xxxgrzesiekxxx 22.10.08, 20:23 Witam, chce sie podszkolic z Niemieckiego i poszukuje szkoly/osoby ktora by mogla mi pomoc? kogo/co byscie polecili? z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: Jezyk Niemiecki IP: *.tpn.ceron.pl 02.11.08, 23:09 witam, jeżeli nadal jesteś zainteresowany, to ja mogłabym udzielić ci lekcji indywidualnych. jestem wykwalifikowaną nauczycielką j. niemieckiego, a w udzielaniu korepetycji mam ogromne, bo 4 letnie, doświadczenie. kontakt: tel. 608 517 791 e-mail: eloba@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Jezyk Niemiecki IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.08, 16:24 a ile teraz kosztuje godzina korepetycji z niemieckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ristu Re: Jezyk Niemiecki IP: *.elisa-laajakaista.fi 04.11.08, 16:41 Tylko proszę nie męczyć nikogo gramatyką/czasami etc., później może jest ona poprawna a słów brakuje ;] uczyć uczyć uczyć jak największej ilości wyrazów! - to taki mój apel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jezyk Niemiecki IP: *.ztpnet.pl 04.11.08, 19:02 Zgadzam się z przedmówcą! Od lat niemiecki jest uczony u nas w ten sam sposób tzn. nauczyciel (w przypadku niemieckiego jest to zwykle Pani)70 % czasu poświęca na ćwiczenia gramatyczne. Bardzo mało jest słuchania, oglądania filmów czy zwykłej rozmowy. Słowem, gramatyczna poprawność kosztem komunikatywności.Efektem tego jest znikoma znajomość języka sąsiada w naszym regionie. W tej materii nauczanie angielskiego przynosi więcej efektów. Tam błędy są drugorzędne a celem jest komunikacja. Jeśli już mógłbym kogoś polecić to wskazałbym Pana Arka z JAGO (nie pamiętam nazwiska). Chodziłem do niego na kurs i było OK, facet ma takie 'angielskie' podejście do nauczania niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jezyk Niemiecki IP: *.acn.waw.pl 04.11.08, 21:32 Karolina i Michał 668813988. Tanie korepetycje. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś