Dodaj do ulubionych

Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;-)

07.09.06, 11:48
do wszystkich aktywistów z PO - jak chcecie "pomuc lyderowi" swojej partii -
zalogujcie sie jako bezrobotni :D
może to poprawi mu humor

leeeejeeeee :D

PS i nie odpisujcie, że za PO byłoby 200% - miejcie troche godności...
Obserwuj wątek
    • budrys77 Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 07.09.06, 11:59
      Musisz być wyjątkowo kiepskim obserwatorem życia gospodarczego lubteż totalnie
      nie znasz się na ekonomii. Rozumiem, że poprzez swoją wypowiedź chciałeś
      udowodnić kompetencje i suszność władz PiSu i partii satelickich. Tym czasem
      bezrobocie spada z bardzo prozaicznych powodów:
      1. dobra koninktura gospodarcza zwiazana ze zmianą cyklu w światowej gospodarce
      2. dodatkowy bonus związany ze wstąpieniem do Unii Europejskiej lata temu
      3. gigantyczny odpływ młodych ludzi, liczony w setkach tysięcy, do krajów
      tzw. "starej Unii".
      Rząd PiS nie zrobił jeszcze NIC w sferze gospodarczej, a wręcz nie ma pomysłu
      na ułatwienie pracy przedsiębiorcom. Ba, pod presją neofaszystów z LPR i
      aferzystów z Samoorony rezygnuje z obniżenia składek rentowych zaproponowanych
      przez jedynego (byłego niestety) kompetentnego członka rządu - Zytę Gilowską.
      Dzięki Bogu, że mamy dobrą koninkturę gospodarczą. Będzie łatwiej przetrwać
      polskiej gospodarce okres rządu PiS i innych ekonomicznych szarlatanów. Szkoda
      tylko, że juz dzisiaj możemy te4 lata uznać z czas stracony.... W tym czasie
      sąsiezi Polski będą rozwijal sie w tempie 7-8% PKB stsując znienawidzone przez
      Kaczystów "liberalne" rozwiązania.
      • maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 07.09.06, 13:26
        no miało być z godnością, ale nie wytrzymał aktywista i mi odpisał ;-)

nie jestem z PO, więc OCZYWIŚCIE, że jestem wyjątkowo kiepski i totalnie się
        nie znam na ekonomii (leeejeeeee ;-) )

otóż rypka nic nie zrozumiałaś\eś z mojej wypowiedzi...

ja tylko napisałem byłem żem, że bezrobocie spadło (taaaaka tam cyferka z GUSu)
        i będzie to przyczynek na Donaldowy załamek i jakąś MONDROM wypowiedź...

Donald mi nie odpowiedział, bo wiadomo... chłop załamany jest :D

ale reszte historii to ty se dopowiedziałeś, z tą koniunkturą, UE i jakimiś
        odpływami (wy tam na niezłym haju musicie od wyborów jechać)

OCZYWIŚCIE, że jak będziecie przy władzy, to będzie 100% wzrost PKB i 9000 na
        WIGu (taaaka tam cyferka z GPW)...

ale kiedy to będzie... (leeeejeeee :D )

• Gość: alek Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.ztpnet.pl 07.09.06, 13:30
          heeh dokladnie:)

Przecież mialo byc tak zle!!!

Gospodarka na ryj, brak inwestorow,bezrobocie jak nigdy, inflacja ojejjjjjj co
          sie mialo dizac!!!

Tusk wku...... jak nigdy, juz mu pomyslow na spotach reklamowych brakuje i musi
          sciagac z USA od republikanow, podem jest wielkie zaskoczenie ze w innym kraju
          tak zle nas postrzegaja.
          Nic dizwnego skoro wytyczne koledzy np z USA dostali od Tuska jak maja mowic
          teraz o Polsce.

Myslcie przyjaciele z PO jak tu kraj pognebic aby bylo na PiS.
          Potem przejmiecie wladze razem z kolegami z LSD.

Wy bacie biznes oni mafie..dogadacie sie :)
          • maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 07.09.06, 13:36
            dla mnie kompletnym hitem sezonu są donaldyzmy (donaldowe wypowiedzi) typu:

"ja widzę... i myślę, że cały naród widzi ze mną...."

kocham ten tekst :D

a kolejny, sprzed paru dni, to jakoś tak:

"zapożyczamy dobre pomysły od naszych KOLEGÓW Republikanów" :D

Donald.... ty byś rosnął w sondażach jakbyś mniej myślał przed kamerami..

co to za twoi koledzy Republikanie?!?
            oni jak przychodzą do pracy TO GŁOSUJĄ a nie wychodzą z obrad, czy rżną głupa,
            że nie wiedzieli którą stroną kartę do głosowania włożyć...

jacy oni twoi koledzy?!?

widziałeś Statuę Wolności, zahaczyłeś może o Niagarę i ci sie we łbie
            pomieszało :D

taki krajowy Bachalski :D
            • Gość: :-) Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 13:58
              po raz kolejny elektorat pis udowadnia, ze składa się z przygłupów:-)
              • maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 09:03
                > po raz kolejny elektorat pis udowadnia, ze składa się z przygłupów:-)

szczytowe osiagnięcie liberalnej inteligencji ta wypowiedź - krótko, zwięźle i
                bez sensu ;-)

jako przygłup chylący czoła przed twoją\waszą światłością odpowiem słowami
                mądrzejszych - jak to powiedział Rebe w "Skrzypku na dachu" - Niech Wam Bozia
                błogosławi, da dużo zdrowia, długie życie... i zachowa od nas jak najdalej ;-)
            • Gość: Violatic Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 14:29
              Ubierając Twoją wypowiedź opartą na wskaźnikach GUS'u w inne słowa zapytam:
              Ile w okresie (o którym wspominasz) powstało za sprawą czy to rządów SLD czy
              też PiS'u nowych miejsc pracy?
              Dam sobie rękę uciąć, że jeśli to nasze bezrobocie spadło o 5 procent to dzięki
              nowym miejscom pracy (głównie administracja w myśl hasła "Tanie Państwo")
              ledwie o 0,05 %. Pozostałe 4.95 % zasuwa teraz na Wyspach i w innych krajach i
              na potęgę się wymeldowuje coby podwójnych podatków nie płącić...

Pozdrawiam
              • Gość: alek Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.ztpnet.pl 07.09.06, 15:07
                Zawsze sie znajdzie jakies wytlumaczenie :)

Donalt, Bachal i jemu podobni co noc odmawiaja modlitwe

"aby bylko coraz gorzej w kraju, aby bylo...."
                • Gość: nin Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:50
                  taa tylko, że właśnie na biedzie PiS jedzie :)
            • budrys77 Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 08:42
              maxtender napisał:
              > dla mnie kompletnym hitem sezonu są donaldyzmy (donaldowe wypowiedzi) typu:
              > "ja widzę... i myślę, że cały naród widzi ze mną...."
              > kocham ten tekst :D

Trudno byś zrozumiał co wypowiada człowiek inteligętny, jeśli Twoim idolem jest
              autokrata współrządzący z neofaszystami i aferzystami, słynący z wypowiedzi
              typu: "Spierzaj dziadu!". To dopiero wypowiedź godna prawnika, nie mówiąc o
              godności sternika kraju:)
              • maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 09:35
                > Trudno byś zrozumiał co wypowiada człowiek inteligętny, jeśli Twoim idolem
                jest autokrata współrządzący z neofaszystami i aferzystami, słynący z
                wypowiedzi
                > typu: "Spierzaj dziadu!". To dopiero wypowiedź godna prawnika, nie mówiąc o
                > godności sternika kraju:)

budrys, no czegoś sie chłopino przykraulił do mnie z tą PiSowską plakietką?!?

poważnie myślisz, że jak ktoś twierdzi, że Donald gada bzdety, to automatycznie
                jest on "autokratą z PiS, oszołomem z Samoobrony czy tam jakimś wszechpolakiem
                z LPRu"?!?

odnośnie tej kontrowersyjną wypowiedzi - jak ktoś na mnie pluje, to
                mówię "spieprzaj", a nie kluczę długimi tygodniami, zasięgam sondaży czy coś
                wypada powiedzieć czy nie

to jest siła Kaczyńskiego - wali prosto z mostu, a nie "myśli, że widzi, a
                naród, on myśli, że naród myśli z nim, więc go popiera, a więc nie waha sie
                powiedzieć, że sądzi, że widzi..."

ostatnio to coś nawet kilkadziesiąt osób z PO przestało rozumieć wypowiedzi
                tego mądrego człowieka, bo chyba wystąpili z partii, co nie?

daje do myślenia?

tak swoją stroną jak wywalicie Tuska, czy tam przesuniecie na sekretarza (bo z
                resztą chłopina nie poradzi) - to osobiście pójdę i zagłosuję na was, czy tam
                na nich (bo nie wiem czyś z PO czy tylko masz chwilowy mętlik w głowie) ;-)
                • budrys77 Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 12:34
                  maxtender napisał:

> tak swoją stroną jak wywalicie Tuska, czy tam przesuniecie na sekretarza (bo
                  z
                  > resztą chłopina nie poradzi) - to osobiście pójdę i zagłosuję na was, czy tam
                  > na nich (bo nie wiem czyś z PO czy tylko masz chwilowy mętlik w głowie) ;-)

Nie jestem z PO i nie zamierzam do niej wstępować, ale jako osoba mająca na co
                  dzień do czynienia z gospodarką, dostrzegam, że jest to jedyna partia, której
                  program ekonomiczny daje szanse na rozwój państwa. W przeciwieństwie do wielu
                  Polaków nie oczekuję "opieki" ze strony państwa, a wręcz przeciwnie - wolę za
                  wszystko zapacic sam tj. edukację, zdrowie, opieke społeczną.
                  • maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 12:46
                    > maxtender napisał:
                    > zagłosuję na was, czy tam na nich (bo nie wiem czyś z PO czy tylko masz
                    > chwilowy mętlik w głowie) ;

> budrys napisał
                    > Nie jestem z PO i nie zamierzam do niej wstępować,

> maxtender bezczelnie odpalił
                    AAAA, czyli chwilowy mętlik w głowie ;-)

> ale jako osoba mająca na co
                    > dzień do czynienia z gospodarką, dostrzegam, że jest to jedyna partia, której
                    > program ekonomiczny daje szanse na rozwój państwa. W przeciwieństwie do wielu
                    > Polaków nie oczekuję "opieki" ze strony państwa, a wręcz przeciwnie - wolę za
                    > wszystko zapacic sam tj. edukację, zdrowie, opieke społeczną.

no to tylko przyklasnąć koledze, że przedsiebiorczo bierze los w swoje ręce
                    I ZGODZIĆ SIĘ W 100%, że program PO daje szanse rozwoju!!

dziwi tylko, że PO nie chce tego programu wprowadzać w życie... nie zawierajac
                    koalicji, nie głosując ZA/PRZECIW dobrym/złym ustawom

innymi słowy wierzysz więc w kartki papieru zamiast w czyny partii - jaki to
                    sens?!?
                  • maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 12.09.06, 09:01
                    jeśli chodzi o te oczekiwania ze strony państwa - także nie czekam n anie, ale
                    myślę, że niektóre świadczenia powinny być gwarantowane, np: opłacanie młodej
                    mamie urlopu wychowawczego min. na 1-1.5 roku, żeby została z małym dzidziem i
                    się nim opiekowała (teraz po 3.5 miesiąca mama musi albo oddać dzidzia babci, o
                    zgrozo, albo do żłobka)

Wole opłacać młodym mamom urlopy z moich podatków, niż żeby te warszawskie
                    buraki to rozkradły

a jak patrze jeszcze na tych #@#!%^@! typu Wierzejski, Giertych czy ich pomysły
                    typu: puścić barana maturzyste - może będzie członkiem naszej partii, a tu
                    myślenie jest zbędne - TO TYM BARDZIEJ dochodzę do przekonania, że gdyby sie
                    tymi hopakami ktoś zajął w młodości, to by teraz takich głupot nie wygadywali
        • Gość: nin Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:49
          coz ja tez nic z tw "wypocin" wczesniejszych nie zrozumiałem.. pieprzy.sz jak
          przysłowiowy K.
    • Gość: Zbych Re: Jest coraz lepiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.06, 09:59
      Jestem w szoku, że PISowi tak dobrze idzie mając przeciw sobie elity rodem z
      PRLu, ktróre zawłaszczły prawie wszystkie instytucje w kraju. Ludzie PO
      przestraszyli się, ze oczyszczanie państwa odbędzie się bez nich i zastosowali
      totalną obstrukcję na wszystkim frontach, jeżeli tej farmacji tak bardzo spieszy
      się do łwadzy to wiadomo po co, bu dobrze się uządzić w ramach prawa doić ile
      wlezie.
      A tu klops wygrało PIS i w dodatku powoli wszystko idzie ku dobremu.
      Gospodarka już ma 5,5 PKB bezrobocie z 19 procent w czasach SLD spada ku 15 %
      (Szacunki) pod koniec tego roku (obecnie 15,6). Ale co najważniejsze,
      gospodarcze gagsterstwo Srodowisk postkuroniowych (spiskowców z PRLem) zostaje
      pozbawionych dochodów z lewych paliw (ponad 200 nielegalnych mieszalni w kraju
      na terenach byłych (i) wojskowych) i machlojek służb specjalnych (WSI). Teraz
      ostatnia ostoja wyborcz to banki, dlatego taki jazgod w mediach im usłużnych
      (Gazeta W , RZepa, Wprost, Trubuna, Przekrój Polsat, TVN itd... Jeśli wyjdą
      przekręty n wokół banków (a na to się zanosi - to i z tego źródła łże-elity
      przestaną czerpać
      I tak na prawdę to nie ważne jaki szyld obecnie przybrały UNia Wolności,
      SDPl, PD, PO czy Unia Pracy. -To wszystko lewizna chytrze działająca pod
      zarządem agnostycznym niejakiego magistra Kwaśniewskiego
      Ale znasleźl się tacy, którzy chcą to wszystko rozłiczyć. Przciwnicy użuwają
      wszelkich chwytów w mediach wykorzystująć niczystą ( donosicielską) przeszłość
      wielu dziennikarzy. Ale po lustracji wielu straci swój sztuczny blask i
      zobaczymy dlaczego posługiwali sie kłamstwami...
      • budrys77 Re: Jest coraz lepiej 08.09.06, 11:59
        Już kiedyś mieliśmy jedynie słuszna partię która walczyła z warchołami,
        zaplutymi karłami reakcji, zepsuciem moralnym i kontrrewolucją... PiSuarowie
        mają dobre wzorce do naśladowania z przeszości hehehe
        • maxtender Re: Jest coraz lepiej 08.09.06, 12:40
          budrys77 napisał:

> Już kiedyś mieliśmy jedynie słuszna partię która walczyła z warchołami,
          > zaplutymi karłami reakcji, zepsuciem moralnym i kontrrewolucją... PiSuarowie
          > mają dobre wzorce do naśladowania z przeszości hehehe

myślisz o PZPR?
          nooo to nie z takiej przeszłości, bo większość ścieków z PZPR to teraz LSD, UP,
          SdPL, PO, pewnie PiS umoczony...

to je proza dnia dzisiejszego panie dziejku ;-)
          • budrys77 Re: Jest coraz lepiej 08.09.06, 13:33
            maxtender napisał:
            > to je proza dnia dzisiejszego panie dziejku ;-)

Niestety każdej partii władzy "odbija" po objęciu stołków:) Podejrzewam, że i
            PO nie byłoby święte jako całość. Niestety jest to jedyna partia, która na
            pierwszym miejscu stawia gospodarkę a nie wyznanie i tzw. "wartości moralne". A
            Tusk mimo wszystko w zestawieniu z kaczystami to siła spokoju i opanowania:P
            Może i gubi się czasami w swoich wywodach ale przynajmniej nie nawouje do
            palenia stosów:)
            • Gość: paulina Re: Jest coraz lepiej IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.06, 18:07
              podpisuje sie obiema rekami pod tym co pisze niejaki budrys, pisowcy zioną
              jadem,chora zawiscia, ze udalo im sie dopiero teraz dojsc do wladzy, a nie
              jakies 10 la temu, kiedy usilnie starali sie o glosy. Najbardziej przeraza mnie
              to, ze gros ludzi nie reaguje na to co wyprawiaja te malutkie ludziki z pisu.
              Czesc im przyklaskuje i powiela bzdury z propisowskich mediow. Fakty sa takie :
              milion polakow wyjechalo na zachod, dlatego bezrobocie spada. Chociaz juz w
              pierwszych dniach wrzesnia zaczelo znowu isc w gore - czesc wraca z saksow. A
              tempo rozwoju gospodarki to spadek po SLD, PIS nie przylozyl do tego reki. I
              bron Boze nie chwale SLD, takie sa fakty. A tak w ogole czy lustracja jest
              najwazniejsza, w obecnej sytuacji kraju? Zamiast obrzucac blotem, nalezy zadac
              pytanie co sklonilo setki tysiecy ludzi do opuszczenia Polski.
              • Gość: PiSdryk Re: Polska nie dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:17
                Nie przeszkadzajmy PiSowi My Polacy, nie przeszkadzajmy. Rząd jest bardzo zajęty
                sprawami homoseksyualistów i lustracji.
                A my Polacy WON do roboty do Irlandii i Anglii.
      • Gość: gauche Re: Jest coraz lepiej IP: *.ztpnet.pl 09.09.06, 10:26
        Chyba za bardzo wierzysz w te wszystkie statystyki, którymi PiS się chwali. 5,5
        % PKB jest chwilowym wybrykiem, utrzymanie takiego wzrostu nie jest możliwe.
        Pozatym wszystkie kraje, które weszły do Unii, mają wysokie wskażniki i Polska
        z 5 % wzrostem jest na szarym końcu. Bardziej niż poziom bezrobocia interesuje
        mnie ilośc miejsc pracy, ale tutaj za bardzo nie ma czym się chwalić. Jeżeli
        poziom 5 % PKB utrzyma się przez 4 lata rządzenia, zwrócę honor i uznam
        premierów: Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha za geniuszy :-)
    • Gość: radość Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.ztpnet.pl 08.09.06, 21:39
      Hehehe...A ja się cieszę kazdego dnia z wiadomości, że zamknieto
      do pudla następnego zlodzieja, dotychczas nietykalnego z racji
      przynalezności do ukladu (partyjnego, koleżeńskiego, rodzinnego, itd).
      Mam nadzieję, że uklady zielonogórskie runą, gdy zajmie się nimi CBA,
      póki co, czerwony broni czarnego, a czarny czerwonego, hehehe....
      PS. Masz rację Maxtender. P(ech!)Owcy przeżywają klimakterium
      i krew uderza im do glowy - juz nic się nie urodzi z takiego gadania,
      choćby to bylo hamerykańskie.Hehehe...
      Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:35
        Kogo zamknięto? Bo jak narazie to nikogo za nic nie rozliczono.
    • Gość: kendo Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:56
      donald chyba juz sie zalamal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka