Dodaj do ulubionych

Akcja Znicz

26.10.05, 15:48
Zbilża sie ten najbardziej refleksyjny dzień w roku. To czas zadumy. Zewsząd
ludzie ciągną, aby przez ten jeden dzień pobyć w pobliżu cieni najbliższych,
którzy już odeszli. Będąc ostatnio w Żaganiu (ach te borowiki!) zadumałem się
nad losem żagańskiej obwodnicy. Na moje oko to od roku nic się tam nie dzieje,
a nadal jest zamknięta. Czy w istotny sposob rozładuje ona ruch w okolicy
największego z żaganskich cmentarzy? Czy ktoś zadbał o parkingi dla przyjezdnych?
Dlugi, voicer, wiecie coś o tym?
Obserwuj wątek
    • dj_dlugi Re: Akcja Znicz 26.10.05, 21:52
      no jak nararazie to nie da się przejechać kożuchowską - kupa walców i innych
      takich. ale wszystko wskazuje na to, że chyba rondo skończą, nawierzchnię
      położą, pozatym coś na ksztaut parkingów (takie małe zatoczki) wzdłóż muru
      cmentarnego robią...

P.S. Czyżby admin "konkurencyjnego" forum psywał coś tutaj?? Voicerku jednak
      się skusiłeś ;)
      • cancro Re: Akcja Znicz 28.10.05, 07:52
        dj_dlugi napisał:

> P.S. Czyżby admin "konkurencyjnego" forum psywał coś tutaj?? Voicerku jednak
        > się skusiłeś ;)
        A pisze, pisze i to z sensem. Początkowo wramach rewizyty i ja pisałem na forum
        miejskim, ale ostatnio ludzie piszą tam jeszcze rzadziej, niż na forum GW
    • cancro "Lubuska" podała... 29.10.05, 09:13
      ŻAGAŃ
      Od soboty – specjalne miejsca parkingowe w okolicy cmentarza przy ul.
      Kożuchowskiej. Będzie można parkować tylko w wyznaczonych miejscach przy ul.
      Kożuchowskiej, Krętej (od strony dawnego POM i przed wjazdem do zespołu garaży)
      oraz na odcinku budowanej obwodnicy wzdłuż cmentarza. Tylko po lewej stronie, z
      możliwością wyjazdu jedynie do głównego ronda na skrzyżowaniu Armii Krajowej i
      Nowogródzkiej, z wjazdem na ul. Piłsudskiego w stronę ul. Żelaznej.
      Na ul. Kożuchowską można dostać się komunikacją miejską. W poniedziałek autobusy
      będą kursowały jak w soboty. W tym dniu dodatkowy kurs Gorzupia – Żagań o 4.55.
      We wtorek autobusy będą jeździły jak w niedziele i święta, ale uruchomiona
      zostanie dodatkowa linia na trasie ul. Konopnickiej (pętla) – Kochanowskiego,
      Kolejowa, dworzec PKP, Dworcowa, Rynek, Keplera, Armii Krajowej – Kożuchowska
      (POM). Odjazdy z ul. Konopnickiej: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00;
      odjazdy z ul. Kożuchowskiej: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30.
      • dj_dlugi Re: "Lubuska" podała... 29.10.05, 09:51
        no i specjalny postój taksówek..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka