Dodaj do ulubionych

Haręźlak do dymisji

17.02.07, 23:01
Za tem bałagan i niekompetencję powinna ponieśc odpowiedzialnośc.Przyda jej
się zmiana(tak chce innym robi zmiany), a w urzędzie będzie wreszcie tak
oczekiwana reorganizacja.
Obserwuj wątek
    • Gość: pytacz Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 17.02.07, 23:18
      A kto to jest Haręźlak, bo nie kumam?
    • Gość: ZNP Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 06:46
      Słaba jest ta Haręźlak,jak zresztą cała ekipa czerwonego Janusza.PiS-oiry
      położyły ją medialnie na łopatki.Nie mogę zrozumieć dlaczego komuchy nie
      pozostawili na stanowisku Kozłowskiego lub nie starali się aby PiS oddelegował
      tam Budzińskiego.Przecież to różnica kiku poziomów,a i prawicy niezręcznie
      byłoby ich atakować.Ale to trzeba myśleć,a towarzysz Stabrowski już nie w
      takiej formie jak kiedyś.
      • Gość: Zeniu Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 08:33
        a rozumiesz dlaczego ministrem spraw zagranicznych nie jest Cimoszewicz tylko
        jakaś nieznana pani ?
      • Gość: go Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 18:46
        Groma ma rację że powinna ta niedostateczna wice już odejśc.Koziołek chciał
        zostac z byle kim, ale byc dalej zastępcą. Ale czy prawica by go wówczas nie
        atakowała?
      • Gość: daf. Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:36
        ZNP ? powiadasz PIS , to najsłapsza ekipa w radzie miasta !! kto tam jest ?
        babcia kiepska ! budzik fartowny [ 48 głosów cztery lata temu w wyborach do
        rady miasta ] drozdzik frajerski [ dał sie zlapac jak frajer ] bufetowa
        kwiaciara [zamilcze miłosiernie ] i szczurek wice prezydent [ dała sie poznac
        po wzieciu nagrody 10 tys. zl to cała ekipa ,Ani jedne dobrej osoby . wstyd .
        • Gość: Upi Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 27.02.07, 18:02
          Najsłabsza ekipa powiadasz? To kto jest mocny? SLD? Trepy i milicjanci.
    • Gość: Jarys Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 09:17
      Juz tak nie przechwalajcie tego Budzyńskiego, bo mu sodowa do głowy wpada. Ma on
      juz pewną rutynę jako radny , krytykant i to wszystko.
      • Gość: marek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 10:54
        krytykant? nie sądzę. trudno żeby ktoś chwalił Haręźlak.chaotyczne ruchy. zero
        koncepcji.
    • Gość: Mario-Bros Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 14:11
      Do dymisji? Czas najwyższy.Skąd ją SLD wytrzasneło to nie wiem.
    • Gość: CHYNOWIANIN Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 14:54
      To są zasoby kadrowe z dziedziny oświaty pułkownika Markiewicza, doradcy
      Czerwonego Janusza. Nawet to samo słownictwo.Szkoła podstawowa na Chynowie była
      4 lata jedną z najgorszych szkół podstawowych w ZG pod wzgłędem wyników
      egzaminów końcowych.Ronowicz ostro się za nią wzięła,wymagając poprawy efektów
      kształcenia.Żale, że ma się wziąc do roboty wypłakiwała Hareźlakowa sldowcom, w
      tym pułkownikowi.Spodziewając się, że z tam tego okręgu wystartuje Ronowicz
      także na radną w następnej kadencji próbowali organizowac w czasie jej kadencji
      awanturnicze spotkania z mieszkańcami sciągając na nie rózne typy czerwonych
      mlodzieżówek. Ponieśli klęskę. Mieszkańcy Chynowa nie dali się zmanipulowac.
      po tym bałaganie, który teraz W OŚWIACIE z Kubickim zrobiła DO ODWOŁANIA!!!!
      • Gość: Anka Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:59
        widziałam Haręźlakową w sobotę na zakupach w Cerfurze.Wstyd mi było ,wyglądała
        jakby przyjechała gdzieś z Sudoł.Kiepsko ubrana,kiepskie poruszanie się,a
        najgorsze to były buty na podeszwach tych szpilek podklejone były duże białe
        kartki pewnie jeszcze z ceną.Jak na prezydenta miasta to wstyd.Kartki te
        odkleja się zaraz po zakupie butów.,lub po odbiorze od szewca.,bo tam też takie
        duże naklejają. Zresztą co tu gdybać.Wejść wystarczy na stronę urzędu
        miasta .Tam są zdjęcia z 14 lutego z uroczystości pod Pomnikiem.Ten kusy
        płaszczyk w niemodną krateczkę ,mocno podwiązany w pasie to ochyda.I tyle.
        • Gość: Bronky Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:01
          I tak lepiej wygląda Harężlak niż to szkaradztwo Ronowicz i jej straszna
          sukienka!Zresztą zawsze się kiepsko ubierała R.i niechlujnie!!!
      • Gość: ole Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:02
        te chynowianin , ty jestes manipulator popapraniec prawicy , Kubicki wygrał w
        chynowie , a tobie pozostało plucie z ukrycia [ ze złosci idz trawe gryz ]
      • Gość: z Chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.centertel.pl 27.02.07, 13:29
        Jesli ty jestes z Chynowa to lepiej juz dzis sie spakuj i spie..j bo cie
        psami poszczujemy. Debil niewiadomo skąd to ty
    • Gość: rio Re:Sekretarz Miasta do dymisji? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 20:30
      29 stycznia ukazało się na stronie internetowej miasta ogłoszenie o naborze na
      stanowisko naczelnika wydziału kontroli i audytu.Dokumenty należało skladac do
      12 lutego. Nic by nie bylo w tym dziwnego gdyby to stanowiko było wolne. A nie
      jest . Pod kogo jest ono szykowane? Kogo próbuje się wysiudac z pracy? A może
      na siłę załatwia się komuś lub ktoś świadczenia zusowskie?Dlaczego sekretarz
      ogłosiła konkurs na stanowisko, które jest zajęte?
      • Gość: q2 Re:Sekretarz Miasta do dymisji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 05:37
        Bo jest przekonana o swojej omnipotencji. Pierwsza hamulcowa, i do tego jest
        niereformowalna.
    • Gość: keep-er Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 21:17
      Haręźlak i Markiewicz? To te dwa machery od kondoniastej sali gimnastycznej na
      Chynowie? Jeśli tak to poracha.
    • Gość: tyczkarz Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 21:59
      Na początku kadencji Haręźlak twierdziła, że z Kozłowskim poradzi sobie bez
      problemu (przeskoczy poprzeczkę przez niego ustawioną). Póki co ciągle trenuje,
      ale z kiepskimi trenerami, wiec i efekty mierne - pod poprzeczką). Nie rokuję
      zmian na lepsze, bo niektórzy...
    • Gość: zielek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 09:57
      Jeszcze raz powinna skończyc nauczanie początkowe.
    • Gość: uczeń Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:27
      he,he znana czerwona ekipa.Haręźlak,dyr gimnazjum nr 6 Dalecki,dyr gimnazjum nr
      2 Gaweł i Luch dyr SP 18.A mentorem był Domaszewicz
      • Gość: ligis Re: Haręźlak-dobry pomysł ze szkołami IP: *.ztpnet.pl 19.02.07, 17:10
        Uważam,że połączenie niektórych szkół ma sens. G 8 i SP 21 na Pomorskim
        chociażby./Jeden budynek/. Dwie dyrekcje /4 osoby/, 2 księgowe, wspólna
        stołówka,sala gimnastyczne,boiska-to wszystko wspólne a niby osobne. Podatnicy
        utrzymują finansowo oba "twory ",a urzędnicy na siłę próbują nam wmówic,że
        inaczej się nie da. W szkole SP21 ciagle brak pieniędzy, na okna, na drzwi, na
        zajęcia pozalekcyjne dla dzieci,pieniędzy szuka się oczywiście u rodziców /a
        jakże!/.
        A rozwiązanie wg pani Harężlak jest. Połączyć szkoły,zwolnić etaty-
        podwójne.Oszczędnosci jak sie może okazać byłyby olbrzymie.

• Gość: wiosna oj ludzie ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:27
          Skąd w was tyle jadu i zawisci- przyklejacie etykiety jak leci... Ci z lewej
          strony są "be", a ci z prawej są "cacy"?? Obudźcię się- swiat nie jest czarno-
          biały. Widzę, że tu nagonka na maxa na p. Haręźlak, dajcie kobiecie troche
          podziałać, niech się zaaklimatyzuje i zacznie powoli realizowac swoje
          koncepcje- nie jest latwo dogodzic wszystkim. Zawsze znajda sie frustraci,
          ktorym przyjemnosc sprawi bezzasadna krytyka na forum internetowym. Jest to
          objaw zwyklego tchorzostwa. Trzeba miec odwage by podejmowac ponadprzecietne
          wyzwania i robic to w co sie wierzy. Dlatego Pani Prezydent życzę dużo siły i
          wytrwałości
        • Gość: ele. Re: Haręźlak-dobry pomysł ze szkołami IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:12
          tez tak mysle jak gosc ligis. duza szkoła to zbudowali mur przez srodek
          korytarza i 2 dyrekcje zrobili ! śmieszne to jak by nie mozna było jednego
          dyrektora ? ! lobby nauczycielskie ostro broni sie w radzie i ukatrupią kazdą
          sesowną propozycje a płaca mieszkancy ! Budzyski i Ronowicz beda bronic
          swojich przydupasów jak niepodległosci ! żaden sesowny projekt nie
          przejdzie ! .Widze ze znowu mamy stracone lata przez takich jak Budzyski i
          Ronowicz ! , jakim cudem PO jest z nimi ? sam nie pojmuje !
      • Gość: Gocha Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 17:46
        Od Daleckiego wara.
        Gdyby każy z dyrektorów robił dla swojej szkoły tyle co on dla "szóstki", ze
        szkolnictwem w Zielonej nie byłoby źle.
        Drogi uczniu, weź się lepiej do nauki, zamiast szkalować dobrego fachowca.
        • Gość: kumak Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 18:16
          No i co z tego to były SB i tyle
          • Gość: dyro Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 18:21
            Mierny, bierny ale wierny to wszystko co prezentuje ta pani i te tępe słowo
            przypomina mi to JW 15-17 za Markiewicza w Czerwińsku wiele lat temu to trep
            nad trepy
            • kumak13 Re: Haręźlak do dymisji 21.02.07, 20:51
              Harcząca spękała po Komisji Oświaty.
              ps
              Czy prawdą jest że juz Kaliszuk szykuje sobie nowe miejsce pracy? Brak zaufania
              czerwonego Janusza do takiego pracownika?
          • Gość: kumak Re: Haręźlak do dymisji IP: 212.109.148.* 21.02.07, 20:20
            Panie nauczyciel ja o pracę się nie boję i twierdzę że obeca pani od oświaty
            jest miernym administratorem bez koncepcji i własnego zdania nie ma krengosłupa
            moralnego
            • Gość: były nauczyciel z Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 22.02.07, 14:38
              Pani Haręźlak nie posiada podstawowych kompetencji w zakresie zarządzania, nie
              orientuje się w administracyjnej właściwości organów, nie potrafi czytać aktów
              prawnych, nie ma pojęcia o zarządzaniu projektami, nie wspomnę o znajomości
              języka obcego chociaż na poziomie komunikatywnym.
              Zna się natomiast na nauczaniu początkowym i tylko na tym. Jest lojalna wobec
              SLD (towarzysze Teichert,Domaszewicz). Będzie ślepym narzędziem w rękach SLD,
              zwłaszcza jeśli chodzi o usuwanie niewygodnych dyrektorów szkół i naucycieli.
              Były nauczyciel z Chynowa
              • Gość: ania Re: Haręźlak do dymisji IP: *.centertel.pl 27.02.07, 13:07
                Skąd wy bierzecie takie teksty. Czy wy w ogóle wiecie o kim piszecie...jak
                można tak obrazac człowieka!Co takiego chciała zrobic Haręźlak? Połączyć
                szkoły! To dobry pomysł a wy ....brak mi słów!!!!!
                • Gość: były nauczyciel z Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ec.zgora.pl 01.03.07, 08:34
                  Pani Aniu, nie jest tajemnicą,że Pani Haręźlak zarządza w standardzie warsztatu
                  ślusarskiego.Odnosi się do personelu szkoły jak czeladnik do uczącego się
                  zawodu a nieprzygotowane logistycznie, projektowo i budżetowo pomysły oraz
                  wykorzystywanie nauczyciela dla łatania przysłowiowych dziur i braków jest jej
                  sposobem na pracę.Inni mają się napracować, wyłożyć własne pieniądze, tracić
                  prywatny czas natomiast ona robi karierę żerując na wysiłku tych osób. Nie
                  wspomnę już o nie dotrzymywaniu zobowiązań kodeksowych...no ale już wspominałem
                  powyżej o braku umiejętności czytania przepisów przez panią Hareźlak.
              • Gość: nauczyciel Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:53
                a Ty na czym się znasz, nawet na Chynowie nie dałeś sobie rady, ile razy
                zmieniałeś pracę?Co, może wszędzie Cię nie doceniali? Umiesz tylko krytykować bo
                nic nie potrafisz a zawsze chciałeś być na piedestale
                • Gość: były nauczyciel z Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ec.zgora.pl 01.03.07, 09:02
                  Proszę mnie nie wynosić na piedestał bowiem to nie ja jestem bohaterem
                  kometowanego artykułu. Występuje tu brak merytorycznej,pozbawionej emocji
                  dyskusji tak bardzo charakterystyczny dla stylu zarządzania Pani Haręźlak.
                  Do wiadomości uczestników niniejszegp forum podam, że pracuję od 3 lat w znanym
                  koncernie międzynarodowym,gdzie pracodawca nie tylko dotrzymuje zobowiązań
                  kodeksowych ale regularnie i godnie wynagradza, nie wspomnę o zabezpieczeniu
                  socjalnym i inwestowaniu w kwalifikacje. Pani H. miałaby się naprawdę od kogo
                  uczyć.
              • Gość: rodzic z chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:56
                jeżeli myślisz że jesteś anonimowy to się mylisz -my rodzice dobrze wiemy kto
                odszedł ostatnio z tej szkoły -jakoś za tobą nie płaczemy, przechwalasz się
                gdzie pracujesz - może cię jeszcze nie znają a może ty znalazłeś swoje miejsce
                jeżeli pracujesz tak jak to robiłeś w szkole to tylko współczuć twojemu obecnemu
                pracodawcy - piszesz ze pani H. się nie zna na swojej pracy - ja mogę powiedzieć
                dokładnie to samo o tobie jak uczyłeś nasze dzieci
                • Gość: były nauczyciel Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 04.03.07, 18:53
                  Kolejny brak konsekwencji, to nie ja jestem bohaterem artykułu tylko pani H. Co
                  czytelników obchodzą opinie na temat byłych czy obecnych nauczycieli
                  chynowskiej szkoły? Może napiszesz coś na temat bohaterki artykułu anonimowy
                  (he,he) rodzicu z Chynowa?
                  • Gość: rodzic z Chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:06
                    jeżeli piszesz o braku konsekwencji to kogo obchodzi gdzie pracujesz i jaki
                    jesteś wspaniały anonimowy nauczycielu he he
                  • Gość: rodzic z Chynowa Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:19
                    a wracając do tematu, czy pan były nauczyciel (he he) widział w jakim stanie
                    była nasza szkoła jak obejmowała funkcję dyrektora pani H. a jak wygląda teraz
                    ile szkół w Zielonej Górze rozwinęło sie w podobnym stopniu? no jeżeli ktoś kto
                    ponoć nie potrafi zarządzać zrobił coś takiego to tylko tacy powinni zostać
                    dyrektorami szkół. hi hi
                    • mm12300 Re: Haręźlak do dymisji -CHYNÓW GÓRA 22.03.07, 13:04
                      Chynowska szkoła jest jedną z najlepszych w mieście, a Ci co dziecie do niej
                      nie chodzą poprostu zazdroszą. Każdy wie jak zrobić lepiej to czemu nic nie
                      robi, tylo komenuje wrogo - tak jest najprościej. Swiat byłby piękny jakby
                      wszyscydziałali i tylo dobrze, bez krzywdy drugiego. Ach!
          • Gość: kumak Re: Haręźlak do dymisji IP: 212.109.148.* 21.02.07, 20:20
            Panie nauczyciel ja o pracę się nie boję i twierdzę że obeca pani od oświaty
            jest miernym administratorem bez koncepcji i własnego zdania nie ma krengosłupa
            moralnego
        • Gość: G-& Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:25
          Dalecki? Były funkcjonariusz MSW? Dyrektorem?
    • Gość: hahahaha Re:Czekamy na dymisję harczacej IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 00:17
      Co czerwony Janusz ma problemy z decyzyjnoscią?
    • Gość: namiocik Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 19:37
      Pani Prezydent,
      Wizja oświaty w naszym mieście nie może być zasłonięta plandeką namiotu. Nie
      wszsytko, co wydaje się proste tam "na dole" - czytaj "pod plandeką" jest
      proste widziane z ratusza. Szkoda, że co cztery lata musimy przeżywać
      szamotaninę wokół oświaty. Szkoły potrzebują spokoju i fachowej ręki.
      Ani spokoju, ani - przepraszam - fachowej ręki obecnie nie mają...
      • Gość: nauczyciel Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 20.02.07, 20:11
        A ja wiem kto to jest kumak! To było łatwo odkryć po tym jadzie, który tu się
        rozlewa. W większosci piszą pracownicy, którzy boją się o pracę w pewnym
        wydziale Urzędu Miasta. Cas najwyzszy na konkurs naczelnika wydziału edukacji.
        Pani prezydent ta cała nagonka jest po to, aby pani nie zwolnila dyrektor
        gimnazjum nr3. Niech pani działa nadal i niech się pani nie boi "byłej", Ona
        już jest tylko była i coraz więcej się o niej dowiadujemy! Kumak ostrzegam!
      • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 21:18
        Już to widziałem? kiedy oświatą zawiadywał koziołeczek vel ksywa narcyz. Ten to
        tylko likwidował. W tej likwidacji tak się zagalopował, że teraz okazuje się
        trzeba reaktywować przedszkola. Oczywiście prawdą jest że w naszym mieście nikt
        nie podjął się debaty na temat organizacji oświaty począwszy od żłobków a na
        liceach skończywszy. Co mamy z uniwersytetu w tej sytuacji. Oświata jest chora
        panowie Budziński i Kamiński nie mają pomysłu na rozwiązanie problemów. Panowie
        wysilcie się jeżeli jesteście tacy dobrzy jak mniemacie o sobie.
        • Gość: UM Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 21.02.07, 00:49
          Ty! Maraczek! A Ty się czasami Haręźlak nie nazywasz?
    • Gość: Stary Komuch Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:30
      Głosowałem na pana Kubickiego bo młody i myślałem że odsunie starych kolegów.
      Ale jak widac doradza mu Stabrowski i Listowski a pani prezydent Haręźlak, nic
      ciekawego, żadnej koncepcji ale obawiam sie że pan Kubicki tez zadnej koncepcji
      czy wizji miasta nie ma i dobiera sobie beznadziejnych pomocników. Reszta jego
      zastępców też taka sobie ;(
      • Gość: stary prawicowiec Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:22
        do stargo komucha .głosowałem na babcie kiepska !ale sie zawodłem , doradzala
        babci pani z Małomic [ i takie efekty mierne przez 4 lata] wic.koziołek
        zlikwidował przedszkola. ze wstydu sie spaliłem
    • Gość: tak Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:12
      Zgadzam sie w 100%. Wszyscy słabi, szkoda miasta.:(
      • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.07, 20:45
        A niby poprzednia ekipa poronowicz to byli herosi supermeny barczak, lewi
        sztraus koziołeczek. Nie rozśmieszajcie mnie.
        • Gość: D-y-s-a-n Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 21.02.07, 20:53
          Argumenty czerwony Maraczku,argumenty głupcze!
          • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.07, 21:47
            D-y-s-a-n napiszę krótko. Kiedy brak jest argumentów zaczynają się obelgi i
            inwektywy to do Ciebie. Koziołek nie powiem elegancik i co z tego? chciał
            nagminnie zlikwidować szkoły G7, G3. Jedynie udało mu się zlikwidować
            przedszkole. Teraz jego kumpel radny Budzik wspaniałomyślnie chce wybudować
            przedszkole na osiedlu zastalowskim. Nie trzeba było wcześniej o tym pomyśleć. W
            G3 Koziołek wprowadził nową dyrektor, która sobie nie radzi w zarządzaniu-
            „porażka”. Wyniki testu z egzaminów klas III są żenujące- miało być lepiej
            wyszło jak zwykle byle jak. Bartczak człowiek KSM elegancik i co z tego? nic nie
            robił w tamtym czasie co by mu przysporzyło „poklasku”. Pod dywanem jego
            gabinetu odnajdujemy coraz to nowe dziwne rzeczy ( np. finanse cmentarza).
            Odnosnie Levi sztrausa to jeżeli jesteś bacznym obserwatorem życia miasta to
            przemieszczając się po mieście natykasz się na jego radosną twórczość np.
            carfour sposób przeprowadzenia remontów dróg np. ul. Wyspiańskiego 3-maja,
            Długa, Dąbrówki itp.
            • Gość: Sraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 22.02.07, 23:10
              Czerwony kmiocie Maraczku! A co twój bóg Kubicki i jego zastępcy dotychczas
              zrobili? NIC!!!
              • Gość: uczń Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.07, 17:10
                Za nieudacznctwo wickowej ciągle nie ma dymisji!
              • Gość: ele. Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 14:24
                sraczek ! traci nerwy ? chłopku prawicowy trzymaj fason !
            • Gość: Logic Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 23.02.07, 20:41
              Ten Maraczek to rzeczywiście chyba ktoś z ekipy Harężlak lub Kubickiego.To
              przecież Ronowicz wpisała do budżetu pieniadze na przedszkole na
              Os.Zastalowskim,a zlikwidowane przedszkola dały nabór dla pozostałych
              placówek.Egzaminów w G3 jeszcze nie było,bo nie było ich w żadnym z
              gimnzjów.Remonty owszem ślimaczyły się, ale wskaż remonty
              Kubickiego.Koleś,jesteś tubą czerwonych, bez żadnych merytorycznych argumentów.
              • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.07, 22:40
                Logic myślisz że jeśli wpiszesz sobie logic w nicu to wszystko co napiszesz
                będzie logiczne, nic bardziej błędnego. Pragnę Ciebie zapewnić, że wisi mi jak
                funt kitu Kubicki i jego ekipa. Dla mnie podobnie jak u Pawlaka ludzie dzielą
                się na mądrych lub głupich. Dlatego czy ci się nie podoba o nonsensach będę
                pisał. Pragnę wskazać że przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji trzeba pomyśleć.
                To że Ronowicz zaplanowała budowę przedszkola to tylko efekt braku jej i
                koziołka myślenia na przyszłość. To też sygnał, że działania swoje opierała na
                nierzetelnych informacjach przedstawianych jej przez nierobów z UM. Na te tematy
                organizacji i zarządzania można wiele. Lecz forum nie jest do tego. Wiesz żaden
                uniwersytet nie zastąpi dobrej szkoły podstawowej.
              • Gość: antymaraczek:) Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 09:32
                Popieram głos! ten Maraczek sam nie wie, co pisze, a jeśli wie i pisze o tym,
                co wie, to dowód, że "nic nie wie". Takich nazywam krótko: głupio - madry i
                odstawiam poza margines. Można dyskutować, ale nie z bredzącymi...:)
                • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 10:27
                  Kiedy brak argumentów zaczynają się inwektywy. W szkołach o Boże nie uczą logiki
                  i to jest smutne. To oczywiście do antymaraczka.
                  • Gość: Logic Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 24.02.07, 12:13
                    A może tak Maraczek ustosunkujesz sie merytorycznie do mojej wcześniejszej
                    wypowiedzi.Zarzucasz inny brak argumentacji, ale na moje argumenty nie
                    odpowiedziałeś.
                    • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.07, 13:27
                      Z Twojego spotu widać ile jeszcze trzeba zrobić w szkołach. Czytanie ze
                      zrozumieniem jest naprawdę trudne. Jeszcze raz powtórzę za poronowicz np.
                      potrzeba było likwidacji dwóch przedszkoli w 2004r, aby potem wspaniałomyślnie
                      naprawiając swój błąd zaplanować w budżecie w roku 2007 na budowę nowego. Jak
                      myślisz prezydent razem z świtą urzędników winien myśleć perspektywicznie czy
                      też jego działania powinne opierać się na działaniach doraźnych.
                      • Gość: do Maraczka Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.07, 08:20
                        Mniej żółci, Forumowiczu (Forumowiczko). W poprzedniej kadencji nie
                        zlikwidowano przedszkola na os. Zastalowskim. Wpisano tę budowę, bo w tamtym
                        rejonie miasta najintensywniej rozwija się budownictwo wielorodzinne i dzieci
                        będzie przybywało. A myślano także perspektywicznie, gdyż zaproponowano budowę
                        obiektu kontenerowego, który za ok. 10 lat możnaby przeniść w ewentualne
                        kolejne "młodsze" miejsce w mieście. Będzie murowane, czyli stałe i duże, a
                        więc kiedyś znowu puste...
                        • Gość: ? Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.07, 20:03
                          Ej, Ty Maraczek, zgrywasz mądralińskiego. Może byś się po ludzku przedstawił?
                          Co masz do ukrycia? Czego się wstydzisz? Przecież wszystko wiesz i na wszsytko
                          masz receptę, do tego wyłącznie genialną. Znam kilku takich i muszę stwierdzić,
                          że szkoda na takie znajomości czasu. Chętnie jednak poznałby i Ciebie, może...
              • Gość: kiki Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 02.03.07, 00:23
                Dziwię się, że nie rozpoznajesz Nesterowicza. Zawsze czuwa i odpisuje na
                wszystkie komentarze dot. ekipy Kubickiego jego homoseksualnej miłości. Chłopak
                wie, że Kubuś jest heteroseksualny ale zaspokaja się poświęceniem i marzeniami.
                • Gość: gejpower Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:09
                  Czyli Maraczek to Nesterowicz? Mniam.Muszę dać sygnał boysom,że świeży towar
                  pojawił sie na forum;)
    • Gość: , Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.07, 21:26
      A i tak wam powiem: Haręźlak nie udźwignie tego stanowiska przez kadencję,
      pomimo tego, że ma możliowść współpracy ze zdecydowanie mądrzejszą radą, niż
      poprzednia ekipa. Czerwoni blokowali niemal każdy ruch. Mam wrażenie, że teraz
      liczą się względy merytoryczne i można dyskutować przed podjęciem ważnych
      decyzji. Można, ale do dyskusji potrzebny jest partner. Merytorycznie
      przygotowany i z pewną chociaż ogładą. Niestety, o pani H. nie można tego
      powiedzieć. Jest wręcz przeciwnie: ani merytorczności, ani ogłady. Po prostu
      jeden wielki wstyd. Szkoda czasu...
      • Gość: luz blues Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:17
        Gościu ty jestes prorokiem czy jasnowidzem?
        Haręźlak poczyna sobie coraz lepiej jeszcze ci szczęka opadnie za pare miesięcy
        i odszczekasz swoje słowa, jeśli masz odrobinę honoru
        • Gość: ??? Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 22.02.07, 18:27
          he,he.poczyna sobie coraz lepiej? w czym?
    • Gość: uczeń Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 00:18
      A ta "specjalistka" nie odchodzi?
    • Gość: 40 Re: Haręźlak do dymisji i kubicki też IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.07, 23:10
      Kiedy to zrobią? kiedy?
    • Gość: daf. Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 13:58
      i tak społem Ronowicz i Budzynski oczywiscie z PISu ! rozwalili cząstkowa
      reforme szkolnictwa w Ziel. gorze ! a płacic bedziemy my ! zielonogórzanie z
      naszych podatków ! by podciotka pani Ronowicz miała dyrekture , a dzieci jak
      było mniej tak jest coraz mniej a forse trzeba płacic ! Lobby nauczycielskie w
      radzie miasta trzyma sie silnie i przejada nasze podatki ! a to zawdzieczamy
      Budzyskiemu i Ronowicz .
      • Gość: Nauczycielka Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 18:25
        Jaką to reformę rozwalili? Ten durny pomysł tworzenia zespołów szkół? Tylko im
        przyklasnąć.
        • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.07, 21:32
          Miła pani uczytielko. Tkwisz w swoim myśleniu jeszcze w latach rządów ministra
          oraz wice p. Radzdziwił. Niestety chcąc czy niechcąc muszą radni wespół z
          Urzędem zabrać się do rozwiązania funkcjonowania oświaty w naszym mieście już
          czas najwyższy. Zamiast trwonić pieniądze na Zielonogórski Uniwerek jak to
          robiła dotychczas poronowicz zażądać od nich opracowania koncepcji
          funkcjonowania oświaty na przyszłe lata. Należy skończyć z działaniami na chybił
          trafił
          • Gość: Hary Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 26.02.07, 22:20
            Co ty Maraczek bełkoczesz? Czy dla ciebie rozwiązywanie problemów
            zielonogórskiej oświaty to tworzenie molochów-zespolów jak chciała Haręźalak i
            osadzanie na stołkach czerownych dyrektorów? Jak tak to wyartykułuj to
            nareszcie na forum frustracie i się zamknij.Nie wnosisz nic do dyskusji, oprócz
            jakiejś SLD-owskiej nowomowy i nie odpowiadasz merytorycznie na
            argumenty.Pogadaj z nauczycielami i rodzicami co sądzą o pomysłach Haręźlak.
            • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.07, 20:24
              Nie napiszę brudny Hary bo daleko mi do. Napiszę Hary. Po treści twojego spotu
              widać jak daleko nasz system edukacji jest zaniedbany. Czytanie ze zrozumieniem
              to jest trudne nie tylko dla ciebie. Otóż powtórzę jeszcze raz nie jestem ani
              czerwony ani czarny. Od wielu lat konsekwentnie proszę włodarzy naszego miasta
              by poważnie zajęli się funkcjonowaniem oświaty w naszym mieście, nie poprzez
              likwidację szkół względnie ich łączenie. Pragnę aby dokonano analizy sieci
              placówek ich jakości kształcenia ( z uwzględnieniem tak zwanego produktu wejścia
              i wyjścia), sposobami finansowania, prawidłowym z punktu ekonomicznego
              wykorzystania środków, doborze kadry, współpracy z rodzicami, zajęciami poza
              lekcjami itd. Wierz jest to skomplikowania materia, dlatego proponuję w to
              zagadnienie wkomponować możliwości jakie są na Uniwersytecie Zielonogórskim.
              Widzisz to są konkrety. Dodam, że gra warta świeczki kiedy dowiesz się że około
              45% budżetu miasta to oświata. Jeżeli chodzi o fakty to służę. Poronowicz teraz
              robi larum o małych wynagrodzeniach woźnych, sprzątaczkach, księgowych. Jak była
              prezydentem to tego nie widziała? Nie zdradzę, że za jej sprawą w jednej ze
              szkół dyrektor zatrudnił na 0,5 etatu radcę prawnego za 1500 zł o tym pani
              poronowicz wiedziała.
              • Gość: uczeń nie produkt Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.07, 17:50
                Tak bardzo skomplikowana,że nie możesz tego pojąc.Cale szczęście, że nikt
                ciebie nie słucha, bo by poszła nasza oswiata na zmarnowanie.Okreslanie ucznia
                jako produktu mówi co ty jesteś(celowo nie kto)
                • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.07, 19:57
                  Swoim spotem dołączyłeś do grona ludzi nie umiejących czytać ze zrozumieniem.
                  Produkt to wiedza i umiejętności, nie człowiek-uczeń.
    • Gość: zga Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 28.02.07, 20:12
      Maraszek-czy masz na mysli szkole, ktora ma certyfikat ISO? :)
      • Gość: były Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 28.02.07, 20:33
        certyfikat ISO? czyli CKUiP.porażka.
      • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.07, 19:04
        O jakości szkoły nie świadczą certyfikaty np. można mieć certyfikat na produkcję
        kół ratunkowych z betonu. Zga proszę czytaj ze zrozumieniem i pisz poprawnie.
    • Gość: grzeczny Re: Haręźlak do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:59
      Tej Pani już dziękujemy...
    • Gość: optymista Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 06:52
      A może samą zainteresowaną stać na podziękowanie. To byłby ewenement, ale jakże
      potrzebny.:)Odwagi!
    • Gość: . Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 15:52
      Na stronie RZG wyczytać można "mądrości" pani A. M. - radnej PO na temat
      przerostu administarcyjno - obsługowego w G3 i w ogóle o dysproporcjach w tym
      zakresie na szkolnej mapie miasta. Wypada przypomnieć, że sporo zamieszania w
      tym zakresie zrobiły łączenia z czasów Domaszki, np. Elektronik + Samochodówka,
      VII LO + SP 10 i G4. Doprowadziło to do zsumowania niektórych etatów, bo
      chciano spokoju i unikano redukcji zatrudnienia.
      Dowiedzieliśmy sie także, że pani Haręźlak zarzadziła kontrolę pod kątem różnic
      w zatrudnieniu. Mam wrażenie, że z-ca prezydenta ds oświaty i
      podobno "rewelacyjny" dyrektor powinna wiedzieć o istnieniu arkuszy
      organizacyjnych, zatwierdzanych każdego roku przez prezydenta. Tam dokładnie
      jest zapisane ile i jakich etatów ma prawo posiadać dana szkoła. Kontrola jest
      zbyteczna. Wystarczy poprosic o odpowiednie dane, które w urzędzie się znajdują.
      Oj, cosik nietęgo z W.H.
      • Gość: pedagog Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ec.zgora.pl 07.03.07, 16:26
        Ale rozumie Pan(Pani) te nieodparte atrybuty władzy : zesłać kontrolę, niech
        się boją, niech czapkują, przepraszają, płaszczą się, wychwalają mądrość pani
        wiceprezydent, wyjaśniają, kajają się. Ileż przyjemności! Ileż to kompleksów
        można wyleczyć! Idealna terapia. Oby tylko znalazły się w UM osoby na tyle
        kompetentne aby przetłumaczyć pani wice treść protokołu z kontroli z polskiego
        na "nasze" no bo jak Pan(Pani) słusznie zauważa "cosik nietęgo z WH".
      • Gość: Mietek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 16:58
        A ta Mrozkowa to w końcu jest z PO czy z SLD,bo widać,że ręka w rękę z Haręźlak
        współpracuje?
        • Gość: zygzak Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 17:22
          Pewnie, że sld.Nie pamiętacie jak listowskiego promowała w wyborach na
          prezydenta i jak czerwońcom organizowała w III LO spotkania z młodzieżą przed
          wyborami?
          • Gość: V LO Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 17:45
            Mrozek była za utworzeniem zespołów szkół na ul.Kingi i na Oś.Pomorskim tak jak
            Haręźlakowa.Sojusz SLD-PO w ich wypadku funkcjonuje znakomicie.
      • Gość: Maraczek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 22:06
        Arkusze oczywiście są lecz jak wiesz gościu . zostały opracowane w m-c maju
        ubiegłego roku przez dyrektorów szkół wcześniej sprawdzone przez "wszystko
        wiedzącą" naczelnik wydziału infrastruktury p. Plaskowską i zaakceptowane przez
        byłego "super" prezydenta od spraw oświaty niejakiego Maciusia K. W nich
        oczywiście powinne znajdować się dane obsady kadry w szkole. Chciałbym
        zaznaczyć że w arkuszach tych są inne ciekawe informacje. Oczywiście z
        nieznanych mi z jakich względów arkusze te są chronione przed rodzicami.
        Oczywiście arkusze swoje a życie swoje. Otóż w gimnazjum nr 3 namaszczona przez
        byłą prezydent ronowicz dyrektorka zatrudniła na 1/2 etatu prawnika. O innych
        osobach z rodziny byłego kuratora R na stanowiskach w administracji nie wspomnę.
        I co to jest w porządku. Dyrektorzy w szkołach działają jak udzielni książęta z
        nikim się nie liczą i według nich rodzice to zło konieczne.
        • Gość: , Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 07:04
          Maraczek, czyatjąc Twoje wypociny można dojść do jednego wniosku: jesteś
          zgorzkniałym frustratem. Być może pracujesz nawet jako dyrcio w jednej ze
          szkół, a to byłoby brzydkie, gdybyś oceniał swoje koleżanki i kolegów
          dyrektorów w taki sposób. Pewnie nie wszyscy są wzorowi, ale ogólnie mamy
          dobrych dyrektorów. Kokosów nie zarabiają, a roboty nie trzeba im zazdrościć.
          Jeżeli zaś dysponujesz dowodami, że dyrektorzy bez zgody UM mnożą stanowiska
          obsługi i administracji, to daj znać Haręźlak - szybciej skończy kontrole.
          Bywaj, Frustracie. Mam nadzieję, że odejdziesz na wcześniejszą ememryturę, bo
          dzieci z Tobą muszą mieć horror...
    • Gość: . Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 20:18
      Mrozkowa, to inny temat. Wcale nie mniej interesujący. O poglądach politycznych
      (czy nawykach) tej osoby nie chcę dyskutować, ale jak mnie pamięć nie myli
      lansowała się już i z SLD, i z PSL, a ostatnio rzeczywiście z PO. Szkoda, że
      Platforma przygarnia takich farbowańców i czyni z nich swoich głównych doradców
      (za taką w kampanii Bukiewicz uchodziła Mrozek). To kobieta zagubiona,
      zgorzkniała, ale - jak się jej wydaje - wszechwiedząca. Paranoja, kogo
      wybraliśmy w tych wyborach...
      • Gość: Tadek Re: Haręźlak do dymisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:36
        Mrozkową pamiętam jako dyrektorkę III LO.Nudne spotkania z rodzicami i
        przydługawe drętwe mowy.
      • kumak13 Re: Haręźlak do dymisji 18.03.07, 13:36
        Analizujac zatrudnienie administracji mrozkowa powinna zwrócic uwagę, że
        kozlowskiego zwolniono na etacie zastępcy dyrektora LO 1 z realizacji pensum
        dydaktycznego. Takie zwolnienia z relizacji zajęc dydaktycznych przysługują
        dyrektorom szkół.Kto za takie extra ulgi dla niego płaci i z jakich pieniędzy?
        Kto takiej ulgi udzielił?
        • Gość: Wicio Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 12.04.07, 20:14
          No cóz, dyskusja ucichła. Pani wiceprezydent rychło zajmie się sprawą nowego
          basenu i hali sportowej. Znów będzie o czym pisać na forum he, he, he...
    • Gość: dobre Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 19:44
      Ta pani właściwie juz tylko to ma do zaoferowania: "nudne i przydługawe mowy".
      Trafnie to ujęto. Brawo. III LO wreszcie oddycha samodzielnie. To chyba jedyny
      przykład na korzystne dla pacjenta odłączenie "respiratora":)
      • Gość: '' Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.07, 17:22
        to prawda
        • Gość: ela Re: Haręźlak do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.07, 21:00
          Prezesem PiS w Koninie
          boj 2007-03-05, ostatnia aktualizacja 2007-03-05 20:19
          Tylko dzięki korzystnemu regulaminowi zjazdu poseł Witold Czarnecki został
          prezesem PiS w okręgu konińsko-gnieźnieńskim
          Czarnecki pochodzi z Zielonej Góry. Kilka lat temu został ustanowiony przez
          Jarosława Kaczyńskiego pełnomocnikiem PiS w Wielkopolsce, a w ostatnich
          wyborach do Sejmu zdobył mandat z okręgu kalisko-leszczyńskiego. W minioną
          sobotę Czarnecki walczył o fotel prezesa PiS w okręgu konińsko-gnieźnieńskim. I
          choć był jedynym kandydatem, miał spore problemy. W pierwszym głosowaniu nie
          uzyskał bowiem wymaganej większości - dostał ledwie 90 głosów za, aż 116
          delegatów było przeciwnych. Po ogłoszeniu tych wyników większość delegatów -
          opuściła salę, uznając, że Czarneckiego nie wybrano na szefa partii. -
          Potraktowano posła Czarneckiego jak "spadochroniarza", który stąd nie pochodzi -
          opowiada jeden z uczestników zjazdu.

Niespodziewanie jednak doszło do drugiej tury głosowania, w której udział
          wzięło zaledwie 88 delegatów. Możliwość taką dopuszczał statut PiS oraz
          regulamin zjazdu, który umożliwia w sytuacjach szczególnych obniżenie kworum
          nawet do 25 proc. Tym razem Czarneckiego poparło 59 delegatów i został
          prezesem. Według posła Adama Hofmana, Czarnecki zdobył "bezpieczną większość".
          Zastępcami Czarneckiego zostali posłowie Adam Hofman i Zbigniew Dolata.

W niedzielę wybory szefa PiS odbyły się także okręgu pilskim. Wygrał poseł Maks
          Kraczkowski. Jego zastępcą Jacek Ciechanowski.

Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum
          • Gość: ? Re: Haręźlak do dymisji IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 21:21
            i co ten kur... wpis ela ma do rzeczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka