Dodaj do ulubionych

Hipokryzja i przepychanka w PiS

10.07.06, 14:35
Ajajajajajajajaj :-) Taki mieliśmy "dobry rząd" i "dobrego premiera", a tu
nagle niczem grom z jasnego nieba, z dnia na dzień, z godziny na godzinę
okazało się, że możemy mieć "lepszego premiera" i "lepszy rząd" :-) I proszę
bardzo, nawet politycy PiS-u, którzy daliby sobie głowę uciąć za "dobry rząd"
premiera Marcinkiewicza, dzisiaj bez zmrużenia oka dmuchają w nową trąbkę
przekazaną przez J.Kaczyńskiego, a o koledze i premierze Macinkiewiczu już
nie pamiętają.
Ładnie to tak, "przyjaciele" z PiS-u? (O "przyjaciołach z PiS-U" mówi teraz
coraz częściej R.Giertych, dla którego faktycznie są to "przyjaciele", bo
tylko oni gwarantują mu polityczny byt - nowe wybory wyrzucą Giertycha na
polityczny śmietnik.)
Prezes Jarosław tak wystraszył się nieuchronnego podziału w PiS, że aż musiał
odwoływać premiera?
Wyraźnie widać jak ludzie związanie z Marcinkiwiczem zorientowali się będąc w
rzadzie i mając wgląd w dokumenty, że w Polsce trzeba przeprowadzić zmiany
wolnorynkowe, o których mówiła Platforma Obywatelska i nie można dłużej
oszukiwać ludzi różnemi "socjalizmami" proponowanymi przez prezesa Jarosława
Kaczyńskiego.
Czy J.Kaczyński dalej, przez kilka miesięcy do wyborów, będzie uprawiał
socjalistyczną propagandę wspomagany przez "prawicowego lewicowca" :-)))
R.Giertycha i "prawdziwą narodowo-socjalistyczną lewicę" Leppera?
Obserwuj wątek
    • Gość: zasieki1 Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 14:48
      ano bedzie. wedle motta swojego partyjnego kolegi kurskiego. hihi wlasnie przed
      chwila palec mi sie omsknali w "kurskim" i z literka "r" wlepila mi sie
      sasiadujaca z na literka. popatrz no, przypadkowo pasuje jak ulal hihi.
    • po_lubuskie Hipokryzja liderów PO 10.07.06, 16:10
      Kolejny raz jest mi wstyd za własną partię. Przez pół roku słyszałem z ust
      swojego lidera pana Tuska, że premierem powinien być lider pisu Kaczor, a tu
      gdy Kaczor zostaje premierem, to pan Tusk zapomniał co głosił od ponad pół
      roku. Takiego fałszu i hipokryzji z jego strony się nie spodziewałem.
      Chyba przestraszył się, że to taktyczne posunięcie Kaczora i w Warszawie
      przegra Hania, ale skąd tak niska wiara we własne siły? To jest powód aby
      zaprzeczać samemu sobie i okazywać ekstremalną hipokryzję? Powoli zaczynam mieć
      dość tego tryskania jadem przez liderów platformy:(
      • Gość: kazimierz (n.w) Re: Hipokryzja liderów PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:14
        Otrzyj pianę z ust Pawełku, bo to nie estetyczne a wy w P.O jesteście przecież
        estetami no nie?
      • pawel.zary Re: Hipokryzja liderów PiS 10.07.06, 18:31
        po_lubuskie napisał:

> Kolejny raz jest mi wstyd za własną partię. Przez pół roku słyszałem z ust
        > swojego lidera pana Tuska, że premierem powinien być lider pisu Kaczor, a tu
        > gdy Kaczor zostaje premierem, to pan Tusk zapomniał co głosił od ponad pół
        > roku. Takiego fałszu i hipokryzji z jego strony się nie spodziewałem.
        > Chyba przestraszył się, że to taktyczne posunięcie Kaczora i w Warszawie
        > przegra Hania, ale skąd tak niska wiara we własne siły? To jest powód aby
        > zaprzeczać samemu sobie i okazywać ekstremalną hipokryzję? Powoli zaczynam
        mieć
        >
        > dość tego tryskania jadem przez liderów platformy:(

NO wiadomo! Wina Platformy jak nic :-) Nie mieszaj - skoro premier i rząd były
        przez wiele miesięcy takie "dobre", to co sie stało, że nagle trzeba wymienić
        premiera i większość rządu? Platforma o to zabiegała i Tusk mówił, że
        J.Kaczyński powinien być premierem? :-)))) No to Tusk ma niezłe wpływy w PiS :-)
        J.Kaczyński powinien był zostać premierem od samego początku - tu PO jest
        konsekwentna i nadal tak uważa.
        PO ostrzegała wyborców przed koncentracją władzy w rękach dwóch braci w trakcie
        kampanii wyborczej 2005 r., a J.Kaczyński sie zapierał, że to nie nastąpi, na
        co dowodem miało być wskazanie Marcinkiewicza na premiera, jeszcze przed
        wyborami prezydenckimi.
        PO zdania nie zmieniła - J.Kaczyński zmienił (i nie tylko zdanie) :-P

• pawel.zary Re: A już myślałem, że wszyscy wyjechali :-) 10.07.06, 18:37
        Rewolucujna czujność jednak została zachowana szanowni forumowicze :-) A juz
        myślałem, że wyjechaliście, dubitando nic nie pisze, że prokuratura
        umarza "rewelacyje afery billboardowe" Kurskiego z braku dowodów i nic nie
        wspomina o "złych liberałach" :-) Eh! jednak wiara w czujnośc narodu została
        uratowana - jesteście i czuwacie! Upał Nam nie straszny!
      • Gość: S'Kubana Re: Hipokryzja liderów PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:32
        Ooo kochaniutki słuchaczu w mocherku !!! Zwykłym jadem to oni już nie tryskają,
        oni tryskają bardzo mocnym jadem !!! Szaweł nimi kieruje !!! Oby wspomogli
        finansowo naszą rozgłośnię ... a wypowiedź w części im darujemy. A i Ty nie
        zapomnij o datku na szczytny cel, wszak opony się zdzierają w dostojnym aucie
        bardziej niż tam w zwykłym mercedesie !!! A krową nawracać nie godzi się
        jeździć !!!
    • dubitando Dlaczego liberałowie zachowują się podle... 10.07.06, 16:21
      Obraźliwe komentarze wyborców PO pokazują, że na tą partię głosowała cała masa
      zwyrodnialców. Jeszcze rok temu, słowo liberalizm rzadko pojawiało się w
      mediach, ponieważ liberalny elektorat, jak to jest w każdym kraju, to jedynie
      około 10% wyborców stanowiących polityczny folklor z ich "prymitywną
      ekonomizacją" myślenia. Od pewnego czasu propagandyści liberalnej sekty szaleją
      w opanowanych przez nich i przez postkomunistów mediach. Bardzo łatwo otumanili
      uczniów szkół i studentów będących na utrzymaniu mamusi i tatusia czyli
      najbardziej socjalistyczną grupę wyborców, mało liczną, ale mającą czas na
      siedzenie przed komputerem, gdy ich rodzice ciężko na nich pracują. Gdyby
      czytać "niezależne" gazety i oglądać "niezależne" telewizje to mogłoby się
      wydawać, że cała Polska marzy o krainie liberalnej szczęśliwości. Tusk
      wypowiada się w imieniu Polaków, itd. Wybory pokazały że jest inaczej.
      Liberalizm to propozycja dla bogatych egoistycznych wyborców. Jeżeli przy tak
      nachalnej propagandzie i taktycznym głosowaniu na Platformę bogatszych
      postkomunistów otrzymała ona jedynie 24% głosów to znaczy, że nie istnieje
      nawet najmniejsza szansa zwycięstwa tej formacji. To był szczyt liberalnych
      marzeń. Już nigdy lewica nie będzie tak słaba. W sondażach PO osiąga około 30%,
      ale wiemy, że trzeba od tego wyniku odjąć co najmniej 5%. Wiemy jak zawyżane
      jest poparcie tej partii. Elektorat PO i SLD w sumie to trochę ponad 40%. W
      Polsce wcale nie nastąpiła ostatnio jakaś radykalna zmiana postaw wyborców.
      Niektórzy z nich jedynie taktycznie zagłosowali na najsilniejszą partię mogąca
      wygrać z ich przeciwnikami. Praktycznie nie ma już przepływu wyborców między PO
      i PiSem. Widać to w sondażach, w które tak PO wierzy, gdzie każde naciągane
      zwiększenie poparcia PO odbywa się kosztem SLD. A każdemu "zmniejszeniu"
      poparcia PiSu towarzyszy lepszy wynik Samoobrony i LPRu. Liberalnych wyborców
      czekają w najbliższych latach same klęski. Zjednoczenie lewicy sprawi, że
      tkwiąca w rozkroku Platforma ze swoją opozycyjnością do własnego programu w
      dużym stopniu realizowanego przez PiS będzie żałosna i straci wyborców na rzecz
      lewicy. Gdy stanie się jasne, że PO może odnieść sukces jedynie razem z SLD
      opuszczą Platformę antykomunistyczni wyborcy. Tak skończy się propagandowa
      liberalna burza, która miała wmówić Polakom że mają zrezygnować z rozumu i
      poddać się liberalnej histerii.
      • Gość: zasieki1 Re: Dlaczego liberałowie zachowują się podle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:32
        zdradzisz co palisz?
    • Gość: mw Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS IP: *.pkobp.pl 10.07.06, 16:27
      Znowu jakiś oszołomiony liberał pluje żółcią:((
      Sytuacja kolejny raz was przerosła i kolejny raz w takim wypadku ukazujecie
      brak klasy. Nawet przegrywać trzeba umieć...
      • Gość: gaucho Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:44
        Sz. dubitando chciałbym zauważyć, że to dzięki tak krytykowanemu przez ciebie i
        tobie podobnym liberalizmowi gosp. powstała Ameryka, to dziś najbardziej
        hołubionym prezydentem jest R.Reagan, który nie zawahał się w swoim czasie na
        ostre cięcie "socjalu" i dzięki "cięcom" Ameryka przez ostatnie dekady mogła
        mieć wyższe tempo rozwoju gosp. taka jest prawda; ekonomii nie oszukasz
        • dubitando Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS 10.07.06, 16:51
          Rozumiem, że wśród wyborców PO samodzielne myślenie nie jest 'trendy' i
          powtarzacie liberalne kłamstwa jak papugi. Ale tak się składa, że prawda leży
          gdzie indziej, a USA obecną pozycję nie zawdzięcza liberalizmowi, ale wojnom,
          które niemal bez przerwy prowadzą na terenie całego świata, łupiąć i kradnąc.
          Faktów nie oszukasz...
          • Gość: vts samodzielne myślenie ? IP: *.ztpnet.pl 10.07.06, 17:07
            zacznij sam myśleć
            wyznwco myśli oświeconej i jedynie słusznej niejakiego Galby
            • dubitando Re: samodzielne myślenie ? 10.07.06, 17:31
              Galba nie jest moim idolem, choć wiem kim jest.
              Wiem także jak wygląda liberalizm w praktyce. Byłem wiele miesięcy w Afryce
              Środkowej i widziałem wspaniałe liberalne państwa bez rent, emerytur i socjału.
              Widziałem ludzi pijących z kałuż do których srały osły i dzieci jedzące suchą
              trawę. To jest główna myśl filozoficzna liberałów, jak masz siłę to pracuj, a
              jak nie masz to zdychaj. Byłem też w Stanach i Stany nie są bogate dzięki
              liberalizmowi, ale dzięki wojnom prowadzonym od dziesięcioleci. W dodatku ten
              liberalizm amerykański wcale nie jest taki, jak go opisują pluskowcy, gdyż jest
              to głównie przymusowy liberalizm światopoglądowy, aby utrzymać spokój w tym
              wielokulturowym tyglu. Gospodarczo stany chronią swój rynek dużymi cłami
              zewnętrznymi i wewnętrznymi, limitami produkcji, itd. Najpierw pluskowcy
              opowiadali cuda o liberaliźmie brytyjskim, ale szybko okazało się, że ustrój
              brytyjski ma niewiele wspólnego z chorą ideologią wdrażaną w życie przez
              polskich liberałów i kontynuowaną przez lsd. Setki tysięcy Polaków, którzy tam
              wyjechali, zobaczyło na własne oczy, że w liberalnej Wielkiej Brytanii można
              zarabiać pensję minimalną na poziomie 5 funtów za godzinę, oraz że pracownicy
              mają tam większe prawa niż u nas w czasach socjalizmu. A u nas liberałowie
              wprowadzali obozy pracy marketowej, pracę wolontaryjną, darmowe staże, itd.
              Teraz widzę pluskowcy sadzą kity o liberaliźmie amerykańskim, którego większość
              na oczy nie widziało. Większość państw liberalnych to Afryka i Ameryka
              Południowa, to głód, bieda, brud, przestępczość i beznadzieja.
              • Gość: vts coś dla przypomnienia IP: *.ztpnet.pl 10.07.06, 17:36
                Wywiad z dnia 22.09.2005, Radio RMF.FM

Kamil Durczok:
                Panie Prezesie, Jarosław Kaczyński premierem, Roman Giertych wicepremierem a
                Andrzej Lepper ministrem rolnictwa. Pan by dopuścił taki rząd ?

Jarosław Kaczyński:
                Panie redaktorze, no to są właśnie te objawy zdenerwowania naszych kolegów. No
                przecież oni świetnie wiedzą, że taki rząd nie może powstać.

za:SpieprzajDziadu.com.pl
                • dubitando Re: coś dla przypomnienia 10.07.06, 17:43
                  W tym momencie Kaczyński nie mógł przewidzieć, że PO okaże się takimi
                  skur...mi, że nie wezmą odpowiedzialności za Polskę, i będzie działać zgodnie z
                  zasadą, że im gorzej dla Polski tym lepiej dla popularności platformy
                  obłudników. Sytuacja rozwinęła się w innym kierunku, jak się okazało lepszym,
                  gdyż jak sobie pomyślę, że miałby rządzić Tusk ze Schetyną i Niesiołowskim to
                  dopiero nasz kraj byłby w tragicznej sytuacji!
                  • Gość: gaucho Re: coś dla przypomnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:33
                    Dubitando miałem ciebie za prawicowca konserwatystę, ale widzę, że mam do
                    czynienia z lewackim matołem, niestety
                    • Gość: kazik Wszystko leci na łep na szyję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:34
                      Krach na giełdzie , tak sie kończą rządy kaczorów
                    • dubitando Re: coś dla przypomnienia 10.07.06, 18:41
                      Cóż nie powiem za co cię miałem, gdyż nie nadaje się to do publikacji. Okazuje
                      się, że mam do czynienia z tym za kogo cię miałem.
                    • pawel.zary Re: coś dla przypomnienia 10.07.06, 18:44
                      Gość portalu: gaucho napisał(a):

> Dubitando miałem ciebie za prawicowca konserwatystę, ale widzę, że mam do
                      > czynienia z lewackim matołem, niestety

Bo dubitando chciałby "dobrze" i żeby było "sprawiedliwie i po ludzku". Różne
                      hitlery i polpoty też chciały "dobrze", dlatego z taką zaciętością zwalczały
                      (fizycznie) kapitalizm i liberalną gospodarkę.
                      U dubitando wynika to z żalu i rozgoryczenia - i tu go rozumiem, dlatego możemy
                      darować mu to lewackie matołectwo. Patriotyzm przesłonił mu oczy i zaburzył
                      rozsądne myślenie.
                      • Gość: gaucho Re: coś dla przypomnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:59
                        Dubitando przeczytaj von Hayeka, Friedmana, Bastiata,Misesa czy
                        chocby "Polactwo" Ziemkiewicza a nie J.R Nowaka
                        • Gość: jaś Giełda 4% w dół, 1 euro 4.20 benzuna po 6zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:07
                          ni i pasztetowa podrożała; byłbym zapomniał gorzałka jeszenie
                        • dubitando Re: coś dla przypomnienia 10.07.06, 19:30
                          Sam sobie przeczytaj. Gdyż ja ich czytałem, szczególnie dokładnie Friedricha
                          von Hayek'a, który ustalił zasady nowoczesnego państwa kapitalistycznego i
                          który był wielkim krytykiem liberalizmu w formie propagowanej obecnie w Polsce.
                          On propagował wolny rynek a także jednocześnie obowiązkowe ubezpieczenia
                          społeczne (u nas ZUS), państwową opiekę zdrowotną czy państwową pomoc
                          społeczną. Oczywiście według nawiedzonych polskich liberałów typu pawełek.żarek
                          to istny lewak!!!
                      • dubitando Re: coś dla przypomnienia 10.07.06, 19:08
                        Aby nie mieć liberalnego zboczenia wystarczy obserwować dokładnie świat, oraz
                        tragiczne skutki wprowadzania w życie wszelkich utopii. Na
                        szczęście, "prawdziwy" liberalizm pozostaje cały czas na poziomie teoretycznym
                        i głoszony jest w formie ekstremalnej przez niszowych wariatów typu "myszka
                        miki" i w formie bardziej złodziejskiej przez nawiedzonych wyznawców platformy
                        jak pawełek.żarek.
                        Pawełek chciałby się widzieć jako konserwatysta, ale to zwykły liberalny matoł,
                        który myśli, że rozwój ludzkości polega na powrocie na drzewa, oraz do prawa
                        dżungli i uważa, że każdy kto zauważył, że świat posunął się do przodu i
                        wynalazł emerytury, opiekę zdrowotną i renty dla niepełnosprawnych nazywa
                        lewakami.
                        Ludzkość na szczęście rozwinęła się na tyle, aby wariatów nie dopuszczać do
                        pełni władzy, także nie macie na co liczyć. A pełna domena polityki to coś
                        więcej niż niszowy na całym świecie liberalizm i niestety mniej niszowe
                        lewactwo, jest jeszcze zwyczajna prawica, która doprowadziła do rozwoju Europy
                        i ona jest jedyną siłą, która może zatrzymać plagę lewizny zalewającą Europę.
                        • pawel.zary Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 19:33
                          dubitando napisała:

> Aby nie mieć liberalnego zboczenia wystarczy obserwować dokładnie świat, oraz
                          > tragiczne skutki wprowadzania w życie wszelkich utopii. Na
                          > szczęście, "prawdziwy" liberalizm pozostaje cały czas na poziomie
                          teoretycznym
                          > i głoszony jest w formie ekstremalnej przez niszowych wariatów typu "myszka
                          > miki"

Ładnie to tak o J.Korwin-Mikkem mówić? Widzicie forumowicze z UPR-u jak o Was
                          mówią "na prawicy PiS-owskiej". Jesteście "wariatami niszowymi"?

i w formie bardziej złodziejskiej przez nawiedzonych wyznawców platformy
                          > jak pawełek.żarek.
                          > Pawełek chciałby się widzieć jako konserwatysta, ale to zwykły liberalny
                          matoł,

Też Ciebie lubię :-)) Co ja tam będę siebie ogladał - widzę siebie nie patrząc -
                          po prostu myślę.

>
                          > który myśli, że rozwój ludzkości polega na powrocie na drzewa,

Dobrze, że wiesz co ja myślę :-)))

> Ludzkość na szczęście rozwinęła się na tyle, aby wariatów nie dopuszczać do
                          > pełni władzy, także nie macie na co liczyć. A pełna domena polityki to coś
                          > więcej niż niszowy na całym świecie liberalizm i niestety mniej niszowe
                          > lewactwo, jest jeszcze zwyczajna prawica, która doprowadziła do rozwoju
                          Europy
                          > i ona jest jedyną siłą, która może zatrzymać plagę lewizny zalewającą Europę.

"Zwyczajna prawica" :-))) Brzmi jak "kiełbasa zwyczajna" :-))) Jest właśnie w
                          Polsce tak zwyczajna, że aż siermiężno-gomułkowska.
                          • Gość: kazio Kaczory rządzą a na giełdzie krach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:02
                            NO SPADŁO 4% TO NA POCZĄTEK BO JUTRO BĘDZIE -6% EURO 4.25ZŁ ale jaja a miało
                            byc tak pięknie, jak nic lewica musi wrócić. wracaj panie oleksy, szybko wracaj
                            • Gość: gaucho Re: Kaczory rządzą a na giełdzie krach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:29
                              Gminna wieść niesie,że nie Oleksy a gość, którego specjalnym numerem było
                              wchodzenie do auta przez bagażnik- wraca.
                            • Gość: mw Giełda i złoty w górę, analitycy zaskoczeni IP: *.pkobp.pl 10.07.06, 20:41
                              A prawda jest taka:

gielda.onet.pl/0,1353714,wiadomosci.html
                              Znowu typowe podejście Platformy Obywatelskiej, im gorzej dla Polaków tym dla
                              lepiej dla liberałów.
                              Na szczęści dzisiaj giełda poszła w górę, a złoty się umocnił.
                              • Gość: kazio o kurka a było w dół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:54
                                Kaczory napewno coś zmajstrowały- trza jakiejś komisji, przy okazji może
                                wyjdzie też sprawa księżyca, wyjdzie jak nic
                              • Gość: matiu Re: Giełda i złoty w górę, analitycy zaskoczeni IP: *.gala.net.pl 10.07.06, 21:05
                                Pan marysia powiedzial wczoraj, ze gielda poleci w dol a tu nie poleciala.

Widac jasno ze gielda nie dorosla do demokracji!

Podobnie jak wedlug marysi polskie spoleczenstwo:))))
                          • pawel.zary Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 21:45
                            pawel.zary napisał:

> dubitando napisała:
                            >
                            > > Aby nie mieć liberalnego zboczenia wystarczy obserwować dokładnie świat,
                            > oraz
                            > > tragiczne skutki wprowadzania w życie wszelkich utopii.

Na ten przykład różnych "trzecich dróg" lepperowsko/giertychowsko/kaczyńskich
                            :-)

Na
                            > > szczęście, "prawdziwy" liberalizm pozostaje cały czas na poziomie
                            > teoretycznym

Szczególnie pozostawał w Ameryce jakieś 200-150 lat temu i w Wlk. Brytanii i w
                            Australii ...

> > który myśli, że rozwój ludzkości polega na powrocie na drzewa,
                            >

Towarzysze radzieccy i insza swołocz komunistyczna wymyśliła, że można sobie
                            zadekretować szczęśliwość powszechną i przeskoczyć z feudalizmu do komunizmu.
                            Inne hitlery narodowo-socjalistyczne niczem nasi giertychowcy/lepperowcy też
                            stwierdzili, że "naród i socjalizm" jest jedynym słusznym rozwiązaniem.
                            Skończyło sie wszystko wojnami, milionami ofiar i zniszczeniem.
                            Ja wolę "powrót na drzewo" do normalnej gospodarki kapitalistycznej, do
                            własności prywatnej i pracy, do korzystania z nowoczesnych rozwiązań rentowo-
                            emerytalnych i nieobowiązkowych systemów ubezpieczeń.
                            Tzw. POSTĘP (inaczej dla niepooznaki zwany "rozwojem") proponowany przez
                            dubiduńcia to czysta teoria i lewactwo pierszej klasy wspierane przez różnych
                            biurokratów. Kosztowna teoria (niektóre państwa częściowo elementy takich
                            rozwiązań wprowadzają, bo je na to stać - biedni, którzy to naśladują stają się
                            niewolnikami).
                            Łącz się więc z proletaryuszami dubiduńciu i nie ględź proszę o afrykańskich
                            państewkach plemienno-autorytarnych, bo one nic z liberalizmem nie mają
                            wspólnego, a bardziej ze swoim kultem wodza kojarzą się z naszymi realiami :-/
                            Podatki obniżać! Uwolnić gospodarkę od polityki (ładnie to tak obsadzać spółki
                            swoimi z PiS?!)

• dubitando Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 22:05
                              Słuchaj liberalny szmaciarzu, jeśli chcesz zasmakować liberalizmu na własnej
                              skórze, to masz dwa wyjścia, albo przenieść się w czasie do czasów dzikiego
                              zachodu w Stanach, gdzie panował według ciebie liberalizm, albo wyprowadzić się
                              do Afryki i posmakować tam liberalizmu w praktyce.
                              "Normalna gospodarka kapitalistyczna" nie jest baranie liberalna. Opiera się na
                              wolnym rynku, bardziej lub mniej zinterwencjonalizowanym (nie za ciężkie słowo
                              dla głąba?). Na państwowej opiece społecznej i obowiązkowym ubezpieczeniu
                              społecznym. Z LEWACTWEM w Polsce ramię w ramię idą LIBERAŁOWIE, tworząc razem z
                              LSD od zawsze wspólnotę złodziejskich interesów, która to
                              ZŁODZIEJSKA "opozycyjna koalicja" podnosi jazgot, gdy wyrzuca się ich
                              partyjnych prezesików, na ogół byłych oficerów służb specjanych.
                              Nota bene, liberalne europejskie ścierwo, swoją pozycję (to znaczy, że ktoś się
                              dowiedział o ich istnieniu) zawdzięcza TYLKO I WYŁĄCZNIE sojuszom z lewackimi
                              partiami, które obecnie rządzą w eurokołchozie.
                              • Gość: zasieki1 Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:15
                                zapros jakis kolegow (jak masz) a nie tak sam palisz
                              • Gość: psg Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:36
                                Mocne słowa, ale prawdziwe. Jak tak to wszystko czytam, to zaczynam jarzyć o co
                                chodzi...
                              • Gość: blink Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! IP: *.udsm.ac.tz / *.udsm.ac.tz 10.07.06, 22:42
                                Szkoda zachodu na gadki z powskim marginesem. Dziwne jest, ze w Polsce
                                niektorzy przedsiebiorcy dali sobie wmowic, ze libaralizm to kapitalizm, a to
                                zupelnie inna historia, ale poziom wyksztalcenia wsrod wyborcow po jest raczej
                                niski, sadzac po wypowiedziach ich zwolennikow.
                                • Gość: Lekarz Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.06, 22:49
                                  Dubitando wróć do Ciborza czekamy na Ciebie ,ty nie możesz się denerwować
                                  przecież.Czy bierzesz choć tabletki?
                                  • dubitando Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 23:12
                                    Po co mam wracać, ja tam stale przebywam, przecież ktoś musi podać choremu
                                    pawełkowi.żarkowi laptopa, aby mógł wystukać swoje schizofreniczne teorie
                                    liberalne. W sumie boli mnie, ze rozpowszechnia publicznie dowody na swój
                                    obłęd, ale nie mogę odmówić nawet umierającemu (cywilnie) wrogowi.
                                  • pawel.zary Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 23:18
                                    Gość portalu: Lekarz napisał(a):

> Dubitando wróć do Ciborza czekamy na Ciebie ,ty nie możesz się denerwować
                                    > przecież.Czy bierzesz choć tabletki?

Tu jest potrzebna lewatywa dwa razy dziennie :-)
                              • pawel.zary Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 22:52
                                dubitando napisała:

> Słuchaj liberalny szmaciarzu,

No właśnie :-))) Zamordyzm własciwy różnym internacvjonalnym lewakom i
                                swołoczy narodowo-socjalistycznej :-P W imię sprawiedliwości społecznej trzeba
                                wymordować miliony ludzi, a najpierw zaprowadzić tzw "porządek"?

jeśli chcesz zasmakować liberalizmu na własnej
                                > skórze, to masz dwa wyjścia, albo przenieść się w czasie do czasów dzikiego
                                > zachodu w Stanach, gdzie panował według ciebie liberalizm,

Wg mnie panował głównie w wielkich miastach USA - Chicago, Detroit ... ten
                                opluwany przez Ciebie liberalizm doprowadził do rozwoju gospodarczego stanów
                                wschodnich i Kalifornii.
                                Patrz co zbudowali Amerykanie w tak krótkim jak na historie czasie.

> "Normalna gospodarka kapitalistyczna" nie jest baranie liberalna. Opiera się
                                na
                                >
                                > wolnym rynku, bardziej lub mniej zinterwencjonalizowanym (nie za ciężkie
                                słowo
                                > dla głąba?). Na państwowej opiece społecznej i obowiązkowym ubezpieczeniu
                                > społecznym.

I tak było zawsze? :-))))

• dubitando Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 23:17
                                  Nie, no 200 lat temu w Stanach było inaczej, ale dwa tysiące lat temu w Rzymie
                                  było jeszcze inaczej, no a cztery tysiące lat temu w Egipcie było jeszcze
                                  inaczej. To do jakich czasów chcą nas cofnąć liberałowie???
                                  • pawel.zary Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 23:25
                                    dubitando napisała:

> Nie, no 200 lat temu w Stanach było inaczej, ale dwa tysiące lat temu w
                                    Rzymie
                                    > było jeszcze inaczej, no a cztery tysiące lat temu w Egipcie było jeszcze
                                    > inaczej. To do jakich czasów chcą nas cofnąć liberałowie???
                                    >

A do czego chca nas przenieść prawicowi socjaliści? To juz Tobie napisałem, że
                                    wystarczy zadekretować "powszechną szczęśliwość" przez obecną koalicję lub nowy
                                    premier Kaczyński wyda okólnik, że "ma byc dobrze" i tak będzie. Tak samo
                                    robili komuniści - wydawali rozporzadzenia i ustalali cenę ogórka kiszonego w
                                    słoiku 1l. Nie wyszło.

• dubitando Re: dubitando obraża UPR i Korwina-Mikkego! 10.07.06, 23:46
                                      Kolejny raz liberalne ścierwo stara się wmawiać, że zachowanie podstawowej
                                      ochrony społecznej to socjalizm, podczas gdy sami współpracują w LSD.
                                      Nie dociera do ignorantów, że nowoczesny kapitalizm opiera się na
                                      zagwarantowaniu opieki także nad niepełnosprawnymi, czy emerytami, oraz, że
                                      wolny rynek nigdzie nie jest wolny od interwencji państwa, czy to w Wielkiej
                                      Brytanii, czy to w Stanach Zjednoczonych, gdzie nadwyżki żywności topi się w
                                      oceanie. Ceny artykułów żywnościowych tak samo ustala się w USA (czyżby to był
                                      kraj lewacki?!?) jaki i UE, nie ustala się jej w Ghanie i Ekwadorze. Rozumiem,
                                      że oderwanemu od życia nauczycielowi pawełkowi.żarkowi wydaje się, że
                                      liberalizm jest idealny, szczególnie, że sam bierze kasę z budżetu, jednak
                                      kolejny raz proponuję mu, by przejechał się do Afryki i wykazał tam swoje
                                      polityczne talenty w praktyce w obowiązującym tam systemie liberalnym.
                                      Wszelkie dalsze wprowadzanie liberalizmu w życie w Polsce, może skończyć się
                                      rewolucją, gdyż Polsce nie jest potrzebny lsd-liberalizm, ale nowoczesny
                                      kapitalizm, prezentowany przez PiS, który zapewni swobodę gospodarczą, oraz
                                      podstawową opiekę społeczną.
                                      • pawel.zary Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 07:56
                                        dubitando napisała:

> Kolejny raz liberalne ścierwo stara się wmawiać, że zachowanie podstawowej
                                        > ochrony społecznej to socjalizm, podczas gdy sami współpracują w LSD.

Mam nieodparte wrażenie, że to Ty sam sobie to wmawiasz i potem polemizujesz
                                        sam ze sobą :-) Oprócz lsd dopisz jeszcze UB, SB, UOP, ABW

> Nie dociera do ignorantów, że nowoczesny kapitalizm opiera się na
                                        > zagwarantowaniu opieki także nad niepełnosprawnymi, czy emerytami, oraz, że
                                        > wolny rynek nigdzie nie jest wolny od interwencji państwa, czy to w Wielkiej
                                        > Brytanii, czy to w Stanach Zjednoczonych, gdzie nadwyżki żywności topi się w
                                        > oceanie.

I jesteś przekonany, że liberalizm polega na ignorowaniu niepełnosprawnych i
                                        emerytów? Próbujesz to wmówić forumowiczom? :-)))

Ceny artykułów żywnościowych tak samo ustala się w USA (czyżby to był
                                        > kraj lewacki?!?) jaki i UE, nie ustala się jej w Ghanie i Ekwadorze.

I tam (USA) siada rząd i ustala ceny dżemu, makaronu, sznurka do snopowiązałek
                                        i zapałek? :-))

Rozumiem,
                                        > że oderwanemu od życia nauczycielowi pawełkowi.żarkowi wydaje się, że
                                        > liberalizm jest idealny, szczególnie, że sam bierze kasę z budżetu,

I przyszło Ci do głowy, że jestem nauczycielem? Ciekawe, bo nigdy nim nie
                                        byłem, ale widzę, że szkoła kurszczyzny nie jest Ci obca :-)) Uważaj, bo mój
                                        dziadek nauczycielem też nie był! Zaprawdę masz niezłe wizje - nie pal więcej
                                        tego świństwa.
                                        Wiekszość życia pracuję na własny rachunek.

jednak
                                        > kolejny raz proponuję mu, by przejechał się do Afryki i wykazał tam swoje
                                        > polityczne talenty w praktyce w obowiązującym tam systemie liberalnym.

i tam w Afryce jest system liberalny?? :-)))))))))) Chyba, że pomyliłeś nazwę
                                        państwa Liberia z liberalizmem?

> Wszelkie dalsze wprowadzanie liberalizmu w życie w Polsce, może skończyć się
                                        > rewolucją, gdyż Polsce nie jest potrzebny lsd-liberalizm, ale nowoczesny
                                        > kapitalizm, prezentowany przez PiS, który zapewni swobodę gospodarczą, oraz
                                        > podstawową opiekę społeczną.
                                        >

PiS nie prezentuje żadnego "nowoczesnego kapitalizmu" tylko jedność moralno-
                                        polityczną :-) coś na kształt gierkowszczyzny, podlaną suto sosem patriotyczno-
                                        religijnym.
                                        To partia antyinteligencka i antyrynkowa.
                                        • Gość: PiS da więcej Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:35
                                          Ten dubitando nic nie rozumie z nowoczesnego liberalizmu. Jemu chyba wydaje się
                                          że liberalizm polega natym że nie ma ubezpieczeń, polityki społecznej państwa
                                          czy pomocy dla niepełnosprawnych.
                                          Bezkrytycznie popieranie haseł PiS to wyraźnie pomylenie prawdziwego
                                          kapitalizmu z populizmem i socjalizmem.
                                          • dubitando Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 13:21
                                            Sam niczego nie rozumiesz. Prawdziwy dziki liberalizm wprowadzano w Polsce od
                                            kilkunastu lat, taki system jak jest u nas nie ma precedensu na świecie, no
                                            może w Rosji jest podobnie. Zamiast pójść w wolnorynkowy system kapitalistyczny
                                            zachowujący równowagę szans pracodawców i pracowników, liberalni nad wyraz
                                            politycy, wrzucili nas w obecne bagno, czyli mamy brak ochrony zewnętrznej
                                            naszego rynku, co spowodowało całkowity upadek przemysłu w Polsce, brak ochrony
                                            rynku pracy, co spowodowało, że mamy najniższe pensje z nowoprzyjętych do UE
                                            państw. Dalszy rozwój liberalizmu doprowadziłby do jeszcze bardziej głodowych
                                            pensji minimalnych, zastępowaniem instytucji narodowych, instytucjami
                                            europejskimi i dalsze totalne zubożenie większości społeczeństwa. Na wiele lat
                                            niejako zawieszono kodeks pracy, który stał się niemal martwym prawem, limity
                                            godzin nadliczbowych, stawki dodatkowe za pracę po godzinach, kto tego
                                            przestrzega? Nieporadność Państwowej Inspekcji Pracy była bardzo nie na rękę
                                            liberalnym politykom, co doprowadziło do obecnej wolnej amerykanki na rynku
                                            pracy, a wcale nie zmniejszyło bezrobocia, spowodowało za to, że często
                                            uczciwie pracujący człowiek nie jest się w stanie sam wyżywić za swoją pensję,
                                            a tak nie jest w żadnym cywilizowanym państwie zachodnim!

Czego jeszcze nie kumasz, przyklaskiwaczu utopistów?
                                            • Gość: kazik Poczytajcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:39
                                              Michalkiewicz ma niestety rację(w imię poprawności polit. wyrzucony z interii)
                                              www.michalkiewicz.pl/np_11-07-2006.php
                                            • pawel.zary Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 17:16
                                              dubitando napisała:

> Prawdziwy dziki liberalizm wprowadzano w Polsce od
                                              > kilkunastu lat, taki system jak jest u nas nie ma precedensu na świecie, no
                                              > może w Rosji jest podobnie.

Bo wcześniej na świecie nie było sytuacji przejścia z komunizmu do gospodarki
                                              wolnorynkowej.
                                              Tylko nie porównuj do Polski Czech, które były zawsze lepiej rozwiniete
                                              gospodarczo i nie straciły tak na wojnie oraz małych państw bałtyckich.

Zamiast pójść w wolnorynkowy system kapitalistyczny
                                              >
                                              > zachowujący równowagę szans pracodawców i pracowników, liberalni nad wyraz
                                              > politycy, wrzucili nas w obecne bagno,

Politycy PiS i Kaczyńscy brali w tym udział przez ostatnie lata.

czyli mamy brak ochrony zewnętrznej
                                              > naszego rynku, co spowodowało całkowity upadek przemysłu w Polsce, brak
                                              ochrony
                                              >
                                              > rynku pracy, co spowodowało, że mamy najniższe pensje z nowoprzyjętych do UE
                                              > państw.

To najwyższy czas te pensje (minimalne) podnieść - dlaczego rząd Marcinkiewicza
                                              tego nie zrobił? Jak się nie mylę, to rząd PiS naraził nas Polaków na
                                              wielomiliardowe koszty przywilejów dla górników. To Marcinkiewicz wycofał
                                              ustawę z Trybunału Konstytucyjnego. Zapłacimy wszyscy za strach i dupolizostwo
                                              rządu wobec górników.

Dalszy rozwój liberalizmu doprowadziłby do jeszcze bardziej głodowych
                                              > pensji minimalnych, zastępowaniem instytucji narodowych, instytucjami
                                              > europejskimi i dalsze totalne zubożenie większości społeczeństwa.

No ale Kaczyńscy twierdzą, że są proeuropejscy :-)) Jeżeli zaś chodzi o
                                              instytucje "narodowe", to mogą i często są one bardziej złodziejskie i
                                              łupieżcze od tych "złych" europejskich.
                                              Społeczeństwo zaś będzie biednieć, bo różnych pozwoleń i koncesji w gospodarce
                                              przybywa zamiast ubywać, biurokracja nie zmniejsza się, a kto żyw ucieka do
                                              pracy za granicę, takie to pespektywy widzi w Polsce PiS-owskiej.
                                              Wolałbyś, żeby wzorem Łukaszenki i PRL-u nie puszczać ludzi, tylko szantażować
                                              ich "patriotyzmem" i "narodem" i wmawiać potrzebę "pracy za darmo dla dobra
                                              kraju"? Komuniści ćwiczyli tak Polaków przez kilkadziesiąt lat.

• dubitando Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 18:07
                                                Kto żyw ucieka z Polski, bo taką biedę zostawiły w Polsce kilkunastoletnie
                                                liberalne i socjal-liberalne rządy między innymi Suchockiej z Rokitą,
                                                Bieleckiego, Oleksego, Millera czy Belki.
                                                To są fakty, które są widoczne dla większości społeczeństwa i dlatego
                                                przegraliście wybory.
                                                • Gość: zenek Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.06, 18:56
                                                  Dubitanto kartoflany łbie chyba ciebie moherowy berecik za mocno uwiera.
                                                • pawel.zary Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 19:15
                                                  dubitando napisała:

> Kto żyw ucieka z Polski, bo taką biedę zostawiły w Polsce kilkunastoletnie
                                                  > liberalne i socjal-liberalne rządy między innymi Suchockiej z Rokitą,
                                                  > Bieleckiego, Oleksego, Millera czy Belki.

Zapomniałes dodać rząd Olszewskiego z członkami ZChN-u (obecnie w PiS) i rząd
                                                  Buzka.
                                                  W rządach tych działacze ZChN-u i Solidarności grali pierwsze skrzypce.
                                                  L.Kaczyński był takze w rzadzie Buzka.
                                                  Pomysleć, że działacze Solidarności z Krzaklewskim na czele nie wprowadzili
                                                  zmian, które postulujesz w zakresie Kodeksu Pracy, płacy minimalnej
                                                  na "odpowiednim poziomie" itd.

> To są fakty, które są widoczne dla większości społeczeństwa i dlatego
                                                  > przegraliście wybory.
                                                  >

To są fakty, które są widoczne dla większości społeczeństwa, dlatego PiS wygrał
                                                  głosami mniejszości z wszystkich uprawnionych :-))) Nie wciskaj ciemnoty
                                                  dubitando - frekwencja była tragiczna i tylko dwadzieściaparę procent z
                                                  uprawnionych zadecydowało, a tak naprawdę 2% o wygranej PiS-u nad PO.
                                                  • dubitando Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 19:46
                                                    Po pierwsze nie postuluję żadnych zmian do Kodeksu Pracy, po drugie to dlaczego
                                                    działacze AWS'u nie zmienili płacy minimalnej widać wyraźnie dzisiaj, większość
                                                    z nich należy teraz do PO! Zresztą platforma powstała właśnie z AWS'u i
                                                    przejęła jej struktury partyjne, bo swoich nie miała. Właśnie rządy Buzka
                                                    pokazały, co mogłoby się stać, gdyby PO doszło do władz - powtórka z rozrywki.
                                                    Z całego rządu Buzka sprawdził się tylko jeden minister nienależący do aws'u,
                                                    był nim minister sprawiedliwości Lech Kaczyński, zresztą głównie dzięki temu
                                                    został prezydentem Warszawy, oraz Polski.

>> dlatego PiS wygrał
                                                    >
                                                    > głosami mniejszości z wszystkich uprawnionych :-))) Nie wciskaj ciemnoty
                                                    > dubitando - frekwencja była tragiczna

Jesteś głupi, czy nie wiesz na czym polega demokracja? Idąc twoim tokiem (braku)
                                                    myślenia, to żadna władza nie ma mandatu społecznego do rządzenia, gdyż
                                                    frekwencja jest jaka jest. No ale partyjniaczkowi udającemu głupa nie muszę
                                                    tego tłumaczyć! Tekst godny powskiego 14-letniego szczekacza z forum onetu,
                                                    tracisz fason.
                                                  • pawel.zary Re: dubitandusiu opanuj się - nie wymyślaj 11.07.06, 22:51
                                                    dubitando napisała:

> Po pierwsze nie postuluję żadnych zmian do Kodeksu Pracy, po drugie to
                                                    dlaczego
                                                    >
                                                    > działacze AWS'u nie zmienili płacy minimalnej widać wyraźnie dzisiaj,
                                                    większość
                                                    >
                                                    > z nich należy teraz do PO! Zresztą platforma powstała właśnie z AWS'u i
                                                    > przejęła jej struktury partyjne, bo swoich nie miała. Właśnie rządy Buzka
                                                    > pokazały, co mogłoby się stać, gdyby PO doszło do władz - powtórka z
                                                    rozrywki.
                                                    > Z całego rządu Buzka sprawdził się tylko jeden minister nienależący do aws'u,
                                                    > był nim minister sprawiedliwości Lech Kaczyński, zresztą głównie dzięki temu
                                                    > został prezydentem Warszawy, oraz Polski.
                                                    >

L.Kaczyński nienależący do AWS-u :-))) A kto należał? Przecież to był komitet
                                                    składajacy się z wielu ugrupowań w tym z całego ZChN-u czołowej podpórki
                                                    dzisiejszej władzy. Taki poseł Zawisza to był w opozycji do rządu Buzka? :-))))

> Jesteś głupi, czy nie wiesz na czym polega demokracja? Idąc twoim tokiem
                                                    (braku
                                                    > )
                                                    > myślenia, to żadna władza nie ma mandatu społecznego do rządzenia, gdyż
                                                    > frekwencja jest jaka jest. No ale partyjniaczkowi udającemu głupa nie muszę
                                                    > tego tłumaczyć! Tekst godny powskiego 14-letniego szczekacza z forum onetu,
                                                    > tracisz fason.
                                                    >

Napisałeś, że "to są fakty widoczne dla większości społeczeństwa, dlatego
                                                    przegraliście wybory", a ja napisałem w odpowiedzi: "dlatego PiS wygrał głosami
                                                    mniejszości z wszystkich uprawnionych :-))) Nie wciskaj ciemnoty
                                                    dubitando - frekwencja była tragiczna". Większość społeczeństwa albo nie
                                                    głosowała albo głosowała na inne partie. PiS nie zdobył nawet większości tych
                                                    co głosowali. Nie manipuluj więc i nie wymyślaj "mojego toku myślenia", bo ja
                                                    uznaję wyniki wyborcze i ich nie podważam, a Ty wymyślasz jakąś "większość
                                                    społeczeństwa".
                                                    Manipulacja godna szczekacza po kursie kurszczyzny. No ale że
                                                    bezpartyjniaczkowi udającemu głupa muszę to tłumaczyć? Tracisz fason. :-)

• dubitando Polacy wg. PO nie dorośli do demokracji ::lol:: 11.07.06, 23:14
                                                    > L.Kaczyński nienależący do AWS-u :-))) A kto należał?

L. Kaczyński NIGDY nie należał do AWS'u, podobnie jak Porozumienie Centrum.
                                                    Należał zaś do AWS'u Płażyński, współzałożyciel Platformy Obywatelskiej!!!!

> dubitando - frekwencja była tragiczna". Większość społeczeństwa albo nie
                                                    > głosowała albo głosowała na inne partie. PiS nie zdobył nawet większości tych
                                                    > co głosowali. Nie manipuluj więc i nie wymyślaj "mojego toku myślenia", bo ja
                                                    > uznaję wyniki wyborcze i ich nie podważam, a Ty wymyślasz jakąś "większość
                                                    > społeczeństwa".

PiS nie rządzi sam, ale rządzi w koalicji WIĘKSZOŚCIOWEJ, którą poparła
                                                    większość czynnego wyborczo społeczeństwa w DEMOKRATYCZNYCH wyborach.
                                                    I na tym polega DEMOKRACJA!
                                                    Oczywiście oszołomy liberalne skłócają społeczeństwo, nawołują gębą Pluska do
                                                    zamieszek i wojny domowej, rozpoczynając od nieposłuszeństwa obywatelskiego.
                                                    Liberałom przestała się podobać demokracja, gdy naród polski podziękował im, za
                                                    złodziejskie prywatyzacje, za legalizację liberalnego wyzysku, za hipokryzję
                                                    Pluska biorącego ślub przed samymi wyborami, za pogardę dla starszych ludzi!
                                                    Choćbyście spreparowali jeszcze tysiąc sondaży, to i tak wrócicie tam gdzie
                                                    wasze miejsce, czyli do poziomu UPR'u. Część lewicowych wyborców was chwilowo
                                                    poparła, zdając sobie sprawę z tymczasowej słabości komunistów, ale "to se ne
                                                    wrati", szczególnie gdy widzą bezradność i małostkowość liderków PO.
                                                  • pawel.zary Re: Polacy wg. PiS to "ciemny lud" 11.07.06, 23:35
                                                    dubitando napisała:
                                                    > PiS nie rządzi sam, ale rządzi w koalicji WIĘKSZOŚCIOWEJ, którą poparła
                                                    > większość czynnego wyborczo społeczeństwa w DEMOKRATYCZNYCH wyborach.
                                                    > I na tym polega DEMOKRACJA!

AAAAAaaaa :-) Czyli nie "wiekszość społeczeństwa" jak napisałeś poparła PiS
                                                    tylko większość sejmowa została zbudowana z koalicji trzech partii, które jak
                                                    wynika z rachunku matematycznego osiągnęły większość głosów elektoratu, który
                                                    poszedł głosować. A poszło głosować 30-kilka procent uprawnionych.
                                                    Zgadzam się! Na tym właśnie polega demokracja. Niestety.
                                                    Przepraszam, że "d....cja" pisżę małymi literami :-P

> Oczywiście oszołomy liberalne skłócają społeczeństwo,

A Ty dubitandusiu pracujesz w ABW, czy masz status świadomego TW w IPN? :-P

• pawel.zary Re: Polacy wg. PO nie dorośli do demokracji ::lol 11.07.06, 23:38
                                                    dubitando napisała:

> > L.Kaczyński nienależący do AWS-u :-))) A kto należał?
                                                    >
                                                    > L. Kaczyński NIGDY nie należał do AWS'u, podobnie jak Porozumienie Centrum.

No właśnie :-) Za nic nie biorą odpowiedzialności ale w polityce czynnie
                                                    działali przez kilkanaście lat. Matoda Leppera - wieczna dziewica. :-))

• dubitando Re: Polacy wg. PO nie dorośli do demokracji ::lol 11.07.06, 23:46
                                                    Cóż za światła hipokryzja! Tak się składa, że obecnie tylko Kaczyńscy biorą
                                                    odpowiedzialność za Polskę, a nie umieli jej wziąć nieudacznicy z PO. Jedyne co
                                                    umieją liderzy platformy, to obszczekiwac wszystko co się dzieje, niezależnie
                                                    czy to jest złe czy dobre, przez co ich szczekanie staje się zupełnie
                                                    niezauważalne...
                                                  • pawel.zary Re: Rząd Marcinkiewicza niczem AWS rozdaje 11.07.06, 23:44
                                                    dubitando napisała:

Właśnie rządy Buzka
                                                    > pokazały, co mogłoby się stać, gdyby PO doszło do władz - powtórka z
                                                    rozrywki.

No własnie mamy powtórkę :-))) Rząd Marcinkiewicza zafundował górnikom takie
                                                    przywileje, że teraz bedziemy płacić miliardy z naszych podatków zamiast
                                                    skierować te pieniadze na służbe zdrowia lub edukację. Tak to socjaliści
                                                    prawicowi z PiS rozdają nasze pieniądze, żeby podlizać sie górnikom i związkom
                                                    zawodowym - tak sie własnie kupuje elektorat za publiczne pieniądze. Wstyd!

> Z całego rządu Buzka sprawdził się tylko jeden minister nienależący do aws'u,
                                                    > był nim minister sprawiedliwości Lech Kaczyński, zresztą głównie dzięki temu
                                                    > został prezydentem Warszawy, oraz Polski.
                                                    >

Czyli karierę zrobił w rządzie AWS-u za który teraz nnie odpowiada? :-)))
                                                  • dubitando Re: Rząd Marcinkiewicza niczem AWS rozdaje 11.07.06, 23:51
                                                    To nie Marcinkiewicz wprowadził tą ustawę, ale lsd.

Co to twojego żałosnego skowyczenia na Kaczyńskiego, to jakość jego
                                                    ministrowania ocenili już wyborcy. Podobnie wyborcy ocenili obłudę, fałsz i
                                                    zakłamanie Tuska, który nigdy czynnie nie rządził, tylko całe życie wycierał
                                                    tyłkiem ławy parlamentarne, nie biorąc za nic odpowiedzialności, ale biorąc
                                                    gładko poselskie i senatorskie diety...
                                                  • pawel.zary Re: Rząd Marcinkiewicza niczem AWS rozdaje 12.07.06, 10:48
                                                    dubitando napisała:

> To nie Marcinkiewicz wprowadził tą ustawę, ale lsd.
                                                    >

:-)))) Ale Marcinkiewicz wycofał ją z Trybunału Konstytucyjnego uniemozliwiając
                                                    jej zablokowanie. Ustawa stała się faktem - bedziemy płacić miliardy z naszych
                                                    kieszeni. Tak PiS koztem Polaków kupił sobie elektorat górniczy.

> Co to twojego żałosnego skowyczenia na Kaczyńskiego, to jakość jego
                                                    > ministrowania ocenili już wyborcy.

Tam zaraz "skowyczenia" :-))) Fakty jeno przytaczam. L.Kaczyński był w rządzie
                                                    AWS-u i za działania tego rzadu także ponosi odpowiedzialność. Rząd AWS-u
                                                    ocenili Polacy bardzo źle - skończyło sie katastrofa wyborczą.

Podobnie wyborcy ocenili obłudę, fałsz i
                                                    > zakłamanie Tuska, który nigdy czynnie nie rządził, tylko całe życie wycierał
                                                    > tyłkiem ławy parlamentarne, nie biorąc za nic odpowiedzialności, ale biorąc
                                                    > gładko poselskie i senatorskie diety...
                                                    >

Dlatego ok. 7 milionów Polaków oddało na Tuska swój głos?
                                                    Taki Jarosław Kaczyński też nigdy czynnie nie rządził jeno "całe życie wycierał
                                                    tyłkiem ławy poselskie, nie biorąc za nic odpowiedzialności, ale biorąc gładko
                                                    poselskie diety" :-)) O tym, że był ciągle w opozycji i storpedował np. rząd
                                                    Suchockiej umozliwiając dojście do władzy SLD na pełną kadencję już nie
                                                    wspomnę.

• Gość: wielkie tak Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 11.07.06, 23:01
      to ludzie bez ambicji zostawienia czegos po sobie to ludzie ktorzy czychali na
      wladze ..........
      • Gość: ja Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:23
        PIS na znowu na czele Pawle
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,statp,TmFqbm93c3pl,wid,8390230,wiadomosc.html
        • pawel.zary Re: Rząd rządzi, partia kieruje 12.07.06, 12:10
          Gość portalu: ja napisał(a):

> PIS na znowu na czele Pawle

I bardzo dobrze! :-) Dziś na czele jutro na tyle :-) Nieboszczka PZPR też
          była "na czele" przez wiele lat. "Rząd rządził, partia kierowała". Naród
          obudził się z ręką w nocniku.
          SLD i Kwaśniewskiego też popierała jak to ujmuje dubitanduś "wiekszość
          społeczeństwa" :-) Naród też obudził się z ręką w nocniku. Teraz bedzie tak
          samo.
          • Gość: małolata Pawle zrób sobie przerwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:39
            Jakiś urlopik bo padniesz przy tym kompie i P.O poniesie niepowetowaną stratę
            • Gość: małolata Re: Pawle zrób sobie przerwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:42
              Piszę to z czystej sympatii jako zwol. P.O naprawdę( do żony Pawła :pogonić od
              komputera, ale już)
              • Gość: mar Wyjdzie szydło z worka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:07
                Nie długo wyjdzie szydło z P.O-wskiego worka dlaczego Z. Gilowska przechodzi to
                co przechodzi; wyjdzie cała zadyma prowokacji wraz ze służbami, oj wyjdzie
                • Gość: ki diabeł TO JEST SZOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:44
                  P.O nie miało dziś ani jednej konferencji pras. a co dziennie mają co najmniej
                  3-4 szt.
                  • Gość: vts Re: TO JEST SKOK IP: *.ztpnet.pl 13.07.06, 16:30
                    chyba oglądasz tv Białoruś
    • Gość: stefan Re: Hipokryzja i przepychanka w PiS IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.06, 20:59
      wszystko zostało ustalone przy okrągłym stole 16 lat temu !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka