Dodaj do ulubionych

ASTER w kulki sobie leci!!!

IP: *.ztpnet.pl 11.09.06, 23:38
Dlaczego aster (dawniej ZTP) przestała transmitować TVN Turbo i TVN Style???
polecam artykul na stronach tvnstyle
tvnstyle.pl/2006,09,1357312,aktualnosci.html
proponuje zbojkotowac kablowke i przeniesc sie na platforme cyfrową.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubek Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:57
      Ja to robię. Właśnie rezygnuję z astera. Jak im szkoda 40 groszy z tego co ja
      płacę 60 zł to mam ich w d..
    • Gość: Abonent Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.ztpnet.pl 12.09.06, 19:01
      Ja rezygnuję. Za parę miesięcy planuję rezygnację zarówno z netu jak i z kabla.
      Powód - drożyzna, zwłaszcza w przypadku netu: 60 za opcję 256kb/s i ponad 80 zł
      za 512kb/s, to dzisiaj już jest rabunek :). Wkurza mnie też mieszanie programami
      i brak promocji dla stałych abonentów. Dlatego rezygnuję. Wybieram satelitę i
      sieć osiedlową jeśli chodzi o net. Pozdro.
      • Gość: końkurencyja Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 01:21
        60 PLN za 265kb? Ale Ciebie obdzierają. Ceron - 1 Mb za 90 PLN + mail, stat,
        ftp, www :) Działa bez zarzutów. No, ale co się dziwisz jak kabel dzierżawi
        łącza od Zilmana.
        • Gość: thunder Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.dialog.net.pl 13.09.06, 13:08
          Bzdury. W Aster ZG realny koszt łącza 256 kbps to 44 zł a łącza 1 Mbps - 75 zł
          i też wszystko działa bez zarzutów. A strona Ceronu leży hehehe :D
          • Gość: Hehe Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.ztpnet.pl 13.09.06, 20:15
            Bzdury, zobacz że człeku na cennik w Asterze.
            • Gość: thunder Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.dialog.net.pl 14.09.06, 00:57
              Polecam to samo. I coś jeszcze - myślenie.
        • Gość: Obserwator Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.ztpnet.pl 22.09.06, 22:15
          Kurcze jak tak czytam, to aż mnie szlak trafia. Już większych debili do
          wypisywania głupot nie ma. Posłuchajcie siebie sami, jak to przysłowie mówi
          (swego pod nosem nie widzicie, a cudze pod lasem...) Macie rację, że źle się
          stało z TVN, dali ciała, ale pamiętajcie o jednym, główne decyzje podejmowane
          są w Warszawie, a nie w Zielonej Górze. Też mnie boli serce, ponieważ oglądałem
          także te programy i mam przyjaciela, który pracuje w naszej byłej ZTP i możecie
          nie wierzyć, ale oni mają związane ręce przez Wa-we. Myślicie, że dlaczego do
          tej pory nie włączyli żadnych programów, skoro by mogli, ale, po co, żeby
          jakieś g....o włączyć, cały czas liczą na to, że jeszcze wrócą te programy.
          Natomiast, jeżeli chodzi o neta, to zanim coś napiszecie, sprawdźcie pierw, a
          nie głupoty gadacie. Zielman jest jednym z rezerwowych dostawców neta, a główne
          łącza wychodzą zupełnie inaczej. No i najważniejsze, cena to nie wszystko i nie
          zawsze super tanio znaczy dobrze, a serwisu dobrego i szybkiego to nikt nie, bo
          nie raz mi się zdarzyło czekać u innych operatorów po kilka dni, bo z łaską
          przychodzili. A Aster ZG dosyć, że przyjedzie tego samego dnia, to coś niecoś
          podpowie i nie tyczy się to tylko mojego przyjaciela. Korzystałem z innych
          operatorów sieci (TPSA, DIALOG, CERON i inne sieci) i jestem jednak zadowolony
          z ZTPNET-u, tu także ma się stałe IP, miejsce na swoje www, FTP i pocztę, ale
          większość ludzi o tym nie wie, dlaczego, ponieważ sami nie czytają co podpisują
          i to z czego mogą korzystać. A promocje, promocję obejmują także i stałych
          klientów, ale wejdźcie na stronę (dla nieświadomych www.zgora.aster.pl) i
          poczytajcie co jest, z czego w danej chwili można skorzystać, np net na dziś za
          512kb/512kb tylko 9,90zł. No ale zamiast pierw się zorientować, lepiej dupę
          obrabiać (bo taka nasza natura) aż mnie się rzygać chce na takich ..... . A
          później się człowiek dziwi, że i w rządzie nie lepsi, skoro i my tacy sami.
          Zanim coś napiszecie proszę Was zorientujcie się pierw, a nie pochopnie głupoty
          wypisuje. Jedno jest faktem , że Aster w Wa-wie przespał sprawę, co się odbija
          na klientach nie tylko w Zielonej Górze, ale i w Krakowie, ale także na
          pracownikach tych 2 miejscowości, bo to nie oni podejmowali decyzje na to, żeby
          wyłączyć w.w. programy.

Z poważaniem także Klient Aster Zielona Góra

PS.
          Pamiętajmy o jednym, zawsze będą zwolennicy różnych operatorów, i każdy mógłby
          na drugiego pisać, ale po co, jaki jest w tym sens, bo ja nie widzę żadnego.

• Gość: Advanced Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:26
      Wreszcie rusza platforma "n" grupy ITI. Dziękujemy więc firmie ASTER za
      profesjonalizm i życzymy dalszego rozwoju, w szczególności dynamicznie
      rozwijającemu się programowi lokalnemu i działowi obsługi klienta.
      Jest pewien pierwwiastek zielonogórski dotyczący oferty ITI. Dekodery
      HDTV (2 typy - z HD i bez (VOD/HD)) produkowane są w Zielonej Górze
      (!) przez ADB we współpracy z ITI Neovision. Szczegóły
      www.telewizjanowejgeneracji.pl/
      Dla ignorantów z ASTER polecam wypowiedź Tomasza Grynkiewicza:

"Choć nikt nie twierdzi, że ITI będzie z łatwością wyrywać abonentów od już
      istniejących graczy, tym bardziej, że ci też szykują się na zmiany, na
      wprowadzenie nowych technologii itp.
      Ale czy klienci rzeczywiście tłumnie ruszą na zakupy dekoderów od ITI, czy nie -
      i tak zyskają. Ruchy już widać - Cyfra+ nieprzypadkowo kusi niższym
      abonamentem, nieprzypadkowo CP ogłasza wprowadzenie dekodera z twardym dyskiem.
      Może nie będzie tego widać od razu, ale minie rok, dwa, pięć i być może okaże
      się, że klientów platform satelitarnych jest więcej niż kablówek?
      Dziś ta proporcja to 1,5 mln kontra 4 mln z hakiem."
      • Gość: thunder Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.dialog.net.pl 22.09.06, 20:05
        Tobie ignorancie przypominam, że ASTER i "Kablówka" to dwa niezależne podmioty.
        A dekoderów w ZG się nie produkuje tylko projektuje i ewentualnie serwisuje.
        • Gość: Obserwator Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.ztpnet.pl 22.09.06, 22:26
          Thunder dosłownie Ciebie lubię za niezależnego obserwatora, choć z tego nic nie
          mamy
        • Gość: Advanced Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:26
          Oświecił mnie Pan. ADB nie serwisuje - tego może być Pan pewien. Jest Pan
          bardzo zdesperowanym forumowiczem. Przypuszczam, że pracuje Pan w Asterze
          lub w kablowym programie lokalnym. Wnioskuję po znajomości meandrów firm. Płacą
          Panu za to? Proszę o minimalny obiektywizm. Proszę również nie traktować
          wszystkich ludzi na tym forum za idiotów i ludzi wyzbytych elementarnej
          znajomości tematu. Nie jest Pan alfą i omegą, tym bardziej, że czasami każdy
          użytkownik forum może się pomylić lub prowokować pewną dyskusję. Na tym polega
          forum, czyż nie?
          • Gość: thunder Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.dialog.net.pl 23.09.06, 13:41
            No offence! Nie jestem desperatem, nie jestem alfą i omegą, nie mam innych za
            idiotów, a z Asterem łączy mnie tylko koncentryk i to nie mi płacą tylko ja
            muszę za to płacić mimo, że też nie zawsze podoba mi się podejście tego
            operatora do abonentów. Obiektywny staram się być zawsze. Mój post nie miał być
            obraźliwy. Użyłem określenia, którego sam Pan użył. A co do ADB to jest jednak
            inaczej niż Pan pisze :)
            Pozdrawiam
      • Gość: Obserwator Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.ztpnet.pl 22.09.06, 22:24
        Jestem za nowymi technologiami, ale jeszcze lepiej by było, jakby operatorzy
        między sobą współpracowali. Sam jestem ciekaw jak to wszystko się potoczy, ale
        jednego jestem przeciwnikiem, to tego, żeby nie było na blokach lasu anten, bo
        to jest najgorszy widok, jaki tylko może być. (domki jedno rodzinne owszem)
        Wiem jak wyglądają sieci anten, na dachach i ścianach, nie należy to do miłych
        widoków. Ale z drugiej strony i więcej konkurencji tym lepiej, bo w tedy
        operatorzy się prześcigają w cenach, a to jedynie z korzyścią może być dla
        odbiorców (klientów).

Obserwator
        • Gość: Advanced Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:15
          Wiesz, przyznaję rację.
    • Gość: setlex Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.tpn.ceron.pl 02.12.06, 20:44
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061202/prawo/prawo_a_1.html
      • Gość: coś wiadomo? Re: ASTER w kulki sobie leci!!! IP: *.ztpnet.pl 29.12.06, 22:48
        Do Aster wraca TVN Turbo i Style !!
        niebiosa5 29.12.06, 14:00 + odpowiedz

Od 2 Stycznia ponownie witamy turbo i style w kablu!!!!!!!!Ciekawe kto
        odpuścił tvn czy aster?!

• Re: Do Aster wraca TVN Turbo i Style !! IP: *.ztpnet.pl
        Gość: fox 29.12.06, 17:00 + odpowiedz

Nareszcie.Bo już chciałem kombinować z inną firma.

• Re: Do Aster wraca TVN Turbo i Style !!
        pepi_2 29.12.06, 17:39 + odpowiedz

Skąd ta wiadomość?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka