macieya 29.04.06, 01:20 jeju jeju... kolejny sensacyjny material Pani Salwackiej - gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 09:28 ten tamten kto pisał(a) ten artykuł konczył szkołę dla lizusów stąd takie pseudo zbulwersowanie. A w sumie z treści między wierszami można wyczytać fascynację. "Dlaczego w mojej szkole tego nie było??? Listy dla prymusów zwłaszcza. ;)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 10:34 Brawo dyrekcja elektronika!!!!!Ktoś w koncu próbuje cos zrobić z tą nieokielzaną holotą ( a najbardziej podobal mi się fragment ,że jak ktos nie chce to nie musi chodzic do naszej szkoly...)- wreszcie ktoś pokazuje rozbestwionym menelom miejsce w szeregu ..........zupelne przeciwienstwo bezstresowego wychowania co tyle zlego przynioslo.....jeszcze raz brawo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogrod87 Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 29.04.06, 19:12 Chodzę do tej szkoły 3 lata, i jakoś specjalnie nie odczułem, że frenkwencja się zwiększyła, przeciwnie jest taka sama jak była, a może nawet mniejsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Jak kuratorium takie madre to... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.04.06, 12:03 Jak kuratorium takie madre to moze zakwestionuje mozliwosc udzielenia w obecnosci innych uczniow nagany przez dyrektora szkoly? Wkoncu to tez pietnowanie publiczne ucznia! Zalosne kuratorium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów IP: *.zacisze.zgora.pl 29.04.06, 12:04 Jasne, ze powinni jakos karac wagarowiczow i meneli itd, ale wiecie bez przesady. Po to sa rozne ustawy, zeby ich przestrzegac. Teraz dyrektor wypisal uczniow, ktorzy wagaruja, co bedzie dalej... Ja slyszalam w srode w Radiu Eska tego dyrektora i tlumaczyl sie bezsensownie. Ze to element wychowawczy, a jak babka go zapytala no ale po co czy jakos tak, to on mowi - zeby inni sobie przypominali o tych co uciekali. Masakra, zeby tak tlumaczyl sie dyrektor, szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
ydnal Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów 29.04.06, 12:19 No i bardzo dobrze postepuje dyrekcja. Niech debil jeden z drugim pomysli, zanim pojdzie na wagary albo zachowa sie jak bydle wobec innych. W normalnym kraju, takiej chocby Anglii, w gazetach pisze sie po nazwisku i jeszcze dodaje, ze taki delikwent mieszka na takiej lub innej ulicy! I co? Anglia to kraj bez swobod demokratycznych? ALE WIEDZA ZE DRUGA STRONA MEDALU JEST ODPOWIEDZIALNOSC ZA WLASNE DZIALANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Jak Pani Sałwacka nie rozumie problemu IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 14:35 Szanowna Pani Redaktor! Nie moge pojac dlaczego Pani z uporem maniaka zajmuje sie sprawami oswiaty-działki, której Pani po prostu nie czuje.Zeby zrozumiec problemy szkol trzeba byc albo uczniem albo rodzicem lub nauczycielem. O ile wiem Pani byla tylko tym pierwszym i na tym Pani kontakt ze szkola sie skonczyl.W odwrotnosci do Pani ja jestem rowniez rodzicem i bylam nauczycielem. Konczyla Pani LO-1 tzw "elitarna" szkole, w ktorej nie bylo problemow (!) z mlodzieza, w kazdym razie oficjalnie.Wie Pani też, ze jest to nieprawda, bo w LO-1 rowniez usuwaja ze szkoly za duza ilosc godz.nieobecnych nieusprawiedliwionych, choc tam sie nie skresla-tam uczen sam odbiera dokumenty-czyli rezygnuje z nauki. Roznica polega na tym, ze tam nie moze byc takiej tablicy, bo psulaby wizerunek szkoly,jakze nieskazitelnej (!)Z pewnoscia pamieta Pani jak poczta pantoflowa przekazywaliscie sobie jako uczniowie informacje o wyrzuceniu ze szkoly jakiegos Iksinskiego. Roznica miedzy tymi szkolami polega na tym, ze w Elektroniku robi sie to przy otwartej kurtynie, uczniowie i rodzice wiedza co sie w szkole dzieje, nie ma plotek, niedomowien, wszyscy sa swiadomi konsekwencji nieuczeszczania do szkoly, ktora ,przeciez w wiekszosci, sami sobie wybrali. "Uczeń ma prawo do godności osobistej. Dyrekcja i nauczyciele nie mogą poniżać, ośmieszać ucznia. Nie mogą dlatego wywieszać nazwisk uczniów, którzy dostali nagany, albo zostali wyrzuceni ze szkoły - tłumaczy Roman Sondej, lubuski kurator oświaty i zapowiada, że sytuację zbadają wizytatorzy kuratorium - Takich sytuacji nie powinno być w szkołach. Nie można ucznia karać dwukrotnie." Zgadzam sie, ze uczen ma prawo do godnosci osobistej, nie zgadzam sie jednak, ze wywieszanie nazwisk uczniow, ktorzy zlamali statut szkoly jest ponizaniem i osmieszaniem.Pokazywanie dzialan dyrekcji i calego grona pedagogicznego zmierzajacych do poprawy sytuacji uwazam za calkowicie uzasadnione i godne pochwaly, nie traktuje ich jednoczesnie jako ponowne karanie delikwenta, ktoremu sie nie chce chodzic ne lekcje. Jesli Pani Redaktor nie spotkala sie z tym w swojej szkole to nie mozna krytykowac dzialan tej, ktora nie udaje, ze problemu nie ma, nie robi ze swoich dzialan tematu tabu.Jako rodzica, przychodzacego na np zebranie, taka tablica bylaby cenną informacją o podejmowanych dzialaniach-wyroznianie i docenianie oraz nagany dla wszystkich tych, ktorzy na to zasluguja.Kara nie jest "piętnowaniem" uczniow, ale rowniez dzialaniem wychowawczym. "Szkoła w ten sposób chce walczyć o dobry wizerunek i świetne wyniki w nauce." Pani sie z tym nie zgadza-ma Pani do tego prawo. Pani dawna szkola (LO-1)robiac to samo co w Elektroniku, ale "po cichu" tez walczy o dobry wizerunek. Ale czy to jest do konca uczciwe? Mowmy o problemach glosno, nie udawajmy, ze nic sie nie dzieje i nie podcinajmy skrzydel tym, ktorzy nie boja sie podejmowac takich dzialan.Brawo Elektronik, brawo Dyrekcja i Grono Pedagogiczne. Kazda podejmowana inicjatywa jest lepsza od braku jakiejkolwiek. Jestem pewna,ze sluzy ona uczniom, choc moze jeszcze nie do konca sa do tego przekonani. A Pani Redaktor proponuje zmiane tematyki proponowanych artykulow, bo oswiata nie jest Pani "mocną stroną" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: Jak Pani Sałwacka nie rozumie problemu IP: *.ztpnet.pl 29.04.06, 16:15 Pani Barbara pewnie uczy w Eletroniku.Stąd jej nastawienie do sprawy.Mnie się artykuł podoba.Przecież Pani Sałwacka nie ocenia dyrektora,tylko przedstawia sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Jak Pani Sałwacka nie rozumie problemu IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 18:53 Pudło! Nie uczę w Elektroniku.W odróżnieniu od Pana(Pani)Łuki mnie się artykuł nie podoba. Ja również tylko przedstawiam sprawę. Ta sławetna gablota jest autorstwa Dyrekcji, więc chyba jednak Pani Redaktor, może pośrednio, ale jednak ocenia dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
stevills Jak Pani Barbara nie umie czytać..... 29.04.06, 19:33 Specjalnie kilka razy przeczytałem ten artykuł, żeby się upewnić czy aby może czegoś nie przeoczyłem. I za groma znaleźć w nim nie mogę jakiejkolwiek prywatnej oceny Pani Sałwackiej. Może była nauczycielka Barbara pokaże mi gdzie w tekście jest ta ocena? I żeby nie było niedomówień. Też nie jestem fanem owej Pani Redaktor, ale jak się kogoś krytykuje, to wypadałoby podać jakieś konkrety. Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Jak Pani Barbara nie umie czytać..... IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 20:04 Panie Kamilu! Proszę skoncentrowac się choć na tytule artykułu. Powinno wystarczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: Jak Pani Sałwacka nie rozumie problemu 29.04.06, 19:45 Gość portalu: Barbara napisał(a): > Konczyla Pani LO-1 tzw "elitarna" szkole, w ktorej nie bylo problemow (!) z > mlodzieza, w kazdym razie oficjalnie.Wie Pani też, ze jest to nieprawda, bo w > LO-1 rowniez usuwaja ze szkoly za duza ilosc godz.nieobecnych > nieusprawiedliwionych, choc tam sie nie skresla-tam uczen sam odbiera > dokumenty-czyli rezygnuje z nauki. Nie skreśla się, bo do szkoły chodzi elita, która może mieć prawnika w rodzinie Roznica miedzy tymi > szkolami polega na tym, ze w Elektroniku robi sie to przy otwartej kurtynie, > uczniowie i rodzice wiedza co sie w szkole dzieje, nie ma plotek, niedomowien, > wszyscy sa swiadomi konsekwencji nieuczeszczania do szkoly, ktora ,przeciez w > wiekszosci, sami sobie wybrali. > "Uczeń ma prawo do godności osobistej. Dyrekcja i nauczyciele nie mogą poniżać, > ośmieszać ucznia. Nie mogą dlatego wywieszać nazwisk uczniów, którzy dostali > nagany, albo zostali wyrzuceni ze szkoły - tłumaczy Roman Sondej, lubuski > kurator oświaty i zapowiada, że sytuację zbadają wizytatorzy kuratorium - Takic > h > sytuacji nie powinno być w szkołach. Nie można ucznia karać dwukrotnie." > > Zgadzam sie, ze uczen ma prawo do godnosci osobistej, nie zgadzam sie jednak, z > e > wywieszanie nazwisk uczniow, ktorzy zlamali statut szkoly jest ponizaniem i > osmieszaniem.Pokazywanie dzialan dyrekcji i calego grona pedagogicznego > zmierzajacych do poprawy sytuacji uwazam za calkowicie uzasadnione i godne > pochwaly, nie traktuje ich jednoczesnie jako ponowne karanie delikwenta, ktorem > u > sie nie chce chodzic ne lekcje. Jesli Pani Redaktor nie spotkala sie z tym w > swojej szkole to nie mozna krytykowac dzialan tej, ktora nie udaje, ze problemu > nie ma, nie robi ze swoich dzialan tematu tabu.Jako rodzica, przychodzacego na > np zebranie, taka tablica bylaby cenną informacją o podejmowanych > dzialaniach-wyroznianie i docenianie oraz nagany dla wszystkich tych, ktorzy na > to zasluguja.Kara nie jest "piętnowaniem" uczniow, ale rowniez dzialaniem > wychowawczym. > > "Szkoła w ten sposób chce walczyć o dobry wizerunek i świetne wyniki w nauce." > > Pani sie z tym nie zgadza-ma Pani do tego prawo. Pani dawna szkola (LO-1) robia > c > to samo co w Elektroniku, ale "po cichu" tez walczy o dobry wizerunek. Ale czy > to jest do konca uczciwe? Mowmy o problemach glosno, nie udawajmy, ze nic sie > nie dzieje i nie podcinajmy skrzydel tym, ktorzy nie boja sie podejmowac takich > dzialan.Brawo Elektronik, brawo Dyrekcja i Grono Pedagogiczne. Kazda podejmowan > a > inicjatywa jest lepsza od braku jakiejkolwiek. Jestem pewna,ze sluzy ona > uczniom, choc moze jeszcze nie do konca sa do tego przekonani. Sądząc po tej wypowiedzi to Barbara pracuje raczej w I LO niż w Elektroniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Jak Pani Sałwacka nie rozumie problemu IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 20:00 I znów pudło! Nie uczę w LO-1. Proponuję skupić się na meritum sprawy, a nie zgadywaniu w jakiej szkole pracuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: Jak Pani Sałwacka nie rozumie problemu 29.04.06, 20:42 Meritum sprawy już zostało, według mnie, rozpracowane przez ciebie. A to gdzie pracujesz inna sprawa. Chodziło mi o to, że podobnie odbieram sytuację w I LO. Odpowiedz Link Zgłoś
stevills Z tego co pamiętam..... 29.04.06, 14:38 ...podobnego rodzaju lisy ale z samymi nazwiskami wieszane były w elektroniku za moich czasów, czyli jakieś 8-10 lat temu. Nikt wtedy afery nie robił. A tutaj nagle problem. Jak to mawiali w jednym filmie "w dupach się poprzewracało". Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brachu Mniej niż zero ... IP: *.sympatico.ca 29.04.06, 16:47 Może myślisz, że więcej coś znaczysz, Bo masz rozum, dwie ręce i chęć, Twoje miejsce na ziemi tłumaczysz, Zaliczoną maturą na pięć ... Są tacy, to nie żart, Dla których jesteś wart ... Mniej niż zero ... mniej niż zero ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petep Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 20:15 chodze do tej szkoly a nawet tego nie zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Jak szkoła piętnuje wagarowiczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:23 JEŻELI UCZNIOWIE I RODZICE AKCEPTUJĄ TAKĄ SYTUACJĘ TO NIECH TAK BEDZIE. kURATOR NIE POWINIEN SIĘ WTRĄCAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś