Dodaj do ulubionych

Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem

22.06.07, 21:23
A gdzie można składać podpisy popierającą budowę tej drogi? Szybko okaże się wtedy że te 350 osób to tylko garstka działkowców i ich rodziny, którzy w nosie mają innych zielonogórzan. Co to za argument że działka ma 50 lat albo kiedyś były tam pikniki czy łabędzie? I co z tego? Czasu się nie cofnie, ludzi, samochodów jest więcej a będzie jeszcze więcej. Drogi są potrzebne, a lokalizacja tej drogi jest po prostu najmniejszym złem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Józek Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.07, 22:02
      I ja się przyłączę do protestu przeciwko temu protestowi!!
      Tak wo ogóle co to za nagonka na tę drogę - ona MUSI powstać i już! Pusty śmiech
      ogarnia wobec argumentów kilku emerytów, którzy nie będą mieli gdzie spacerować,
      bo się zlikwiduje kawałek parku - a że niespełna 100 metrów dalej zaczyna się
      prawdziwy las to nie łaska zauważyć? A za ogródki w tym miejscu miasto przecież
      jest zobowiązane dać coś w zamian - więc o co chodzi?
      Zapraszam jednego z drugim emeryta żeby spróbował przejechać ulicą Jaskółczą
      między 15 a 19 - spiesząc się na przykład na pogotowie.... A potem podyskutujemy...
    • Gość: ele Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.ztpnet.pl 22.06.07, 22:08
      tggrzybek ma racje ! nigdy nic nie wybudujemy , bo zawsze ktos bedzie miał
      pretesje , Ziel. góra potrzebuje rozmachu ! przestrzeni ! wielkosci ! i trzeba
      to realizowac szybko ! bez ogladania sie na maruderów ! dosyc 4 lat
      zmarnowanych !
    • bellana3 Re: Działkowicze: nie robcie drugiemu co Wam itd 22.06.07, 23:59
      tez nie chce, aby pod moim płotem jeździły autobusy ktore woza Was na działki
      na tej ulicy powstał kawałeczek chodnika z wielkiej łaski, dla nas mieszkanców tez sa uciazliwe Wasze dojazdy na działki, mamy prawo do odpoczynku we własnym domu i własnej posesji. Żadamy spokoju i bezpieczeństwa!!!
      • bellana3 Re: Działkowicze: nie robcie drugiemu co Wam itd 23.06.07, 00:07
        droga ma powstac i tyle!!!
    • emj-jj Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem 23.06.07, 02:46
      Niech działkowicze nie przesadzaja ze swoimi pretensjami. Tez mam działkę i nie
      interesuje mnie co za jej ogrodzeniem. A na hałas i ewent. spaliny najlepsze sa
      zywopłoty. Skoro to sa działkowcy, to niech je posadza i o nie dbaja. A droga
      musi być, bo sprawna komunikacja, to podstawa. Ostatecznie zyjemy w XXI wieku i
      podobno nie chcemy być zaściankiem nie tylko Europy.
    • Gość: Jan Szulgo Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.tpn.ceron.pl 23.06.07, 06:42
      Przez powyższe posty przemawia zawiść, głupota, brak szacunku do osób starszych
      ogromu włożonej przez nich pracy w zagospodarowanie ogródków. Pamiętaj,że i ty
      będziesz stary, chyba żę wcześniej zatrują cię spaliny, za którymi wypowiadasz
      się z. taką zaciętościa. Pozdrawiam staropolskim: Darz Bór!
      • Gość: hanno Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.07, 08:57
        Gość portalu: Jan Szulgo napisał(a):

> Przez powyższe posty przemawia zawiść, głupota, brak szacunku do osób starszych
        >
        > ogromu włożonej przez nich pracy w zagospodarowanie ogródków. Pamiętaj,że i ty
        >
        > będziesz stary, chyba żę wcześniej zatrują cię spaliny, za którymi wypowiadasz
        >
        > się z. taką zaciętościa. Pozdrawiam staropolskim: Darz Bór!

No tak, a jaki jest twój post?, czy to nie jest czasem korporacjonizm?, mam tu
        na myśli korporacje działkowców.
        Czy nie jest brakiem szacunku dla ludzi starszych, emerytów i rencistów, ludzi
        potrzebujących spokoju u schyłku swych dni, dalsza zgoda na rozjeżdżanie niegdyś
        spokojnej ulicy Jaskółczej przez tysiące samochodów?, niedostrzeganie problemu
        pękających murów w tych budynkach?.
        Rozwój miasta poszedł w kierunku Jędrzychowa, mieszkają tam tysiące ludzi i nie
        ma sie co zastanawiać co jest ważniejsze czy kilka drzew (nawet starych)i pięć
        srok, czy dobro mieszkańców ul. Jaskółczej i i Jędrzychowa.
        Postępu się nie zatrzyma, bo gdyby tak było to dziś nie było by problemu
        ogródków działkowych z tej prostej przyczyny iż kiedyś ich tam nie było, a był las.
        • Gość: wq Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:48
          zaraz usłyszymy, że Jędrzychów jest największą sypialnią ZG, a to raptem parę
          domków, niskich bloków i sklep intermarche(?)

w ZG jest wiele miejsc które są ciągle przykorkowane, jak choćby wjazd na oś.
          Przyjaźni, którego "nie przeskoczę" jadąc do siebie
          i co? i nic, nie płaczę.. wiedziałem, gdzie zamieszkam;
    • Gość: krecik Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 08:39
      A może by tak do baru i potem w samochodzik, palić gumy, co tam stare drzewa -
      pomniki przyrody. My posiadacze czterech kółek mamy w dupie przechodniów i
      innych ludzi zmotoryzowanych, Ważne to je co je moje !!!!. A kto wam kazał
      budować te kwadratowe klocki na Jędrzychowie. Może na wieś powdychać zapachów
      dobrobytu. Ale za to już trzeba płacić. I wtedy to doceniamy
    • Gość: Danek Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.ztpnet.pl 23.06.07, 10:16
      A ja protestuję przeciw paleniu liści i wszelakich śmieci na działkach, jak się
      to często dzieje wiosną i jesienią. Smog z działek roznosi się bardzo daleko.

Jeśli kalafiorkom zaszkodzi przejazd samochodu, to co mówić
      o wpływie na ludzi mieszkających na Jaskółczej?

Budować, budować, budować!
    • Gość: c. Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:07
      ja nie mieszkam przy Botanicznej, na Ptasiej ani na jędrzychowskiej wsi;
      popieram protest ludzi, którzy nie chcą utraty czegoś, co zapewne kochają i
      niewątpliwie wkładają w to ogrom swojej pracy;

pomyślcie, ludzie bez serca, co byście czuli, gdyby wam władza uwłaszczyła
      wasze działki i na miejscu gdzie mieszkacie, poprowadziła autostradę :) to
      dopiero byłby lament..

prawda jest taka, że osoby z taką zaciekłością broniące pomysłu poprowadzenia
      drogi przez park i działki to w większości mieszkańcy Jędrzychowa.. nie
      wiedzieliście jaki jest tam dojazd?
      • Gość: c. Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:48
        *wywłaszczyła
    • Gość: gosc Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.tpn.ceron.pl 23.06.07, 12:13
      A CZY KTOS POMYSLAł O DZIECIACH I MLODZIEZY Z POBLISKICH SZKół.ICH BOISKA BEDA
      DOKłADNIE PRZY SAMEJ DRODZE.MIłEGO WDYCHANIA OłOWIU MLODZIEżY.PO 8-9GODZINACH
      LEKCYJNYCH WF NA BOISKU PRZY SAMEJ DRODZE TO JEST TO CZEGO WAM NAJBARDZIEJ TRZEBA.
      • Gość: za i przeciw Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.ztpnet.pl 23.06.07, 14:18
        Poza sentymentami ale z szacunkiem dla wszystkich. Ta droga nie odciąży tego
        wielkiego ruchu. I ludzie, zielona ma naprawdę mało atrakcji a tu dla 4 godzin
        "korków" niszczymy perełkę. Zagęszczenie ruchu a przez to i korki przez
        pośpiesznie zwężoną Botaniczną, będzie udręką dla mieszkańców z Waszczyka i
        Botanicznej. Może mieszkańcy Jaskółczej zapytają się o ich opinię na temat
        zwiększonej ilości spalin właśnie ich?
        I pomyślcie o młodzieży idącej do budowlanek i wodz czy będą bezpieczni na
        drodze "zjeżdzalni".
        • Gość: sebazg Re: Działkowicze: nie chcemy drogi po płotem IP: *.ztpnet.pl 23.06.07, 19:29
          Budować i tyle niedługo te drzewa w tym parku same padną jak trochę powieje.
          Połowa z nich to próchna i jeszcze komuś na głowe spadnie takie drzewo i wtedy
          będzie.

A emerycie gdzie indziej mogą sobie działki obrbiać po za miastem. Dostanie
          taki emeryt kasę i kupi działke gdzie indziej i jeszcze pewnie mu zostanie.
      • Gość: Vlad.H. od kilkunastu lat nie benzyny z olowiem (etyliny) IP: *.warzymice.net 23.06.07, 21:09
        wiec epatowanie widmem olowiu jest klamstwem.
        Dzialki rekraacyjne nie moge powstrzymywac rozwoju miasta - gdyby kierowac sie
        tym podejsciem to nigdy nie powstaloby zadne miasto, nie powstalyby drogi...
        Ciekawi mnie jak wygladaja proporcje zwolennikow budowy tego lacznika i
        przeciwnikow...
        Zielona Gora nie moze sobie pozwolic na zignorowanie tego ze od strony
        poludniowej nie mozna objechac Zielonej Gory bez wjezdzania do centrum...
        • Gość: realista Budować drogę a emerytom dać gdzie indziej!! IP: *.ztpnet.pl 23.06.07, 22:34
          Postepu sie nie zatrzyma argumentem typu szkoda kilku drzew czy działek.

Psy szczekaja a karawana /postępu/ jedzie dalej...

Brawo władze miasta!!!!!!!!!!!!!!
          • monia761 Re: Budować drogę a emerytom dać gdzie indziej!! 24.06.07, 03:09
            Ta droga na pewno ukrocilaby mi dojazd do domu,jednak tyle czasu spedzam z
            dzieckiem w tym parku,ze nie wyobrazam sobie by moglaby tam przebiegac
            ruchliwa ulica.Wkurzaja mnie korki,wspoczuje mieszkancom Jaskolczej,ale droga
            centralnie przez park?Zaluja pieniedzy na lepsze rozwiazanie i tyle!
            • Gość: Vlad.H. Re: Budować drogę a emerytom dać gdzie indziej!! IP: *.warzymice.net 24.06.07, 11:49
              lepsze tzn jakie? teleporter? nie chodzi o dojazd do domu z jednej uliczki do
              drugiej ale o lacznik ktory bylby fragmentem mini obwodnicy Zielonej Gory -
              jesli popatrzy sie na mape to widac dokladnie ze nie mozna dojechac z zachodu na
              wschod Zielonej Gory bez wjezdzania do centrum... W centrum tez mieszkaja ludzie
              i tez chca zyc normalnie.
        • Gość: c. Re: od kilkunastu lat nie benzyny z olowiem (etyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 15:52
          tak, a na Wawelu żył sobie dinozaur
          • Gość: Vlad.H. Re: od kilkunastu lat nie benzyny z olowiem (etyl IP: *.warzymice.net 24.06.07, 16:59
            udowodnij...
            Ja ci moge udowdnic ze benzyna jest od 15 lat bez olowiu i moge ci udowodnic na
            mapie Zielonej Gory ze nie ma mozliwosci dojechac od poludniowej strony z jednej
            na druga strone ZG.
            tyle w temacie - nie powinienem polemizowac z kims kto stosuje kobieca
            argumentacje ale co tam, mam dzis pozytywny nastroj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka