Dodaj do ulubionych

Wiwat PiS Kaczory - ale z Donaldem precz!!

28.09.06, 12:08
ludzie, czy wy sie szaleju najedliście?!?

ja rozumiem, że jak człowiek politycznie niepewny, a w rozumie słaby to
wystarczy żeby jakis Niesiołowski czy inny alaKurski, Olejniczak czy jego
ejku gejku kolega Napieralski coś naszczekali - i sie od razu robi OOo,
uuuu,eeee zadyma... huzia na juzia, znaczy na PiSiaków

gdzie wy tutaj widziecie jakis skandal?!?

toż to przecież oczywiste, że sie handluje stanowiskami, byle tylko kolejny
cymbał podniósł łape do góry kiedy trzeba (a czasami dwie, jak w LSD ;-) )!!

PRZECIEŻ TO JEST POLSKI SEJM, LUUUDZIE!!
tutaj co dziesiaty ma wyrok, co dwudziesty nie ma matury, albo dopiero co
zrobił (w dwa lata, ciekawe... przez całe życie nie miał polotu, a tu nagle
został posłem i go oświeciło...), i nie ma dnia żeby ktośtam na bani sie nie
snuł po sejmowych korytarzach...

A jak był rząd LSD-UP to co...?
Też największemu wioskowemu głupkowi Polowi dali tytuł Ministra, żeby se...
szedł w pole i drogi budował - nie pamietacie?!?
A za co dostał ministra infrastruktury? bo co? koncepcje miał?!?

no miał... Winietou, miał... ;-)

A LSD-PSL?

Jaka jest teraz różnica pomiędzy Giertychem a Polem, no jaka?
Ano żadna, ale Olejniczak coś tam pyszczy o honorze, ojczyźnie i takie tam...

nawet Tusk święty Donald pokazał najlepiej wyborcom jak sie załatywia
stołki...
WYgram to będe prezydentem, a Jasiowi premiera z Krakowa...
nie tam, ze będzie lepiej, wolna Polska - dla mnie stołek prezydenta, dla
kolesia premier... a wy dalej wyjeżdzajcie za granice, bezrobocie spadnei,
będe miał sukces jakiś...

opamiętajcie sie troche i nie dajcie sobą sterować!

sam... na własny chłopski rozum pomyślcie... zastanówcie się, czego
oczekujecie po tych przestępcach, nieukach i durniach w sejmie... z wyrokami,
bez matur... albo tych bogatych, takich wyłuskanych, wylizanych (typu
Bachalski czy Tusk) - naprawdę sądzicie, ze oni zaczną poprawną polszczzną
gadać i nie przynosić wstydu?!?

albo, że bedą myśleć o czymkolwiek innym, niż tylko własnym partykularnym
interesie swojej firemki?!?

nie jestem za PiSem, ale też nie widzę jakiejś opatrznosci w PO
proszę o racjonalne odpowiedz po kwadransie zastanowienia się...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pan Ciekawski Re: Wiwat PiS Kaczory - ale z Donaldem precz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:34
      Skoro nie widzisz różnicy między wydarzeniami ostatnich dni, a tym co działo
      się za poprzednich kadencji sejmu, Twoja sprawa, ale...
      1) ówczesna opozycja krytykowała, dziesiejsza też krytykuje - takie prawo
      opozycji;
      2) były afery - paru ludzików siedzi, jest afera - PiS nazywa to konsultacjami
      (sic!);
      3) miernoty u ministerialnych stołków były są i będą (a za PiS namnożyło się
      tych min. bez teki)
      4) dawniej partią z którą kupczono stanowiskami b. często był PSL, dziś - nawet
      chyba PSL nie jest tak głupi i nie wskoczy do tonącego okrętu;

Gdzie widzimy skandal? Dla mnie osobiście skandalem jest, że Partia niosącach
      na ustach idee prawa i sprawiedliwości, prawem i sprawiedliwością się
      podciera.. Taśma ukazała, co dla PiS znaczą te hasła. Weksle się wykupi, sprawy
      sądowe jakoś załatwi.. A Ziobro nie widzi w tym nic złego! Może dla niego to
      norma, dla mnie nie. Za PiS miało się coś zmienić. A dochodzi do
      przewartościowania wartości! Dziękuję za takie zmiany.
      • maxtender Re: Wiwat PiS Kaczory - ale z Donaldem precz!! 28.09.06, 12:48
        > Skoro nie widzisz różnicy między wydarzeniami ostatnich dni, a tym co działo
        > się za poprzednich kadencji sejmu, Twoja sprawa, ale...

widze tylko jedną - poraz pierwszy ktoś to ujawnił w postaci taśm...
        jeżeli jedna afera za $17.5M Riwingate wyszła, to zastanów się - ile takich
        afer NIE WYSZŁO na światło dzienne?

> 2) były afery - paru ludzików siedzi, jest afera - PiS nazywa to
        konsultacjami

pewnie, ze PiSiaki sie zachowują żałośnie - trza było wywalić obu ministrów na
        zbity twarz, odsunąć od kamer, a za miesiac dać jakieś stanowiska na otarcie
        łez i by było po sprawie - po prostu słaby marketing

> 3) miernoty u ministerialnych stołków były są i będą (a za PiS namnożyło się
        > tych min. bez teki)

żałosne i smutne, i trza ci przyznać rację. Natomaist nie sądzę, że to tylko
        domena PiS - za LSD, PO i innych u władzy było i będzie podobnie - bo ilu znasz
        w miarę porządnych z PO czy innych ugrupowań?!? palce jednej ręki wystarczą na
        każdą partię, zeby ich zliczyć?

> 4) dawniej partią z którą kupczono stanowiskami b. często był PSL, dziś -
        nawet chyba PSL nie jest tak głupi i nie wskoczy do tonącego okrętu;

OFICJALNIE przy wszystkich forumowiczach stawiam zakład - że PSL wejdzie w
        koalicję z PiS jak bułka w masło.
        Jeżeli nie wejdą i bedą wybory - stawiam dobrą flaszkę z jednoczesnym
        zaproszeniem do ciekawej dysputy ;-)

> Gdzie widzimy skandal? Dla mnie osobiście skandalem jest, że Partia niosącach
        > na ustach idee prawa i sprawiedliwości, prawem i sprawiedliwością się
        > podciera.. Taśma ukazała, co dla PiS znaczą te hasła. Weksle się wykupi,
        > sprawy,
        > sądowe jakoś załatwi.. A Ziobro nie widzi w tym nic złego! Może dla niego to
        > norma, dla mnie nie. Za PiS miało się coś zmienić. A dochodzi do
        > przewartościowania wartości! Dziękuję za takie zmiany.

dla ciebie nie jest normą, dla mnie i dla wielu innych...
        a znasz takie przysłowie - wszedłeś między wrony, krakaj tak, jak one?

ty myślisz, ze cos sie tam da zmienić skoro gnój jest od 17 lat, a my dalej
        głosujemy na te same twarze? Macierewicz.. Tusk, Niesiołowski, Kaczyńscy itd...
        od kilkunastu lat

Goliszewski z BCC wczoraj powiedział swoją pierwszą, w miare mądrą rzecz -
        idźmy do wyborów sami, żeby zmienić te tałatajstwo w sejmie.

Mądre jest to, że trzeba nam nowych elit politycznych, wykształconych, które
        się wzbogaciły na własnym rozumie - typu Kluza

Śmiesznie natomaist brzmi to w oczach Goliszewskiego, malarza pokojopwego,
        który Bog wie jakim cudem awansował z drabiny w przedpokoju do BCC - co stawia
        te nowokandydujące osoby do Sejmu w słaaabiutkim świetle ;-)
        • Gość: Pan Ciekawski szybko odpowiadam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:00
          1) ja się nie zastanawiam ile nie wyszło, ja wiem, że wiele nie wyszło :) (z
          parwa na lewo);
          2) tu się chyba zgadzamy;PiS jest zbyt pewne siebie - możnaby to nazwać
          polityczną butą; wywalenie tych ludzi pozwoliłoby trochę uciszyć tą sprawę;
          Kaczyński mógłby się odciąć od tego i powiedzieć, że nic o tym nie wiedział;
          ale niestety, Napoleon to z niego nie jest (podobieństwo przypadkowe)
          3) ciągle Ci sami ludzie, kręcą się po różnych partiach, tworzą nowe, to i
          ludzie się dają złapać na odnowy, naprawy, lepsze jutro;
          4) no niestety mi też PSL jawi się jak taka polityczna (za przeproszeniem)
          dziw_ka; jeśli tak postąpi, to utonie na kolejnych wyborach;
          5) mówi się też, że owca zginie w stadzie wilków :)
          • maxtender Re: szybko odpowiadam :) 28.09.06, 13:16
            > 4) no niestety mi też PSL jawi się jak taka polityczna (za przeproszeniem)
            > dziw_ka; jeśli tak postąpi, to utonie na kolejnych wyborach;

nie utonie, nie utonie... dobra koniunktura w ogospodarce ich uratuje, a poza
            tym po wyborach musieliby sie za uczciwą pracę wziąść, więc sam rozumiesz...
            poseł i praca :D

> 5) mówi się też, że owca zginie w stadzie wilków :)

A gdzieśty tam chłopie owieczke zobaczył?!? :D
            mi się inne animalsy kojarzą..

wiesz, kto pierwszy przyjeżdza do sejmu jak sie zmieniają u steru rządzący?
            WETERYNARZ, żeby odciać ryje od koryta ;-)

PS Z tą flaszką... oczywiście primo po pierwsze jak jesteś pełnoletni, a primo
            po drugie - zakłąd jest z panem Ciekawskim - żeby mi sie pół forum na krzywego
            nie zleciało ;-)

to co Panie Ciekawski? Zakład stoi? A jak wygram to ja wybieram trunek?
            • Gość: PiS=PZPR Re: szybko odpowiadam :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:14
              Jest wiele rzeczy które łączą PiS i PZPR/ nie SLD bo ta ostatnia partia trochę
              się zreformowała/ale powiem tylko o jednym aspekcie łączącym te partie.
              PiS ma też żelazny elektorat chorych ludzi którzy obojetnie co by się stało i
              tak pójdzie za tą partią.
              • Gość: alek Re: szybko odpowiadam :) IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 14:25
                No przeciez to celowe dizalanie Po-wcow i TVN aby zrobic z tego jak najwieksza
                afere.

Ost PO i PSL mieli swoje spotkania.
                Jaki byl przebieg rozmow???
                Gadali o pogodzie??
                Nie ku.. gadali o tym co dostanie psl jesli przekroczy prog 5 % gdy wypnie sie
                teraz na PIS oczywiscie.
                O czym gadaj a politycy samoobrony sld i PO teraz???
                To samo czlowieku, o stoleczkach.
                Uwazaj bo kto wie czy kolejna kamera nie nagrala czegos jescze.

Ale hehe po co o tym mowic.
                Rokita i Tusk nigdy !!! nigdy! nigdy! nigdy RAZEM z Lepperem (ost w Poznaniu)
                anie z Olejniczakiem ani z PAwlakiem nie beda gadac kto jakie stanowisko ma
                objac w razie rozpisania nowych wyborow i stworzenia rzadu.

Tusk i Pawlak ost. napweno gadali o pieknej polskiej jesieni w tym roku.
                Na bank.
                • Gość: gosc Re: Zdelegalizować PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:29
                  Kaczyńskich pod Trybunał Stanu, a PiS zdelegalzować.
                  Jedyne wyjście dla Polski usunąć ta chołotę jak najszybciej.
                  • Gość: alek Re: Zdelegalizować PO ,samoobrnone, psl,sld,lpr IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 14:44
                    :)
              • maxtender SLD sie zreformowało?!? 28.09.06, 15:37
                poczytaj, co nasze lewicowe pędraki z Zielonej Góry wyrabiają (vide libacja
                alkoholowa za ukradzione trunki ze sklepu internetowego)...

stare LSD-LSDAD-PLD-PZPR jak kradło... to prezynajmniej miliony.. i ogłupiało
                cały naród... a te szczylki, pare butelek wódki

niesamowita reforma, nieeesamowita :D
                • Gość: PiS=PZPR Re: Cała prawda o PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:47
                  Przeczytaj w prasie krajowej i zagranicznej co robi PiS wtedy zrozumiesz że
                  partia Kaczyńskich do reformy jaką zrobiło SLD ma jeszcze naprawde daleko.
                  • maxtender Re: Cała prawda o PiS 28.09.06, 16:11
                    widze,l że przez tepse sie łączysz...

no jedna z reform o jakiej słyszałem, to sprzedanie za psie pieniądze TP SA dla
                    francuzików i uciemiężenie narodu polskiego jednymi z najwyższych na świecie
                    opłat (wyżej ma tylko Japonia), ale za to transakcja poszła przez dr kolege
                    Jana Kulczyka, który zarobił na tym z miliard, jak nie dwa - więc zapewne stare
                    LSD głodować na zime nie będzie

ale dzielić sie ze szczeniakami typu Olejniczak czy te leszcze zielonogórskie -
                    też nie będzie - teraz kradna wódke na bibe, ale przyjdzie zimno - zaczną kraść
                    koce i coś na ciepło ;-)

masz jakieś inne równie wielkie osiagnięcia SLD, o których pisze prasa krajowa
                    i zagraniczna? bo w lokalnej prasie coś cichooo...
                    • Gość: PiS=PZPR Re: Cała prawda o PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:28
                      Ja wiem że wszystko co złe to wina PO i SLD i do tego można używać nawet
                      wielkich kłamst. W twoim przypadku jest to małe kłamstwo bo jesteś maluczkim
                      kartoflem.Ale do rzeczy prywatyzacje TPSA przeprowadziła Aldona Kamela-Sowińska
                      w rządzie Bużka w którym Kaczor był też ministrem i siedzał cicho w czasie tej
                      prywatyzacji.

----------
                      Kartofle wykopiemy jesienią a posadzimy na wiosne.
                      • maxtender Re: Cała prawda o PiS 28.09.06, 16:42
                        > Ja wiem że wszystko co złe to wina PO i SLD

noo, tego to ja nie wiem, ale uśmiecham się na myśl o twoim aferalno-
                        korupcyjnym toku myślenia ;-)

> wielkich kłamst. W twoim przypadku jest to małe kłamstwo bo jesteś maluczkim
                        > kartoflem.

pamiętam na zdjeciu z Lubuskiej, jak po przegranych wyborach pakowali sie
                        aparatczykowie zielonogórscy... na zdjęciu był jeden młody taki działacz...
                        głupi jak but, ale już komunista... jak mu tam było... nieważne, u Bochenskiego
                        pracował w UM

jak go reporterzy fotografowali, bo wysyczał do nich" jeszcze tu K... wrócimy!!

myślisz, że właśnie smaży się wam powrót?
                        Załatwione już z Donaldem? Polizaliście, gdzie trzeba i wracacie na tron?

> Ale do rzeczy prywatyzacje TPSA przeprowadziła Aldona Kamela-Sowińska
                        > w rządzie Bużka w którym Kaczor był też ministrem i siedzał cicho w czasie
                        > tej prywatyzacji.

jaaasne :D
                        a o codziennych wizytach dra Jasia, wyrzucaniu wiceministrów, którzy śmieli
                        zadać jakiekolwiek pytania, O CZYM PISAŁA PRASA KRAJOWA I ZAGRANICZNA to
                        oczywiście kolega towarzysz nie słyszał...?

ja myślę, że tak samo PiS jak i SLD jest nam potrzebne - bo to wyznacza złoty
                        środek, który niestety, ale w chwili obecnej jest...pusty

SLD wyznacza granice, które przekrocza i łamie prawo, PiS to będzie karał,a PO
                        jak to PO - będzie gadać i komentować ;-)
                        • Gość: Zdegustowany Re: Cała prawda o PiSoSLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:36
                          PiS to takie prawicowe SLD. Zero zasad i etyki. Po trupach do do władzy.
                          Mistrzowski marketing polityczny czyli opium dla mas.
    • Gość: ala Re: Wiwat PiS Kaczory - ale z Donaldem precz!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.06, 19:48
      najwyższy czas aby wygrała UNIA POLITYKI REALNEJ !!!
      • Gość: janko Re: Wiwat PiS Kaczory - ale z Donaldem precz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:42
        Ale się obśmiałem z programu Lisa w Polsacie, tego w najgorszych snach nie
        mogli przewidziec, klaka P.O przy ogólnym alauzie biła co chwilę brawo
        Lepperowi, tylko dlatego, że kontr-dyskutantem był pisowiec, tego w kinach nie
        grali.
        • Gość: alek Re: Wiwat PiS Kaczory - ale z Donaldem precz!! IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 23:53
          No przeciez Lepper i Beger to bohaterzy narodowi teraz.
          Co ty nie wiedziales?
          Byle tylko Donalt dostal koryto i dziennikarze tvn-u

• maxtender Beger=kobyła trojańska polskiej demokracji ;-) 29.09.06, 08:03
            wg mnie stwierdzenie, że PiS to takie prawicowe SLD jest troche nad wyrost,
            myślę, że jeszcze sobie na nie nie zasłuzyli, chociaż prą w tym kierunku

natomiast to samo można powiedzieć o PO - takie centrowe SLD, to samo można
            powiedzieć o inych partiach

UPR z niezrównanym Januszkiem Korwinem-Mikke jawi się tutaj jako bodaj jedyne
            ugrupowanie, które stale tkwi przy swoich przekonaniach i poglądach - pytanie
            tylko, jak one zostałyby zrewidowane przez rzeczywistość, gdyby doszli do
            władzy?

ale takie już czasy.. Begger z wyrokiem synonimem uczciwości...
            Lepper, który pare lat temu wysypywał zboże, pare miesięcy temu bredził, ze nie
            da się więcej zboża załatwić dla rolników po suszy...bo go brak...

nawet Tomuś Lis sie wczoraj zeszmacił w "Teraz Polska", bo wpierw przyznał
            rację Dornowi własnymi słowami mówiąc, że go nie interesują te "kryminalne
            afery wewnątrz samoobrony i kryminalne weksle", aby już po chwili przerywać
            Dornowi, gdy ten próbował wyjaśnić kryminalny podtekst tych weksli.

Idę o zakład, ze za parę dni wszystko ucichnie, PSL i specjalista Pawlak będą w
            rządzie ministrować pełną gębą, dobra koniunktura ich uraatuje, a za 2-3 lata
            będzie wstyd sie przyznać, że sie psioczyło na naszych genialnych polityków ;-)
            • Gość: meloman W tym teatrze absurdu pierwszpolanowa role ... IP: 206.54.158.* 29.09.06, 10:57
              zagrala przasna dziewoja z wyrokiem, a suflerem zostal znany "obijacz mord",
              rowniez z wyrokiem. Pierwszoplanowymi aktorami byly chlopki naiwne, tudziez
              durne i z pozoru omnipotentne.

Dziewoja niczym Lorelei swoim syrenim spiewem wyprowadzila chlopkow na urwiste
              brzegi. Ich lajba rozbila sie o skaly, dziewoja zatryumfowala. Jej dumna,
              falujaca piers uniosla sie ponad pokonanych - ku chwale ojcowizny i
              przewodniczacego.

W lozy krytykow zasiadly tuzy o samo-niePOszlakowanej opinii , tzw. "techniczni
              eksperci". Z rykiem na ustach opuscili teatr krzyczac: "Skandal !", "Na
              Barykady!".

Na zewnatrz oglupiala gawiedz.

Ow teatr coraz bardziej przypomina jarmarczna bude. Juz dawno nie bylo nim
              porzadnego przedstawienia. I wcale sie nie zanosi.

Klotliwi dyrektorzy PIaStujacy WySokIe stanowiska, niedouczony perSOnel,
              aktorzy drugiego SOrta, scenarzysci POwielajacy stare klisze, UPoSLeDzony
              zaopatrzeniowiec-kleptoman z dziurawym ParaSoLem, UWiedli sUfLerzy spod grUBej
              krechy, nawiedzeni krytycy POPaDajacy w skrajnosci, nawiedzeni koLPoRterzy
              prasy niezbyt fachowej.
              • Gość: karol Re: W tym teatrze absurdu pierwszpolanowa role .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:21
                Ziemkiewicz jak zwykle w formie

Z punktu widzenia pizzy

Koledzy z polonistyki, którzy nie dali się jak ja uwieść dziennikarstwu, tylko
                pozostali w zawodzie, powinni się dobrze przyjrzeć przymiotnikowi "polityczny".
                Albo zmienia on zupełnie sens słów - np. zarzuty "polityczne" to tyle, co
                zarzuty fałszywe - albo je unieważnia: "bandyta polityczny" czy "polityczny
                idiota" przestają być w sensie prawnym naruszeniem dóbr osobistych, za jakie
                bez wspomnianego przymiotnika uznałby je każdy sąd. Ostatnio, jak wszyscy
                wiemy, karierę zrobiła fraza "korupcja polityczna", i przyznam, że samo to
                określenie zainteresowało mnie znacznie bardziej niż sprawa, która uczyniła je
                popularnym.

Bo cóż to jest "korupcja polityczna"? Podobnie jak w wypadku przytoczonych
                wyżej inwektyw, przymiotnik odbiera tu słowu sens prawny. Jest to jakaś
                korupcja nieprzewidziana w kodeksie karnym, wstrętna jedynie moralnie, a nie
                karnoskarbowo. Niektórzy z używających tego pojęcia wyjaśnili, że chodzi im o
                drugie ze słownikowych znaczeń korupcji, a więc nie o "przekupstwo", tylko
                o "demoralizację". Ale jeśli tak, to "korupcją polityczną" jest nie tylko
                obiecywanie posłom stanowisk za poparcie rządu, ale i, dajmy na to, obiecywanie
                wyborcom zasiłków, wcześniejszych emerytur albo dopłat za poparcie w wyborach.
                A jeśli tak, to który z liczących się polityków uważa, że ma prawo rzucić
                pierwszy kamień?

Z ożywionej dyskusji polityków na te tematy wynika tyle, że jeśli oni, prezesi
                partii, siadają do stołu dzielić Polskę jak przyniesioną z restauracji pizzę, i
                ustalają, że Rysiu bierze rolnictwo, Zdzisiu skarb, a Misiu policję, to jest
                OK. Ale jeśli ktoś podwładnemu Rysia czy Misia obieca kawałek tej pizzy poza
                plecami prezesa, po to, aby mu tego podwładnego wyjąć - o, to krzyk pod
                niebiosa! Ja na to patrzę z punktu widzenia pizzy, więc to subtelne
                rozróżnienie pomiędzy uczciwymi politycznymi negocjacjami a polityczną korupcją
                zupełnie do mnie nie przemawia... Mówiąc ładnie: uważam je za
                przejaw "uczciwości politycznej".

Rafał A. Ziemkiewicz
                www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060930/publicystyka/publicystyka_a_6.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka