Dodaj do ulubionych

W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew

07.03.07, 21:22
"Wstępnie urzędnicy biorą pod uwagę trzy możliwe warianty przebiegu drogi.
Jedna z nich to tunel pod parkiem"

a dalej:

"To jest opcja zupełnie nierealna. Budowa tunelu kosztowałaby kilkadziesiąt
milionów euro"

to po co biorą pod uwagę coś, co z góry skreślają?

Swoją drogą tunel w ZG? Hmm, wjazd na krzyzowce Ptasiej i Wyszynskiego - jakos
to by miało sens, ale wyjazd, to gdzie?
Obserwuj wątek
    • czarek82 W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew 07.03.07, 21:29
      I znów ci ekoterrorysci w natarciu! Nic jeszcze nie wiadomo, a ci juz
      uprawiaja propagande zaglady.

Oszczedzajmy wode, gasmy swiatlo, sortujmy smieci ... ale nie wstrzymujmy
      rozwoju naszego kraju.
      • Gość: mm Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:59
        widziałem niedawno satyryczny rysunek dot. doliny rospudy, a napisane było tak:
        Wpuścić Tiry!! Zwierzęta są do jedzenia a nie do patrzenia!! Ale ekolodzy
        bardzo się nudzą więc cała sprawa zaraz będzie rozgloszona! a tak na marginesie
        to w Gorzowie też troche poskrzeczeli w związku z budową drogi przez park
        kopernika, że jakieś ptaszki, pająki czy inne wiewióry! Pogadali popikietowali
        i zapomnieli a droga już prawie gotowa! Więc nie tacy ekolodzy straszni jak się
        wydaje! Pzdr 4 ALL
        • Gość: wa Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 17:06
          najsmieszniejsze ze wieksząć z przeciwników budowy drogi to nie ekolodzy tylko
          mieszkańcy Zielonej Góry, którzy wybrali swoje władze by zapakajały cih
          potrzeby a nie szkodziły.
      • Gość: robert. Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 22:21
        tu kwiatki tam drzewa a w dali wiewiurki , tak gadją popaprance a Jaskułcza i
        jej mieszkabcy giną w oparach smrodu , bo pół miasta musi jedzic Jaskułczą ! a
        jest prosta droga przez park tylko 100 m i droga juz jest poza parkiem !
        RATUJCIE LUDZI Z JASKUŁCZEJ I PTASIEJ !I OGRODOWEJ ! TMA LUDZIE SIE DUSZA a
        peknoduchy tam kwiatki tam wiewiurki ? w zlitujxcie sie nad mieszkancami tych
        ulic pieknoduchy !
        • Gość: Maciey Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 10:16
          Chyba JaskÓłcza - gratuluje
          • Gość: Ciemnogrod Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 13:16
            Betonujcie dalej Zieloną; i wycinajcie wiecej drzew, najpierw racula, potem kolo
            estrady... Noz sie w kieszeni otwiera, jak przegniecie, to po prostu spadam z
            tego miasta, chocby i do niemiec, gdzie potrafia szanowac przyrode przy dziesiec
            razy wiekszej ilosci aut
        • Gość: Niki Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 16:22
          Ja jakoś mieszkam na PTASIEJ I MI WCALE NIE PRZESZKADZA TO żE JEżDżą TAM
          SAMOCHODY, LUDZIE NIE MAJą CO ROBIć, TO WSZYSTKO WYOLBRZYMIAJą!
      • Gość: on Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:49
        totalny idiotyzm... wladze nie potrafia nic innego robic, tylko szkodzic.
        oczywiscie, tak, nie widza innego rozwiazania.. ;/
      • Gość: Niki Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 16:19
        O przepraszam! Ja mieszkam przy tym parku, często tam chodzę. Jedyne miejsce
        gdzie można się spotkać, daleko od dróg, bloków, itd.. Zresztą, dlaczego ma być
        akurat w tym miejscu? Przecież LUBUSKIE słynie z najbardziej zalesnionego terenu
        w Polsce, a ONI chcą nam zabrać park, który jest jedynym w pobliżu! No sorry. Ja
        jestem przeciw, jak będzie trzeba to pojdę protestować! Mi nie chodzi o te
        zwierzątka, roślinki, itd... Tylko o to, żeby w pobliżu było cokolwiek więcej,
        niż droga!
      • Gość: rencista Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:19
        Podczas konfliktu o Rospudę byłem za mieszkańcami Augustowa bo tam ta droga
        faktycznie była potrzebna. W naszym zielonogórskim przypadku też jestem za
        mieszkańcami którzy chcą ocalić piękny park obok amfiteatru, bo ruch w tych
        okolicach jest naprawdę niewielki. Najgorsze, że ktoś łasi sie na forsę i nie
        liczy się z tymi którzy korzystają z tych dobrodziejstw i jeszcze w oczy
        potrafią kłamać, że to dla dobra miasta, dobra mieszkańców, rozwoju a tak
        naprawdę licza, ile koleś może na tym przyciąć.
        Jak można być takim obłudnikiem i okłamywać tych starszych biednych ludzi,
        działkowiczów i całe zielonogórskie rodziny rodziny. Prezydent to se może
        zawsze wsiąść w swą limuzynę i wyskoczyć za miasto, a co zwykli ludzie mają
        zrobić? Ukisić się w tych betonowych pudełkach? Niech lepiej powiedzą, który
        prywaciarz zarobi na budowie, bo wygląda na to, że to oto tylko chodzi.
      • Gość: Maciulka SLDowcy tylko na drogach się znają IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 22:30
        podonbnoi SLDowcy tylko na tym się znają, więc zawsze gdy przejmują władzę to
        robią jedyna rzecz jaką twierdzą że potrafią- wydają kasę na drogi.
      • Gość: Jan Szulgo Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.tpn.ceron.pl 09.03.07, 10:12
        Szlag mnie trafia jak słucham obrońców mieszkańców ulicy Jaskółczej. Znacie
        genezę powstania dwóch bloków przy tej ulicy? Zapewne nie. To wam przybliżę. Za
        nasze /miejskie/ pieniądze wybudowano te bloki o podwyższonym standarcie dla
        byłych prominentów Zielonej Góry Mieszkają tam sami byli dyrektorzy,esbecy i
        członkowie egzekutw partyjnych, w tym były wice wojewoda i dyrektor upadłych
        Zakładów Mięsnych w Przylepie/. Jeżeli komuś się zdaje, że ich czasy się
        skończyły, to popełnia gruby błąd. Oni istnieją i zauważcie jaką mają siłę
        przebicia. Ilu ich tam mieszka? Pięciuset, a może tysiąc, łącznie z
        lukratywnymi domkami wolno stojącymi, właściciele których pochodzą z tej samej
        branży. A osiedle PIASTOWSKIE to około 30 000 mieszkańców. Czyj głos powinien
        zwyciężyć? A czyj zwycięży, czas pokaże. I jeszcze jedno. Remontując ulicę
        Botaniczną, SAN-BUD z włodarzami miasta kosztem zwężenia jezdni pobudowali
        szerokie chodniki i scieżki rowerowe, z punktu ekonomicznego bardzo intratne
        dla kieszeni wykonawcy. Zobaczcie jaki tam tłok rowerów i tłumy przechodniów?.
        Czy ktoś przed budową przeprowadził badania natężenia tego ruchu? A przecięż
        można było zbudować znacznie szerszą jezdnię, a ruch pieszy i rowerowy
        przenieść w miejsce tej tak kontrowersyjnej nowej ulicy, niewielkim kosztem.
        On i tak się tam odbywa, ponieważ znacznie skraca drogę z Piastowskiego do
        ulicy Botanicznej . A stare, zbolałe nogi emerytów, którzy w znaczącej
        przewadze zamieszkują to osiedle, najbardziej to odczuwają. Nie trzeba do
        tego żadnego intelektualnego wysiłku, którego niestety tak niektórym brakuje.
        Moim skromnym zdaniem, to lepsze rozwiązanie tej bulwersującej sprawy. Swoją
        drogą - kiedy doczekamy się rozsądnego planu przestrzennego zagospodarowania
        Zielonej Góry, który na wiele lat wksaże racjonalne kierunki rozbudowy naszego
        pięknego grodu?
      • Gość: adam Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 15:57
        A co ma ta droga z rozwojem nie tylko kraju ale i ZG wspólnego? Chyba raczej z
        rozwojem finansowym właściciela firmy który łasi sie na budowę, kosztem tysięcy
        mieszkańców. Ciekawe ile da w łapę rządzącym, żeby pchneli ten pomysł dalej. I
        co na to dobry menager dobry prezydent?
      • Gość: rob778 Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.uz.zgora.pl 12.03.07, 13:53
        ekoterroryści? chyba niemasz pojęcia co mówisz! Najlepiej to wszystko wyciąć i
        betonem zalać bo rozwój hamuje. Rozwala mnie to!
    • Gość: Staefun Nasyp na wale - kto to wymyślił? IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 22:11
      >Trzecia koncepcja przewiduje stworzenie nasypu w parku. Przejścia dla pieszych
      >miałyby przebiegać pod ziemią.

Genialny pomysł z tym nasypem!
      Park Piastowski położony jest na samiusieńkiej kulminacji Wału
      Zielonogórskiego - za parkiem południowy stok wału ostro schodzi w dół. Pomysł,
      że by w tym miejscu sypać jeszcze nasyp pod drogę zasługuje, moim skromnym
      zdaniem, na miano idiotyzmu roku (co najmniej).
      No, chyba że miłościwie nam panujący rajcy chcą zafundować zielonogórzanom
      crossową skocznię w zastepstwie Aquaparku: rozpędzamy sie z Wyszyńskiego,
      wjeżdżamy na nasyp i leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecimy do Jędrzychowa względnie
      Ochli!
      • Gość: thunder Re: Nasyp na wale - kto to wymyślił? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 22:27
        Mądrze prawisz. Tam tylko droga w wykopie i to dosc sporym a nad nią ze dwie
        kładki dla spacerujących po parku. Zresztą nie wiem czy już na wysokości
        biedronki nie powinna być obniżona.
        W każdym bądź razie PROJEKTOWAĆ, BUDOWAĆ I WALIĆ EKOTERRORYSTÓW!
      • Gość: nie-ekolog Szok IP: *.tpn.ceron.pl 07.03.07, 22:47
        No tak...doczekaliśmy. Kolejny atut zielonki trzeba zaasfaltować. Że niby
        kierowcy będą patrzeć na widoki za oknem. Cóż za wrażliwość.
        Nie można jakiejś drogi zrobić na miejscu rdzewiejącego toru: od 1 maja na
        Jędrzychów? Chociaż drogi jednokierunkowej? Odchodzi niwelacja terenu, można
        dużo zaoszczędzić.
        Ale do rzeczy widzę takie negatywy:
        - Wylot nowej drogi na Botanicznej - super pomysł;) krótko po jej zwężeniu wysepkami
        - Korek od świateł na Ogrodowej do połączenia przedłużonej Wyszyńskiego z
        Botaniczną
        - Kolejna przebudowa Botanicznej
        - Odszkodowania dla działkowców
        - Duży spadek - popis dla wariatów drogowych
        - "niechcące zbaczanie" kierowców w alejki spacerowe
        - Zwiększenie ilości wypadków - młodzież szkolna i starsi ludzie
        - Jeszcze większe korki na skrzyżowaniu Krośnieńska - Wyszyńskiego
        - W dalszej kolejności postawienie osiedla wokół tatrzańskiej i szosa przez Park
        w kierunku Wilkanowa.
        • Gość: to ja. Re: Szok IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:00
          te , nie-ekolog ble ble ble ble tyle z twojego beblania .
          • Gość: re Re: Szok IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 18:09
            Błyśnij czymś więcej...
      • Gość: lili Re: Nasyp na wale - kto to wymyślił? IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:27
        Kto mówi o nasypie. Wogle ten cały pomysł to jedna iwelka głupota. Przecież
        widać, iż forsowany jest na siłe, bo ktoś chce zarobić na budowie. To
        prawdopodonie jakiś bezszczelny szfindel. Wydatek nieuzasadniony żadnymi
        powaznymi przesłankami. Przeciez tam nie ma żadnych korków a wybudowanie trasy
        skróci czas jazdy o zaledwie kilkadziesią sekund. Klasyczny przykład skórki nie
        wartej wyprawki. Głupota albo przemyślany biznes na którym zarobi kilku a
        stracą tysiące. ale tych kilku napewno to nie interesuje.
    • Gość: jup W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 22:47
      "nonsens" kto błysnął inteligencją by tak piękny park piastowski ograbiać z
      drzew i niszczyć, chyba tylko ten kto za szybko zaczął włosy z głowy gubić i
      teraz chce się wyżyć na pięknie flory i fauny!!!
    • Gość: Cien W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 22:48
      I ta edna droga ma niby co zrobic? Rozladowac calu ruch?? To chore!! A moze
      wyremontowac Jaskolcza i jak by byla nowa prosta nawierzchnia to by nikomu nie
      przeszkadzalo. A moze zrobic ja za ulica Zawadzkiego?? Byl by to niezly objazd.
      Warto nad tym pomyslec, tylko komu??
    • Gość: Małgorzata W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 23:36
      W tym Parku były prawie same pomniki przyrody, bezcenne okazy debów
      kilkusetletniczh, ale widziałam, że jakiś czas temu zninęły tabliczki, czyzby
      pod wycinke? To śmieszne te tłumacznie z odciazaniem ruchu, jaki ruch w tej
      mieścinie? korki? gdzie? od czasy przedwyborczych remontów nie widziałam.
      Wydaje się, ze ktoś chce zarobić na budowie bo niema innego sensownego
      wytłumacznia. Zniszczą wszystko park, działki, zeby skócic trasę o 45 sekund,
      to jakis absurd. Albo chytrze wywietrzony interes......
      • Gość: mloda Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 23:51
        Te argumenty o korkach i wielkim ruchuto jakaś sciema. Ludzie nie są głupkami i
        więdzą, że to jakiś zaprzyjaźnionej koleś z firmy budowlanej naszych
        rządzacych, sie czai na nizłą robotę- budowa na wiele milionów. "Inwestycja"
        która z punktu widzenia funkcjonowania miasta nie ma najmniejszego sensu, gdyż
        w Zielonej Górze nie ma korków a skrócenie tej trasy, to tylko minuta mniej
        jazdy samochodem. Szkoda tego pięknego parku, szkoda działek i setek rencistów
        którzy tam spedzają bardzo wiele czasu, to poprostu nie ma sensu. Lecz czasami
        biznesik dla naszych polityków jest ważniejszy. A co na to nasz młody Menager
        prezydent czy ważniejszy, bedzie dla niego przetarg i biznesik jakiegos
        budowlańca, czy zwykli ludzie i ich potrzeby? Odpowiedz w krótce poznamy
        • Gość: KośTam Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:01
          Każde miasto ma swojego wizjonera... w Gorzowie miała być kolej linowa nad
          miastem -w Zielonej Górze tunel he he he - A myślałem, że Pan Prezydent nie ma
          poczucia humoru... a jednak ma... A może tam lochy są planowane w tym tunelu
          dla Rycerzy z Urzędu Miejskiego??? :)
      • Gość: ZIB Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 00:15
        A człowiek to nie jest PRZYRODA ? Spójrz w jakich warunkach mieszkają ludzie na
        JASKółczej !! Może sama tam zamieszksz ? B U D O W A Ć !!!
        • Gość: Maciey Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 10:19
          Mieszkam na Jaskółczej i mimo tego jestem przeciw tej drodze. Jasne, najlepiej
          zabetonowac drzewa bo nie pasuja do koncepcji. Ruch uliczny ruchem ale szkoda mi
          tego parku. Wybor dla wielu trudny, dla mnie nie
          • Gość: ol. Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:08
            Maciej mieszkasz na ? czy przy Jaskółczej ! w co wątpie !!! jak mieszkasz to
            podaj nazwisko ! i numer bloku ! ,a jak nie podasz to nie rób taniochy facet !
            • Gość: Maciey Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.07, 11:30
              ale masz loty... pesel tez podac?
        • Gość: Niki Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 16:23
          Wydbuduj ją sobie w pokoju! Mi jakoś nie przeszkadza nic, a mieszkam na Ptasiej!
      • Gość: al. Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:05
        małgorzata ,sama jestes absurdem , a objazd trwa do 10 minut jak jest ruch .
        Przestancie mieszac bo wam wszystko przeszkadza , tacy z was ludzie
        • Gość: matrek Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 16:07
          ile 10 minut? w 10 minut to ja na chynów zajadę albo pomorskie osiedle. Co za
          beszczelne typy, będą jescze ludziom wciskać, że czarne jest białe a białe
          czarne i że tylko ta droga ocali nasze miasto przed ogromnie dokuczliwymi dwu
          minutowymi korkami. Prawda jest taka, że jest to max 1 minuta dłuzej jazdy, az
          smaic się chce, jak to z dolarami w oczach próbują z ludzi głupków zrobić.
          Co by to było gdyby wszędzie budowano drogi by skrócić jazdę o kikadziesiąt
          sekund?
    • Gość: Bob Budowniczy Budować IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 00:12
      Ludzi, którzy twierdzą, że wystarczy Jaskółczą wyremontować, po prostu bym
      zastrzelił. Nie wiedzą, co mówią. Łatwo Zagłobie było oferować Szwedom Inflanty.
      Łatwo też mieszkańcom innych rejonów ZG oferować remont Jaskółczej.

Ta droga przez park od dawna była w planach - wiem, bo sprawdzałem już 5 lat
      temu. Naokoło są kilometry lasu. Przeprowadzenie drogi w wykopie nie spowoduje
      żadnego uszczerbku. Ludzie na Jaskółczej przez cały dzień wdychają spaliny.
      • Gość: wanda Re: Budować IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 19:09
        A co z naszymi działkami podobno decyzja o likwidacji juz zapadła a z nami nikt
        nie rozmawiał. To skandal!
    • Gość: Jaca Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.gala.net.pl 08.03.07, 00:15
      Cóż, może bym i zapłakał po kilku drzewach, gdyby ten park był w centrum ZG.
      Ale prawda jest taka, że park leży właściwie na skraju miasta i naturalnie
      przechodzi w las, więc miejsca do spacerów na pewno nie zabraknie. Ktoś mówi,
      że zostanie niewielka część "od nowej drogi do amfiteatru" cóż, to kłamstwo,
      zostanie ogromna większość tego parku.
      Znowu pięć drzewek jest ważniejszych od komfortu życia kilkudziesięciu tysięcy
      mieszkańców zachodniej części miasta.
      • Gość: marynarz łódzki Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 00:31
        Kolo, jak to jest zachodnia część miasta to ja jestem chmmm fronczewski, no tak
        kilkadziesiąt tysięcy milinów, którzy mieszkają przy jaskółczej cierpią bardziej
        niż ludzie z Bohaterów Westerplatte.
        Byliście choć raz w życiu na Jaskółczej? Poniemieckie wille, chatki
        nowobogackich i 3 bloki mieszkalne. Na pewno w niedziele więcej ludzi chodzi po
        parku niż mieszka przy Jaskooltcha Street.
        Może by tę zmarnowaną kasę na niepotrzebną drogę dołożyć do basenu albo
        przebudować rondo przy McDonaldzie albo Duchu?
    • Gość: maciej W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 00:45
      co na tunel nie ma kasy ?! a w kieszeni jest miejsce na kase ?! znowu paru
      sprzeciwia sie mieszkańcom miasta ! co za radni ! dlaczego żaden nie powiedział
      o tym przedwyborami !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Paul W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.fdk.airbites.pl 08.03.07, 01:02
      Dalej plujcie na ekologów, to drzewa tylko ze zdjęć będziecie znali.
    • Gość: Dora tkzw"ochrona środowiska w ZG działa jak Szyszko:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 02:29
      Pracownicy z tego działu w urzędzie miejskim powini siedzieć w kryminale,
      za wandalizm czyniony w mieście.
      Niejaka pani Krzyk która tam pracuje,
      wiecznie stawia dobro samochodów,kabli ,rur ponad dobro przyrody
      w mieście.
      na pytanie jak się to stało ze zniszczono wszystkie klony
      przy Staszica -udaje że nie wie o co chodzi:).
      A kto wydał decyzje na przycinkę w styczniu 2006 roku ???
      Drzewa szlag trafił bo było za zimno jak je cieli,i było oczywiste
      że padną.Tak też sie stało.
      I za ich błąd zapłaciliśmy sami bo uraczono nas nowymi drzewami kilka tygodni
      temu.Sadzono je tuż przed dużymi mrozami więc wątpię czy sie przyjmą...

Taki urzędas nie ponosi finansowych konsekwencji swojego wandalizmu i
      dlatego jako laicy podejmują decyzje które powinny być powierzane fachowcom,
      a nie takim laikom w dodatku bez cienia szacunku do drzew:((

• sasser.g głupstwa. 08.03.07, 07:26
        ile można mówić o szkodliwości pewnych rozwiązań?
        • Gość: wq Re: głupstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:49
          do oporu, aż dotrze..
    • sceptyk31 W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew 08.03.07, 08:01
      Widać że urzędnicy nie lubia drzew. Najpierw chcieli wycinac las, teraz znowu
      park.
    • Gość: spolegliwy Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 10:38
      Tylko w chorych umusłach mogą rodzićsię pomysły wycinania setek hektarów lasów
      otaczających Zieloną Górę, lub niszczenia parku, który można uzać za pomnik
      przyrody. Babcia o takich mówiła: "módlcie się o zdrowie, bo o rozum zapóżno".
      A swoją drogą, jeżeli dojdzie do tej inwestycji, to przetarg na nią wygra SAN-
      BUD, czo STRABEG, bo tylko dziwnym trafem te dwie firmy wygrawają większość
      przetargów drogowych /nie tylko/. SAN-BUD wybudował swego czasu dom byłemu wice
      prezydentowi . Ciekawi mnie co buduje innym za "szczęśliwie" wygrywane
      przetargi? Kiedy wreszcie interes społeczny weżmie górę nad prywatą?. Ponad
      czterysta lat temu Frycvz Modrzewski pisał: "prywata i szlachta, zgubą
      Rzeczpospolitej" I co się po wiekach hisorii Polski zmieniło? Szlachtę
      zastępują coraz to inne wynaturzone potworki, które wcześniej czy póżniej
      doprowadzą ten kraj do zguby. Oby się tak nie stało. Polaku, obódż sie z
      letargu!!!
    • Gość: wasiu Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 10:39
      "Swoją drogą tunel w ZG? Hmm, wjazd na krzyzowce Ptasiej i Wyszynskiego - jakos
      to by miało sens, ale wyjazd, to gdzie?"

No jak to gdzie... w Gorzowie!!! :-)
    • Gość: aTAkitam W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 11:52
      Tak czy siak tę drogę trzeba zrobić. Ludzie poszaleli z tą "ochroną przyrody"!
      W końcu żyjemy w mieście, które naturalnie się urbanizuje. Wyrosły nowe osiedla
      na Botanicznej i w Jędrzychowie - Kozuchowska z Jaskółczą nie są w stanie tego
      obsłużyć, przybyło aut... Musi znaleźć się jakiś kompromis. Niech to chociaż
      będzie droga jednokierunkowa w stronę Botanicznej albo odwrotnie, z pasem dla
      rowerów i chodnikiem dla pieszych - ale niech ona będzie!!!
      • waldek12342 Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew 08.03.07, 17:23
        Atakitam powiedz lepiej z jakiej firmy budowlanej jesteś i ile chcesz zarobić
        na zniszczeniu parku koło amfiteatru i działek? Juz kiedyś za panowania jednego
        inteligenta, były plany budowy centrum rozrywki a jak to się skończyło? Jeden
        budowlaniec wybudował powyburzał domy zbudował kilka bloków za nasze pieniądze
        (zarobił sobie bardzo dobrze-biznes pierwsza klasa) a centrum rozrywki nigdy
        nie powstało. Aż w końcu kolejny mądry władca sprzedał tę ziemie, w
        podejrzanych okolicznościach, za grosze. Czyżby to kolejny „dobry pomysł” na to
        jak dać zarobić kolesiowi z firmy budowlanej? Czyżby była to spłata
        przedwyborczego zastrzyku gotówki? A co z ludźmi, zwykłymi mieszkańcami, czy
        naprawdę ich głos się nie liczy? Gdzie Ci radni co z plakatów obiecywali gdzie
        den dobry manager dobry prezydent?
        • Gość: ol. Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:15
          waldek 2342 . a auto masz ? jak masz to zamknij sie ! bo jedzic kazdy
          chce ,nasciagaliscie z zachodu graty i kazdy jedzi autem a dróg nie chca
          budowac ! paranoicy !
        • Gość: sas Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.03.07, 08:07
          Brawo panie Prezydencie,trzeba podejmować śmiałe decyzje!
    • Gość: gosc portalu W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:54
      Dwukrotnie w niedzielę wybrałem się na spacer do lasu za parkiem żeby podziwiać i posłuchać przyrodę. W okolicy źródełka bez problemów poruszają się samochody i motocykle. w ostatnią niedzielę jakiś dwóch debili urządziło sobie zawody motokrosowe. Gdzie są służby leśne, gdzie zieloni, gdzie policja???
      • Gość: wq Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:58
        a ja widziałem quada :|
    • Gość: iza Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:10
      nasze kochane wladze lekka reka pozwalaja na wycinanie drzew .oczywiscie pod
      warunkiem ze te drzewa nie rosna blisko ich domow . pamietacie jak to radny
      Domaszewicz nie dopuscil do wycinki lasku pod swoim domem ? i to krotko po tym
      jak wspolnie z owczesnym prezydentem Listowskim przekonywal ze lasow w Zielonej
      tyle ze spokojnie mozna wycinac .
      "moj" las za domem juz wycieli .i choc na pismie , w projekcie stalo jak byk
      ze juz wiecej wycinac sie nie bedzie to wycina sie po cichu dalej .Takze mimo
      ustnych zapewnien Listowskiego ,Lowejkowej i innych osob z wladzy naszej
      kochanej . bo tak naprawde zdanie mieszkancow nie ma zadnego znaczenia . a juz
      napewno jesli o cos upomina sie mala grupa. malych to oni sie nie boje wielka
      grupa...oooo , to juz trochu strach ! wiec dobra rada dla mieszkancow os
      Pistowskiego i wszystkich ktorym lezy na sercu piekno mista : uaktywnijcie w
      sprawie tej drogi przez park jaknajwieksza grupe ludzi . przejrzyjcie plany ,
      proscie o pomoc fachowcow , trzymajcie reke na pulsie . chodzcie na sesje rady
      miasta kiedy beda o tej sprawie debatowac . dyskutujcie , przekonywujcie ,
      przygladajcie sie . nie zwazajcie na to co mowia - ze to przeciez tylko luzne
      projekty ktore nie wiadomo kiedy sie zrealizuje .bo te niewygodne dla
      mieszkancow jakos zazwyczaj szybko sie realizuje .
      • Gość: ol Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:20
        iza o jakich mieszkancach mówisz ? o tych co jadą samochodami ? im wygodnie
        dojechac do jedzrzychowa przez nowa droge ,a nie stac w korkach przez ptasią
        ogrodową i jaskółczą .
        • Gość: ola Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 15:52
          jakie korki ? gdzie? od czasu remontów przedwyborczych nie widziałem ani
          jednego. Może raczej koreczki albo korkunie. Widać , że to pierwszy przeket
          nowowybranego. Idzie w ślady poprzedniczki?
    • Gość: Zibi Eco-paranoja!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 13:21
      Następni eco-paranoicy mają gdzieś przejrzystośc ruchu w mieście, jego drożnośc
      i rozłożenie skażenia czynionego przez samochody, dośc, że miasto ciśnie sie
      pomiędzy lasami, to jeszcze jego system komunikacyjny w większości poniemiecki
      jest zbitkiem przypadków, który trzeba wreszcie uporządkowac !
      Tunele ekoparanoicy moga sobie budowac pod własnym łóżkiem, gdzie spędzają
      najwięcej czasu gnuśnego eko-neopogańskiego życia na cudzy koszt - wyłudzacze
      pieniędzy i ukryci pochlebcy neokomunizmu
      • Gość: iza- eco-paranoik Re: Eco-paranoja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:31
        no no , ale dales czadu ! to mowisz ze ja i mnie podobni co to jednak nie
        chcieliby za duzo betonu w miescie wyludzaja pieniadze i zyja na cudzy koszt ?
        ciekawe ...skad ci sie wziely takie teorie ..?
      • waldek12342 Re: Eco-paranoja!!! 08.03.07, 17:11
        Zibi idąc twoim tokiem rozumowania można stwierdzić, iż każdy kto w Niedzielę
        po obiedzie spaceruje z rodziną po Parku Piastowskim jest debilem i
        ekoterrorystą a w szczególnie Ci renciści z działek, dla których sa one
        wszystkim co maja. Natomiast wszyscy, którzy sa za wylaniem zniszczeniem parku,
        zrównaniem z ziemią działek i dużym przetargiem dla pewnego budowlańca są cacy.
        Opamiętaj się człowieku, przecież to nonsens budować tam drogę dzisiaj tamtędy
        jechałem o 15.00 na wysokości bocianiej byłem w 1 minutę i 16 sekund a stałem w
        tym czasie na światłach i "w korku". Smutno sie robi, gdy widać jak ktoś chce
        rozpieprzać miasto tylko dlatego, że ktos chce zarobić na budowie to
        nieetyczne. Lecz niestety prawdopodobnie wcześniej obiecane. Nasuwa się więc
        pytanie, kto nami rządzi?
        • Gość: ol Re: Eco-paranoja!!! IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:25
          te waldek 2342 a ty co za darmo robisz ? to czemu komus zarzuty czynisz ze
          zarabiają ? miasto puchnie od aut ! a wy ? wy wyjecie bez sesu ,jak nie podoba
          ci sie i Izie miasto to cłopie przeprowadz sie na wies ! tam bedziesz mał
          spokój ,a miasto musi sie rozwijac , i nie przeszkadzajcie innym co chcą
          rozwoju miasta !
    • Gość: vtzzzg W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.dsl3.newtelsolutions.net 08.03.07, 17:11
      skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie można się na to zgodzić!!!a pani alicja niech
      zmieni nazwisko na masakra.amen
      • Gość: zaduma Głównie smakowite są działki Zastalowskie IP: *.tpn.ceron.pl 08.03.07, 18:20
        Pewnie komuś pachnie osiedle domków jednorodzinnych na wzgórzu po byłych
        działkach zastalowskich. Ileż można mieszkać w KTBS. :)
        • Gość: adi Re: Głównie smakowite są działki Zastalowskie IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 18:28
          komus pachnie kupno ziemi i spekulacka sprzedaż i nieobchodzi nikogo, że te
          działki do dla wielu całe życie. Smutne to.......
          • Gość: luk Re: Głównie smakowite są działki Zastalowskie IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 19:18
            dokladnie dzialki chca wykupywac na domki droge obok zrobic i oczywiscie bedzie
            to robila jedna firma jestem przekonany ze tak bedzie i wtedy zobaczymy komu
            kasa wskoczy do kieszeni
            • Gość: zpiastowskiego Re: Głównie smakowite są działki Zastalowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:11
              ten park ma sto lat, równe sto lat i trzeba byc wyjatkowym burakiem z urzedu
              miejskiego żeby nawet pomyslec o przecinaniu go jakąś drogą, nie można na to
              pozwolić, bo to jest zbrodnia, idźcie tam zobaczcie te buki....
              • Gość: kik Re: Głównie smakowite są działki Zastalowskie IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 23:01
                komu to przeszkadza ja sam chetnie kupil byl dzialke kolo lasu i parku zeby
                moje dzieci nie biegaly tylko kolo ulic i miedzy blokami to bedzie ostatnie
                chamstwo jak zabierze sie dzialki oraz rozkopie park wstyd jeszcze raz wstyd
    • Gość: maria Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 03:08
      Banda cynicznych złodziei! Forsa im sie marzyc z budowy -łapska zacierają. Rece
      precz od naszego parku i działek, w koncu do krwawizna setek ludzi.
    • Gość: maria Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 03:08
      Banda cynicznych złodziei! Forsa im sie marzyc z budowy -łapska zacierają. Rece
      precz od naszego parku i działek, w koncu do krwawizna setek ludzi.
      • Gość: ele Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 08:53
        odezwali sie tu na forum sami ekolodzy zieloni ,wam wszystko przeszkadza w
        byscie chcieli zrobic skansen z Ziel.Góry ! świat idzie ostro naprzód a wy do
        tyłu bo tam wiewiórka a to piesek sie zalatwi ! a ludzie przy Jaskółczej
        zdychaja ze smrodu
        • Gość: Wiola Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 15:43
          nieprawda nie jestem ekologiem i w konflikcie o raspude byłem za mieszkańcami
          Augustowa, ale w przypadku Zielonej góry widać odrazu, że to szfindel
          rządzacych. Ręce precz od naszego Parku i działek złodzieje. Ta droga nie ma
          najmniejszego sensu nic nie zmienia a ściezka obok działek jest jedynym
          naturalnym szlakiem pieszym w tej okolicy.
    • Gość: Dawid W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:17
      Trzeba poprowadzić drogę wzdłuż linii wysokiego napięcia, droga wbije się w
      rondo na ochlę i jędrzychów, a zaczynać się powinna w okolicach działek na
      wylocie z zielonej góry - niedaleko wzjazdu do starej ceglarni. Drogę bedzie
      można przeciąć tunelami dla lesników,turystów i zwierzaków.Koniec koncepcji.
    • Gość: cheetah Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 09:09
      Kawalek parku ktory odetnie ta droga naprawde jest niewielki, a w porownaniu do
      calego parku i wzgorz pisatowskich to nie ma nawet o co sie spierac.
      Codziennie jezdzac w kierunku Botanicznej nadrabiam 3 km na objazd ul.
      Jaskolcza, ktora w odcinku pod gorke chyba sie wkrotce rozsypie.
      • Gość: asd Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:30
        Dokładnie! Ten odcinek pod górkę jest tak dziurawy, że za niedługo trzeba
        będzie jechać środkiem jezdni żeby uderzać podwoziem o asfalt!
        • Gość: Wojtek Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 15:36
          Dlaczego w Warszawie, Krakowie czy Poznaniu mimo prawdziwych korków, nie
          niszczy się parków dla ludzi. To włąśnie w braku szacunku dla ludzi i obłudzie
          rządzących miastem wychodzi nasz prowincjonalizm. Kilku kolesi chce zrobic
          interesik na budowie, jakiejś mało istotnej drogi i nie ważny dla nich jest
          głos zwykłych ludzi. Nie wazne jest, że zniszcza Park i działki. Mają poprostu
          mieszkańców w dupie. A gdzie ten dobry menager?
      • Gość: misiu Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 15:41
        3 km? gdzie? liczyłem dzisiaj dokładnie od skrzyżowania ptasiej z wyszyńskiego
        (koło biedrownki dawniej wisniowej, jest 120 metrów, czas jazdy około 45 sekund
        do botanicznej na wysokości Bocianiej. Kiedy człowiek przeanalizuje
        argumentacje naszych rządzących odrazu mozna wyczuć wielki smród, że to nie o
        dobro mieszkańców chodzi lecz o biznes kolegi z firmy budowlanej. A nasi
        rzadzący próbują wmówic ludzią, że ta droga jest niezbędna.
        • Gość: misiu Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 16:08
          Przepraszam, nie 120 metrów tylko 1200 metrów :
          pozdrawiam
      • Gość: osiedlowicz Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.icm.edu.pl 10.03.07, 13:42
        Gość portalu: cheetah napisał(a):
        > Codziennie jezdzac w kierunku Botanicznej nadrabiam 3 km na objazd ul.
        > Jaskolcza

pomijając fakt, że nie ma tam nawet 1500 metrów to zastanów się co piszesz:
        nadrabiasz ?? względem czego ??
        tym sposobem to ja proszę o wybudowanie tunelu/wiaduktu z krzyżówki
        Wyszyńskiego/Zawadzkiego prosto pod/nad Słonecznym do Łużyckiej /II Armii - bo
        nadrabiam codziennie niezliczone kilometry jeżdżąc przez rondo koło św. Ducha
        a te korki popołudniowe koło Castoramy - może by tak jednak to jakoś rozładować

tutaj daję gotowe rozwiązanie tej uciążliwej dla tysięcy mieszkańców sytuacji:
        img227.imageshack.us/img227/1359/mapkazc0.jpg
        proszę UM o uwzględnienie tych kolejnych równie niepotrzebnych pomysłów
        racjonalizacji ruchu w ZG!
        i służę pomocą w rozładowywaniu innych wirtualnych korków (bo na Jaskółczej jest
        "korek" od 7.50 do 8.05, w którym stoi się góra do 2-3 zmian świateł -a
        wystarczy odpowiednia zmiana sygnalizacji i po "korku" ani śladu nie będzie)
        • Gość: działkowicz emeryt Łatwiński kontra rencisci i emeryci z działek IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 20:20
          My se tu gadu gadu a Łatwiński chce działkowiczą dac ich własne działki, żeby
          pozniej je sprzedali i w ten sposób sami je zlikwidowali. Se wymyslił
          cwaniaczek. Ja mam gdzies te jego głupie pomysły. Niech Pan Panie mecenasie,
          nie mierzy wszystkich swoja miarką, nie dla każdego pieniądze są najwazniejsze.
          I te 30 tys to niech Pan wsadzi sobie w d..... Ja Panu proponuje niech Pan se
          swoja chatę zlikwiduje a potem odsprzeda bo to może się opłacać. Zresztą w
          wyborach ludzie dali sygnał, że nie akceptuja Pana pseudo "biznesowych"
          pomysłów na Zielona Górę.

Ps. Wygląda na to, że Łatwińskiemu przeszkadzały lasy w rozowju ZG a teraz
          renciści z działek. Smutne to bo on z PiSu, a jakby nie z Pisu a z tymi swoimi
          obliczonymi i smiałymi intelektualnie pomysłami wogóle tam nie pasuje. No ale
          on przeciez robi to dla "dobra" działkowiczów. Jednakże mam przy tym pytanie
          czy dla dobra działkowiczów konieczne jest likiwdowanie działek i wyrzucenie
          setek ludzi.
    • Gość: ula Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 15:54
      Nie ma rzadnych racjonalnych przesłanek do podjecia budowy, ona nic nie zmieni.
      Tu chcą zarobić sponsorzy naszych polityków to jest jedyna racjonalna
      przesłanka. To widać, czyzby Listowski come back?
      • Gość: jurgen Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 16:53
        ty głupia kobieto stań na Jaskółczej w ciągu dnia
        zobaczysz te przesłanki
        a może mieszkasz na Sowiej ?
        • Gość: pani z ptasiej Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 16:56
          Ja mieszkam na Jaskółczej i naprawde nie uważam bysmy mieli gorzej niz inni
          mieszkańcy miasta, ba.... mamy nawet lepiej bo ruch jest znacznie mniejszy niż
          w innych częściach miasta. A jak ktoś ruszy nasz piekny prak i działki tylko po
          to by nabijac kabze prywaciarzą. To słono tego pożałuje.
          • Gość: jurgen Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 16:57
            kłamiesz
            • Gość: pani z ptasiej Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 17:08
              Kłamią to Ci co mówia, że ludzie chcą tej drogi i że to dla ich dobra.
              • Gość: krop Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 22:18
                jurgen widac ze nie znasz sie na temacie i troche szacunku dla kobiet
                inteligencie powiatowy
                • Gość: mimi Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.54.6.123.tisdip.tiscali.de 09.03.07, 23:41
                  A ktora to droga zamierzaja obywatele przemieszczac sie ,
                  w czasie ,gdy zaczna remontowac ul.Jaskolcza ???

Dla ludzi ze slabiutka pamieca przypominam ,
                  ze Kozuchowska "przerabiano" PARE LAT !!!

i na taki okres przebudowy nalezy przygotowac sie na Jaskolczej...;(

nowa droga nie ma byc "droga szybkigo ruchu"...
                  jak to widza nawiedzeni ,lecz zwykla szosa...

Obniza ja od postoju TAXI ,wbija w ziemie sciany wzdluz drogi,
                  Odpadaja tak czule opisywane "widoki dla kierowcow" bo poprostu ich nie bedzie,
                  Jezdnia bedzie na tyle "gleboko",ze na dzisiejszych ciagach pieszych przerzuca
                  kladki dla ludnosci ,a gora pare przejsc dla "wiewiorek" i...
                  moze wszyscy beda w miare zadowoleni ;)?
                  Przynajmniej trzeba miec taka nadzieje.
                • Gość: jurgen Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 09:57
                  Gość portalu: krop napisał(a):

> jurgen widac ze nie znasz sie na temacie i troche szacunku dla kobiet
                  > inteligencie powiatowy

bezmózgowcu, w przeciwieństwie do ciebie wiem co piszę
                  droga planowana była już 35 lat temu jako przedłużenie Wyszyńskiego
                  w czasach, gdy w pałacyku siedziały komuchy

• Gość: krop Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 10:12
                    ostatni post do ciebie bo nie ma co dyskutowac z toba chodzilo mi o to
                    inteligencie kto ci dal prawo tak odnosic sie do kobiet moze poprost jestes
                    tak wychowany i sam sie odnosisz tak do zony itp kratuluje powiatowy
                    • Gość: działkowicz emeryt Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 20:29
                      My se tu gadu gadu a Łatwiński chce działkowiczą dac ich własne działki, żeby
                      pozniej je sprzedali i w ten sposób sami je zlikwidowali. Se wymyslił
                      cwaniaczek. Ja mam gdzies te jego głupie pomysły. Niech Pan Panie mecenasie,
                      nie mierzy wszystkich swoja miarką, nie dla każdego pieniądze są najwazniejsze.
                      I te 30 tys to niech Pan wsadzi sobie w d..... Ja Panu proponuje niech Pan se
                      swoja chatę zlikwiduje a potem odsprzeda bo to może się opłacać. Zresztą w
                      wyborach ludzie dali sygnał, że nie akceptuja Pana pseudo "biznesowych"
                      pomysłów na Zielona Górę.

Ps. Wygląda na to, że Łatwińskiemu przeszkadzały lasy w rozowju ZG a teraz
                      renciści z działek. Smutne to bo on z PiSu, a jakby nie z Pisu a z tymi swoimi
                      obliczonymi i smiałymi intelektualnie pomysłami wogóle tam nie pasuje. No ale
                      on przeciez robi to dla "dobra" działkowiczów. Jednakże mam przy tym pytanie
                      czy dla dobra działkowiczów konieczne jest likiwdowanie działek i wyrzucenie
                      setek ludzi.
                      • Gość: tez dzialkowicz Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:34
                        z tymi setkami to przesada w tym przypadku może to dotyczyć 20-30 dzialkowców.
                        Budowa drogi to konieczność nadrzędna,tyle tylko,że ta droga w tym miejscu
                        spełniłaby funkcje 20 lat temu.Obecnie to niepotrzebne wyrzucanie pieniędzy.
                        Korek na ul Botanicznej tylko stężeje.Panowie projektanci zaplanujcie drogi
                        z wizją co najmniej na 50 lat do przodu,tak aby budować drogi i ulice dla
                        przyszlości ,a nie tylko na dzisiaj.Więcej odwagi.
    • Gość: działkowicz emeryt Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 20:22
      Kolejny przykład jak polityk mysli, że jest mądrzejszy od ludzie i wie lepiej
      co dla nich dobre.
      • lewy_bez_druzyny Re: W parku Piastowskim szykuje się wycinka drzew 12.03.07, 12:00
        Polityk zawsze wie lepiej...do dnia wyborów :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka