monia3011 10.09.08, 00:51 Czy ktoś z was jest na bieżąco z tym tematem? Czy droga jest już przyklepana przez włodarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www.rzg.info.pl Re: czy ktoś wie coś o drodze przez Park Piastows IP: *.ztpnet.pl 10.09.08, 21:04 www.rzg.info.pl/news/show/365 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: czy ktoś wie coś o drodze przez Park Piastows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 01:37 czy ktoś z Was naparwdę wierzy ze ta droga przez park coś zmieni? Mam wrazenie,że ta Makarska co juz z 15 lat siedzi w UM,to wyjątkowa nieudacznica. Wystaczy spojrzeć na drogi w ZG,przebudowy i pomysły. Co to babsko robi na tym stanowisku????????? Samochodów i ludzi na Jędrzychowie przybywa. Botaniczna będzie zawsze zakorkowana. Mam wrażeni że w UM,nikt nie wybiega myślami do przodu dalej niż do konca obecnej kadencji. żENUA!!!!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Na budowie ktos zarobi... IP: *.ztpnet.pl 11.09.08, 22:44 Największa bzdura i bezmyśloność to budowanie drogi przez Park Piastwoski przy amfiteatrze. Wszyscy widzą że Zielona Góra się rozwija i coraz mniej bedzie takich oaz ciszy i spokoju w środku coraz bardziej zatłoczonego miasta. W każdym większym mieście są korki (i to zdecydowanie większe niż w ZG), ale nikomu do głowy nie przychodzi niszczenie Parków miejskich. Dlaczego np. w Warszawie nikt nie myslał o zniszczeniu Parku Piłsudskiego albo we Wrocławiu, Berlinie czy Poznaniu pięknych parków miejskich?. Dlaczego? Przeciez u nas w korku stoi sie 3 do 7 minut a u nich czasami nawet po kilka godzi?. Szanowni forumowicze przecierz Park Piastwoski zapełniony jest prawie samymi pomnikami przyrody. Jeszcze niedawno wisiały tabliczki na drzewach w Parku Piastwoskim, które informowały jasno, że to pomniki przyrody. Teraz widocznie ktos je posciągał - moze łatwiej będzie powycinać....to smutne Na zakończenie mozna z przymróżeniem oka stwierdzić że : "Autor pomysłu budowy drogi przez ten cenny przyrodniczo Park na pewno nie nadaje sie by robić zakupy w sieci sklepów Media Markt" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: czy ktoś wie coś o drodze przez Park Piastows IP: *.ztpnet.pl 12.09.08, 00:55 głupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadoma do ele i jemu podobnych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:20 Owszem mam samochód ale 7 miesięcy w roku używam rower. Co prawda w Zielonej nie jest łatwo z powodu braku ścieżek,ale oszczęd am kasę i środowisko. Na wieś wyprowadzam się niebawem,ale nie przeszkodzi mi to w obronie miejskich parków. Nie jestem ograniczona w typie"co nie obok mnie to mam w d..", w przeciwieństwie do niektórych z was-mam wrażenie. Droga nie rozwiąże problemu zatkanej ulicy. Samochodów przybywa i nie ma szans na płynny ruch na Botanicznej za kilka lat a moze juz teraz w godzinach szczytu! A po za tym korki w Zielonej to nie KORKI!! Stoi się w nich po kilka minut. Tworzą się one tylko w godzinach szczytu kiedy to leniwcy wożą tyłki samochodami do pracy oddalonej o kilka przystanków. No i dlaczego jednym dawać a drugim zabierać? gdzie sparwiedliwośc społeczna do cholery????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: do ele i jemu podobnych.. IP: *.ztpnet.pl 19.09.08, 20:37 > No i dlaczego jednym dawać a drugim zabierać? > gdzie sparwiedliwośc społeczna do cholery????? Sprawiedliwosc jest taka, ze wiecej ludzi na tym skorzysta niz straci. Gdyby sluchac sie kazdego to nic by nie mozna bylo wybudowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: do ele i jemu podobnych.. IP: *.ztpnet.pl 21.09.08, 10:05 Racja nie ma karków w zg. Prosze zwrócić uwagę, że korki w zg tworzą się przedewszystkim przez wszelkie remonty prowadzone na i w okolicach ulic. Stoi sie głównie przy barierka rozstawionych na ulicy, słupkak itd. Tak to jakoś sie ostatnio dzieje w zg. Widocznie tak planowan są remonty ale i one kiedys sie skończą a Park zostanie zniszczony. Szkoda Parku Piastwoskiego przy amfiteatrze, miasto sie rozwija i coraz mniej bedzie takich miejsc jak te, w zatloczonej coraz bardziej Zielonej Górze. Ostatecznie można pomyśleć o tunelu, ale za wszelką cene trzeba uratować to cenne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za Re: do ele i jemu podobnych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:07 ludzie ! nie ma korków w zg ?? próbowaliście przejechać botaniczną 0 7.50 ?? czasami dojechanie z jędrzychowa do centrum trwa 20 minut. KOrek jest od krzyżówki z jaskółczą do ronda albo i dalej. Podobny scenariusz rozgrywa się w drodze powrotnej z pracy. Pamiętajmy że na botanicznej jest również szkoła, równiez podstawowa. Do wypadków dochodziło już tam wielokrotnie. Martwicie się kilkoma drzewami ale nie myslicie o tych dzieciakach, albo o mieszkańcach botanicznej / współczucia a w parku to ja ostatnio byłem / wiecie czego tam jest najwięcej ?? śmieci, potłuczonych butelek, puszek po browarkach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plek Re: do ele i jemu podobnych.. IP: *.ztpnet.pl 26.09.08, 23:25 Ok może nie jest łatwo przejechać, ale stoi sie najwyżej 5 minut w kolecje i nie wiem czy to można nazwac korkiem. Droge może i jest potrzebna ale po co niszczyć Park wystarczy zbudować tunel. Czy w tym mieście nikt do cholery nie myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: czy ktoś wie coś o drodze przez Park Piastows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 22:00 "Działkowcy uważają, że wprowadzenie w tym miejscu ruchu samochodowego zakłóci ich spokój, a spaliny zanieczyszczą powietrze." Mieszkam na Jedrzychowie moj dom stoi przy ulicy, ktora prowadzi na ogrodki działkowe...przeklinam te działki i ich włascicieli codziennie, zaden z działkowiczów nie zwraca uwagi na znak ze jest to droga osiedlowa i ograniczenie predkosci 20/h, dodatkowo specjalnie dla nich od kwietnia do listopada jezdza autobusy, a droga jest waska i nie ma chodnika. Nikt się nie martwi ludzmi, ktorzy tez zapuscili korzenie mieszkajac tam kilkadziesiąt lat...ale tak to juz u nas jest...jak tacy wszyscy jestescie za ochrona przyrody to zamiast drewnianych podłóg w domu moze klepiska co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: czy ktoś wie coś o drodze przez Park Piastows IP: *.ztpnet.pl 11.09.08, 23:00 Racja Media Markt nie dla autora pomysłu zniszczenia Parku Piastwoskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zenekblus pospolite ruszenie 12.09.08, 03:22 Tu trzeba pospolitego ruszenia. gdyby ludziom się chciało ruszyć dupy i pójść pod UM Z TRANSPARENTAMI I wykrzyczeć swoje oburzenie to Kubicki by sie poddał. Działała grupa mieszkancow Ptasiej. Jednak mimo podpisów,zebran i protestów radni przyklepali drogę. Wbrew ludziom. Czy naparwdę pozwolimy im zniszczyć to miejsce i zbudowac bezsensowną drogę która zadowoli tylko mieszkańców z Jaskółczej i Jędrzychowa. Zadowoli dopóki dopóty nie zacznie powstawać wielki korek na Botanicznej. Ale po co patrzeć w przyszłość prawda panie Kubicki ??:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detergent Re: pospolite ruszenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.08, 06:56 Ciekawy jest ten upór urzędników. Wszyscy są przeciw a urzęcnicy za a przecież on siedzą w magistracie dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: pospolite ruszenie IP: *.ztpnet.pl 14.09.08, 09:05 Nie pisz że wszyscy są przeciw. Ja jestem za,chociaż żal mi drzew i wolałbym żeby pomimo większych kosztów powstał tam tunel pod parkiem.Uważam że ta droga ułatwi życie zmotoryzowanym i mieszkańcom Ogrodowej,ale niestety pogorszy mieszkańcom Wyszyńskiego i działkowcom.Ta droga jest jednak potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: pospolite ruszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 01:23 Wytłumacz mi proszę w czym pomoże ta droga. Naprawde nie widzę sensu w odblokowywaniu jednej ulicy i blokowaniu kolejnej(Botaniczna). Czy jest cos o czy nie wiem???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: pospolite ruszenie IP: *.ztpnet.pl 15.09.08, 14:08 Jesli upierasz sie przy zablokowanej Botanicznej to zastanow sie co jest lepsze: korek blizej centrum(skad ludzie jezdza w rozne rejony miasta) czy dalej(gdzie ruch jest w jeden rejon). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: jestem za drogą!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 09:18 Już nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie powstanie ta droga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorrow Re: pospolite ruszenie IP: *.ztpnet.pl 15.09.08, 05:32 Podziękujcie PO i SLD. To ich pomysł ta droga przez park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: pospolite ruszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:04 ale w jakim celu ta droga?????????? w czym pomoże na dłuższą metę?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony patrol władza lubu ludziom wmawiać, że jest coś czego... IP: *.ztpnet.pl 17.09.08, 21:47 Władza lubi ludziom wmawiać, że jest coś czego nie ma....! Tak droga pomoże, lecz zniszczyć Park Piastowski a korki czy one są czy ich nie ma to sprawa bardzo dyskusyjna. W zg korki można zlikwidować jedynie po przez budowanie maksymalnie dużej liczby. Dlaczego? Otóż rondo to jedyny sposób pełnej samoregulacji ruchu ulicznego, lecz pod warunkiem że będą one praktycznie wszędzie. Dlaczego wszędzie? Otóż kombinacja rondo plus światła generuje duże korki w rejonach świateł. To żadne odkrycie, w technikum drogowym juz o tym uczą. No ale jak widać w tym mieście nikt o tym nie pamięta. Ostatecznie w przypadku wspomnianej drogi, możnaby pokusić się o wybudowanie tunelu. To naprawdę nie jest problem, nie wychodzi poza możliwości lokalnych firm budowlanych i koszt nie musi być wyższy a nawet w rzeczywistości może być niższy, uwzględniając koszt zniszczenia parku w przypadku wariantu z drogą bez tunelu. Patrząc na wszystkie koszty budowy, również przyrodnicze gdyż do kosztów budowy drogi trzeba dodać koszt zniszczenia Parku np. wycięcia cennych przyrodniczo okazów drzew, infrastruktury parku itd . To kosztuje choć w rzeczywistości jest pomijane przy wycenie poszczególnych wariantów budowy. Pamiętać przy tym należy, że Park Piastowski to najładniej położony Park w ZG swoista wizytówka. Oaza ciszy i spokoju z mnogością pomników przyrody, piękne aleje do spacerowania, amfiteatr w pobliżu, który się ożywia, na działkach tłok działkowiczów. Czy naprawdę nie można by dołożyć grosza lub budować etapami? Po co niszczyć cos czego już w tek chwili brakuje w zg, fakt jest taki że mamy bardzo mało parków miejskich, oaz ciszy i spokoju. A tak naprawdę odpowiedzmy sobie sami. Czy w ZG są korki? Czy stanie w ekstremalnych przypadkach w 5 minutowej kolejce można nazwać korkiem? Proponuje pojechać do Poznania czy Warszawy i i odpowiedzieć sobie na to pytanie. A najśmieszniejsze jest to, że tam w Warszawie nikt nie myśli o niszczeniu Parków Miejski, choć na drodze można postać bardzo często i 3 godzinki. Czyżby w Warszawie włodarze są głupsi od tych z Zielonej Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony patrol Re: władza lubu ludziom wmawiać, że jest coś cze IP: *.ztpnet.pl 17.09.08, 21:50 Władza lubi ludziom wmawiać, że jest coś czego nie ma....! Tak droga pomoże, lecz zniszczyć Park Piastowski a korki czy one są czy ich nie ma to sprawa bardzo dyskusyjna. W zg korki można zlikwidować jedynie po przez budowanie maksymalnie dużej liczby rond. Dlaczego? Otóż rondo to jedyny sposób pełnej samoregulacji ruchu ulicznego, lecz pod warunkiem że będą one praktycznie wszędzie. Dlaczego wszędzie? Dzieje się tak dlatego, że kombinacja rondo plus światła generuje duże korki w rejonach świateł. To żadne odkrycie, w technikum drogowym juz o tym uczą. No ale jak widać w tym mieście nikt o tym nie pamięta. Ostatecznie w przypadku wspomnianej drogi, możnaby pokusić się o wybudowanie tunelu. To naprawdę nie jest problem, nie wychodzi poza możliwości lokalnych firm budowlanych i koszt nie musi być wyższy a nawet w rzeczywistości może być niższy, uwzględniając koszt zniszczenia parku w przypadku wariantu z drogą bez tunelu. Patrząc na wszystkie koszty budowy, również przyrodnicze gdyż do kosztów budowy drogi trzeba dodać koszt zniszczenia Parku np. wycięcia cennych przyrodniczo okazów drzew, infrastruktury parku itd . To kosztuje choć w rzeczywistości jest pomijane przy wycenie poszczególnych wariantów budowy. Pamiętać przy tym należy, że Park Piastowski to najładniej położony Park w ZG swoista wizytówka. Oaza ciszy i spokoju z mnogością pomników przyrody, piękne aleje do spacerowania, amfiteatr w pobliżu, który się ożywia, na działkach tłok działkowiczów. Czy naprawdę nie można by dołożyć grosza lub budować etapami? Po co niszczyć cos czego już w tek chwili brakuje w zg, fakt jest taki że mamy bardzo mało parków miejskich, oaz ciszy i spokoju. A tak naprawdę odpowiedzmy sobie sami. Czy w ZG są korki? Czy stanie w ekstremalnych przypadkach w 5 minutowej kolejce można nazwać korkiem? Proponuje pojechać do Poznania czy Warszawy i i odpowiedzieć sobie na to pytanie. A najśmieszniejsze jest to, że tam w Warszawie nikt nie myśli o niszczeniu Parków Miejski, choć na drodze można postać bardzo często i 3 godzinki. Czyżby w Warszawie włodarze są głupsi od tych z Zielonej Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: władza lubu ludziom wmawiać, że jest coś cze IP: *.ztpnet.pl 18.09.08, 08:17 do nicka zielony patrol ! tylko ciebie prosze bez populizmu ! [ wyciecie cennych okazów drzew ??? to juz przesadziłes na maxa ! jakie tam cenne drzewa pare samosiejek na drodze obwodnicy nie ma cennych drzew NIE KŁAM ! DROGA JEST POTRZEBNA ![ juz od 30 lat ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadoma do ele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 14:14 Zapominiałaś/eś czy brak ci świadomości? Każde drzewo jest cenne. KAżDE CO MA LIśCIE I IGłY-nawet samosiejka!!!!!!!:)) Tak się składa, że drzewo produkuje tlen potrzeby tobie do życia. Ech ...wagarowało się w podstawówce co? Kubicki i Makarska pewnie też nie chodzili na lekcje przyrody, a teraz są skutki..:( p.s idz do parku i zmierz obwody drzew a nie pitol bzdur. Nie tylko o drzewa tu chodzi,lecz również o komfort mieszkających w sąsiedztwie ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 18.09.08, 19:54 do nicka świadoma ! tak sądziłem ze tak naprawde chodzi o komfort mieszkających w sąsiedztwie !! ciekawe co powiedza mieszkancy Jaskółczej ? oj bądą zadowoleni z ciebie ! a tak powaznie auto ma ? MA ! sprzedaj auto to ci uwieże ze naprawde chodzi ci o drzewa ! bo kazdy tyłek wozi a dróg nie przybywa ! BUDOWAC DROGI ! NIE PATRZEC NA WARIATÓW ! [ sorry ale tak mysle choc tez ! jestem za przyrodą ! ] Odpowiedz Link Zgłoś
big_veinard Re: do ele 18.09.08, 21:21 „(…) Nie tylko o drzewa tu chodzi, lecz również o komfort mieszkających w sąsiedztwie ludzi!!!(…)” _________________________ I tak trzeba było mówić od razu! Wiadomo, że nie o park tu chodzi. Trasa przebiegu planowanej drogi przez park to pas o szerokości kilkunastu metrów i długości niewiele ponad 100 metrów, na którym rośnie kilka większych drzew (żadne pomniki przyrody, ani rzadkie gatunki). Reszta to ok. 20 bardzo młodych drzew, w większości samosiejek i krzaki. Chodzę tamtędy codziennie i wiem. Prawdziwe oazy zieleni (bez Biedronek i garaży osiedlowych) zaczynają się dalej i nic im nie grozi. Pani Świadomej chodzi o komfort mieszkających w sąsiedztwie ludzi, pewnie sama tam mieszka. A warunki życia mieszkańców ul. Jaskółczej i okolicznych osiedli? A warunki dojazdu mieszkańców Botanicznej, Waszczyka, Jędrzychowa, Ochli, Zatonia itd. Już nie są ważne? Typowo zaściankowe myślenie (…) niech na całym świecie wojna, byle nasza wieś zaciszna, byle nasza wieś spokojna.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cześ jestem za droga ale nie kosztem parku IP: *.ztpnet.pl 18.09.08, 22:35 Ok ale moznaby zbudowac tunel wtedy wilk syty i owaca cała. Park zostaje niezniszczony, drzewa zostają i wcale nie sa to jakieś samosieje np dąb na drodze koło działek ma kilkaset lat w warniancie z tunelem przeciez mieszkańcy jędrzychowa maja drogę a pozostali Zielonogórzanie Park. Czy nie jest to rozsądne? Apropos drzew w samym parku posciągano tabliczki z pomników przyrody zeby je popwycinać. Jestem za tunelem bo droga jest potrzebana, ale nie jest ona warta niszczenia parku. Zielona Góra się rozwija i niedługo wogóle takich oaz ciszy i spokoju nie będzie. Warto się zastanowić nim utracimy cos bardzo cennego i to przez głupotę tych co decydują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: *.ztpnet.pl 19.09.08, 07:25 wyprowadz sie na wies ![ nicku cześ ]i sprzedaj auto swoje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: 83.2.127.* 19.09.08, 09:51 A może by tak przez chwilę pomyśleć. Taki tunel to nie metro. Przecież byłby to tunel płytki, nie głębiej jak 1 - 2 metry strop pod powierzchnią obecnego terenu. Jeżeli przyjąć wysokość tunelu 4 metry plus grubość stropu to jezdnia byłaby na głębokości około 10 metrów. Proszę sobie wyobrazić jak w tym wypadku zostałby odwodniony teren. Poza tym drążenie tunelu zniszczyłoby i tak korzenie rosnących nad nim drzew. Po kilku latach masakra na powierzchni. Guzik nie park. Natomiast otwarta droga to pas kilkunastu metrów, na tyle płytki, żeby ograniczyć koszty i zniszczenie parku. Więc pomyśl człowieku zanim o tunelach pisać będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: *.ztpnet.pl 19.09.08, 12:06 Co za bzdura aby odwodnić teren nalezało by sie przebić przez warstwe nieprzepuszczalną wtedy dopiero możnaby powiedzieć ze nastapił drenaz terenu. Gadasz bzudry a nie masz pojęcia. Tunel pozwoliłby ocalic drzewa i infrastrukturą parku. Mieszkańcy will z Jędrzychowa mieli by drogę a pozostali zielonogórzanie Park. Ja z żoną wolelibysmy takie rozwiązanie, że jak z dzieckiem pojdziemy do Parku to nie bede musiał sie martwić, że potrąci go jakis samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: *.ztpnet.pl 19.09.08, 12:08 Tunel nic nie odwodni to nie dren a korzenie przy dobrym projekcie zostaną nienaruszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeeeeee Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: 92.244.44.* 20.09.08, 18:58 Czy ktoś analizował zwiększenie ruchu na wcześniejszych skrzyżowaniach/rondach w razie skierowania ruchu na Park? Weźmy lewoskręt W.Polskiego - Wyszyńskiego. Skrzyżowanie Ogrodowa - Jaskółcza , Jaskółcza - 1 maja, Wyszyńskiego - Ptasia. Oby ta droga nie generowała sztucznych korków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: 83.2.127.* 20.09.08, 19:20 bleeeeeeee - kombinujesz 1. lewoskręt W.Polskiego - Wyszyńskiego - przecież tam skręcają ci którzy jadą od ronda koło Dąbrówki. Nikt nie pojedzie na ten lewoskręt mając bliżej 1maja i Jaskółczą. 2. Ogrodowa - Jaskółcza - ruch zmaleje bo ubędą ci którzy jadą od Krosna z Zacisza i całego rejonu Wyszyńskiego. 3. Jaskółcza - 1 maja - jak wyżej 4. Wyszyńskiego - Ptasia - ponoć ma być rondo, które i tak jest tam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jestem za droga ale nie kosztem parku IP: 92.244.44.* 25.09.08, 23:15 Chyba nie znasz Zielonej...Bo 1 maja jest bardzo szeroka i peryspektywiczna. Totalny bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piastowskie Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 20.09.08, 20:43 ele to komunistyczny pojeb zapatrzony bezkrytycznie w Kubickiego i jego chore pomysły.szkoda czasu z nim nie gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Czerwony drwal chce wyciąć park pod drogę IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.08, 11:45 Czerwony drwal chce wyciąć park pod drogę-to się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 23.09.08, 12:05 nick .piastowskie ! to żyd i Mosiek ! [ zawsze ukrywają sie pod innymi nickami ! ] Nicki Zmieniacie Mordy te Same a Smród Czosku Ochydny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111111 Re: do ele IP: 92.244.54.* 24.09.08, 20:57 debil to fakt ale z tym czosnkiem to chyba przesadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor: big_veinard Re: do ele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:14 Autor: big_veinard - wielki szacun Odpowiedz Link Zgłoś
monia3011 ulica Grzegorza 21.09.08, 21:03 Nie wierzę,że były robione jakieś symulacje pod względem zwiększenia się ilości mieszkańców na Jędrzychowie. Przecież tam wciąż przybywa nowych domów! więc za kilka lat okazać sie może, że ta droga była bez sensu i będą kombinowac kolejną. Panowie szlachta,a moze by tak zacząc myśleć nie 2 lata do przodu a 50?????? Alternatywnym dojazdem do Jędrzychowa może być odnoga od Wrocławskiej przy stadionie.Tam juz w zasadzie jest droga. Mogłaby wpadać w Nową a dalej w Nowojędrzychowską. No i dlaczego nie może tak być? Bo co? Byłaby perspektywiczna. Spójrzcie na mapę! Odpowiedz Link Zgłoś