Dodaj do ulubionych

Bytom Odrzański.

07.09.06, 18:26
Wczoraj na chwilkę wdepnąłem do Bytomia Odrzańskiego,
zobaczyć ichni Rynek odnowiony.
I muszę przyznać ,że całkiem,całkiem.
Może niezbyt duży ale naprawdę urokliwy i ta fontanna!
Właśnie w tym stylu przydałaby się u nas w miejscu
tzw.Grzybka. Co Wy o tym sądzicie?
Polecam ,jeśli będziecie przejeżdzać w pobliżu ,wstąpcie
do Bytomia nad Odrą.
Obserwuj wątek
    • zarskismyk Re: Bytom Odrzański. 07.09.06, 18:30
      widziałem... jest super podobno mają porządnego burmistrza który robi to co do
      niego należy. tyle inwestycji a tak małe miasto... jednak można coś zrobić
    • zarskismyk Re: Bytom Odrzański. 07.09.06, 18:32
      nawet słyszałem że celowo nie wpuszczają supermarketów żeby małe sklepy nie
      straciły. bardzo urokliwe miasteczko
    • Gość: M musicie koniecznie zmienić mu nazwę IP: *.backiel.com.pl 07.09.06, 18:53
      fałszujac historię, ale w tym zielonogórcy sa znani np. na Bytom lubuski albo idźcie na całość Bytom zielonogórski - ale będziecie happy
    • croolick Re: Bytom Odrzański. 07.09.06, 19:58
      To cieszy, ze mieszkaniec ZG zdobyl sie na poznawanie znanego powszechnie ze swego dolnoslaskiego uroku i historii Bytomia.
      • Gość: :-) Re: Bytom Odrzański. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 20:36
        a czym się charakteryzuje dolnośląski urok? weźmy np. taki wałbrzych, krainę
        biedą, marazem i brzydotą płynącą:-)? zapewniam cię, że w niczym nie przypomina
        bytomia odrzańskiego
        • Gość: croolick Re: Bytom Odrzański. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 21:29
          Gość portalu: :-) napisał(a):

> krainę biedą, marazem

hmm, o takiej Toyocie i innych inwestycjach to mozecie w ZG sobie pomarzyc, no ale zyjcie sobie w przekonaniu, ze to gdzie indziej jest zle a w ZG jest cuuuudnie.

> i brzydotą płynącą:-)?

a pomysleles skad to sie wzielo? Czy znasz historie Walbrzycha? Wiesz czym byla rewolucja przemyslowa? Wiesz jak rozwinal sie przemysl wydobywczy w XIX w.?
          BTW pare kilometrow od Wlabrzycha sa wspanialosci jak Ksiaz czy Krzeszow, ktorych nie znajdziesz w okolicy cuuuudnej Zielonej Gory.

> zapewniam cię, że w niczym nie przypomina

znam bardzo dobrze Walbrzych i wspaniale okolice, odwaz sie kiedys je poznac

> bytomia odrzańskiego

zaiste. Czy w Bytomiu Odrzanskim byly kopalnie? ;-)))
          • Gość: vts żarski szczur szczeka jak zwykle IP: *.ztpnet.pl 07.09.06, 21:58
            .
          • Gość: :-) Re: Bytom Odrzański. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 22:10
            hmm, o takiej Toyocie i innych inwestycjach to mozecie w ZG sobie pomarzyc, no
            > ale zyjcie sobie w przekonaniu, ze to gdzie indziej jest zle a w ZG jest
            cuuuud
            > nie.

ja nigdzie nie wspomniałem o Zielonej Górze, ale widzę, że kolega ma wielki
            kompleks...

rewolucja przemyslowa? Wiesz jak rozwinal sie przemysl wydobywczy w XIX w.?
            > BTW pare kilometrow od Wlabrzycha sa wspanialosci jak Ksiaz czy Krzeszow,
            ktory
            > ch nie znajdziesz w okolicy cuuuudnej Zielonej Gory.
            >

... i wraca do tematu jak pijany do płotu:-)
      • Gość: pepi_2 Re: Bytom Odrzański. IP: *.ztpnet.pl 07.09.06, 21:08
        A Ty biedny króliczku co myślałeś?
        Że tylko Ty ruszasz tyłek z Żar?

• Gość: croolick Re: Bytom Odrzański. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 21:31
          Gość portalu: pepi_2 napisał(a):

> A Ty biedny króliczku co myślałeś?
          > Że tylko Ty ruszasz tyłek z Żar?

Wiesz, wiekszosc ludzi, ktorych znam z ZG ma blade albo zadne pojecie o regionie, nawet jesli pochodza z mniejszych miejscowosci to sie do tego nie przyznaja. (stad penie fenomen pustej "lubuskosci" w ZG)
          • Gość: robin Re: Bytom Odrzański. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:44
            A ty swoja Zarskosc vel łuzyckośc, masz na czole przyklejona czy co?
      • rozbef Re: Bytom Odrzański. 07.09.06, 22:05
        To wyjaśnij mi wielki znawco dolnośląskości
        i wielki "przyjacielu" Zielonej Góry ,dlaczegóż
        to Bytom nie ma w nazwie dodatku"dolnośląski"
        lub "śląski" co?
        • Gość: croolick Re: Bytom Odrzański. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.06, 23:06
          rozbef napisał:

> To wyjaśnij mi wielki znawco dolnośląskości
          > i wielki "przyjacielu" Zielonej Góry ,dlaczegóż
          > to Bytom nie ma w nazwie dodatku"dolnośląski"
          > lub "śląski" co?

bo kazdy, kto na lekcjach historii w podstawowce nie spal, wie gdzie lezy Bytom Odrzanski.
          Wroclaw, Legnica, Brzeg, Nysa i inne tez nie maja w nazwie "Slaska", zreszta Odra to rzeka, ktora plynie przez Slask, wiec wsztko jest jasne, ale nie dla "lubuszan" z urojenia.
    • Gość: primordial Re: Bytom Odrzański. IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.06, 21:42
      Bytom Odrz jest piekny, tylko trzeba by bylo zajac sie tymi uliczkami, ktore
      odchodza od rynku w dol do Odry. A za pomalowanie pieknego kosciola, tego z
      wbudowanymi w mury krzyzami pokutnymi na zarowiasty kolor to ktos powininen
      beknac! :)
    • Gość: kari23 Re: Bytom Odrzański. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:39
      a gdzie sie miesci jestem z warszawy
      • Gość: elektryczka Re: Bytom Odrzański. IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.06, 16:37
        Bytom leży 14 km od nowej soli jak na trasie na Głogów, małe ale piekne
        miasteczko i bardzo spokojne, jestem z tamtąd i poprostu zawsze wracam do niego
        ilekroć mam okazję, jest piekne na prawde. Dużo podziwu dla burmistrza,
        zapraszam do odwiedzenia Bytomia bo na prawde warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka