Dodaj do ulubionych

Architekt miejska zawieszona

09.01.07, 23:27
No w końcu! Wprawdzie nie jestem zwolennikiem lewicy, ale zaczyna mi się
podobać sprawowanie urzędu przez obecnego Prezydenta. Może jednak ta młoda
lewica zerwie ze złymi standardami starej (vide Listowski, Bambrowicz et
consortes). Pani Łowejko ma z pewnością więcej na sumieniu, choć może w mniej
spektakularnych sprawach. Mam wrażenie, że i to za jej przyczyną padłem
kiedyś ofiarą "kolesiostwa". Swego czasu starałem się o wydzierżawienie od
miasta powierzchni handlowej na deptaku. Złożyłem stosowne dokumenty wraz z
wymaganą mapką. Po długim czasie otrzymałem odpowiedź, iż nie otrzymam
zezwolenia, bowiem plan usytuowania na deptaku mego przedsięwzięcia kłóci się
z wymogami zachowania odowiednich parametrów a w szczególności zachowania
niezbędnych przestrzeni na ewentualny przejazd pojazdów ratunkowych. Byłem
niepomiernie zaskoczony, bo swą mapkę sporządziłem przy pomocy fachowca.
Umówiłem się więc na rozmowę, zabrałem wszystkie dokumenty i zostałem...
obśmiany i oszukany. Przedstawiono mi bowiem moją mapkę z bezczelnie
poszerzonym zarysem planowanego terenu działalności, dokonanym zwykłym
ołówkiem, która nijak miała się do złożonej przeze mnie w urzędzie mapki, na
której miałem stosowną prezentatę. Prócz p.Łowejko w rozmowie uczestniczyła
p. Polak oraz p. Lewicki i wszyscy "ubolewali" nad nieporozumieniem... ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.07, 14:55
      Zdumiewa mnie postawa architekt miejskiej, która twierdzi, że widziała tylko 3
      strony z protokołu.
      Każdy na jej miejscu chciałby poznać cały dokument. Podpowiadam, że urząd na
      swoich stronach BIP upublicznił protokoły z kontroli zarówno NIK jak i
      wojewody.
      Z drugiej strony, nie dziwię się pani architekt, bo za starych rządów nie
      podawano do wiadomości żadnych informacji publicznych dotyczących kontroli
      zewnętrznych.
      Do dnia dzisiejszego nie ma w BIP kart informacyjnych o pozwoleniach na budowę
      obiektów mogących oddziaływać na środowisko, których obowiązkowe zamieszczanie
      weszło w życie z dniem 01.01.2007 r.- nie dopełnienie tego obowiązku jest
      karalne, więc radzę Pani Naczelnik Wydziału Rozwoju czym prędzej podać te
      wykazy do publicznej wiadomości-czego z niecierpliwością oczekuję.
      • Gość: Felusio Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:18
        cieszyć się może dzisiaj Warsicki i Tajchert ,że Łowejko połknęła haczyk.Oni
        byli na prawie ,łowejko chciała prawo obejść.Brawo Jurek.Masz nosa. Zlinczuj
        teraz Ronowicz za wszystko złe co Tobie zrobiła ,razem z odrzuceniem Ciebie od
        stanowiska.Łowejko też nie lepsza.Razem szły krok w krok przeciw prawu.jeszcze
        w to wmieszały Lewickiego i KoZłowskiego.Utrzyjcie nosa.
    • Gość: gosc Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.ztpnet.pl 10.01.07, 20:29
      Pan Lewicki zawsze był arogancki w swoich wypowiedziach. Przypuszczam, że było
      to spowodowane jego wcześniejszym "dyrektorskim" stanowiskiem.
      • Gość: mida Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.07, 22:35
        Czy prokuratura zainteresowała sie już Teichertem? I jego ogromnym
        zainteresowaniem w zakresie wymuszania w planach zagospodarowania jego obiektów?
        3 lata był uchwalany plan przez niego na stację benzynową, a teraz zabiega dla
        Warsickiego aby w planie na terenie hali ludowej byl hipermarket.
        • Gość: gość1979 Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 07:44
          taaa... nasz kochany Lewicki... jego pierwszego obecne władze powinny dać
          prokuraturze pod lupę, pewnie zostawił następcy niezłe hocki klocki...
        • Gość: gosc Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 09:00
          Teraz władza ma niezły orzech do zgryzienia.
          Jak kasacja "nie wyjdzie", to muszą robić plan zagospodarowania od nowa. I
          teraz dylemat : czy pozwolić Warsickiemu na budowę ob.handlow. o pow. sprzedaży
          powyżej 2000m2 podobnie jak Focus Park ( w tym przypadku zakorkują całą
          komunikację na ul. Wrocławskiej), czy też odstąpić od budowy obu tych obiektów.
          A za wszystko odpowiada poprzednia władza - z przewodniczącą komisje rewizyjnej
          na czele!!!
          • Gość: zielonogórzanin Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 11:07
            I BARDZO DOBRZE!! Już od dawna pisałem na forum że Łowejko to przekręt do
            kwadratu!! Jak oni mogli tego nie widzieć. Przecież "plan zagospodarowania" to
            nie jest tajny dokument i było tam JAK BYK napisane że NIE można tak dużych
            obiektów stawiać.

Zrobili przekręt i jest to OSZUSTWO i działanie na szkodę mieszkańców i miasta.
            W d... mam ten market, zamiast niego już wolał bym pusty plac. Teraz oprócz
            korków, kierowców którzy nie potrafią czytać znaków i przekrętu zrobionego
            przez polityków i urzędników nie ma tam nic czym można by było się zachwycać.
            Po prostu kolejny market typu tesco w centrum miasta.

W związku z powyższym:
            Pani Ronowicz jest OSZUSTKĄ i KŁAMCĄ - mówiła że nie będzie hipermarketów
            itp... a jej kadencja to tylko markety, oszustwa i machlojki. Poza tym oszukała
            swoich wyborców NIE ujawniając raportu NIKu... mogła ujawnić i sie wytłumaczyć.
            Jak ja nienawidzę tej baby, co za ignorantka i oszustka.

Lewicki - ściemol i krętacz który tłumaczy się pokrętnie że 'zagospodarowli
            teren' zapominając że doprowadził do utraty przez miasto KILKU milionów
            złotych!! Za pozwolenie na market dawali 11 milionów a oni sprzedali ziemie za
            4... też pod market. No i jeszcze zabrakło miliona. Krętacz!!

Łowejko - największa przekręciara w urzędzie!! Urzędniczka na wysokim
            stanowisku podejmuje decyzje NIZGODNE z zasadami o których wie każda
            zainteresowana tematem osoba. Przepisy jednak interpretuje tak jak to się jej
            podoba, a słuchając jej oświadczenia w radiu zielona góra stwierdziłem że to
            bezczelna baba, która nie potrafi się przyznać że dała ciała!! Oszustka!!

Teraz pytanie, która z powyższych osób dostała łapówkę :) I to nie jest pytanie
            retoryczne. ŁAPÓWKA była i jestem o tym przekonany w 100%, kwestia tylko tego
            kto dostał... albo kto dostał najwięcej :)
            Ja stawiam że Lewicki zgarnął sporo, trochę Łowejko i pewnie pani prezydentowa
            też coś skubneła. Piepszona katoliczka od siedmu boleści!! KIJ ci w oko bożena,
            niech ci się dobiorą do du... Mąż alkoholik, żona przekręt...

Takie przekręty dokonywane przez urzędników na wysokich stanowiskach i
            obdarzonych takim zaufaniem obywateli powinny być karane podwójnie. Mam
            nadzieje że Ronowicz pójdzie siedzieć, życzę jej tego z całego serca!

Niech moc będzie z wami prokuratorzy, wyciągnijcie każdy przekręt tych ludzi i
            doprowadźcie w końcu do ukarania tych szumowin za wszelkie wałki i
            nieprawidłowosci!!
            • Gość: bolo Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 11:36
              Zielonogórzanin - ale sobie ulżyłeś.!
              Ale Pani B.Ronowicz jest przewodniczącą komisji rewizyjnej!!!
              Czy wyobrażasz sobie jej pracę? Ma zbierać kwity na siebie i swoich
              podwładnych, którzy rządzili w ubiegłej kadencji???
              A to Polska właśnie.
              Codziennie rządzący przekonują nas, że białe jest białe a czarne jest czarne.
              Mam nadzieję, że wszycy winni poniosą konsekwencje swoich działań. Włącznie z
              konsekwencjami finansowymi: sprzedadzą swoje domy, samochody, akce itp i
              zapłacą. Kara finansowa jest najbardziej dotkliwą karą.
              p.s.
              Jako karani nie będą mogli zasiadać na eksponowanych stanowiskach, do których
              się przyzwyczaili.
              • Gość: wq Re: podlega wyłączeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:02
                myślę, że ma tu miejsce zastosowanie art 27 kpa, który stanowi:

§ 1. Członek organu kolegialnego podlega wyłączeniu w przypadkach określonych w
                art. 24 § 1. O wyłączeniu tego członka w przypadkach określonych w art. 24 § 3
                postanawia przewodniczący organu kolegialnego lub organu wyższego stopnia na
                wniosek strony, członka organu kolegialnego albo z urzędu.
                § 2. Jeżeli wskutek wyłączenia członków organu kolegialnego organ ten stał się
                niezdolny do podjęcia uchwały z braku wymaganego quorum, stosuje się
                odpowiednio przepisy art. 26 § 2.

Art. 24. kpa
                § 1. Pracownik organu administracji publicznej podlega wyłączeniu od udziału w
                postępowaniu w sprawie:
                1) w której jest stroną albo pozostaje z jedną ze stron w takim stosunku
                prawnym, że wynik sprawy może mieć wpływ na jego prawa lub obowiązki,
                2) swego małżonka oraz krewnych i powinowatych do drugiego stopnia,
                3) osoby związanej z nim z tytułu przysposobienia, opieki lub kurateli,
                4) w której był świadkiem lub biegłym albo był lub jest przedstawicielem jednej
                ze stron, albo w której przedstawicielem strony jest jedna z osób wymienionych
                w pkt 2 i 3,
                5) w której brał udział w niższej instancji w wydaniu zaskarżonej decyzji,
                6) z powodu której wszczęto przeciw niemu dochodzenie służbowe, postępowanie
                dyscyplinarne lub karne,
                7) w której jedną ze stron jest osoba pozostająca wobec niego w stosunku
                nadrzędności służbowej.
                § 2. Powody wyłączenia pracownika od udziału w postępowaniu trwają także po
                ustaniu małżeństwa (§ 1 pkt 2), przysposobienia, opieki lub kurateli (§ 1 pkt
                3).
                § 3. Bezpośredni przełożony pracownika jest obowiązany na jego żądanie lub na
                żądanie strony albo z urzędu wyłączyć go od udziału w postępowaniu, jeżeli
                zostanie uprawdopodobnione istnienie okoliczności nie wymienionych w § 1, które
                mogą wywołać wątpliwość, co do bezstronności pracownika.
                § 4. Wyłączony pracownik powinien podejmować tylko czynności nie cierpiące
                zwłoki ze względu na interes społeczny lub ważny interes stron.
                ----------------------------------------------------------------
                • Gość: gość Re: podlega wyłączeniu IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 13:07
                  należy mieć nadzieję, że k.p.a. zna przewodniczący Rady Miasta - przecież jest
                  prawnikiem.I podejmie właściwe decyzje.
            • Gość: wq Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:37
              w przypadku udowodnienia przestępczej działalności, majątek z niej pochodzący -
              do konfiskaty; oczywiście sprawy powinna prowadzić NIE-zielonogórska
              prokuratura, a osoby podejrzane siedzieć w areszcie (aby nie mataczyły), a nie
              wychodzić za poręczeniem (choćby biskupa*)

*wkrótce może się okazać, że biskup to tajny współpracownik SB, w końcu tak
              dobrze się z p. Bożenną rozumiał, na obiadki zapraszał
    • Gość: x Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 12:27
      nareszcie :-)
      • Gość: olo Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 22:16
        Czas na pozbycie się nierobów z jednostek miejskich :wyludzacza pieniedzy
        tejcherta, nieroba podwyższającego nam ceny wody markiewicza,
    • Gość: abc Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 15:18
      Zawieszona-ale nie zwolniona!!!
      • Gość: Lechu Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:59
        Pierwsze co powinno zrobić PIS to zdjąć Ronowicz z przewodniczącej Komisji
        Rewizyjnej.Jak będą tak dalej bronić,a nie słuchać mieszkańców i tych
        bezpośrednio i tych z mediów,internetu to wszyscy im przypomnimy pod koniec
        kadencji.Potem okaże się że jeszcze mniej głosów dostaną niż teraz. 4 lata
        szybko miną.Panie Jacku Budziński ,niech Wam otworzą się oczy.Szkada szargać
        Waszego imienia mając w swoich szeregach taką przekrętaczkę jak Ronowicz. jeje
        mąż nie lepszy. Pijaczysko , krętacz w swojej firmie aż tryska itd.
        • Gość: Gosc dnia Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.07, 15:49
          Nie cieszcie sie,ze p.Kubicki robi czystki.Otacza sie starymi ukladami.Taichert
          wrocil na stare miejsce.A p.Stabrowski jest waznym doradca
          p.Prezydenta .Zapytajcie sie co robi w urzedzie.
          • Gość: Krzysztof Re: Architekt miejska zawieszona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:49
            Brawo Kubicki.Zresztą widać po naszym mieście więcej numerów pani architekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka