Dodaj do ulubionych

GŁOS NA SLD

IP: *.ceron.pl 17.01.03, 17:21
Głosowałem na sld ,a teraz wstydzę się bardzo.
Obserwuj wątek
    • markoniec Re: GŁOS NA SLD 17.01.03, 17:42
      rozwiń !
      • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 18:06
        Chyba zwiń,a raczej :"sztandar wyprowadzić".
    • tezgucio Re: GŁOS NA SLD 17.01.03, 19:43
      Gość portalu: RE napisał(a):

> Głosowałem na sld ,a teraz wstydzę się bardzo.

Wtydź się po cichu. A na drugi raz głosuj tak żeby się nie wstydzić (zadanie
      trudne, może nawet niewykonalne).
      • markoniec Re: GŁOS NA SLD 17.01.03, 21:00
        właśnie, mnie Forumowicze namówili i na razie się nie wstydzę :-)))
        • Gość: kredka Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 22:50
          markoniec napisał:

> właśnie, mnie Forumowicze namówili i na razie się nie wstydzę :-)))

czemu sie nie wstydzisz?
          • markoniec Re: GŁOS NA SLD 17.01.03, 22:56
            bo juz duży jestem :-)
            • tezgucio Re: GŁOS NA SLD 18.01.03, 00:03
              markoniec napisał:

> bo juz duży jestem :-)

Papier też tak mówił dopóki go kredka nie zamalowała.
    • Gość: milioner Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 19:45
      Ja też głosowałem jako jedyny w mojej rodzinie na ta pierdoloną lewicę,i
      co .Wśród moich kilkunastu znajomych prowadzących działalność zostało
      trzech.Rodziny popadały w długi,nędzę. Też mi potwornie wstyd przed
      rodziną.Jeszcze podnieście podatki,zusy i wszyscy znajdziemy się na śmietniku.
      • Gość: heniek Re: GŁOS NA SLD IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 18.01.03, 23:23

a ja sie nie wstydze,
        nie wiem natomiast co odczuwaja ci ktorzy glosowali na obecna prezydent
        chetnie poczytam o sukcesach- jakichkolwiek
        • Gość: Mis Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:59
          Heniu, niedawno podliczyłem sobie dodatkowe obciązenia mi fundowane: winietki
          (może nie wejdą), podatki od oszczędności, składka zdrowotna. Wyszło mi, że mam
          w plecy wyjazd mojego dziecka na wakacje. Zarabiam mniej i więcej oddaję! Teraz
          jeszcze na dodatek będą eksperymentować na moim samochodzie, na który
          pracowałem pół życia.
          • Gość: heniek Re: GŁOS NA SLD IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 19.01.03, 00:25
            Gość portalu: Mis napisał(a):

> Heniu, niedawno podliczyłem sobie dodatkowe obciązenia mi fundowane: winietki
            > (może nie wejdą), podatki od oszczędności, składka zdrowotna. Wyszło mi, że
            mam
            >
            > w plecy wyjazd mojego dziecka na wakacje. Zarabiam mniej i więcej oddaję!
            Teraz
            >
            > jeszcze na dodatek będą eksperymentować na moim samochodzie, na który
            > pracowałem pół życia.

polecam rocznik statystyczny do przestudiowania i nie chodzi tylko o nasz kraj
            ale gospodarke na swiecie- dowiesz sie ze jest recesja, byc moze dlatego
            zarabiasz mniej, chociaz powodem tego moze byc rowniez to ze np. pracujesz
            mniej wydajnie- mozliwosci jest wiele

i nie jest to bezposrednia wina sld, bin ladena ani tez nawet ronowicz (no
            dobra- troche bin ladena jest, bo spadla sprzedaz biletow lotniczych)

nie wiem czy czytasz gazety, ale kwasniewski ustawe o biopaliwach zawetowal
            jesli na autko pracowales pol zycia to trabantem zapewne nie jezdzisz i autko
            Ci sie od biopaliwa nie rozsypie (nawet trabant nie powinien wybuchac), tym
            bardziej ze jak poczytasz troche akty prawne to sie dowiesz, ze juz dzis jest
            mozliwosc aby "dewastowac" Twoje autko biopaliwami

nie wiem gdzie sa takie tanie wyjazdy, niby dzieci nie mam ale warto wiedziec

co do winiet to ja osobiscie jestem gotow zaplacic jesli ktos w koncu zrobi cos
            w tym kierunku aby autostrady byly, bo do tej pory zbyt wiele w tym temacie nie
            zrobiono ani z prawa ani z lewa- co by byc sprawiedliwym
            • markoniec Re: GŁOS NA SLD 19.01.03, 00:49
              ja też jestem skłonny zapłacić za winiety !
              Bez tych pieniędzy autostrad nie będzie.
              • Gość: Mis Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 01:06
                Najpierw autostrady potem winiety!!! Nic nie zbudują a pieniądze wyciągną.
                Akcyza w paliwach miała być na drogi. Opłaty parkingowe na nowe parkingi. I co?
                I nic. Wkurza mnie taka pomysłowość - nic nie zrobiłem, ale wyciągnę pieniądze
                z cudzej kieszeni.
                Wiem, że biopaliwa Kwaśniewski zawetował - bardzo to mnie ucieszyło. Niestety
                jestem pesymistą odrzucą jego weto. Mam nadzieją, że w naszym rejonie nie ma
                paliwa rafinerii Gdańsk. Wiem, że w paliwie są dodatki rośłinne ale nie podoba
                się mi, że ma to być minimum, podkreślam minimum 4,5 proc. Czyli może być
                więcej. A dzieci nie wysyłam na wyspy Kanaryjskie. Wiem, że jest recesja, ale
                nie podoba mi się, że wciąż wyciągają kasę z mojej kieszeni. W tej chwili
                wyciąga SLD.
                • Gość: heniek Re: GŁOS NA SLD IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 19.01.03, 01:47

nie wiem czy wiesz ile kosztuje 1 kilometr autostrady?
                  podpowiem Ci, ze ani ja ani Ty, ani nasze rodziny za zycia takich pieniedzy nie
                  zarobia, nie mowiac o odlozeniu

winiety moze nie sa najlepszym pomyslem na swiecie, ale jak masz jakis inna
                  ciekawsza i jednoczesnie skuteczna propozycje to chetnie przeczytam, a pisanie
                  ze autostrady powinny byc, nie jest niczym nowym ale skutecznych- spolecznie
                  akceptowanych rozwiazan nie widac

byc moze bedzie taniej zaplacic za winiety niz za remonty uszkodzonych aut na
                  naszych drogach?

mozna dalej nic nie robic w tym kiedunku aby powstaly autostrady ale wtedy po
                  dobrych drogach bedziemy jezdzic... za nasz zachodnia granica :(

nie napisales ile te wakacje kosztuja, ale to byc moze dlatego ze te Twoje
                  wyliczenia byly odrobine niedokladne

ten wybor paliwa moglby byc tak dla "spokojnosci" sceptykow, przy jednoczesnej
                  takiej polityce fiskalnej panstwa, aby biopaliwo bylo troszke tansze od
                  tradycyjnego
                  ciekaw jestem czy wtedy byloby Ci az tak zal dorobku polowy swojego zycia
                  a swoja droga to chcialbym sie przejachac taka bryka

a co do wyciaganych przez sld pienidzy to powiem Ci ze buzek rowniez je
                  wyciagal z naszych kieszeni

a takie wyciaganie nazywa sie podatkiem (pod roznymi postaciami) i jest
                  przeznaczany (czasem madrze a czasem robi sie wizytowki i rozdaje w noc
                  sylwestrowa a za sprzatanie zaplacic i tak trzeba, ale chociaz kampania
                  zrobiona) na cele spoleczne, dzialnosc panstwa itp.

> Najpierw autostrady potem winiety!!! Nic nie zbudują a pieniądze wyciągną.
                  > Akcyza w paliwach miała być na drogi. Opłaty parkingowe na nowe parkingi. I
                  co?
                  >
                  > I nic. Wkurza mnie taka pomysłowość - nic nie zrobiłem, ale wyciągnę
                  pieniądze
                  > z cudzej kieszeni.
                  > Wiem, że biopaliwa Kwaśniewski zawetował - bardzo to mnie ucieszyło. Niestety
                  > jestem pesymistą odrzucą jego weto. Mam nadzieją, że w naszym rejonie nie ma
                  > paliwa rafinerii Gdańsk. Wiem, że w paliwie są dodatki rośłinne ale nie
                  podoba
                  > się mi, że ma to być minimum, podkreślam minimum 4,5 proc. Czyli może być
                  > więcej. A dzieci nie wysyłam na wyspy Kanaryjskie. Wiem, że jest recesja, ale
                  > nie podoba mi się, że wciąż wyciągają kasę z mojej kieszeni. W tej chwili
                  > wyciąga SLD.
                  • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 10:14
                    To wszystko to czcze frazesy , kaskada banałów.Polska nie ma czasu.Już pisałem
                    na tym forum. Potrzebna naprawa Państwa.Znieść koncesje , ulgi.Reforma
                    podatków - podatek liniowy.Przykład rozwoju Rosji,Esonii"tygrysów azjatyckich"
                    to nie jest przykład wzięty z kosmosu.To przykład na wschód od Warszawy.
                    • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 15:59
                      Zanim Ronald Reagan został w 1980 roku prezydentem Stanów Zjednoczonych, przez
                      20 lat głosił poglądy gospodarcze, które groziły politycznym samobójstwem.
                      Nie podlizywał się motłochowi, a odwrotnie, wyśmiewał populistów, tych, co to
                      dla pozyskania wyborczego mięsa obiecują, że wszystko, a nawet jeszcze więcej,
                      będzie za darmo, i aby było dobrze biednemu, wystarczy zabrać bogatemu lub
                      dodrukować pieniędzy.

Przekonywał, że im mniej państwo (za pomocą niezliczonych urzędów, organów,
                      instytucji itp.) wtrąca się w życie obywatela, tym lepiej i obywatel, i państwo
                      na tym wychodzą.
                      Wskazywał na tyranię biurokracji i niebotyczne koszty jej utrzymania. Dowodził,
                      że tylko drastyczne obniżenie (a nie podwyższanie!) wszelkich podatków prowadzi
                      do ożywienia gospodarki, bo im więcej pieniędzy zostaje do dyspozycji
                      przedsiębiorcy, tym chętniej je zainwestuje w nowe miejsca pracy i rozwijanie
                      własnej działalności, a im więcej forsy (bo zapłaci mniejszy podatek) będzie
                      miał do wydania szary człowiek, tym chętniej zostawi ją w sklepach. Tak -
                      tłumaczył Reagan i jego zaplecze, zwolennicy wolności gospodarczej zwani
                      liberałami - napędza się koniunkturę.
                      Twierdził, że w takim systemie nawet ubogim i naprawdę potrzebującym pomocy
                      jest lepiej - bo wraz z umniejszeniem roli pasożytniczej biurokracji - ta pomoc
                      trafia do nich szybciej, zaś ogólny dobrobyt podnosi jej jakość, a także
                      angażuje w solidarność z bliźnim w potrzebie znacznie więcej wolontariuszy oraz
                      darczyńców.
                      Takie oto właśnie samobójcze poglądy głosił przez 20 lat Ronald Reagan, zanim
                      został jednym z najwybitniejszych prezydentów w historii Ameryki. Więc jak to
                      możliwe, że wygrał wybory? Co stało się takiego, że wyśmiewając populistów,
                      narażając się biurokratom, pokazując figę demagogom i różnej maści socjalistom,
                      pokonał swoich rywali? Czyżby w ostatniej chwili poszedł po rozum do głowy i na
                      potrzeby kampanii prezydenckiej zmienił poglądy?
                      Nic podobnego! Jak napisali Rosa i Milton Friedman (laureat nagrody Nobla,
                      genialny myśliciel i ekonomista) w swojej książce "Tyrania Status Quo": "Ronald
                      Reagan został wybrany nie dlatego, że dostosował swoje poglądy do tego, co
                      chcieli usłyszeć jego wyborcy, ale ponieważ społeczeństwo zaakceptowało
                      poglądy, które głosił przez blisko dwie dekady". Zaakceptowało zaś dlatego, że
                      miało po dziurki w nosie pogłębiającego się z roku na rok kryzysu, że
                      biedniało, a w kraju rosło bezrobocie, podatki i pesymizm.
                      Można by więc zaczerpnąć z tej historii łatwą pociechę: w końcu i społeczeństwo
                      polskie dojdzie do wniosku, że nie warto słuchać populistów i posłucha mądrych.
                      Pokażcie mi tylko, gdzie ten polski Reagan (a choćby i Reaganik malutki) jest.

• Gość: Mis Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 15:16
                    Keńku dyskusja z Tobą chyba nie ma większego sensu. Ja mówię o tym, że w chwili
                    kiedy więszośc z nas musi zaciskać pasa, mniej zarabiamy, musimy drastycznie
                    oszczędzać państwo rządzone w tej chwili przez SLD cały czas kombinuje jak
                    wyciągnąć coraz więcej pieniedzy z mojej kieszeni. A Ty mi coś chrzanisz o
                    Buzku i Ronowicz (zwłaszcza tego ostatniego zupełnie nie pojmuję).
                    Nie licze podatków ale wkurzają mnie te wszystkie dodatkowe pseudopodatki,
                    które w dodatku maja mnie uszczęśliwić. Np. autostrady, na które mam płacić
                    jeżdżac z Zieloenj do i Świebodzina i spowrotem. Oczywiście najpierw ktoś te
                    winiety będzie produkował i rozporoiwadzał - pójdzie na to 10-15 proc. kasy.
                    Dalej, powstanie firma, która pozostałą kasę będzie zarządzała - pewnie na to
                    pójdzie kolejne kilkanaście-kilkadziesiąt procent zebranej kasy. Do tego ktoś
                    będzie musiał ten biznes pilnować. Itd, itp. Nie pamietam czym zkończyła się
                    debata o podatku VAT od winietek, bo też miał być pobierany. Z naszych
                    pieniędzy zostanie może połowa, albo jeszcze mniej. W dodatku za prywatne
                    autostrady i tak będę musiał płacić. Autostrady są potrzebne, ale głównie na
                    ich temat bije się pianę. I tyle. Teraz ktoś na tym chce zarobić. Nie mówię o
                    dodatkowej składce na zdrowie, żeby pan minister mógł kupić sobie lepsze
                    bryczki. Nie uwieżę, że system łapińskiego nie zmarnuje tych pieniędzy.
                    Poprzedniego lata wysłałem dziecko na obóz za 700 zł. I wyszło mi, że mniej
                    więcej tyle dodatkowo państwo mi chapnie. dziękuję bardzo.
                    A jeśli chodzi o biopaliwa - tankuję tylko na znanych mi stacjach, unikam
                    tanich niemarkowych a to też pokusa. Jeśli róznica pomiędzy bio a normalną nie
                    będzie duża nawet nie mam nad czym się zastanawiać. 3-4 zł na tankowaniu nie
                    jest warte wymieniania uszczelek i zmartwień.
                    • Gość: heniek Re: GŁOS NA SLD IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 20.01.03, 10:45

> Keńku dyskusja z Tobą chyba nie ma większego sensu. Ja mówię o tym, że w
                      chwili
                      >
                      > kiedy więszośc z nas musi zaciskać pasa, mniej zarabiamy, musimy drastycznie
                      > oszczędzać państwo rządzone w tej chwili przez SLD cały czas kombinuje jak
                      > wyciągnąć coraz więcej pieniedzy z mojej kieszeni. A Ty mi coś chrzanisz o
                      > Buzku i Ronowicz (zwłaszcza tego ostatniego zupełnie nie pojmuję).

skoro dyskusja ze mna nie ma sensu to po co piszesz?
                      ja uwazam, ze jakis sens ma- mniejszy lub wiekszy
                      jesli nie rozumiesz to wyjasnie Ci, chodzi mniej wiecej o to, ze jednym z
                      zakresow dzialnosci panstwa jest sciaganie podatkow i wydawanie ich na cele
                      publiczne itp. i kazdy rzad to robi- za buzka rowniez- nie male podwyzki
                      paliwa, pamietasz?
                      co do drugiego nazwiska to chodzi o to, ze jesli wizytowki zrobiono za moje
                      pieniadze (z podatkow) to mi sie to nie podoba- to z kolei byla aluzja do tego,
                      ze pieniadze obywateli mozna wydawac mniej lub bardziej rozsadnie

> Nie licze podatków ale wkurzają mnie te wszystkie dodatkowe pseudopodatki,
                      > które w dodatku maja mnie uszczęśliwić. Np. autostrady, na które mam płacić
                      > jeżdżac z Zieloenj do i Świebodzina i spowrotem. Oczywiście najpierw ktoś te
                      > winiety będzie produkował i rozporoiwadzał - pójdzie na to 10-15 proc. kasy.
                      > Dalej, powstanie firma, która pozostałą kasę będzie zarządzała - pewnie na to
                      > pójdzie kolejne kilkanaście-kilkadziesiąt procent zebranej kasy. Do tego ktoś
                      > będzie musiał ten biznes pilnować. Itd, itp. Nie pamietam czym zkończyła się
                      > debata o podatku VAT od winietek, bo też miał być pobierany. Z naszych
                      > pieniędzy zostanie może połowa, albo jeszcze mniej. W dodatku za prywatne
                      > autostrady i tak będę musiał płacić. Autostrady są potrzebne, ale głównie na
                      > ich temat bije się pianę. I tyle. Teraz ktoś na tym chce zarobić.

nie twierdze, ze winiety sa najlepszym pomyslem na swiecie (choc np. w Czechach
                      i Austrii funkcjonuja niezle)
                      uwazam, ze trzeba szukac rozwiazan i obecny minister odpowiedzialny za ta
                      dzialke cos w tym temacie stara sie zrobic w przeciwienstwie do swoich
                      poprzednikow
                      oczywiscie mozna spokojnie przeczekac do konca kadencji, ale autostrad nie
                      bedzie
                      Ty pewnie nie masz lepszego pomyslu niz winiety (jesli w ogole jakis masz), ale
                      jesli sie myle to oswiec nas, moze masz jakis spolecznie akceptowany sposob,
                      aby autostrady powstaly, bez wyciagania dodatkowych pieniedzy z naszych
                      kieszeni- podpowiem Ci ze marsjanie nie zaplaca za nasze autostrady

oczywiscie mozna powiedziec, ze juz placimy podatki w paliwie- pewnie Cie
                      zaskocze jak Ci powiem, ze juz nie pierwszy rzad policzyl ze to nie wystarcza
                      aby powstaly nowe autostrady, mnie tez to sie nie podoba a liczby mowia same za
                      siebie

>Nie mówię o dodatkowej składce na zdrowie, żeby pan minister mógł kupić sobie
                      lepsze
                      > bryczki. Nie uwieżę, że system łapińskiego nie zmarnuje tych pieniędzy.
                      > Poprzedniego lata wysłałem dziecko na obóz za 700 zł. I wyszło mi, że mniej
                      > więcej tyle dodatkowo państwo mi chapnie. dziękuję bardzo.

lapinski nie jest juz ministrem, no chyba ze cos sie zmienilo a ja nic nie wiem
                      poza tym jak plotka niesie tymi bryczkami nikt z podwladnych bylemu ministrowi
                      nie pojezdzi- pewnie czytasz gazety inne niz GW i wiesz dlaczego?

> A jeśli chodzi o biopaliwa - tankuję tylko na znanych mi stacjach, unikam
                      > tanich niemarkowych a to też pokusa. Jeśli róznica pomiędzy bio a normalną
                      nie
                      > będzie duża nawet nie mam nad czym się zastanawiać. 3-4 zł na tankowaniu nie
                      > jest warte wymieniania uszczelek i zmartwień.

pewnie masz jakies fachowe ekspertyzy na ten temat z ktorych jasno wynika, ze
                      przez dotychczasowe uszczelki biopaliwo wycieknie na asfalt- Twoja sprawa co
                      bedziesz tankowal

jesli bedzie nawet taka sama, a biopaliwa okaza sie (wg fachowcow) bardziej
                      ekologiczne oraz beda na nich zarabiac polscy rolnicy to ja sie nie zawaham aby
                      zatankowac takie biopaliwo do mojego juz nie nowego auta

ale to sprawa wyboru kazdego z nas- kazdy kieruje sie czym innym
                      • tezgucio Re: GŁOS NA SLD 20.01.03, 18:28
                        Kwaśniewski nie wetował idei biopaliw tylko kolejny knot ustawodawczy. Idea
                        wydaje się słuszna, ale sposób i tryb wprowadzenia jej w życie - karygodny.
                        Jeśli z biopaliwem wejdzie w życie lepsza kontrola cieczy wypływających z
                        dystrybutorów - neleży tylko przyklasnąć.
                        Jeśli dochód z winietek faktycznie pójdzie na drogi nie mam nic przeciwko, pod
                        warunkiem że lwiej części wpływów nie zjedzą koszty obsługi.
                        Jak do tej pory w Polsce jest spory problem z wydawaniem pieniędzy na cel, na
                        który były zbierane. Ta administracja nie jest żadnym wyjątkiem. Podejrzewam że
                        drogi w Polsce prędzej zobaczą śmieci po winietkach (papierki) niż pieniądze z
                        ich sprzedaży.
                        • markoniec Re: GŁOS NA SLD 20.01.03, 18:48
                          winiety - warunek: żadnych nowych stanowisk do obsługi przedsięwzięcia !
                          • tezgucio Re: GŁOS NA SLD 20.01.03, 18:50
                            markoniec napisał:

> winiety - warunek: żadnych nowych stanowisk do obsługi przedsięwzięcia !

Chyba żartujesz. Nowe wpływy i bez stanowisk?! Pol już je dawno porozdawał.
                            • markoniec Re: GŁOS NA SLD 20.01.03, 18:52
                              no to powiedz Im , że ja nie płacę !
                              • tezgucio Re: GŁOS NA SLD 20.01.03, 18:56
                                markoniec napisał:

> no to powiedz Im , że ja nie płacę !

Nie będą się nas pytać. Najwyżej przyślą komornika.
            • black.night Recesja jest na świecie, ale co to ma wspólnego 21.01.03, 03:07
              Gość portalu: heniek napisał(a):

> polecam rocznik statystyczny do przestudiowania i nie chodzi tylko o nasz
              kraj
              > ale gospodarke na swiecie- dowiesz sie ze jest recesja, byc moze dlatego
              > zarabiasz mniej, chociaz powodem tego moze byc rowniez to ze np. pracujesz
              > mniej wydajnie- mozliwosci jest wiele
              >
              > i nie jest to bezposrednia wina sld, bin ladena ani tez nawet ronowicz (no
              > dobra- troche bin ladena jest, bo spadla sprzedaz biletow lotniczych)

W ten sposób (recesja na świecie) szej wioski w północnym Bantu Stanie może
              wytłumaczył konieczność oddawania na rodzinę zarządzającą wioską jednego
              upolowanego zwierzęcia więcej. We wiosce mają satelitę i na zebraniu wioski
              włączył i wyjaśnił (co potwierdziło NBC i BBC i CNN), że recesja jest na
              świecie.
              Ale co to ma wspólnego z głupotą i przesadzoną fiskalizacją klasyczną dla
              komuny? Ta recesja oczywiscie.

• Gość: heniek Re: Recesja jest na świecie, ale co to ma wspólne IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 21.01.03, 10:30

szkoda, ze nie wczytales sie w moja wypowiedz:
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=73&w=4305417&a=4317897
                moze wtedy bys zrozumial (a moze i nie), ze nic takiego nie wynika z mojej
                wypowiedzi

nie wiem czy wiesz, ale jest cos takiego jak krzywa Laffera, ktora mowi to co
                mowi, nie bede robil Ci tu wykladu i odsylam do fachowej literatury- poczytaj

jak przeczytasz i nie zrozumiesz to przeczytaj raz jeszcze, a jak to nie pomoze-
                daj znac to postaram Ci sie to lopatologicznie wyjasnic

black.night napisał:

>
                > W ten sposób (recesja na świecie) szej wioski w północnym Bantu Stanie może
                > wytłumaczył konieczność oddawania na rodzinę zarządzającą wioską jednego
                > upolowanego zwierzęcia więcej. We wiosce mają satelitę i na zebraniu wioski
                > włączył i wyjaśnił (co potwierdziło NBC i BBC i CNN), że recesja jest na
                > świecie.
                > Ale co to ma wspólnego z głupotą i przesadzoną fiskalizacją klasyczną dla
                > komuny? Ta recesja oczywiscie.
                >
                • Gość: Ignacy Re: Recesja jest na świecie, ale co to ma wspólne IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 11:26
                  To wszystko prawda , szkoda tylko , że nie głosiliście tego za rządów tzw.
                  prawicy (związki zawodowe prawica?) tuż po "kryzysie rosyjskim" w 1998r.,a

zacierając ręce cieszyliście się z każdej wpadki ówczesnego rządu , hołdując
                  zasadzie "czym gorzej - tym lepiej".
                  • pontifexmaximus Re: Recesja jest na świecie, ale co to ma wspólne 22.01.03, 17:59
                    Gość portalu: Ignacy napisał(a):

> To wszystko prawda , szkoda tylko , że nie głosiliście tego za rządów tzw.
                    > prawicy (związki zawodowe prawica?) tuż po "kryzysie rosyjskim" w 1998r.,a
                    >
                    > zacierając ręce cieszyliście się z każdej wpadki ówczesnego rządu , hołdując
                    > zasadzie "czym gorzej - tym lepiej".

Więc teraz my zrobimy to samo :) Bo przecież to MY jesteśmy z BOGIEM na TY, a
                    nie wredne komuchy!
                    :P
    • Gość: Agata Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.03, 17:55
    • Gość: Krystyna Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 18:13
      Precz z sld, precz z sld. nie mogę już na tych oszustów patrzeć.
      • pontifexmaximus Re: GŁOS NA SLD 22.01.03, 18:34
        Gość portalu: Krystyna napisał(a):

> Precz z sld, precz z sld. nie mogę już na tych oszustów patrzeć.

Czy był w Polsce rząd, o ktorym nie mówiono PRECZ Z ....?
        • markoniec Re: GŁOS NA SLD 22.01.03, 20:01
          bo Polak jest mistrzem krytykanctwa ! nie lubi komuś pogratulować , sam zaś
          chętnie czeka na pochwały , nagrody, potwierdzenia wartości swej :-)))
    • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 09:52
      Czujność oficera frontu ideologicznego Pontifexmaximusa nakazuje Mu tropienie
      jakże zagrażającego suwerenność Polski klerykalizmem.

Pontifexmaximus ów klerykalizm wytropił i na tym forum.
      Biedny Pontifexmaximus ot i całe Jego meritum.

Jakich argumentów w dyskusji potwierdzonych faktami by nie użyć - nie ma szans
      na zmianę mentalnego podejścia Pontifexmaximusa do rzeczywistości.
      • pontifexmaximus Re: GŁOS NA SLD 23.01.03, 13:20

> Czujność oficera frontu ideologicznego Pontifexmaximusa nakazuje Mu
        tropienie
        > jakże zagrażającego suwerenność Polski klerykalizmem.
        >
        >
        > Pontifexmaximus ów klerykalizm wytropił i na tym forum.
        > Biedny Pontifexmaximus ot i całe Jego meritum.
        >
        >
        > Jakich argumentów w dyskusji potwierdzonych faktami by nie użyć - nie ma
        szans
        > na zmianę mentalnego podejścia Pontifexmaximusa do rzeczywistości.

buchachahchahchahchahchahahchahcha - szczery śmiech
        nie ten adres
        teraz komunikat dla osób o stosunkowo niskim progu percepcji:
        pm zaprezentował sokratyczną ironię - def. kierowanie dysputą przez udawanie
        ignorancji,
        zastanów się Ignacy czy nie podpadasz czasami pod:
        • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 17:19
          Wysokość progu percepcji kierujesz chyba pod własny adres ,
          a z Twojej próby widzenia czegokolwiek poza własnym "pinokiowym" nosem,
          wyszedł związek kuli z płotem.
          • Gość: Mariusz.M taxi Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 19:12
            Piszę ten list korzystając z internetu u rodziny. Jestem
            zielonogórskim taksówkarzem , mam dwójkę dzieci (18 i 14lat).Żona na
            bezrobotnym bez prawa do zasiłku.Pracując na taksówce zarabiam od 700
            do 1000 zł netto. W wyborach głosowałem na SLD.Przekonałem też
            żonę ,teściów i rodziców , którzy najbardziej oponowali.SLD do
            wyborów szło z chasłem"przywróćmy normalność".Wierzyłem,nareszcie się
            coś zmieni,ale kiedy przy każym wystąpieniu Millera w mediach jego
            konkrety brzmiały :" to poprzedni rząd " miałem świadomość coraz
            większej żenady.Minął rok ,narastające bezrobocie, agonia wielu
            zakładów pracy (Zastal),agonia służby zdrowia,300 osób zamarzło, 5
            mln.bezrobotnych a MILLER znów:"poprzedni rząd".I tak
            oto "przywracanie normalności"w lubuskiem to tragedie rodzin gdzie
            80% to ludzie bez prawa do zasiłku.To ogromne dramaty ludzi nie
            mających na śniadanie dla dzieci do szkoły ,to ogromne dramaty moich
            kolegów nie mających na czynsz,energię ,zus , nie mówiąc już o
            remoncie auta .Ale to nie koniec działań lewicowego rządu wrażliwego
            na problemy społeczne.Rząd szykuje nam kolejne "jajko niespodziankę"
            w postaci kas fiskalnych - kopiąc nam tym samym grób.I na koniec jak
            wygląda "przywracanie normalności" wZielonej Górze:pediz,spalony
            las,polska wełna,dąbrówki,wodny świat ,centrum biznesu -
            geszefty ,koterie,wille po 700tys.w dwa lata złodzieja
            Listowskiego ,barona
            Brachmańskiego,Bocheńskiego,Wontora,Batkowskiego,Romankiewicza,Błochow
            ej i całej reszty złodziejskiej mafii.Jedno jest pewne.Na was
            czerwone gnidy już nigdy nie zagłosuję.Przepraszam moją rodzinę.

• Gość: j szulg Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 21:27
              Kiedy te ciemniaki zostaną rozliczone z tych przekrętów;
              Oszuści: Listowski .Boch,
              Ciemniaki i niekompetencja: Markiewicz, Wontor,Brachmański.
              Miernota aż promieniuje: Graczyk, Kukulska, Batkiewicz i inni
              • Gość: poperus Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 14:34
                Dla hałastry komuchowatej to nauczka .Wybierajcie dalej Millerów ,Listowskich,
                Lepperów czy inną lewuchowatą chołotę.
                • Gość: j Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 15:08
                  Nic nie trwa wiecznie .Oby to dziadostwo sld jak naj szybciej się skończyło.
                  • pontifexmaximus Re: GŁOS NA SLD 05.02.03, 15:51
                    Gość portalu: j napisał(a):

> Nic nie trwa wiecznie .Oby to dziadostwo sld jak naj szybciej się skończyło.

Spotka ich los AWS i UW :)
                    • Gość: Damakles Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 15:01
                      Kiedy SLD-owskie mendy przestaną szastać naszymi pięniędzmi Ciągle słyszymy
                      onadużyciach uczciwych inaczej :Wontora,Listowskiego, Jarząbka,Ratusia,
                      Błochowej i reszty skurwiałej bandy.
                      • Gość: mer1 Re: GŁOS NA SLD IP: *.ceron.pl 11.02.03, 16:18
                        Na tym forum niezalenie od tego czy rzadzi aws czy sld slychac tylko ujadanie o
                        miche.Tylko zasilki wszystkim dozywotnio dac.A do roboty lewacka tluszczo to
                        nie laska.
                        • pontifexmaximus Re: GŁOS NA SLD 11.02.03, 16:30
                          Gość portalu: mer1 napisał(a):

> Na tym forum niezalenie od tego czy rzadzi aws czy sld slychac tylko ujadanie
                          o
                          >
                          > miche.Tylko zasilki wszystkim dozywotnio dac.A do roboty lewacka tluszczo to
                          > nie laska.

Mesje ma niewątpliwie rację. Jednak chciałbym skromnie zaznaczyć, że przy
                          bezrobociu 18% (w regionie ponad 25%) bardzo trudno o znalezienie pracy.
                          arewuar
                          • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 17:25
                            Die Welt napisał , że jest duża szansa aby bezrobocie w polsce rządzonej przez
                            lewicę spadło o połowę (10%) pod warunkiem emigracji 3 mln. polaków.
                            • markoniec Re: GŁOS NA SLD 16.02.03, 18:02
                              w Niemczech bezrobocie sięga już 11%. Jeżeli część z tych 3 mln wyjedzie do
                              Niemiec, to nas prześcigną :-( , :-)))
                              • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 18:32
                                markoniec napisał:

> w Niemczech bezrobocie sięga już 11%. Jeżeli część z tych 3 mln wyjedzie do
                                > Niemiec, to nas prześcigną :-( , :-)))

Na problem bezrobocia lewicowy rząd odpowiada podnoszeniem podatków , a program
                                edukacyjny bezrobotnych to przekonanie ich , że "socjal" lepszy od pracy.
                                • pontifexmaximus Re: GŁOS NA SLD 17.02.03, 08:51

> markoniec napisał:
                                  >
                                  > > w Niemczech bezrobocie sięga już 11%. Jeżeli część z tych 3 mln wyjedzie d
                                  > o
                                  > > Niemiec, to nas prześcigną :-( , :-)))
                                  >
                                  > Na problem bezrobocia lewicowy rząd odpowiada podnoszeniem podatków , a
                                  program
                                  >
                                  > edukacyjny bezrobotnych to przekonanie ich , że "socjal" lepszy od pracy.

We mnie uderzył najbardziej podatek wprowadzony przez wicepremiera
                                  Balcerowicza. Jak mniemam ten podatek miał również groźne skutki dla całej
                                  gospodarki. Pamiętacie podwyższenie akcyzy na paliwo? Zrobił to facet, któy w
                                  telewizji opowiadał niestworzone rzeczy o potrzebie zmniejszania podatków, a
                                  poza agorą cynicznie zwiększył akcyzę. Robiłem póxniej badania na stacjach
                                  beznynowych i pracownicy mówili mi, że ludzie zaczęli tankowac według
                                  kilometrówki.
                                  Kiedy szedłem spać benzyna kosztowała 1,8, gdy się obudziłem litr na stacjach
                                  kosztował 3 zł :(.
                                  Jak widać nie tylko lewica podnosi podatki.
                                  • markoniec Re: GŁOS NA SLD 18.02.03, 22:48
                                    czas obniżania podatków przyjdzie gdy o około jedną czwartą zmniejszą się
                                    wydatki z kasy państwowej wyciekające między palcami.
                                    Ten czas wg mnie powoli się przybliża dzięki zmianom ekip, które coraz
                                    dotkliwiej wyciągają na światło dzienne różne marnotrawstwa przeciwników.
                                  • Gość: Mis Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 23:13
                                    pontifexmaximus napisał:

> We mnie uderzył najbardziej podatek wprowadzony przez wicepremiera
                                    > Balcerowicza. Jak mniemam ten podatek miał również groźne skutki dla całej
                                    > gospodarki. Pamiętacie podwyższenie akcyzy na paliwo? Zrobił to facet, któy w
                                    > telewizji opowiadał niestworzone rzeczy o potrzebie zmniejszania podatków, a
                                    > poza agorą cynicznie zwiększył akcyzę. Robiłem póxniej badania na stacjach
                                    > beznynowych i pracownicy mówili mi, że ludzie zaczęli tankowac według
                                    > kilometrówki.
                                    > Kiedy szedłem spać benzyna kosztowała 1,8, gdy się obudziłem litr na stacjach
                                    > kosztował 3 zł :(.
                                    > Jak widać nie tylko lewica podnosi podatki.
                                    Ale chłopie długo spałeś. To nawet nie był krótki sen zimowy niedźwiedzia
                                    brunatnego. Na twoim miejscu wogóle bym się nie kładł spać. Przytulasz chłopie
                                    głowę do poduszki w lutym a rano budzisz się w sierpniu przyszłego roku.
    • Gość: Grześ Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.03, 21:24
      Głosowałem na Brachmańskiego i min. na Danielakową. Dzisiaj jak patrzę co oni
      wyprawiają, to szlak mnie trafia, że tak zrobiłem.
      • Gość: Parafianin Re: GŁOS NA SLD IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 22:20
        Widziałeś to na własne oczy czy uwierzyłeś w słowo pisane?...ach ten nasz
        system edukacji wpaja jednosctce ,że to co przeczyta lub zobaczy w TY to prawda!
        Marks też sie mylił, dlaczego ? Bo to była utopia. Ale dlaczego ? No bo to
        była utopia...I tylko tyle...........?
        • Gość: biedny żuczek Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 16:14
          Kto mi pomoże dotrzeć do siedziby sld w Zielonej G.Podobno jest gwarancja
          startu w lepsze uczciwsze życie .
          • Gość: analityk Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 16:20
            analiza stolca oddanego przez pontifaxmaxymusa wykazała obecnosc karola marxa,
            engelsa ,urbana ,listka i innego czeronego robactwa.
          • Gość: Mis Re: GŁOS NA SLD IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 23:17
            Gość portalu: biedny żuczek napisał(a):

> Kto mi pomoże dotrzeć do siedziby sld w Zielonej G.Podobno jest gwarancja
            > startu w lepsze uczciwsze życie .
            To zasadnicza sprzeczność. SLD i lepsze życie - może tak, ale żeby zaraz
            uczciwsze. Cyba że podstawowa organizacja partyjna działa też w niebie, tylko
            skąd wzieliby członków? Z KPP?
            • Gość: Ignacy Re: GŁOS NA SLD IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 00:28
              Wyborcy SLD spożywają gruszki wierzbowe otworami gębowymi swoich
              przedstawicieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka