Dodaj do ulubionych

Wielka SZANSA dla Zielonej Góry 2 tura wyborów

16.11.06, 09:54
Nigdy jeszcze w ponad 700 letniej historii Zielonej Góry nie było takiej
szansy jaka nadarza się teraz. Oto w ratuszu jest już większościowa kolalicja
POPiS i najrozsądniej będzie jeśli na prezydenta wybierzemy Bukiewiczównę.
Nie jestem z żadnej partii, mam lewicowe poglądy (nie postkomunistyczne) ,
ale TEJ szany nie można zmarnować. Na zdrowy rozsądek - głosując na
Kubickiego głosowalibyśmy ponownie za mniejszościowym prezydentem. Tak było w
poprzedniej kadencji tylko w odwrotnej polaryzacji politycznej, że tak
powiem:) Była większość SLD w radzie miasta i prawicowa prezio - co z tego
był - WIELKIE NIC tylko 4 lata kłótni. Teraz POPiS ma większość i głosowanie
na lewicowego prezia dałoby kolejne 4 lata kłótni i wielkie NIC.
Najrozsądniej będzie więc wybrać Bukiewiczównę, która ma za sobą większość w
ratuszu i super się dogaduje z Wadimkiem z Solki. Niech tak się stanie i do
roboty kochana władzo, rozwijać miasto, budować basen, hale, przyciągać
azjatów z petrodolarami. Taka szansa może się nie powtórzyć a jak dacie radę
władzo nasza to w następnych wyborach macie takie jajo jak wynik Wadimka w
Solce i bez drugich tur się obędzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: Wielka SZANSA dla Zielonej Góry 2 tura wyboró IP: *.ztpnet.pl 16.11.06, 10:11
      Zgadza sie!!!
      • Gość: maniek Re: Wielka SZANSA dla Zielonej Góry 2 tura wyboró IP: 213.199.251.* 16.11.06, 11:13
        Ja pierwszy krok juz zrobiłem w niedzielę, następnym razem też głosuję na
        Bukiewicz-pogoda nie ma znaczenia choćby cegły,żaby z nieba leciały
        • Gość: bolo bolowy protest IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.06, 11:16
          Nie pójde głosowac. Obydwaj kandydaci nie są godni tego urzedu. Nie bede sobie
          brudził rąk.
          • Gość: maniek Re: bolowy protest IP: 213.199.251.* 16.11.06, 11:22
            Obraziłeś się biedaku??my jesteśmy temu winni bo my ustalimy wynik.Na znak
            protestu nie odzywaj się do nas co?My i tak wybierzemy,dzieki za głos
            • Gość: bolo Re: bolowy protest IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.06, 11:56
              Hey Maniek
              To nie jest kwestia obrażania raczej lepszego samopoczucia.
              Będe czuł sie lepiej nie oddajac głosu. Cztery lata wczesniej oddałem głos na
              Ronowicz ale nie był to głos "za" a raczej głos przeciw Listowskiemu.
              Nic specjalnie to nie dało.
              Na tym forum i w tym watku wyraziłem swoje skromne zdanie co sadze o jednym i
              drugim kandydacie. Obydwaj żenujacy i poziomem wiedzy i stosunkiem do
              współpracowników i ta żenada będzie kultywowana pzrez przyszłego prezydenta ZG.
              Kolejny stracony czas.
              • Gość: maniek Do bola IP: 213.199.251.* 16.11.06, 12:02
                Z tych samych powodów głosowałem na p.Ronowicz,dziś jestem trochę w podobnej
                sytuacji ale nie chcę stać z boku.
              • Gość: c. Re: bolowy protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:04
                jeśli masz oddawać głos wbrew sobie, to go nie oddawaj
                a z wyborami, tak już jest - czasem wybiera się te "mniejsze zło";
                śmieszy mnie jedynie to, że kandydaci którzy podczas 1. tury byli sobie
                przeciwnikami, w 2. turze staję się wielkimi przyjaciółmi.. ale przecież
                wiadomo dlaczego, wszyscy upatrują dla siebie korzyści; kandydujący - w
                postaci przeciągnięcia elektoratu, "przegrany" w postaci stanowiska
    • Gość: c. Re:(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:40
      śmiem wątpić
      1) PoPiS to z definicji same kłótnie
      2) bezpieczniej jest jak cała władza nie jest w rękach jednej opcji polit.
      3) kwestia inwestycji do kwestia "dobrej woli" rządzących, a także priorytetów

ps. o co chodzi z tymi Azjatami i ich petrodolarami?
      • Gość: kicia Re:(...) IP: *.zacisze.zgora.pl 16.11.06, 12:08
        Ile jeszcze wątkow założycie na temat drugiej tury wyborów????
        • Gość: maniek Do kici IP: 213.199.251.* 16.11.06, 12:12
          Ile tylko się da bo warto,chodzi o prezydenta naszego pieknego miasta.
        • Gość: ? Re:(...)do Kicii IP: *.zielona.agora.pl 16.11.06, 12:26
          Droga Kiciu,czy tylko Twoje wątki sa jedtynie słuszne ?
          • Gość: kicia Re:(...)do Kicii IP: *.zacisze.zgora.pl 16.11.06, 16:39
            Robaczki ja nie mam swoich wątków. Chodzi mi wyłącznie o to, że gdyby był jeden
            wątek na ten temat, łatwiej byłoby to czytać i dyskutować.
            Pozdrawiam.
            • Gość: aleXander888 Re:(...)do Kicii IP: *.ztpnet.pl 17.11.06, 10:16
              to jest inny wątek, nie ten sam - ja tu nie pytałem kto jest lepszy,
              ładniejszy, kto ma klimakterium bla bla bla - ja tylko zauważyłem w tym wątku,
              że rozsądniej wybrać prezydent z większościowym zapleczem więc kiciu pomiałcz
              dalej kto tam znów ma klimakterium na innych wątkach, nara
              • Gość: maniek do aleXandra88 IP: 213.199.251.* 17.11.06, 10:35
                Wnoszę że kicia to kobietka więc może żegnając się z nią nie stosuj zwrotu
                "nara" tylko żegnaj się tak jak katecheta po skończonej lekcji dla dziewczat
                -"pochwa".To taka mala dygresja jak mawiał J Kobuszewski w swoim skeczu,pozdro..
                • Gość: kicia Re: do aleXandra88 IP: *.zacisze.zgora.pl 17.11.06, 10:51
                  Widzę, że lekka histeria wkrada się do obozu Alexis. Ale rozumiem oczywiście
                  zdenerowanie. Wynik pierwszej tury nie okazał się tak powalający, jak się
                  spodziewano. Komuch pokrzyżował plany i trzeba jeszcze dwa tygodnie uśmiechać
                  się i dogadywać z PiSowcami. Zrozumiałe, że to frustruje.
                  Poza tym jeżeli Bożenna nie wygra (przyznaję, że mało prawdopodobne, ale póki
                  piłka w grze, wszystko jest możliwe) będzie to dla niej większą klęską niż dla
                  Kubickiego. Kubickiego większość zielonogórzan nie znała dopóki nie wywiesił
                  bilboardów i nie rozpoczął kampanii. A poseł Bukiewicz, wcześniej radna, jest
                  przecież powszechnie w mieście znana. W końcu tyle osiągnięć na koncie, że to
                  aż przytłacza, więc jak mogłaby nie wygrać...ups...chyba powinnam to wpisać w
                  innym wątku. Najbardziej przegrany, najbardziej wygrany...jest zdaje się taki,
                  ale zostawię to tutaj korzystając z tego, że jeszcze jest wolność słowa w tym
                  kraju.
                  Pochwa, nara a może po prostu pozdrawiam. Taka będę bezczelna.
                  • Gość: aleX888 Re: do aleXandra88 IP: *.ztpnet.pl 17.11.06, 11:10
                    Ty Kicia to wszystko widzisz przez pryzmat obozów Alexis, komuchów, tych z
                    klimakterium, z prostatą, menopauzą, andropauzą i co tam jeszcze Chrystus z
                    Nazaretu wymyślił. A ja nie jestem z żadnego obozu, po prostu wyraziłem swoją
                    opinię bo jak sama piszesz - jest jeszcze wolność słowa. Dyskutowałbym z Tobą
                    kto bardziej będzie przegranym po 2 turze. Alexis (jak ją pieszczotliwie
                    nazywasz) czy Komuch (jeszcze bardziej pieszczotliwie). Alexis wróci do Sejmu,
                    gdzie jest jak w sanatorium a Komuch wróci za biurko derektora POlikliniki i
                    dalej będzie przewalał faktury. Oboje będą dalej robić swoje a Ty Kiciu
                    będziesz dumała kiedy to Ciebie dopadną pierwsze ataki nagłych przypływów
                    gorąca wtedy wspomnisz swe wpisy z AD 2006 jak byłaś piękna, młoda i nabijałaś
                    się z klimakterium starszych osób. Proponuję więc Twój powrót do wątków z
                    poważnymi dysputami o menopauzach kandydatów na prezydentów ZG:) Rzeknę nawet -
                    pozdrówka:)
                    • Gość: aleX888 Re: do aleXandra88 IP: *.ztpnet.pl 17.11.06, 11:15
                      Oczywiście pisząc o przewalaniu faktur Komucha użyłem osiedlowego slangu,
                      chodzi o przekładanie faktur z jednej kupki na drugą tak jak PRZEWALA się
                      węgiel, no i to wszystko już mojej strony - niech wygra lepszy, tylko jedna
                      jedyna prośba - po prostu idźcie na te wybory bo potem mniejszość wybiera wam
                      większość i kwilicie jak to źle jest w tej naszej IV eRPe
                      • Gość: kicia Re: do aleXandra88 IP: *.zacisze.zgora.pl 17.11.06, 11:43
                        Cytuję: "Ty Kicia to wszystko widzisz przez pryzmat obozów Alexis, komuchów,
                        tych z
                        klimakterium, z prostatą, menopauzą, andropauzą i co tam jeszcze Chrystus z
                        Nazaretu wymyślił"

Tak się składa, że o menopauzie była mowa w jednym z moich postów i nie był to
                        żaden poważny argument, ale widać kto tu na co zwraca uwagę, skoro akurat to
                        zapadło ci w pamięci.
                        Co do podziału świata na postkomunistów i postsolidarnościowców, to już na
                        pewno nie jestem piewcą takiej polaryzacji polskiej sceny politycznej, o czym
                        także pisałam, ale jak ktoś tylko wyszukuje tekstów o menopauzie, to faktycznie
                        mógł to przeoczyć.
    • Gość: wyborca Re: Wielka SZANSA dla Zielonej Góry 2 tura wyboró IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.06, 13:36
      Masz rację kiciu, zgadzam się z Tobą w 100%
      • Gość: Bożena przez 1 n Re: Wielka SZANSA dla Zielonej Góry 2 tura wyboró IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.06, 13:44
        Też popieram Kicie, więcej takich mądrych głosów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka