mr.gif 14.12.05, 09:18 A mozna te liste na forum prosic? nie kazdemu po drodze na Lisowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zydu Re: Karp też zwierzę IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.05, 19:40 zajebista fota Pitek!!!!;pppp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rywka Re: Karp też zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 20:03 WSPANIALE,że ktoś wkońcu ciemnemu narodowi uświadami to,że ryba to też zwierzę! Mnie osobiście zalewa krew jak widzę co roku setki rodziców z dziećmi przy kupowaniu "światecznego karpia" wrzucających bez żenady przy pociechach zwierzaka do plastikowej torby i przygniatających innymi produktami w koszyku. Dla mnie jest to przejaw totalniej głupoty i bezmyślności ludzi dorosłych. Niech rodzice nie potrafiący przekazać dziecku szacunku dla zwierząt i ludzi (bo to jednoznaczne)nie dziwią się jak na stare lata ich dzieci wyrzucą ich do domu starców -JAK RZECZ.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Karp też zwierzę IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.12.05, 21:51 na zachodzie rodzice sami idą do domów opieki w odpowiednim momencie, taki standart aby dorosłe dzieci mogły na swe stare lata odpocząć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Karp też zwierzę IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.12.05, 21:52 chodziło o standard, ale te karpie mnie poniosły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Karp też zwierzę IP: *.ztpnet.pl 14.12.05, 23:20 W końcu coś sie zaczyna dziać w tym kierunku, bo dotychczas panowało barbarzyństwo. Ryby stłoczone, pokaleczone i pakowane do siatek, jednym słowem- gehenna.Każdy karp powinien zostać pozbawiony życia przed włożeniem do siatki, w sposób zaproponowany przez TOZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak Re: Karp też zwierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 01:11 ja kupuję (od dawna) karpia w takim sklepie, gdzie karpie pływaja w wielkim zbiorniku i są zabijane na miejscu. Owszem, przykro mi że są zabijane, ale kurczę, mięsożerny jestem. W każdym razie NIC nie usprawiedliwia niepotrzebnego cierpienia zwierząt i - kurdę - zwracajmy na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Karp też zwierzę IP: *.ztpnet.pl 18.12.05, 21:21 Byłam wczoraj w Tesco i widziałam jak pracownik sklepu zapakował żywego karpia do reklamówki klientowi. Ja chciałam też kupić karpia, ale chciałam, żeby Pan mi go zabił. Pan powiedział, że nieżywe są na stole (tam były tylko tusze i dzwonki), a on sprzedaje tylko żywe. Jednym słowem to co jest napisane w tym artykule na temat sklepu Tesco to fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś