28.02.06, 17:59
Składam niedługo wniosek o przyznanie tego lokum.Co sądzicie o ktbsach?Dużo
jest na nie chętnych???
Obserwuj wątek
    • Gość: SIMONKA Re: ktbs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:02
      DOBRZE SIĘ ZASTANÓW. JAK MYŚLISZ DLACZEGO JEST TYLE OGŁOSZEŃ W
      LUBUSKIE:,,ODSTĄPIE KTBS,,. PODAM CI PRZYKŁAD. ROCZNY BLOK KTBS: WILGOĆ,
      NISZCZELNE OKNA PCV. SĄSIEDZI OD PÓŁ ROKU REKLAMUJĄ BEZSKUTECZNIE. WYSOKI
      CZYNSZ. JAK DOKŁADNIE SOBIE POLICZYSZ I PRÓWNASZ NP. DO RYNKU WTÓRNEGO TO SIĘ
      NIEŹLE ZDIWISZ. POSTAWIĄ BLOK I NATYM ICH FUSZERKA SIĘ KOŃCZY. DROGI NIE ROBIĄ,
      BO NIE MA PIENIĘDZY. MNÓSTWO MOGĘ PODAĆ PRZYKŁADÓW. W KAŻDYM BĄDŹ RAZIE DOBRZE
      SIĘ ZASTANÓW.
      • dziewanna10 ktbs 28.02.06, 19:33
        Skoro składam podanie to znaczy,że sie zastanowiłam.
        Jednak jestem wdzięczna za wszelkie uwagi na temat jak się mieszka w ktbsach.A
        na mieszkanie z rynku wtórnego ,no cóż...po prostu mnie nie stać.
        • Gość: magjug Re: ktbs IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 09:06
          mieszkam od kilku mieśiecy, więc nie mam tak złych opinii jak SIMONKA. czynsz
          faktycznie wysoki, ale przeciez o tym wiedzieliśmy zanim były klucze do
          odbioru. ja jestem zadowolona z mieszkania, nawet bardzo:) a co do listy
          chętnych, to faktycznie lepiej się pośpieszyć (o ile jeszce nie zlożyłaś), bo z
          tego co wiem to pewnie niedługo zaczną robić listę rezerwową, o ile już nie
          zaczęli jej robić.
          • dziewanna10 Re: ktbs 01.03.06, 11:07
            Ale przeciez ma być komisja dopiero w połowie miesiąca więc jak juz by mogli
            zrobić listę?A podobno ostatnio było więcej mieszkań niz chętnych i prowadzili
            trzy razy nabór.
            • Gość: magjug Re: ktbs IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 11:13
              takie doszły mnie słuchy... od prezesa... ale może tylko popędza
              niezdecydowanych... jak ja składałam papiery i potem załątwiałam resztę
              papierów, to na korytarzu wisiała juz lista rezerwowa... co do ostatniego
              naboru to nie wiem jak było, ja miałam nabór w kwietniu 2004. I ludzisków było
              mnogość... a co jakiś czas zaglądam na stronę KTBSu i nic nie ma o naborze...
              wtedy tez nie było...
    • Gość: miś jakie są tam wady IP: 82.160.254.* 01.03.06, 13:00
      A jak jest w tych blokach np. z akustyką?To prawda,że wszystko słychać .i ,że
      juz się sypią w środku?
      • Gość: magjug Re: jakie są tam wady IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 13:12
        ja sąsiadów nie słysze, tylko jak jest głośniej na klatce, ale nie przez ściane
        między mieszkaniami.... jak w rurach leci to też ale to przecież normalka. czy
        sie sypią? popękały mi ściany, bo blok nowy, więc tego też nie można zaliczyć
        do usterek. jedyne co, to widziałam plamę pod oknem na klatce, tym na poddaszu,
        pewnie coś nie zaizolowali. to tyle.
    • dziewanna10 opłaty 01.03.06, 13:40
      A jakie sa opłaty za metr?To prawda,że jak się wpłaci kaucję od razu po
      przyznaniu mieszkania można sobie wybrac piętro? (ciekawe które ma największą
      popularność:))Mam jeszcze pytanie czy opłaty są zależne od wielkości
      mieszkania np.w większym płaci się mniej za metr kwadratowy.
      • Gość: magjug Re: opłaty IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 13:56
        chodzi Tobie o czynsz czy o wpłatę własną? bo czynsz mam teraz 420 złotych....
        64,91 (3 pokoje) x 6,47 zł.. albo cos koło tego. a wpłaty własnej to u nas było
        po 500 zl za metr, z tego co wiem, to teraz ma byc 570, nie wiem czy na pewno.
        To juz musisz sama się dowiedzieć. A mieszkanie wybierasz sama jak wpłacisz nie
        kaucję, tylko kwotę partycypacji, kaucję wpłacasz przed samym odbiorem kluczy.
        Kwota czynszu za metr jest w każdym mieszkaniu w tym samym bloku taka sama, ale
        wysokosci czynszu są różne między poszczególnymi blokami. ja płacę wiecej niż
        moja koleżanka, bo jej blok był kredytowany na innych warunkach niż mój.
        • dziewanna10 opłaty 01.03.06, 14:15
          Dzięki za informacje.Chodziło mi o czynsz.Pewnie będziemy sąsiadkami:))
          • Gość: magjug Re: opłaty IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.06, 14:21
            pewnie tak:) ale na czynsz nastaw się większy niż mój, przynajmniej w kwocie za
            metr. te nowe bloki będą z nowego kredytu budowane. a poza tym lojalnie
            uprzedzam, że przez pierwsze 3 m-ce płaci się dużo, bo to zaliczkowo liczą
            oprócz czynszu wodę, ogrzewanie... jak ja dostałam 600 do zapłaty i potem 2
            razy po 700 to byl lekki szok.... teraz juz sie unormowało.
    • dziewanna10 ktbs 05.03.06, 16:13
      Podnoszę wątek.Może się jeszcze czegos dowiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka