maxtender 07.09.06, 11:48 do wszystkich aktywistów z PO - jak chcecie "pomuc lyderowi" swojej partii - zalogujcie sie jako bezrobotni :D może to poprawi mu humor leeeejeeeee :D PS i nie odpisujcie, że za PO byłoby 200% - miejcie troche godności... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budrys77 Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 07.09.06, 11:59 Musisz być wyjątkowo kiepskim obserwatorem życia gospodarczego lubteż totalnie nie znasz się na ekonomii. Rozumiem, że poprzez swoją wypowiedź chciałeś udowodnić kompetencje i suszność władz PiSu i partii satelickich. Tym czasem bezrobocie spada z bardzo prozaicznych powodów: 1. dobra koninktura gospodarcza zwiazana ze zmianą cyklu w światowej gospodarce 2. dodatkowy bonus związany ze wstąpieniem do Unii Europejskiej lata temu 3. gigantyczny odpływ młodych ludzi, liczony w setkach tysięcy, do krajów tzw. "starej Unii". Rząd PiS nie zrobił jeszcze NIC w sferze gospodarczej, a wręcz nie ma pomysłu na ułatwienie pracy przedsiębiorcom. Ba, pod presją neofaszystów z LPR i aferzystów z Samoorony rezygnuje z obniżenia składek rentowych zaproponowanych przez jedynego (byłego niestety) kompetentnego członka rządu - Zytę Gilowską. Dzięki Bogu, że mamy dobrą koninkturę gospodarczą. Będzie łatwiej przetrwać polskiej gospodarce okres rządu PiS i innych ekonomicznych szarlatanów. Szkoda tylko, że juz dzisiaj możemy te4 lata uznać z czas stracony.... W tym czasie sąsiezi Polski będą rozwijal sie w tempie 7-8% PKB stsując znienawidzone przez Kaczystów "liberalne" rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 07.09.06, 13:26 no miało być z godnością, ale nie wytrzymał aktywista i mi odpisał ;-) nie jestem z PO, więc OCZYWIŚCIE, że jestem wyjątkowo kiepski i totalnie się nie znam na ekonomii (leeejeeeee ;-) ) otóż rypka nic nie zrozumiałaś\eś z mojej wypowiedzi... ja tylko napisałem byłem żem, że bezrobocie spadło (taaaaka tam cyferka z GUSu) i będzie to przyczynek na Donaldowy załamek i jakąś MONDROM wypowiedź... Donald mi nie odpowiedział, bo wiadomo... chłop załamany jest :D ale reszte historii to ty se dopowiedziałeś, z tą koniunkturą, UE i jakimiś odpływami (wy tam na niezłym haju musicie od wyborów jechać) OCZYWIŚCIE, że jak będziecie przy władzy, to będzie 100% wzrost PKB i 9000 na WIGu (taaaka tam cyferka z GPW)... ale kiedy to będzie... (leeeejeeee :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.ztpnet.pl 07.09.06, 13:30 heeh dokladnie:) Przecież mialo byc tak zle!!! Gospodarka na ryj, brak inwestorow,bezrobocie jak nigdy, inflacja ojejjjjjj co sie mialo dizac!!! Tusk wku...... jak nigdy, juz mu pomyslow na spotach reklamowych brakuje i musi sciagac z USA od republikanow, podem jest wielkie zaskoczenie ze w innym kraju tak zle nas postrzegaja. Nic dizwnego skoro wytyczne koledzy np z USA dostali od Tuska jak maja mowic teraz o Polsce. Myslcie przyjaciele z PO jak tu kraj pognebic aby bylo na PiS. Potem przejmiecie wladze razem z kolegami z LSD. Wy bacie biznes oni mafie..dogadacie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 07.09.06, 13:36 dla mnie kompletnym hitem sezonu są donaldyzmy (donaldowe wypowiedzi) typu: "ja widzę... i myślę, że cały naród widzi ze mną...." kocham ten tekst :D a kolejny, sprzed paru dni, to jakoś tak: "zapożyczamy dobre pomysły od naszych KOLEGÓW Republikanów" :D Donald.... ty byś rosnął w sondażach jakbyś mniej myślał przed kamerami.. co to za twoi koledzy Republikanie?!? oni jak przychodzą do pracy TO GŁOSUJĄ a nie wychodzą z obrad, czy rżną głupa, że nie wiedzieli którą stroną kartę do głosowania włożyć... jacy oni twoi koledzy?!? widziałeś Statuę Wolności, zahaczyłeś może o Niagarę i ci sie we łbie pomieszało :D taki krajowy Bachalski :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 13:58 po raz kolejny elektorat pis udowadnia, ze składa się z przygłupów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 09:03 > po raz kolejny elektorat pis udowadnia, ze składa się z przygłupów:-) szczytowe osiagnięcie liberalnej inteligencji ta wypowiedź - krótko, zwięźle i bez sensu ;-) jako przygłup chylący czoła przed twoją\waszą światłością odpowiem słowami mądrzejszych - jak to powiedział Rebe w "Skrzypku na dachu" - Niech Wam Bozia błogosławi, da dużo zdrowia, długie życie... i zachowa od nas jak najdalej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violatic Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 14:29 Ubierając Twoją wypowiedź opartą na wskaźnikach GUS'u w inne słowa zapytam: Ile w okresie (o którym wspominasz) powstało za sprawą czy to rządów SLD czy też PiS'u nowych miejsc pracy? Dam sobie rękę uciąć, że jeśli to nasze bezrobocie spadło o 5 procent to dzięki nowym miejscom pracy (głównie administracja w myśl hasła "Tanie Państwo") ledwie o 0,05 %. Pozostałe 4.95 % zasuwa teraz na Wyspach i w innych krajach i na potęgę się wymeldowuje coby podwójnych podatków nie płącić... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.ztpnet.pl 07.09.06, 15:07 Zawsze sie znajdzie jakies wytlumaczenie :) Donalt, Bachal i jemu podobni co noc odmawiaja modlitwe "aby bylko coraz gorzej w kraju, aby bylo...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:50 taa tylko, że właśnie na biedzie PiS jedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 08:42 maxtender napisał: > dla mnie kompletnym hitem sezonu są donaldyzmy (donaldowe wypowiedzi) typu: > "ja widzę... i myślę, że cały naród widzi ze mną...." > kocham ten tekst :D Trudno byś zrozumiał co wypowiada człowiek inteligętny, jeśli Twoim idolem jest autokrata współrządzący z neofaszystami i aferzystami, słynący z wypowiedzi typu: "Spierzaj dziadu!". To dopiero wypowiedź godna prawnika, nie mówiąc o godności sternika kraju:) Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 09:35 > Trudno byś zrozumiał co wypowiada człowiek inteligętny, jeśli Twoim idolem jest autokrata współrządzący z neofaszystami i aferzystami, słynący z wypowiedzi > typu: "Spierzaj dziadu!". To dopiero wypowiedź godna prawnika, nie mówiąc o > godności sternika kraju:) budrys, no czegoś sie chłopino przykraulił do mnie z tą PiSowską plakietką?!? poważnie myślisz, że jak ktoś twierdzi, że Donald gada bzdety, to automatycznie jest on "autokratą z PiS, oszołomem z Samoobrony czy tam jakimś wszechpolakiem z LPRu"?!? odnośnie tej kontrowersyjną wypowiedzi - jak ktoś na mnie pluje, to mówię "spieprzaj", a nie kluczę długimi tygodniami, zasięgam sondaży czy coś wypada powiedzieć czy nie to jest siła Kaczyńskiego - wali prosto z mostu, a nie "myśli, że widzi, a naród, on myśli, że naród myśli z nim, więc go popiera, a więc nie waha sie powiedzieć, że sądzi, że widzi..." ostatnio to coś nawet kilkadziesiąt osób z PO przestało rozumieć wypowiedzi tego mądrego człowieka, bo chyba wystąpili z partii, co nie? daje do myślenia? tak swoją stroną jak wywalicie Tuska, czy tam przesuniecie na sekretarza (bo z resztą chłopina nie poradzi) - to osobiście pójdę i zagłosuję na was, czy tam na nich (bo nie wiem czyś z PO czy tylko masz chwilowy mętlik w głowie) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 12:34 maxtender napisał: > tak swoją stroną jak wywalicie Tuska, czy tam przesuniecie na sekretarza (bo z > resztą chłopina nie poradzi) - to osobiście pójdę i zagłosuję na was, czy tam > na nich (bo nie wiem czyś z PO czy tylko masz chwilowy mętlik w głowie) ;-) Nie jestem z PO i nie zamierzam do niej wstępować, ale jako osoba mająca na co dzień do czynienia z gospodarką, dostrzegam, że jest to jedyna partia, której program ekonomiczny daje szanse na rozwój państwa. W przeciwieństwie do wielu Polaków nie oczekuję "opieki" ze strony państwa, a wręcz przeciwnie - wolę za wszystko zapacic sam tj. edukację, zdrowie, opieke społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 08.09.06, 12:46 > maxtender napisał: > zagłosuję na was, czy tam na nich (bo nie wiem czyś z PO czy tylko masz > chwilowy mętlik w głowie) ; > budrys napisał > Nie jestem z PO i nie zamierzam do niej wstępować, > maxtender bezczelnie odpalił AAAA, czyli chwilowy mętlik w głowie ;-) > ale jako osoba mająca na co > dzień do czynienia z gospodarką, dostrzegam, że jest to jedyna partia, której > program ekonomiczny daje szanse na rozwój państwa. W przeciwieństwie do wielu > Polaków nie oczekuję "opieki" ze strony państwa, a wręcz przeciwnie - wolę za > wszystko zapacic sam tj. edukację, zdrowie, opieke społeczną. no to tylko przyklasnąć koledze, że przedsiebiorczo bierze los w swoje ręce I ZGODZIĆ SIĘ W 100%, że program PO daje szanse rozwoju!! dziwi tylko, że PO nie chce tego programu wprowadzać w życie... nie zawierajac koalicji, nie głosując ZA/PRZECIW dobrym/złym ustawom innymi słowy wierzysz więc w kartki papieru zamiast w czyny partii - jaki to sens?!? Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- 12.09.06, 09:01 jeśli chodzi o te oczekiwania ze strony państwa - także nie czekam n anie, ale myślę, że niektóre świadczenia powinny być gwarantowane, np: opłacanie młodej mamie urlopu wychowawczego min. na 1-1.5 roku, żeby została z małym dzidziem i się nim opiekowała (teraz po 3.5 miesiąca mama musi albo oddać dzidzia babci, o zgrozo, albo do żłobka) Wole opłacać młodym mamom urlopy z moich podatków, niż żeby te warszawskie buraki to rozkradły a jak patrze jeszcze na tych #@#!%^@! typu Wierzejski, Giertych czy ich pomysły typu: puścić barana maturzyste - może będzie członkiem naszej partii, a tu myślenie jest zbędne - TO TYM BARDZIEJ dochodzę do przekonania, że gdyby sie tymi hopakami ktoś zajął w młodości, to by teraz takich głupot nie wygadywali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:49 coz ja tez nic z tw "wypocin" wczesniejszych nie zrozumiałem.. pieprzy.sz jak przysłowiowy K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Jest coraz lepiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.06, 09:59 Jestem w szoku, że PISowi tak dobrze idzie mając przeciw sobie elity rodem z PRLu, ktróre zawłaszczły prawie wszystkie instytucje w kraju. Ludzie PO przestraszyli się, ze oczyszczanie państwa odbędzie się bez nich i zastosowali totalną obstrukcję na wszystkim frontach, jeżeli tej farmacji tak bardzo spieszy się do łwadzy to wiadomo po co, bu dobrze się uządzić w ramach prawa doić ile wlezie. A tu klops wygrało PIS i w dodatku powoli wszystko idzie ku dobremu. Gospodarka już ma 5,5 PKB bezrobocie z 19 procent w czasach SLD spada ku 15 % (Szacunki) pod koniec tego roku (obecnie 15,6). Ale co najważniejsze, gospodarcze gagsterstwo Srodowisk postkuroniowych (spiskowców z PRLem) zostaje pozbawionych dochodów z lewych paliw (ponad 200 nielegalnych mieszalni w kraju na terenach byłych (i) wojskowych) i machlojek służb specjalnych (WSI). Teraz ostatnia ostoja wyborcz to banki, dlatego taki jazgod w mediach im usłużnych (Gazeta W , RZepa, Wprost, Trubuna, Przekrój Polsat, TVN itd... Jeśli wyjdą przekręty n wokół banków (a na to się zanosi - to i z tego źródła łże-elity przestaną czerpać I tak na prawdę to nie ważne jaki szyld obecnie przybrały UNia Wolności, SDPl, PD, PO czy Unia Pracy. -To wszystko lewizna chytrze działająca pod zarządem agnostycznym niejakiego magistra Kwaśniewskiego Ale znasleźl się tacy, którzy chcą to wszystko rozłiczyć. Przciwnicy użuwają wszelkich chwytów w mediach wykorzystująć niczystą ( donosicielską) przeszłość wielu dziennikarzy. Ale po lustracji wielu straci swój sztuczny blask i zobaczymy dlaczego posługiwali sie kłamstwami... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Jest coraz lepiej 08.09.06, 11:59 Już kiedyś mieliśmy jedynie słuszna partię która walczyła z warchołami, zaplutymi karłami reakcji, zepsuciem moralnym i kontrrewolucją... PiSuarowie mają dobre wzorce do naśladowania z przeszości hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender Re: Jest coraz lepiej 08.09.06, 12:40 budrys77 napisał: > Już kiedyś mieliśmy jedynie słuszna partię która walczyła z warchołami, > zaplutymi karłami reakcji, zepsuciem moralnym i kontrrewolucją... PiSuarowie > mają dobre wzorce do naśladowania z przeszości hehehe myślisz o PZPR? nooo to nie z takiej przeszłości, bo większość ścieków z PZPR to teraz LSD, UP, SdPL, PO, pewnie PiS umoczony... to je proza dnia dzisiejszego panie dziejku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Jest coraz lepiej 08.09.06, 13:33 maxtender napisał: > to je proza dnia dzisiejszego panie dziejku ;-) Niestety każdej partii władzy "odbija" po objęciu stołków:) Podejrzewam, że i PO nie byłoby święte jako całość. Niestety jest to jedyna partia, która na pierwszym miejscu stawia gospodarkę a nie wyznanie i tzw. "wartości moralne". A Tusk mimo wszystko w zestawieniu z kaczystami to siła spokoju i opanowania:P Może i gubi się czasami w swoich wywodach ale przynajmniej nie nawouje do palenia stosów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Jest coraz lepiej IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.06, 18:07 podpisuje sie obiema rekami pod tym co pisze niejaki budrys, pisowcy zioną jadem,chora zawiscia, ze udalo im sie dopiero teraz dojsc do wladzy, a nie jakies 10 la temu, kiedy usilnie starali sie o glosy. Najbardziej przeraza mnie to, ze gros ludzi nie reaguje na to co wyprawiaja te malutkie ludziki z pisu. Czesc im przyklaskuje i powiela bzdury z propisowskich mediow. Fakty sa takie : milion polakow wyjechalo na zachod, dlatego bezrobocie spada. Chociaz juz w pierwszych dniach wrzesnia zaczelo znowu isc w gore - czesc wraca z saksow. A tempo rozwoju gospodarki to spadek po SLD, PIS nie przylozyl do tego reki. I bron Boze nie chwale SLD, takie sa fakty. A tak w ogole czy lustracja jest najwazniejsza, w obecnej sytuacji kraju? Zamiast obrzucac blotem, nalezy zadac pytanie co sklonilo setki tysiecy ludzi do opuszczenia Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSdryk Re: Polska nie dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:17 Nie przeszkadzajmy PiSowi My Polacy, nie przeszkadzajmy. Rząd jest bardzo zajęty sprawami homoseksyualistów i lustracji. A my Polacy WON do roboty do Irlandii i Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gauche Re: Jest coraz lepiej IP: *.ztpnet.pl 09.09.06, 10:26 Chyba za bardzo wierzysz w te wszystkie statystyki, którymi PiS się chwali. 5,5 % PKB jest chwilowym wybrykiem, utrzymanie takiego wzrostu nie jest możliwe. Pozatym wszystkie kraje, które weszły do Unii, mają wysokie wskażniki i Polska z 5 % wzrostem jest na szarym końcu. Bardziej niż poziom bezrobocia interesuje mnie ilośc miejsc pracy, ale tutaj za bardzo nie ma czym się chwalić. Jeżeli poziom 5 % PKB utrzyma się przez 4 lata rządzenia, zwrócę honor i uznam premierów: Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha za geniuszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radość Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.ztpnet.pl 08.09.06, 21:39 Hehehe...A ja się cieszę kazdego dnia z wiadomości, że zamknieto do pudla następnego zlodzieja, dotychczas nietykalnego z racji przynalezności do ukladu (partyjnego, koleżeńskiego, rodzinnego, itd). Mam nadzieję, że uklady zielonogórskie runą, gdy zajmie się nimi CBA, póki co, czerwony broni czarnego, a czarny czerwonego, hehehe.... PS. Masz rację Maxtender. P(ech!)Owcy przeżywają klimakterium i krew uderza im do glowy - juz nic się nie urodzi z takiego gadania, choćby to bylo hamerykańskie.Hehehe... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:35 Kogo zamknięto? Bo jak narazie to nikogo za nic nie rozliczono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kendo Re: Bezrobocie spadło... Donald sie załamie... ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:56 donald chyba juz sie zalamal Odpowiedz Link Zgłoś