Dodaj do ulubionych

ZTP i podwyżki

IP: 62.87.223.* 29.01.03, 10:59
Żeby pozytywnie zacząć- fajnie, że jest już strona www. Ale do rzeczy:
zainteresowani otrzymali zawiadomienie o podwyżkach, chyba nikogo to nie
zdziwiło. Tylko znów brak konkretów. Jakie (równie atrakcyjne) programy
dostaniemy w zamian za usunięte? Jedyny konkret to podwyżka. Skąd zatem
wiadomo o ile podnieść ceny jeżeli "rozmowy jeszcze się nie zakończyły"? I
wracając do www. Są tam linki do innych stacji. Każda na "dzień dobry" wita
informacją o internecie. Brakuje mi informacji ZTP o planach rozwojowych i
harmonogramie zmian. Po dokładnym przyjrzeniu się ofercie programowej można
stwierdzić, że nie odbiega ona znacząco od pozostałych sieci. Pole manewru
zawęża się do kilku stacji niedostępnych dziś w ZTP. Nie nalezy się więc
spodziewać rewolucji w ofercie programowej. W zamian za to oczekiwałbym od
ZTP bardziej zdywersyfikowanego podziału na pakiety: filmowy, muzyczny,
sportowy, językowy, itp- zbudowanego z wielu klocków po małej cenie. Dzięki
temu płaciłbym dokładnie za to co chcę ogladać. Czy ZTP stać na takie
posunięcie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zielony Re: ZTP i podwyżki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 12:47
      Mysle, ze ZTP na nic nie stac... poza podwyzkami. Tak jak kiedys pisalem -
      popatrzcie na oferty wielu kablowek z Polski - moze nie odbiegaja znaczaca -
      tak jak pisal moj przedpisca - wyborem programow ale... oplaty u nas sa
      znacznie wyzsze. W dodatku arogancja pracownikow i tragiczny wrecz poziom
      programu lokalnego (kablowki) powoduje odplyw klientow z naszego monopolisty.
      Czego bym sobie zyczyl?
      - diametralna zmiana programu lokalnego (wyslanie red. naczelnego na jakis kurs
      oglady, kultury medialnej wkoncu do logopedy - albo calkowite odsuniecie od
      konferansjerki)
      - rozszerzenie dzialalnosci o internet... tani internet!
      - moze wzorem kablowki np. ze Stargardu dolaczenie do oferty Polsatu Sport
      (kibice zuzlowi i nie tylko z pewnoscia by bardziej "przywiazali" sie do ztp...)
      - odpisywania na kazdego maila (!!!)
      • Gość: czarek Re: ZTP i podwyżki IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.03, 01:06
        Czy w ogole istnieje jakas alternatywa do ZTP (no moze poza satelita)
        czy ktos wie moze cos o Polsacie Cyfrowym (bo w sieci nic o tym konkretnego nie
        ma)
        • Gość: damian Re: ZTP i podwyżki IP: 62.87.223.* 30.01.03, 11:24
          Gość portalu: czarek napisał(a):

> Czy w ogole istnieje jakas alternatywa do ZTP (no moze poza satelita)
          > czy ktos wie moze cos o Polsacie Cyfrowym (bo w sieci nic o tym konkretnego
          nie
          >
          > ma)
          chętnie służę informacjami o Polsacie cyfrowym bo temat mam rozpoznany (wyslij
          swoj mail na damianj@poczta.onet.pl a odesle ci warunki umowy polsatu).
          generalnie to tez kicha. oferta polsatu jest na "dostarcenie dekodera", a nie
          na "sprzedaż programów". umowe podpisujesz na 24 miesiace, placisz abonament za
          dekoder, który nie jest Twoją własnościa, ale płacisz koszty manipulacyjne za
          naprawe lub wymine na nowy w ramach gwarancji. do tego dochodza koszty
          instalacji i dostawy dekodera (ok 100 razem). Ale co najwazniejsze zmiana
          oferty programowej nie jest zmiana istotna w rozumieniu umowy z polsatem,
          dzieki czemu moga sobie dowolnie zmieniac ceny i programy a Ty musisz przez 24
          miesiaca to akceptowac. Rozwazalem odejscie od ZTP i wybor polsatu, ale z
          powyszych wzgledow odpuscilem sobie. schodzac na ziemie- chodzi mi tylko o to
          by ogladac kilka moich ulubionych programow (np. discovery); niepotrzebne mi
          jest 100 azjatyckich kanalow z satelity. niestety wszystkie moje ulubione
          programy (kilka) sa tylko w najdroszym pakiecie ZTP i to mnie boli ze musze
          placic za pozostale ktore mnie nie interesuja. stad zapytanie do kablowki o
          dywersyfikacje oferty. Jak sugerowal formowicz- na wyslane maile nie dostaje z
          ztp odpowiedz.
          • markoniec Re: ZTP i podwyżki 30.01.03, 16:43
            prawie wszystko przez pieprzoną ustawę.
            Afera Rywina podpowiada, że mogły być tu pewne naciski. Też się zastanawiam
            nad "talerzem".
          • Gość: czarek Re: ZTP i podwyżki IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.03, 00:29
            gość portalu: damian napisał
            > chętnie służę informacjami o Polsacie cyfrowym bo temat mam rozpoznany
            > (wyslij
            > swoj mail na damianj@poczta.onet.pl a odesle ci warunki umowy polsatu).
            > generalnie to tez kicha. oferta polsatu jest na "dostarcenie dekodera", a nie
            > na "sprzedaż programów". umowe podpisujesz na 24 miesiace, placisz
            > abonament ...

Dzieki za wyczerpujace inf. Wiecej juz lepiej nie wiedziec!
            Hmmm...jestesmy skazani na ZTP ;(
            Co do maili to ciekaw jestem czy u nich w ogole ktos czyta poczte.
            • Gość: Litości Re: ZTP i podwyżki IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.03, 11:53
              Ludzie, ile mozna. Od kilku miesiecy odwiedzajac to forum widze ze ciagle sie
              wszystko wszystkim nie podoba. Czy wy nie znacie zasady: jak ci zle z Kowalska
              zamien ja na inna albo zostan kawalerem? Dlaczego po prostu nie zrezygnujecie z
              ZTP aby nie ogladac tego scierwa jakim jest wg. was program lokalny i inne
              umieszczone w pakiecie ZTP? Wasz wybor, mogliscie wykupic cyfre, polsat a nie
              ZTP skoro was nie satysfakcjonuje. A gadac to sobie mozecie, gadaniem jeszcze
              nikt pomijajac politykow nie zdzialal za wiele. Uszanowanie.
            • Gość: Zielony Re: ZTP i podwyżki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 13:51
              Hej,
              powiem Ci, ze czyta... wysylal odemnie znajomy e-mail'a do nich z pytaniem o
              numer konta i po niecalych 10minutach byla odpowiedz...

pzdr
              • Gość: Mis Re: ZTP i podwyżki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 22:51
                też dostałem ten kuriozalny kwicik, w którym Szylderowicz tłumaczy, że się
                stara i musi podnieść cene, ale jeszcze nie wie za co. Nie eleganckie, mało
                kompetntne i do d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka