oczapowski 05.12.08, 09:30 Biedna ta Zielonka.... Kiedy to cale sld-upskie scierwo pozdycha...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czesław Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ztpnet.pl 05.12.08, 10:18 Żenujące, kolejny darmozjad, który nic nie umie i będzie brał kasę z moich podatków. Chciałbym zobaczyć zakres jego obowiązków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.bag.pppool.de 05.12.08, 10:26 "Psy szczekają a CZERWONA karawana jedzie dalej" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonka_biedronka Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 10:30 Czerwona karawana plus lodziarze z PlatfOrmy - cały konwój już tu jedzie. A mieszkańcy czyli frajerzy (albo inczej "ciemny lud") - mają bulić na to towarzystwo i cicho siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 11:26 Czy czasem dodatkowy etat w danej jednostce miasta nie wymaga jakichś zmian, które powinna przegłosować wcześniej Rada Miasta np. budżetu, wykazu stanowisk albo czegoś takiego? Bo jeśli tak jest to przecież każdy dyrektor np. szkoły mógłby sobie robić co chce i zatrudnić np. 50 dodatkowych osób, a miekszańcy miasta przeciez pokrywają koszty ich zatrudnienia... To jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kalakadze Re: A Bukiewicz Możejce! 05.12.08, 12:18 Znany spec od gruntów rolnych, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 13:32 bo oni wszyscy się zaangażowali, są aktywni politycznie i nie ma szan, by ich oderwać od stołków. Nalezy dobrze zrozumieć, co gwardia rozumie pod pojęciem "aktywności politycznej" - pomocna w rozumieniu tego zielonogórskiego zjawiska, jest tu deklaracja prof. Czesława Osękowskiego (z okresu przed-solidarnościowego). Z całym przekonaniem i ideowym zaangazowaniem pisał on: "Aktywność polityczna to czynna postawa ludzi w umacnianiu ustroju socjalistycznego, w usprawnianiu władzy politycznej, usuwaniu przeszkód w jej prawidłowym funkcjonowaniu, a zarazem oddziaływanie na otoczenie społeczne celem ukształtowania postaw innych ludzi, postaw popierających czynnie istniejący porządek społeczno-polityczny" www.uniwersytet-zielonogurski.pl/?p=46 i juz teraz wiadomo, dlaczego jest tak a nie inaczej w zielonej górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatorka Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 14:42 Wyrok tylko za przekroczenie uprawnień ,a czemy nie za niegospodarność i działanie na szkodę miasta ,grunty Akwareny nie wróciły już do miasta. Ile kosztować może teraz 5 ha plus 1 milion wydany na wycinkę drzew , a może jeszcze te 3,5 miliona które za nie chce dać Kubicki. Sporo kasy. Puszczą czerwoni Zieloną z torbami , a my się przyglądamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kodex Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.icpnet.pl 05.12.08, 15:11 Jeżeli wymóg wykształcenia był sformułowany "studia z zakresu prawa i administracji" to można podciągnąć pod to byle co. Powinno być określone dokładnie, że chodzi o magistra kierunku prawo lub administracja. Swoją drogą ciekawe jakie studia z tego "zakresu" kończył pana radny, który pracując nadal będzie pobierał w pełnym wymiarze emeryturkę wojskową bo jak wiemy mundurowi emeryci mogą dorabiać bez ograniczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.elektrosat.pl 05.12.08, 16:43 Nie pamietacie Mieszczanie że czerwoni znają sie na wszystkim ("mój mąż z zawodu jest dyrektor".Dług sld wobec miasta się przedawni, albo w kolejnej instancji pośle się takiego papuge zeby to przegrał. Porażka, ale takich ... sobie sami wybraliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Kubicki stracił w moich oczach IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.12.08, 17:40 Nie wiem jak można zatrudniać kryminalistę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do TK Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 05.12.08, 18:12 Osobiscie ! sądze ze te towarzystwo [ zydowszczyzna ] jest po jednych pieniądzach !! z lewa i prawa ! to ta sama zydowszczyzna ! do wyjców z pisu ! tak dla przypomnienia Płonka z PISu w ostatnim dnu marszałkowania załatwia synekure [ dyrektora szpitala psychiatrycznego ! no no ?? tak brudasy waszemu nieudacznikowi zyciowemu co to sam nie moze roboty znalez !! BARCZAKOWI !! i co ??? jak myslicie ??? !! co brudasy wyją na ten temat ? NIGDY ! w PISie cicho sza ! sza ! sza ! goje zagladają do okien !!! sza a ! sza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraczek Re: a co na to ele ! ?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.12.08, 18:34 Ele z swoim schorzeniem nienawiści do PISiorów powinieneś zgłosić się w celu orzeczenia o ... na Wyspiańskiego a potem już szybka droga do zabiegów rehabilitacyjnych "olej - pała- wąskie drzwi" wykonywanych przez swoich kumpli z SLD. Panowie specjaliści z SLD_upy Pier....nożek i Jeżynka też by mieli co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do maraczak Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 05.12.08, 19:22 maraczak ! przypomniec Nepotyzm PISu to nienawisc ??? napisałem ze zlewa i z prawa są warci jeden drugiego ! to gdzie ty widzisż z mej strony nienawisc ? A kto w ostanim dniu urzedownia rządu umorzył długi parti PC ?? czy nie czasmi Kaczynski Jarosław ??? [ tego maraczak nie napisałem ! ale jak mam byc nienawistnikiem to napisłem !! [ a moze to nie prawda maraczek ???????/ ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: a co na to ele ! ?? IP: *.backiel.com.pl 05.12.08, 20:02 dzięki ele ! - tego oczekiwałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 05.12.08, 21:57 ty mi tu ele o barczaku nie nawijaj tylko wyjaśnij jak to sie stało że kubicki zatrudnił listowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do moska Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 14:53 Mosiek ! nie wiem nie znam Kubickiego ! a ty mi tez wytłumacz czemu Jarosław Kaczynski w ostatnim dniu premierostwa umorzył dług jego dawnej parti Porozumienia Centrum ! ???? tam poszła forsa ! porażająca ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 15:26 aleś k... wyjaśnił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do mośka i tk Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 17:28 Spytaj Kubickiego ! albo Nesterowicza ! ja tu tylko sprzątam ! Dzis Gazeta Lubuska podała Barczak [ z PISu ] juz nie dyrektoruje w szpitalu ! a łaskawie od poniedziałku bedzie kierownikiem w ODN !! No moski ! czy to nie jest NEPOTYZM ? [ mośkowy ] co ? Czy to z lewa czy to z prawa parcie na stołki jest jednakowy ! bo faktycznie jest tylko JEDNA partia Żydowszczyzna ! [ Jest to Sitwa Rasowo Plemienna mająca za zadanie promowanie ! i rozprowadzanie ! swojaków po stanowiskach i obrona tych osób !! ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 18:30 W jednym ele masz rację. Ty tu tylko sprzątasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do s Re: a co na to ele ! ?? IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 19:01 pisze jescze raz ! Ja tu tylko sprzątam po was moski ! [ nicku S ! po tobie też sprzatam twoje brudy ! ] taki los mój ! a jest po was co sprzątac ! oj jest ! bo brudasy jestescie okropni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraczek Re: a co na to ele ! ?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.12.08, 15:41 Ele skończ pitolić jesteś blisko Bobasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: 82.177.130.* 05.12.08, 19:07 Poczekajmy,czy dojdzie do skutku to o czym była mowa w październiku: rzg.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=2 Stanowiska asystentów rodziny są na pewno bardziej potrzebne niż główny specjalista w osobie byłego prezydenta. A może pan Listowski ostatecznie zostanie asystentem rodziny i będzie uczył panią X, jak wyżyć za minimum socjalne, jak wychować dzieci i posprzątać mieszkanie???? hahaha A może, co bardziej prawdopodobne,popracuje trochę w MOPS i dostanie kolejną odprawę, którą dobrze zainwestuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 20:35 To niemożliwe aby pan Listowski został dyr.MOPS.Jeśli to prawda niech pan Kubicki natychmiast poda sie do dymisji.NATYCHMIAST!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 20:43 Piszcie co chcecie ,ale ja P.Listowskiego uważam za mądrego człowieka,posiadającego ogromną wiedzę ,szczegółnie o mieście naszym.Dziwię się ,że wszyscy są przeciw niemu ,przecież to taki sam człowiek jak i my.Służył dla miasta ,był w tym dobry.Nie o wszystkim decydował sam choć był PREZYDENTEM,też musiał się podporządkować swojej partii.Musi przecież gdzieś pracować.Nie wolno skreślać tego człowieka.Błędy życiowe się poprawia.Nie nawidzę SLD ,też mi wyrządzili dużą krzywdę,którj im nie zapomnę do końca moich dni ,ale za Panem Listowskim będę murem jako za człowiekiem.Jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ztpnet.pl 05.12.08, 20:53 To żart czy prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kodex Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.icpnet.pl 05.12.08, 20:59 Przecież jest emerytem wojskowym. Oto właśnie chodzi, że nie musi pracować, zwłaszcza że przysługuje mu też dieta radnego. To niesprawiedliwe że mundurowi mogą sobie dorabiać do emerytury bez ograniczeń, a świadczenia emerytalne nie są stosownie zmniejszane w stosunku do pobieranej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:43 Aby zostać dyr.MOPS nie trzeba być emerytem wojskowym.To żenujące.Jak ma emeryturę to niech tak zostanie i da pracowac innym.Trzeba wiedzieć kiedy odejść.Co to za miasto,że się przeskakuje ze stołeczka na stołeczek.Ja się z tym nie zgadzam.Żałuję ,że głosowałam na Kubickiego,który okazał si.ę człowiekiem bez jakiejkolwiek osobowości i kręgosłupa.Już wolałam p.Ronowicz.Może i niewiele zrobiła ale przynajmniej widzę ją jako człowieka prawego mającego własne zdanie.I nie rozdawała stanowisk kolesiom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec miasta Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:22 Trzeba być albo głuchym, albo ślepym, żeby myśleć o Ronowicz tak jak TY. Ona prawa i stanowisk kolesiom nie rozdawała??? Totalna bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do gośc Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 17:36 nick Gosć ! a prawdopodobnie pisze to Ronowicz !!! bo kadzi w prymitywny sposób ! cytat [ nie rodawała stanowisk !!! ] Ludzie trzymajcie mie !!! bo skręcam sie ze śmiechu !! NIE ROZDAWAŁA STANOWISK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.08, 19:35 Ronowicz przed odejściem skutecznie zadbała o to , aby ją wybrano na radną. Pozawyżała pobory wielu urzędnikom, przesadzała z nagrodani, nakupiła mnóstwo drogich piór na prezenty itd. A wszystko za pieniądze nie własne tylko miejskie. Prawda, że prosty sposób na pozyskanie elektoratu. Tylko kariera Sławka - jej męża - nie potoczyła się po jej myśli z powodu prowadzenia auta po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
monia3011 Do uważnego : 05.12.08, 22:45 człowieku czy ty jesteś aby normalny???????????? tRzEBA BYĆ SLEPYM I GŁUCHYM ALBO ignorantem totalnym żeby myslec o Listowskim tak jak ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEJRZYJ NA OCZY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Do uważnego : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:55 Czemu zaraz głucha i ślepa.Nie byłam Nią zachwycona ale nie robiła takich przekrętów jak pan Listowski.Za co wyrok dostał? i w nafrodę pracę w MOPS z dobrą emeryturą.Tak się nie robi po prostu.Czy już nie potrafimy się rumienić ze wstydu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia napiszcie jak powstawalo stanowisko specjalisty IP: *.acn.waw.pl 06.12.08, 10:28 napiszcie jeszcze jak to powstawało stanowisko głównego specjalisty, jak to w zaciszu swego przyszłego gabinetu Pełniący Obowiązki Dyrektora bardzo dobry towarzysz dyrektora urzędu pracy, wpadł na pomysł, jak to szybko i po cichu umieszczono w BIP, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: napiszcie jak powstawalo stanowisko specjalis IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 12:59 Towarzysze nie kłućcie się tak zjadliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec zawód dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:06 To miasto trawi gangrena grupy kolesi, którzy nieustannie krążą na karuzeli stołków. Opcje polityczne się zmieniają, nazwiska ciągle te same. Dyrektor, naczelnik, specjalista, prezes i tak bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: og Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:35 Robotę? Chyba pieniądze. Tylko łosie "robią". Towarzysze kasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.08, 22:06 CO TO ZA RÓŻNICA RONOWICZ CZY CZERWONI: PIOTR SZMYTKIEWICZ WCZEŚNIEJ PEŁNYNOCNIK PEŁNOMOCNIK OD NICZEGO W URZĘDZIE TERAZ PRZY POMOCY BABKI KIEPSKIEJ DYREKTOR SZKOŁY - FUSZKA NIE BYLE JAKA RODZINĘ IDZIE WYŻYWIĆ. WIECZNIE NOSZĄCY TORBĘ GRZESIU JUNKE TERAZ SZEF SALI OPERACYJNEJ NA DOLE W URZĘDZIE = CO ZATEM ZA RÓZNICA CZERWONI CZY NIBY ŚWIĘCI = KAŻDY KAŻDEMU RĄCZKĘ UMYJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 10:41 prezydent strzela sam sobie w stopę tym posunięciem, niedługo wybory i bedzie mu to zapamiętane i napewno wykorzystane . Zgadzam się z wpisem powyżej- nie ważne czy z lewa, czy z prawa, swoi zawsze dostają ciepłe posadki. Az rzygać się chce, jak widze tych wszystkich superurzędników od spraw wszelakich, a to specjalista, a to prezes, a to jakis pełnomocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek klos Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.08, 17:33 dajcie ludzie pozyc innym ludziom...nie badzcie jak takie sepy...wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 21:58 Janku klosie właśnie dajemy pożyć.Wszystko powinno odbywać sie w świetle a nie po katach.Te przetasowania stanowisk.Nie ważne przygotowanie zawodowe,merytoryczność.To się nazywa kolesiostwo lub nepotyzm.Czy naprawdę jedna osoba co rusz to na innym stanowisku jest taka wszechstronna?Czy p.Listowski wie,co to praca w MOPS gdzie tyle biedy,bólu.Gdzie trzeba mieć powołanie.To mnie boli.Ciągle te same twarze tylko stanowiska inne.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:38 dobrze by było żeby dziennikarze sprawdzili ile właściwie zarabia Pan Specjalista Listowski , jaki jest zakres jego obowiązków i jak wygląda jego dzień pracy. Obawiam się, że dostaje dobrą kasę za nic. I na koniec pytanie za 100 punktów, kogo jeszcze zatrudnił i kogo ma zamiar zatrudnić nowy dyrektor MOPS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ztpnet.pl 09.12.08, 12:47 Jak koryto przesłania cały świat! Nic poza nim nie widac! Ani biedy, ani problemów, ani ludzi! Tylko kasa i kasa! Żeby nikt nie zajął wygodnej pozycji! Trzeba umiejętnie lawirować między lewymi i prawymi! Między swoimi i obcymi! By umiejętnie usadowić się między czerwonych, zielonych, czarnych a potem tylko żreć, żreć i żreć! Bez opamiętania! Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.ztpnet.pl 10.12.08, 10:23 hehehe--wszyscy prawie piszecie do południa-więc nie pracujecie,bo jak prawy człowiek lata po internecie w godzinach pracy?WIEC LISTOWSKIEGO PODATKI ,OKOłO 40% PENSJI POJDZIE NA WAS UTRYMANIE.Rusz rozum na drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Kubicki do dymisji IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.12.08, 06:40 Dośc już bobasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohyda! Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.12.08, 10:56 Kubicki daje pomoc socjalną towarzyszom z sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do mośków Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.aster.pl 12.12.08, 08:42 No jak tam ? Barczak pracuje ? zapewnie kolezanka Płonk jest z siebie dumna ze na odchode załatwiła bez konkursu szybciutko biegusiem robote swojemu Barczakowi z PISu !!! powtarzam z PISu !!! ej łza sie w oku kreci za czasami Ronowicz ! jak to po 3 tygoniach pracy juz nagrode dostał Barczak z PISu ! pamietacie ? nie szkodzi przypominam wam PISowcy !!!! ech ! to były dobre czasy !!! powiadam wam ! łza sie w oku kręci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.aster.pl 14.12.08, 14:05 ele-masz rację. Ja też coś czuję , że tych mośków w naszej Zielonce co niemiara . Dobrze by było zebyśmy my Polacy , poznali który z naszych białych kołnierzyków ma coś z przodków z kraju którego stolicą jest Jerozolima.Nie chodzi o ich dyskryminowanie , ale ...dobrze byłoby wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraczek Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.08, 19:11 yogi ty podobnie jak ele masz chyba od młodości uraz, może rodzice zbyt mocno w młodości cię po główce głaskali, ot i wychodzi. Chciałbym ci przypomnieć że posty dotyczą listoskiego nie barczaka. Problem w tym, że wszędzie widzisz mośków lecz nie przyznajesz się, że korzenie masz na wschodzie, twój trój-zub ukraiński masz chyba na du....ie wymalowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do internaut Re: Prezydent Kubicki daje robotę Listowskiemu IP: *.aster.pl 15.12.08, 11:13 Maraczak ! a gdzie ty miałes temat Barczak w ODN ? 1. Co prawda w oczy kole ? fajnie opluc przeciwnika politycznego a swego przemilczec ? 2. czym sie ruzni załatwienie bez konkursu Listowskiemu od załatwiena Barczakowi w ostatnim dnu urzedowana przez Płonke stanowiska dyrektora w szpitalu tez bez konkursu !!!??? INTERNAUCI ! moze wy widzicie ruznice ? ! Odpowiedz Link Zgłoś