mobidick81 06.03.07, 21:03 Ciekaw jestem ile zarabia się w NOMI? Dla przykładu powiem tylko, że w CASTORAMIE zarabia się od 800 zł do 1200 zł. - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gall mamonim hihihihi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:23 anonimowi ?! tutaj? hehehehe dooobreeee studentka - zaklada tipsy kilka razy w miesiacu 500-700 zlotych obrotu z materialami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: zarobki w ZG IP: *.backiel.com.pl 06.03.07, 21:26 proponuje zmywak w UK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gr000by Re: zarobki w ZG 07.03.07, 08:58 firma komputerowa: - handlowiec - 1300 - serwisant - 1500 oczywiscie na papierze najnizsza krajowa + reszta na lewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: zarobki w ZG IP: 193.0.242.* 07.03.07, 10:05 Doradca hipoteczny 1200 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KośTam Re: zarobki w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:03 Wystarczy popytac ile osób które coś wiedzą i umieją chcą wyjechać albo szukają nowej pracy... to wtedy jest odpowiedź. Zarobki są za niskie. Chyba najniższe w kraju jesli chodzi tej wielkości miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: zarobki w ZG IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.06.13, 07:30 dobry doradca hipoteczny, 16tys netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: zarobki w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:10 Firma komputerowa, świeżo upieczony programista - 1200 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: zarobki w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:30 może ktoś chce popracować w cefarmie?jest tam taki ekonom ,co swoją trzódkę wynagradza sowicie 600 zł. /zlecenie -fizyczni/i praca 10 godz./do oporu/,sobota i niedziela również .może nowy prezes tym się zainteresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanka1 Re: zarobki w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:43 A JA UWAŻAM ŻE NOWY PREZES NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA CO SIĘ DZIEJE NA MAGAZYNIE. BO NIBY SKĄD MA WIEDZIEĆ, SKORO OD MOMENTU OBJĘCIA TEGO SZACOWNEGO STANOWISKA NAWET NIE POJAWIŁ SIĘ NA MAGAZYNIE . ANI NAWET NIE POMYŚLAŁ ŻEBY PRZEDSTAWIĆ SIĘ PRACOWNIKOM. CZYLI KOMENTARZ JEST ZBĘDNY. Z POPRZEDNIM PREZESEM BYŁO TO SAMO. INTERESOWAŁY GO ZYSKI, A SYTUACJĘ NA MAGAZYNIE PRZEDSTAWIAŁ MU KIEROWNIK SPEDYCJI, CZYLI ........ NO WŁAŚNIE. TO JEST PO PROSTU ŻENUJĄCE I ŚMIESZNE, ŻEBY TAKA FIRMA JAK CEFARM, MOZNA ŚMIAŁO POWIEDZIEĆ MONOPOLISTA NA RYNKU, TAK TRAKTOWAŁ PRACOWNIKÓW, MÓWIĄC IM PRZY KAŻDEJ OKAZJI, ILU LUDZI STOI POD BRAMĄ NA ICH MIEJSCU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinka Re: zarobki w ZG IP: 80.50.56.* 07.03.07, 14:42 W Castoramie doradcy zarabiają 1200 zł netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programmer Re: zarobki w ZG IP: *.dialog.net.pl 07.03.07, 15:22 1300 brutto, programista C++ Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek.hydraulik 3 tys. na rękę 07.03.07, 18:28 i te gratisy :D :D :D żony albo córki :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: zarobki w ZG 07.03.07, 18:35 bank: -opiekun klienta 1800zł, -analityk 2500zł, duże przedsiębiorstwo energetyczne: specjalista 2500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: zarobki w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:24 ciekawe,który bank tak płaci,900 zł netto to normalka w bankach.wiem to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexella Re: zarobki w ZG IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 20:53 No widzisz, ja też z autopsji;) Jeden z największych banków, ma 3 oddziały w ZG. Myślę tu o pracownikach doświadczonych, z niemałym stażem pracy i oczywiście po studiach. Może powinieneś pogadać ze swoim szefem?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexella PS IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 20:56 Co nie zmienia faktu, że na podobnych stanowiskach bankowcy w takim np Poznaniu, zarabiają znaaacznie więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebank Re: PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:05 i zarabiaja moim kosztem.... prowizja za przelewy internetowe, prowizja za to, za smo, za owo.... a ja potem kroje ich za kafelki, za rurki, srurki i inne duperele hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexella Re: PS IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 21:10 każdy na kimś zarabia... na tym polega obrót kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista obrot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:42 aby obracac trzeba gdzies wlozyc..... wiem na czym polega hmmm.... obrot kapitalu.... ktos napisal wczesniej: .... te gratisy.... zony i corki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRACZ Re: zarobki w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 08:29 Policzmy lekarza z prywatnym gabinetem : przyjmuje po 6 godzin dziennie -12 pacjentów ,kazdy po 80 pln to daje dziennie 1000 pln razy 20 dni daje 20 000 pln -kosztów z 2 tysiące ,podatków WCALE( no symboliczne) daje 18 000 pln plus jakis etacik z 3 000 daje 21 000 netto miesięcznie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe a prawnicy? ile zarabiaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:44 za byle porade 10-15 minut okolo 50-100 złotych za prowadzenie sprawy cywilnej min. 500 zlotych ( 2-3 spotkania w sadzie i w kancelarii) dodatkowo procent od wartosci przedmiotu sporu a faktury wystawiaja niechetnie - to jak oni sie rozliczaja? szara strefa? jakie placa podatki? hehehehe i przede wszystkim komu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: a prawnicy? ile zarabiaja? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 09:33 Prawnicy i lekarze to NAJUCZCIWSI podatnicy w tym kraju - ciekawe czemu tej "uczciwosci" nie chcą dostrzec organy kontroli skarbowej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: a prawnicy? ile zarabiaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:53 nie dostrzegaja bo musza sie leczyc i ktos musi bronic ich interesow dlaczego nie przeszedl pomysl kas fiskalnych dla tych 2 grup zawodowych? placa podatki "inaczej" czy to zadanie dla CBA? czy to za male sprawy? a moze oni tez? organy kontroli skarbowej hehehehe .... do gnebienia fryzjerek i taksowkarzy ale wara od najuczciwszych grup zawodowych w kraju, wara od porfeli learzy i prawnikow chociaz tez mozna ich ladnie skasowac za kafelki, rurki jak ktos zauwazyl ... aha ... i te gratisy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: a prawnicy? ile zarabiaja? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 15:42 Te dwie grupy zawodowe są uczciwe z racji misyjnosci ich zawodu........im niepotrzebne są kasy fiskalne -kasy fiskalne przeznaczone są dla babci klozetowej,kioskarki ,taksówkarza ..........przeciez w kiosku z prasą są OGROMNE obroty -w przeciwienstwie do gabinetu lekarza czy kancelarii prawnika...... Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: zarobki w ZG 08.03.07, 19:35 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i czekam na kolejne.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:02 drobne usługi(nie powiem jakie), działalność jednoosobowa, ok. 5 000 na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: zarobki w ZG 08.03.07, 22:06 xyz Domyślam się jakie to są usługi... kłopot w tym, że nie jestem kobietą, a nawet gdybym był to moje wewnętrzne ja nie pozwoliło by mi na coś takiego. Z jednej strony to rozumiem, a z 2-giej nie do końca mogę objąć to moim "malutkim" umysłem. Może kiedyś będę w stanie w pełni pojąć ten stan rzeczy. Im człowiek starszy tym mądrzejszy, prawda? Oby i w moim przypadku było podobnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: zarobki w ZG 08.03.07, 22:40 To smutne, że sytuacja skłania ludzi do... eh.. współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:45 dlaczego od razu zalozyles, ze te drobne uslugi o ktorych tu mowa to sprzedawanie wlasnego ciala? Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: zarobki w ZG 08.03.07, 23:13 działalność jednoosobowa, drobne usługi, 5000 zł na rękę... hmm... a cóż to może być innego? Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: zarobki w ZG 09.03.07, 00:15 udzielanie korepetycji to raczej nie jest - fakt :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: zarobki w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 07:51 > działalność jednoosobowa, drobne usługi, 5000 zł na rękę... hmm... a cóż to > może być innego? nie wiem co to moze byc. xyz sie nie pochwalil. ale nie uwazam, ze bedac powiedzmy wzietym glazurnikiem, nie mozna zarobic tyle w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 02:21 dopiero teraz przeczytałem wasze reakcje na moją wypowiedź. Żałośni jesteście. Czy pochodzicie z marginesu społecznego, że byle większe pieniądze kojarzą wam się tylko z kur*****m? Jeśli tak, to rozumiem, dlaczego 5000 wydaje wam się sumą niebotyczną.Tak czy siak - żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: zarobki w ZG 09.03.07, 08:59 Hmm.. tak sobie siedzę i zastanawiam się nad tymi usługami. Może faktycznie jestem w błędzie. Wszak nie jestem nieomylny. Rozumiem, że chcesz pozostać anonimowa/y tu na forum, ale możesz rozwiać moje wątpliwośi pisząc do mnie e- maila. Obiecuję pełną dyskrecję. Ps. Ta ciekawość kiedyś mnie zgubi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski dyrektor szkoły IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 06:00 a dokładnie CKUiP ul.Długa 13 ok. 20 000 zł (słownie: dwadzieścia tysięcy zł) pracując ok. a propos, gdzie się podziały oświadczenia majątkowe Miejskich Jednostek Organizacyjnych ze strony Urzędu Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: dyrektor szkoły 09.03.07, 08:56 Ciekawe ile zarabia dyrektor filii banku?:) Hmm.. a rektor UZ? Tak czy siak owe pensje dla zwykłego śmiertelnika są nieosiągalne. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: dyrektor szkoły 09.03.07, 09:54 mobidick81 napisał: > Ciekawe ile zarabia dyrektor filii banku?:) > Hmm.. a rektor UZ? > > Tak czy siak owe pensje dla zwykłego śmiertelnika są nieosiągalne. :/ w kwestii pensji dyrektora oddziału banku mogę cię oświecić;) Jakieś 5 lat temu było to 6000zł + dodatki za udział w sesji rady nadzorczej, osiągnięcia oddziału i inne duperele to jakieś 8000zł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarlett.o-hara jakie 20 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:26 Jakie 20 tys. zł - dyrektor szkoły? Wiem, że zasadnicze wynosi 2090, stażowe do tego zapewne 20% wynagrodzenia zasadniczego, dodatek motywacyjny jakieś 500 zł, dodatek funkcyjny jakieś 700-800 zł, więc nie rozumiem jakie 20 tys. Chyba, że CKUiP nie jest traktowane jak "normalna" szkoła, bo w każdej szkole dyrektor "wychodzi" od stawki nauczyciela dyplomowanego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: jakie 20 tys.? 11.03.07, 21:26 A policjanci zarabiają 1200 netto + dodatek mieszkaniowy 300 = łącznie 1500 zł i każdego dnia narażają siebie i swoje rodziny. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Salony samochodowe IP: *.crowley.pl 09.03.07, 12:23 Sprzedawca: od 1500 do 5000, w zaleznosci od sprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Salony samochodowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 14:06 informatyk/programista 1300 netto pol roku po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Salony samochodowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 14:06 informatyk/programista 1300 netto pol roku po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: Salony samochodowe 09.03.07, 15:38 Hmm.. Ukończyłem marketing i zarządzanie.. nadawał bym się. ;) Nie mniej jednak zatrudniając sprzedawcę salon zapewne zwraca uwagę na prezencję, a ja dość młodo wyglądam. Poza tym jak wszędzie liczy się doświadczenie którego nie posiadam. :/ Jestem zdolny, komunikatywny i chętny do nauki, ale co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: zarobki w ZG IP: 195.85.249.* 09.03.07, 16:42 Bank - 6500 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: zarobki w ZG 09.03.07, 16:57 Nigdy nawet nie marzyłem o takich pieniądzach. Zarobki w wysokości 5000 zł netto, czy też 6500 brutto to dla mnie abstrakcja. Nie mniej jednak dało mi to do myślenia. Widać w Polsce nie wszyscy mają aż tak źle. Hmm.. marzenia, nikt ich nam nie odbierze, ale w starciu z rzeczywistością można tylko się zdołować. :) Wiem, że wielu z was pracowało na to wiele lat i zapewne zasługujecie na godne wynagrodzenie, ale spoglądając na zachód... nic dodać nic ująć i wszyscy wiedzą o co chodzi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:45 Dick, w ZG podobnie jak w "sredniej" Polsce co piąta-szósta osoba zarabia powyżej 5000. Nie licz jednak, że radośnie odpowiedzą na twoje zapytanie o zarobki. Można ich się jednak domyślać: ostatnio spotkałem się z lekarzem, kominiarzem i prawnikiem i zapłaciłem od 40 zł za 15 min. do 150 zł za pół godziny. Znam lekarza który bierze 70 zł za wizytę i przyjmuje ponad 10 osób dziennie. Starczy? Zarobki rzędu 5000 to raczej umiarkowane zarobki wśród tych. którzy wzięli sprawy w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: zarobki w ZG IP: 195.85.249.* 13.03.07, 10:50 Dojście do takiej pensji zajęło mi jakieś 13 lat pracy. Bez pleców, bez żadnych chorych znajomości. Aczkolwiek to jest oczywiście coś za coś. Niezła kasa, stres duży. Bardzo duży. Na zachodzie za tą pracę dostałbym 4 więcej. Wiem bo próbowałem. Ale długo nie wytrzymałem. Inny kraj, inne obyczaje. Mimo wszystko wolę Polskę z całym tym burdelem. Chociaż czasami brakuje mi tej normalności jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista (5lat) Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:08 3700 brutto C++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:12 Hemoroidy w tyłku już zaliczyłeś programisto ? pewnie w tym osmarkanym ADB tak płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:29 Czytam i padam z wrazenia. Tak się składa że potrafię: założyc i uruchomić klimatyzację w aucie i na obiekcie zaprojektować system alarmowy i zamontowac go polakierować auto które wcześniej sam naprawię znam dobrze elektronikę w samochodach umiem polutować miedź oraz posklejać PE i znam się na instacjach c.o. umiem spawać migomatem znam się na budownictwie i na wykonczeniu wnętrz znam się na elektryce i układach inteligentnego domu w odróżnieniu od tych programistów niestety olałem kiedyś temat informatyki gdyż żółw logo i Basic był nudny. Potem było juz za późno na C++ ale postawię serwer WWW i FTP oraz wiem dlaczego system wykłada się sam z siebie:) mam w paluszku budowę samochodu i nie wychodzę z założenia że z tytułem inżyniera muszę siedzieć na tylku w ślicznym garniturku. Mam jedną wadę potrafię wszystko ale do końca nie wiem czym się zająć.W tym miescie próbowałem w branży moto ale po roku doszedłem do wniosku że po diabła mam siedzieć za 1000 zł i starac się dla jednego z ASO skoro nikt tam mnie nie docenia. Byłem na rozmowach w jednej z firm security gdzie facet pytał mnie czy potrafię kosztorysować i znam angielski > powiedziałem że tak ale byłem ubrany w bluzę to zapytał czy mam wstręt do garniturów. Odparłem ze nie i lubię czasem się ubrać. Zaproponował mi na początek 890 zł brutto, po 3 miesiącach miałbym dostać 1200 brutto. Zapytałem czy mam sobie za to kupić krawaty czy garnitury i wyszedłem.MAm jak 70% młodych zawinąc tyłek do UK ? a co z tym krajem ? na morde padnie ? mam 31 lat i nadal szukam drogi w życiu. Nie miałem mentora i kogoś kto prowadziłby za rękę a do wszystkiego doszedłem sam. Niestety po raz wtóry widzę ze moje umiejętności to zbyt malo. Więc nadal poszukuję drogi w życiu. A może tutaj trzeba mieć układy lub rodzinę w SLD ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: zarobki w ZG IP: *.ztpnet.pl 13.03.07, 21:41 przeczytałam to co napisałeś i uważam że skłania to do refleksji ... pozdrawiam i życzę znalezienia satysfakcjonującej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhh Re: zarobki w ZG IP: 217.97.254.* 15.03.07, 10:33 Kurcze, czytam to i sie załamuje. Mój chłopak za tydzień wyjeżdża do Zielonej Góry na stale tam zamieszkać, ogólnie to teraz mieszkamy 50 km od Warszawy. On dostał tam dobra prace, jako koordynator w firmie transportowej ok. 3000 na ręke(ma 24 lata i studiuje zaocznie, 3 lata praktyki w transporcie. Chciałam do niego wyjechać za jakiś czas, ale jak to czytam to już nie wiem co myślec.Ja mam 22 lata pracuje od ponad dwóch i jednocześnie zaocznie studiuje. Tu (okolice warszawy) mam 1450(netto), jestem tzw. pracownikiem administracyjnym, ale szukam innej pracy bo u nas taka pensja to bardzo mało, byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i rozmawialismy o 2000 netto. PS W mojej obecnej pracy pracownik produkcji zarabia od 1300-2000(netto), a w magazynach TESCO szukają pracowników na sile, bo nikt nie chce za trochę ponad 1000 na rękę pracować. Myślałam ze sytuacja na rynku pracy w Zielonej Gorze jest lepsza:( Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieje, że niedługo sytuacja się polepszy. Mieszkacie w ślicznym mieście (byłam kilka razy). Beęzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewna_pani Re: zarobki w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:51 Konsultant w Tow.Ubezp. 500zł brutto (sic!) + prowizja; z litości dla pracujących tam ludzi, nie podam jej firmy; Odpowiedz Link Zgłoś