carmelka272 25.08.07, 21:59 Witam...Szukam osób, które odpłatnie byłyby w stanie przekazać mi wiedzę na temat gry na giełdzie. Z góry dziękuję...Carmelka27@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crazymann Re: Giełda 25.08.07, 23:32 carmelka272, a po co płacić komuś? zacznij od internetu - to potężne źródło wiedzy, są też portale gdzie mając minimum wiedzy możesz inwestować wirtualne pieniądze i zobaczyć jak Ci idzie. Przeglądaj na bieżąco fora internetowe i informacje z giełdy, kup albo pożycz z biblioteki parę książek, aż któregoś dnia stwierdzisz ... że nie istnieje na świecie osoba, która o giełdzie wie wszystko:) Gra na giełdzie to również psychologia, a tu już każdy podejmując jakąś decyzję inwestycyjną jest inny i inaczej reaguje - tego Cię nikt nie nauczy. Eksperyment przeprowadzony w USA wykazał, że skutecznie inwestować na giełdzie może nawet ... szympans, oznacza to mniej więcej tyle, że nawet posiadając niewielką wiedzę ale np. dużą skłonność do ryzyka można skutecznie inwestować. DO ROBOTY, NA GIEŁDZIE NIE MA PROSTYCH RECEPT! :) pozdrawiam crazymann Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Giełda 26.08.07, 22:04 Witam.... O owej psychologii, magicznej małpie i wirtualnych grach na giełdzie- służących jedynie wyuczeniu techniki kupno/sprzedaż,(bo przecież bez emocji nie ma prawdziwej gry) dowiedziałam się właśnie z owych książek.Gdybym liczyła na magiczny środek, czy też receptę-myślę,że jużbym ją miała:-) Potrzebuję natomiast bardziej korepetycji z zakresu ekonomii?, pewnych obliczeń,rynku walut,surowców a tego internet mi nie wytłumaczy bo ja nie uznaje nauk ścisłych:-) Pozdrawiam.... Jeannette Odpowiedz Link Zgłoś
zg_man Re: Giełda 26.08.07, 00:20 wag.gpw.com.pl/index.htm www.szkolagieldowa.pl/ (oddział na Uniwersytecie Zielonogórskim: www.szkolagieldowa.pl/osrodki.asp?m=zielonagora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Giełda jeszcze nie ma dołka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 11:57 Sledzić cena/zysk gielda.wp.pl/POD,3,a,1,b,1,c,11,index.html?P%5Bnumer%5D=9141874&P%5Bobr%5D=pb&rfbawp=1188121693.884&ticaid=1459b&_ticrsn=3 www.szkolagieldowa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmelka272 Re: Giełda jeszcze nie ma dołka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:53 Witam.... Dzięki...jestem stałą czytelniczną pulsu biznesu, zapisałam się również do owej szkoły ale mam do niej sceptyczne podejście....zdaje mi się, że to lipa...:-))) Pozdrawiam... Jeannette Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Giełda jeszcze nie ma dołka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:01 Najważniejsze nie wierzyć że to maszynka do robienia pieniędzy lub że to teraz wielka klapa.Totalna bzdura żeby ktoś dotychczas z zainwestownego kapitału mógł wyjąć 20% resztę tracac. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Giełda jeszcze nie ma dołka 26.08.07, 22:21 Nijak się ustosunkuję do Twojej wypowiedzi....nie taki miałam cel:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: Uwaga WIRUS!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 11:37 Dobra rada przeczytać ten tekst. gielda.onet.pl/1,59,8,33393951,90797106,4036743,0,forum2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Lepiej coś pożytecznego zrobić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 11:45 kobieto, na rowerze pojeździć, z mężem pofiglować, lub zapasy na zimę zrobić. www.chefpaul.net/ogsloj.html Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Lepiej coś pożytecznego zrobić 26.08.07, 23:06 Na szczęście nie mam męża, bo gdybym zrobiła mu te ogórki...istnieje szansa zeby nie przeżył:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Skuo się na analizie technicznej. Analiza IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.07, 09:49 fundamentalna jest dla inwestorów długoterminowych. p.s. Na giełdzie działam od 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Skuo się na analizie technicznej. Analiza 27.08.07, 10:01 Dziękuję bardzo...do takich wniosków doszłam po przeczytaniu jednej książki....a Tobie zajęło to 7 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami :)))) i po przeczytaniu jednej książki zarabiasz IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.07, 10:09 na giełdzie? Gratuluję. :))) p.s. Zarabiasz systematycznie a nie udało Ci się zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: :)))) i po przeczytaniu jednej książki zarabi 27.08.07, 10:12 A pisałam, że zarabiam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: :)))) i po przeczytaniu jednej książki zarabi IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.07, 10:13 A ja zarabiam. Futures to jest moje jedyne źródło utrzymania. Ok, już nie zawracam głowy. Chyba jestem za głupi dla takiej inwestorki jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hossa Re: Skuo się na analizie technicznej. Analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:01 Novitę kiedyś kupiłam po 5zł. a sprzedałam po 105zł. dobrze, co? euro.bankier.pl/market/notowania/quote.html?symbol=NOVITA&format=chart&period=1Y&size=B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami :)) świetnie tylko co z tego? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.07, 10:10 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: :)) świetnie tylko co z tego? 27.08.07, 10:32 No właśnie...co z tego...? Ze zamieściłam tutaj post skoro wy mi piszecie o sezonie na ogórki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami :))) ekonomi chcesz sie uczyć na forum? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.07, 10:41 Może jeszcze masz ambicje na stołek ministra finansów? Idź na kurs maklerski albo jakieś studia ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: :))) ekonomi chcesz sie uczyć na forum? 27.08.07, 13:56 Gbybyś mój miły przeczytał to co napisałam...wiedziałbyś co robię na forum...więc nie kieruj do mnie swoich przypuszczeń...A co do kusus maklera...mam zobowiązania...nie mogę wyjechać z miasta....:-))A stołek ministra? mam zamiar pracować dla siebie nie dla innych... Pozdrawiam... Jeannette Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: :))) ekonomi chcesz sie uczyć na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 15:11 Dobra rada to czekać,A. Greenspan wypowiedział jedno słowo i już panika gotowa. Zabierajcie swoje pieniądze puki jeszcze można coś zabrać. euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=1636217&type_id=1&display=1+2+4&priority=1- 20&order=priority euro.bankier.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzonko Re: :))) ekonomi chcesz sie uczyć na forum? 07.09.07, 15:24 Opinia Kuczyńskiego o Greenspanie. bankier.tv/video/Kuczynski-Wszystkiemu-winny-jest-Greenspan-26361.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: :))) ekonomi chcesz sie uczyć na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 15:51 Niewesoło - na rynkach mocno czerwono. euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=1636246&type_id=1&display=1+2+4&priority=1- 20&order=priority Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Giełda IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.07, 21:49 Przekaże ci na początek trochę wiedzy praktyka i to BEZPŁATNIE : -włoż na początek w giełde góra 10% oszczedności -dywersyfikuj -skup sie na rynku kasowym ,na terminowy przyjdzie czas -licz sie z mozliwą stratą na początku nawet 50-70% -czym rzadziej kupujesz( i sprzedajesz) tym lepiej -staraj sie stosowac analize techniczną ,fundamenty na GPW są moim zdaniem mniej ważne -najwazniejsza jest analiza psychologiczna tłumu(inwestorów) -nie zrażaj się po pierwszych niepowodzeniach i nie szalej po pierwszych sukcesach - w mojej opinii uczyc sie grac można juz od 10 tys.pln,ale żeby życ z giełdy potzreba minimum ćwierć miliona ..... POWODZENIA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Giełda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 23:44 Takie bajki to opowiadaj wolnym słuchaczom z rozdziawionymi buziami, jak przychodzi rzeź niewiniątek, tsunami, to nie zdążysz kiwnąć palcem w bucie; osobiście tego doświadczyłem w 94, 97, 98r.- przykłady?: Enron 100$ zjazd do 25centów, to samo z innym gigantem Worldcom'em, tysiące ludzi potraciło dorobek całego życia, a z lokalnego podwórka nasz kantorowiec z 1200000zł zostało mu 250000zł. zparafrazuję Kubusia Puchatka: krach to taka dziwna rzecz, nigdy nie wiesz jak wygląda, dopuki się nie wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryś Re: Giełda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 19:32 3442 i jazda w dół dalej, a ja mam dobre "s" od 3740 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.07, 20:22 Dobry jest tylko zysk skasowany. Emocje na giełdzie to zły doradca a nawet w hossie można zbanrutować źle kupując i sprzedając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.07, 20:20 Zapominasz, że istnieje krótka sprzedaż. U nas jeszcze słabo rozwinięta ale futures są całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.07, 20:19 10 tys. to mało ale możemy zrobić układ. Wykładasz 30 tys., powiedzmy, przez rok pokażę Ci że można z tego żyć. Jeśli tak będzie zabieram zysk i połowę z tych 30 tys. Jeśli nie to oddaję to co straciłem. Pół miliona to dla początkującego aby się nauczyć zarabiać. p.s. Inwestycje głównie na fw20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldek Re: Giełda IP: *.ztpnet.pl 10.09.07, 20:44 głupich nie sieją......sami sie rodzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.07, 20:52 Masz rację. :))) Co nie zmienia faktu, że jestem w stanie to zrobić. Głownie aby ujrzeć zdziwienie na buźkach tych co do zarabiania na giełdzie potrzebują milionów :))))) Teoretycznie obracając 10 tys. można więcej zarobić niż stracić mając milion. Trzeba tylko potrafić a to nie takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Giełda IP: 62.87.215.* 10.09.07, 20:57 O Warrenie Baffecie -zdradz takiemu leszczowi giełdowemu jak ja jak z 10 000 pln zarobic milion?????????? Mnie z takiej kwoty przez ostatnie 5 lat udało sie zrobic zaledwie 60 000 pln -o ja NIEUDACZNIK GIEŁDOWY jezdem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.07, 20:59 :))) czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Giełda 05.10.07, 12:36 Czy nie możnabybyło nieco zmodyfikować Twojej propozycji...powiedzmy hmm...tylko do pierwszej części-łącznie z zyskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 16:29 Czyli zero ryzyka z Twojej strony? Tak to tylko w erze i to nie zawsze :))) p.s. Ja mam czym inwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Giełda 05.10.07, 20:43 To nie ryzyko...to ewidentna strata..:-) No cóż...c`est la vie...Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harami Re: Giełda IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 21:01 Bez urazy. To było do tych co uważają, że jak będą mieli miliony to zarobią na giełdzie. Tu nie chodzi o kwotę a o umiejętności. Jak ktoś umie to kwota jest tyko kwestią czasu. Jak nie umie to i milion za mało na naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelka272 Re: Giełda 05.10.07, 21:09 Mam za dobry humor byś mógł mnie dzisiaj urazić...Masz rację...całkowitą...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Giełda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 12:49 Jezeli mowisz o GPW to odpadam, jezeli o walutach itd to sluze pomoca (forex74@wp.pl). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś