Dodaj do ulubionych

Vadim Tyszkiewicz KING!!!!

12.11.06, 23:56
Gratuluję Nowosolanom takiego Prezydenta! i zazdroszczę. Zielona Góra jeszcze
długo będzie musiała czekać na taką postać. Po Rafale Dutkiewiczu z Wrocławia
to pewnie drugi wynik w Polsce.

Nowa Sól może być dumna z takiego człowieka. A Pan Panie Vadimie może mieć
ogromna satysfakcję. Bywało różnie, wielu Panu życzyło źle i przeszkadzało,
pewnie miał Pan nieraz tak po ludzku dość, ale teraz chyba Pan już wie, że się
opłaciło, że ludzie Pana pracę docenili, że dobro zwyciężyło.

Horatio Nelson, admirał
Obserwuj wątek
    • rasiauskas Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 00:04
      Dobrze ze sie skonczyla ta szopka w wykonaniu przeciwnikow.
      16 z 19 komisji wyborczych 83,38%
      • Gość: zgorzanin Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 00:08
        W Zielonej Górze miałby pewne zwycięstwo.
        A tak? Możemy jedynie po raz kolejny gratulować nowosolanom świetnego wyboru.
        • horatio.nelson Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 00:28
          Jak sobie wyobrażę, jak Vadim musiałby się zmagać z takimi niekompetentnymi
          ludźmi w Radzie jakich mamy, a zapewne za chwilę mieć będziemy i tłumaczyć Im
          pewne podstawy organizacji biznesu, to niech On lepiej będzie w Nowej Soli.
          Zrobi tam
          i więcej i lepiej.

Tylko ta idea Trójmiasta nam wyraźnie siada. Nowa Sól już nas tak bardzo nie
          potrzebuje. ZIelona Góra traci na wartości, a Nowa Sól zyskuje. Sulechów się nie
          liczy. Mimo, że Sulechów lubię i to bardzo. ZG miała być kołem zamachowym dla
          tych miast, a tymczasem wygląda na to, że będzie nim Nowa Sól.

Horatio Nelson, admirał
          • rasiauskas Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 01:08
            To w gestii Zielonej Gory bedzie zadbanie o szynobus Glogow-NS-Zielona
            Gora-Sulechow z nowym dworcem przy strefie inwest. w Nowej Soli.
    • Gość: violkam Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 07:30
      Gratulacje Panie Wadimie !!!!!!!!!!!!!!!!!

nowosolanka
      • Gość: Janek Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.11.06, 10:02
        Bravo Vadim! Pokazałeś jak można zrobić coś z niczego i ludzie to docenili.
        Bravo
    • Gość: zielonogórzanin Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:55
      Przed wyborami mój kolega z Soli mówił że się obawia, czy Vadim wygra, że
      kontrkandydat ostro atakuje. OKazuje SIę że Jego obawy były płonne. Pozdrawiam
      Cię Łukasz!

Jakby Ronowicz zbudowała basen i ściągnęła jakiegoś inwestora też by wygrała w I
      rundzie, ale Ona nawet bała się wystartować. Byłaby to kompromitacja. Zresztą i
      tak PiS się skompromitował.
      • dociekliwy28 Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 11:08
        Hmm, mieszkam w ZG ale pracuję w NS i chcę wszystkim piewcą Pana Vadima
        powiedzieć, że dociera do was rozmydlony obraz. Tu - w NS - przypomina się
        Vadimowi, że był zagorzałym przeciwnikiem strefy, teraz udało się przyciągnąć
        inwestora, ale jeden inwestork, który da 450 miejsc pracy to w powiecie, gdzie 9
        tys. osób nie ma pracy nie jest zbyt wiele. Osobiście jednak uważam, że Vadim i
        tak był chyba najlepszym kandydatem, może skończyć to, co rozpoczął, nie musi
        się kilka miesięcy "uczyć" urzędu, nie zrobi niepotrzbnej czystki, itp.

Jeszcze jedna uwaga, czytając lokalny "Krąg" i "Tygodnik Nowosolski" człowiek
        może zgłupieć. To dwie tuby propagandowe, jedna prezydenta, druga starosty.
        Relacja z posiedzenia np. rady powiatu, to w tych gazetach dwie różne imprezy...
        Rozumiem, że obydwaj panowie uprawiają twardą politykę, ale po co tak szkalować?
        Także, podsumowując, Vadim też dołki kopie, jak każdy, kto siedzi w tym bagnie
        zwanym "polityką"...
        • rasiauskas Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 11:43
          Ale klamiesz czlowieku.
          Po pierwsze byl przeciwnikiem strefy w takiej formie jaka proponowalo SLD-czyli
          samo pole bez infrastruktury. On chcial zeby byla infrastruktura i to zrobil.
          5 inwestorow klamliwy ..... Groclin(jest 400-docelowo 650), Jadik(juz jest 200),
          BCC(20), Nord(kilkadziesiat osob na szkoleniach i etacie. docelowo 250-fabryka
          na ukonczeniu), Funai(docelowo 1200). Docelowo razem lacznie 2500 miejsc pracy,
          a jest juz ok. 700-800. Dodatkowo dzieki pomocy magistratu w Gedii 250 miejsc pracy.

Jak tam mozesz klamac? Suche liczby, suche fakty. Z ktorej partii jestes? Z SLD,
          co tak wiele zlego dla soli zrobila?
          • dociekliwy28 Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 18:37
            Oj, kolego, dlaczego mnie obrażasz? Odkąd Polską rządzą Bracia, ludzie jakoś
            częściej skaczą sobie do oczu... Ja nie należę do żadnej partii, nie mieszkam w
            NS, głosowałem w ZG na ludzi z PO. Naprawdę Wadim mnie ani rusza ani ziębi ani
            nic innego. Po prostu trochę dziwię się tym "achom" i "ochom" na jego temat,
            choć przyznaję, że lepszego kandydata nie było. Więc nie nazywaj mnie kłamcą,
            powtarzam to, co mówią niektórzy moi znajomi (też bezpartyjni, "zwykli"
            mieskzańcy NS), którzy pamiętają, jak Wadim był przeciwnikiem strefy. To tyle.
            Po prostu jestem daleki od ogłaszania polityków epitetami w
            stylu "wspaniały", "king", itd. Pozdrawiam zacietrzewionych kolegów z forum
            • rasiauskas Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 19:55
              No jednak to bardzo duza manipulacja pomylic liczbe inwestorow 1 z 5 i liczbie
              miejsc pracy 450 z 2000.
              • jezyk_angielski Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 13.11.06, 20:10
                Gratuluję Nowosolanom. I zazdroszczę im Vadima.
              • dociekliwy28 Re: Vadim Tyszkiewicz KING!!!! 14.11.06, 10:46
                Napastliwy charakter twoich wpisów sugeruje, że jesteś kolegą Vadima, a ja nie
                zaliczam się do żadnego układu. Nie kłamałem, bo kłamać to świadomie wprowadzać
                w błąd. Jeśli faktycznie miejsc w strefie jest więcej niż słyszałem, to nie
                kłócę się, nie rozumiem tylko dlaczego zaraz nazywać mnie kłamcą? Nauczyłeś się
                tego, patrząc na polityków? Sugeruję żebyś tak bardzo nie ufał żadnemu
                politykowi, nawet "Kingowi" Vadimowi. Wielu już się na politykach przejechało.
                Doradzam Ci zdrowo spojrzeć na sytuację, a nie podniecać się, że facet, na kogo
                głosowałeś wygrał. Podkreślam - też bym na niego głosował, ale daleki jestem od
                nazywania polityka "Kingiem". Żegnam, i proszę nie kąsaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka