Gość: sagan Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 03.11.02, 12:42 kiedy doczekamy się ogłaszania w środkach masowego przekazu ( również w internecie ) informacji o WSZYSTKICH planowanych robotach na terenie naszego miasta ? kiedy skończy pan z praktyką organizowania pseudo przetargów ograniczonych do pana kolesiów i podstawionych figurantów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 12:54 Jakie są pana powiązania z firmą LIMEX. czy to nie jest KORUPCJA ze firma która jest największym wykonawcą robót zleconych przez miasto, jednoczesnie wykonywała remont pana domu przy ul.Szwajcarskiej.Dość czesto zapomina pan o swoim mieszkaniu w bloku. Czy płaci pan podatki za wynaj tego mieszkania. Dlaczego tak często zapomina pan o swojej karierze w wojsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 19:28 Jestem ciekaw dlaczego ok.2 lata temu pisano,że ośrodek telewizji woj. lubuskiego będzie w Zielonej Górze.Sejm tak ustanowił. Co się stało, że teraz lubuski ośrodek telewizji mieśći sie w Gorzowie a u nas jedynie redakcja. Czemu Pan nic nie robi(może Pan nie wie) gdy niektóre wydawnictwa, atlasy,ksiązki czy informacje w internecie zwlaszcza te poznańskie uwazaja ZG za jedynie miasto powiatowe, zaś Gorzów za wojewodzkie.Nazwę naszego miasta wpisuja mniejszymi czcionkami niz nazwe Gorzowa. Wilu ludzi myśli, że Zielona Góra nie jest już miastem wojewódzkim, a to nie prawda.Czy Pan będzie interweniował??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna kamińska Pytania do Z Listowskiego od Koalicji Kobiet IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.11.02, 23:00 1. Co zrobisz, żeby zapobiegać dyskryminacji ze względu na płeć i łamaniu praw człowieka wobec kobiet w swoim mieście, gminie, powiecie i województwie? 2. Czy zgadzasz się, że reprezentacja kobiet w polityce jest zbyt niska? Czy na liście komitetu, z którego startujesz, jest wystarczająca liczba kobiet? 3. Czy jesteś za wprowadzeniem parytetu, czyli zagwarantowaniem każdej z płci 50% udziału we wszystkich ciałach wykonawczych, a także na listach wyborczych? 4. Jak będziesz przeciwdziałać na swoim regionie przemocy wobec kobiet? 5. Czy uważasz, że w twoim regionie powinien powstać urząd regionalnego Pełnomocnika do Spraw Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn? 6. Czy będziesz promować wprowadzenie do szkół publicznych edukacji seksualnej? 7. Czy będziesz interweniować w przypadku odmówienia kobiecie legalnego w świetle ustawy zabiegu aborcji? 8. Czy poprzesz i będziesz promować w swoim regionie inicjatywy mające na celu wyrównywanie szans kobiet i mężczyzn na rynku pracy? 9. Czy uważasz, że potrzebne jest uchwalenie ustawy o równym statusie kobiet i mężczyzn? 10. Czy będziesz udzielać wsparcia i współpracować z działającymi na twoim terenie organizacjami pozarządowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.02, 08:58 Gazeta Lubuska z 01-07-2002w artykule pt. Aquarena ruszyła napisane jest , że prace na terenie Aquareny ruszyły. Cytuję :"w poniedziałek miasto rozpoczeło INTENSYWNĄ wycinkę drzew na ponad 9 tys. m kw. Jarząbek w oczekiwaniu na uprzątnięcie placu negocjuje z bankami warunki kredytu, który jeszcze w tym miesiącu zaciągnie ". Chciałbym zapytać na jakiej podstawie zarząd miasta zdecydował sie na wycinkę okazałych drzew i czy ma Pan kolejny pomysł na budowę parku wodnego lub też basenu z prawdziwego zdarzenia , jakich możemy pozazdrościć podrzędnym miasteczkom naszego województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hapag Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.gorzow.pl / 10.1.14.* 04.11.02, 12:21 Skąd tak silne przeświadczenie o tym,że potrafi Pan skutecznie rozwiązywać problemy miasta? Miniona kadencja niestety wystawia Panu złe świadectwo. Wiele pustych obietnic, fatalna kondycja gospodarcza Zielonej Góry, upadek autorytetu samorządu - to główne Pańskie "osiągnięcia".Myślę,że wynikają z braku umiejętności sprawnego zarządzania i słabego przygotowania zawodowego obecnego prezydenta.Po raz kolejny potwierdza się w praktyce teza, że rządzenie nie jest zadaniem prostym.Ile się złego jeszcze musi wydarzyć aby Pan tę prawdę pojął ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H. Urbański Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.02, 21:52 A teraz mały teleturniej. W Zielonej Górze padły: Browar, Winiarnia, Polska Wełna, prawdopodobnie Zastal. Pytanie za 100 punktów dla pana: Który zakład padnie następny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zielona / 10.101.5.* 06.11.02, 11:05 powodzenia życze Panu!!!!! Jak niektórzy piszący mogą winić włodarze miasta za upadek polskiej wełny, zastalu itp. Przecież na taki stan rzeczy pracował poprzedni system, pani Błoch między innymi też. Może za wyprowadzenie z Banku PKO SA też będziemy winić pana Listowskiego lub za cztery lata panią Ronowicz jeśli jej się, w co wątpię uda?? Życzę powodzenia, niech Ci najmądrzejsi zamnkną oczy i staną na miejscu prezydentów jestem pewny że wizje będą mroczne, bo to nie takie łatwe, miasto ma duże potrzeby, budżet mały, a płatników dużo mniej niż złodziei i bezrobotnych właścicieli BMW . Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego 06.11.02, 11:21 Gość portalu: genia napisał(a): > jestem pewny że... problemy z tożsamością płciową? Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego 06.11.02, 11:33 a Czy przypadkiem nie jesteś Tusią z innego wątku? ...sztab Listowskiego dwoi się i troi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 10:25 1.Dlaczego Pan twierdzi,że w mieście jest tak dobrze, że jest małe bezrobocie itp.Czy uważa Pan,że hipermarket to miejsce pracy dla osób z wyższym wykształceniem?? Taki stan mamy obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Kiedy odpowiedzi?? IP: 212.160.123.* 06.11.02, 11:38 Jak długo będziemy czekali na odpowiedzi kochana redakcjo?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_zg Re: Kiedy odpowiedzi?? 06.11.02, 15:26 Gość portalu: kkj napisał(a): > Jak długo będziemy czekali na odpowiedzi kochana redakcjo?? > Pozdr W czwartek w gazecie, w środę wieczorem w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Kiedy odpowiedzi?? IP: 212.160.123.* 06.11.02, 16:05 "Jezdem w szoku!" Dziękuje BARDZO wielce szanowna Redakcjo!! Czuję sie niezmiernie zaszczycony!! Odpowiedziałaś "droga Redakcjo" po raz pierwszy na tym forum, i to własnie na mój post... jestem do głębi wzruszony! Żywię nadzieję, że po przełamaniu "pierwszych lodów" będziemy mogli nawiązać nawet jakiś dialog...??? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Kiedy odpowiedzi?? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 16:08 redakcja_zg napisał: > Gość portalu: kkj napisał(a): > > > Jak długo będziemy czekali na odpowiedzi kochana redakcjo?? > > Pozdr > W czwartek w gazecie, w środę wieczorem w internecie. Dzisaj czwartek, a ja nie mogę znalezc odpowiedzi?! Czy nie umiem szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Kiedy odpowiedzi?? 07.11.02, 17:08 Gość portalu: gucio napisał(a): > redakcja_zg napisał: > > > Gość portalu: kkj napisał(a): > > > > > Jak długo będziemy czekali na odpowiedzi kochana redakcjo?? > > > Pozdr > > W czwartek w gazecie, w środę wieczorem w internecie. > > Dzisaj czwartek, a ja nie mogę znalezc odpowiedzi?! > Czy nie umiem szukac? Nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.vadim.com.pl 06.11.02, 16:18 Kilka miesięcy temu wybudowano na ulicy Wiśniowej drogę dojazdową dla pojazdów specjalnych.Zniszczono plac zabaw ,który był jeszcze w dobrym stanie(można było przenieść w inne miejsce )i co dalej.Na osiedlu jest ok 100 dzieci i 2 piaskownice no i dużo betonu.Firma ,która budowała drogę związana jest z PANEM LISTOWSKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.02, 20:32 Debata oswiatowa pokazala jaki jest poziom oswiaty w Zielonej Gorze. To wstyd, zeby dyrektorzy szkół wystepowali w roli klakierow. Ale widocznie im się to opłaca - kto dostaje dodatek samorządowy? Dyrektorka szkoły wypowiadając się w sprawie kampanii prowawdzonej w szkołach oświadczyla, ze to w ramach przedmiotu przedsiębiorczości. Woda z mózgu w główkach dzieci droga pani! Inna nauczycielka z ośrodka szkolenia nauczycieli nie rozumiala pojęcia: Restrukturyzacja! Ale butne toto! O czym swiadczy to, że dyrektorzy nie chcą zmian? Ze jest dobrze? Nie! panie Listowski! Tym ludziom jak i panu powodzi się bardzo dobrze. Czuć zagrożenie-to widać po pańskiej reakcji. Strach pomyśleć gdy elektorat zawiedzie i tak się stanie!!! Ja obywatel tego kraju o poglądach lewicowych jestem zszokowany metodami prowadzenia kampanii wyborczej - to nie cyrk, to moje miasto i zamiast posiłkować się klakierami niech pan rozliczy się przed swoim wyborcą ze złożonych 4 lata temu obietnic. I niech pan nie częstuje mnie gruszkami, bo już robi mi się mdło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamp Re: Pytania do Zygmunta Listowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.02, 08:43 chciałem zapytać gdzie mozna kupić bilety na kolejkę linową łączącą park rozrywki jakigo Polska jeszcze nie widziała z Aquareną którą też trudno dojrzeć. Dla przypomnienia była to wypowiedź naszego twardogłowego zamieszczona w gazecie z dnia 10-06-02. Firma miała zainwestować 200 mln dolarów i dać 1000 miejsc pracy . Predzej rosnące na spalonym lesie samosiejki spalą sie jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś