kumak13 17.02.07, 23:01 Za tem bałagan i niekompetencję powinna ponieśc odpowiedzialnośc.Przyda jej się zmiana(tak chce innym robi zmiany), a w urzędzie będzie wreszcie tak oczekiwana reorganizacja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytacz Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 17.02.07, 23:18 A kto to jest Haręźlak, bo nie kumam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNP Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 06:46 Słaba jest ta Haręźlak,jak zresztą cała ekipa czerwonego Janusza.PiS-oiry położyły ją medialnie na łopatki.Nie mogę zrozumieć dlaczego komuchy nie pozostawili na stanowisku Kozłowskiego lub nie starali się aby PiS oddelegował tam Budzińskiego.Przecież to różnica kiku poziomów,a i prawicy niezręcznie byłoby ich atakować.Ale to trzeba myśleć,a towarzysz Stabrowski już nie w takiej formie jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeniu Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 08:33 a rozumiesz dlaczego ministrem spraw zagranicznych nie jest Cimoszewicz tylko jakaś nieznana pani ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 18:46 Groma ma rację że powinna ta niedostateczna wice już odejśc.Koziołek chciał zostac z byle kim, ale byc dalej zastępcą. Ale czy prawica by go wówczas nie atakowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daf. Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:36 ZNP ? powiadasz PIS , to najsłapsza ekipa w radzie miasta !! kto tam jest ? babcia kiepska ! budzik fartowny [ 48 głosów cztery lata temu w wyborach do rady miasta ] drozdzik frajerski [ dał sie zlapac jak frajer ] bufetowa kwiaciara [zamilcze miłosiernie ] i szczurek wice prezydent [ dała sie poznac po wzieciu nagrody 10 tys. zl to cała ekipa ,Ani jedne dobrej osoby . wstyd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Upi Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 27.02.07, 18:02 Najsłabsza ekipa powiadasz? To kto jest mocny? SLD? Trepy i milicjanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarys Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 09:17 Juz tak nie przechwalajcie tego Budzyńskiego, bo mu sodowa do głowy wpada. Ma on juz pewną rutynę jako radny , krytykant i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 10:54 krytykant? nie sądzę. trudno żeby ktoś chwalił Haręźlak.chaotyczne ruchy. zero koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario-Bros Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 14:11 Do dymisji? Czas najwyższy.Skąd ją SLD wytrzasneło to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHYNOWIANIN Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 14:54 To są zasoby kadrowe z dziedziny oświaty pułkownika Markiewicza, doradcy Czerwonego Janusza. Nawet to samo słownictwo.Szkoła podstawowa na Chynowie była 4 lata jedną z najgorszych szkół podstawowych w ZG pod wzgłędem wyników egzaminów końcowych.Ronowicz ostro się za nią wzięła,wymagając poprawy efektów kształcenia.Żale, że ma się wziąc do roboty wypłakiwała Hareźlakowa sldowcom, w tym pułkownikowi.Spodziewając się, że z tam tego okręgu wystartuje Ronowicz także na radną w następnej kadencji próbowali organizowac w czasie jej kadencji awanturnicze spotkania z mieszkańcami sciągając na nie rózne typy czerwonych mlodzieżówek. Ponieśli klęskę. Mieszkańcy Chynowa nie dali się zmanipulowac. po tym bałaganie, który teraz W OŚWIACIE z Kubickim zrobiła DO ODWOŁANIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:59 widziałam Haręźlakową w sobotę na zakupach w Cerfurze.Wstyd mi było ,wyglądała jakby przyjechała gdzieś z Sudoł.Kiepsko ubrana,kiepskie poruszanie się,a najgorsze to były buty na podeszwach tych szpilek podklejone były duże białe kartki pewnie jeszcze z ceną.Jak na prezydenta miasta to wstyd.Kartki te odkleja się zaraz po zakupie butów.,lub po odbiorze od szewca.,bo tam też takie duże naklejają. Zresztą co tu gdybać.Wejść wystarczy na stronę urzędu miasta .Tam są zdjęcia z 14 lutego z uroczystości pod Pomnikiem.Ten kusy płaszczyk w niemodną krateczkę ,mocno podwiązany w pasie to ochyda.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronky Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:01 I tak lepiej wygląda Harężlak niż to szkaradztwo Ronowicz i jej straszna sukienka!Zresztą zawsze się kiepsko ubierała R.i niechlujnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:02 te chynowianin , ty jestes manipulator popapraniec prawicy , Kubicki wygrał w chynowie , a tobie pozostało plucie z ukrycia [ ze złosci idz trawe gryz ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.centertel.pl 27.02.07, 13:29 Jesli ty jestes z Chynowa to lepiej juz dzis sie spakuj i spie..j bo cie psami poszczujemy. Debil niewiadomo skąd to ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rio Re:Sekretarz Miasta do dymisji? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 20:30 29 stycznia ukazało się na stronie internetowej miasta ogłoszenie o naborze na stanowisko naczelnika wydziału kontroli i audytu.Dokumenty należało skladac do 12 lutego. Nic by nie bylo w tym dziwnego gdyby to stanowiko było wolne. A nie jest . Pod kogo jest ono szykowane? Kogo próbuje się wysiudac z pracy? A może na siłę załatwia się komuś lub ktoś świadczenia zusowskie?Dlaczego sekretarz ogłosiła konkurs na stanowisko, które jest zajęte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q2 Re:Sekretarz Miasta do dymisji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 05:37 Bo jest przekonana o swojej omnipotencji. Pierwsza hamulcowa, i do tego jest niereformowalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keep-er Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 21:17 Haręźlak i Markiewicz? To te dwa machery od kondoniastej sali gimnastycznej na Chynowie? Jeśli tak to poracha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyczkarz Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 21:59 Na początku kadencji Haręźlak twierdziła, że z Kozłowskim poradzi sobie bez problemu (przeskoczy poprzeczkę przez niego ustawioną). Póki co ciągle trenuje, ale z kiepskimi trenerami, wiec i efekty mierne - pod poprzeczką). Nie rokuję zmian na lepsze, bo niektórzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 09:57 Jeszcze raz powinna skończyc nauczanie początkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:27 he,he znana czerwona ekipa.Haręźlak,dyr gimnazjum nr 6 Dalecki,dyr gimnazjum nr 2 Gaweł i Luch dyr SP 18.A mentorem był Domaszewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligis Re: Haręźlak-dobry pomysł ze szkołami IP: *.ztpnet.pl 19.02.07, 17:10 Uważam,że połączenie niektórych szkół ma sens. G 8 i SP 21 na Pomorskim chociażby./Jeden budynek/. Dwie dyrekcje /4 osoby/, 2 księgowe, wspólna stołówka,sala gimnastyczne,boiska-to wszystko wspólne a niby osobne. Podatnicy utrzymują finansowo oba "twory ",a urzędnicy na siłę próbują nam wmówic,że inaczej się nie da. W szkole SP21 ciagle brak pieniędzy, na okna, na drzwi, na zajęcia pozalekcyjne dla dzieci,pieniędzy szuka się oczywiście u rodziców /a jakże!/. A rozwiązanie wg pani Harężlak jest. Połączyć szkoły,zwolnić etaty- podwójne.Oszczędnosci jak sie może okazać byłyby olbrzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna oj ludzie ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:27 Skąd w was tyle jadu i zawisci- przyklejacie etykiety jak leci... Ci z lewej strony są "be", a ci z prawej są "cacy"?? Obudźcię się- swiat nie jest czarno- biały. Widzę, że tu nagonka na maxa na p. Haręźlak, dajcie kobiecie troche podziałać, niech się zaaklimatyzuje i zacznie powoli realizowac swoje koncepcje- nie jest latwo dogodzic wszystkim. Zawsze znajda sie frustraci, ktorym przyjemnosc sprawi bezzasadna krytyka na forum internetowym. Jest to objaw zwyklego tchorzostwa. Trzeba miec odwage by podejmowac ponadprzecietne wyzwania i robic to w co sie wierzy. Dlatego Pani Prezydent życzę dużo siły i wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele. Re: Haręźlak-dobry pomysł ze szkołami IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:12 tez tak mysle jak gosc ligis. duza szkoła to zbudowali mur przez srodek korytarza i 2 dyrekcje zrobili ! śmieszne to jak by nie mozna było jednego dyrektora ? ! lobby nauczycielskie ostro broni sie w radzie i ukatrupią kazdą sesowną propozycje a płaca mieszkancy ! Budzyski i Ronowicz beda bronic swojich przydupasów jak niepodległosci ! żaden sesowny projekt nie przejdzie ! .Widze ze znowu mamy stracone lata przez takich jak Budzyski i Ronowicz ! , jakim cudem PO jest z nimi ? sam nie pojmuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 17:46 Od Daleckiego wara. Gdyby każy z dyrektorów robił dla swojej szkoły tyle co on dla "szóstki", ze szkolnictwem w Zielonej nie byłoby źle. Drogi uczniu, weź się lepiej do nauki, zamiast szkalować dobrego fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 18:16 No i co z tego to były SB i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyro Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 18:21 Mierny, bierny ale wierny to wszystko co prezentuje ta pani i te tępe słowo przypomina mi to JW 15-17 za Markiewicza w Czerwińsku wiele lat temu to trep nad trepy Odpowiedz Link Zgłoś
kumak13 Re: Haręźlak do dymisji 21.02.07, 20:51 Harcząca spękała po Komisji Oświaty. ps Czy prawdą jest że juz Kaliszuk szykuje sobie nowe miejsce pracy? Brak zaufania czerwonego Janusza do takiego pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Haręźlak do dymisji IP: 212.109.148.* 21.02.07, 20:20 Panie nauczyciel ja o pracę się nie boję i twierdzę że obeca pani od oświaty jest miernym administratorem bez koncepcji i własnego zdania nie ma krengosłupa moralnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były nauczyciel z Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 22.02.07, 14:38 Pani Haręźlak nie posiada podstawowych kompetencji w zakresie zarządzania, nie orientuje się w administracyjnej właściwości organów, nie potrafi czytać aktów prawnych, nie ma pojęcia o zarządzaniu projektami, nie wspomnę o znajomości języka obcego chociaż na poziomie komunikatywnym. Zna się natomiast na nauczaniu początkowym i tylko na tym. Jest lojalna wobec SLD (towarzysze Teichert,Domaszewicz). Będzie ślepym narzędziem w rękach SLD, zwłaszcza jeśli chodzi o usuwanie niewygodnych dyrektorów szkół i naucycieli. Były nauczyciel z Chynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Haręźlak do dymisji IP: *.centertel.pl 27.02.07, 13:07 Skąd wy bierzecie takie teksty. Czy wy w ogóle wiecie o kim piszecie...jak można tak obrazac człowieka!Co takiego chciała zrobic Haręźlak? Połączyć szkoły! To dobry pomysł a wy ....brak mi słów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były nauczyciel z Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ec.zgora.pl 01.03.07, 08:34 Pani Aniu, nie jest tajemnicą,że Pani Haręźlak zarządza w standardzie warsztatu ślusarskiego.Odnosi się do personelu szkoły jak czeladnik do uczącego się zawodu a nieprzygotowane logistycznie, projektowo i budżetowo pomysły oraz wykorzystywanie nauczyciela dla łatania przysłowiowych dziur i braków jest jej sposobem na pracę.Inni mają się napracować, wyłożyć własne pieniądze, tracić prywatny czas natomiast ona robi karierę żerując na wysiłku tych osób. Nie wspomnę już o nie dotrzymywaniu zobowiązań kodeksowych...no ale już wspominałem powyżej o braku umiejętności czytania przepisów przez panią Hareźlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:53 a Ty na czym się znasz, nawet na Chynowie nie dałeś sobie rady, ile razy zmieniałeś pracę?Co, może wszędzie Cię nie doceniali? Umiesz tylko krytykować bo nic nie potrafisz a zawsze chciałeś być na piedestale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były nauczyciel z Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ec.zgora.pl 01.03.07, 09:02 Proszę mnie nie wynosić na piedestał bowiem to nie ja jestem bohaterem kometowanego artykułu. Występuje tu brak merytorycznej,pozbawionej emocji dyskusji tak bardzo charakterystyczny dla stylu zarządzania Pani Haręźlak. Do wiadomości uczestników niniejszegp forum podam, że pracuję od 3 lat w znanym koncernie międzynarodowym,gdzie pracodawca nie tylko dotrzymuje zobowiązań kodeksowych ale regularnie i godnie wynagradza, nie wspomnę o zabezpieczeniu socjalnym i inwestowaniu w kwalifikacje. Pani H. miałaby się naprawdę od kogo uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic z chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:56 jeżeli myślisz że jesteś anonimowy to się mylisz -my rodzice dobrze wiemy kto odszedł ostatnio z tej szkoły -jakoś za tobą nie płaczemy, przechwalasz się gdzie pracujesz - może cię jeszcze nie znają a może ty znalazłeś swoje miejsce jeżeli pracujesz tak jak to robiłeś w szkole to tylko współczuć twojemu obecnemu pracodawcy - piszesz ze pani H. się nie zna na swojej pracy - ja mogę powiedzieć dokładnie to samo o tobie jak uczyłeś nasze dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były nauczyciel Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 04.03.07, 18:53 Kolejny brak konsekwencji, to nie ja jestem bohaterem artykułu tylko pani H. Co czytelników obchodzą opinie na temat byłych czy obecnych nauczycieli chynowskiej szkoły? Może napiszesz coś na temat bohaterki artykułu anonimowy (he,he) rodzicu z Chynowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic z Chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:06 jeżeli piszesz o braku konsekwencji to kogo obchodzi gdzie pracujesz i jaki jesteś wspaniały anonimowy nauczycielu he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic z Chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:19 a wracając do tematu, czy pan były nauczyciel (he he) widział w jakim stanie była nasza szkoła jak obejmowała funkcję dyrektora pani H. a jak wygląda teraz ile szkół w Zielonej Górze rozwinęło sie w podobnym stopniu? no jeżeli ktoś kto ponoć nie potrafi zarządzać zrobił coś takiego to tylko tacy powinni zostać dyrektorami szkół. hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
mm12300 Re: Haręźlak do dymisji -CHYNÓW GÓRA 22.03.07, 13:04 Chynowska szkoła jest jedną z najlepszych w mieście, a Ci co dziecie do niej nie chodzą poprostu zazdroszą. Każdy wie jak zrobić lepiej to czemu nic nie robi, tylo komenuje wrogo - tak jest najprościej. Swiat byłby piękny jakby wszyscydziałali i tylo dobrze, bez krzywdy drugiego. Ach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Haręźlak do dymisji IP: 212.109.148.* 21.02.07, 20:20 Panie nauczyciel ja o pracę się nie boję i twierdzę że obeca pani od oświaty jest miernym administratorem bez koncepcji i własnego zdania nie ma krengosłupa moralnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G-& Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:25 Dalecki? Były funkcjonariusz MSW? Dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re:Czekamy na dymisję harczacej IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 00:17 Co czerwony Janusz ma problemy z decyzyjnoscią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namiocik Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 19:37 Pani Prezydent, Wizja oświaty w naszym mieście nie może być zasłonięta plandeką namiotu. Nie wszsytko, co wydaje się proste tam "na dole" - czytaj "pod plandeką" jest proste widziane z ratusza. Szkoda, że co cztery lata musimy przeżywać szamotaninę wokół oświaty. Szkoły potrzebują spokoju i fachowej ręki. Ani spokoju, ani - przepraszam - fachowej ręki obecnie nie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 20.02.07, 20:11 A ja wiem kto to jest kumak! To było łatwo odkryć po tym jadzie, który tu się rozlewa. W większosci piszą pracownicy, którzy boją się o pracę w pewnym wydziale Urzędu Miasta. Cas najwyzszy na konkurs naczelnika wydziału edukacji. Pani prezydent ta cała nagonka jest po to, aby pani nie zwolnila dyrektor gimnazjum nr3. Niech pani działa nadal i niech się pani nie boi "byłej", Ona już jest tylko była i coraz więcej się o niej dowiadujemy! Kumak ostrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 21:18 Już to widziałem? kiedy oświatą zawiadywał koziołeczek vel ksywa narcyz. Ten to tylko likwidował. W tej likwidacji tak się zagalopował, że teraz okazuje się trzeba reaktywować przedszkola. Oczywiście prawdą jest że w naszym mieście nikt nie podjął się debaty na temat organizacji oświaty począwszy od żłobków a na liceach skończywszy. Co mamy z uniwersytetu w tej sytuacji. Oświata jest chora panowie Budziński i Kamiński nie mają pomysłu na rozwiązanie problemów. Panowie wysilcie się jeżeli jesteście tacy dobrzy jak mniemacie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UM Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 21.02.07, 00:49 Ty! Maraczek! A Ty się czasami Haręźlak nie nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Komuch Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:30 Głosowałem na pana Kubickiego bo młody i myślałem że odsunie starych kolegów. Ale jak widac doradza mu Stabrowski i Listowski a pani prezydent Haręźlak, nic ciekawego, żadnej koncepcji ale obawiam sie że pan Kubicki tez zadnej koncepcji czy wizji miasta nie ma i dobiera sobie beznadziejnych pomocników. Reszta jego zastępców też taka sobie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary prawicowiec Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:22 do stargo komucha .głosowałem na babcie kiepska !ale sie zawodłem , doradzala babci pani z Małomic [ i takie efekty mierne przez 4 lata] wic.koziołek zlikwidował przedszkola. ze wstydu sie spaliłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:12 Zgadzam sie w 100%. Wszyscy słabi, szkoda miasta.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.07, 20:45 A niby poprzednia ekipa poronowicz to byli herosi supermeny barczak, lewi sztraus koziołeczek. Nie rozśmieszajcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-y-s-a-n Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 21.02.07, 20:53 Argumenty czerwony Maraczku,argumenty głupcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.07, 21:47 D-y-s-a-n napiszę krótko. Kiedy brak jest argumentów zaczynają się obelgi i inwektywy to do Ciebie. Koziołek nie powiem elegancik i co z tego? chciał nagminnie zlikwidować szkoły G7, G3. Jedynie udało mu się zlikwidować przedszkole. Teraz jego kumpel radny Budzik wspaniałomyślnie chce wybudować przedszkole na osiedlu zastalowskim. Nie trzeba było wcześniej o tym pomyśleć. W G3 Koziołek wprowadził nową dyrektor, która sobie nie radzi w zarządzaniu- „porażka”. Wyniki testu z egzaminów klas III są żenujące- miało być lepiej wyszło jak zwykle byle jak. Bartczak człowiek KSM elegancik i co z tego? nic nie robił w tamtym czasie co by mu przysporzyło „poklasku”. Pod dywanem jego gabinetu odnajdujemy coraz to nowe dziwne rzeczy ( np. finanse cmentarza). Odnosnie Levi sztrausa to jeżeli jesteś bacznym obserwatorem życia miasta to przemieszczając się po mieście natykasz się na jego radosną twórczość np. carfour sposób przeprowadzenia remontów dróg np. ul. Wyspiańskiego 3-maja, Długa, Dąbrówki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 22.02.07, 23:10 Czerwony kmiocie Maraczku! A co twój bóg Kubicki i jego zastępcy dotychczas zrobili? NIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczń Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.07, 17:10 Za nieudacznctwo wickowej ciągle nie ma dymisji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele. Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:24 sraczek ! traci nerwy ? chłopku prawicowy trzymaj fason ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 23.02.07, 20:41 Ten Maraczek to rzeczywiście chyba ktoś z ekipy Harężlak lub Kubickiego.To przecież Ronowicz wpisała do budżetu pieniadze na przedszkole na Os.Zastalowskim,a zlikwidowane przedszkola dały nabór dla pozostałych placówek.Egzaminów w G3 jeszcze nie było,bo nie było ich w żadnym z gimnzjów.Remonty owszem ślimaczyły się, ale wskaż remonty Kubickiego.Koleś,jesteś tubą czerwonych, bez żadnych merytorycznych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.07, 22:40 Logic myślisz że jeśli wpiszesz sobie logic w nicu to wszystko co napiszesz będzie logiczne, nic bardziej błędnego. Pragnę Ciebie zapewnić, że wisi mi jak funt kitu Kubicki i jego ekipa. Dla mnie podobnie jak u Pawlaka ludzie dzielą się na mądrych lub głupich. Dlatego czy ci się nie podoba o nonsensach będę pisał. Pragnę wskazać że przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji trzeba pomyśleć. To że Ronowicz zaplanowała budowę przedszkola to tylko efekt braku jej i koziołka myślenia na przyszłość. To też sygnał, że działania swoje opierała na nierzetelnych informacjach przedstawianych jej przez nierobów z UM. Na te tematy organizacji i zarządzania można wiele. Lecz forum nie jest do tego. Wiesz żaden uniwersytet nie zastąpi dobrej szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymaraczek:) Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 09:32 Popieram głos! ten Maraczek sam nie wie, co pisze, a jeśli wie i pisze o tym, co wie, to dowód, że "nic nie wie". Takich nazywam krótko: głupio - madry i odstawiam poza margines. Można dyskutować, ale nie z bredzącymi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 10:27 Kiedy brak argumentów zaczynają się inwektywy. W szkołach o Boże nie uczą logiki i to jest smutne. To oczywiście do antymaraczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 24.02.07, 12:13 A może tak Maraczek ustosunkujesz sie merytorycznie do mojej wcześniejszej wypowiedzi.Zarzucasz inny brak argumentacji, ale na moje argumenty nie odpowiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.07, 13:27 Z Twojego spotu widać ile jeszcze trzeba zrobić w szkołach. Czytanie ze zrozumieniem jest naprawdę trudne. Jeszcze raz powtórzę za poronowicz np. potrzeba było likwidacji dwóch przedszkoli w 2004r, aby potem wspaniałomyślnie naprawiając swój błąd zaplanować w budżecie w roku 2007 na budowę nowego. Jak myślisz prezydent razem z świtą urzędników winien myśleć perspektywicznie czy też jego działania powinne opierać się na działaniach doraźnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Maraczka Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.07, 08:20 Mniej żółci, Forumowiczu (Forumowiczko). W poprzedniej kadencji nie zlikwidowano przedszkola na os. Zastalowskim. Wpisano tę budowę, bo w tamtym rejonie miasta najintensywniej rozwija się budownictwo wielorodzinne i dzieci będzie przybywało. A myślano także perspektywicznie, gdyż zaproponowano budowę obiektu kontenerowego, który za ok. 10 lat możnaby przeniść w ewentualne kolejne "młodsze" miejsce w mieście. Będzie murowane, czyli stałe i duże, a więc kiedyś znowu puste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.07, 20:03 Ej, Ty Maraczek, zgrywasz mądralińskiego. Może byś się po ludzku przedstawił? Co masz do ukrycia? Czego się wstydzisz? Przecież wszystko wiesz i na wszsytko masz receptę, do tego wyłącznie genialną. Znam kilku takich i muszę stwierdzić, że szkoda na takie znajomości czasu. Chętnie jednak poznałby i Ciebie, może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 02.03.07, 00:23 Dziwię się, że nie rozpoznajesz Nesterowicza. Zawsze czuwa i odpisuje na wszystkie komentarze dot. ekipy Kubickiego jego homoseksualnej miłości. Chłopak wie, że Kubuś jest heteroseksualny ale zaspokaja się poświęceniem i marzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejpower Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:09 Czyli Maraczek to Nesterowicz? Mniam.Muszę dać sygnał boysom,że świeży towar pojawił sie na forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.07, 21:26 A i tak wam powiem: Haręźlak nie udźwignie tego stanowiska przez kadencję, pomimo tego, że ma możliowść współpracy ze zdecydowanie mądrzejszą radą, niż poprzednia ekipa. Czerwoni blokowali niemal każdy ruch. Mam wrażenie, że teraz liczą się względy merytoryczne i można dyskutować przed podjęciem ważnych decyzji. Można, ale do dyskusji potrzebny jest partner. Merytorycznie przygotowany i z pewną chociaż ogładą. Niestety, o pani H. nie można tego powiedzieć. Jest wręcz przeciwnie: ani merytorczności, ani ogłady. Po prostu jeden wielki wstyd. Szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz blues Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:17 Gościu ty jestes prorokiem czy jasnowidzem? Haręźlak poczyna sobie coraz lepiej jeszcze ci szczęka opadnie za pare miesięcy i odszczekasz swoje słowa, jeśli masz odrobinę honoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 22.02.07, 18:27 he,he.poczyna sobie coraz lepiej? w czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 00:18 A ta "specjalistka" nie odchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40 Re: Haręźlak do dymisji i kubicki też IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 23:10 Kiedy to zrobią? kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daf. Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 13:58 i tak społem Ronowicz i Budzynski oczywiscie z PISu ! rozwalili cząstkowa reforme szkolnictwa w Ziel. gorze ! a płacic bedziemy my ! zielonogórzanie z naszych podatków ! by podciotka pani Ronowicz miała dyrekture , a dzieci jak było mniej tak jest coraz mniej a forse trzeba płacic ! Lobby nauczycielskie w radzie miasta trzyma sie silnie i przejada nasze podatki ! a to zawdzieczamy Budzyskiemu i Ronowicz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczycielka Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 18:25 Jaką to reformę rozwalili? Ten durny pomysł tworzenia zespołów szkół? Tylko im przyklasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.07, 21:32 Miła pani uczytielko. Tkwisz w swoim myśleniu jeszcze w latach rządów ministra oraz wice p. Radzdziwił. Niestety chcąc czy niechcąc muszą radni wespół z Urzędem zabrać się do rozwiązania funkcjonowania oświaty w naszym mieście już czas najwyższy. Zamiast trwonić pieniądze na Zielonogórski Uniwerek jak to robiła dotychczas poronowicz zażądać od nich opracowania koncepcji funkcjonowania oświaty na przyszłe lata. Należy skończyć z działaniami na chybił trafił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 26.02.07, 22:20 Co ty Maraczek bełkoczesz? Czy dla ciebie rozwiązywanie problemów zielonogórskiej oświaty to tworzenie molochów-zespolów jak chciała Haręźalak i osadzanie na stołkach czerownych dyrektorów? Jak tak to wyartykułuj to nareszcie na forum frustracie i się zamknij.Nie wnosisz nic do dyskusji, oprócz jakiejś SLD-owskiej nowomowy i nie odpowiadasz merytorycznie na argumenty.Pogadaj z nauczycielami i rodzicami co sądzą o pomysłach Haręźlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.07, 20:24 Nie napiszę brudny Hary bo daleko mi do. Napiszę Hary. Po treści twojego spotu widać jak daleko nasz system edukacji jest zaniedbany. Czytanie ze zrozumieniem to jest trudne nie tylko dla ciebie. Otóż powtórzę jeszcze raz nie jestem ani czerwony ani czarny. Od wielu lat konsekwentnie proszę włodarzy naszego miasta by poważnie zajęli się funkcjonowaniem oświaty w naszym mieście, nie poprzez likwidację szkół względnie ich łączenie. Pragnę aby dokonano analizy sieci placówek ich jakości kształcenia ( z uwzględnieniem tak zwanego produktu wejścia i wyjścia), sposobami finansowania, prawidłowym z punktu ekonomicznego wykorzystania środków, doborze kadry, współpracy z rodzicami, zajęciami poza lekcjami itd. Wierz jest to skomplikowania materia, dlatego proponuję w to zagadnienie wkomponować możliwości jakie są na Uniwersytecie Zielonogórskim. Widzisz to są konkrety. Dodam, że gra warta świeczki kiedy dowiesz się że około 45% budżetu miasta to oświata. Jeżeli chodzi o fakty to służę. Poronowicz teraz robi larum o małych wynagrodzeniach woźnych, sprzątaczkach, księgowych. Jak była prezydentem to tego nie widziała? Nie zdradzę, że za jej sprawą w jednej ze szkół dyrektor zatrudnił na 0,5 etatu radcę prawnego za 1500 zł o tym pani poronowicz wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń nie produkt Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.07, 17:50 Tak bardzo skomplikowana,że nie możesz tego pojąc.Cale szczęście, że nikt ciebie nie słucha, bo by poszła nasza oswiata na zmarnowanie.Okreslanie ucznia jako produktu mówi co ty jesteś(celowo nie kto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.07, 19:57 Swoim spotem dołączyłeś do grona ludzi nie umiejących czytać ze zrozumieniem. Produkt to wiedza i umiejętności, nie człowiek-uczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zga Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 28.02.07, 20:12 Maraszek-czy masz na mysli szkole, ktora ma certyfikat ISO? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 28.02.07, 20:33 certyfikat ISO? czyli CKUiP.porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.07, 19:04 O jakości szkoły nie świadczą certyfikaty np. można mieć certyfikat na produkcję kół ratunkowych z betonu. Zga proszę czytaj ze zrozumieniem i pisz poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeczny Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:59 Tej Pani już dziękujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 06:52 A może samą zainteresowaną stać na podziękowanie. To byłby ewenement, ale jakże potrzebny.:)Odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 15:52 Na stronie RZG wyczytać można "mądrości" pani A. M. - radnej PO na temat przerostu administarcyjno - obsługowego w G3 i w ogóle o dysproporcjach w tym zakresie na szkolnej mapie miasta. Wypada przypomnieć, że sporo zamieszania w tym zakresie zrobiły łączenia z czasów Domaszki, np. Elektronik + Samochodówka, VII LO + SP 10 i G4. Doprowadziło to do zsumowania niektórych etatów, bo chciano spokoju i unikano redukcji zatrudnienia. Dowiedzieliśmy sie także, że pani Haręźlak zarzadziła kontrolę pod kątem różnic w zatrudnieniu. Mam wrażenie, że z-ca prezydenta ds oświaty i podobno "rewelacyjny" dyrektor powinna wiedzieć o istnieniu arkuszy organizacyjnych, zatwierdzanych każdego roku przez prezydenta. Tam dokładnie jest zapisane ile i jakich etatów ma prawo posiadać dana szkoła. Kontrola jest zbyteczna. Wystarczy poprosic o odpowiednie dane, które w urzędzie się znajdują. Oj, cosik nietęgo z W.H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ec.zgora.pl 07.03.07, 16:26 Ale rozumie Pan(Pani) te nieodparte atrybuty władzy : zesłać kontrolę, niech się boją, niech czapkują, przepraszają, płaszczą się, wychwalają mądrość pani wiceprezydent, wyjaśniają, kajają się. Ileż przyjemności! Ileż to kompleksów można wyleczyć! Idealna terapia. Oby tylko znalazły się w UM osoby na tyle kompetentne aby przetłumaczyć pani wice treść protokołu z kontroli z polskiego na "nasze" no bo jak Pan(Pani) słusznie zauważa "cosik nietęgo z WH". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 16:58 A ta Mrozkowa to w końcu jest z PO czy z SLD,bo widać,że ręka w rękę z Haręźlak współpracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 17:22 Pewnie, że sld.Nie pamiętacie jak listowskiego promowała w wyborach na prezydenta i jak czerwońcom organizowała w III LO spotkania z młodzieżą przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V LO Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 17:45 Mrozek była za utworzeniem zespołów szkół na ul.Kingi i na Oś.Pomorskim tak jak Haręźlakowa.Sojusz SLD-PO w ich wypadku funkcjonuje znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 22:06 Arkusze oczywiście są lecz jak wiesz gościu . zostały opracowane w m-c maju ubiegłego roku przez dyrektorów szkół wcześniej sprawdzone przez "wszystko wiedzącą" naczelnik wydziału infrastruktury p. Plaskowską i zaakceptowane przez byłego "super" prezydenta od spraw oświaty niejakiego Maciusia K. W nich oczywiście powinne znajdować się dane obsady kadry w szkole. Chciałbym zaznaczyć że w arkuszach tych są inne ciekawe informacje. Oczywiście z nieznanych mi z jakich względów arkusze te są chronione przed rodzicami. Oczywiście arkusze swoje a życie swoje. Otóż w gimnazjum nr 3 namaszczona przez byłą prezydent ronowicz dyrektorka zatrudniła na 1/2 etatu prawnika. O innych osobach z rodziny byłego kuratora R na stanowiskach w administracji nie wspomnę. I co to jest w porządku. Dyrektorzy w szkołach działają jak udzielni książęta z nikim się nie liczą i według nich rodzice to zło konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 07:04 Maraczek, czyatjąc Twoje wypociny można dojść do jednego wniosku: jesteś zgorzkniałym frustratem. Być może pracujesz nawet jako dyrcio w jednej ze szkół, a to byłoby brzydkie, gdybyś oceniał swoje koleżanki i kolegów dyrektorów w taki sposób. Pewnie nie wszyscy są wzorowi, ale ogólnie mamy dobrych dyrektorów. Kokosów nie zarabiają, a roboty nie trzeba im zazdrościć. Jeżeli zaś dysponujesz dowodami, że dyrektorzy bez zgody UM mnożą stanowiska obsługi i administracji, to daj znać Haręźlak - szybciej skończy kontrole. Bywaj, Frustracie. Mam nadzieję, że odejdziesz na wcześniejszą ememryturę, bo dzieci z Tobą muszą mieć horror... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 20:18 Mrozkowa, to inny temat. Wcale nie mniej interesujący. O poglądach politycznych (czy nawykach) tej osoby nie chcę dyskutować, ale jak mnie pamięć nie myli lansowała się już i z SLD, i z PSL, a ostatnio rzeczywiście z PO. Szkoda, że Platforma przygarnia takich farbowańców i czyni z nich swoich głównych doradców (za taką w kampanii Bukiewicz uchodziła Mrozek). To kobieta zagubiona, zgorzkniała, ale - jak się jej wydaje - wszechwiedząca. Paranoja, kogo wybraliśmy w tych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:36 Mrozkową pamiętam jako dyrektorkę III LO.Nudne spotkania z rodzicami i przydługawe drętwe mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kumak13 Re: Haręźlak do dymisji 18.03.07, 13:36 Analizujac zatrudnienie administracji mrozkowa powinna zwrócic uwagę, że kozlowskiego zwolniono na etacie zastępcy dyrektora LO 1 z realizacji pensum dydaktycznego. Takie zwolnienia z relizacji zajęc dydaktycznych przysługują dyrektorom szkół.Kto za takie extra ulgi dla niego płaci i z jakich pieniędzy? Kto takiej ulgi udzielił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 12.04.07, 20:14 No cóz, dyskusja ucichła. Pani wiceprezydent rychło zajmie się sprawą nowego basenu i hali sportowej. Znów będzie o czym pisać na forum he, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 19:44 Ta pani właściwie juz tylko to ma do zaoferowania: "nudne i przydługawe mowy". Trafnie to ujęto. Brawo. III LO wreszcie oddycha samodzielnie. To chyba jedyny przykład na korzystne dla pacjenta odłączenie "respiratora":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: '' Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.07, 17:22 to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.07, 21:00 Prezesem PiS w Koninie boj 2007-03-05, ostatnia aktualizacja 2007-03-05 20:19 Tylko dzięki korzystnemu regulaminowi zjazdu poseł Witold Czarnecki został prezesem PiS w okręgu konińsko-gnieźnieńskim Czarnecki pochodzi z Zielonej Góry. Kilka lat temu został ustanowiony przez Jarosława Kaczyńskiego pełnomocnikiem PiS w Wielkopolsce, a w ostatnich wyborach do Sejmu zdobył mandat z okręgu kalisko-leszczyńskiego. W minioną sobotę Czarnecki walczył o fotel prezesa PiS w okręgu konińsko-gnieźnieńskim. I choć był jedynym kandydatem, miał spore problemy. W pierwszym głosowaniu nie uzyskał bowiem wymaganej większości - dostał ledwie 90 głosów za, aż 116 delegatów było przeciwnych. Po ogłoszeniu tych wyników większość delegatów - opuściła salę, uznając, że Czarneckiego nie wybrano na szefa partii. - Potraktowano posła Czarneckiego jak "spadochroniarza", który stąd nie pochodzi - opowiada jeden z uczestników zjazdu. Niespodziewanie jednak doszło do drugiej tury głosowania, w której udział wzięło zaledwie 88 delegatów. Możliwość taką dopuszczał statut PiS oraz regulamin zjazdu, który umożliwia w sytuacjach szczególnych obniżenie kworum nawet do 25 proc. Tym razem Czarneckiego poparło 59 delegatów i został prezesem. Według posła Adama Hofmana, Czarnecki zdobył "bezpieczną większość". Zastępcami Czarneckiego zostali posłowie Adam Hofman i Zbigniew Dolata. W niedzielę wybory szefa PiS odbyły się także okręgu pilskim. Wygrał poseł Maks Kraczkowski. Jego zastępcą Jacek Ciechanowski. Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 21:21 i co ten kur... wpis ela ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś