Gość: pion IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.03, 12:23 Było o Przeglądzie Lubuskim, może teraz o PULSIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziutek Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 01:24 najlepsza w numerze - na stronie 9 - mowa rymowana z życzeniami Mrs President, tylko nie wiadomo czy mdły napis reklama na stronie dotyczy Mr Ruszcza, czy życzeń wspomnianej Mrs; ale skoro napis mdły bo mdły jest, ktoś za to zapłacił, chyba że zasponsorowała redakcja tekstowo jak zwykle, zgodnie z którymś tytułem brokatowa wazelina podlana moralnym pseudointeligenckim sosem własnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 00:12 Dobry numer - po kolei: - numer otwiera wywiad Piotra Maksymczaka z kontrowersyjnym przedsięgiorcą zielonogórskim Leszkiem Jarząbkiem tym od budowy basenu w mieście, wywiad pozostawia we mnie uczucie, ze czegoś nie dopowiedziano, ze rozmówcy skupili się na pewnym wycinku działań i sytuacji, a cały kontekst został pominięty milczeniem (jak to się stało, ze za rządów Listowskiego Jarząbek stał się dyżurnym wygrywaczem przetargów miejskich ? ) - bardzo interesująca analiza autorstwa dyrektor MZK Barbary Langner o sensie, a raczej bezsensie uruchamiania komunikacji tramwajowej na bazie istniejących starych torów kolejowych; przytaczane są zarówno argumenty merytoryczne jak i finansowe; po lekturz tekstu mogę powiedzieć, ze moja wiedza na ten temat wzrosła z poziomu kawiarnianego do solidnego amatorskiego; - listu p. Prezydenta Lewickiego na ten sam temat, utrzymany jest w konwencji biurokratycznego pitolenia i ciekawy jest tylko ze względów filologicznych, dla konserów mowy-trawy ( w pisaniu bełkotliwych tekstów podobno pomaga mu 'specjalistka' od sekretarzowania miastem i pisania fałszywych oświadczeń majątkowych osławiona Ewa T.); - dwa dobre teksty Maksymczaka; jeden w ramach cyklu o Niemcach pt. "Najdłuzsza wojna nowoczesnej Ruropy" porusza bardzo ciekawy problem zaściankowości cyt.- "Zdecydowana większość lubuskich przedsiębiorców upatruje główny rynek zbytu swoich towarów i usług w najbliższej okolicy i regionie. O prawdziwej ekspansji może mówić zaledwie parę firm" - powinien stać się tematem nowej dyskusji: drugi tekst "Cywilizacja stada, albo pastuch na urzędzie" porusza problem charakteru, "ducha" Lubuszan, a raczej braku jednego i drugiego - jest to również ważny tekst, warty przemyślenia i dyskusji; - o problematach władz miejskich w Zielonej Górze dowcipnie pisze Krzysztof Chmielnik w tekście "Po co Eskimosom lodówka", zaś Waldemar Gruszczyński zgłębia 'układy w Radzie Miejskiej' - poseł Jacek Bachalski w "Lubuskiej Racji Stanu" stara się wskazać dziedziny, w których Lubuszanie powinni zarabiać; tekst ma charakter motywacyjny, warto byłoby w nim podać więcej konkretów, - o bankowym podejściu do biznesu w Polsce i Holandii pisze Czesław Kreczmar w tekście "Tak samo, choc odwrotnie", - o tym jak jest dobrze w województwie dzięki pracy Urzędu Marszałkowskiego pitoli dyrektor departament jakiegoś tam dr Dębowski - tekst nieprzekonywujący - bardzo ciekawy jest tekst Barbary Panek-Sarnowskiej i Pawła Janczaruka "Zawód reporter", a właściwie fotoreporter; fragment o wojnie w Jugosławii - "Nie wierzę tym zdjęciom i relacjom. Tak samo nie wierzę zdjęciom z World Press Photo. Zdjęcia, które bez podpisu nie istnieją." Muszę to zapamiętać, nie potrafiłem nazwać swojego stanu odczuwanego na widok zdjęć z tej, czy innej wojny, czy zdarzenia. To zdanie pomaga mi nazwać to zjawisko.; - Katarzyna Maksymczak recenzuje pracę zielonogórskiego socjologa prof. Gołdyki wydanej w pracy zbiorowej "Polska-Niemcy: dzis i jutro"i przedstawia sylwetkę dyrektor Regionu Lubuskiego BGŻ Łucji Wojewódzkiej; - Waldemar Mystkowski z okazji świąt publikuje swoje Wiersze mało świąteczne "John Gray zmienia poglądy" i "Małpa.com.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O2 Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 09:47 Ja pierdolę!Ty pracujesz w redakcji,czy nie masz co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabawa Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 10:00 odetchnij głębiej O2 :-) bo sie udusisz? A co Maksymczak cie szczypnął w gazetce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 12:42 Kumo, chwalą nas. My ciebie, a ja was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 13:30 Ziutku - ja nie piszę klęcząc, nie piszę w Pulsie i nie pobieram pieniędzy w mediach; mam własne zdanie na temat tego co dzieje się w mieście i województwie- mogę Cię zapewnić, ze swoją wiedzę na ten temat kształtuję samodzielnie i staram się, docierać do bardzo różnych źródeł. I nie przepadam za chodzenime utartymi ścieżkami, szczególnie w stadzie. Tak się składa, ze pewne poglądy prezentowane w Pulsie zgadzają się z moimi ? Czy to źle ? Nie sądzę. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia Ci wszystkiego najlepszego, szczególnie posiadania takiego komfortu w kształtowaniu swojego spojrzenia na rzeczywistość lubuską, jaki posiada piszący te słowa ........ urwis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pion Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 11:02 podnieśmy poziom tego forum i dyskutujmy o czymś istotnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilof Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 11:20 Dżisus, który jutro narodzisz się w stajence... Urwis, ja nawet swojego ulubionej gazetki nie zgłębiam od deski do deski z takim zapałem więc dołączam się do 02, ja pierdolę! pracujesz w redakcji Pulsu czy się nudzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pion Re: Nowy PULS, co sądzicie?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 20:28 A prosiłem o podniesienie poziomu - Kilof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilof Re: Postawić Kilofa do Pionu ;o) IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.12.03, 13:28 Przepraszam i życzę spokojnych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pion Re: Postawić Kilofa do Pionu ;o) IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.12.03, 15:33 Dzięki, www.puls.ctinet.pl/ czytajcie i komentujcie Odpowiedz Link Zgłoś