Dodaj do ulubionych

Listowski pozywa Ruszczyńskiego

IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.02, 22:19
to nie pirwszy przypadek ograniczenia wolności słowa w wykonaniu
tzw. zarządcy kryzysu ,jako przykład ;skuteczna akcja w wyniku
której red. Kuna-Kwieciński stracił prace w Lubuskiej ponieważ
pisał o porąbanych zabytkowych beczkach z Winiarni
Obserwuj wątek
    • Gość: 44 Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: 62.87.223.* 17.10.02, 10:01
      Gość portalu: marek napisał(a):

> to nie pirwszy przypadek ograniczenia wolności słowa w
      wykonaniu
      > tzw. zarządcy kryzysu ,jako przykład ;skuteczna akcja w wyniku
      > której red. Kuna-Kwieciński stracił prace w Lubuskiej ponieważ
      > pisał o porąbanych zabytkowych beczkach z Winiarni

Bo jedyna metoda rządzenia jaką uznają obecne władze miasta to
      tworzenie atmosfery strachu i wykorzystywania stanowiska. Typowy
      mobbing w wydaniu miejskim. Jak masz inne zdanie to cię już nie
      ma. Nie liczy się merytoryczna wymiana pogladów bo do niej się
      nie dopuszcza, a jeśli już, to później w perfidny sposób
      wykorzystuje się to przeciwko wydawałoby się partnerowi w
      rozmowie.
      To jest tak jakbyśmy wszyscy (mieszkańcy) siedzieli w teatrze,
      na scenie wisi kurtyna, za kurtyną się gotuje, dobiegają nas
      podniesione głosy, awantury, itp, a przed kurtynę do nas
      wychodzi "najwyższy przedstawiciel" i mówi że wszystko jest
      bardzo pięknie i ładnie, że to w naszym interesie... po czym
      wraca za kurtynę i kombinuje jaki następny kit nam wcisnąć w
      następnym wyjściu.
      Jeśli ta kurtyna nie spadnie 27 października to mamy pewne
      kolejne cztery lata "występów" przy załoniętej kurtynie. W
      samorządzie nie o to chodzi.
    • megawat Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego 17.10.02, 10:21
      Listowski sprawy nie wygra. Znam szczególy sprawy. I sądzę, że to chwyt
      propagandowy przed wyborami. Manipulacja: skoro pozywam do sądu to jestem
      uczciwy. Akurat. On pozwał ale sprawę wycofa z jakichkolwiek powodów . Nie
      może obronić tego przekrętu. Chyba, że sędziowie dyspozycyjni wobec prez. L
      lub Ruszczyński zbyt dużo o sprawie nie wie.
    • Gość: Anty-list Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.02, 12:04
      Listowski ma już pełne pory, miota sie i ciska jak wesz na
      kołnierzu. Musiałby pozwać nas wszystkich - bo miasto jest
      przeciw niemu. Wszechobecna cenzura nie zamknie nam ust,
      będziemy mówić coraz głośniej o matactwach przekręta
      Listowskiego. Taki pseudo nosi nasz "kochany prezydent" A tak a
      propo pomysłu SLD na wieszanie na lampach swoich plakatów
      wyborczych. Po wyborach tam będzie ich miejsce, zawsze dla
      złodziei miejsce było zarazerwowane, powoiesić ich !!!!!!!!!!
      • Gość: heniek lepperyzm IP: *.uz.zgora.pl 17.10.02, 12:39
        nie wiedzialem, ze Leppera mamy nie tylko w sejmie, bo zawialo
        lepperyzmem w poprzedniej wypowiedzi, niech mi ktos powie
        konkretnie o jakie przekrety chodzi??? wcale nie zamierzam
        nikogo bronic, tym bardziej jesli ktos uwaza, ze ma
        niepodwazalne dowody...
        cierpliwie czekam, jesli sa takie rzeczy o jakich tu sie pisze
        to chcetnie poczytam- ale o konkretach a nie zlodziejach z
        archiwum X, ktorzy okradaja panstwo- zwlaszcza przed wyborami
        • Gość: qaz Re: lepperyzm IP: *.ipub.pl 17.10.02, 13:24
          Heniek ty chyba innych wątków nie czytasz, a mówisz jak pan Listowski: "nic nie
          widze, nic nie słysze, nic nie wiem". Na forum pełno jest dyskusji o akwarenie,
          pedizie, restauracji indyjskiej, bachusie, piwie na stadionie żużlowym, centrum
          biznesu itd. Jeśli Cię to nie razi to widocznie będziesz na tą ekipe głosować i
          chyba grom z jasnego nieba otworzy Ci dopiero oczy na te ciemne interesy.
          • Gość: heniek Re: lepperyzm IP: *.uz.zgora.pl 17.10.02, 20:03
            czasem czytam, ale dlaczego jesli rzeczywiscie sie dzieja takie straszne rzeczy
            nikt nie siedzi w wiezieniu? malo tego! startuje w wyborach! wole fakty od
            plotek, czy tez zlosliwych docinkow zawistnych rodakow, a na kogo bede
            glosowal? chyba jest czas zeby sie zastanowic, jesli do wyborow ktos udowodni
            to o czym tu piszecie to na kryminalistow na pewno glosowal nie bede,
            gromu z jasnego mi nie trzeba, zeby zobaczyc ze co jest nie tak, ale zrobi to
            pewnie prawomocny wyrok sadu

plotek i polprawd mam dosyc
    • Gość: notaton Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 16:31
      Nie jestem zwolennikiem żadnej ze stron jednak uważam,że prawo
      do krytyki ma każdy. Osoba publiczna jaką niewątpliwie jest
      prezydent dużego miasta powinien jej skwapliwie słuchać i
      wyciągać wnioski , a nie jak panienka obrażać się.Ciężko jest
      być osobą publiczną ale myślę,że po wejściu do Unii będzie
      jeszcze ciężej panie Listowski (może lepiej nie kandydować)
    • Gość: urlauberalles Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.02, 17:15
      Misiowie kandydaci zrobia wszystko, zeby bylo o nich glosno w mediach. Darmowy
      czas i reklama to za malo. Najlepiej sie wychodzi w gazecie bez naglowka tekst
      sponsorowany, promocja czy wybory 2002.
      • Gość: joanna Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 20:29

Listowski w Unii?
        toż to ptasi móżdzek,nie nadaje sie na żadne stanowisko!
        A to że został prezydentem tego miasta-które już jest martwe
        "dzieki" niemu to wina ,cholernych zaślepionych mieszkanców.
        Jesli on znowu wygra ,to jesteśmy straceni na zawsze...
        więc agitujcie ,uwiadamiajcie tych którzy żyja w kokonach niewiedzy-
        niech sie wkoncu pojmą ze decydują o swoim życiu !!!
        • Gość: cholerny stąd Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:39
          Gość portalu: joanna napisał(a):

> Listowski w Unii?
          > toż to ptasi móżdzek,nie nadaje sie na żadne stanowisko!
          > A to że został prezydentem tego miasta-które już jest martwe
          > "dzieki" niemu to wina ,cholernych zaślepionych mieszkanców.
          > Jesli on znowu wygra ,to jesteśmy straceni na zawsze...
          > więc agitujcie ,uwiadamiajcie tych którzy żyja w kokonach niewiedzy-
          > niech sie wkoncu pojmą ze decydują o swoim życiu !!!

ten ptasi mozdzek wygrał proces halo megawat!!!!!
          a ja osobiscie wypraszam sobie nazywanie mnie cholerfnym zaślepionym, trzeba
          miec dużo buty i nienawiści aby takie brednie wypisywać
          sam wylazłem z kokona kiedy posłuchałem pani Bukiewicz, jesli Listek ma ptasi
          mozdzek, to Bozena rozumek mikroba
          • megawat Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego 17.10.02, 22:55
            Also sprach Zaratustra
            Gdy Zaratustra przechodził przez most wracając ze spotkania z uczniami
            obstąpił go tłum koszlawców. Jeden z nich zapytał Go: Dlaczego Zaratustro gdy
            rozmawiałeś ze swymi uczniami mówiłeś innym językiem niż z nami. Na to rzekł
            Zaratustra: Z koszlawym człowiekiem trza i koszlawo pogadać.

I z Tobą też raczej tak trzeba obrońco demokracji prez. L.
          • Gość: urlauberalles Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zachod.pl / 10.0.0.* 18.10.02, 01:08
            Pani Bukiewicz, z calym szacunkiem, swego czasu wygrala konkurs na dyr. CKU to
            bylo gdzies na poczatku lat 90. Niestety nie pamietam szczegolow, ale wiem, ze
            dala na tyle wszystkim popalic, iż grono i sluchacze zorganizowali protest w
            szkole z plakatami i innymi bajerami...
    • pekaes2 Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego 18.10.02, 08:21
      Gość portalu: marek napisał(a):

> to nie pirwszy przypadek ograniczenia wolności słowa w wykonaniu
      > tzw. zarządcy kryzysu ,jako przykład ;skuteczna akcja w wyniku
      > której red. Kuna-Kwieciński stracił prace w Lubuskiej ponieważ
      > pisał o porąbanych zabytkowych beczkach z Winiarni

pan Kuna stracił prace za zupełnie inny atrykul, zas beczkami porabanymi przez
      Isanskiego z Pantakiem nikt sie w tym miasteczku nigdy nie zajal
      a potem pan Kuna ponoc wzial kredyt z banku i wyjechal z miasta, ale to chyba
      plotki, a na tym forum plotek i pomowien sie nie stosuje
      • Gość: qaz Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.ipub.pl 18.10.02, 11:24
        Prywatnie jako człowiek Listowski jest mi obojętny, ale jako prezydent się nie
        sprawdził. Zielona Góra spadła do drugiej ligi najatrakcyjniejszych miast. SLD
        wydało kiedyś "białą księgę" i szło do wyborów z hasłem rozprawienia się z
        republiką kolesi i TKM-em. A tu znów to samo się powtarza. Być może p.
        Listowski w wielu sprawach nie maczał palców, ale nie może jako prezydent
        miasta przechodzić nad tym obojętnie, albo kryć kolegów za wszelką cenę.
        Wszystkie sprawki zawinione przez niego lub nie i tak spadną na jego konto, a
        on musi rozliczać każdego ze swoich wpółpracowników. A tego nie robi. Jego rząd
        przypomina trochę rządy Buzka, w mieście bałagan i zapaść a on twierdzi że jest
        super. Żaby choć raz uderzył w te kliki, które trzęsą miastem. No ale koledzy
        posadzili go na stołku i koledzy mogą go z tamtąd zrzucić, więc lepiej dalej
        brnąć w ten marazm.
        • Gość: B.Major Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: 217.98.48.* 18.10.02, 13:03
          Pan chyba przybywa z Marsa ?
          "Listek nic nie wie i powinien choć raz uderzyć w miejskie kliki".
          Człowieku albo jesteś bezgranicznie naiwny (wtedy daruj) albo jesteś z obecnego
          miejskiego układu (wtedy wstyd i hańba). Takich jawnych przewałów jak obecnie,
          nie było chyba w Zielonej Górze nigdy.Wszystko to obciąża konto lewicy i jej
          wyborców - chyba, że się w porę opamiętają (oczywiście wyborcy - a nie
          ci "pożal się Boże wybrańcy").
        • Gość: rico Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 13:05
          Gość portalu: qaz napisał(a):

>Być może p.
          > Listowski w wielu sprawach nie maczał palców, ale nie może jako prezydent
          > miasta przechodzić nad tym obojętnie, albo kryć kolegów za wszelką cenę.
          >Żaby choć raz uderzył w te kliki, które trzęsą miastem.

Ty quaz chyba ocipiałeś. To Listek ma sam sobie ryj tuż przy korycie odciąć?
          Wyobrażasz sobie Jacka bez Agatki albo Ptysia bez Balbiny? Fakt, że ostatnio
          nastapił lekki rozbrat między nim a Bambrowiczem, ale jeden na drugiego mają
          takie flepy, że sytuacja przypomina jako żywo słowa : złapał Kozak Tatarzyna a
          Tatarzyn za łeb trzyma.
          • Gość: qaz Ważne jaki prezydent, a nie skąd. IP: *.ipub.pl 18.10.02, 14:32
            Albo ja pisze niezbyt zrozumiale, albo B.Major i rico za szybko i po łepkach
            przeczytali mój post. Nie wiem czemu tyle jadu wylali na mnie, ale to pokazuje
            jedno. W polsce jeszcze długo będzie przeważalo Lepper rewolucjonista, Janowski
            kicaj, wściekły Manicki, nadęty Giertych. Nie ważne o co chodzi innym, ważne że
            my mamy nieskończoną rację i jedynie słuszną wizję.
            Prezydent ma działać dla dobra miasta, a to z jakiej partii pochodzi jest
            drugorzędne. Listowski nie sprawdził się jako prezydent, tak jak Buzek jako
            premier. Nie oznacza to że w SLD czy AWS są same podłe szczury i nie ma tam
            ludzi wartościowych. Tylko nie pytajcie mnie którzy to są , bo nie wiem.
            • Gość: urlauberalles chodzi tylko o... IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.10.02, 23:35

Mam wrażenie, że niektórym kandydatom chodzi tylko o pieniądze i układy. Może
              nawet wszystkim? O zgrozo!
              • tezgucio Re: chodzi tylko o... 20.10.02, 13:26
                Gość portalu: urlauberalles napisał(a):
                > Mam wrażenie, że niektórym kandydatom chodzi tylko o pieniądze i układy. Może
                > nawet wszystkim? O zgrozo!

Niech podadzą ile faktycznie wydają na kampanie i z jakich środków - niwąsko
                się przerazisz. Czy znasz jakiegokolwiek charytatywnego inwestora? Kupują
                przyszłe układy i powiązania, część z nich spłaca zobowiązania powstałe w
                ostatniej kadencji - nie bardzo mogą odmówić.
                Jest to bagno w którym każdy tonie.
    • Gość: Willy Re: Listowski pozywa Ruszczyńskiego IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 11:07
      Bardzo mi się podoba określenie Listowskiego mianem "zarządcy kryzysu", jest
      to trafienie w sedno sprawy.
      Podobnie jak zasadne są zarzuty mobingu tj. zastraszania pracowników przez
      pracodawcę. W czasie załatwiania sprawy w UM ok. dwa lata temu tj. w czasie gdy
      Listek jeszcze nie musiał umizgiwać się do publiczności, widziałem go w akcji
      na korytarzu, jak rugał jakąś ciężko wystraszoną urzędniczkę, zaiste ponure
      widowisko, totalny brak kultury, jak kapral a nie światowy oficer. Być może w
      ten sposób chciał się dowartościować.
      Wygranie sprawy w sądzie wcale nie oznacza, że Ruszczyński nie ma racji.
      Prawda o poczynaniach Listowskiego tym może wyjść dopiero odsunięciu go od
      władzy.
      Bardzo ciekawy był tu przypadek prezydenta KUśnierza, który zachachmęcił
      tereny miejskie za grosze. Jaka organizacja polityczna go wspierała nie
      wspomnę, dodam tylko, że była to organizacja "fachowców", tych samych co
      popiera Listka.
      Zresztą w przypadku gdyby Listek był dobrym na stanowisku prezydenta miasta,
      co przede wszystkim przejawiałoby się w rozwoju, wszystko możnaby mu wybaczyć,
      ale on jest SŁABIUTKI, z plakatu patrzy zagubione dziecko z objawami choroby
      sierocej, pod wąsikiem a la Adolfek, ale nie Dymsza, tylko inny, taki sobie
      ADMINISTRATOREK KRZYZYSU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka