27.10.05, 18:26
Kiedyś J.Kaczyński był autorem takiego powiedzenia: Teraz Kur.a My.
No i proszę. Słowa czas przekuć w czyny.
IV Rzeczpospolita bedzie miała twarz A.Leppera, R.Giertycha, J.Kaczyńskiego i
o.Rydzyka?
Krzysztof Cugowski - wokalista Budki Suflera i senator PiS-u zastanawia sie
nad rezygnacją z mandatu senatorskiego i rozejściem z PiS-em.
pzdr
Obserwuj wątek
    • fars Re: TKM 27.10.05, 19:36
      kiedy padło AWS myślałem, że już zawsze będzie w Polsce w miarę normalnie,
      niestety SLD zachłysnęło się nagłym i zdecydowanym sukcesem, myślałem zatem, że
      już teraz, po nich będzie normalnie, ale widzę, że rekord głupoty politycznej
      dopiero przed nami, biedny kraj
      • Gość: z biednego kraju Re: TKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:25
        Farsie czy Farso - brak Ci konsekwekcji, jak czytam Twoje posty to wielokrotnie
        zmieniasz zdanie, czasami rozrzut w wyrażaniu opinii skrajny: od euforii do
        wściekłości.
        • Gość: wojak Re: TKM a nie ty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 10:05
          Teraz k..wa nie Ty!
          I jak słysze spory PO i PiS to sie śmieje w pół. Bo jeszcze trzy miesiące temu
          wóg publiczny nr 1 SLD było katalizatorem dla szeroko rozumianej opozycji. Co
          sie teraz stało z tą opozycją? Oszukała wyborców. Tak samo tych co głosowali na
          PO jak i PiS.

Gdzie ta dbałość o panstwo, obywateli, biednych i bogatych? Wszystko to puste
          hasła wyborcze i para w gwizdek.
          • Gość: ernest Re: TKM a nie ty! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 17:08
            ja też jestem w... , nie tak miało być, nie będę krzyczał komuno wróć i co nam
            zatem pozostało ?
        • fars Re: TKM 28.10.05, 18:24
          takich zawiedzionych jest większość w tej chwili, rozumiem Urwisko z biednego
          kraju, że głosowałaś na PiS i jesteś zwolenniczką ich postawy
    • Gość: Umiarkowany Re: TKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 10:17
      Lepsza twarz Leppera i pozostałych, niż Niesiołowskiego, Tuska, Gronkowca i
      pozostałych obrażonych na wynik wyborów.
      • Gość: gość Re: TKM IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.05, 10:44
        Niesamowite matactwa SLD sprawiły że ludzie uwierzyli populistom .No i teraz
        mamy ale czy niewiedzieliście że PiS będzie taki bo ja wiedziałem. Widziałem
        rządy naszej Bozenki rządy nieomylnej i prawej.Ja wiedziałem że tak będzie.Mam
        nadzieje że bedą szybko wybory i ludziom otworzą się oczy.
    • Gość: John F. Kennedy PO ziabrało ziabafki ś piaśkownicy i zrobiło bee. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:26
      Czytając Pana wystąpienia na forum, miałem dużo sympatii do Pana trafnych sądów.
      Uważam jednak, ze swoją opinią, tym razem trafia Pan kulą w płot.
      A oto moje uzasadnienie:

W polityce liczy się fakty i skuteczność
      -PO miało wygrać wybory do parlamentu - przegrało
      -kandytat PO miał zostać prezydentem - przegrał
      -kandytat PO miał zostać premierem - przegrał
      -kandytat PO miał zostać marszałkiem Sejmu - przegrał
      -kandydat PO miał zostać wicemarszałkiem Senatu - przegrał

mimo tego, że:

-PO popierana była przez m.in.Kwaśniewskiego, Urbana, Borowskiego, Bochniarzową
      -jawnie fałszowano sondaże przedwyborcze na rzecz PO i jej kandydata
      -media były generalnie za PO i jej kandydatem
      -budowano czarno-biały obraz wyborcy - za PO szli oświeceni, za PiS-em ciemnota.

Co się wydarzyło ?

Okazało się, że wyborcy nie wierzą mediom i wybierają wg swoich demokratycznie
      usankcjonowanych preferencji.

Czy gremia kierownicze PO z pokorą uznały demokratyczną wolę obywateli RP ?

Nie, obraziły się na obywateli, na konstytucję, na świat, na Kaczyńskich. Mimo
      oczywistości reguł gry uznały, ze to one mają podejmować decyzje w kluczownych
      sprawach w państwie.

Ciekawe, gdyby to PO wygrała pierwsze i drugie wybory, czy pozwoliliby
      Kaczyńskim obrażać się i rozdawać karty ?

Już widzę panią Gronkiewicz-Walc jak protestuje przeciwko pominięciu
      kandydatury Kaczyńskiego na stanowisko wicemnistra kultury .

Co robią kierownicze gremia PO?

Obrażają się na potencjalnego koalicjanta i zabierają zabawki z piaskownicy, bo
      jakieś "głosy" wewnątrz partii mówią, że lepiej być w opozycji, niż wejść w
      koalicję i wziąć odpowiedzialność.

Czyje to "głosy", jakie to frakcje wewnątrz PO będą dążyły do blokowania
      współpracy z PiS-iorami ?

Na pewno tych:
      -którzy są liderami PO, a więc p. Tuska, który jest fajnym człowiekiem, ale
      przywódca to z niego żaden, nie mam tego "wewnętrzego żaru" koniecznego na tym
      miejscu i jego kręgu
      -którzy kierowali kampanią PO - a więc grupa wrocławska Schetyna i Protasiewicz.
      im potrzebne jest swoiste alibi za nietrafne/fałszywe prognozy polityczne,
      -którzy będą przeciwko lustracji i ograniczaniu wpływu tajnych służb na życie
      publiczne w Polsce,
      -którzy dając się ponieść emocjom, uwierzyli w wymyślane ad hoc bajki o
      "zdradzie" koalicjanta.

Jakie skutki poniesie PO ?

- natura nie znosi próżni -w partii zaczną się procesy gnilne, przecież ta
      rzesza posłów z prowincji ma zobowiązania wobec swoich towarzyszy partyjnych,
      którym obiecała stołki - bedąc w opozycji nie dostaje się ciasteczek - ani pani
      poseł Bukiewicz, ani pan poseł Fiedowicz nie załatwią dojść do funduszy dla
      zaprzyjaźnionych osób lub biznesmenów z tego powodu, ze nie będą mieli do kogo
      pójść - wskutek tego biznesmeni pójdą do tych, którzy mogą do uczynić np. do
      pana posła Materny, czy w tym momencie do pana posła Zycha, który za głosy na
      inicjatywy ustawodawcze rządu mniejszościowego, będzie mógł więcej niż cyt.
      posłowie z PO;

- być może zwołany zostanie kongres PO, na którym dojdzie do zmiany władzy i
      pojawią się nowi liderzy, bardziej skłonni do działań koncyliacyjnych z
      PiS-iorami, ale wtedy będą musieli zadowolić się niestety mniejszym torcikiem,

- a co to będzie, jak PiS-iory zastąpią szefa telewizji publicznej p. Janka z PO
      swoim człowiekiem i następca red. Durczok będzie grzeczny i nie będzie przerywać
      w pół zdania panu marszałkowi sejmu, a w wzmianki o PO będą baaaaardzo
      sporadyczne, a ogłoszenia rządowe w większości zamiast do GW zaczną trafiać np.
      do Rzeczpospolitej.

A co się stanie, gdy te same media uznają, że Lepper ucywilizował się i nie jest
      już Robin Hoodem z puszczy, tylko szeryfem z Nottingham ?

Polecam Panu tekst popełniony przed wyborami prezydenckimi w Najwyżym Czasie
      autorstwa M. Miszalskiego, dlaczego on - konserwatywny liberał nie będzie
      głosował za Tuskiem.
      • Gość: Gaweł Re:Co to jest???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.10.05, 00:19
        Co to jest JFK przemówienie partyjne narodowo-kaczego-socjalizmu.
        • Gość: John F. Kennedy Co to jest???? - Scenariusz rozwoju sytuacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:02
          Lamentowanie jest czynnością godną rozhisteryzowanej baby. Tu na tym forum widać
          to dosyć wyraźnie.

Swoją wypowiedź skierowałem do rozsądnego człowieka - pawła.zary, który
          startował w wyborach z listy PO i którego gorycz rozumiem i wierzę, że chęć
          poznawania prawdy zwycięży w nim pokusę zgryźliwości i recenzowania świata
          polityki z punktu widzenia nieosiągalnych ideałów.

Zawsze irytowała mnie skłonność polskich polityków, dziennikarzy do ślizgania
          się po temacie. Do preferowania pyskówek, do dawania szybkich
          pseudo-błyskotliwych odpowiedzi, do spłycania wszystkiego co się da.
          Z drugiej strony mamy do czynienia z lenistwem intelektualnym (przełamanie tego
          wymaga wysiłku - niestety), niesłuchaniem partnera czy przeciwnika w rozmowach,
          obrażaniem się, wyciąganiem fałszywych wniosków, plotkarstwem.

Rozumiem Gawle, ze wolisz etykietki niż analizy. Bo etykietowanie jest
          przyjemne, a od analizy głowa boli.

A swoją drogą, to nie rozróżniasz opisu od agitki. Masz w tym jakieś braki ?
          Napisz, może jakoś ci pomogę przełamać opór materii.
          • pawel.zary Re: Co to jest???? - Scenariusz rozwoju sytuacji 29.10.05, 13:45
            Gość portalu: John F. Kennedy napisał(a):

>
            > Swoją wypowiedź skierowałem do rozsądnego człowieka - pawła.zary, który
            > startował w wyborach z listy PO i którego gorycz rozumiem i wierzę, że chęć
            > poznawania prawdy zwycięży w nim pokusę zgryźliwości i recenzowania świata
            > polityki z punktu widzenia nieosiągalnych ideałów.
            >

Od 1989 r. to samo. Prawda zwycięży prędzej czy później. Teraz rozstanie się z
            socjalizmem moze być bardziej skomplikowane, a narodowi-socjaliści i populiści
            mogą zdobyć większość (też nad częścią zdroworozsądkowego PiS) nad zdrowym
            rozsądkiem. wolnym rynkiem i kapitalizmem.
            pzdr

• pawel.zary Re: PO ziabrało ziabafki ś piaśkownicy i zrobiło 29.10.05, 10:02
        Gość portalu: John F. Kennedy napisał(a):

>
        > Polecam Panu tekst popełniony przed wyborami prezydenckimi w Najwyżym Czasie
        > autorstwa M. Miszalskiego, dlaczego on - konserwatywny liberał nie będzie
        > głosował za Tuskiem.

Szkoda. Ten kierunek polityczny jest mi osobiście bardzo bliski. Inna sprawa,
        że PO powinna iść bardziej w tym kierunku, bo zostanie zdominowana przez socjal-
        liberałów, tzw. "demokratów" i karierowiczów. Może i dobrze, że PO nie będzie
        (jeszcze nie wiadomo) współrządzić, bo teraz właśnie odejdą z jej szeregów
        różni zawiedzeni karierowicze i nie przylepią się nowi. Może to byc dobry test.
        pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka