Dodaj do ulubionych

Najlepszy lubuski informatyk - opinia

04.11.06, 13:13
Odnośnie: miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3718056.html

Nazywanie informatykiem ucznia II klasy gimnazjum jest żenujące :| Autor
artykułu stawia go na równi z ludźmi, którzy skończyli 5-letnie studia
przygotowujące do zawodu. Dodatkowy epitet "najlepszy" to już szczyt
dziennikarskiego "wodolejstwa". ŻENADA :|
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.06, 13:34
      jakiś osobisty uraz do chłopaka?
      • r1984 Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia 04.11.06, 13:38
        > jakiś osobisty uraz do chłopaka?

Nie. Twoim zdaniem ten artykuł jest obiektywny? Może lepsze pytanie byłoby: "Czy
        autor artykułu to znajomy chłopaka? :>

Uważam, że na tytuł najlepszego informatyka trzeba zasłużyć i wielu prawdziwych
        informatyków takim określeniem dla ucznia gimnazjum może poczuć się urażonych.
    • Gość: rb Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia IP: 212.2.99.* 04.11.06, 14:51
      A co, twierdzisz, że ukończenie 5-letnich studiów upoważnia do nazywania kogoś
      informatykiem?
      • r1984 Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia 04.11.06, 15:01
        Gość portalu: rb napisał(a):

> A co, twierdzisz, że ukończenie 5-letnich studiów upoważnia do nazywania kogoś
        > informatykiem?

Tak. Analogicznie absolwenta uczelni medycznej nazywamy lekarzem.
        • Gość: rb Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia IP: 212.2.99.* 04.11.06, 15:29
          A ja zawsze myślałem, że najważniejsze jest to, co ma się w głowie.
          I zapewniam Cię, że nie jeden "informatyk po 5-letnich studiach" ma
          zdecydowanie mniejszą wiedzę w tej dziedzinie, niż nie jeden zapaleniec samouk.

Pozdrawiam
          • r1984 Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia 04.11.06, 17:29
            Gość portalu: rb napisał(a):

> A ja zawsze myślałem, że najważniejsze jest to, co ma się w głowie.
            > I zapewniam Cię, że nie jeden "informatyk po 5-letnich studiach" ma
            > zdecydowanie mniejszą wiedzę w tej dziedzinie, niż nie jeden zapaleniec samouk.

Zgoda, ale nadal jest samoukiem, a nie informatykiem z dyplomem. Nadal uważam,
            że nazwanie gimnazjalisty najlepszym informatykiem w województwie to gruba
            przesada. Równie dobrze mógłbym nazwać siebie największym polskim pisarzem, bo
            wygrałem konkurs będąc w podstawówce...

Miłego dnia.
            • Gość: Mirek Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:04
              popieram całkowicie kolege r1984. Napewno milo jest ze mozemy byc dumni z
              mlodziezy ale prosze wziasc pod uwage ze wiedza ich jest bardzo wybiurcza, to
              ze potrafia wygrac jakis konkurs nie swiadczy o ich super umiejetnosciach.
              Konkursy sa przygotowywane typowo pod uczniow i nie maja wiele wspolnego z
              pozniejsza kariera zawodowa - prosze mi wskazac jakiegos "super olimpijczyka"
              ktory osiagnol cos wiecej poza standardowa praca w srednio znanej firmie?
              Niestety wygrywaja super menadzerowie.
              • Gość: rb Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia IP: 212.2.99.* 05.11.06, 17:39
                Ooo, widzę (sądząc po ortografii), że kolega Mirek jest już conajmniej mgr inż.
                informatykiem.

:-)
                • Gość: Tata Re: Najlepszy lubuski informatyk - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:44
                  A Ty pewnie mamą "naszego zwycięzcy"? :>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka