gw to tylko odp. na chamskie posty.

Zeczowo?? Zeczowo staralem sie pisac ale spcece jak budrys potrafili dobitnie
      ukazac mi ze mam doczynienia z fanatycznymi idiotami, ktorzy nawet jak im ktos
      napisze czarno na bialym jak jest oni dalej beda pisac ze "ZG beeeee i tak mosi
      byc bo dziadzio,tato i ziemia gorzowkowa tak piszom"
      Tak wiec zrobilem to dla siebie i juz tam nie wchodze bo to szkodliwe.
      Zreszta budrys zazucil mi chorobe psychiczna z powodow czestych wystepow tam a
      sam co robi????

hej zasieki czy jakos tak

Nie jestem specem od lotniska, smieszy mie iz na temat "niby gorzowskiego
      lotniska w Berlinie haha" gorzowiaczki interesuja sie tylko jak szybo dzieki
      temu upadnie Babimost a to raczej zwiazku miec nie bedzie????

hej landy i budrys

landy sadzac po pieknym niku to bedzie ona a budrys on
      juz wiemy dlaczego landy tak chetnie pisze o stos z polykiem przez tylek:)

Spadac pedaly na swoje fanatyczne forum pogadac z mareczkiem

PZDR
      • budrys77 Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw 25.10.05, 22:33
        Chodź z nami Zg, między swoimi będzie ci lepiej misiaczku. Buziiiiiiiiii.....
        Twoja brutalność działa na mnie łojjjjj tygrrrrysie.
      • Gość: zasieki1 Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:51
        > hej zasieki czy jakos tak
        >
        > Nie jestem specem od lotniska, smieszy mie iz na temat "niby gorzowskiego
        > lotniska w Berlinie haha" gorzowiaczki interesuja sie tylko jak szybo dzieki
        > temu upadnie Babimost a to raczej zwiazku miec nie bedzie????

czyli rozumiem, ze ty chcac sie wybrac do np. madrytu bedziesz lecial lotem z
        babimostu, bo:
        -drozej,
        -dalej,
        -dluzej,
        -mniej komfortowo??!!

jesli tak, to ok, twoj wybor. ale uwierz mi, wiekszosc lubuszan, mysle, ze duza
        czesc wielkopolan, dolnoslazakow i zachodniopomorzan wybierze berlin. i na
        pewno bedzie mialo to wplyw na tamtejsze lotniska, ze o babimoscie nie wspomne!

• landy Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw 26.10.05, 15:39
          dokladnie o tym pisalem
          wiele razy takze tutaj
          ciesze sie
          ze zgadzasz sie chociaz
          w tym punkcie
          a co do babimostu czy nie lepszy bylby przylep
          blisko a zg to nie metropolia wiec potrzebuje
          lotniska blisko
          ludziska niezwyczajne jechac na dworzec 40 km
          jak w jakiejs wawie
          • Gość: zasieki1 Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw IP: *.pata.pl 27.10.05, 07:21
            > a co do babimostu czy nie lepszy bylby przylep
            > blisko a zg to nie metropolia wiec potrzebuje
            > lotniska blisko
            > ludziska niezwyczajne jechac na dworzec 40 km
            > jak w jakiejs wawie

ja uwazam, ze moze byc babimost, przylep, swiebodzin, cokolwiek, ale niech
            zdecyduje o tym rynek i prawa ekonomii a nie doplaty z publicznych pieniedzy.
            • landy Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw 27.10.05, 12:06
              generalnie masz racje
              ale wszedzie na swiecie lotniska regionalne sa dotowane
              przez samorzady takze doplacaja do tanich lini
              czyli to sie chyba oplaca
              ale trzeba robic to z glowa a nie jak grubas balast lotniczy
              przez pryzmat wlasnego malutkiego interesiku
              • Gość: zasieki1 Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw IP: *.pata.pl 27.10.05, 12:28
                > wszedzie na swiecie lotniska regionalne sa dotowane

nie wszedzie

> ale trzeba robic to z glowa

trzeba, jednak jestem na 99 % pewien, ze nikt z UM nie analizowal
                zapotrzebowania rynku pod katem nowych polaczen lotniczych
                • landy Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw 27.10.05, 12:53
                  a to na pewno
                  oni wpadli na genialny pomysl
                  ze fajowo byloby latac do wawy
                  a nie jezdzic pociagiem
                  dlatego berlin jest najsensowniejszym
                  portem lotniczym w okolicy
                  baaaaardzo duzo polaczen
                  czesto
                  i nie kasuja lotow
                  • Gość: antykler Re: napisaly sie pedaly?? to spadac do gw IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.05, 02:49
                    Byłem kiedyś w Gorzowiu.Co to za miasto,same dziury,na ulicach brak
                    kultury.Jakie lotnisko,po co.A jakby powstało - to jestem za
                    likwidacją.OSZCZĘDNE PAŃSTWO ! Odechce się wam tej nowej polityki!
    • maxtender ZG+GW zapracowały sobie, żeby nie mieć lotniska 07.11.05, 14:22
      bo zamiast obszczekiwać się nawzajem ludkowie moi mili - powinniśmy tę całą
      energię skupić na pilnowaniu naszych lubuskich polityków, aby sprawę lotniska
      załatwili dobrze, zarówno dla Gorzowa, jak i Zielonej Gory.

A tak... sami dajemy naszym zachowaniem przyzwolenie, żeby raczej oddalać oba
      miasta, zamiast scalać województwo.

Jedynie nie mam żalu do tam 12-tolatków, którzy szczekają na forum - bo to
      przecież nie ma jeszcze w pełni uformowanych półkul mózgowych, więc ma prawo...

tylko dlaczego włączają się w to starsi, którzy jako tako myślą?!?
      • Gość: zg Re: ZG+GW zapracowały sobie, żeby nie mieć lotnis IP: *.ztpnet.pl 07.11.05, 14:47
        Moze i slusznie mowisz przyjacielu ale pamietaj ze gorzowianie zrobia wszystko
        by w Babimosice lotniska nie bylo.

PZDR
        • maxtender no gościu.. i po co ta uwaga...? 07.11.05, 15:40
          wpierw ty.. potem oni.. i tak w kółko...

Zielona Góra NIE ZBIEDNIEJE, jak Gorzów bedzie miał lotnisko i to najlepsze na
          terenie Polski zachodniej... - a wręcz przeciwnie - tylko zyska (bo teraz po
          ważniejszych gości trzeba do Berlina jezdzić).

podobnie Gorzów - NIE ZBIEDNIEJE, jeżeli ZG będzie miało lotnisko.

Na waszym miejscu bym lepiej zaczął generować pomysły na to, aby takie lotnisko
          sfinansować w jakiś sposób, zbudować, przyciągnąć tanich przewoźników itd.

naszym problemem nie jest to, że ty jesteś z Gorzowa, a ja z Zielonej.

Naszym wspólnym problemem jest TO BARAŃSTWO POLITYCZNE, które wybraliśmy do
          sejmu i senatu - tu jest prawdziwy problem i obawiam się że

NASZ LUBUSKI premier Marcinkiewicz

za wiele tu nie pomoże...
          • arwena Re: no gościu.. i po co ta uwaga...? 07.11.05, 15:43
            wlasnie - nie myslenie 'abysmy my mieli lepiej' ale 'aby oni mieli gorzej'
            po obu stronach

ale ten konflikt pn-pd od poczatku forum sie ciagnie niestety:(
            • maxtender cała nadzieja w ewolucji ;-) 07.11.05, 15:53
              i rozwoju tego, co niedorozwinięte - czego sobie, Zielonej i Gorzowowi życzę

może idą takie czasy (jak ktoś to tutaj słusznie napisał), ze będzie potrzebne
              wykształcenie i wiedza a nie legitka partyjna...

wtedy zdrowomyślący zaczną zajmować stołki i zacznie sie demokracja taka, jaką
              opisał de Tocqueville w swojej rozprawie o demokracji, w części nt. urzędników
              państwowych
          • Gość: zg Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.ztpnet.pl 07.11.05, 15:47
            Zielona Góra NIE ZBIEDNIEJE, jak Gorzów bedzie miał lotnisko

I b. dobrze mnie to naprawde nie obchodzi!!

Smiac mi sie chce tylko jak gorzowianie systematycznie wlaza na watki
            poswiecone Babimostowi i szkaluja ile wlezie.

Smiac mi sie chcialo jak kotos wspomnial o areoklubie w gw na ich forum a zaraz
            potem bylo 15-30 wpisow mowiacych "tak tak!! gorzow bedzie mial lotnisko, jebac
            ZG" a tam byla mowa tylko o areoklubie a nie budowaniu lotniska od podstaw.
            Lotnisko w Babimoscie jest zbyt kosztowne i nierentowne ale budowanie lotniska
            w gw od podstaw jest oki:)

Naprawde mam w d... czy lotnisko powstanie w gw czy nie, narazie to ma byc
            jakies t Berlinie:)

> NASZ LUBUSKI premier Marcinkiewicz

To jest gorzowski premier tak jak gorzowianie pisza i odgrazaja sie nam na
            forum jak to teraz dadza nam lupnia i maja racje bo....

U.Marszalkoa mial przejmowac wladze od LUW wg. planu rozwoju kraju i zalecenia
            UE teraz nagle wszystko sie zmienia hmmmm moze dlagego ze premier z gw a tam
            jest LUW?????????

PZDR
            • andy54 Re: a po co ten watek na forum ZG??? 07.11.05, 16:23
              Jak byś półinteligencie choć trochę zadał sobie trudu i zapytał kompetentne
              osoby w Gorzowie o to jakie ma być to lotnisko pod Gorzowem/Różanki-Wojcieszyce/
              to byś nie wypisywał takich idiotyzmów z których całe lubuskie sie śmieje.
              Spróbuję Cię trochę uświadomić, choć nie wiem czy zapamiętasz?
              Otóż założeniem jest na początek stworzenie lotniska o trawiastym pasie
              startowym głównie dla celów sportowych oraz dla ratownictwa lotniczego. Być
              może trochę później powstanie twardy pas do przyjmowania nawet samolotów
              odrzutowych ale raczej o małych gabarytach. Głównie bierzemy pod uwagę obsługę
              awionetek i małych samolotów do kilkunastu maksymalnie osób.Istotą tego
              zagadnienia jest fakt iż miasto ma zamiar samo sfinansować to przedsięwzięcie,
              a nie żerować na kasie całego województwa jak to robi obecnie marszałek
              Bocheński dofinansowując niewydolne finansowo lotnisko w Babimoście mylnie
              przez niektórych nazywane "portem lotniczym Zielona Góra". Jeśli sobie "zg"
              przyswoisz te informacje na dłużej niż tylko przez chwilę, to może kiedyś
              zaczniesz pisać coś z sensem. Do tej pory daruj sobie występy na tym forum i w
              tym temacie.
              • Gość: joanna Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 16:30
                pomyślności, duże miasta powinny mieć w swym sąsiedztwie lotniska
                • Gość: zasieki1 Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:50
                  > pomyślności, duże miasta powinny mieć w swym sąsiedztwie lotniska

i duze miasta faktycznie maja w swoim sasiedztwie lotniska (gdansk, krakow,
                  wroclaw, GOP itd) nie oszukujmy sie, zielona czy gorzow to nie sa duze miasta.
                  czy w olsztynie albo czestochowie (mimo, ze kilkakrotnie wieksze od gorzowa i
                  zg razem wzietych) dyskutuje sie nt. lotniska?? zielona gora odzidziczyla
                  lotnisko w babimoscie po wojsku, co nie oznacza, ze to wymarzone miejsce do
                  prowadzenia lotniczego biznesu. musimy to w koncu zrozumiec. lotnisko w
                  babimoscie skazane jest na porazke (dla ruchu pasazerskiego). jedyna jego
                  szansa jest cargo. i to nie jako lotniska docelowego, bardziej jako portu
                  przeladunkowego. jednak do tego potrzeba wspolnych dzialan na wielu
                  plaszczyznach - w polsce, moim zdaniem, nie do zrealizowania. ambicje
                  posiadania lotniska, to za malo. najwazniejszy jest rachunek ekonomiczny, z
                  ktorym nikt, zarowno w gorzowie, jak i zielonej gorze sie nie liczy. miasta
                  takie jak nasze wspolne stolice powinny postawic na rozwoj "malego" latania
                  (vide przylep). gorzow jest na dobrej drodze do powolania wlasnego aeroklubu. i
                  to jest wlasciwa droga rozwoju. o tanich liniach i polaczenie z babimostu w
                  kilka miejsc w europie nalezy czym predzej zapomniec. lotnisko przetrwa tak
                  dlugo, jak dlugo sejmik bedzie je utrzymywal. ot i wszystko.

p.s. wasniami pn-pd kiedys sie jescze ekscytowalem. dzis spuszczam na dyskusje
                  miedzy kilkoma forumowiczami zaslone milosierdzia. radze przyjac taka
                  strategie. po co tracic cenne zdrowie.
              • Gość: zg Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.ztpnet.pl 07.11.05, 17:33
                hey andy54

Chyba nasz entelygentny andy54 nie skapowal.

Ja pisalem o tym iz w gw jest pomysl na stworzenie aeroklubu czy czegos czegos
                takiego co pisales.
                A smialem sie z wpisow gorzowian ktorzy ten pomysl mylili z portem lotniczym!!!

Rozumiesz??????????!!!!!

Nie wazne!!!!

sam nie wlaz na forum ZG tak jak ja nie wchodze na gw.

PZDR
                • andy54 Re: a po co ten watek na forum ZG??? 07.11.05, 18:03
                  Ty się "zg" martw raczej o swój intelekt bardziej niż o mnie. A propos,
                  Aeroklub Gorzowski już formalnie powstał w marcu tego roku.Ma swój statut i
                  wpis oficjalny do rejestru Aeroklubu Polski. To tak na marginesie gdybyś nie
                  wiedział. A poza tym ja wchodze na forum Zielonej Góry tylko wtedy gdy mam coś
                  konkretnego do powiedzenia i raczej staram sie zawsze poprzeć to argumentami.
                  Natomiast Ty z reguły zapluwasz się nienawiścią do Gorzowa pod byle jakim
                  wymyślonym z reguły przez siebie pretekstem. Albo zacznij leczyć swoje chore
                  myśli, albo przestań wypisywać brednie na jakimkolwiek forum dyskusyjnym.Uważaj
                  teraz bo będzie trudne!
                  Nazwy miast pisze sie dużą literą choćby dla oddania szacunku polskiej pisowni.
                  No cóż, nie wszyscy byli orłami z polskiego. Chyba za dużo wymagam od Ciebie?
                  • Gość: zg Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.ztpnet.pl 07.11.05, 18:37
                    A propos,
                    > Aeroklub Gorzowski już formalnie powstał w marcu tego roku.Ma swój statut i
                    > wpis oficjalny do rejestru Aeroklubu Polski.

Wiem o tym. Pisalem o wydarzeniach sprzed ponad pol roku!!

JAk wchodzilem na forum gw i pytalem sie skad macie info na temat ktory
                    piszecie ( a najczesniej piszecie o tym jaka ZG jest zla) w odp. mialem takie
                    teksty jak twoje.

Nazwy miast pisze sie dużą literą choćby dla oddania szacunku polskiej pisowni

Szacunku i kultury ucz swoich ziomali ktorzy tu wchodza regularnie i nie
                    podporzatkowuja sie wymienionym przez ciebie standarta!!!!!!!!!

Tak wiec zabieraj ich z forum ZG i umoralniaj!!1

Ps. a nastepnym razem czytaj ze zrozumieniem i ochlon po przeczytaniu mojej
                    wypowiedzi:)

PZDR
                    • andy54 Re: a po co ten watek na forum ZG??? 08.11.05, 16:33
                      JAk wchodzilem na forum gw i pytalem sie skad macie info na temat ktory
                      piszecie ( a najczesniej piszecie o tym jaka ZG jest zla) w odp. mialem takie
                      teksty jak twoje.

Nazwy miast pisze sie dużą literą choćby dla oddania szacunku polskiej pisowni

Szacunku i kultury ucz swoich ziomali ktorzy tu wchodza regularnie i nie
                      podporzatkowuja sie wymienionym przez ciebie standarta!!!!!!!!!

Dobrze mówiłem ze wymagam od Ciebie za dużo. Ty jesteś jednak prosty jak
                      konstrukcja cepa. Nie odpowiadaj, daruj sobie.
                      • Gość: zg Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.ztpnet.pl 08.11.05, 16:36
                        Ty jestes prosty skoro umiesz tyklo wyzywac i zganiac wszysto na innych.

Po co tu wlazisz skoro i tak nie kapujesz???

Zobacz co napisal autro watku w drugim wpisie!!!
                        Tak tak twoj ziomalek:) dlaczego nie zwrocisz mu uwagi tyko wpadasz tu i robisz
                        wyklad zielonogorzanom ktorzy wpisuja sie w tym chamskim watku????????

Ech to takie gorzowskie....

PZDR
                        • Gość: maks Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.gorzow.mm.pl 08.11.05, 16:42
                          Daruj sobie andy54 dyskusje z takim chamem i prostakiem jakim jest zg. Przecież
                          ten cieć nie napisał jeszcze nigdy jednego zdania poprawnie po polsku.A poza
                          tym nie jest to partner do rozmowy, chyba że z takim samym jak on.
                          • Gość: zg Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.ztpnet.pl 08.11.05, 16:48
                            > Daruj sobie andy54 dyskusje z takim chamem i prostakiem jakim jest zg.
                            Przecież
                            >
                            > ten cieć

Tak wy i zalozyciel watku jest partnerem do rozmow:)

Ps. Nasz kochany Premier likwiduje duzo urzedow w ramach oszczednosci.
                            Niestety liwkiduje te urzedy ktore sa w ZG i ktore pochlaniaja najmniej kasy z
                            budrzetu panstwa lub tez zarabiaja na siebie.
                            Nasz Premier zmienia strategie rozwoju i niepodporzatkowuje sie zalecenia UE
                            aby samorzady przejmowaly wladze od wojewodow. Robi odwrotnie a dlaczego???
                            Moze dlatego ze LUW jest w GW a U.Marszalka w ZG???????:)

Zaraz zobaczymy jakie wpisy niedlugo beda slac nasi kulturalni koledzy z GW.

PZDR
                            • Gość: Turist Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.gorzow.mm.pl 10.11.05, 01:10
                              Nie przeczytalem tego wątku do końca, mam jednak pytanie. Gdzie jest dokładnie
                              ten Babimost, bo chcę trochę pozwiedzac region i jego zabytki. Byłem już w
                              międzyrzeckich bunkrach, a teraz chętnie zobacze ten osławiony Babimost, mam
                              nadzieję, że zdążę...
                              • Gość: zasieki1 Re: a po co ten watek na forum ZG??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:31
                                ale zdazysz przed czym?
                          • pawelmaksymiuk2 HAHA Zielone wsiury sa zazdrosne!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.05, 18:50
    • pawelmaksymiuk2 Premier rozwal wsie zielonogorska!!!!!!! 13.11.05, 18:51
      Co wiesniaki z zielone wsiury! Bojicie sie!!!!!
    • adek126 Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! 13.11.05, 19:26
      Gorzów Wielkopolski ma lotnisko? Ciekawe gdzie? Taka dziura!
      • Gość: zg Re: Gdzie jest andy 54?????? GDZIE?? IP: *.ztpnet.pl 13.11.05, 21:43
        Niech wyglosi swoje kazanie o dobrym zachowaniu i o tym ze nazwy miast pisze
        sie z duzej.

Chyba ze nie dotyczy to gorzowian

"Co wiesniaki z zielone wsiury! Bojicie sie!!!!!"

Ps. ten kretyn co zalozyl ten watek chyba nie zrozumial ze lotnisko ma powstac
        w Berlinie a nie w weeeeeeeeeeeeeeeeelkim gw:)

PZDR
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 06:52
      ALe to nie kretyn go założył tylko gorzowiak.... chociaz kretyn to to samo co
      gorzowiak :)
      • Gość: Zorran Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: 212.160.138.* 14.11.05, 12:00
        Czy to prawda że wokół lotniska w Babimoście ustawione są wielkie tablice z
        napisami :"Pasażerowie z Zielonej Góry proszeni są o nie rzucanie chleba na pas
        startowy! Wielkie żelazne ptaszysko wyląduje bez rzucania przynęty!"? Według
        mnie ta informacja to jedynie niesmaczny żart nie mający nic wspólnego z
        prawdą. Przecież takie tablice i tak nic by nie pomogły - liczba zielonogórzan,
        którzy opanowali trudną sztukę odczytywania literek nie jest raczej imponująca.
        • Gość: zg Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.ztpnet.pl 14.11.05, 12:21
          W gorzowku moze i takie tablice sa.
          Biedactwa, w ich miasteczku nikt nigdy nawet szybowca nie widzial to nic
          dziwnego.

PZDR
          • Gość: Pilot Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 17:41
            Ty zg do spółki z niejaka zielonką jesteście dobrze jebnięci w łeb. Chyba że
            już dawno go straciliście? Może to puste worki na sieczkę?
            • Gość: zg Re: Gorzow ma lotnisko! Chura!!! IP: *.ztpnet.pl 14.11.05, 18:15
              Ja i zielnoka pewnie tak.
              Jakbym chcial wymienic gorzowian w godzine sie bym nie zmiescil:)

Ps. z takimi uwagami to prosze do zalozyciela watku....grzowiaka:)

PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka