corradocatani 28.01.07, 20:25 Bóg, honor, ojczyzna. To zapewne przyświeca temu panu w jego radosnej działalności. Chrześcijańskie miłosierdzie, nieskazitelna moralność i bohaterski patriotyzm. Taplu, taplu, taplu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarek.gurtowski Nie ma powodu ukrywać prawdy. 28.01.07, 20:30 Brawo, Panie Wieczorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Nie ma powodu ukrywać prawdy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:05 W zasadzie wszystkie sądy cywilne babrają się w przeszłości, bezczelnie grzebią w trudnych życiorysach tzw.przestępców i jeszcze mają czelność wydawać wyroki! A przecież przeszłości to i tak nie zmieni i nikomu niepotrzebne. Trzeba w przyszłość patrzeć a nie taplać się w szambie "prawa karnego". Precz z sądami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Nie ma powodu ukrywać prawdy. IP: *.krakow.pl 28.01.07, 22:01 No tak, więc należy rozliczyć wszystko i wszystkich. Jeśli nieopatrznie pożyczyłeś gumkę do mazania w drugiej klasie podstawówki i nie oddałeś to Ty przestępca jesteś. Kumpel od którego pożyczyłeś to poszkodowany.Ciekawe, może ktoś już upomina się o Twoje akta w IPN-ie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Nie ma powodu ukrywać prawdy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 22:07 Chciałbym wierzyć, że tylko udaje Pan głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Teresa Klimek mówi głosem Bolka. 28.01.07, 22:09 Tak to przynajmniej wynika z tekstu Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Nie wolno mieć wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 07:38 bo inaczej mówi się "głosem Bolka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Nie ma powodu ukrywać prawdy. IP: *.gala.net.pl 29.01.07, 10:58 ale dlaczego prawdę ma głosić byle jaki wieczorek? nierobotny nieużyteczny społecznie koleś? wedle jakiej procedury prawnej, wg jakiego nakazu religijnego?? Papież co głosił kolego? wstydziłby się za takiego bliźniego; do jakiejś pracy się zabierz!sprawy gloszneia prawdy i orzekania kto i jak zawinił zostaw odpowiednim instytucjom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byk Re: Nie ma powodu ukrywać prawdy. IP: *.ztpnet.pl 27.02.07, 22:41 Brawo, brawo Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Miłosierdzie dla SB-ka? Bez przesady.... 28.01.07, 20:33 Chrześcijańskie wartości są ładniutkie ale jak ktoś ma dziś odbite przez SB nerki to woli zdecydowanie zemstę. Tym bardzej, że SB-man każdy przejaw miłosierdzia potraktuje tylko jako oznakę słabości ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
velda Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 28.01.07, 20:34 Ktos otwiera sklep z kaloszami i natychmiast powstaje ich mnostwo- czy trzeba ,czy tez nie...jedna lista ,dwie listy itd Polacy takie maja hobby.A dokopac blizniemu trzeba. IPN moze,moze znaczy sie kazdy.Az jakis byly SB-ek sie zdenerwuje i krzywde zrobi takiemu Wieczorkowi.....i co wtedy bedzie? Prywatna lista i prywatna zemsta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzionek I czego ten 33-letni Wieczorek tak sie podnieca IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 03:29 I czego ten 33-letni Wieczorek tak sie podnieca ubekami i esbekami? Przeciez urodzil sie w 1974 roku, czyli jak Jaruzelski wprowadzil stan wojenny, to mial tylko 7 (slownie: siedem latek). Dlaczego rozliczeniami PRLu zajmuja sie glownie jakies pokrecone zoltodzioby? To juz w wieku siedmiu lat zaczal dzialac w Solidarnosci i na dodatek "walczacej"? Co za idiotyzmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooo Re: I czego ten 33-letni Wieczorek tak sie podnie IP: *.chello.pl 29.01.07, 05:13 czyli wykluczasz z tematu mlodych socjalistow co tak sie madrza - prawidlowo. Nie trzeba miec 50 aby widzec, iz sbek dostaje emeryture 5tys netto a jego ofiara 800zl i zastanowic sie iz cos tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol'80 Wiele rzeczy jest do ujawnienia i wyprostowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:12 Bardzo dobrze ze sie tym interesuje, ale niech nie bawi sie w sędziego i prokuratora od razu. Najlepiej powtórzyc manewr komunistów, zabrac wszystkim wynagradzać zasłuzonych, co powoli zaczyna funkcjonować, czyli za x lat będzie powtórka z rozrywki. Solidarność nie walczyła o odwet tylko o Polskę dla wszystkich.Winni powinni ponieść karę, i powoli to sie dzieje.Krzywda zawsze wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaweł Re: I czego ten 33-letni Wieczorek tak sie podnie IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.07, 13:21 nie jest to prawdą co pisze szanowny kolega.Po przepracowaniu w resorcie MSW 30 lat średnia w woj.lubuskim:47% dostaje emerytury do 1000zł,12-15% to emerytury powyżej 1500zł,a pozostały procent liczone do 100 to reszta.Zatem te rzekomo wysokie emerytury dostaje tylko kadra kierownicza,a nie zwykły robol,choćby był oficerem to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol'80 Niech doda listy chodzących na pochód 1-go maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:06 I pare innych,koniecznie ze wskazaniem przynależnosci. Oj rzuca sie niektórym na mózg, oj rzuca. Kandydat do partii czy inny aktywista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 20:35 Mam 31 lat i mam w nosie kto był kim kiedyś. Teczki to dla mnie strata czasu, temat zastępczy i mydlenie oczu duperelkami kiedy ludzie zarabiają średnio po 150-250 euro co miesiąc płacąc unijne ceny a często i wyższe. Jest jeszcze jedna sprawa. Ci ludzie o których piszą "SB", "Agent" to funkcjonariusze uwczesnej władzy. Dlaczego nie mieli prawa pomagać własnemu rządowi ? To jakaś kpina że za wykonywanie swoich obowiązków - nie zawsze słodkich - teraz są szykanowani. Było ciężko ? Było - ale było a teraz mineło dużo lat i mamy pełno ważniejszych problemów na głowie. Jak komuś było strasznie ciężko mógł wstąpić do SB a nie po kontach knuć obalenie władzy. Jak by nie było to przestępstwo. A może pisze bzdury... Może, ale kogo to interesuje kiedy jutro trzeba zapłacić kolejną ratę, innej nie da rady a jakiś pajac molestuje własne ciało mamrotajając.. teczki, władza , załatwić , oskarżyć , błysnąć... Chore. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "kiedy jutro trzeba zapłacić kolejną ratę," 28.01.07, 20:59 Nie dziwi, ze masz trudnosci z zaplaceniem kolejnej raty: mieszasz wszystko. Stad rowniez inne problemy zyciowe, ktorych ja nie robiac nic nadzwyczajnego nie znam. "To jakaś kpina, że za wykonywanie swoich obowiązków - nie zawsze słodkich - teraz są szykanowani." Otoz nie sa wcale szykanowani. Przez ostatnich 17 lat korzystali nawet z taryfy ulgowej interpretujac jakas tam kreske, zadekretowana przez jakiegos tam Mazowieckiego, a przez nikogo nie pilnowana, jako glejt bezkarnosci i okradajac nas na tyle wytrwale i skutecznie, ze dzisiaj wyczerpalo sie chrzescijanskie milosierdzie. Niby dlaczego ci co bylo im lepiej w PRL-u w wiekszosci dzieki ich sprzedajnej naturze maja dzisiaj miec rowniez lepiej pomimo wysilkow jakie czynili zeby sprzedajnie bronic namiestnictwa radzieckiego w Polsce ? Dyskwalifikowala ich juz wtedy sprzedajnosc ale z racji historycznych dano im szanse, ktora oni wykorzystali nie po to by sie zrehabilitowac tylko po to by sie jak najwiecej nakrasc kosztem tych co o ta nowa rzeczywistosc walczyli. Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: "kiedy jutro trzeba zapłacić kolejną ratę," IP: *.marsoft.net 28.01.07, 23:49 A ja mam teraz gorzej! Za 40 lat pracy (nie w SB!) jestem "średniakiem emerytalnym" i nie wiem ZA CO PAŃSTWO MNIE OKRADA odstępując od JEDNAKOWEJ DLA WSZYSTKICH rewaloryzacji, a ustalając wedle "widzi mi się" jednorazowe dopłaty tylko dla najuboższych emerytów. Bez łaski "moiściewy" - ja sobie emeryturę WYPRACOWAŁEM płacąc przez te 40 lat odpowiedni haracz od zarobków. Dajmy sobie spokój z teczkami, zajmijmy się emerytami, bo KAŻDY Z WAS KIEDYŚ NIM BĘDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Sam sie tym postem lokujesz w "rodzinie Firmy" 28.01.07, 21:46 Sprawdz przy okazji ortografie (uwczesny) Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiaisnobia Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 28.01.07, 20:36 ścierw pospolity występujacy w znacznej ilości na teranie IV RP. tylko jak sie pozbyc chwasta i jemu podobnych,zeby w końcu ruszyc do przodu a nie wciąż w bajkach o rycerzach tkwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No coz Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.abhsia.telus.net 28.01.07, 20:43 Niebezpiecznie jest gdy ludzie maja ciagla nienawisc w sobie jest to niebezpieczenstwo rowniez dla ich zdrowia. Miec ciagle w sobie zapieklosc i nienawisc to kara i cierpienie, za ... za wlasna glupote. Panie typowy Wieczorek, Kowalski etc zabierzcie sie za pomoc dla ludzi biednych, sasiadow, starych pomozcie im, nie zamieniajcie sie w zapieklych prorokow, przeczytajcie Piecioksiag, Bible Nowy Testament nabierzcie spokoju wewnetrznego a tak ciagle ziejecie ze swoich ust swoimi zapachami duchowymi. Macie demokratyczne panstwo, glosujcie na dobrych ludzi, dlaczego ciagle siac nienawisc, no chyba ze jestes niezwyczajnym czlowiekiem tak jak to w historii bywalo... LP Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 29.01.07, 09:45 Gość portalu: No coz napisał(a): > Niebezpiecznie jest gdy ludzie maja ciagla nienawisc w sobie Na jakiej podstawie zarzucasz nienawiść ? Ujawnienie prawdy to konieczne minimum. Inaczej żyjemy wciąż w moralnej schizofrenii... Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk 17 lat chrzescijanskiego milosierdzia 28.01.07, 20:44 przez nikogo nie pilnowanego skonczylo sie 5-letnimi zlodziejskimi rzadami SLD pod opiekunczymi skrzydelkami konformisty i oportunisty Prezydenta Aleksandra Kwasniewskiego, ktory w celu uspienia chrzescijanskiej czujnosci skutecznie kokietowal polska hierarchie kk zajeta swietowaniem swoich sukcesow politycznych zamiast oczyszczaniem swojego srodowiska z donosiscieli. Bo skaza na moralnosci jest domaganie sie by lokaje sowiedzkiego namiestnictwa w PRL-u nie byli honorowani dzisiaj wysokimi funkcjami panstwowymi albo nie korzystali z uprzywilejowanych i niewspolmiernie wysokich w odniesieniu do ich "zaslug" rent i swiadczen panstwowych wynikajacych ze zdobytych w tamtych czasach odznaczen panstwowych ? Srednia krajowa renta bedzie juz i tak chrzescijanskim milosierdziem. Calosc postu ironiczna prezentuje balamutna, zeby nie powiedziec kretynska logike. PS. Brawo dla obywatela Wieczorka. Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtus Re: 17 lat chrzescijanskiego milosierdzia IP: *.eia.pl 28.01.07, 20:48 Po prostu takich wieczorkow krew zalewa ze sa nieudolni sa bezrobotni i nie umieja znalezc sie w kapitalizmie a ktos inny kto np. byl agentem sobie radzi. Tu nie chodzi o to ze tamten byl agentem. Tu chodzi o to ze on jest bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk " byl agentem sobie radzi." 28.01.07, 21:10 "nie umieja znalezc sie w kapitalizmie a ktos inny kto np. byl agentem sobie radzi." Nie jestem tak wszystkowiedzacy jak Ty, zebym wiedzial dlaczego "wieczorkow krew zalewa" ale wiem na pewno dlaczego "ktos inny kto np. byl agentem sobie radzi" Otoz radzi sobie dlatego, ze korzysta w nowej rzeczywistosci ze starych "ukladow i znajomosci", ktore dzieki jakiejs tam kresce jakiegos tam Mazowieckiego postanowiono milosiernie wlaczyc w nowa rzeczywistosc w nadziei wspolnej pracy dla wspolnego dobra, a ktore (uklady i znajomosci) skutecznie wykorzystaly nowa sytuacje szczegolnie w czasie rzadow zlodziejskiej SLD pod skrzydelkami konformisty Prezydenta Aleksandra Kwasniewskiego by nas wszystkich oszukac i okrasc. Re: 17 lat chrzescijanskiego milosierdzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtus Re: " byl agentem sobie radzi." IP: *.eia.pl 28.01.07, 21:16 Mam gdzies czy ktos byl agentem czy opozycjonista. Jestem mlody i guzik mnie to interesuje. Dla mnie i jedni i drudzy zle sie kojarza jedni bo budowali totalitarne panstwo, drudzy bo kradli co sie dalo gdy przyszla wolnosc. On sa siebie warci. Stwierdzam po prostu ze najbardziej zadni krwi sa ci ktorzy nie poradzili sobie w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1group Re: " byl agentem sobie radzi." IP: *.n4u.krakow.pl 28.01.07, 21:48 Hej 1europejczyk a ty z której Europy? Moherowej? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Hej ! Ano z tej gdzie sam epitet nie wystarcza by 28.01.07, 22:31 zniechecic do argumentacji a sama forma (moherowa) nie jest wyznacznikiem tresci. Re: " byl agentem sobie radzi." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Hej ! Ano z tej gdzie sam epitet nie wystarcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 23:43 europejczyku, tez chcesz swoj 'YPN' zalozyc? widze, ze masz duzy zapal. Ahh, szkoda gadac normalnie. Zamiast inwestowac kase w cos co bedzie budowac Polske, tworzy sie 'YPN'y rozwalajace spoleczenstwo. No ale tak juz jest z nami, Polakami. I zawsze bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nie bo sie nie dalem i nadal mam nadzieje nie dac 29.01.07, 00:04 sie nikomu "skrzywdzic", ale dobrze rozumiem tych co czuja sie po 17 latach "chrzescijanskiego milosierdzia" wyrolowani przez cwaniackie postkomunistyczne popluczyny podpierajace sie polska hierarchia kk, jakimis tam kreskami jakiegos tam Mazowieckiego, ktoremu dodalo "politycznego blasku" oglosic ja czyims kosztem, a nie wystarczylo odwagi politycznej by jej w swojej orginalnej wersji "przypilnowac". Wprost przeciwnie, robil i robi wszystko by torpedowac dzisiajsza lustracje i ma jeszcze czelnosc pyskowac na Polakow we wloskiej prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Kwasniewski versus Kaczynski... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.01.07, 00:58 Tak, przy okazji "europejczyku"... to (choc osobiscie nie przepadam za Kwasniewskim - wyraznie to pisze) to Kwasniewski podczas calej swojej prezydentury narobil mniej gaf i wyraznych pomylek nizli Kaczynski podczas JEDNEGO roku na urzedzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "mniej gaf i wyraznych pomylek nizli Kaczynski " 29.01.07, 02:03 "mniej gaf i wyraznych pomylek nizli Kaczynski podczas JEDNEGO roku na urzedzie!!" Trudno porownywac rok z hakiem Kaczynskiego z 10-leciem Kwasniewskiego zakonczonym ulaskawienie wysokiego urzednika panstwowego lagodnie skazanego przez sady za dzialanosc antypanstwowa (Sobotke): jedno poki co jest dla mnie pewne, ze "byc moze mniej gaf i wyraznych pomylek" ale wyrzadzil duzo wiecej kosztownych i trudnych do naprawienia szkod, dzieki ktorym zreszta, Kaczynscy dwukrotnie wygrali wybory. To wlasnie dzieki glupocie nie wyborcow, tylko poprzednich wladz (sld-owskiego Sejmu , ktory nie chcial sie rozwiazac tak by umozliwic wczesniejsze wybory i Prezydenta Kwasniewskiego, ktory przed odejsciem jeszcze mial tupet i ulaskawil swego partyjnego sld-owskiego kolesia skazanego za dzialanosc antypanstwowa w czasie piastowania jednego z wyzszych urzedow panstwowych (Wiceminister Spraw Wewnetrznych jesli sie nie myle)) Kaczynscy dwukrotnie wygrali wybory. Swoja co najmniej piecioletnia zlodziejska i mafijna dzialanoscia wytrwale zapracowali na nasza dzisiejsza panujaca "opcje polityczna". Obwinianie dzisiaj "moherow", Rydzyka, PO i nie wiem jeszcze kogo jest proba zdjecia odpowiedzialnosci z poprzednich wladz za sytuacje, ktora doprowadzila do zwyciestwa PiS-u. Sytuacje, ktora znaczyla szczegolnie niekontrolowana przez 10 lat polska mafia wymiaru sprawiedliwosci z jej korporacyjno-uniwersyteckim zapleczem i notarialno-komorniczymi przybudowkami, folwark postkomunistycznych popluczyn zamiast wolnego rynku, na ktorym "krolowaly" WSI realizujace wlasne cele handlowo-gospodarcze zamiast konstytucyjnie wyznaczone zadan i aktywnie i nie bezinteresownie wspierana przez polska sfore dziennikarska itd itd itd.... Re: Kwasniewski versus Kaczynski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Bardzo dobrze!!! IP: 62.233.164.* 28.01.07, 20:46 a kto sie boi prawdy? www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtus Re: Bardzo dobrze!!! IP: *.eia.pl 28.01.07, 20:49 Gość portalu: kamil napisał(a): > a kto sie boi prawdy? pewnie niech ujawniaja. w koncu nawet obecny premier byl agentem bo ma przeciez lojalke w aktach. ujawnil i nic mu nie zrobiono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb ...........b r a w o w i e c z o r e k !......... IP: 193.19.141.* 28.01.07, 21:41 Obywatele biorą sprawy w swoje ręce, ci którzy ich do tego namawiali(GW)teraz trzęsą portkami, nieźle...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ojdyrydy Re: ...........b r a w o w i e c z o r e k !.... 29.01.07, 07:49 To jest jedyna droga... Zacznijmy od specow od likwidacji Fieldorfa, bo byla to superprecyzyjna gra, ktora - jeszcze troche - a zniknie w pomroce dziejow. A swiadkowie jeszcze zyja. Zajmijmy sie tym - wlasnie przez internet. Bo to chyba jedyna droga - tylko sprawe trzeba naglosnic i nie osmieszac, jak to robia, z wieloma rzeczami, jacys spryciarze... Bo jak wiele rzeczy mozna prostymi pociagnieciami osmieszyc... Od kultury spolecznej - kapiacej z nosa zaczynajac... ojdyrydy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.net.autocom.pl 28.01.07, 20:47 Rzeczywiście, dziwny kraj. Kto chce, wynosi listy w IPN-u i ogłasza je, kto chce, udziela na ten temat wywiadów, kto chce, publikuje nie tylko listy, ale nawet aktualne adresy i miejsce pracy - a ktoś mówi, że to "jest legalne",tzn. "zgodne z prawem". Gra w listy, kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.toni Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 20:53 Nawiedzony, smarkaty (w sensie doznania represji) Gorzowiak umieścił nawet pielegniarke z ambulatorium na liście działaczy SB. No, ale to nie pierwszy przypadek osobnika z Gorzowa z zaburzeniami osobowości. Już jest ich kilkoro, nawet na szczeblach centralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popierający To wlasciwa droga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:04 Dobrze, ze są jescze Polacy, ktorzy nie sa zwyklymi tchorzami. Bo 99% spoleczenstwa pojecie odwaga zna tylko z ksiazek. Tak sie skonczylo 40-letnie przetracanie kregoslupa, ze powstalo spoleczenstwo tchorzy i asekurantow. Na szczescie pojedyncze przypadki pokazuja, ze jest jeszcze nadzieja. Brawo Panie Wieczorek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 28.01.07, 21:11 a jaki jest adres internetowy tej listy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordzinass [...] IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.07, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCalus Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:20 Oceńcie sami www.sw.org.pl/lista.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.pai.net.pl 28.01.07, 21:24 a Jan Paweł II wybaczał , no tak ale to był człowiek wielkiego miłosierdzia i prawidłowo interpretował pismo święte a ten pan? no cóż szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.olsztyn.mm.pl 29.01.07, 00:35 Wybaczenie - tak, ale nie zapomnienie. Teresa Klimek mówi: "Dla mnie jego działanie to wyzwolenie najgorszych instynktów na pograniczu zemsty i mściwości. Rodzaj napiętnowania." Bzdura. Ci ludzie są najczęściej na tyle bezczelni, że nie znają słowa "napiętnowanie", bo najczęściej robili wszystko dla pieniędzy i teraz też żyją dla pieniędzy. To są czystej krwi bezideowi materialiści. Publikacja nie jest "zemstą i mściwością" - jest to wylko pokazanie PRAWDY, której wielu byłych SB-ków i milicjantów nie chciałoby ujawniać. Ale ja wolę wiedzieć, czy sąsiad na mnie kablował czy nie. I czy mogę mu dalej rękę podawać. To są sprawy przede wsaystkim honorowe. I nigdy nie wsiadłym do jednego samochodu z J. Urbanem i nie usiadłbym z nim przy jednym stoliku tak jak to robił A. Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. IPN może nam pomagać IP: 212.109.135.* 30.01.07, 09:01 A kiedy to jakaś SB-ecka GNIDA prosiła o WYBACZENIE? Oni są NIEWINNI. Wszyscy co mówią o ich zbrodniach, to NIEDOBRZY LUDZIE. Bo podobno nie umieją wybaczać, czepiają się. No i takie właśnie BREDNIE można tu przeczytać. To jest SB-ecki styl. CHAMSTWO I BEZCZELNOŚĆ!!! Potrzeba, zorganizować natychmiast DOKSZTAŁCANIE społeczeństwa. Rady Miast i Gmin w całym województwie lubuskim powinny wyznaczyć najbardziej prestiżowe miejsca na zaprezentowanie w tychże miejscowościach przez IPN np.wystawy plakatowej pt. "ZBRODNIARZE KOMUNISTYCZNI W NASZYCH MIASTACH I GMINACH". Najlepiej, gdyby przyjęło to formę Listów Gończych - z wyszczególnieniem, za jakie przestępstwa są ścigani zbrodniarze przez społeczeństwo. Jak w Stanach Zjednoczonych - takie dobre i proste prawo. Plakat mógłby zostać wycofany z prezentacji publicznej, gdy taki bandyta z SB np. na rynku miasta o wyznaczonej godzinie, wobec wszystkich mieszkańców PRZEPROSI i POPROSI O PRZEBACZENIE. A oni zdecydują, czy mu PRZEBACZĄ. Jeśli tak, to będzie mógł dalej mieszkać razem w tym mieście lub wsi. Jeśli nie zrobi tego przez trzy miesiące od prezentacji publicznej jego Listu Gończego, to jest dla takiego cała EUROPA do dyspozycji. No albo WON za DON do towarzyszy KOMUNSTÓW z Moskwy, którym taki jest wierny. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: IPN może nam pomagać 30.01.07, 09:45 Gość portalu: W.P. napisał(a): Temu motłochowi co stosuje taką receptę i pomysł na samobiczowanie rodem ze średniowiecza,trzeba by wydzielić część kraju lub stworzyć nowy gdzies w Azji środkowej,ściśle odgrodzić od pozostałej normalnej grzesznej części i zamknąć pod strażą na jakieś 6 miesięcy.Aha.Pozostawić akta i niech szukają.Jeśli z tych nienawistnych po tym czasie p0ozostanie choć jeden to go wypuścić jako normalnego.Ale wątpię czy się taki nienawistnik uchowa.Nie zapominać że solidarność lat 80-81 nie ziała nienawiścią tylko wspólpracą,często partyjnych z plebsem.Dlatego było 10 mln członków a nie sami działacze jak dziś lub tacy co nie załapali się na historię i teraz chcą nadrobić walcząc z nieistniejącym wrogiem.Już ponad 2 mln uciekło ucieknie jaszcze więcej ale na pewno nie znajdzie się nikt co będzie stał na rynku i przepraszał motłoch chory z nienawiści.To i tak nic nie zmieni,tylko to że po takim stosie nienawiść by wzrosła.Chciałbym też wiedzieć o współczesnych donosicielach jak za 40 50 lat będą ich wyciągać na rynki aby przepraszali.Historia kołem się toczy,niestety nie dożyję.Nie chciałbym być w grupie mtłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: IPN może nam pomagać IP: 212.109.135.* 30.01.07, 10:46 Właśnie, porządni ludzie wyjeżdżają z Polski, brakuje dla nich PRACY, bo ciągle pozostał MOTŁOCH z SB przy "korycie" - ciepłe posadki w ramach SITWY. Problem bezrobocia można rozwiązać natychmiast. Ile miejsc pracy dla młodych i zdolnych ludzi czeka po tych SB-ekach? Może tak być, że ok. MILIONA. Mogę się niewiele mylić. Dać szansę ostatnią tym ZBRODNIARZOM z SB, WON za DON, tak jak napisałem wcześniej i już na wakacje można jechać. Będzie komu latem w wypoczynkowych kurortach sprzątać kible, zmywać gary i sprzątać ulice. To nowy zakres możliwości BIZNESOWYCH dla KOMUNISTYCZNYCH ZBRODNIARZY z SB. Bez tych emerytur po kilka i kilkanaście tysięcy na miesiąc, niech tak właśnie dokonają sprawiedliwej POKUTY. A ci co do których prawo się upomni niech GNIJĄ W WIĘZIENIACH. To jest SPRAWIEDLIWE. W przyszłości nie poinno się już coś takiego jak PRL - Państwo Rzezimieszków Ludowych powtórzyć. Ku przestrodze to trzeba WYKONAĆ. MOTŁOCH z UB, PZPR i SB ciemiężył polski naród od 1944 roku. Pastuchy i kryminaliści doszli do władzy z nadania GRU i KGB, mordowali najlepszych z najlepszych. I dziś mamy ich za to pozostawić w spokoju, bez ROZLICZENIA ich bandyckich i służalczych wobec ZSRR CZYNÓW. One były trenowane na upadlaniu i prześladowaniu Polaków i trzeba je nareszcie ROZLICZYĆ. Ten janan2 to chyba spadł na głowę i coś mu w łepetynie "something po..ś". I to by było na tyle mojego skromnego wykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: IPN może nam pomagać 30.01.07, 11:59 Coś nie tak.Chyba jesteś chory na rozum,tu psychiatra nie pomoże.Rozliczenia zacznij od Jałty.Rozliczyć w pierwszej kolejności tych,bo takie państwo nam zafundowali nie pytając o zdanie,chyba że Ciebie w embrionalnym stanie.To państwo było legalne uznawane przez wszystkie narody świata i jak każde miało swoje służby.Jeśli były zbrodnicze osądzić i skazac,jeśli nie to ni wrzucać do jednego wora lub na stos inkwizycji lub sądów kapturowych.Na takie państwo wtedy stać nas było bo przegraliśmy wojnę.W 89 to się zmieniło i należy to uszanować że możesz tu pisać wielkiego brata masz za oceanem a nie pod nosem i jesteś w unni.A ty oprucz nienawiści iście katolickiej co masz do zaoferowania.Błędem PRL było wykształcenie ludzi i ich świadomość,obalili za to ustrój i chwała im za to.Ty obalasz 3 RP ale nic dobrego to nie wróży bo matura chyba u Gertycha była.Te wykształciuchy gertychowe czy lepperowe nie mają szans bo nigdy jeszcze motłoch i pięść nie była silniejsza od rozumu,jak w twoim przypadku.Owszem należy rozliczyć nienależne przywileje.Najlepiej zacznij od siebie.A jak nie potrafisz jak sądzę to rozlicz np.Piłsudskiego za współpracę z cesarzem Franciszkiem lub kajzerem lub Kościuszkę za dogadywanie się z carycą,temu ostatniemu odebrał bym sowitą rentę od carycy w Szwajcarii.Chyba jeszcze mają jego teczkę bo helweci słyną ze staranności.To na tyle,zresztą i tak nic z tego nie pojmiesz.Dlatego szkoda klawiatury i wysiłku.Marne szanse na zrozumienie.Pewnie jesteś od braci mniejszych wieć pozdrawiam sloganem PiS.Plać i Spie..j,takie to twoje państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: IPN może nam pomagać IP: 212.109.135.* 30.01.07, 13:36 Jeśli nie przeprowadzi sie w końcu tej DEKOMUNIZACJI tj. dokładnego pogonienia z Polskii oraz ukarania KOMUNISTYCZNYCH ZBRODNIARZY z UB, NKWD, SB, PZPR i wszelkiej maści czerwienizny SLDUP-skiej, to najlepszym wyjściem będzie pewnie przywrócenie PRL. Nomenklatura pozostanie dalej nie niepokojona i może nawet zlikwiduje bezrobocie, wprowadzając oczywiście PRZYMUS PRACY w najweselszym z baraków obozu. I wszyscy będą znów szczęśliwi. No, może oprócz mnie. A janan2 stanie potulnie po skierowanie do lekarza od oczów i od głowy. On będzie wtedy taki szczęśliwy, że zajmie się nim nie lekarz, ale partyjny ideolog z PZPR. Jananie2, jak tak "błyskotliwie" poddajesz analizie hagiograficzne opisy postaci Marszałka Józefa Piłsudskiego i Naczelnika Tadeusza Kościuszki, to widać, że jesteś absolwentem słynnego w PRL uniwersytetu marksizmu i leninizmu tzw. MARLENY. Tam też posługiwano się taką propagandą, płynącą niby potok dla niedouków PASTUCHÓW, myślących, że pewnie czerpią wiedzę z krynicy prawdy objawionej, od samego MARXA, STALINA I LENINA. Nie można porównywać herosów walki o niepodległość Polski i osiągnięć niewątpliwych patriotów z szubrawcami, sprzedawczykami spod znaku sierpa i młota - KANALIAMI KOMUNISTYCZNYMI. NIE DA SIĘ TEGO ZROBIĆ. Takie to wykształciuchy po ukończeniu MARLENY, rządy w PRL sprwowały. Elitą się nazywali. Mówili - inteligencja pracująca. Dostawali dyplomy, zostawali I Sekretarzami POP PZPR, dyrektorami fabryk i kołchozów jako jej ABSOLWENCI (ma się rozumieć wieczorowym, bo do południa, to sprawozdania dla SB pisali). Można tym pastuchom z SB powiedzieć tylko tak, jak zwykł czasami odpowiadać Marszałek Józef Piłsudski na niewybredne zaczepki pseudopolityków w tamtym czasie: "Wam kury szcz.. prowadzać, a nie politykę robić". Powiem tylko, że janan2 też może kury szcz.. prowadzać, a nie HISTORIĄ sobie głowę męczyć. To zbyt trudne dla jego GŁOWY, która ma "wyksztłcone" jak to u wykształciuchów, tylko dwie lewe komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: IPN może nam pomagać 30.01.07, 15:34 Gość portalu: W.P. napisał(a): > Jeśli nie przeprowadzi sie w końcu tej DEKOMUNIZACJI tj. dokładnego pogonienia > z Polskii Tryknij sobie baranka o futrynę,może ci się rozjaśni pod moherowym beretem.Nic nie zrozumiesz nawet po takim zabiegu.Do ciebie to tyle i aż tyle bo ciężko dyskutować z historią.Ty tworzysz nową.A do jego poprzednika.Nie jestem ani oficerem ani służącym komunizmu ale nic nie mam do milicjantów którzy tak jak dziś ścigali przestępców,niech mają emerytury takie jak mają bo nic złego nie robili.Jedni byli tylko kropieni przez popa a drudzy przez Wielgusa (z szacunkiem dla niego)ot cała różnica.Nawet nie dziwię się takim kreaturom umysłowym jak to to co się tu wypowiada.To to jest chore.Ale nie ma co się dziwić.Tacy zawsze mieli do szkoły pod górkę byli zawsze brzydsi,bici przez rówieśników nic nigdy się im nie udawało,Inni byli wyżsi,mądrzejsi nawet pozabierali im co ładniejsze dziewczyny.Dlatego tacy życiowi nieudacznicy tak nienawidzą wszystko za klęski i niepowodzenia.To ma swoje uzasadnienie.Czego zresztą nie dotkną to spieprzą.Nie mogą się wyrwać z zaklętego kręgu i z tego ta frustracja i życiowa trauma.Niech tak już zostanie.Tacy krótko żyją i nie mają szans na poprawę swego losu.Niczego ni buduja tylko niszczą dla samej satysfakcji z destrukcji i jak mawiał tow.Stalin są nawozem ziemi którą bezczeszczą swoja obecnością.Dla takich trzeba by przywrócić trójki sędziowskie aktywistów,to ich marzenie przywrócić ten pomysł Stalina czy Hitlera,zreszta obaj jednakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: IPN może nam pomagać IP: 212.109.135.* 31.01.07, 08:55 Ot i SB-ecka MENTALNOŚĆ w całej krasie. Nienawiść, pogarda dla innych i zakłamanie. To tak byli przygotowani do walki ideologicznej oraz propagandowej w Polsce przez GRU wszyscy komunistyczni oprawcy i zbrodniarze z UB, SB i PZPR. Stosowali terror wobec własnego narodu. Tak było analityku od "nauk historycznych" z okresu PRL. Działali na rozkaz Stalina w Polsce. Zgodnie z tymi "naukowymi" wypocinami, co to w zakresie dialektyki marksizmu i leninizmu realizowali zbrodniczy system - KOMUNIZM. Nie wie janan2, no pewnie niedoczytał i nic nie rozumie. Snuje swoje SB-eckie teorie z zakresu WALKI KLAS. Cytuje z pietyzmem swojego nauczyciela i mistrza, a dla mnie okrutnego zbrodniarza XX wieku, który wymordował dziesiątki milionów ludzi - bandytę komunistycznego, Stalina. W PRL funkcjonowali tacy sami komuniści, zbrodniarze, co to stosowali w działaniu "wyznawaną" zasadę, którą podał im tow.Stalin - "przeciwnicy polityczni są nawozem ziemi którą bezczeszczą swoja obecnością". No to MORDOWALI. Tak na swoich szkoleniach poddawali się PRANIU MÓZGÓW. Dzisiaj są rezultaty - taki janan2 już nie umie normalnie myśleć. Jakiś jest zagubiony i taki marny. Nie wiele wie, ale chce się wypowiadać. Robi to głupio, bo nienawiść przesłania ZDROWY ROZSĄDEK. Trzeba do lekarza od oczu i do lekarza od głowy, może coś doradzą. Ja się na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Internetu wielką - nazwa własna. bT IP: *.net 28.01.07, 21:25 Internetu wielką - nazwa własna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtus Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.eia.pl 28.01.07, 21:34 Gość portalu: CIA napisał(a): > widzę, ż pie...SB-ecy już zaktywizowali się wtym wątkui broniąc własne > czerwone dupy dokladnie, tylko zauwaz ze z drugiej strony atakuja opozycjonosci atakiem broniac swoje zlodziejskie dupy. Jedni i drudzi cholerni smiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka1021 Voici wojownicy J.L.Kalksteinow -egzamin zdany IP: *.teledisnet.be 28.01.07, 21:43 w 100%. Nietylko ten Wieczorek, brudna bolszewicka rasa te polaczki, podatna na wszystko zlo, aby uczynic zlo drugiemu, a najwiecej i najglosniej gebuja ci co nigdy ani z SB nie mieli nic wspolnego, ani nigdy eSBeka nie widzieli na oczy. Nie dziw ze na zachodzie panuje uczulenie na polszczyzne, nawet nauka jezyka polskiego na przyspieszonych kursach, zeby ich wszedzie rozpoznac. NO coz mozna spodziewac sie kultury w spoleczenstwie, ktore nie ma do nikogo, ani do swoich ani do innych zaufania wiecej niz 7% ??? PANIE PREZESIE KALKSTEIN ZADANIE WYKONANE PS przed ewentualnymi atakami uprzejmie zawiadamiam iz na zaczepki, prowokacje i wyzwiska nie odpowiadam ze wzgledu na higiene osobista, nadmieniam rozniez iz nie jestem ani nie bylam "czerwona malpa"ani "sbkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaN Re: Voici wojownicy J.L.Kalksteinow -egzamin zdan IP: 193.19.141.* 28.01.07, 22:31 Dobry przykład komunistycznego agenta. Antypolska kreatura z KPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.chello.pl 28.01.07, 21:37 Gorzów górą . Jak zwykle w debilstwie i promowaniu miernot . Gorzowianie wielkopolscy . Dobrze wam się powodzi w powodzi takich bzdur . 33 letni bezrobotny w stanie wojennym był niemowlakiem i robił w pieluchy , więc od komuny mógł zaznać tylko dobrego . A teraz niech się weźmie do roboty , bo naprawdę potrzebni są ludzie do pracy . Jeśli nie ma roboty to jest nieudacznikiem lub oszołomem . Odpowiedz Link Zgłoś
sirus_curse Eeee tam 28.01.07, 23:27 Gość portalu: poznaniak napisał(a): (...)Jeśli nie ma roboty to jest > nieudacznikiem lub oszołomem .< Nie. On nie jest taki glupi. Po prostu wyczul skad wieje wiatr. Teraz ma szanse zostac nawet nowym szefem TVP (jak jednak Wildsztajna zwolnia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Eeee tam IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 14:39 Masz rację. Jego kumpel Zbanyszek jest już doradcą wojewody lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pan Wieczorek ma rację ! Przestępcy czerwoni nie 28.01.07, 21:43 powinni pozostawać anonimowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:47 W 1980 miał 7 lat. Szuka sensu życia w sprawach których nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka1021 tacy chca zmieniac NASZA historie !!!! IP: *.teledisnet.be 28.01.07, 21:50 ludzie, którzy tamtych czasów nie pamiętają, nie mają dzisiaj moralnego prawa mówić o prawdzie. Bo ona jest bardziej złożona niż się wydaje panu Wieczorkowi. Dla mnie jego działanie to wyzwolenie najgorszych instynktów na pograniczu zemsty i mściwości. Rodzaj napiętnowania - tu owocuje doktryna Mengele PiSu- Jaroslawa Kalkstein'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaN Re: tacy chca zmieniac NASZA historie !!!! IP: 193.19.141.* 28.01.07, 22:11 Chciałabyś, żeby tak było, na szczęscie Polacy nie dają się omamiać tego rodzaju ściemnionej wizji dziejów. To były proste wybory: albo jesteś przeciwo Narodowi albo z nim. Koniec. Jak za okupacji niemieckiej tak i sowieckiej. Próba rozbełtania tego rozróżnienia była stosowana (i jest jak widać nadal)przez osoby, które z jakiś powodów kolaborowały. Być może poznanie tych powodów było by okoliczością łagodzącą, powodującą przebaczenie (złamanie podczas przesłuchania, tortury, groźby pozbawienia życia członków najbliższej rodziny , itp.), ale na pewno nie może być usprawiedliwieniem kolaboracji chęć ustawienia się i wygodnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka1021 Re: tacy chca zmieniac NASZA historie !!!! IP: *.teledisnet.be 28.01.07, 22:19 nie jestem tego samego zdania co ty, ale uwazam ze przy tej fanfaronadzie wielu, wielu niewinnych ludzi, ktorzy nic zlego nie zrobili beda cierpiec napietnowani przez kochajacych, bogobojnych i usluznych polaczkow, ktorzy bez wyjatku drugiego w lyzce wody by powiesili, bo sa zdoktrynowani przez sekte Pisu i Rydzyka, ale to juz nie moja sprawa, przeze mnie nikt nigdy nie plakal i nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaN Re: tacy chca zmieniac NASZA historie !!!! IP: 193.19.141.* 28.01.07, 22:27 o jakiej fanfaronadzie ty mówisz???!!! Po kilkunastu latach zaciemniania prawdziwej historii w wolnej podobno juz POlsce, ktoś bierze się za K A T Ó W!! Nie rozumiesz tego? Porządek robią te Kaczory - śmieszne, nieporadne, dające plamy na każdym kroku, ale gdzie się mieli uczyć obycia ? W ZSMP, na moskiewskich uczelniach marksizmu - leninizmu? Użycie nazwy "polaczków' dobitnie ukazuje twój wrogi stosunek do naszego narodu i dyskwalifikuje cię w moich oczach jako osobę, zktórą można polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Him Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 22:08 Prawdziwy obywatel IV RP! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipn Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 22:08 brawo ,jeszcze jeden nawiedzony .rozpetujemy pieklo na wiele pokolen ,a nasi wrogowie sie ciesza.co za narod. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Ale zaraz, IPN nie ujawnia przecież prawdy. 28.01.07, 22:11 IPN trzyma prawdę pod kluczem, inaczej niż Pan Wieczorek. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk GIODO przesadził 28.01.07, 22:12 Skoro mowa jest o udostępnianiu obecnych adresów to jak to się ma do legalności. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Tak jest, adresy trzeba utajnić 28.01.07, 22:15 Bo jeszcze przyjdzie jakaś ofiara i nakładzie po pysku swojemu oprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Tak jest, adresy trzeba utajnić 28.01.07, 23:11 Będziesz brechatł aż do czasu, gdy jakieś bydlę umieści na liście twojego ojca... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Ta lista wygląda jak donos 28.01.07, 23:25 Autor sprawdziłby się jako TW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Tak jest, adresy trzeba utajnić IP: *.dslextreme.com 29.01.07, 03:25 np. taki degenerat jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaN Re: GIODO przesadził IP: 193.19.141.* 28.01.07, 22:16 ci ludzie łamali swoim rodakom palce i życiorysy - może zapytasz, jak to się do ich poczucia sprawiedliwości?? Co za gnida, myślałem, że takie głupie komentarze to tylko na onecie :(... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: GIODO przesadził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 23:46 To sie zwie 'samosad'. Niezaleznie od tego jak na to patrzec, jestesmy teraz panstwem demokratycznym i cos takiego podpada pod sad. A moze wrocilismy do ... ups, przepraszam 'IV RP'. No tak - panstwo prawdy i bezprawia. Pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blink Gorzow IP: *.aster.pl 28.01.07, 23:16 Gorzow - to jednak specyficzne miasto. Prawda, Kazimierzu? Odpowiedz Link Zgłoś