Dodaj do ulubionych

MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO....

02.02.06, 17:33
ALE TERAZ HMMMM ... myślę że Nas ktoś wrednie straszył i dalej to robi, gdyż
sytaucja jest dobra:

1. DOBRY PREMIER I RZĄD
2. INWESTORZY MIELI UCIEKAĆ A ICH PRZYBYWA
3. BENZYNA MIAŁA BYĆ PO 6ZŁ A KOSZTUJE 3.58ZŁ
4. W SZKOLE GDZIE UCZY SIĘ MOJA SIOSTRA TRWA AKCJA DOŻYWIANIA DZIECI OD 2
MIESIĘCY
5. TRWA ŚLEDZTWO W SPRAWIE MAFII PALIWOWEJ (W WARSZAWIE CHODZĄ SŁUCHY ŻE
ZAMIESZANI SA PROMINENCI PO)
6. WYCZYSZCZONO ABW
7. MARCINKIEWICZ JEST UWAŻANY M.IN.W ANGLII ZA OBJAWIENIE
8. WSZYSCY ZACZĘLI CHWALIĆ POLSKĘ I JEJ POSUNIĘCIA WZGLĘDEM UNII
9. PREMIER I PREZYDENT W OBLICZU TRAGEDII POTRAFILI SIĘ ZACHOWAĆ NA
NAJWYŻSZYM POZIOMIE (Nie gadali głupot o ubezpieczeniach jak Cimoszewicz i
Kwas podczas powodzi)
10. NIE WIDAĆ PERSPEKTYWY MOŻLIWOŚCI "HOMOSEKSUALIZACJI POLITYKI"
11. NIE WIDAĆ MOŻLIWOŚCI TRWANIA KORUPCJI NA SZCZEBLACH WŁADZY
12. UKRUCENIE NOSA INNYM PARTIOM
13. NATYCHMIASOWA WYPŁATA ŚRODKÓW POMOCY DLA OFIAR TRAGEDII
14. MIMO ZAKŁAMANYCH SONDAŻY WCIĄŻ WIELKIE POPARCIE DLA RZĄDU I PIS.
15. PUTIN MIAŁ NAS ATAKOWAĆ I POGORSZYĆ SIĘ MIAŁY STOSUNKI Z ROSJĄ A OSTATNIO
NAZWAŁ NAS BRATNIMI NARODAMI I MIŁO SIĘ WYPOWIADAŁ NIEZALEŻNIE OD POBÓDEK

MOŻNA TAK WYMIENIAĆ BEZ KOŃCA JAK NAS STRASZONO BEZ SENSU....CIĄGLE TYLKO
BÓJCIE SIĘ !!!! BÓJCIE SIĘ!!!! O BOŻE CO BĘDZIE O BOŻE CO BĘDZIE JAK PIS
DOJDZIE DO WŁADZY...A TERAZ CO??? CZY STAŁO SIĘ COŚ ZŁEGO , COŚ
NIEZWYKŁEGO???? NIE ROZUMIEM WAS. JA PRZEJŻAŁAM JUŻ NA OCZY CO JEST DOBRE A
CO ZŁE. NE PEWNO ZŁY JEST STRACH PODSYCANY PRZEZ WSZYSTKIE...PRAWEI WSZYSTKIE
MEDIA...WIĘC TEŻ SIĘ NIE DZIWIĘ ..CHOĆ NIE POPIERAM....ŻE PIS GOŚCI W RADIU
MARYJA. JAK SŁUCHAM TO PRZYZNAŁAM RACJĘ BRATU ŻE MEDIA SĄ JEDNOSTRONNE.
POPIERAJĄ LIBERALNE PODEJSCIE I ATAKUJĄ PIS. MIAŁAM PRZYKŁAD WCZORAJ JAK
WYPOWIADAŁ SIĘ KUTZ...JAK MOŻE TAK DOŚWIADCZONA REDAKTORKA DOPUŚCIĆ DO
GADANIA NA ANTENIE KŁAMSTW PRZEZ POLITYKA!

cytat z onetu;)
Obserwuj wątek
    • Gość: zg Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 17:38
      No PO wku..one ze tak dobrze idzie PiS-owi

Mialo byc tak zle.
      Puszczali famy na caly swiat kompromitujac nasz kraj.
      Kaczynskeigo zrownali z Lukaszeka a ost. nawet z hitlerem.
      itp itp

A tu prosze wszystko gra.
      Nawet Putin laskawszy hahahaha

I co PO-owce???????
      Dawac wpisywac sie i wyzywac od najgorszych......

PZDR
    • Gość: . Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:22
      Tusk klamie o swej martylologii
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6317
      Tusk – prawda o haslach wyborczych
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6295
      Tusk smakowitosci z zyciorysu
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293
      • hirroo Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... 03.02.06, 18:23
        na czerwono zapodaj to się pośmiejemy
    • Gość: M Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 20:36
      Skoro komentarze na Onecie są dla Ciebie źródłem wiedzy tajemnej..... :)

To to, też z Onetu....

Kto to jest:
      - M. Giertych, R. Giertych, A. Lepper, O. Rydzyk i dwaj bracia K.?
      - Czterej Pazerni i PiS.....

PS. Jeśli ktoś wierzy, że benzyna jest taka "tania" dzięki rządowi PiS.....
      Ech....
      • dubitando Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... 02.02.06, 20:44
        Jeśli ktoś wierzył propagandzie PO, że PiS doprowadzi do jakiejś katastrofy to
        dziwi się panującą normalnością, która istnieje nie dzięki PiS, ale wbrew
        POwskim próbom destabilizacji państwa.
        Onet nie jest dla mnie źródłem wiedzy, ale źródłem ciekawych komentarzy i
        poznawania sposobu postrzegania świata przez innych, oczywiście z przymróżeniem
        oka;)
        • Gość: M Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 21:09
          Dubitando.... A powiedz mi czym ta normalność różni się od normalności sprzed
          PiS-okresu?

Jest jak jest... Ktokolwiek nie będzie siedział w Parlamencie i w Pałacu
          Prezydenckim... Tyle, że teraz jest wg mnie śmieszniej... i trochę więcej
          populizmu dla mas, ale co tam TKM - JKO - raz się żyje...

Że niby mamy dobry rząd??? A czym się różni wróbelek? Uwierzę za lat 10, bo
          chyba nikt nie sądzi, że po tych stu dniach nastał już dobrobyt i mieszkamy w
          krainie mlekiem i miodem płynącej...
        • Gość: grzesiek234 Dyżurni PIS. IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 21:21
          dubitando. Wygłaszaj swoje brednie i pisiorowe hasełka u ojca dyrektora. Zejdź
          z tego "okropnego liberalnego" forum Gazety Wyborczej, tak znienawidzonej przez
          twojego guru. On dał ci przykład, jak nalezy traktować te wstrętne pro-
          europejskie media.
      • Gość: xx Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 20:46
        PRL=PiS
        coś w tym jest napewno kurcze po co ja na PiS głosowałem tylko na tym forum
        mogę się przyznać.
        • Gość: GRZECH Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 21:29
          Ja też się uśmiałem czytając tego gościa dubitando on jest naprawde psychiczny
          wmawiająć nam te rzeczy.Ale dzięki takim gościom poprawił mi się humor.Dobre
          było też stwierdzenie że Anglicy uważają Marcienkiewicza za objawienie hahah.Z
          tym się zgadzam facet nie umiał się poruszać po salonach nie znał żadnego
          jezyka obcego/tak samo zresztą jak prezydent Kaczor/ to dla Angoli objawienie
          że w 40 milonowym kraju może się pojawić premier z nikąd.Podobnym objawieniem
          był kiedyś tow. Chruszczow czy z naszego podwórka Waldek Pawlak.
    • pawel.zary Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... 02.02.06, 21:19
      dubitando napisała:

>
      > 1. DOBRY PREMIER I RZĄD

To jedno z powtarzanych haseł propagandadowych na zasadze "goebbelsowskiej"
      porpoagandy - 100 razy powtórzone kłamstwo staje się prawdą. :-)

> 2. INWESTORZY MIELI UCIEKAĆ A ICH PRZYBYWA

A konkretnie?

> 3. BENZYNA MIAŁA BYĆ PO 6ZŁ A KOSZTUJE 3.58ZŁ

To hasła wyborcze. Lodówki miały byc pełne,a jakoś nie są. Podrożały koszty
      życia np. prąd. :-)

> 4. W SZKOLE GDZIE UCZY SIĘ MOJA SIOSTRA TRWA AKCJA DOŻYWIANIA DZIECI OD 2
      > MIESIĘCY

Bardzo dobrze. Platforma dożywiać dzieci nie chciała i nie chce? :-)

> 5. TRWA ŚLEDZTWO W SPRAWIE MAFII PALIWOWEJ (W WARSZAWIE CHODZĄ SŁUCHY ŻE
      > ZAMIESZANI SA PROMINENCI PO)

We Wrocławiu, że prominenci z PiS-u i LPR-u ;-)

> 6. WYCZYSZCZONO ABW

Następny rząd zrobi dokładnie to samo :-)

> 7. MARCINKIEWICZ JEST UWAŻANY M.IN.W ANGLII ZA OBJAWIENIE

a. Po komunie to każdy będzie za takiego uważany. :-)
      b. Dobrze, bo teraz Anglicy zaczna masowo przyjeżdżać do Polski za pracą.

> 8. WSZYSCY ZACZĘLI CHWALIĆ POLSKĘ I JEJ POSUNIĘCIA WZGLĘDEM UNII

Ciekawe kto dokładnie?

> 9. PREMIER I PREZYDENT W OBLICZU TRAGEDII POTRAFILI SIĘ ZACHOWAĆ NA
      > NAJWYŻSZYM POZIOMIE (Nie gadali głupot o ubezpieczeniach jak Cimoszewicz i
      > Kwas podczas powodzi)

Ciszej nad tą trumną.

> 10. NIE WIDAĆ PERSPEKTYWY MOŻLIWOŚCI "HOMOSEKSUALIZACJI POLITYKI"

I bardzo dobrze.

> 11. NIE WIDAĆ MOŻLIWOŚCI TRWANIA KORUPCJI NA SZCZEBLACH WŁADZY

Wiadomo, że "nie widać" - oficjalnie nikt tego ni robi :-))) Teraz dopiero
      łapówki pójdą w górę :-))) Większe ryzyko - większa łapówka :-)

> 12. UKRUCENIE NOSA INNYM PARTIOM

Ukrócenie :-)

> 13. NATYCHMIASOWA WYPŁATA ŚRODKÓW POMOCY DLA OFIAR TRAGEDII

Jestem pod wrażeniem - rząd jest naprawdę "dobry" skoro potrafi szybko wypłacić
      pieniądze.

> 14. MIMO ZAKŁAMANYCH SONDAŻY WCIĄŻ WIELKIE POPARCIE DLA RZĄDU I PIS.

albo są "zakłamane" albo "wciąż jest wielkie poparcie" :-)

> 15. PUTIN MIAŁ NAS ATAKOWAĆ I POGORSZYĆ SIĘ MIAŁY STOSUNKI Z ROSJĄ A OSTATNIO
      > NAZWAŁ NAS BRATNIMI NARODAMI I MIŁO SIĘ WYPOWIADAŁ NIEZALEŻNIE OD POBÓDEK
      >

No właśnie :-) Skoro sam Putin tak mówi ...

> MOŻNA TAK WYMIENIAĆ BEZ KOŃCA JAK NAS STRASZONO BEZ SENSU....CIĄGLE TYLKO
      > BÓJCIE SIĘ !!!! BÓJCIE SIĘ!!!! O BOŻE CO BĘDZIE O BOŻE CO BĘDZIE JAK PIS
      > DOJDZIE DO WŁADZY...

No własnie :-) Lodówki będą puste, znikna pluszaki, po wprowadzeniu podatku
      liniowego będzie bieda :-)))

A TERAZ CO??? CZY STAŁO SIĘ COŚ ZŁEGO , COŚ
      > NIEZWYKŁEGO????

No własnie nic :-( Przepychanki i partyjniactwo jak za najlepszych czasów LSD :-
      )))

NIE ROZUMIEM WAS. JA PRZEJŻAŁAM JUŻ NA OCZY CO JEST DOBRE A
      > CO ZŁE.

lepiej późno niż wcale :-)

NE PEWNO ZŁY JEST STRACH PODSYCANY PRZEZ WSZYSTKIE...PRAWEI WSZYSTKIE
      > MEDIA...

Cale szczęście , że tylko w Radio Maryja nikt nikogo żydami, liberałami,
      podatkiem liniowym, wolnym rynkiem, prywatyzacją i złodziejami nie starszy :-
      )))))

WIĘC TEŻ SIĘ NIE DZIWIĘ ..CHOĆ NIE POPIERAM....ŻE PIS GOŚCI W RADIU
      > MARYJA. JAK SŁUCHAM TO PRZYZNAŁAM RACJĘ BRATU ŻE MEDIA SĄ JEDNOSTRONNE.
      > POPIERAJĄ LIBERALNE PODEJSCIE I ATAKUJĄ PIS. MIAŁAM PRZYKŁAD WCZORAJ JAK
      > WYPOWIADAŁ SIĘ KUTZ...JAK MOŻE TAK DOŚWIADCZONA REDAKTORKA DOPUŚCIĆ DO
      > GADANIA NA ANTENIE KŁAMSTW PRZEZ POLITYKA!

No własnie :-) Kutz jest bezpartyjny, więc może mówić prawdę bez narażania się
      kierownictwu partyjnemu :-)

>
      > cytat z onetu;)

Odpowiedzi z głowy ;-)
    • Gość: Afera Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 21:48
      Grzech - a kto wg ciebie powinien byc premierem? Moze Miller - tak dlugo go
      znasz. A jeszcze lepiej gen. Jaruzelski. Jan Maria Rokita- mogl byc, ale sie
      bal. Zapytaj kogo lub czego sie bal? Odpowiedzialnosci? Moze takich jak ty, co
      to nie potrafia korzystac z rozumu. Konsumpcja tego, co ci media podadza gotowe
      na tacy moze byc szkodliwa dla zdrowia. A to sie nazywa Matrix - pamietasz?
    • Gość: marcin_zielonagora Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 03.02.06, 00:58
      "1. DOBRY PREMIER I RZĄD"
      To jest kwestia dyskusynja. Co rozumie się pod pojęciem "dobry premier"? Czy jest to osoba która coś robi, czy nic nie psuje? Pan Marcinkiewicz jak do tej pory to robi tylko szum medialny. Wszędzie się pokazuje, odwiedza różne miasta no i oczywiście ... obiecuje. Ale jakoś pozytywnych zmian nie widać. Rząd nie wnosi żadnych poważnych ustaw do sejmu tłumacząc to procedurami itd. Jakoś uchwalenie np. ustawy o KRRiT w espresowym tempie było możliwe? Zapewne i tak trafi ona do kosza bo będzie niezgodna z konstytucją. Ale ja od ciebie Dubitando oczekiwałbym jakichś konkretów. Chyba że uważasz za dobrego premiara osobę, która nic nie psuje, ale też nic nie robi. Wtedy wycofuję moją prośbę :)

"2. INWESTORZY MIELI UCIEKAĆ A ICH PRZYBYWA"
      Inwestorzy będą przybywać nieważne czy rządzi PiS czy PO. Jesteśmy krajem, który niedawno wszedł do UE, więc teraz przeżywamy falę inwestycji. Chodzi o to żeby ten moment jak najlepiej wykorzystać. Następna fala inwestycji pójdzie na Ukrainę. Zauważ, że o nowych inwestorach było dużo więcej słychać jak rządziło SLD niż teraz, jak władzę sprawuje PiS. Ale żeby wykorzystać te kilka lat szybszzego rozwoju (co jest konsekwencją wejścia do UE) trzeba mieć PROGRAM GOSPODARCZY, a takiego nie widzę u obecnej ekipy rządzącej. Może dlatego posiłkują się m.in. panią Zytą Gilowską, twórczynią programu PO, głównie podatku liniowego, co na szeroką skalę było krytykowane przez PiS. Niektórzy uważają ten krok za otwarcie się na poglądy innych. Dla mnie jest to poprostu brak kadry w dziedzinie gospodarki.

"3. BENZYNA MIAŁA BYĆ PO 6ZŁ A KOSZTUJE 3.58ZŁ"
      SLD obniżyło akcyzę to i potaniała benzyna. Kiedy rząd chciał ją podnieść zrobiło się głośno w mediach, dlatego natychmiast się z tego wycofano. No bo co wtedy powiedzieliby wyborcy? W reklamach straszyliśmy pustymi lodówkami (jeśli poprzecie konkurentów), to teraz sami mamy spowodować podwyżkę cen? Wierz mi, rząd chciał podwyższyć akcyzę, ale spowodowałoby to wielkie niezadowolenie społeczeństwa.

"4. W SZKOLE GDZIE UCZY SIĘ MOJA SIOSTRA TRWA AKCJA DOŻYWIANIA DZIECI OD 2
      MIESIĘCY"
      Ktoś tu już napisał poprawny komentarz do tego zdania. Przecież PO też było za dożywianiem dzieci w szkołach. Stosunkowo niedrogi pomysł (dla budżetu), ale bardzo medialny. PiS na każdym kroku się tym chwali. Zamiast szukać przyczyny biedy i głodu (->bezrobocie), to leczy objawy. Trzeba nie tylko zajmować się głodnymi dziećmi, ale dążyć do tego żeby ich rodzice mieli pracę. Ale tu już są potrzebne reformy gospodarcze, których niestety nie widać.

"5. TRWA ŚLEDZTWO W SPRAWIE MAFII PALIWOWEJ (W WARSZAWIE CHODZĄ SŁUCHY ŻE
      ZAMIESZANI SA PROMINENCI PO)"
      "Chodzą słuchy", to wszystko wyjaśnia. Nie ma udowodnionej winy, nie ma krytyki. Nie można przecież opierać swojej krytyki na jakichś plotkach.

"6. WYCZYSZCZONO ABW"
      Każda ekipa tak robi. Ciekawe kto trafił na te "wyczyszczone" miejsca.

"7. MARCINKIEWICZ JEST UWAŻANY M.IN.W ANGLII ZA OBJAWIENIE"
      Zwłaszcza jako osoba która nie umie żadnego języka obcego, bez poparcia politycznego (o przepraszam, dzisiaj chyba podpisano jakiś pakt kilkudniowy, może kilkutygodniowy, nie ma co, jest poparcie).

"8. WSZYSCY ZACZĘLI CHWALIĆ POLSKĘ I JEJ POSUNIĘCIA WZGLĘDEM UNII"
      A które to państwa chwalą Polskę? Poczytaj może zagraniczną prasę, to zobaczysz co sądzą inne kraje o nas. Jakoś ciężko jest znaleźć pozytywne komentarze.

"9. PREMIER I PREZYDENT W OBLICZU TRAGEDII POTRAFILI SIĘ ZACHOWAĆ NA
      NAJWYŻSZYM POZIOMIE (Nie gadali głupot o ubezpieczeniach jak Cimoszewicz i
      Kwas podczas powodzi)"
      Pamiętaj jedno: zawsze łatwo jest dawać. Podczas powodzi straty szły w miliardy, a takie kwoty niewątpliwie trudniej jest znaleźć w budżecie, niż pomoc dla kilkudziesięciu osób. Każdy chciałby pomagać, ale łatwiej znaleźć kilka milionów w budżecie niż kilka miliardów.

"10. NIE WIDAĆ PERSPEKTYWY MOŻLIWOŚCI "HOMOSEKSUALIZACJI POLITYKI"
      I dobrze.

"11. NIE WIDAĆ MOŻLIWOŚCI TRWANIA KORUPCJI NA SZCZEBLACH WŁADZY"
      Jeśli chodzi o korupcję to na jaw wychodzi niewiele przypadków. Skąd wysuwasz wniosek że tego problemu już nie będzie? Telewizja Trwam ci powiedziała? Jeśli takie przypadki będą, to zapewne i tak nikt się nie dowie. Brak informacji o korupcji nie oznacza że jej nie będzie.

"12. UKRUCENIE NOSA INNYM PARTIOM"
      Jeśli tylko o to PiS chodziło to współczuję im. Oznacza to jedynie ich zachłanność na władzę i próbę pokazania kto tu rządzi. To chyba nie jest sposób uprawiania współczesnej polityki. W myśl zasady: nam może być źle, byle przeciwnikom było gorzej.

"13. NATYCHMIASOWA WYPŁATA ŚRODKÓW POMOCY DLA OFIAR TRAGEDII"
      Pisałem już o tym wyżej. Pieniądze łatwo jest wydawać. Myślę, że tak zachowałaby się każda partia rządząca.

"14. MIMO ZAKŁAMANYCH SONDAŻY WCIĄŻ WIELKIE POPARCIE DLA RZĄDU I PIS."
      Jeżeli uważasz że są zakłamane to po co na nie patrzysz? Sondaż to tylko opinia najczęściej około 1000-osobowej grupy, nie sądzisz że trudno jest trafić na grupę, która w stu procentach odzwierciedla przekonania całego społeczeństwa? Zapewne odnosisz się do sondaży przed wyborami. Przypominam ci, że w nich PO traciło, a PiS zyskiwał im bliżej było wyborów. Niektóre nawet przed ciszą wyborczą pokazywały minimalną wygraną PiS. Sondaż jak sondaż, możesz trafić z wynikiem albo nie. 1000 osób to nie całe społeczeństwo.

"15. PUTIN MIAŁ NAS ATAKOWAĆ I POGORSZYĆ SIĘ MIAŁY STOSUNKI Z ROSJĄ A OSTATNIO
      NAZWAŁ NAS BRATNIMI NARODAMI I MIŁO SIĘ WYPOWIADAŁ NIEZALEŻNIE OD POBÓDEK"
      Miło wypowiadać się to jedno, a dawać dowody sympatii to drugie. Odkąd PiS rządzi to oprócz tych miłych słów jakoś nic dobrego się nie zdarzyło. Eksport żywności do Rosji zablokowany, przykręcają nam kurki kiedy chcą (-> np. podczas niskich temperatur, nawet nie zapytali się czy mogą trochę od umowy odstąpić), o zrezygnowaniu z przebiegu rurociągu po dnie Bałtyku nie chcą nawet słyszeć. To tylko niektóre przykłady. Jeśli tak mają wyglądać sympatyczne stosunki, to boję się zapytać jak będą wyglądać wrogie stosunki.

Pozdrawiam.
      • dubitando Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... 03.02.06, 16:30
        Poczytałem polemikę, jakoś za wiele nie wniosła, zacięta płyta propagandowa
        puszczana przez PO w kółko od trzech miesięcy w twoim wykonaniu z wyraźnym
        ukłonem w stronę lewicy.
        Oczywiście czytam prasę zagraniczną i w przeciwieństwie do polskich mediów na
        zachodzie mają się równie dobrze tutuły prawicowe, lewicowe i liberalne.
        Przypuszczam, że nie czytasz prasy innej niż liberalna. To jednak dziwne, że
        znając języki korzystasz tylko z monoświatopoglądowych publikacji, monopol na
        kształtowanie świadomości liberalne media mają jedynie w Polsce, poczytaj także
        co inni mają do powiedzenia, na pewno poszerzysz swoje horyzonty, wielce w
        chwili obecnej wąskie.
        • Gość: zadra10 Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 03.02.06, 18:12
          Masz coś do powiedzenia? Czy tylko jakieś bzdury. Podobnie jak w innym wątku:
          nie rozumiesz słowa pisanego i nie odpowiadasz merytorycznie. Dlatego ja
          osobiście dam sobie spokój z poilemiką. Za słaby po prostu jesteś i nosisz
          moherowy przyciasny berecik.
          • Gość: dubitando Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.pkobp.pl 03.02.06, 20:23
            O to była merytoryczna wypowiedź. Merytoryka jak i retoryka
            godna "inteligentnego" POwca.
            "Słaby", "nie rozumiesz słowa pisanego", "moherowy przyciasny berecik",
            najwyraźniej nerwy ci puszczają:) A co jeśli ten dubitando ma rację? Boisz się
            wątpliwości?;)
    • hirroo dlaczego kłamiesz?!!!!!!!!!!!!!!!!!111 03.02.06, 18:25
      co masz w kompie?!
    • Gość: adam Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.06, 22:31
      o kurcze pierwszy tekst przeciw PO.A co do przyciasnego berecika tego dubitanto
      to ja czytając go twierdze że berecik go tak uciska że móżdżek nie dostaje
      powietrza i nie pracuje właściwie.Takich kretyńskich tekstów to nawet na forum
      w Onecie nie znajdziesz.
      • Gość: zg Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.ztpnet.pl 03.02.06, 22:39
        > o kurcze pierwszy tekst przeciw PO

No masz racje...
        zielonogorskie liberalne forum jest tak b.obiektywnie jak sondarze CBOS OBOP
        itp. robione na zlecienie PO i ich mediow czyli wszystkich mediow.

co do przyciasnego berecika

Tak tak wyborcy PiS (w sczczegolnosci) no i LPR i Samoobrony to holota,plepsy
        bez wyksztalcenia lub staruchy do utylizacji.
        My bogaci + media polskie gdzie redaktorzy zarabiaja po 20-30-50-60 i wiecej
        tys. zl rzadimy tym motlochem haha

Ps. wiesz co PO-wcu glupi??????
        MYLISZ sie:)

PZDR
        • Gość: matka_ kurka Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.06, 23:02
          >>>>CHCE ZOSTAĆ CZŁONKIEM PiS, TYLKO MAM PEWNE WĄTPLIWOSCI!

Chciałbym zasilić szeregi PiS, zrozumiałem swój błąd i pragnę się przyłączyć do
          prawych i sprawiedliwych. Zanim to zrobię musze wiedzieć czy jestem godzien, bo
          mam jednak jak każdy liberał pewne grzeszki za sobą, to może od razu do rzeczy
          w punktach:

a) byłem członkiem PZPR, ale to chyba nie przeszkadza
          zostać na przykład szefem komisji finansów jak się jest członkiem PiS
          b) mam 4 wyroki prawomocne, ale sie odwołuje i to chyba nie rzutuje, bo
          przecież pan wicemarszałek cięgnie wózek IV RP
          c) były prezes Kwiatkowski to mój serdeczny przyjaciel, ale jak widzę nawet
          jego daleki kolega Borysiuk ma uznanie PiS, więc chyba to mnie nie przekreśla
          d) niestety byłem też surowym sędzią skazującym opozycję w stanie wojennym, ale
          podobnie jak sędzia kryże tylko tę liberalną.
          e) nie moge też zrezygnować z moich poglądów, uważam, że 3x15 to dobry pomysł,
          Balcerowicz był najlepszym ministrem finansów i nie wyobrażam sobie koalicji z
          lepperem, ale to chyba pozwoli mi zostać ministrem finansów jak Pani Zycie.

To tyle jeśli chodzi o grzechy, jeśli chodzi o cnoty charakterystyczne dla
          członka PiS, to mam brata bliźniaka, umiem wciskać guzik, kiwac w odruchu
          bezwarunkowym potakująco głową, wskazywać zaplutych karłów kontrrewolucji i
          wypełnić przekaz pocztowy dla ojca dyktatora. Mam nadzieję, że moje podanie
          zostanie rozpatrzone pozytywnie, proszę obecnych tu licznie członków sztabu
          PiS, aby przekazali moja propozycję swoim mocodacom.

• dubitando Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... 04.02.06, 15:46
        Naprawdę, wiem co myślą o mnie sfrustrowani POwcy.

Zieeeeeeew....

Mój możdżek ma się dobrze, a i humoru nie tracę:)
    • Gość: Szperacz 1 Merytorycznie o sprawkach Pisu IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 17:52
      Znalazłem ten tekst na Onecie. Warto go przeczytać. .

O MEDIACH, PiSie i CZWARTKOWYM SKANDALU

W czwartek w Sejmie miało miejsce zdarzenie skandaliczne: rządzący Polską
      zakpili sobie z opinii publicznej i uczynili jedno z mediów równiejszym od
      innych. Nie będę rozwijał tego wątku, robiłem to wczesniej. Skupię się na
      ripostach zwolenników PiS jak i samych działaczy tej partii.
      Otóż, mówią oni że nie stało się nic wielkiego, przecież w końcu podpisano
      ponownie ów pakt na oczach wszystkich. Racja, rozpatrując to zdarzenie jako
      wyrwane z kontekstu wraz z jego skutkami stricte materialnymi to faktycznie,
      zdarzenie moze uchodzić za "trzeciorzedne". Ale jest inaczej.
      To co uczynili wczoraj Giertych, Kaczyński i Lepper nie miało mieć znaczenia
      materialnego, tylko symboliczne i psychologiczne: miał to być
      komunikat "gardzimy wami. Możecie sobie pisać i mówić co chcecie ale to my tu
      rządzimy". Możliwe zresztą, że podobnie odebrali ten fakt fani PiS i spółki.
      Tylko że oni się cieszą ale NIE MA Z CZEGO!!
      Media są częstym tematem na forach, wypowiadają się o nich również politycy,
      szczególnie prym wiodą prominenci PiS. Działacze PiS mówią że media powinny
      być "bezstronne". Pozornie brzmi to ładnie ale ładnym to nie jest. Media
      powinny być OBIEKTYWNE a to wcale nie znaczy bezstronne! Wiecie czemu? Bo to by
      znaczyło obojętność mediów na kłamstwa, oznaczałoby rezygnację z poszukiwania
      prawdy na rzecz poprawności politycznej aby tylko nie anarazić się rządzącym. A
      to jest powrót w bardzo ponure czasy. Czym jest poszukiwanie prawdy? Mam na
      mysli chociażby dziennikarstwo śledcze. Dziennikarze mają wielkie zasługi w
      ujawnieniu wszystkich afer związanych z rządami SLD. Czy lepiej by było gdyby
      wówczas media pozostały "bezstronne" i nadal rządziła grupa trzymająca władzę?
      Tutaj zresztą pojawia się ciekawostka: media które dziś krytykują rządy PiS są
      dokładnie tymi samymi mediami które w swoim czasie wydobywały na światło
      dzienne wszelkie brudne sprawy związane z SLD. Wówczas im przyklaskiwano, teraz
      za to samo potępia się je. Moralność Kalego? Mówienie o "bezstronności" mediów
      znakomicie pasuje do charakteru rządów PiS, który ma już sporo kłamstw na
      sumieniu i trudno się dziwić ich strachu wobec prawdy. A skąd wrażenie nagonki
      na ów rząd w porównaniu np. z rządem Millera? Wówczas dziennikarze nie mieli
      tej wiedzy co teraz. Wówczas, 4 lata temu afery w które zamieszani byli
      politycy skrywał mrok tajemnicy. Potem afery te ujrzały swiatło dzienne i
      dziennikarze wzorowo wypełniają powinność jaka spoczywa na "czwartej władzy":
      patrzy pierwszym trzem na ręce a ponieważ pierwsze trzy kręcą-więc stale jest o
      nich głośno. Jestem pewien, że kolejne rządy beda pod równie baczną obserwacją,
      nie tyle z powodu sympatii politycznych dziennikarzy(chociaż wiem że pewien
      wpływ jest)ile z powodu brzemienia jakie rzuciły na władze poprzednie rządy,
      głównie Millera. Już teraz "proplatformerskie" Wprost i TVN nie omieszkały
      wytknąć swoim "idolom" poparcia becikowego czy sprzecznych wypowiedzi
      Niesiołowskiego o PO sprzed kilku lat. A to że nie mówi się o "aferałach" z tej
      partii? Bo może po prostu ich nie ma albo jest nie więcej niż gdzie indziej?
      Warto i tę mozliwośc rozważyć bo jaki macie dowód na to że jest inaczej?
      Wypowiedzi Kaczora? Nie bądźmy śmieszni, chodzi mi o dowód a nie insynuacje
      związane z wyborami.
      Tego wszystkiego nie wmówiła mi Gazeta Wyborcza(którą mam w ręku raz na ruski
      rok)czy inne medium. Najwięcej argumentów dali mi...bracia Kaczyńscy i, w
      mniejszym stopniu, inni działacze PiS. To co mi dały media to dokładnie to samo
      co wam: kampania z użyciem dziadka w Wehrmachcie i pustoszejącej lodówki,
      nieudane rozmowy koalicyjne PiS-PO, zawierucha przy budżecie i terminie jego
      przyjęcia, nieśmiałe flirty a w końcu pakt stabilizacyjny z Samoobroną i LPR.
      Tylko tyle dały mi media, reszta to dedukcja. Wy zaś wolicie słuchać
      Kaczyńskich, podczas gdy oni, w porównaniu z Millerem, mają tylko lepszy aparat
      propagandowy. Miller chował się ze swoimi działaniami, Kaczyński przeciwnie.
      Tylko że ten ostatni dba o odpowiednią otoczkę ideologiczną swoich działań.
      Poza tym, możecie mi wierzyć lub nie, ale mam taką przykrą skłonność do
      wyrokowania o metodach działania i sztandarowych hasłach polskich opcji
      politycznych. Na przykład wiedziałem że Kaczyńscy uczynią jedym ze swoich
      sztandarowych haseł wyborczych tzw. polityke prorodzinną i becikowe. Wiedziałem
      że wytrą sobie gęby rodzinami wielodzietnymi bo to samo uczynili ich
      protoplaści z AWS 5 lat temu: zagrożeni zatonięciem,rzucili jednorazowy dodatek
      rodzinom wielodzietnym. Ale to akurat jest szczegół. Pośrednio przewidziałem
      też jak będą wyglądać rządy PiS. Już w czasie kampanii wyborczej byłem
      zniesmaczony sposobem jej prowadzenia przez PiS, gdyż w dużej mierze
      sprowadzało się to do tworzenia ideologii "wroga":
      mitycznego "komunizmu", "układu", "czworokątu", koła, trójkątu i innych rzeczy.
      Bałem się że partia, która zamiast mówić o gospodarce, o bezrobotnych szuka
      tylko wrogów nie będzie w stanie niczego w Polsce zrobić; będzie tylko jechała
      na psychologii tłumu(nie wiem czy jest taka opcja ale spróbujcie poszperać w
      archiwum onetu to się przekonacie). I miałem rację! Po czterech miesiącach nie
      ma większości parlamentarnej, nie ma budżetu, mało mówi się o gospodarce, jest
      dalej zaś szukanie wroga. Tylko że ten wróg nabrał konkretnych rysów: Platformy
      Obywatelskiej. Zwróćcie uwagę, że dopóki sądzono iż to PiS będzie "tym drugim"w
      koalicji rządowej, wówczas PiSowcy mówili o "przyjaciołach z Platformy".
      Również byli członkowie KLD i pan Schetyna byli tymi przyjaciółmi. Ale kiedy
      doszło im trochę w sondażach-nabrali wiatru w żagle i zaczeli niszczyć
      Platformie opinię. Nie dziwię się niemrawości negocjacji koalicyjnych po
      wyborach. Wówczas już stosunki obu partii były zatrute i to nie z winy PO! No
      ale ponieważ, wbrew temu co sądzą PiSowcy, PiS w nowych wyborach nie zdobyłby
      60, 50 czy 40% poparcia musiano znaleźć większość: i znaleziono w opluwanej
      dotychczas Samoobronie i LPR. I PiS jest w tym momencie tak samo zakładnikiem
      tych partii jak one były zakładnikami PiSu w razie wyborów: będą się scigać w
      pomysłach a PiS za to zapłaci. Ale to cena za niechęć dzielenia się władzą.
      Zwróccie uwage na samą formę paktu stabilizacyjnego: robicie przez rok to
      chcemy to MOŻE wejdziecie do rządu. Typowe dla kogoś kto nie chce oddać stołków
      a nie bardzo widzi inną mozliwość. A mityczny "czworokąt korupcyjny" coś
      zniknął z czołowych haseł rządu. Zniknął bo to wymagałoby robienia czegoś a
      Platformę można żreć dużo łatwiej.

~Paul, 04.02.2006 13:14 (świetny i jakże prawdziwy tekst).

• dubitando Merytorycznie o mediach 04.02.06, 18:15
        Dzisiaj oglądałem transmisję z konkursu skoków narciarskich. Komentator swoim
        zwyczjem nie zauważając co dzieje się na skoczni, ględził o sprawach
        otaczających zawody jak i ogólnie sport narciarski. Padła tam bardzo ciekawa
        historyjka, dlaczego trener skoczków niemieckich jest sam i nie ma przy nim
        jego zatępcy, który zawsze filmował skoki swoich skoczków, aby później je
        analizować. Okazało się, że zastępca trenera kadry skoczków okazał się byłym
        agentem "Stasi", co tka dyskredytuje w Niemczech, że stracił automatycznie
        stanowisko i nie pojedzie na olimpiadę.
        Czekam pokornie, nie na weryfikację trenerów w tym kraju, ale polityków,
        dziennikarzy, profesorów i prezesów spółek skarbu państwa.
        Najciekawszym jest, że ta weryfikacja niedługo nastąpi i stąd takie a nie inne
        zachowania, dziennikarzy, polityków SLD i PO i co poniektórych dotąd
        autorytetów moralnych...
    • Gość: vts to Ty Stara Dupa jesteś IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 22:41
      • Gość: mar Głsowałem na P.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:47
        Ale to co teraz wyprawia ta partia to obciach. Wstyd mi bardzo za permanentnie
        sączący się jad.
        igorjankepost.blog.onet.pl/2,ID69191478,index.html
        newsweek.redakcja.pl/blogi/blog.asp?AutorBloga=M_Karnowski
        • pawel.zary Re: Głsowałem na P.O 11.02.06, 11:07
          Gość portalu: mar napisał(a):

> Ale to co teraz wyprawia ta partia to obciach. Wstyd mi bardzo za
          permanentnie
          > sączący się jad.
          > igorjankepost.blog.onet.pl/2,ID69191478,index.html
          > newsweek.redakcja.pl/blogi/blog.asp?AutorBloga=M_Karnowski

Jak senator Niesiołowski (wtedy poseł) był w ZChN-ie to zachowywał się
          dokładnie tak samo, żeby nie powiedzieć znacznie "gorzej" ;-) Ale wtedy
          atakował SLD i komunę, to był "dobry". Większość działaczy PIs-u (dawnego ZChN-
          u)miało tarczę w postaci Niesiołowskiego.
          Jeżeli Niesiołowski szuka określonego dziennikarza "gnoja i sku..syna", to
          może ma powody? Skąd wiemy co napisał lub ci powiedział publicznie o
          Niesiołowskim jakiś dziennikarz - może nałgał jak pies? Niesiołowski ma być
          hipokrytą i udawać, że nic się nie dzieje?
          Jaki krzyk podniósł się na dziennikarzy "Gazety Wyborczej", że napisali coś o
          gazociągu dla ministra Wassermanna (mnie ta sprawa akurat nie interesuje jak
          wszystkie tego typu). Założyłes nawet dubitando wątek na tym forum w tej
          sprawie :-)
          Akurat Wyborczej nie żałuję, bo mam dystans do tej gazety :-)
          • pawel.zary Re: Głsowałem na P.O 11.02.06, 11:42
            A to fragment tekstu:
            "Roman Giertych zarzucił "Gazecie " kłamstwo, gdy napisaliśmy, że chce on, by
            człowiek Ligi został szefem PAP. Tymczasem Jarosław Kaczyński potwierdził: -
            Giertych zaproponował "jedną panią" na to stanowisko(...)
            Wieczorem w programie "Forum" w TVP 1 wicepremier Ludwik Dorn sugerował, żeby
            nie cytować gazety (nie wymienił nazwy), która coraz częściej żywi się
            kłamstwem i żyje z kłamstwa."
            Link do całości:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3158618.html

Nie bronię Gazety Wyborczej - mam do niej dystans :-) Zwracam uwagę na fakt, że
            jak senator Niesiołowski mówi coś o dziennikarzu "gnoju i sku..synie" (nazywa
            rzeczy po imieniu - po męsku) w prywatnej rozmowie, którą cytuje dziennikarz
            Newsweeka, to jest to "be" :-) Minister Dorn w telewizji zaś mówi o jednej z
            gazet, "która coraz częściej żywi się kłamstwem i żyje z kłamstwa." Sugestia
            jest wyraźna, ale pan minister jest bardzo ostrożny .... :-)
            pzdr

• Gość: gaucho MNIEJ IGNORANCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:27
              Szp. Pawle powtarzając kłamstwa z Gazety Wyb. stajesz się ignorantem,
              oczekującym na tolerancję, jak się wydaje tegoż ignoranctwa a wystarczyłoby
              poprostu więcej rzetelności.
              galba.blox.pl/html/1310721,1441794,13.html?860337
              Co do P.O zaś to PO jest partią odpowiedzialną, stanowczą i pryncypialną. Do
              tego wyrazistą i
              przyjazną. Na dodatek także nowoczesną, nieuwikłaną oraz przejrzystą. Gdyby
              jeszcze tego było mało, to skupia w swoich szeregach niemal cały kwiat polskiej
              polityki. I jeszcze nie ma w PO podziałów, frakcji oraz podkopywania stołków.
              Zwłaszcza tak odpowiedzialni politycy jak pp Tusk, Komornicki, Gronkiewicz-Walz,
              Rokita i Schetyna, są żywymi obrazami ludzi z otwartym szeroko sercem, nie
              znającymi co to podgryzanie, podkopywanie, awanturnictwo i walka na śmierć i
              życie. Słowem PO to wzór nad wzory.
              Pan senator S. Niesiołowski jest aktualnie flagowym okrętem tej idealnej
              formacji, jaką jest PO. Pan senator Niesiołowski ani na ociupinę nie zmienił
              swojego wyrazistego języka. Pan senator od dziesięcioleci znany jest z
              kwiecistej erudycji, z wyjątkowej lotności i dosadności. Pan senator wali prosto
              z mostu, na odlew i rani wroga głęboko. Niczym wytrawny chirurg tnie swym ostrym
              językiem zdiagnozowane przez siebie ogniska chorobotwórcze. I tak kiedyś swoim
              unikalnym skalpelem ciął komunistycznego raka, następnie publicznie operował
              liberalny nowotwór, obecnie zmaga się z ciemnogrodzką i faszystowską zarazą. Po
              drodze pan senator rozprawił się z kilkoma pomniejszymi choróbskami. Powiedzieć
              można, że to Pierwszy Lekarz Rzeczypospolitej. A, że nieprzychylni mu ludzie
              naście lat temu nazwali go I oszołomem Rzeczypospolitej, a że ci sami ludzie
              odsądzali go od czci i wiary przez lata? Nic to! Ważne, że pan senator obecnie
              trzyma z tymi obcymi mu kiedyś ludźmi, czyli teraz jest po stronie Światła! Do
              póki pan Stefan wrzuca wrogom politycznym Salonu, do póty może liczyć na
              wierszówki w opiniotwórczych tytułach i na "występy" w tv. Ot, pożyteczny
              idiota. Po co mu to było na starość? Sam senator tylko wie.

• pawel.zary Re: MNIEJ IGNORANCJI (Jacek Kurski i dekrety) 11.02.06, 13:14
                Gość portalu: gaucho napisał(a):

> Szp. Pawle powtarzając kłamstwa z Gazety Wyb. stajesz się ignorantem,
                > oczekującym na tolerancję, jak się wydaje tegoż ignoranctwa a wystarczyłoby
                > poprostu więcej rzetelności.

A jakież to kłamstwa "powtarzam"? Jeżeli są jakieś kłamstwa to należy oskarżać
                o nie piszącycgh dziennikarzy.
                Nie jestem sympatykiem Gazety Wyborczej :-) Jest to tylko jedno ze źródeł
                informacji na polskim rynku medialnym. Co najwyżej podaje link, a ocena należy
                do czytelników.
                Jeżeli np. dubitando przywołuje jakies odniesienia i daje linki do róznych
                gazet i artykułów "potwierdzających" Jego tezę, to ja daje
                inne "potwierdzające" inną tezę :-) Wskazuję własnie jak łatwo manipulować.
                Jeżeli chodzi o "sprawę gazociągu Wassermanna" to NIE WYPOWIADAŁAEM się tej
                sprawie, bo tego typu "afery" mnie nie interesują i nie sa dla mnie argumentem
                w dyskusji.
                Argumentem może być protest profesorów prawa w stosunku do ministra Ziobro, ale
                to nie ja protestuję (nie znam szczegółów) - wskazuję tylko na sprawę i
                oczekuje raczej zdrowego rozsądku, a nie ślepej "obrony Częstochowy" w
                wykonaniu działaczy lub sympatyków PiS-u. Skoro najwybitniejsi profesorowie
                prawa protestują, to coś w tym chyba jest?

> polityki. I jeszcze nie ma w PO podziałów, frakcji oraz podkopywania stołków.

Kto tak twierdzi? :-) Ludzie są tylko ludźmi (:-)) Tak jest we wszystkich
                partiach, organizacjach, urzędach i firmach :-).
                Mnie niepokoi fakt przedstawiania i naiwnej wiary, że PiS to sami kryształowi
                ludzie - Polacy, praworządni i uczciwi urzędnicy i jak oni przejmą wszystkie
                instytucje w Polsce to nastąpi kres korupcji i telewizja "publiczna" zacznie
                mówić wyłącznie prawdę - nie będzie manipulacji i propagandy.
                Jacek Kurski określił działania dziennika FAKT (sprawa ministra Jurgiela i
                podstawienia limuzyny o. Rydzykowi) jako "niesmaczne" :-))))
                www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060211/kraj/kraj_a_1.html
                I kto to mówi chciałoby się zapytać .... "dziadek Tuska" był "smaczny"?
                Sformułowanie "mniej ignorancji" aż prosi się, żeby użyć w odniesieniu do osób
                ślepo i naiwnie wierzących czyste i uczciwe intencje JAKIEJKOLWIEK WŁADZY - nie
                ma tu nic do rzeczy czy to jest PiS, PO, SLD, LPR czy jakakolwiek inna partia.
                Ja nie wierzę, że "uczciwość" da sie zadekretować nakazem partyjnym - PiS w to
                wierzy (a przynajmniej tak to przedstawia ludziom) :-)))))

• asobnap Re: MAM 24 LATA....GŁOSOWAŁAM NA PO.... 11.02.06, 12:20
      dubitando napisała:

> ALE TERAZ HMMMM ... myślę że Nas ktoś wrednie straszył i dalej to robi, gdyż
      > sytaucja jest dobra:
      >
      ....i oby nie przyszedł ten czas,
      byś znieniła zdanie...
      kolejny raz...
      • Gość: red. Jeneralski Trwają niezobowiązujące zakulisowe rozmowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:39
        P.O z SLD- pisze Karnowski w swoim blogu- smutna rzeczywistość (historyczne
        połączenie w/g nadredaktora Michnika)

"Trwają podobno niezobowiązujące i zakulisowe, ale coraz cieplejsze, rozmowy
        niektórych ważnych polityków Platformy z niektorymi ważnymi politykami SLD. -
        Nic szczególnego, ale jest miło. I to jest ważne, i to się liczy na przyszłość.
        Rozumiemy się - opowiadał mi jeden z dobrze zorientowanych w eseldowskich
        klimatach działacz."
        newsweek.redakcja.pl/blogi/blog.asp?Artykul=12832&Watek=96004&WatekStr=1&DA=120220062247&AutorBloga=M_Karnowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka