Dodaj do ulubionych

Studio nagrań we mgle

29.12.06, 10:49
Adam Urbaniak, radny PO być może nie wie, że wpierw należy mieć wkład własny,
czyli pieniądze od Prezydenta i Ministra Kultury, by móc otrzymać pieniądze z
UE. Poza tym, jeśli chodzi o sam pomysł to uważam, że dublowanie inwestycji,
żeby tylko maksymalnie rozbudować infrastrukturę to nieporozumienie. Kto
poźniej to wszystko utrzyma ? No chyba, że komuś marzy się tego oddanie
prywatnym przedsiębiorcom, którzy w chwili finansowej niewydolności przejmą
takie miejsca za grosze. Spiskowa teoria czy realny scenariusz? Obawy są po
to, by o nich mówić!
Obserwuj wątek
    • Gość: crack Re: Studio nagrań we mgle IP: *.ztpnet.pl 29.12.06, 11:18
      Ale o czym ty piszesz przedmówco?! Jakie dublowanie inwestycji? Czy masz gdzieś
      w ZG lub okolicy profesjonalne studio nagrań i teledysków? Oczywiście studio
      publiczne, w którym młodzi artyści ZA DARMO nagrają płytę, zrealizują teledysk
      siłami pracowników RCAK, którzy wynagrodzenie za to otrzymają w ramach etatów.
      Tylko tak widzę przyszłość takiego studia. Bo jeśli sprzet ma się kurzyć lub
      być na użytek Nowaka i tylko jego folkloru to ja dziękuję też za taką
      inwestycję. Wiem, że przy RCAK działa jakieś studio, ale jest odpłatne. Nie
      wiem czy to priv studio czy RCAKOWE. Powtarzam - ta inwestycja będzie ważna i
      będzie miała sens jeśli młodzi (i nie tylko młodzi) artyści będą mogli z niej
      korzystać ZA DARMO! Uważam, że nie jest to żadne dublowanie inwestycji.

Chciałbym też poruszyć temat naszego ZOK-u. Byłem ostatnio w Koninie i
      poszedłem na seans filmowy. Okazało się, że odbywał się w ichnim Miejskim Domu
      Kultury. To było jakieś przeciwieństwo Amfiteatru - odpowiednika analogicznego
      dla Konina. Tam sala kinowa, kółko teatralne obok miało próbę, na korytarzach
      tłumy młodych ludzi, wciąż coś sie dzieje, jakaś próba zespołu, ludzie z
      kamerami robią wywiady, mają tam studio telewizyjne - wszystko w ramach tegoż
      Domu Kultury. I tak jest nie tylko w Koninie. A co sie dzieje u nas w ZOK
      Amfiteatr? Oprócz remontu i prywatnej szkoły filmowej, która trzepie kasę na
      państwowej, miejskiej powierzchni zajmując tylko lokum? Nic sie nie dzieje!
      Budynek straszy od lat w parku i głucho wszędzie, ciemno wszędzie...

RCAK nie lepszy. Mają tam sprzęt telewizyjny to wiem. I co z tego? Ktoś na tym
      pracuje z młodzieżą czy raczej to się kurzy i wykorzystywane jest do rejstracji
      folklorystycznych pląsów? Jeśli jest dobrze, dla młodzieży to już oddaję honor,
      ale jeśli jest i ma być jak w Amfiteatrze to ja w sumie też jestem za
      skreśleniem tej kasy na studio chyba, że będzie tak jak napisałem wyżej. To
      tylko oczywiście moje zdanie, jednego z tysięcy zielonogórzan. A jak Wy
      widzicie rozwój kulturalny młodzieży w ZG? Też uważacie, że jest z tym słabo u
      nas?
      • Gość: dupek Re: Studio nagrań we mgle IP: *.tpn.ceron.pl 30.12.06, 20:27
        Z tym ZOKiem to prawda, a co do RCAK... no cóż, TAK CZY OWAK - GERARD NOWAK,
        niezatapialny, wszechwiedzący specjalista od wszystkiego. Jedna wielka klika
        trzęsie tym przybytkiem miejskim opłacanym z naszych podatków od lat! Zresztą
        to samo dzieje się po drugiej stronie ulicy Fabrycznej, w innej trochę branży,
        ale również przez nas opłacanej. Tam jednak karty rozdają inni znani i lubiani
        specjaliści (Ciekawostka ukazująca absurd tego co się dzieje w ośrodkach
        użyteczności publicznej jest informacja, że rada programowa lubuskiej tvp3
        liczy sobie wiecej członków niż wszyscy pracownicy zatrudnieni w dwóch
        ośrodkach regionalnych). Najnowszy nabytek RCAK - przenośna scena plenerowa -
        kurzy się i niszczeje w magazynach ZASTALu. A może byśmy tak wreszcie zbudowali
        za te pieniądze BASEN i odremontowali np. AMFITEATR?
    • Gość: gość Studio nagrań we mgle IP: *.ztpnet.pl 30.12.06, 17:53
      A moze to bedzie konkurencja dla któregos z czerwonych kumpli?Nie bedzie mozna
      jemu zlecac robótek na rzecz miasta?
    • Gość: dżogurt Re: Studio nagrań we mgle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:45
      Tyle szmalu, żeby raz na rok kapele góralskie mogły pograć? Albo Maki potupać?
      To ja wolę do robionego juz za ciężki szmal amfiteatru ich wysłać, taniej
      wyjdzie. A jeśli studio nagrań teraz za pieniądze się udostepnia to tylko
      naiwny może sądzić, że nowe cacko będzie za darmo słuzyc miastu, czyli również
      jego młodym obywatelom. Pokoje noclegowe czy cos w tym stylu? Ależ w mieście
      buduje się parę ładnych hoteli! Kogo Nowak tam chce przyjmować i za czyje
      pieniądze?!? Niech nowy prezydent dmucha na zimne, czyli na Nowaka. Ten pan ma
      bardzo okresloną opinię, na którą pracuje od lat.Bez złudzeń ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka