Dodaj do ulubionych

Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górze

22.01.07, 08:24
Oczywiście szukam działki budowlanej. Jestem przyjezdny i trochę się
zdziwiłem. W Zielonej Górze chyba nie ma za dużo działek blisko centrum? W
zasadzie, to nie widziałem żadnej... Nie chodzi mi o jakieś podzielonogórskie
miejscowości - w grę wchodzą tereny nie dalej niż 2 km od centrum miasta. Są
tu takie działki? Może to być mała działka, i może być droga - i tak biorę na
nią kredyt. Strasznie gęsta tu zabudowa jak na polskie warunki - może miasto
ma coś jeszcze na sprzedaż? Albo jakiś prywatny właściciel?
Obserwuj wątek
    • mister_hyde Aha, jeszcze jedno... 22.01.07, 08:26
      Napisałem, że może być droga ta działka... ale ja nawet nie wiem, po ile tu by
      były tego typu grunty? Napiszcie!
      • hehe22 Podpowiedź 22.01.07, 09:37
        A może by tak pójść do jakiegoś biura nieruchomości w ZG i się tak wszystkiego
        dowiedzieć. Tam wszystko dokładnie zostanie wyjaśnione. :)
        • hehe22 Aha... 22.01.07, 09:37
          Aha... I życzę powodzenia w szukaniu i znalezienia wymarzonej działki w ZG. :)
          • mister_hyde ale ja już byłem w biurze - i nic 22.01.07, 12:14
            W biurach mówili mi coś takiego: Działek w centrum ZG prawie nie ma - właściwie
            raz kiedyś zdarza się coś pojedyńczego, czego ktoś dotychczas nie
            zagospodarował. Podobno ludzie nie zgłaszają takich działek do biur, bo nie
            chcą się dzielić kasą ze sprzedaży z nikim (prowizja). Mówili też w biurach, że
            takie działki mogą kosztować baaardzo dużo, nawet kilkaset złotych za metr kw.
            Radzili, żeby szukać działki na tzw. wolnym rynku, (bez pośrednictwa), no więc
            szukam. Może ktoś coś wie? Powtarzam, poszukuję działki najdalej 2-2,5km od
            centrum ZG - budowlanej, pod dom jednorodzinny. Powód - nie znoszę dojeżdżać do
            centrum.
            • be_em Re: ale ja już byłem w biurze - i nic 22.01.07, 12:45
              a na Czarkowie? tam chyba się coś dzieje w budownictwie jednorodzinnym? Fakt,
              to dalej niż 2,5 km od Centrum:) I jakoś nie kojarzę, żeby w promieniu 2,5 km
              od centrum była ziemia na sprzedaż + budowę domu ajdnorodzinnego. Może warto
              skorzystać z szeregówek? :) Ale one też gdzieś na obrzeżach miasta... Trudny
              orzech do zgryzienia:)
              Ja tam wyniosłam się 5 lat temu za miasto i nie żałuję:) Chrznić dojazdy!
              Smrodu nie ma, przyroda jest:)
    • Gość: Zielonogórzanka Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.07, 12:04
      Wiem,że mozna kupić małą działkę budowlaną prawie w centrum miasta. Telefon
      kontaktowy:604796109 lub 0684707078 Pozdrawiam.
    • Gość: zasieki1 Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:05
      to pierwsze biuro, na ktorego strone wszedlem:

www.apartament.net.pl/?s=3&mact=3&pid=212&wynajem=0&szukam=dzialki&cena=0&tc=&pg=&lista=s

www.apartament.net.pl/?s=3&mact=3&pid=186&wynajem=0&szukam=dzialki&cena=0&tc=&pg=&lista=s

www.apartament.net.pl/?s=3&mact=3&pid=279&wynajem=0&szukam=dzialki&cena=0&tc=31&pg=2&lista=s

• Gość: cichy Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.07, 09:04
      Witaj,posiadam działkę budowlaną we łsi Łężyca (4 km od centrum)na osiedlu
      domków
      jednorodzinnych o powioerzchni 8 arów.
      Na działce jest woda,prąd,gaz , kanalizacja w 2009 roku.
      Cena 210.000

KONTAKT:
      mx16@wp.pl

• Gość: zasieki1 Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 19:46
        czy po tyle +/- sa w tej chwili dzialki w lezycy? pytam z ciekawosci, bo nie
        myslalem, ze ziemia w zielonej gorze tak szybko moze kosztowac 250 za m. kw.
    • Gość: MAXX Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.07, 20:10
      Z tego co sie orientuje to atrakcyjne dzialki w miescie chodzą po 80-100-120
      zlotych za 1 mkwadrat. - są oszolomy co wolają i po 200 ale im to juz tylko
      zdrowia trzeba życzyc na rozum za pózno......ogólnie dzialek w miescie jest
      b.malo , duzo jest pod miastem ,ale dojazdy w Zielonce to ciągle jeszcze
      przyjemnosc w porównaniu do Wrocka czy Poznania........
      • Gość: rege 80 zł za m. kw? Chyba żartujesz... IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.07, 22:13
        uważaj,bo znajdziesz ładną uzbrojoną działkę w ZG za 80-120 zł za metr. Chyba
        piszesz o jakimś innym mieście. Nawet na szarym końcu Jędrzychowa i w Dolinie
        Zielonej jest już drożej. No chyba że mowa o jakichś działkach w pobliżu baz
        transportowych, zakładów kamieniarskich albo totalnie nieuzbrojone (wtedy
        zresztą miasto i tak dowali ci ogromną opłatę adiacencką). Taniej też kupisz
        działki z nieuregulowanym stanem prawnym - powodzenia!
        Niestety w ZG blisko centrum nie ma prawie działek. Są jakieś pojedyńcze
        niezagospodarowane, ale właściciele trzymają je jako lokaty. Wiem,bo jestem
        specjalistą od nieruchomości. Prawda jest taka, że za ładne działki blisko
        centrum (powtarzam, BLISKO centrum - jest ich już tylko kilkanaście w ZG)
        zapłacicie nawet 300 zł za metr kwadrat. I nie jest to wygórowana cena.
        Moim zdaniem takie działki są najlepsze. Pełne uzbrojenie, ugruntowane
        sąsiedztwo, infrastruktura miejska na wyciągnięcie ręki, szkoły, przedszkola,
        sklepy. Zieleń miejska już dobrze wyrośnięta, a nie jakieś piachy i gliny w
        pobliżu. Jeśli ktoś znajdzie taką działkę to kupować bez wahania. Ceny pójdą
        jeszcze znacznie w górę. W ogóle od mieszkania na przedmieściach w Europie się
        obecnie odchodzi.
        • Gość: MAXX Re: 80 zł za m. kw? Chyba żartujesz... IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.07, 22:46
          Chciec a dostac to dwie różne sprawy .......znajomy sprzedaje ladny,duży dom na
          os.slowackiego żądając 1400 zl/mkw (sprzedaje juz ze 3 lata!!!!!!!)-tanio jak
          na zadbany,ocieplony,dobrze wykonczony dom nieprawdaż?? a że dom duży to cena
          calkowita wyszla ponad 600.000 zlotych ........i cos mi się wydaje ,że jeszcze
          kolejne 3 lata będzie sprzedawal..........ludzie opamietania troche ,w tym
          miescie wiekszosc zarabia 1000-2000 netto -te ceny w stosunku do zarobków to
          kosmos napedzany przez developerów i posredników nieruchomosci - dotyczy to cen
          mieszkan ( 3000/mkw) dzialek ( ponad 100 zl/mkw) ,domków i lokali komercyjnych
          troche mniej......
        • Gość: trabancik Re: 80 zł za m. kw? Chyba żartujesz... IP: *.ztpnet.pl 03.02.07, 22:48
          ".......W ogóle od mieszkania na przedmieściach w Europie się
          obecnie odchodzi..... "
          chyba we wchodniej, mocno wschodniej

pozdrawiam

ps.
          za 80zł/m2 w mieście też chętnie kupię
          • Gość: rege Re: Maxx i trabancik IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.07, 15:35
            maxx: tak, ale ludzie zarabiający 1000 - 2000 netto nie kupują działek i domów
            w centrum miasta. Kupują je tacy, których na to stać. Zdziwiłbyś się jak wielu
            ich jest. Ten dom na Słowackiego faktycznie za drogi (przelicznik według
            metrażu nie ma tu sensu), ale stare, duże domy sprzedają się najgorzej (nawet o
            wysokim standardzie). Najlepiej idą właśnie uzbrojone, średniej wielkości
            działki w dobrej okolicy, oraz małe, niedawno zbudowane domki. Ich ceny JUŻ są
            horrendalne.

trabancik: naprawdę jest zauważalna tendencja, żeby przeprowadzać się do
            centrów w Europie Zachodniej. Wielu ludziom zbrzydły już godzinne stania w
            korkach i brak infrastruktury za miastem. Ludzie pracują też coraz dłużej i
            chcieliby być szybko w domu... Zielonej Góry dotyczy to może mniej, bo miasto
            raczej małe, ale i tak: pojedź sobie na takie Czarkowo czy Radomię i powiedz co
            tam możesz robić oprócz samego mieszkania i ewentualnie spacerowania - nic! Po
            wszystko musisz jechać do miasta. Sklep, szkoła, przedszkole, kino, teatr,
            lekarz, znajomi... Ja dziękuję.
            • Gość: alek Re: Kubicki tez szukal pod inwestorow.... IP: *.ztpnet.pl 04.02.07, 15:56
              Oczywiscie nie znalazl i bedzie dalej realizowal program PiS-u i PO
    • Gość: kamasz Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.07, 20:04
      Szukaj w lubuskiej w kążdą środę ostatni znalazłem na chynowie ceny między 80-
      100 uzbrojenie w perpektywie , nie szukaj u pośredników może Wilkanów kupiłem
      na cynowie 6 miesięcy temu po 50 ale to była okazja powodzenia
      • Gość: dakkar Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.07, 22:57
        pogonić działkowców za miasto, niech se dojeżdżają - po ogródkach byłoby od
        groma świetnej ziemi pod zabudowę
    • aski68 Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz 05.02.07, 17:33
      mister_hyde napisał:

> Oczywiście szukam działki budowlanej. Jestem przyjezdny i trochę się
      > zdziwiłem. W Zielonej Górze chyba nie ma za dużo działek blisko centrum? W
      > zasadzie, to nie widziałem żadnej... Nie chodzi mi o jakieś podzielonogórskie
      > miejscowości - w grę wchodzą tereny nie dalej niż 2 km od centrum miasta. Są
      > tu takie działki? Może to być mała działka, i może być droga - i tak biorę na
      > nią kredyt. Strasznie gęsta tu zabudowa jak na polskie warunki - może miasto
      > ma coś jeszcze na sprzedaż? Albo jakiś prywatny właściciel?

a w jakim mieście widziałeś działki budowlane w centrum ?
      W jakim mieście nie ma gęstej zabudowy w centrum ?

:))))
      powodzenia i szybkiego powrotu na Ziemię ;))
      • Gość: kali Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.07, 19:21
        Chynów to dzielnica Zielonej Góry około 3 km do centrum miłego szukania
      • Gość: rege Re: Szukam działki blisko centrum w Zielonej Górz IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.07, 08:48
        misterhyde napisał BLISKO centrum, a nie "w centrum"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka