Dodaj do ulubionych

Informatyk ma wzięcie u Maxa

06.02.06, 18:47
"(...)do dyspozycji sa karnety na basen(...)" znaczy co, do zar sie jezdzi?
czy do swiebodzina?
Obserwuj wątek
    • Gość: CHinoL Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.ask.com / 65.214.39.* 06.02.06, 19:17
      Wice prezio Maxa Adam Jeske jest chyba preziem Novity, także Max nie wydaje na
      karnety ani grosza (chyba, że sobie koszty na papierze robi). Na pensje także
      za wiele nie wydaje, gdyż korzystając z ogromnego bezrobocia zatrudnia głównie
      na staże a potem za minimalną pensję. Znam kilka osób z Maxa i żadnej
      zadowolonej, po prostu korzystaja z młodych pasjonatów za psie pieniądze. W
      firmie co dziesiąty to znajomy któregoś prezesa i ma funkcję dyrektora, a
      reszta zasówa za pensje sprzątaczek. To jest kapitalizm w wydaniu liberalnym, z
      tego co pamiętam obaj preziowie byli politykami UW, czego są teraz?
      • Gość: wyrobnik Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.ztpnet.pl 06.02.06, 19:18
        Pewnie w PO i marzą o liberalnej Polsce Tuska.
      • monikka271 Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa 07.02.06, 08:16
        Ja słyszałam wiele dobrego o firmie, wiem , że robią duże zlecenia dla firm z
        całej Polski. A mój znajomy zarabia tam naprawdę sporo i nie ma zamiaru
        zmieniać pracy. Ja mu zazdroszczę, bo sama bym się tam zatrudniła, gdybym była
        informatykiem.
      • maxtender Chinol - jaka ksywa taka praca i pensja ;-) 07.02.06, 10:43
        zawsze sie znajdzie jakaś szczekaczka, więc w tym tygodniu padło na ciebie

zawsze leje z młodych, dla których nie ma kwoty wynagrodzenia adekwatnej do ich
        geniuszu, kwadrans po studiach... bo dwóch studentów w USA założyło Googla i
        mają teraz miliardy baksów... więc gdyby wam zlecono napisanie drugiego Googla
        to też byście napisali, też za pare miliardów ;-)

ale to se ne vrati

brawo dla Maxa, aż serce roście, że mimo naszych miłościwie nam panujących władz
        - rozwija sie biznes i to, co jest najcenniejsze w Lubuskiem - młodzi ludzie i
        nowoczesne technologie
        • Gość: Grzegorz Frankowsk Chinol - jaka ksywa taka praca i pensja ;-) IP: *.domain.com / 193.195.76.* 07.02.06, 11:17
          A ja zawsze "leję" z firm, które zatrudniają inzynierów za najniższą krajową i
          potem dziwią się, że im się pracownicy wykruszają po kilku miesiącach.
          MaxElektronik, pomimo, że jest jedną z najstarszych firm informatycznych na
          rynku zielonogórskim, nie rozwija się od wielu lat. Utrzymują mniej więcej
          stałe zatrudnienie, ale za to rotacja pracowników jak w McDonaldzie, Max ma
          swoisty rekord świata, gdyż chyba co czwarty zielonogórski absolwent
          informatyki przechodzi przez tą stuosobową firmę, niestety bardzo szybko każdy
          rozsądny i ambitny stamtąd ucieka:))) Tłuką od wielu lat to samo i tylko co
          roku jakiś koleś z GW przypomina o firmie, o której świat dawno zapomniał...
          Skąd wiem? Pacowałem tam i znam klimat z bliska. Dziękuję firmie, że miałem
          okazje wyszkolić się na szkoleniach za dobre kilkadziesiąt tysięcy złotych,
          jednakże gdy po półtora roku pracy poprosiłem o stówę podwyżki, powiedzieli, że
          nic z tego. Podziękowałem grzecznie, a pierwsza pensja w 'normalnej' firmie
          informatycznej wyniosła moje ponad półroczne wynagrodzenie z Max'a. Pozdrawiam
          pracowników i życzę odwagi w pożegnaniu tej firmy, naprawdę opłaca się.
          Jeszcze odważniejszych zapraszam do UK. Nie wspomnę o zarobkach tutaj, żeby nie
          psuć dnia informatykom w ZG.
          • grzywaczangielski uciekinierze!! 07.02.06, 11:51
            To dobrze, że się wykształciłeś i zdobyłeś doświadczenie. Nikt nikogo na siłę w
            firmie i w Polsce nie trzyma. Widać teraz jesteś bardzo zajęty pracując w
            Anglii, klikając o 11 w połudie w okresie głównego natężenia obowiązków w
            robocie. A odpowiadając na twoje następne pytanie, to jestem bezrobotnym i
            szukam pracy. Nie planuję za to wyjeżdżać z kraju i narzekać, jak większość
            naszych emigrantów, jak to paskudnie w tej okropnej Polsce jest.
            • Gość: nieznany Re: uciekinierze!! IP: *.europe.hp.net 07.02.06, 16:33
              A jakie masz plany?
          • Gość: Marek Florczyk A wcale nie Chinol... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 23:36
            "Dziękuję firmie, że miałem okazje wyszkolić się na szkoleniach za dobre
            kilkadziesiąt tysięcy złotych, jednakże gdy po półtora roku pracy poprosiłem o
            stówę podwyżki, powiedzieli, że nic z tego. "

Miałem okazję również tam pracować i nie podzielam Twojego zdania. Uważam, że
            w Maxie dużo się nauczyłem i zarabiałem całkiem przyzwoicie. Nie wszyscy
            uważają, że byli wyzyskiwanie - ja tak nie uważam. A zdobyta tam wiedza
            przydaje mi się do dzisiaj. (Z firmą pożegnałem się bo stwierdziłem, że chcę
            robić coś innego w życiu - nie z powodów finansowych.)

A Ty sam sobie zaprzeczasz. Firma Ci dała nie jedne marne 100zł ale dużo dużo
            więcej... zainwestowała w Ciebie kilkadziesiąt tysięcy złotych jak piszesz.
            Dzięki temu teraz masz pracę za "półroczne zarobki w Maxie". Czyli dostałeś
            dużo więcej niż się Tobie wydaje. Swoją droga gratuluję Ci nowej posady (jeżeli
            jesteś zadowolony). Czy też inwestują w Ciebie w nowej firmie tak jak w Maxie?
            Czy za 2-3 lata okaże się, że musisz się doszkalać za "swoje" i dołożysz te
            kilkadziesiąt tys. sam, żeby zarobić kolejne pieniądze?

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na to, że część z tych "którzy odeszli" są teraz
            kierownikami i dyrektorami w różnych firmach? Ich odejście z firmy było
            naturalną drogą ich rozwoju ... planowania kariery zawodowej.
      • Gość: ok. Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.06, 15:55
        Pracowałem tam rok.Nie polecam.Zwiewać gdy tylko bedzie taka możliwość.
    • Gość: tomgon Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.ztpnet.pl 06.02.06, 20:49
      Nareszcie jakies dobre wiesci z zielonogórskiego rynku pracy - gratuluje Max!
      • Gość: Felix Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.06, 21:08
        Biedne tam mają pensje..mam tam mnóstwo znajomych.
        • Gość: ZG22 Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:16
          To czemu nie przejdą do ADB? Tam sa większe, a szukali ostatnio.
          • Gość: dawny pracownik Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.ztpnet.pl 07.02.06, 00:47
            bo sa za leniwi, w adb trzeba zapieprzac, a w maxie jest luzik, mozna sie pokrecic i nic prawie nie robic, najbardziej zapieprzaja techniczni, bo ich malutko, a za basen max placi, tylko nie wiem czy duzo, pensje rzeczywiscie sdnio ciekawe, ale nienajgorsze jak na zielonke, srednia podnosza dyrektorzy, ktorych jest ogromna ilosc, rzeczywiscie stara gwardia (czyt. znajomi prezesow),ktora kompletnie nic nie robi oprocz zamieszania, gdyby ich wymienic, to rozwoj by rzeczywiscie ruszyl, pozdrawiam wszystkich wyzyskiwanych, nie liczcie na awanse
            • dominikbar Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa 07.02.06, 08:21
              Widać złapali cię na tym lenistwie i wyleciałeś. Ja natomiast pracuję z firmie,
              która zleca różne zadania dla Maxa i jestem bardzo zadowolony. Dają mi dobre
              ceny, szybko przygotowują oprogramowanie i mają celne uwagi. Cieszy mnie, że
              się rozwijają. Tak Trzymać!!!
    • Gość: PO Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.06, 09:04
      Piękna kariera Pani Marty Sawickiej.Najpierw rzecznik prezydent
      Ronowicz,później pierwsza przyboczna posłanki Bukiewicz,a teraz
      proszę.Gratulacje!
      • Gość: zasieki1 Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:30
        jestem ciekaw, czy artykul powstalby gdyby nie obecnosc w firmie pani
        sawickiej. z innej beczki: kariera, ktora zrobila na mnie ostatnio piorunujace
        wrazenie to kariera pana tomka kulakowskiego. jak sie chce to mozna!
        www.kulakowski.pl
        • Gość: Celinka Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.06, 15:57
          Pani Sawicka załatwiła artykuł?Tego nie wiem.Być może.Jeszcze zna
          media,przecież była rzecznikiem.Ale czy to powód do krytyki?
    • Gość: Timon Surikatka Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:22
      Nie wiedziałem, że mamy taką drugą dobrą firmę jak ADB, może będziemy mieli
      lubuskie zagłębie krzemowe? Niedaleko jest już zagłębie miedziowe:)
    • Gość: persona non grata Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.ztpnet.pl 08.02.06, 00:19
      max to "dzielna łajba", tylko ze sternik boi sie wody. prezes musi byc KIMS kto
      ciagnie firme do przodu. poprzedni taki byl, obecny zajmuje sie glownie
      czytaniem korespondencji swoich pracownikow.
      firma, mimo ze zatrudnia KILKU naprawde swietnych specjalistow, jest
      głównie "zapleczem informatycznym" macochy z Poznania. stad te niskie pensje,
      ale jak ktos dobrze klakieruje prezesowi to moze liczyc nawet na sluzbowe auto.
      najbardziej cenieni sa jednak ci, ktorzy nie przeszli na ciemna strone [czyt.
      ADB] - bo nie zdali tam testow i zostali jako "lojani" pracownicy.
      grabież premii przez dyrektorów to niestety normalka.
      • bociek121 Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa 08.02.06, 08:23
        Znam Max Elektronik od wielu lat. Są stabilną firmą na rynku it. Gdyby nie
        dobre zarządzanie firmą nie byłoby dziś jej sukcesów. Moje uznanie dla zarządu.
    • pomruk Brawo! 08.02.06, 10:44
      W takim razie cieszmy się, ze mamy (co najmniej) 2 znaczace firmy typu Hi-Tech w
      naszym miescie. Tak trzymać! Oby takich firm przybywało w tempie 3 firmy rocznie ;)
    • Gość: Jodi di Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:57
      Dobrze,że nie przenieśli firmy z Zielonej Góry do Poznania. Ja tam sie cieszę,
      że jest. To chyba lepsza wizytówka dla miasta niż fabryka parkanów i elementów
      ogrodowych.
      • tezgucio Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa 08.02.06, 15:48
        Gość portalu: Jodi di napisał(a):
        > Dobrze,że nie przenieśli firmy z Zielonej Góry do Poznania. Ja tam sie
        cieszę,
        > że jest. To chyba lepsza wizytówka dla miasta niż fabryka parkanów i
        elementów
        > ogrodowych.
        ta od parkanów jednak jest trochę większa
    • Gość: falubaz Re: Informatyk ma wzięcie u Maxa IP: .1P3D* / 194.75.37.* 09.02.06, 10:22
      Powinni dawac karnety na mecze Klubu FALUBAZ Zielona Gora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka