Dodaj do ulubionych

Centrum Wedkarskie

02.10.06, 21:35
Widziałem nowo otwarty sklep wędkarski obok PKS proszę podac czy warto tam
zaglądać ,jakie ceny ,czy mają ochotkę w sprzedaży czy na zamówienie ,czy
jest pinka itp .Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • 100pln Wędkarstwo 03.10.06, 10:26
      Wędkarstwo jest najbardziej okrutnym, pozbawionym uczuć i najgłupszym
      pseudosportem. Nikt normalny nie zabija!
      • aski68 Re: Wędkarstwo 03.10.06, 11:58
        a ja tam lubię łowić ryby :)
    • blog4000 Re: Centrum Wedkarskie 03.10.06, 13:21
      Rzeźnik, myśliwy, wędkarz - mordercy jednacy :(
      • arwena Re: Centrum Wedkarskie 03.10.06, 13:24
        95% (czy ile tam) ludzkosci - jeszcze gorsza, bo je mieso wyslugujac sie rekami
        mordercow
        dalajlama tez

wszystko jest wzgledne. nie sadzcie, abyscie sami nie byli sadzeni.
        • blog4000 Re: Centrum Wedkarskie 03.10.06, 13:34
          arwena napisała:

> 95% (czy ile tam) ludzkosci - jeszcze gorsza, bo je mieso wyslugujac sie rekami
          >
          > mordercow
          > dalajlama tez

Nieznajomość faktów aż nadto widoczna w wypowiedzi Twojej jest. Dalajlama
          (obecny) teraz nie je mięsa! Ale nawet gdyby jadł, to co z tego?

>
          > wszystko jest wzgledne. nie sadzcie, abyscie sami nie byli sadzeni.

Nie wszystko jest względne, są rzeczy niezmienne i wieczne! Nie sądzimy, tylko
          stwierdzamy fakty :)

• aski68 Re: Centrum Wedkarskie 03.10.06, 13:37
            faktem jest min. to, że nie ma wiecznych i niezmiennych rzeczy :)
            • blog4000 Do aski 68 Re: 03.10.06, 13:40
              aski68 napisał:

> faktem jest min. to, że nie ma wiecznych i niezmiennych rzeczy :)

Są!
              • aski68 Do aski 68 Re: 03.10.06, 14:02
                zaskakuje mnie Twoja wiara :)

Jakie ?
      • aski68 Re: Centrum Wedkarskie 03.10.06, 13:38
        blog4000 napisała:

> Rzeźnik, myśliwy, wędkarz - mordercy jednacy :(

to się nazywa łańcuch pokarmowy, czy jakoś tak ;)
        • ikonka11 Kłamstw Cię uczyli... 04.10.06, 14:44
          Po co sobje nakładać łańcuchy?
          Kłamstw Cię uczyli...

www.filozoficzny.pl/portal/zapowiedzi/406496i.jpg
    • platoon11 Re: Centrum Wedkarskie 03.10.06, 14:46
      Wędkarstwo to najbardziej relaksujące zajęcie na świecie :):):) zwyczajnie
      uwielbiam, choć czasu brakuje, ale naprawdę nie ma dnia w którym choc przez
      chwilę nie myślałbym o wypadach na rybki :):) co do sklepu wędkarskiego to do
      każdego warto wejść :):):):)......"i tak powiem"

Pozdro dla wszystkich moczykijów !!!!
      • Gość: lex Re: Centrum Wedkarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:53
        Jest w tym świecie wiele "przyjemności" i czynności bardzo "relaksujacych",
        które uwielbiają zwyrodniali zabójcy :(
    • Gość: olek Re: Centrum Wedkarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:59
      pod skarpą na staszica
    • Gość: ksionc Nie zabijaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:06
      Nie zabijaj!
      • Gość: ? Re: Nie zabijaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:17
        Niektórzy łapią i wypuszczają ryby, łapią i wypuszczają, nazywając to rekreacją
        albo sportem. Z ochotą robią to przy swoich dzieciach. Fe...
      • aski68 Re: Nie zabijaj! 05.10.06, 14:42
        Gość portalu: ksionc napisał(a):

> Nie zabijaj!

czemu ?
        • Gość: ? Do aski68 Re: Nie zabijaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:43
          aski68 napisał:

> Gość portalu: ksionc napisał(a):
          >
          > > Nie zabijaj!
          >
          > czemu ?

Nie rozumiesz? To masz probem.
    • Gość: baton wylęgarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:51
      Sklep wędkarski, podobnie jak sklep myśliwski, itp., to wylegarnie potencjalnych
      zabójców :(
      • Gość: starywyga Re: wylęgarnie IP: 213.199.251.* 07.10.06, 11:22
        W związku z tym jestem zabójcą od 35lat-pokazywano moje "ofiary"w GL w WW,i o
        dziwo nie czuję wyrzutów sumienia-brr strach się bać!
        • prawiemiszka Re: wylęgarnie 07.10.06, 12:53
          Gość portalu: starywyga napisał(a):

> W związku z tym jestem zabójcą od 35lat-pokazywano moje "ofiary"w GL w WW,i o
          > dziwo nie czuję wyrzutów sumienia-brr strach się bać!

Ciebie też dopadnie sumienie, ono bywa nierychliwe ale sprawiedliwe :)
          • Gość: starywyga Re: wylęgarnie IP: 213.199.251.* 07.10.06, 12:58
            Ryb które łowię nie jadam-wypuszczam lub rozdaję.Podaj namiary to ci podrzucę-
            może zmienisz zdanie?
            • prawiemiszka Re: wylęgarnie 07.10.06, 13:49

> Ryb które łowię nie jadam-wypuszczam lub rozdaję.Podaj namiary to ci podrzucę-
              > może zmienisz zdanie?

A jakby tak ktoś Twoje dzieci łapał i wypuszczał lub rozdawał?
              Pajacyk jesteś :)
              • Gość: starywyga Re: wylęgarnie IP: 213.199.251.* 07.10.06, 13:55
                Trudne by to było-mam ich trzech-każdy blisko 190cm i90 kg wagi-tez wedkują z
                dobrym skutkiem.
                • Gość: wikary Re: wylęgarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:25
                  Na każdego znajdzie się haczyk...

• aski68 Re: wylęgarnie 09.10.06, 10:03

> Trudne by to było-mam ich trzech-każdy blisko 190cm i90 kg wagi-tez wedkują z
                  > dobrym skutkiem.

połamania kija kolego po kiju :))
    • Gość: klikusia Re: Centrum Wedkarskie IP: *.access.telenet.be 07.10.06, 14:15
      To ja widze ze nam ludzia to juz niczego nie wolno.A ja wedkuje.Rybki
      wypuszczam one sa zadowolone i ja tez.I nie widze w tym nic zlego.Ludzie nie
      czepjajcie sie tak wsztstkiego-rzepami nie jestesci.
      • Gość: starywyga Re: Centrum Wedkarskie IP: 213.199.251.* 07.10.06, 14:29
        Klikusia!-nie martw się. Wolno nam płacimy składki w PZW -musimy też
        zaakceptowac takie "prawiemniszki" "roślinki" one mają jakiś problem
        emocjonalno-wegetacyjny-nie ma im czego zazdroscić-czego ewentualnej bulimi w
        przyszłości?
      • Gość: siwek15 Re: Centrum Wedkarskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:53
        Ludzie mi chodzi o sklep,a nie o wasze poglądy na zycie(znam ciekawsze)Czy Wy
        nie nosicie moherowych beretów.Jakie jest Wasze menu,co wy jadacie bo ryby to
        samo zdrowie.
    • Gość: starywyga Re: Centrum Wedkarskie IP: 213.199.251.* 07.10.06, 14:59
      Jadam ryby ale tylko wędzone.A o beret zapytaj mamę lub babcię!A najlepszy
      sklep jest w Sulechowie(niestety)
      • aski68 Re: Centrum Wedkarskie 09.10.06, 10:06

> Jadam ryby ale tylko wędzone.A o beret zapytaj mamę lub babcię!A najlepszy
        > sklep jest w Sulechowie(niestety)

jeden jest na WAZÓW, blisko krzyżówki(przed hotelem), jest też na Podgórnej tuż
        przy Biedronce, następny koło dworca PKP (chyba jeszcze jest )

połamania kija ;)
    • Gość: wikary Re: Centrum Wedkarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:28
      Nie bądź mordercą, pozwól żyć rybom!
      Człowiek nie musi jeść mięsa aby żyć!
      • aski68 Re: Centrum Wedkarskie 09.10.06, 10:07
        Gość portalu: wikary napisał(a):

> Nie bądź mordercą, pozwól żyć rybom!
        > Człowiek nie musi jeść mięsa aby żyć!

MUSI :))))
    • arcy.login Relaks 08.10.06, 12:59
      Kogo relaksuje męczenie czujacych istot? Chyba tylko zwyrodnialców. Jednak
      bądźmy dobrej myśli, to jest uleczalna choroba. Naprawdę :(
      • Gość: starywyga Uwaga!!na wegetarian i innych chorych na główkę!!! IP: 213.199.251.* 08.10.06, 14:26
        TEMAT WYDAWAŁOBY SIE WĘDKARSKI-WĘDKARZE NALEŻĄ DO LUDZI RACZEJ CIERPLIWYCH,NO
        ALE POPATRZCIE?? WDUPIAJĄ SIĘ tzw OBROŃCY I MENDZĄ.RZYGAĆ SIĘ CHCE GDY WIDZĘ
        TAKIE WYPOCINY NA FORUM.WIĘC SŁUCHAJCIE tzw OBROŃCY!!MAM PROPOZYCJĘ-MOŻE BY TAK
        KAŻDA Z WAS(celowo piszę każda bo nie zakładam ażeby ta przypadłość dotyczyła
        facetów- a jeżeli -to są to nieliczni nieudacznicy)WYBRAŁA SIĘ NAD WODĘ I
        POSTARAŁA SIĘ TO WYPERSWADOWAĆ KAŻDEMU WĘDKARZOWI ????JUŻ WIDZĘ REAKCJE!.KTO
        WIE CZY NIE NALEŻAŁOBY MIEĆ ZE SOBĄ SUCHĄ ODZIEZ NA WYMIANĘ.GDYBY TO TRAFIŁO NA
        MNIE TO W TEJ KWESTI PŁEĆ NIE MIAŁABY ZADNEGO ZNACZENIA-PO PROSTU ZASADZĘ
        TAKIEGO KOPA I TO Z tzw. SZPICA.KOBIETA KTÓRA NIE JADA MIĘSA NIE JEST KOBIETĄ-
        NO BO TAKA FRANCA NIE DA TEŻ MIĘSA SWOJEMU EWENTUALNEMU DZIECKU!A TO JUŻ
        ZBRODNIA.KOŃCZĘ I NIE LICZĘ NA "MĄDRĄ"DYSKUSJĘ-ZRESZTĄ Z IDIOTKAMI NIE
        ZAMIERZAM SIĘ SPIERAĆ.
        • Gość: lex Re: Uwaga!!na wegetarian i innych chorych na głów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 17:07
          takiego luja jak ty, tylko podbierakiem przez łeb, przez łeb
    • arcy.login Wszyscy odczuwamy ból 08.10.06, 17:29
      Wszyscy odczuwamy ból. Ryby także.

vege.spinacz.pl/plik_zdj/982.jpg
      • Gość: starywyga Głowa gdy durna podobno też boli IP: 213.199.251.* 08.10.06, 21:03
        No cóż przewidziałem że w tą dyskusje wtargną wszelkiej masci dietetyczni
        idioci.Spadam szkoda czasu-ryby biorą,pogoda jest super-często tak dla sportu
        wedkuję w Cigacicach k.starego mostu i tam zapraszam na dyskusję-gdyby ktoś z
        was (wegetarian)chciał? to "poczęstuję" go gumowcem.
        • platoon11 Do wszystkich !! 09.10.06, 07:50
          Cóż, trochę żenujące są te wypowiedzi o potencjalnych "wielkich" cierpieniach
          ryb :):) ludzie nie macie większych problemów jak wędkujący ????!! Na temat
          odczuwania bólu przez ryby przeczytajcie co sądzi jeden z największych
          neurobiologów prof. Jamesa D. Rose i dopiero wtedy "odkupiciele" unikający
          mięsa się wypowiadajcie !!
          "Ból przejawia się na dwa sposoby: jako czucie i jako emocja. Pierwszy daje
          organizmowi informację, że jego tkanki zostały uszkodzone, drugi wywołuje
          cierpienie. ...U ryb i ludzi (a także innych kręgowców) bodźce bólowe docierają
          do rdzenia kręgowego i części mózgu zwanej rdzeniem przedłużonym. Właśnie tam
          rodzi się reakcja organizmu na zranienie lub inne uszkodzenie ciała. U ludzi
          jednak świadomość wrażeń, emocji, a także bólu zależy od tzw. kory nowej i
          ogromnie rozwiniętych półkul mózgowych, gdzie powstaje przykry emocjonalny
          aspekt bólu.
          U ryb, w przeciwieństwie do człowieka, półkule mózgowe są bardzo małe, a kory
          nowej brak im zupełnie. Mózg ryby jest więc zbyt mało rozwinięty, by mogła ona
          doświadczać bólu." !!!!!!

To są informacje udowodnione i opublikowane !!!!!

Pozdro dla moczykijów !!
          • Gość: siwek15 Re: Do wszystkich !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:11
            Dzięki za mądrą odpowiedz.mam nadzieję,ze obcy nie beda zabierac juz głosu.Na
            marginesie mam pytanie do wygi na co łowisz i jakie biora.Dodaje tez,że jestem
            wedkarzem,ale płci żenskiej.Pozdrowienia dla wedkujacych.
            • aski68 Re: Do wszystkich !! 09.10.06, 10:12
              mądrego i miło poczytać :)

pozdrawiam i połamiania kija życzę :)
        • Gość: lex Do starywyga Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:53
          Patrz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=49654481&a=49985955
      • aski68 Re: Wszyscy odczuwamy ból 09.10.06, 10:11
        arcy.login napisała:

> Wszyscy odczuwamy ból. Ryby także.
        >
        > vege.spinacz.pl/plik_zdj/982.jpg

proponuję się zapoznać np. z unerwieniem ryb , budową i nie myliś z ssakami

boli mnie jak to wszystko czytam :)
        • Gość: gośc Re: Wszyscy odczuwamy ból IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:04
          to nie czytaj jak cię boli
          • Gość: starywyga Do siwka IP: 213.199.251.* 09.10.06, 12:57
            Pytasz na co łowię??-przewrotnie mógłbym po wędkarsku odpowiedzieć-łowię na
            kolację.A teraz poważnie-intensywne żerowanie ryb występuje w zależnosci od
            gatunku w rożnych porach roku.Wtedy też w konkretnej porze roku "ustawiam "się
            na łowienie konkretnego gatunku ryb-i to się sprawdza bez "nikakich"
            prblemów.Zachwiania w pogodzie nie mają istotnego wpływu na moje wyniki.Przynęt
            uzywam róznych-rob.czerwone,białe,makaron kolanka(trudno teraz u nas o dobry
            makaron- powinien być na bazie jaj,mam jeszcze zapas kupiony kiedyś w
            Czechach).Pęczak?-niezbyt go lubię-to taka niby uniwersalna przyneta na białą
            rybę-ale dla amatorów.Groch,groch ijeszcze raz groch-nie doceniana przynęta a
            jest super-a dlaczego?-jest dostepna przez cały rok-a klenie żerują przez cały
            rok.Trafiają się też jazie i sporadycznie karpie(cały czas mam na mysli
            wędkowanie w Odrze)-będę trochę nie skromny i powiem że mój kuzyn(świetny
            wedkarz)moi synowie,koledzy- twierdzą że nie znają lepszego "kleniarza" w
            Z.Górze.Zanęty,przynęty?-przygotowuję sam ,te szumne opisy na paczkach z
            zanetami to półprawdy-a poza tym ceny ceny! to zwala z nóg.Nie unikam też
            łowienia na wszelkie gumki,obrotówki,woblery(obrotówki i woblery swietnie robi
            mój syn dlatego ich koszt jest o wiele tańszy).No cóż można by na ten temat
            rozwodzić sie bez końca.Swego czasu tzn.w roku 1994i95 Wydawnictwo MAjUS wydało
            ksiązeczki pt.NA RYBY W ZIELONOGORSKIE -są tam opisy miedzy innymi i mój,łowisk
            mało znanych i metod połowu.To z grubsza tyle-z wedkarskim pozdrowieniem-WODOM
            CZESC-starywyga
            • Gość: siwek15 Re: Do siwka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 18:53
              Ja tez wędkuję na Odrze,zdradz przepis na ten groch.Co do zanet masz racje.
            • aski68 Re: Do siwka 10.10.06, 09:25
              a gdzie na Odrze łowicie ?
              ja jeżdżę w okolice Krosna , Krzesina, ciut daleko...
              • Gość: starywyga Do Aski 68 IP: 213.199.251.* 13.10.06, 15:50
                Dobre miejsca! znam je od urodzenia zaczynajac od ,Osiecznicy,Połecko,Rybaki,
                Miłów,Bytomiec,Krzesin,Rąpice.Niektóre łowiska są trochę przereklamowane i za
                duża presja wedkarzy.Krzesiński Park Krajobrazowy to jest strzał w dziesiątkę
                za jego sprawą byc może zmaleje tamtejsze kłusownictwo.Dawniej gdy strażnica
                WOP była w Rąpicach to te wody były regularnie patrolowane przez Wopistów a
                teraz????? Już od wielu wielu lat łowię w okolicach ZG z tak samo dobrym
                skutkiem-nie chciałbym być posadzany o zarozumiałość ale powiem że rzeki
                trzeba się nauczyć "umieć ją czytać". pozdrawiam..
              • Gość: siwek15 Re: Do siwka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:31
                Raduszec Stary ryba praktycznie bierze cały rok kazdy gatunek ,naprwdę warto
                spróbowac polecam.
    • Gość: wedkarz sklep ok kilka razy bylem polecam IP: 62.87.177.* 10.10.06, 09:08
    • Gość: uczeń cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:46
      Tak długo jak człowiek będzie zabijał zwierzęta, ludzie będą zabijali się
      nawzajem. W istocie, ten kto zabija i zadaje ból, nie zazna radości i miłości.

- Pitagoras
    • Gość: JarekJarooszewskki Re: Centrum Wedkarskie IP: *.dynamic-ww-05.vectranet.pl 04.01.17, 21:29
      Zielona Góra - Centrum wędkarskie BOLW. Dla mnie lepszego punkt wędkarskiego w Zielonej Gorze nie ma. Tutaj www.bolw.pl możecie sobie zobaczyć ich asortyment, mają też sklep online.
    • Gość: fdd Re: Centrum Wedkarskie IP: *.play-internet.pl 01.08.23, 22:05
      Tego sklepu już nie ma. Teraz najlepszym sklepem wędkarskim w Zielonej Górze jest sklep na terenie byłego Zastalu. Sklep nazywa się Bolw. Mają bardzo atrakcyjne ceny i jak widziałem bardzo duży asortyment. Do tego sprzedawca to pełen profesjonalizm szczególnie w dziedzinie method feeder. Bardzo dużo się tam dowiedziałem na ten temat. Szczerze polecam. Jak dla mnie sklep wędkarski nr 1 w Zielonej Górze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka